|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() No inny jest, taki chłopiec się z Maćka zrobił. Jak na niego patrzę to na 2 lata wygląda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witam
![]() Cytat:
Dzieki za odpowiedz, taki 30cm moze byc za maly zeby zapakowac suknie slubna, ale bede szukac dalej ![]() obiecane fotki ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-01-15 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wbrew pozorom, bardzo mnie to cieszy, że dalej są 2 tygodnie tacierzyńskiego ![]() Niesamowite, jeszcze takiej metody przemieszczania się nie widzialam. Kreatywne to Twoje dziecię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jakiej to książki? Chętnie kupię ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||||||
Wtajemniczenie
|
hej,
Nie wiem o co chodzi mojemu dziecięciu... W dzień śpi bez żadnych problemów, w nocy tylko takie odwala jazdy... sprawia wrażenie, jakby mu się coś śniło.I ciężko go uspokoić, co jest w ogóle do niego niepodobne ![]() Cytat:
![]() i jak pięknie sobie radzi! Cytat:
![]() trzymajcie się, dużo zdrówka Cytat:
czyli Seba też w rozwój interpersonalny ![]() super! Kto obcinał grzywę? Zachowaliście włoski? No i rewelacyjne filmiki, przeuroczo się przemieszcza Twój synio Cytat:
![]() A siedzieć jeszcze zacznie, wszystko w swoim czasie ![]() Cytat:
też mam brata artystę ![]() On zajmuje się rzeźbą, jest niesamowity, wszyscy mu kibicujemy ![]() Cytat:
![]() No i powoli, powoli będzie coraz lepiej |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pola, to zachowanie Antka wygląda dokładnie tak jak Maćkowy pierwszy ząbek wychodził. Aha, rtylko na cycku nie wisiał ale budził się z wrzaskiem.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2013-01-15 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o aktywnosc, to chodzilo mi bardziej w tej kwestii: przeczytalam,ze kwas mlekowy zmienia smak mleka. na niekorzysc. a ze moja, ani z butli, ani nic innego zbytnio jesc nie chce, to tego sie boje.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może to i zęby faktycznie, już by mu się przydał jakiś ząb, łątwiej będzie kąsać ![]() ![]() Cytat:
![]() To rozgrzej się dobrze, a po ćwiczeniach trochę porozciągaj i weź ciepłą kąpiel (piwo też dobrze działa ![]() Ale może ta zmiana smaku mleka, to przy jakiś straszliwych zakwasach. Podobnie niby czosnek psuje smak mleka... a to chyba przy jedzeniu główki dziennie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piwo ![]() ![]() Chce wrocic do formy na wiosne/lato. Przed ciaza był ze mnie typ sportsmenki hehe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym programem to pytałam wtedy, ale nie odpowiedział mi konkretnie, powiedział , że wystarczy ściągnac jakiś program do nagrywania i że na pewno to zrobi do lutego, więc jak juz zrobi to napiszę, bo teraz to on sam nie wie jeszcze który ten program będzie najlepszy. Moja chyba nie będzie korzystała z netu, bynajmniej nie wygląda na taką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() rinco, Twój sebi też wymiata z tymi ruchami. ![]() justys, Mała jest niesamowita, poza tym bardzo ostrożnie chodzi, mój siedział ostatnio w łóżeczku, chciał się przekręcić i tak wyrżnął w kant, że miał 2 dni łuk brwiowy spuchniety. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-01-15 o 11:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maciek rewelacja, no brak słów po prostu, breakdance w czystej postaci ![]() Cytat:
![]() Ech, każdy musi wybrać sam, choć przydałby się jakiś uniwersalny sposób na zapewnienie nienagannej opieki naszym największym życiowym skarbom ![]() Cytat:
![]() Pewnie sporo przed roczkiem zacznie chodzić ![]() Cytat:
![]() Oj tam, już tak nie powtarzaj, że tak w tyle... ![]() ![]() Czad ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo za 7 mies.! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie chociażby o prasowaniu przy Kaju nie ma mowy, chyba że bym go zapięła w krzesełku ![]() ![]() ![]() A propos... Któraś pisała o rzepach na szafy przesuwne. Ma któraś z Was to coś albo inne zabezpieczenie na takiej szafie? Sprawdza się? Cytat:
![]() allegro? ![]() Fajnie, że ma pasję, tylko szkoda, że taki swój świat ma, że nie potraficie się dogadać... Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co kism... u mnie póki co nie ma żadnych zabezpieczeń.
Raczej staram się Maćka uczyć, że tego czy tamtego nie wolno. Przykład: jeszcze kilka dni temu ściągał wszystko z dolnej póki stolika przy kanapie. Teraz nawet nie patrzy w tamtą stronę. Mogłabym wszystko stamtąd pozabierać, ale moim zdaniem nie o to chodzi. To samo tyczy się np. butów w przedpokoju. Raz, drugi pełza tam i patrzy, ale ja mówię stanowczo "nie wolno" i wołam go do siebie. Raz załapie a raz nie, wtedy go zabieram i mówię, że nie wolno. Zazwyczaj śmieje mi się w twarz, ale widzę efekty. Już nie chodzi często w tamtym kierunku. Tak samo daję mu podotykać np. drzwi otwartej zmywarki jak jest czysta po zmywaniu. Maciek jest tym zafascynowany. Dwa razy uderzył się głową, ale teraz już tak podchodzi żeby nie uderzyć, uważa bardziej po prostu. Kilka razy próbował polizać zmywarkę, na zdrowie! ![]() Przez jakiś czas był zainteresowany wiszącą ściereczką i ręcznikiem, ciągnął i zrywał na podłogę. Teraz juz tego nie robi. Kilka razy dotknął gorącego kaloryfera, teraz obchodzi go szerokim łukiem ![]() Pod krzesła też już rzadko włazi bo wie, że trudno stamtąd wyjść. ![]() Staram się raczej uczyć go niż chować przed nim wszystko.
![]() |
#2893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wolałam żłobek niż nianię Karo znów chora ![]()
![]() |
#2894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzyłabym szczerze sobie i każdej matce tak chętnego do współpracy dziecka ![]() O dywaniku na buty już nie raz, nie dwa i nawet nie sto razy, a więcej Kajko słyszał "nie wolno" i był stamtąd zabierany. Co zrobić, skoro ciągle go to fascynuje? Przy zmywarce majstruje razem ze mną, ba, nie tylko przy czystej, ale też i przy brudnej! ![]() ![]() Itd, itp........ Pewnie, że zaklejenie całego domu zabezpieczeniami to nie jest dobra metoda. Napisałam to z dużym uśmiechem jako po części żart. Nie mniej jednak czasem muszę zająć się obowiązkami domowymi, a równocześnie zapewnić bezpieczeństwo szybko raczkującemu, stającemu i eksplorującemu każdą najmniejszą szczelinę maluchowi. Trzeba osiągnąć jakże ważny złoty środek, a ten akurat u mnie w domu wymaga zainstalowania większej ilości zabezpieczeń... Poza tym niemowlę to niemowlę... Można i trzeba przecież je nauczyć, że szafki z chemikaliami nie wolno mu otwierać, ale mimo wszystko nie można dla jego bezpieczeństwa zostawić go sam na sam z taką szafką, bo akurat ten jeden jedyny raz, kiedy byłoby nieposłuszne mógłby zakończyć się... wiadomo jak ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2013-01-15 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Rozeznanie
|
My też wróciliśmy od lekarza, ehh 38 st
![]() ![]() mąż też z jakimś wirusem leży ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie, jakby nie patrzeć to mam grzeczne dziecko.
![]()
![]() |
#2897 | ||
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=RNfQl...t=HL1358251470 ten dzieciak wymiata
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Stokroteczka 777-brawa za 7 miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
A, może napiszę co na dzisiaj Mackowi przygotowałam na obiad, może kogoś zainspiruję
![]() ![]() 20g kaszy jęczmiennej, pół marchewki, kawałeczek selera i pietruszki (drobno pokrojone) ugotowałam w 80 ml wody (20 minut), na koniec dodałam szczyptę majeranku. Dodałam do tego ugotowane mięso z indyka i 60 g przecieru pomidorowego. Zagotowałam i zmiksowałam z grubsza bo Maciek zjada już kawałki. Pyszne to było, mnie też smakowało bardzo jak próbowałam. Wyraźny, kwaskowy smak bardzo mu podchodzi ![]()
![]() |
#2899 |
Rozeznanie
|
My też wczoraj odwiedzaliśmy lekarza , niby temp nie ma ale katar jak wodospad już od zeszłej soboty, teraz doszedł kaszel jak u gruźlika ...
no i też raczej wirus, gardło czerwone.. mam nadzieję że gorączki nie będzie... powiem Wam że już tydzień siedzimy w domu i końca nie widać a ja się już tu duszę... wiem, że to nie najważniejsze w tym momencie ale jednak jak się człowiek przyzwyczai do codziennych spacerów to potem nie ma co ze sobą zrobić w domu ... dostaliśmy deflegmin ( jakie to dziadostwo nie dobre !), neosine przeciwwirusowo i mucofluid do nosa... i cokolwiek chce jej podać to jest walka ... strasznie mi jej szkoda... mam nadzieję że do weekendu wszystkie choróbska Nas i Wszystkie dzieciaczki już opuszczą! ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH! |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to pewnie dlatego, że Maks narazie tylko się turla a wczoraj nawet mu się zabardzo nie chciało dupska ruszać, więc siedział na kocu i się bawił. Od czasu do czasu chwilę sie z nim pobawiłam, pośpiewałam i było ok. Ale dziś już jest marudą ![]()
![]() |
#2901 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślałam, że jakąś dyskusję ciekawą zaczniemy, jakieś nowe uwagi i pomysły
![]() ![]() A jak tam w pracy? Bo rozumiem, że z pracy do nas nadajesz? Dla nas jakby nic się nie zmieniło, tak samo do nas piszesz, a Ty przecież swoje maleństwo na tyle godzin zostawiasz... Wdrożyliście się już oboje z Maćkiem w nowy rytm? Gatta, i jak tam u endo? ![]() A ja nadaję ze spaceru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH CHOROWITKÓW!
U nas też niestety choroby ![]() Bartek po 3 dniach chodzenia do przedszkola po antybiotyku (pierwszym w życiu ![]() Noce nieprzespane a do tego jeszcze mam sesję. Agata bardzo poważnie Maciek wygląda a jak cudnie śmiga ![]() Hania nie siedzi, jak ją próbuję posadzić to leci do przodu i na boki oraz interesuje się wszystkim dokoła, szczególnie podnoszeniem stóp do buzi, więc jak można w takiej sytacji zachować równowagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widac nasze chłopaki zupełnie inne, nie ma co porównywać ![]() Ano z pracy. Jakoś sobie radzimy ![]() Rano teść przychodzi, później ew. teściowa jak teść musi coś załatwić na mieście, a ona akurat ma wolne od swoich dziewczynek, którymi się opiekuje ![]() Zmieniło się tyle, że rano jak Maciej się budzi ok. 5.30-6, to go biorę do łóżka na cycka i się przytulamy, on zasypia, a ja wstaję. Do tej pory było tak, że go karmiłam i odkładałam do łóżeczka, teraz jeszcze muszę skraść tę chwilę dla nas, bo w dzień się nie przytulamy. ![]() Nie piszę, bo Maciek jest bardzo grzeczny, nie płacze, ładnie je i śpi, nie choruje (odpukać) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie się sprawdziły ![]()
![]() |
#2906 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fajnie by było jakby te wszystkie przepisy były na pierwszej stronie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Antoś znowu chory - wirusowe zapalenie dróg oddechowych ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam napisać choć nie udzielam się ,ale niech,muszę to wyrzucić.
Wczoraj synek smaczne spał po południu i z mężem odpoczywaliśmy na kanapie(to znaczy ja ,a mąż pichcił kolację) i jak zwykle opowiadaliśmy sobie jak minął nam dzień,jak z synkiem i w ogóle.I w między czasie postanowiłam włączyć to ustrojstwo,czyli tv i biegając po programach wpadł mi w oko chyba to był reportaż,albo film dokumentalny na tvn style o historii nie wiem jak to nazwać adopcji,a raczej oddawaniu dzieci.Okazało się,że taką adopcją była zainteresowana para homoseksualistów.Po prostu zapragnęło tych dwóch typków noworodka.I dzieciątko mieli mieć obiecane od pewnej nie wiem jak ją nazwać dziewczyny,choć dla mnie to ona człowiekiem nie jest godnym być. I tu moje oglądanie się kończyło,bo łzy jak grochy zaczęły mi spływać po policzku.Bo jak można takie Maleństwo w szpitalu prawie po porodzie dać-to słowo w ogóle nie pasuje -komuś innemu jak matce. Ja rozumiem,że ktoś może zapewnić lepsza przyszłość i takie tam,ale to w końcu człowiek,choć taki malutki.I sam nie może stanowić o sobie. Choć przez dziewięć miesięcy tak dobrze mu było w brzuszku mamy. I jeszcze włączyłam tv za kilkanaście minut(jak nieco ochłonęłam)z nadzieją(ale chyba naiwna jestem,albo to hormony),że dzieciątko wróci do rodzonej jakie by nie było matki,ale skąd oni ją mieli na własność.Ach to nie jest żadna rzecz ![]() Do czego to wszystko zmierza?Ach jaki ten świat jest niesprawiedliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |||
Rozeznanie
|
siema!
Marcia dziś kończy 8 mcy ![]() ![]() jak mi szkoda że ten czas tak szybko leci i mała już nigdy nie będzie taką małą kruszynką jak 8 mcy temu. co z tymi choróbskami? nas też mc temu rozłożyło tak że byłyśmy chore w same święta a teraz mąż pada od kataru i bólu gardła ![]() zdrówka dla wszystkich! Cytat:
![]() powodzenia w opanowaniu sytuacji! Cytat:
![]() ![]() Maciek super! jak ja wam zazdroszczę takiej prawdziwej zimy! dziecko przynajmniej wie co to śnieg ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, lada moment zaczną się balangi ![]() Ładnie to ujęłaś, mój brat ma swój własny świat. I jakbym tu chciała napisać o tym jego świecie, oj, to obawiam się, że bym wiele, wiele stron zajęła ![]() Na 18:45 jedziemy na usg bioderek kontrolne, że ja nie pomyślałam, jak mnie zapisywali, że to nie jest odpowiednia godz dla mojego dziecka ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
Hej.
M dzisiaj został sam z Ninką i dał jej kaszkę( widziałam, że dużo jej nie ubyło) no i pierwszy raz zmienił pieluchę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.