|
|
#2881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
okna w łazience zazdroszczę, chciałabym mieć ja przymykam jeśli są odwalone całe, ale calkiem nie zamykam, na noc tez otwarte i też bez czapeczek dokładnie, z ciekawości rozwiera dziób i wypada smok Cytat:
|
|
|
#2882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ee ja to tam tylko młodszy pomocnik od wiktu i dzieciobawienia ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie od kilku dni notuję sobie ilość kcal / proporcje białko/węgle/ tłuszcze - bo usiłuję sobie to wszystko dobrze poustawiać i ...jestem przerażona jak ja mało jem!! Są dni że ledwo 2 tysiące kcal dobijam...a wydaje mi się że ciągle jem.. no nic codziennie jakieś poprawki i będzie dobrze. żeby było. Mi pediatra mówił, że ogólnie to teraz dzieci zwalniają.. a jakieś mega przyrosty na tym etapie świadczą o tym najczęściej że dziecko jest przekarmiane - najczęściej MM więc on się cieszy jak spadają bo znaczy, że dla dziecka ratunkiem na wszelkie bolączki nie jest cyc/ MM. Taka teoria. Mój na szczęście jest długi - więc wszyscy mówią, że raczej wygląda szczupło i proporcjonalnie. Cytat:
![]() ![]() Bo taki właśnie jest, przedwojenny z litego dębu... piękny mebel
|
|
|
#2883 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fotka słodka Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ciuchy -musiałam troszke dokupic bo w sprzed dokonca nie wchodze a do tgo nie mam jak w nich nakarmic a karmic bede długo. co do uszu to nic sie nie wygina. Cytat:
co do torebki Cytat:
. no ale ja sie nie odchudzam poprzez jedzenie bo jem zdrowo,choc kalorycznie ,nie ma mowy o jakims 0 % bo to syf . jedynie ze ja motorek -ciągle w biegu .ale musze zacząc cwiczyc / Cytat:
u mnie brzuszek tez nie fajny raczej . co do włosów -to nie mam problemu .tylko Roszek mi wyrywa Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nestelle ja tez nie odwazylabym sie odchudzac przy kp. wszedzie pisza, ze to może byc niebezpieczne. Co innego zdrowe odzywianie...niestety z tym tez mi jakos nie podrodze;/ |
|
|
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przynajmniej wiadomo co i ogarniasz no i mój będzie pierwszym chrzcielnikiem ( ) w bawełnie zadnych jaj na kiju. po dzidziusiowemu ![]() hehe jedno wiecej do mycia ale tez je lubie.Cytat:
![]() a kredens wam wtacha firma jakas? na ktorym pietrze mieszkasz? tyz mi sie marzy kredens w kuchni. moj babciny. prosty, wsiowy, piękny tylko odmalować ![]() marzenia...
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Dragusia - jak bd we domie i znajde strone to ci napisze
![]() Lukresja bo chyba ty pytalas - mojemu tez prawe uszko sie zawija ;-) I cos mialam pisac Aaaa Nestelle zazdroszcze spania :p haha I wieke co poszlam w mega deszczu do sklepu po ta folie przeciwdrszczowa i co - qrwa slonce swieci hahahaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd tyle kcal ? bo ja uwazam ze tylkopełnowartosciowe produkty są warte jedzenia i tak w mojej kuchni duzo oliwy (która ma duzo kcal) , kasz,itp. a ja do obiadu nie jem np. 2 łyzki kaszy gryczanej tylko 100 gram na pewno .... i tak np pierwsze sniadanie troszke ponad 100 g płatków owsianych ,na wodzie niestety , do tego troche malin i 250 g borówek ,otreby i troche banana . i tak samo pierwsze sniadanie ma - płatki 400kcal ,borówki 150 ,i 50 banan ,malin juz nie licze -co daje 600 kcal . (a i tak jak nie karmie do dodaje orzechy i na mleku wiec wychodzi na to ze by było ok.800 kcal ?). a jem jeszcze przeciez 2 sniadanie(było by pewnie jeszcze 3 ale wstaje pózno ) ,obiad , kolacje 1 ,kolacje 2 . tylko ze ja cały czas sie ruszam ..... i ogólnie mam szybką przemiane .no i od porodu nie zjadłam ani kszty słodkiego . Tylko w ciązy tyje i to ileeeeee hahaha -za wsztystkie czasy i za Was wszystkie a mebel pewnie piekny -z tego co opisujesz tez mi sie tego typu podobają ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- dobra lece - zamówiłam mamie na urodziny bransoletke z lilou ,ide odebrac ,nachodze sie to moze zgubie te sniadania
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polską?
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Brokuł poszedł do kosza, totalnie nie posmakował Filipowi
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Dragusia Norweska ... Bd mogla popatrzec
- wiem ze sa w norwegii szwecji danii i finladni ta firma - takie jezyki w ksizeczce bylyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najwazniejsze ze nic groznego poki mozna podawac zelazo to wiesz nie ma co sie przejmowac u nas byly zastrzyki i transfuzje takze uszka do gory
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2893 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla NatalkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ajj fajnie, mój jeszcze nie fiknął ani raz a lubi spać na brzuchu...Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no tak tylko w Pl Cytat:
No to niezły ten twój tż Cytat:
Cytat:
Hej heloł ![]() Jakoś ostatnio nie mam czasu pisać i tylko czytam... Ale już jestem na bieżąco więc zmykam...
|
||||||||||
|
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
szperajac dzis po necie o tym ile powinny jesc wczesniaki
znalazlam taki tekst: wcześniaczek powinien jeść tak, jak donoszone noworodki (z zastrzeżeniem, że zalecenia na opakowaniach mlek modyfikowanych są często trochę przesadzone, by nakręcać sprzedaż, i rzadko które dziecko tyle zjada na jeden posiłek). to pogrubione to tak a propo tej dyskusji ile jedza maluchy
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z POZNANIA macie/znacie/słyszałyście o jakimś dobrym neurologu obojętnie czy prywatnie czy nfz byle by jakiś sensowny termin wizyty.
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, od wczoraj w Tesco Pampersy Active Baby 70 sztuk za 37 zł! Wlasnie kupiłam
Byliśmy z Krzysiem na Gocławiu po paczkę ubranek, potem do Tesco weszliśmy tak z ciekawości, jak się zachowa - mam złote dziecko!!! ![]() Teraz jeszcze siedzimy w parku
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ptaszysko dokładnie tak jak pogrubione też mi się wydawało że to tylko by sprzedaż nakręcić choć ja mm nie karmię a jak na początku dałam malej kilka buteleczek to i tak robiłam tak jak pisało i połowa do wylania szła. i tak gdybym karmiła to więcej bym kupować musiała ehh Dziś lekarz zdziwił się że moja mała tak ładnie na piersi przybiera |
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Zna któraś jakiś fajny przepis na babeczki?
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Z pewnością jest to pytanie do Małpki
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Emilanek słodziutko wygląda
|
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Słyszałyście o tym, że na L4 w ciąży dostaje się wyższą wypłatę, bo pracodawca/ZUS wypłaca dodatkowo kasę za weekendy? Rozmawiałam ze znajomą i powiedziała mi, że normalnie dostaje 2 tys., a w ciąży na L4 dostawała 2700. Ja dostawałam tyle co zawsze. A Wy?
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
witam!
ale u nas zgroza! normalnie patelnia taka że oddychać nie idzie ;/ mała marudna jak nigdy.. dobrze, że jutro ma padać będzie okazja do zakupów przedurlopowych (byyou dzięki za info o opaskach i bucikach) jutro wyruszam na hm.. mam cel wstać o 8 żeby już o 9 być na zakupach i nie wracam dopóki nie znajdę wszystkiego ![]() dziewczyny' jak to jest z tymi smoczkami do butelek.. trzeba zmienić po 3 miesiącach na większe? z większą dziurką do picia czy jak? ![]() jestem zielona.. butelki mam z NUK'a i na 2 jest "s" na 4 "m".. dziś 8 dni do urlopu.. przewidywalna pogoda na wyjazd 24 w dzień i 15 w nocy.. mam nadzieję, że się sprawdzi! co do włosów.. moje to już tragedia ;/ po kąpieli całe sitko zapchane, po rozczesaniu garść i co chwilę zbieram malutkiej z rąk, z pieluch, z łóżeczka.. nawet rzęsy co raz częściej mi wypadają ![]() w Polsce idę do fryzjera zrobić się na krótko.. no i zakupię Merz Special.. mi pomogły jak stosowałam wcześniej.. są dość drogie ale skuteczne w moim przypadku.. Dragusia za pierwszego zęba! ![]() ja mam nadzieję, że naszym się nie śpieszy ![]() Moderna ostatnio mi chodzi po głowie te zdj Marcela z oballem.. moja ma dokładnie tak samo! bawi się bawi, śmieje, gada ale jak tylko zajarzy że do buzi nie można wpakować to ryk! no i moja Ewa nauczyła się piszczeć.. czasami ogłuchnąć idzie! |
|
|
|
|
#2902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo bodziak w pentagramy mam niszę w rynku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pierwsze slysze...
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Weekendy? Pierwsze słyszę. Ja dostawałam więcej ale to tylko dlatego, że w ciągu roku dostajemy różne premie. I właśnie one wliczają sie do sredniej.
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
mialam cos wiecej ale nie tyle, a roznica wynikala raczej z jakis skladek u mnie i tego ze mialam liczony inaczej podatek. bo u nas jako u nauczycieli akademickich sa jakies prawa autorskie a na urlopie czy zwolnieniu jest to jakos inaczej liczone.
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
ej jak to jest z tą plastelinową kupą? okey czy źle?
tylko że my tylko na cycku
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
wg mnie ok. jak ci dziecko nie ryczy przy oddawaniu kupy to oki. jak chcesz mieksze tzn bardziej rzadsze to wiecej plynow. u nas tez warzywka zmieniaja konsystencje no ale my na mm.
|
|
|
|
#2908 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Poucinało cytaty diabelstwo :/
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlaczego nie jesz cebuli? 1. TŻ zamyka na czas kąpieli i suszenia. 2. Też robi taką minę. I czoło zmarszczone. I kapiąca ślina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() c.d.n.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-08-02 o 18:05 |
|||||||
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Florek mniej pije hm...
|
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Premie i bonusy to tak, ale ona mówiła właśnie o weekendach. Szukam na necie i znalazłam kilka wypowiedzi, że kobiety dostawały więcej właśnie z tego powodu, ale ogólnie nie powinno tak być ![]() Wiem, czego mi nie zacytowało: 1. garniturek dla dziecka - w coccodrillo powinny być. 2. drugie dziecko kocha się mniej - wierzę, że tak jest, ale chyba tylko na początku... Wychodzę z założenia, że miłości rodzicielskiej też się uczy. Są kobiety, które od pierwszego spojrzenia na dzidzię są zakochane na zabój, ba! kochają jeszcze nienarodzone dzieci. Są i takie, którym ta miłość przychodzi z czasem. Ja tak miałam i moje dziecko też było dla mnie brzydalem i to, co czułam to było poczucie obowiązku, a nie miłość. Dopiero teraz jest najpiękniejszy, najmądrzejszy, najukochańszy i w ogóle same naj.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

choć nie sądziła, że aż tak szybko pójdzie 
za przewrotkę!

. no ale w tej chwili mam 60 kg przy 171 ,rozmiar 36\38 tylko jeszcze skóra na brzuchu nie ta .... 

żeby było. Mi pediatra mówił, że ogólnie to teraz dzieci zwalniają.. a jakieś mega przyrosty na tym etapie świadczą o tym najczęściej że dziecko jest przekarmiane - najczęściej MM więc on się cieszy jak spadają bo znaczy, że dla dziecka ratunkiem na wszelkie bolączki nie jest cyc/ MM. Taka teoria.
jakoś tak nie chce mi się to odlepić
a byłoby ich jeszcze więcej, ale chyba dwójka dzieci zmarła. Teraz już wszyscy są dorośli, ale kiedyś to musieli mieć masakrę w domu

hahaha

bo tak szybko dopiero obudzona ale chyba jednak trzeźwo myślałam pomimo zerwania ze snu
.... No wiec po ciemnku lece zrobic butle do kuchni, wracam swiece lampke nocna lukam do lozeczka - a Emilian Spi na Brzuszku ..!! Az foto zrobilam - bo on ma brzuszku nawet lezec nie chce, nie wspominajac o spaniu - i jestem w kropce bo SPI dalej eh no nic przeniosem go so siebie na lozko hihi