Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 11:53   #2881
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
, ta moja się starała choć nie sądziła, że aż tak szybko pójdzie

też jestem bardzo ciekawa

mój też krzyczy, marudzi, spina się, odpycha nogami i musi mieć ciszę i zero rozpraszaczy... ale nie widzę, że go "boli". Gdzieś czytałam, że taki etap...

1. ja nie zamykam, chłop zamyka (mamy okno w łazience, wanienkę pod nim). tam gdzie młody śpi jest otwarte okno. i żadnych czapeczek po kapieli
2. Ale dlaczego problemy? zachwyt światem związany ze zmianą perspektywy

okna w łazience zazdroszczę, chciałabym mieć

ja przymykam jeśli są odwalone całe, ale calkiem nie zamykam, na noc tez otwarte i też bez czapeczek

dokładnie, z ciekawości rozwiera dziób i wypada smok

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

za przewrotkę!

Nie. Jedynie ręce mi odpadają.

Po jakim czasie zauważyliście efekty?

Fajnie tak lawinowo. Przydałby mi się taki spontan. Np. kupuję lustro do łazienki i nic do niego nie pasuje, więc trzeba zrobić remoncik zaczynając od skuwania płytek.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 12:05   #2882
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

i cały ten remont w najbliższy weekend?! jesteście parą cyborgów

ee ja to tam tylko młodszy pomocnik od wiktu i dzieciobawienia

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wczoraj rozmawiałam ze znajomymi - ona karmiąc odchudzała sie poprzez ograniczanie kalorii teraz ma totalne niedobory ,włosy ,zęby fatalne i ......osteroporoze . a po odstawieniu dziecka od piersi i po próbie chocby powrotu do normalnego -zdrowego zywienia efekt jojo .takze teraz jest spowrotem pulchniutka i do tego chorowita ....
I tak obliczyłam sobie moją dzienną dawke kalorii (choc nie zwracam uwagi na kcal bo najwazniejsze aby było pełnowartosciowe jedzonko )i wyszło mi srednio... 3300 . no ale w tej chwili mam 60 kg przy 171 ,rozmiar 36\38 tylko jeszcze skóra na brzuchu nie ta ....
a pomyslec ze przytyłam w ciązy 26 kg

ide robic pyszną owsianke i nadrabiac .....
Noo takie diety redukcyjne to prosta droga do jo jo... plus zwolnienie metabolizmu...ale nie mniej jednak zastanawia mnie skąd aż 3300 ok ok 500 na karmienie, ale musisz w takim razie jeszcze coś ćwiczyć ? Mów co i jak

Ja właśnie od kilku dni notuję sobie ilość kcal / proporcje białko/węgle/ tłuszcze - bo usiłuję sobie to wszystko dobrze poustawiać i ...jestem przerażona jak ja mało jem!! Są dni że ledwo 2 tysiące kcal dobijam...a wydaje mi się że ciągle jem.. no nic codziennie jakieś poprawki i będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie

Wracam z zaświatów...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
gratuluje zwolnienia tempa my w poniedziałek, oby było tak jak u was
żeby było. Mi pediatra mówił, że ogólnie to teraz dzieci zwalniają.. a jakieś mega przyrosty na tym etapie świadczą o tym najczęściej że dziecko jest przekarmiane - najczęściej MM więc on się cieszy jak spadają bo znaczy, że dla dziecka ratunkiem na wszelkie bolączki nie jest cyc/ MM. Taka teoria.
Mój na szczęście jest długi - więc wszyscy mówią, że raczej wygląda szczupło i proporcjonalnie.

Cytat:
Fajnie tak lawinowo. Przydałby mi się taki spontan. Np. kupuję lustro do łazienki i nic do niego nie pasuje, więc trzeba zrobić remoncik zaczynając od skuwania płytek.
Trzeba mieć fantazje

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
OC mi sieTwój kredens skojarzył z takim starym babcinym kredensem
Bo taki właśnie jest, przedwojenny z litego dębu... piękny mebel tzn ja takie lubię !
Stary 2013-08-02, 12:06   #2883
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ja podziwiam osoby które mają dzieci w tak krótkim odstępie. .. sama mam znajomą, ktora ma dzieci rok po roku. Oboje ze lipca. Ja bym się wykończyła.
ja tez a przeciez dzieci mam spokojne,łatwe doogarniecia . ale rady bym nie dała . do tego wydaje mi sie ze dla dzeci jednak lepiej jak jakas tam róznica jest ...bo jak dziecko po dziecku to ani karmienie dłuzsze nie wchodzi ani tyle czasu i uwagi poswiecic nie mozna .
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wczoraj tak siedzimy robie kaszke ... a on gada i gada ... i wnet moja mlodsza do niego
'' wiesz co Emilian bedziesz wspanialym Politykiem - tak slicznie Klamiesz''

fotka słodka
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Tak powstaje plotka....klementyna cos usłysza, doda sobie,przekaże i już gotowe Ale widzę, ze takich mam jest sporo co rodza dziecko po dziecku...pewnie liczyły na antykoncepcje-karmienie piersiąDla mnie to tez mega obciażenie- moze nie tyle finansowe- bo wszystko dla dziecka sie ma;pAle fizyczne, psyciczne i ogolnie wysiłkoweMo tz na razie o drugim nie chce słyszec;p Czasem mwóie, ze przy drugim kupimy sobie wóżek3w1 lub tp. to on zdziwiony:Przy jakim drugim? Powiem Wam, ze tak kochamy Kacpra, że czasem rozmawiamy sobie jak to jest ta miłośc podzielic na 2 czy 3 Wiem, ze mozliwe, ale dla nas na razie takie nierealneTylko On jest do kochania
bo jest malutki ale potem sama zobaczysz ze nie ma z tym problemu aby kochac swoje dzieci bardzo mocno "az do nieba " -jak mówi moja Ninka .obojetnie ile ich jest .to tak jak z rodzicami (jesli ma sie zdrowe relacje ) -kocha sie oboje tylko czasem kontakt jest inny ....
Cytat:
1. Czy zamykacie okna na kąpiel? A jak tak to czy otwieracie po kąpieli?
ja nie zamykam . no chyba ze by wiało mocno .
Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
czy waszym pociechom wyginają sie uszy ?

no to za spadek. Ja też przytyłam 26 i jeszcze mam 10 do zgubienia jakoś tak nie chce mi się to odlepić teraz jako tako bo sukienkę wrzucę i jest oki ale przed zimą musze zgubic żeby się w swoją odzież zmieścić bo przecież nie będę kupować nowych = większych
mi jeszcze tak dokonca nie spadło. bo brzuszek i biodra i troszke uda .....
a ciuchy -musiałam troszke dokupic bo w sprzed dokonca nie wchodze a do tgo nie mam jak w nich nakarmic a karmic bede długo.
co do uszu to nic sie nie wygina.
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Już po wizycie.
Ptaszysko dobrze mówiłaś - anemia mam podawać żelazo i wit.C

co do torebki
Cytat:
Nestelle też mam taką koleżankę:/ strasznie się posypała, teraz dietetyk i latanie po lekarzach:/
Mi wyszło że eby utrzymać wagęi przy tym wysiłku co robię potrzebuję ok 2700kcal

Nestelle za spadek wagi
no własnie ze mi nie spada jakos . no ale ja sie nie odchudzam poprzez jedzenie bo jem zdrowo,choc kalorycznie ,nie ma mowy o jakims 0 % bo to syf . jedynie ze ja motorek -ciągle w biegu .ale musze zacząc cwiczyc /
Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Mi też się tyle przytyło, zostało ze 2 kg do wagi sprzed ciąży, ale najgorszy jest brzuszek, taka galareta kiedy to wróci do normy...
Macie jakieś ćwiczenia na brzuch? Oprócz zwykłych brzuszków...
Kiedyś przeglądam się w lustrze i mówię do Tż - Patrz, już mam prawie płaski brzuch, on w śmiech. Ja - no ale jak leżę to już naprawdę jest płaski... On - taaa, chyba jak leżysz na brzuchu...

u mnie brzuszek tez nie fajny raczej .
co do włosów -to nie mam problemu .tylko Roszek mi wyrywa
Cytat:
mój własny rodzony tata nie zauważył że ściełam włosy z długich na całkiem krótkie
jezuuu
Cytat:
teraz mi się przypomniało, że u nas też jest jedna taka rodzina, chyba z 14 dzieci i wyobraźcie sobie, że zdarzyło im się, że rok po roku bliźniaki a byłoby ich jeszcze więcej, ale chyba dwójka dzieci zmarła. Teraz już wszyscy są dorośli, ale kiedyś to musieli mieć masakrę w domu i jeszcze mieszkali w bloku - łączone dwa mieszkania
Stary 2013-08-02, 12:14   #2884
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
teraz i Ja mam pytanie

mój jak wierci głową to się odwijają a szczególnie prawe
muszę mu na ten moment opaskę zakładać

nie wiecie kiedy to mija?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

no to za spadek. Ja też przytyłam 26 i jeszcze mam 10 do zgubienia jakoś tak nie chce mi się to odlepić teraz jako tako bo sukienkę wrzucę i jest oki ale przed zimą musze zgubic żeby się w swoją odzież zmieścić bo przecież nie będę kupować nowych = większych
o tak!nagminnie-szczegolnie lewe. staram sie pilnowac, ale lewe juz ciut bardziej odstaje;/ najgirsze, ze u nas przy wszelkim nakryciu glowy jest ryk
nestelle ja tez nie odwazylabym sie odchudzac przy kp. wszedzie pisza, ze to może byc niebezpieczne. Co innego zdrowe odzywianie...niestety z tym tez mi jakos nie podrodze;/
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 12:22   #2885
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Np. kupuję lustro do łazienki i nic do niego nie pasuje, więc trzeba zrobić remoncik zaczynając od skuwania płytek.

Cytat:
J anemia mam podawać żelazo i wit.C
przynajmniej wiadomo co i ogarniasz

Cytat:
ale przecież to od nas zalezy ....
no i mój będzie pierwszym chrzcielnikiem () w bawełnie zadnych jaj na kiju. po dzidziusiowemu

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
okna w łazience zazdroszczę, chciałabym mieć
hehe jedno wiecej do mycia ale tez je lubie.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Mój na szczęście jest długi - więc wszyscy mówią, że raczej wygląda szczupło i proporcjonalnie.
i nie kłamią

a kredens wam wtacha firma jakas? na ktorym pietrze mieszkasz?

tyz mi sie marzy kredens w kuchni. moj babciny. prosty, wsiowy, piękny tylko odmalować
marzenia...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 12:27   #2886
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Dragusia - jak bd we domie i znajde strone to ci napisze

Lukresja bo chyba ty pytalas - mojemu tez prawe uszko sie zawija ;-)

I cos mialam pisac

Aaaa Nestelle zazdroszcze spania :p haha

I wieke co poszlam w mega deszczu do sklepu po ta folie przeciwdrszczowa i co - qrwa slonce swieci hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 12:37   #2887
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Noo takie diety redukcyjne to prosta droga do jo jo... plus zwolnienie metabolizmu...ale nie mniej jednak zastanawia mnie skąd aż 3300 ok ok 500 na karmienie, ale musisz w takim razie jeszcze coś ćwiczyć ? Mów co i jak
nie nic nie cwicze . powiedziałam sobie ze bede cwiczyc jak Roszek podrosnie i bedzie potrafił sie np.bawic to mi nie bedzie zal ze matka wyrodna zostawia dziecia i popiernicza na biezni czy orbitreku . bo mysle sobie ze Roszek taki wyrozumiały ,kochany ,cierpliwy to i ja powinnam byc cierpliwa . a tak to i duzo czeka bo cos dla starszaków tez trzeba robic ....
a skąd tyle kcal ? bo ja uwazam ze tylkopełnowartosciowe produkty są warte jedzenia i tak w mojej kuchni duzo oliwy (która ma duzo kcal) , kasz,itp. a ja do obiadu nie jem np. 2 łyzki kaszy gryczanej tylko 100 gram na pewno ....
i tak np pierwsze sniadanie troszke ponad 100 g płatków owsianych ,na wodzie niestety , do tego troche malin i 250 g borówek ,otreby i troche banana . i tak samo pierwsze sniadanie ma - płatki 400kcal ,borówki 150 ,i 50 banan ,malin juz nie licze -co daje 600 kcal . (a i tak jak nie karmie do dodaje orzechy i na mleku wiec wychodzi na to ze by było ok.800 kcal ?).
a jem jeszcze przeciez 2 sniadanie(było by pewnie jeszcze 3 ale wstaje pózno ) ,obiad , kolacje 1 ,kolacje 2 .
tylko ze ja cały czas sie ruszam ..... i ogólnie mam szybką przemiane .no i od porodu nie zjadłam ani kszty słodkiego . Tylko w ciązy tyje i to ileeeeee hahaha -za wsztystkie czasy i za Was wszystkie

a mebel pewnie piekny -z tego co opisujesz tez mi sie tego typu podobają

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
no i mój będzie pierwszym chrzcielnikiem () w bawełnie zadnych jaj na kiju. po dzidziusiowemu
.
oj tam da rade ....myslałam ze o jakies czerni myslisz ,czachach ,jezykach .wszystko da rade przeciez.
Cytat:
I wieke co poszlam w mega deszczu do sklepu po ta folie przeciwdrszczowa i co - qrwa slonce swieci hahaha
bo to tak jest -jak kupiłam otulacz to słonca uciekło na długo a jak kalosze to deszczu sie doprosic nie mogłam ......

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

dobra lece - zamówiłam mamie na urodziny bransoletke z lilou ,ide odebrac ,nachodze sie to moze zgubie te sniadania
Stary 2013-08-02, 12:42   #2888
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj załatwiliśmy chrzest, wszystko obgadane z księdzemdziś byłam w restauracji, ustaliłam menu i zamówiłam tortuffffff
to gdzie mam na ten tort wpaść :ślina:

Cytat:
Dragusia - jak bd we domie i znajde strone to ci napisze
polską?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 12:43   #2889
monicca1989
Zakorzenienie

Brokuł poszedł do kosza, totalnie nie posmakował Filipowi
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 12:47   #2890
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Dragusia Norweska ... Bd mogla popatrzec - wiem ze sa w norwegii szwecji danii i finladni ta firma - takie jezyki w ksizeczce byly

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 12:58   #2891
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia Norweska ... Bd mogla popatrzec - wiem ze sa w norwegii szwecji danii i finladni ta firma - takie jezyki w ksizeczce byly

i w niemczech http://www.bellino.com/ a polska nie

Stary 2013-08-02, 14:22   #2892
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Już po wizycie.

Przy okazji zajechałam na małe zakupy i kupiłam sobie torebkę
dobrze, że ten mój tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ( chyba jak większość facetów). Biorąc pod uwagę fakt, że wyszłam z czarną małą torebką a wróciłam z większą zielona a ten nic nie zauważył

A zaraz będziemy się szykować i spadamy na cały dzień nad jeziorko

najwazniejsze ze nic groznego poki mozna podawac zelazo to wiesz nie ma co sie przejmowac u nas byly zastrzyki i transfuzje takze uszka do gory
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 14:26   #2893
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja tylko pochwale ze Moja Córka sie robi pulpet
dzis waga pokazala 5380
dla Natalki

Cytat:
byłam dzis u zębologa , trzeci raz z tym samym osobnikiem. 150 + 150 +250 a to nie koniec
ile? to co ci z tym zębem robił?

Cytat:
a tż choduje króliki, a podobno mięso z królika zdrowe jest.
Ja osobiście nie jem, ale podobno dla dzieci polecane.
No mojej koleżanki mąż kupił króliki i choduje, bo im się w czerwcu urodziło dziecko i mówił że to już dla dziecka

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
W ogóle miałam pisać jakiego szoku dostałam przedwczoraj w nocy normalnie w sekundę stałam obok małej kołyski w której śpi. tak się wierciła że nóżkę sobie zaklinowała i nie mogła wydostać i tak się rozpłakała i krzyczała że obudziłam się i wyskoczyłam jak poparzona z łóżka teraz zasłoniłam szczebelki ale jeszcze z tydzień i mała idzie do siebie do pokoju do łóżeczka
A nóżkę dało się wyciągnąć dopiero jak małą wzięłam na ręce i okręciłam a tak szybko to zrobiłam że później zaczęłam się zastanawiać czy jej krzywdy nie zrobiłam bo tak szybko dopiero obudzona ale chyba jednak trzeźwo myślałam pomimo zerwania ze snu
No czasem takie sytuacje potrafią na s postawić do pionu, Biedna Anielcia, ale na pewno Mama jej nic złego nie zrobiła...

Cytat:
Nie uwierze co Ja Paczam ...!!! Spie juz sobie smacznie i slysze kak sie me dziecie budzi .... No wiec po ciemnku lece zrobic butle do kuchni, wracam swiece lampke nocna lukam do lozeczka - a Emilian Spi na Brzuszku ..!! Az foto zrobilam - bo on ma brzuszku nawet lezec nie chce, nie wspominajac o spaniu - i jestem w kropce bo SPI dalej eh no nic przeniosem go so siebie na lozko hihi
Kochany wiercipietek

Ajj fajnie, mój jeszcze nie fiknął ani raz a lubi spać na brzuchu...

Cytat:
wczoraj tak siedzimy robie kaszke ... a on gada i gada ... i wnet moja mlodsza do niego

Cytat:
za obroty mój ni w ząb. na boki sie obraca ale to mu wystarcza. Leniwiec

jak kłamie to tylko w Polsce
mój też nie
no tak tylko w Pl

Cytat:
Już po wizycie.

dobrze, że ten mój tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ( chyba jak większość facetów). Biorąc pod uwagę fakt, że wyszłam z czarną małą torebką a wróciłam z większą zielona a ten nic nie zauważył

A zaraz będziemy się szykować i spadamy na cały dzień nad jeziorko
Oj połykacie witaminki i bedzie dobrze
No to niezły ten twój tż mój zauwaza raczej...

Cytat:
po witaminkach wszystko się wyrówna
mój własny rodzony tata nie zauważył że ściełam włosy z długich na całkiem krótkie
no nie mów

Cytat:
mój po jakimś czasie też zauważy, jak będzie np. portfela szukał i mu powiem, że w torebce, tej zielonej jest.Możliwe, że wtedy zauważy i powie coś w stylu "a skąd masz tą torebkę" a ja wtedy "no przecież już dawno ją mam, mówiłam Ci, że kupiłam" standard u nas

Hej heloł
Jakoś ostatnio nie mam czasu pisać i tylko czytam...
Ale już jestem na bieżąco więc zmykam...
Stary 2013-08-02, 14:54   #2894
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

szperajac dzis po necie o tym ile powinny jesc wczesniaki
znalazlam taki tekst:
wcześniaczek powinien jeść tak, jak donoszone noworodki (z zastrzeżeniem, że zalecenia na opakowaniach mlek modyfikowanych są często trochę przesadzone, by nakręcać sprzedaż, i rzadko które dziecko tyle zjada na jeden posiłek).

to pogrubione to tak a propo tej dyskusji ile jedza maluchy
15.10. 2011.

Stary 2013-08-02, 14:56   #2895
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny z POZNANIA macie/znacie/słyszałyście o jakimś dobrym neurologu obojętnie czy prywatnie czy nfz byle by jakiś sensowny termin wizyty.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 15:00   #2896
Tasia34
Wtajemniczenie

Dziewczyny, od wczoraj w Tesco Pampersy Active Baby 70 sztuk za 37 zł! Wlasnie kupiłam Byliśmy z Krzysiem na Gocławiu po paczkę ubranek, potem do Tesco weszliśmy tak z ciekawości, jak się zachowa - mam złote dziecko!!! I w autobusach, i w markecie, no grzeczny i kochany
Teraz jeszcze siedzimy w parku
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 15:01   #2897
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
szperajac dzis po necie o tym ile powinny jesc wczesniaki
znalazlam taki tekst:
wcześniaczek powinien jeść tak, jak donoszone noworodki (z zastrzeżeniem, że zalecenia na opakowaniach mlek modyfikowanych są często trochę przesadzone, by nakręcać sprzedaż, i rzadko które dziecko tyle zjada na jeden posiłek).

to pogrubione to tak a propo tej dyskusji ile jedza maluchy

Ptaszysko dokładnie tak jak pogrubione też mi się wydawało że to tylko by sprzedaż nakręcić choć ja mm nie karmię a jak na początku dałam malej kilka buteleczek to i tak robiłam tak jak pisało i połowa do wylania szła. i tak gdybym karmiła to więcej bym kupować musiała ehh

Dziś lekarz zdziwił się że moja mała tak ładnie na piersi przybiera pomimo iż na początku było bardzo malutko a teraz zamiast spowolnić super przybiera więc nic więcej nie będę jej dawać mamy 5,935 kg ostatnio było 4,750
Stary 2013-08-02, 15:13   #2898
OtTakaJa
Zakorzenienie

Zna któraś jakiś fajny przepis na babeczki?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 15:21   #2899
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Zna któraś jakiś fajny przepis na babeczki?
Z pewnością jest to pytanie do Małpki

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

witam sie znad owsianki
Emilano na bujaku gada sam ze soba

.

Emilanek słodziutko wygląda i tak samo jak Anielka piąsteczka w buzi jak dobrze dostrzegam
Stary 2013-08-02, 16:11   #2900
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Słyszałyście o tym, że na L4 w ciąży dostaje się wyższą wypłatę, bo pracodawca/ZUS wypłaca dodatkowo kasę za weekendy?
Rozmawiałam ze znajomą i powiedziała mi, że normalnie dostaje 2 tys., a w ciąży na L4 dostawała 2700. Ja dostawałam tyle co zawsze. A Wy?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 16:24   #2901
jolanT
Zadomowienie

witam!

ale u nas zgroza!
normalnie patelnia taka że oddychać nie idzie ;/
mała marudna jak nigdy..
dobrze, że jutro ma padać
będzie okazja do zakupów przedurlopowych (byyou dzięki za info o opaskach i bucikach) jutro wyruszam na hm..
mam cel wstać o 8 żeby już o 9 być na zakupach i nie wracam dopóki nie znajdę wszystkiego

dziewczyny' jak to jest z tymi smoczkami do butelek.. trzeba zmienić po 3 miesiącach na większe? z większą dziurką do picia czy jak?
jestem zielona.. butelki mam z NUK'a i na 2 jest "s" na 4 "m"..

dziś 8 dni do urlopu..
przewidywalna pogoda na wyjazd 24 w dzień i 15 w nocy.. mam nadzieję, że się sprawdzi!

co do włosów..
moje to już tragedia ;/
po kąpieli całe sitko zapchane, po rozczesaniu garść i co chwilę zbieram malutkiej z rąk, z pieluch, z łóżeczka.. nawet rzęsy co raz częściej mi wypadają
w Polsce idę do fryzjera zrobić się na krótko..
no i zakupię Merz Special.. mi pomogły jak stosowałam wcześniej..
są dość drogie ale skuteczne w moim przypadku..

Dragusia
za pierwszego zęba!
ja mam nadzieję, że naszym się nie śpieszy

Moderna
ostatnio mi chodzi po głowie te zdj Marcela z oballem.. moja ma dokładnie tak samo! bawi się bawi, śmieje, gada ale jak tylko zajarzy że do buzi nie można wpakować to ryk!

no i moja Ewa nauczyła się piszczeć.. czasami ogłuchnąć idzie!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 16:29   #2902
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo mysle sobie ze Roszek taki wyrozumiały ,kochany ,cierpliwy to i ja powinnam byc cierpliwa .

Cytat:
oj tam da rade ....myslałam ze o jakies czerni myslisz ,czachach ,jezykach .
czyt. małych ateistycznych nadruczkach albo bodziak w pentagramy mam niszę w rynku

Cytat:
moja mała tak ładnie na piersi przybiera (...) mamy 5,935 kg

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
I w autobusach, i w markecie, no grzeczny i kochany
Teraz jeszcze siedzimy w parku
i na kopcach

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym, że na L4 w ciąży dostaje się wyższą wypłatę, bo pracodawca/ZUS wypłaca dodatkowo kasę za weekendy?
bo sie wszystkie, nawet ewentualne premie dolicza. 13stki, bonusy itp. weekendy pierwsze slysze...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 16:41   #2903
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś lekarz zdziwił się że moja mała tak ładnie na piersi przybiera pomimo iż na początku było bardzo malutko a teraz zamiast spowolnić super przybiera więc nic więcej nie będę jej dawać mamy 5,935 kg ostatnio było 4,750

Stary 2013-08-02, 16:55   #2904
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!

Rozmawiałam ze znajomą i powiedziała mi, że normalnie dostaje 2 tys., a w ciąży na L4 dostawała 2700. Ja dostawałam tyle co zawsze. A Wy?
Weekendy? Pierwsze słyszę. Ja dostawałam więcej ale to tylko dlatego, że w ciągu roku dostajemy różne premie. I właśnie one wliczają sie do sredniej.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 17:17   #2905
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka!

mialam cos wiecej ale nie tyle, a roznica wynikala raczej z jakis skladek u mnie i tego ze mialam liczony inaczej podatek. bo u nas jako u nauczycieli akademickich sa jakies prawa autorskie a na urlopie czy zwolnieniu jest to jakos inaczej liczone.
15.10. 2011.

Stary 2013-08-02, 17:37   #2906
Dragusia88
Zakorzenienie

ej jak to jest z tą plastelinową kupą? okey czy źle?
tylko że my tylko na cycku

Stary 2013-08-02, 17:42   #2907
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ej jak to jest z tą plastelinową kupą? okey czy źle?
tylko że my tylko na cycku
wg mnie ok. jak ci dziecko nie ryczy przy oddawaniu kupy to oki. jak chcesz mieksze tzn bardziej rzadsze to wiecej plynow. u nas tez warzywka zmieniaja konsystencje no ale my na mm.
15.10. 2011.

Stary 2013-08-02, 17:47   #2908
corka_rosy
Wtajemniczenie

Poucinało cytaty diabelstwo :/

Cytat:
a Emilian Spi na Brzuszku ..!! Az foto zrobilam - bo on ma brzuszku nawet lezec nie chce, nie wspominajac o spaniu - i jestem w kropce bo SPI dalej eh no nic przeniosem go so siebie na lozko hihi
Widziałam zdjęcie - śliczne!

Cytat:
Dziewczyny czy was boli też tak kręgosłup ja ostatnio nie daję rady i prawie malej na rękach nie noszę normalnie tragedia w ciąży nie bolał po ciąży też nie za to teraz napier.... że ryczę
prawie w ogóle nie noszę dziecka, tylko go przenoszę z miejsca na miejsce.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrazam tak z jednej ciąży w drugą chociażby dlatego jak tu nosić to urodzone dziecko przykładowo takiego 9kg Florka będą w ciąży gdzie można 3-5kg dźwigać albo nie przespane noce, gdzie ja większość ciąży przespałam do 12.
Też sobie nie wyobrażam, najgorzej to nocne wstawanie. A w ogóle poza zasięgiem mojej wyobraźni jest jednoczesne karmienie piersią i bycie w ciąży. Ależ to musi być obciążenie dla organizmu!

Cytat:
Pytanie z serii moich głupich :
1. Czy zamykacie okna na kąpiel? A jak tak to czy otwieracie po kąpieli?
2. Czy waszym dzieciom wypada smoczek jak jest na rękach? Bo mój jak tylko w pionie to automatycznie mu wypada. W zasadzie jak jest w pionie to ma otwartą buźkę i troche wychyla język. Zastanawiam się czy to nie jakieś problemy z żuchwą
Też uwielbiam Harrego, ale tylko książki.
Dlaczego nie jesz cebuli?
1. TŻ zamyka na czas kąpieli i suszenia.
2. Też robi taką minę. I czoło zmarszczone. I kapiąca ślina

Cytat:
hehe byliśmy dwa razy na chrzcinach, które chyba miały cos mamom - konkubionom rekompensowac. jedna imprezka na 40 osob, druga na 60
a mama w białej sukience?

Cytat:
mój jak wierci głową to się odwijają a szczególnie prawe
muszę mu na ten moment opaskę zakładać
i robią mu się odstające. Nie wiem czy przez to odginanie czy po ojcu.

Cytat:
Mój wszystko wypatrzy

c.d.n.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-08-02 o 18:05
Stary 2013-08-02, 17:47   #2909
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie ok. jak ci dziecko nie ryczy przy oddawaniu kupy to oki. jak chcesz mieksze tzn bardziej rzadsze to wiecej plynow. u nas tez warzywka zmieniaja konsystencje no ale my na mm.
czyli nic groźnego uff
to Florek mniej pije hm...

Stary 2013-08-02, 18:04   #2910
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
bo sie wszystkie, nawet ewentualne premie dolicza. 13stki, bonusy itp. weekendy pierwsze slysze...
nisza

Premie i bonusy to tak, ale ona mówiła właśnie o weekendach. Szukam na necie i znalazłam kilka wypowiedzi, że kobiety dostawały więcej właśnie z tego powodu, ale ogólnie nie powinno tak być

Wiem, czego mi nie zacytowało:

1. garniturek dla dziecka - w coccodrillo powinny być.

2. drugie dziecko kocha się mniej - wierzę, że tak jest, ale chyba tylko na początku... Wychodzę z założenia, że miłości rodzicielskiej też się uczy. Są kobiety, które od pierwszego spojrzenia na dzidzię są zakochane na zabój, ba! kochają jeszcze nienarodzone dzieci. Są i takie, którym ta miłość przychodzi z czasem. Ja tak miałam i moje dziecko też było dla mnie brzydalem i to, co czułam to było poczucie obowiązku, a nie miłość.
Dopiero teraz jest najpiękniejszy, najmądrzejszy, najukochańszy i w ogóle same naj.

21.04.2013.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości