Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 17:51   #2851
raqla
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
O rany! Aż mnie zatkało z wrażenia!
Ja też przyłączam się do życzeń: duuuuużo zdrowia obu kobietkom!
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:54   #2852
likas
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

o jaa, to malutek a ile byłaś teraz dni w szpitalu?? i kiedy wracasz?? Mam nadzieję, że w domu leżysz... bo to o to tutaj chodzi!! Ja non stop leżę, bo nie chcę tam wracać... w 30 tyg mój ważył 1267 więc jedz i leż
W szpitalu bylam 8 dni i wracam 5 grudnia, w między czasie mam robić USG. Jakos specjalnie nie leżę, chociaz w szpitalu musiałam i do tego
miałam dietę bogato białkową (6 posiłków)

Cytat:
ja kupiłam 2, bo lepiej niby 'podwinąć' i w szpitalu też u mnie dają 2 chyba

Dziewczyny (te które rodziły) laski mi wmawiały z sali, że jeśli przyzwyczaję dziecko do pampersów, to tylko pampersy będzie nosił dzieciak, bo na inne będzie uczulone albo ciężko będzie odzwyczaić CZY TO PRAWDA??????? Ja chciałabym pampersy na noc zakładać, a na dzień dady i próbować...
mit mad mity, ja zaczynałam od Pampersów i własnie na nie Ala była uczulona, przeszlismy na huggisy, a później na DADĘ.
Jeżeli chodzi o te pieluch z Rossmana i Lidl, są bardzo do siebie podobne i rzeczywiście troszeczkę bardziej sztywne. Najlepiej sprawdzic z czasem, które dzidzi najlepiej pasują.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

krem do pupy najlepiej mieć dwa i smarować 2-3 jednym i potem drugim własnie żeby pupcia się nie przyzwyczajala, ale mi i lekarz i położna mówili, zeby jak nic się nie dzieje, nie jest zaczerwieniona to nie smarowac non-stoper, bo potem jak faktycznie coś się dzieje, to kremy nie działają
ja używalam i będę teraz tez uzywac sudokrem i alantan
popieram, ale u nas położna nie pozwalała u noworodka stosować kremów z cynkiem , czyli wlasnie np. sudokremu. Jeżeli chodzi o chusteczki to mówiła, że jak sie używa chusteczek z balsamem to juz wogóle nie uzywac chusteczek, bo to za duzo chemii na raz.

Cytat:
Żel do mycia włosków i ciała mam z nivea ale jest- powyżej 1 miesiąca życia , więc zastanawiam się (o zgrozo!) nad mydłem bambino, nivea, czy biały jeleń ale mam problem, ja nie mogę!
osobiscie polecam mydlo w płynie, latwiej nad nim zapanowac, nie ucieka z rąk i przede wszystkim nie pozostawia tego paskudnego osadu na wanience, który później trzeba czyscic.

Cytat:
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
Oby maleńka szybko nabrała wagi, dobrze, że silna dziewczynka
Będę trzymać kciuki, żeby szybko przybrała i mogły wrócić do domu, u nas wypuszczają od 2 kg.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:55   #2853
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Lucy, a może spróbuj to żelazo na noc jeść? Bo niefajne

Cytat:
tak ona miała 30/31 tyg
kurcze, to maleństwo miała, mój tydzień temu ważył ponad 2kg...
Stary 2011-11-15, 17:59   #2854
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
GratulacjęAle wiadomość!
Zdrówka dla dziewczyn i szybkiego powrotu do domu
Poryczałam się i tyle
Stary 2011-11-15, 18:00   #2855
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Lucy, a może spróbuj to żelazo na noc jeść? Bo niefajne

kurcze, to maleństwo miała, mój tydzień temu ważył ponad 2kg...
ale ja muszę dwa razy dziennie je łykać :/ przyjmuję już prawie od tygodnia, a dziś taki numer...

jutro spróbuję po śniadaniu... chociaż wkurza mnie to, że trzeba je przyjmować 2h po posiłku i 1h przed...czasami przez 3h nic nie jem i tylko zerkam na zegarek
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:05   #2856
uska000
Zadomowienie

Boze 2h godziny mnie ne bylo a tu takie wiesci az sie poryczlam..
Niech Malutka rosnie zdrowo i gratulacje dla mamy 7pkt to duzo na wczesniaka wiec bedzie dobrze malitka nabierze wagi i wroca do domku

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:07   #2857
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
W szpitalu bylam 8 dni i wracam 5 grudnia, w między czasie mam robić USG. Jakos specjalnie nie leżę, chociaz w szpitalu musiałam i do tego
miałam dietę bogato białkową (6 posiłków)
no pięknie DLACZEGO NIE LEŻYSZ?!??!! Marsz do łózka i do końca ciąży leżeć, żebyś nie spalała cennych kalorii! Masz ładnie jeść, tyć - jak ja, grubasek 70 kg/13 kg na plusie nic nie robić i odpoczywać! To jedyny dla nas lek, a Ty se jajca chyba robisz

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 18:12   #2858
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ale ja muszę dwa razy dziennie je łykać :/ przyjmuję już prawie od tygodnia, a dziś taki numer...

jutro spróbuję po śniadaniu... chociaż wkurza mnie to, że trzeba je przyjmować 2h po posiłku i 1h przed...czasami przez 3h nic nie jem i tylko zerkam na zegarek
no to kicha
Stary 2011-11-15, 18:21   #2859
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
O kurczę, takie maleństwo. Trzymam kciuki za pierwszą dzidzie z Naszego wątku i za mamusię też.

A ja byłam dziś na małych zakupach. Kupiłam spodenki dla córci i dzinsową sukieneczkę
A dla siebie kupiłam stanik do karmienia w rozmiarze... 75 H Jak na razie jest dobry ale jeśli po urodzeniu moje cycy nabiorą pokarmu to chyba będę szyła staniki na zamówienie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:22   #2860
AgaMili
BAN stały

Ide was nadrabiac. Zobaczylam tylko ze Sandra urodzila.. A byla dokladnie w tym samym tygodniu i dniu ciazy co ja, szlysmy razem tak samo. Matko jakbym ja miala urodzic to nic nie gotowe.
Amelka Sandry strasznie malutka. Trzymam mocnko kciuki zeby bylo ok, a wczoraj o tym pisalam ze jak jej cisnienia nie zbija to bedzie musiala urodzic
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:38   #2861
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co wiem, to podwyżka dotyczyć będzie odzieży i obuwia, wózki i inne gadżety są objęte 23% podatkiem vat
Też doczytałam, ale cała reszta i tak jest droga, więc nam jeszcze dowalą, a co

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:39   #2862
MMONIKA9
Wtajemniczenie

uffff nareszcie w domku cześc mamuśki zaraz wszytsko wam napisze tylko chce choć troszke was nadrobić wszystkiego nie dam rady ale chociaż z kilku dni
Stary 2011-11-15, 18:41   #2863
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
uffff nareszcie w domku cześc mamuśki zaraz wszytsko wam napisze tylko chce choć troszke was nadrobić wszystkiego nie dam rady ale chociaż z kilku dni
Stary 2011-11-15, 18:42   #2864
czubasek20
Zakorzenienie

M. złożył łóżko więc zaraz kładziemy się

cos dzisiaj słabo się czuje. I ciągle płaczę. Mąż stwierdził że płaczę już od piątku i strasznie zmizerniałam i faktycznie tak jest.... Przestałam tyc i mam sine pod oczami jakbym boksa dostała... do tego brzuuch mi twardnieje :/ dobrze że w czwartek wizyta.

Dobranoc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:44   #2865
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny teściowa CHCE BYĆ MĄDRZEJSZA ODE MNIE i mówi, żebym teraz wypełniła wniosek o becikowe bo w styczniu nie dostanę jak urodzę, jak Tuska pomysł przejdzie... mówię jej, że to raczej jest na tej zasadzie, że jak kobieta zajdzie w 2012 to od razu jej już nie dadzą- tak myślę - o ile to wprowadzą... tłumaczę, że to nic nie da, skoro dostanę kasę po urodzeniu: "no to co, ale na wniosku będzie data z 2011 roku!"

Cytat:

Stary 2011-11-15, 18:45   #2866
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
mówię, że ja to z nim jestem z jednego powodu: jestem z nim dla pieniędzy- dla jego zer na koncie
Taaaa ... mój też ma na koncie zera ... tylko i wyłącznie

Stary 2011-11-15, 18:48   #2867
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny teściowa CHCE BYĆ MĄDRZEJSZA ODE MNIE i mówi, żebym teraz wypełniła wniosek o becikowe bo w styczniu nie dostanę jak urodzę, jak Tuska pomysł przejdzie... mówię jej, że to raczej jest na tej zasadzie, że jak kobieta zajdzie w 2012 to od razu jej już nie dadzą- tak myślę - o ile to wprowadzą... tłumaczę, że to nic nie da, skoro dostanę kasę po urodzeniu: "no to co, ale na wniosku będzie data z 2011 roku!"

ale do tego chyba i tak jest potrzebny pesel dziecka? nie rozumiem jaki wniosek ona chce złożyć
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Stary 2011-11-15, 18:50   #2868
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:

Wydaje mi się, że to będzie dotyczyło tych mam, które zajdą w ciąże w 2012. Nas to raczej nie będzie obejmowało. BY ŻYŁO SIE LEPIEJ tak brzmiało hasło Tuska!!!!!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:55   #2869
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
M. złożył łóżko więc zaraz kładziemy się
A pytałaś teściowej czy dzisiaj już wolno ??? (przepraszam, musiałam )

Cytat:

Agatek, a od kiedy można składać wniosek o becikowe zanim urodzi się dziecko? Pierwsze słyszę o takich praktykach ...

A jeśli to przejdzie, to w 2012 nie będą już wypłacać, ważne jest w którym roku dziecko się urodzi, a nie w którym kobieta zaszła w ciąże

Stary 2011-11-15, 18:56   #2870
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Edki tak mają!
Cytat:
ale do tego chyba i tak jest potrzebny pesel dziecka? nie rozumiem jaki wniosek ona chce złożyć
no właśnie potrzebny jest skrócony akt urodzenia dziecka idę jej to oświadczyć, żeby mi się tu nie mądrzyła
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to będzie dotyczyło tych mam, które zajdą w ciąże w 2012. Nas to raczej nie będzie obejmowało. BY ŻYŁO SIE LEPIEJ tak brzmiało hasło Tuska!!!!!

Stary 2011-11-15, 18:57   #2871
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Pesel chyba nie, ale odpis aktu urodzenia ( a może pesel tez?) ..
Też nie wiem, o co ona chce wnioskować

Stary 2011-11-15, 19:06   #2872
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Pesel chyba nie, ale odpis aktu urodzenia ( a może pesel tez?) ..
Też nie wiem, o co ona chce wnioskować
naczytała się gazet i myśli, że zabłyszczy mi tutaj

Stary 2011-11-15, 19:17   #2873
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Byłam dziś u tesciowej i już załuje tej wizyty Przez caly okres ciązy nic nie kupiła ani nie zdeklarowała chęci pomocy, chociaz wie ze u nas tez kolorowo nie jest. Ale ok nie wymagam tego od niej. Ale zaczęła komentowac ze ciezko z kurtka mi bedzie bo brzuch jeszcze urośnie. To ja mowie ze mam jeszcze troche luzu i mam wielką nadzieje ze wystarczy ta która mam. A ona z tekstem ale kup sobie płaszczyk taki luzny bo mi to sie nie podoba jak te ciezarne wszystko takie obcisłe noszą. Skomentowałam tylko ze ' a mi sie wlasnie tak podoba, pozatym ciazowa odziez nie jest tania ' bo co jej bede tłumaczyc ze szkoda mi pieniedzy na ciązowy płaszcz na 3msc. Sama powinna sie domyslec . Glupia baba
Matko jak ja nie lubie takich tekstow. Mogla sie sama domyslic
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny do którego miesiąca najczęściej noszą maluszki rozmiar 62 ??
Zalezy jakie sie dziecko urodzi. Niektore dzieciaczki majace 5 miesiecy nosza 62cm.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Policzylam ta Axe i faktycznie dzieki

ale dostalam newsa kolezanka ma 2 miesieczne dziecko i znowu jest w ciazy..
Biedna. Pewnie nie jest za szczesliwa.
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja kupiłam szalik, w textil market był za 2,99 zł

Ręczniczek też mamy Baby Ono - jest fajny

A chciałam się Was zapytać czy konieczne są dwa imiona dla dziecka czy wystarczy jedno ?
Moja corka ma 1.
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej Mamuski!

Ja znowu na chwilke, bo tylko przez chwilke mam neta.

Tz tak mnie od rana wkurzyl, ze chrzanie to i nie jade dzisiaj do wawy !!!
Dostalismy od tych wlascicieli 2000 tys na wstepne wyposazenie tego cholernego mieszkania i rozmawialismy wczesniej i ustalilismy,ze lecimy po taniosci totalnie, bo to tylko na kilka miesiecy. Znalazlam komplet wypoczynkowy z kanapa i dwoma fotelami za 900 zl Z DOWOZEM i za reszte trzeba zrobic rolety, dywany i WSZYSTKO inne, albo przynajmniej zrobic to tak, zeby jak najmniej doplacac, bo to przeciez NIE NASZE tylko wszystko ZOSTAJE pozniej w tym mieszkaniu
I co?
I dzisiaj sie dowiedzialam, ze juz zamowil sama kanape za 1100-1200 !!! PLUS DOWOZ !!!! Bo jest LADNIEJSZA i WYGODNIEJSZA
Po pierwsze g*** prawda - jest szkaradna i do niczego nie podobna.
Po drugie z ta wygoda to jestem ciekawa, po czym to stwierdzil w ogloszeniu na allegro???!!!
Po trzecie, to wkur*** mnie fakt, ze ustalamy jedno, a pozniej on robi sobie drugie. Za 300 zl to juz mozna miec dywan i chociaz jedna rolete !!! Albo kupic talerze, sztucce i kubki.
Widac ma cos z 'rodzinki'

Jak sie wku*** jeszcze bardziej, to zostane tutaj do obrony, a on niech sam sobie wszystko urzadza i kupuje. Ja tam nie zamierzam wiecej ciagnac od Rodzicow.

Musialam sie "wykrzycze"

Caluje wszystkie Brzuszki i zycze milego dnia.
Pearl kochanie nie denerwuj sie. A tz chcial dobrze, pewnie teraz mu glupio

Ide na Na wspolnej i M jak milosc
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:28   #2874
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Na początku moje kochane dziewczynki bardzo chcę wam podziękować za kciuki-chyba pomogły- no i za pozdrowionka
a wszyustko zaczeło się w poniedziałek gdy poszłam do lekarza z tą infekcją cewki moczowej całą skóre miałam poranioną i poprosiłam go by tylko zerknął coś przepisał by do czwartku na wizyte jako tako trochę się to podgoiło by mógł mnie zbadać bo teraz to mnie tak boli że nie dam się dotknąć no ale oczywiści lekarz musiał choć na szyjkę zerknąć jak już siedziałam na fotelu przed nim rozkraczona no i stwierdził że szyjka jest cała otwarta od ujścia zewnętrznego do wewnętrznego ma 3cm rozwarcia i mały główką jest już bardzo nisko odrazu skierowanie do szpitala.więc szybciutko do domku torba w połowie była już spakowana kilka rzeczy jeszcze tylko dorzuciłam szybki prysznic żeby sie troche ogarnąć i do spzitala.
Wszpitalu wpierw lekarka pytała się z czym przyjeżdzam więc jej tłumacze że lekarz dzis na badaniu stwierdził że cała szyjka jest poszerzona na 3cm i mnie skierował więc ona do mnie z pretensją że z 3cm rozwarcia to jeszcze nie powód by do szpitala przyjeżdzać więc jej wytłumaczyłam ż epoprzednią ciąże straciłam w 20 tyg i teraz lekarz woli dmuchać na zimne więc tylko odpowiedziała:aha no chyba że kazała mi usiąść na fotel zbadała mnie i stwierdziła ze faktycznie jest ponad 3cm rozwarcia zaprowadzili mnie na odzdział porodowy tam mierzenie cisnienia wywaid środowiskowy 100 pytań do , pokazać wszystkie wyniki badań sratata wzieli mnie na usg przeraziłam się strasznie bo lekarz podczas usg zapytał ile mały ważył ostatnio powiedziałam że w 30tyg miał 1300g więc uważnie zaczął patrzeć w ten monitor powiedział do studentów ż emają coś sprawdzic w kartach coś pod nosem zaczął mówić i pyta się ponownie - ile mały miał?? więc powtórzyłam że w 30tyg czyli 3 tyg temu 1300g i pytam sie czy coś się dzieje cos jest nie ta to tylko pod nosem coś odp nie nie i dalej patrzy w ten monitor dopiero jak skonczył usiadł przy biurku i powiedział że dziecko według jego obliczeń ma już ponad 2kg więc mi ulżyło bo naprawdę się wystraszyłam- niestety nie udało mi się dowiedzieć płci
potem wzieli mnie na sale porodową przyszedł lekarz zbadał jeszcze raz szyjkę i stwierdził że jest 4cm rozwarcia podłączyli pod ktg w ręke wbili wenflon wzieli wymaz z szyjki i po skończonym ktg przewiezli na pokoj tam byłam tylko jeden dzień bo potem mnie przewieżli na inny odzdział.
I tam się zaczeło faszerowanie tabletkami non stop ktg ale zero usg zero zwykłego badani adla sprawdzenia co z szyjką jak zapytałam ordynatora na obchodzi eczy jakieś badanie będe mieć wykonane to oburzony -jak śmiem o takie coś pytać- że jakie pani chc emieć badanie o co pani chodzi- więc tłumacze że leże tu od poniedziałku i jeszcze żadnego badania nie miałam że jestem na obserwacji i też nie wiem jak długo a on na to że w każdej chwili może pani wyjść i wyszedł no myślałam ze się rozpłacze tak potrafią ludzi zdołować nie dosć ze oni sami z siebie nie informują to jeszcze jak się ktoś sam z siebie zapyta to zje.bke dostanie że w ogóle śmiał się zapytać
więc tak leżałam i nic nie wiedziałam jedyne co to pielęgniarki bardzo miłe uprzejme tak samo panie kucharki fajne babeczki fakt faktem że jedzenie tragedia bo wszystko takie mdłe nie przyprawione ale dąło się przeżyć
najbardzie przykro mi się robiło jak tak leżałam sama a obok dziewczyne codziennie pełno znajomych odwiedzało , rodzicom udało się wpaść w pt i niedziele Robert był w czwartek i wczoraj przywiózł mi pełno jedzenia tabletek kremów a dzis to zabierałam z powrotem tv miałyśmy wspólnymi siłami bo facet jednej laski przywiozł tv mój przywiózł antene bo ich nie działała i miałyśmy tv za darmo , dziś w odwiedziny nawet brat się wybierał ale już nie dojechał no bo nie było s3ensu jak wychodziłam : D
dziś byłam badana przed wyjściem -i niewiem jakim cudem - ale moja szyjka ma 2,5cm nie słyszałam jeszcze o takim przypadku by szyjka się zwęzała ???????? więc nie wiem czy faktycznie tyle ma???? no ale najważniejsze że skurczów już żadnych nie było po tabletkach dzidzia siedzi jeszcze w brzuszku dużo się rusza dostałam recepte na tabletki musze wszystkie wykupić bo tam sa te na skurcze by ich nie mieć i tak mam leżeć i się oszczędzać byle te 3 tyg wytrzymać

no i pojawił się kolejny poroblem przez te kilka dni w szpitalu nie kremowałam brzucha i to co się teraz z nim dzieje to jest tragednia na samym środku odrazu od biustu w dól szczypie jak cholera ale to jest taki ból że nawet go nie idzie opisać jest tak skóra napięta makabrycznie że mam takie wrazenie jak by zachwile miała się rozerwać każdy ruch sprawia ogromny ból mówiła o tym lekarce więc mi powiedziała ze moge kremować brzuch ale nie za długo i że moze boleć bo poprostu mam skóre bardzo już naciągniętą
strasznie się ciesze ze mnie wypuścili bo naprawdę psychicznie już zaczełam się tam załamywać co innego jak bym miała jakieś informacje przychodzi lekarz i mówi pani Moniko jest tak tak i tak a nie nie mówi nic ja się pytam sama z siebie i jeszcze z✂✂✂e dostaje
tak więc jeszcze 3 tyg i może maluszek zacząć pomału śpieszyć się na świat

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2011-11-15 o 19:34
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:37   #2875
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny do którego miesiąca najczęściej noszą maluszki rozmiar 62 ??

Wszystko zależy od dzidziolka i od tego jaki się urodzi szwagierki synek urodził się coś ponad 2800g i teraz ma 4miesiące i właśnie nosi 62 albo i większe (wiadomo jak to z tymi rozmiarami jest), od koleżanki dziecko urodziło się takie prawie na 60cm więc za długo to nie ponosiło tych ubranek także ciężko to orzec
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:39   #2876
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a o to cudeńko mojego bąbelka które przyszło 4 listopada w piątek chyba dlatego nagle się małemu tak zaczeło śpieszyć zobaczył ze jego karoca już jest to może wychodzić jestem nim zachwycona bałam się że będzie jakieś "badziewie" bo to przez allegro nigdy nic nie wiadomo na zdjęciach zawsze ładnie wygląda ale na żywo jest jeszcze piękniejszy no zakochałam się w nim i już się nie mogę doczekać pierwszego spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek2.jpg (75,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek3.jpg (65,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek8.jpg (36,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek11.jpg (44,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek14.jpg (59,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek23.jpg (58,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek26.jpg (42,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek32.jpg (52,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek29.jpg (65,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-11-15, 19:40   #2877
*Agatek*
Zakorzenienie

Info o becikowym, co zabrać

Jutro idę do dentystki!!! w końcu zrobi mi dziurkę- bo mi pół plomby wypadło i boli może od razu strzele sobie naprawę zębiny- mało bierze, bo za ząbka 40 zł

Monika przeczytałam esej z zapartym tchem! Szpital nie fajny, ale poleżałaś, odpoczęłaś i się wynudziłaś wiem coś o tym... dobrze, że tv miałaś! Niech malec sobie posiedzi jeszcze w brzuniu, dobrze mu to zrobi! A Ty odpoczywaj, tak jak ja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 19:50   #2878
MartuNiunia87
Rozeznanie

nnoo ponadrabiałam ale nie mam siły cytować

Idę się położyć - moja rwa kulszowa już nie daje mi nawet spać, chodzić i leżeć, rwie, boli i normalnie dokucza! bleee... idę leżeć

Pozdrawiam wszystkie
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-15, 19:50   #2879
uska000
Zadomowienie

Monia

ide spac jutro wstaje i biore sie za robote!!

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:52   #2880
MartuNiunia87
Rozeznanie

N
Cytat:
a o to cudeńko mojego bąbelka które przyszło 4 listopada w piątek chyba dlatego nagle się małemu tak zaczeło śpieszyć zobaczył ze jego karoca już jest to może wychodzić jestem nim zachwycona bałam się że będzie jakieś "badziewie" bo to przez allegro nigdy nic nie wiadomo na zdjęciach zawsze ładnie wygląda ale na żywo jest jeszcze piękniejszy no zakochałam się w nim i już się nie mogę doczekać pierwszego spacerku

choć nie podobają mi się wózki z takim koszem, to ładny ten twój, kolorek boski, ale nie wiem jak taki jasny wózeczek będzie sprawował się w praktyce... głównie w wersji spacerowej kiedy dziecko zajada ciastka i różne takie tam brudzące dobroci ale ogólnie super, że już masz go w domku
Martynka- 23.02.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości