Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiowy:-) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 13:24   #2881
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

natalya: to fajnie, przynajmniej będziecie wiedzieć na czym stoicie
Stary 2013-10-31, 14:40   #2882
Lila_27
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Wiecie co... Jestem taka wkur..na ze masakra... wypisuje sie na wlasne zadanie bo oni sobie jaja robia z ciezarnych..

Wiecie co sie dowiedzialam? Ze oksy na mnie nie podzialalo bo... Mam termin na.. 8 listopada glaby chcieli mi wywolywac porod kiedy mam dluga nie zgladzona do konca szyjke bez zadnych skurczy a moje dziecko nie jest gotowe do porodu
Lezalam w tym pieprzonym szpitalu tydzien bez sensu bo oni mieli taki kaprys i chcieli na sile zebym urodzila a powiedzieli ze w takim wypadku jedynie moga mi zrobic cesarke ale sie tego nie podejma bo to nie jest dobre wyjscie

Lekarz powiedzial ze cesarki nie zrobia bo to jest ryzykowne wiec zrobili mi USG i tak wod jest 11 czegos tam, przeplywy w porzadku okazuje sie zw mala wazy 2600 i wychodzi na 36 tydzien powiedzieli ze wskazana jest obserwacja ale wychodze dzisiaj i mam to w dupie..

Zastanawiam sie czy nie rodzic w innym szpitalu
Oni są naprawdę niepoważni lepiej się wypisz, skoro masz jeszcze tydzień do terminu, bo jeszcze Ci jutro każą rodzić, a 1 listopada to niezbyt fajna data na poród ... Tym bardziej, że długi weekend i Oni wtedy mają wszystko w D....
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 15:39   #2883
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.Tylko tak na chwile wpadlam. Przepraszam, ze sie nie odzywalam.Ale z jelitowka mi sie pogorszylo non stop wymiotowalam i latalam do wc.Bylismy z Tztem u lekarza odwodnilam sie i schudlam dodatkowo 2 kg do tej pory nie wiem czy z dzidzia wszystko będzie ok i czy to jej jakoś nie zaszkodzilo W kazdym razie lekarz kazal mi lerzec i wypoczywac bo dodatkowo pojawily mi siw codzienne migreny.Zlapalam dola,mam huśtawki nastrojów,placze i kloce sie z Tztem wiec nie chcialam Wam tu marudzić.Musze trochę odpoczac.
Nie martw się, na pewno dzidzia czerpie od Ciebie tyle ile potrzebuje

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Wiecie co... Jestem taka wkur..na ze masakra... wypisuje sie na wlasne zadanie bo oni sobie jaja robia z ciezarnych..

Wiecie co sie dowiedzialam? Ze oksy na mnie nie podzialalo bo... Mam termin na.. 8 listopada glaby chcieli mi wywolywac porod kiedy mam dluga nie zgladzona do konca szyjke bez zadnych skurczy a moje dziecko nie jest gotowe do porodu
Lezalam w tym pieprzonym szpitalu tydzien bez sensu bo oni mieli taki kaprys i chcieli na sile zebym urodzila a powiedzieli ze w takim wypadku jedynie moga mi zrobic cesarke ale sie tego nie podejma bo to nie jest dobre wyjscie

Lekarz powiedzial ze cesarki nie zrobia bo to jest ryzykowne wiec zrobili mi USG i tak wod jest 11 czegos tam, przeplywy w porzadku okazuje sie zw mala wazy 2600 i wychodzi na 36 tydzien powiedzieli ze wskazana jest obserwacja ale wychodze dzisiaj i mam to w dupie..

Zastanawiam sie czy nie rodzic w innym szpitalu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też bym poważnie zastanowiła się nad zmianą szpitala Szczególnie, że ciągle mówią co innego

U mnie doktorka na obchodzie nie wiedziała, że mi się wody sączą, mimo, że pielęgniarki wiedziały i byłam przygotowywana do porodu. A to dosyć istotna informacja była, czasami szpitale to taka masówka, szkoda gadać.

Wypisali Cię już??

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Hej my juz po badaniach Tz'ta dzielny był ! Pobrala mu wymazy z penisa krew itd i za 3 tyg po odczyt wyników
Kazała sie z hsg wstrzymać i chyba jednak mi poleci laparoskopie niż hsg. Jeszcze tam muszę wrócić po południu na kolejne badanie krwi na amh)
Nic nie rozumiem co te wszystkie hsg i amh oznaczają ale cieszę się, że TŻ dzielnie zniósł! Badali mu też żołnierzyki?
Stary 2013-10-31, 15:50   #2884
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Oni są naprawdę niepoważni lepiej się wypisz, skoro masz jeszcze tydzień do terminu, bo jeszcze Ci jutro każą rodzić, a 1 listopada to niezbyt fajna data na poród ... Tym bardziej, że długi weekend i Oni wtedy mają wszystko w D....
wies zmi już było wszytsko jedno czy urodzę dzisiaj czy jutro, nastawiłąm się psychicznie na to że urodzę a tu dupa. jestem strasznie zawiedziona
Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Też bym poważnie zastanowiła się nad zmianą szpitala Szczególnie, że ciągle mówią co innego

U mnie doktorka na obchodzie nie wiedziała, że mi się wody sączą, mimo, że pielęgniarki wiedziały i byłam przygotowywana do porodu. A to dosyć istotna informacja była, czasami szpitale to taka masówka, szkoda gadać.

Wypisali Cię już??
sama się wypisałam na własne żądanie, chociaż powiedzieli że wskazane jest zostanie na obserwacji, ale oni mnie obserwowali od soboty i tak wyobserwowali że dziecko które nie było gotowe na poród kazali mi rodzić
i to taki "dobry" lekarz wymyślił to wywoływanie...sam zastępca ordynatora
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 15:58   #2885
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

lineczka - oj wiem jak wkurzające jest coś takiego... Tak mnie właśnie zastanawiało, że mówią a nic nie robią z Tobą a skoro 36tc to termin na 8? Dobrze, że się wypisałaś, bo przez ten weekend nikt by nic nie zrobił A może faktycznie jak masz możliwość to się zorientować czy inny szpital nie byłby lepszy?

natalka - no bić brawo Tż nie będę, bo on musiał to zrobić i tylko w tym musiał być dzielny (nie to co kobieta) ale fajnie, że ok i cekamy na wyniki

dziewczyneczka - kuruj się
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 16:50   #2886
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
lineczka - oj wiem jak wkurzające jest coś takiego... Tak mnie właśnie zastanawiało, że mówią a nic nie robią z Tobą a skoro 36tc to termin na 8? Dobrze, że się wypisałaś, bo przez ten weekend nikt by nic nie zrobił A może faktycznie jak masz możliwość to się zorientować czy inny szpital nie byłby lepszy?
znaczy wiesz, na porodówce były dzisiaj co chwilę porody i wszystko było pozajmowane [są na porodówce 3 łóżka, wszytskie pozajmowane, jeszcze w kolejce były 2 do rodzenia na korytarzu i za kawałek przywieźli dziewczynę która urodziła w karetce] a że ja nie rodziłam więc to nie było takie pilne i miałam czekać..

ale ja nie wiem czy to na pewno 36 tydzień, bo waga Neli wg USG czyli te 2600 odpowiada 36t, ale może ciąża jest starsza a mała po prostu jest taka drobna, nie moga ustalić teraz któy to jest tydzien bo na to jest zdecydowanie za późno.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-31 o 16:58
Stary 2013-10-31, 17:42   #2887
ula_betula
Zadomowienie

lineczka

dla tego szpitala i służby zdrowia w mordę jeża!!
Normalnie gula mi rośnie.

Zosi waga na USG w 42 tc wyszła 2900 a zdecydowanie była przenoszona wtedy, więc pewnie Twój maluszek jest maluszkiem po prostu. Niech sobie posiedzi ile zechce tam w brzucholu i nie słucha gadań lekarzy Stan wód już masz ok?
Stary 2013-10-31, 18:34   #2888
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Nie martw się, na pewno dzidzia czerpie od Ciebie tyle ile potrzebuje

Wypisali Cię już??

Nic nie rozumiem co te wszystkie hsg i amh oznaczają ale cieszę się, że TŻ dzielnie zniósł! Badali mu też żołnierzyki?
Ula hsg to badanie drożnosci jajowodów a amh to badanie rezerwy jajeczek) Nasionek mu nie badała bo miał robione w marcu i były okej wiec nie było niby potrzeby ...
Cytat:

natalka - no bić brawo Tż nie będę, bo on musiał to zrobić i tylko w tym musiał być dzielny (nie to co kobieta) ale fajnie, że ok i cekamy na wyniki

dziewczyneczka - kuruj się
Jestem mega dumne z niego bo wczoraj cały dzien chodził jak zbity pies… dzis sie przyznał dopiero jak sie bał teraz sie boi wyników ze cos mu wyszuka … ale ja tam wierze że wszystko bedzie okej) Jak sie czujesz??

Dziewczyneczka zdrówka życze bo ja tez chora.

aa nastepną wizte mamy za 3 tyg 20listopada o 10 rano takze czekamy)
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 19:00   #2889
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
lineczka

dla tego szpitala i służby zdrowia w mordę jeża!!
Normalnie gula mi rośnie.

Zosi waga na USG w 42 tc wyszła 2900 a zdecydowanie była przenoszona wtedy, więc pewnie Twój maluszek jest maluszkiem po prostu. Niech sobie posiedzi ile zechce tam w brzucholu i nie słucha gadań lekarzy Stan wód już masz ok?
też mi się tak wydaje że będzie malutka ale zobaczymy
stan wód jest w porządku, w sobotę lekarzowi na USG wyszło 5 cm, w poniedziałek 6, a dzisiaj już 11,5

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-31, 22:36   #2890
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

lineczka - a konsultowałaś się może ze swoim ginem? może mała faktycznie jest nieduża

natalka - to czekamy
Stary 2013-11-01, 09:52   #2891
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

natalya: to Ty też się kuruj

jestem załamana, bo mam 12 dc z clo a tu nic nie dam rady robić. nic mi się n ie chce i gardło mnie nap.... tż też chory. super...
Stary 2013-11-01, 10:06   #2892
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
natalya: to Ty też się kuruj

jestem załamana, bo mam 12 dc z clo a tu nic nie dam rady robić. nic mi się n ie chce i gardło mnie nap.... tż też chory. super...
oj bidulko współczuje ale wiesz moze jutro lepiej sie poczujecie i jednak cos tam zdziałacie??
Ja już sie czuje o 10 razy lepiej jakas 3-4 dniówka to była dalej mam lekki kaszel,i katar ale to jest bez porównania do tego co było….
Wy dzisiaj macie wolne a ja ide do roboty….
Stary 2013-11-01, 10:24   #2893
yevele
Zadomowienie

Cytat:
oj bidulko współczuje ale wiesz moze jutro lepiej sie poczujecie i jednak cos tam zdziałacie??
Ja już sie czuje o 10 razy lepiej jakas 3-4 dniówka to była dalej mam lekki kaszel,i katar ale to jest bez porównania do tego co było….
oj współczuję u nas tak naprawdę 2 długie weekendy a w Irlandii kiedy macie jakieś wolne z okazji świąt? dopiero na Boże Narodzenie?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
yevele - długo wytrzymałaś
haha to nie tak że wstrzymywałam, tylko przed porodem biegałam chyba z tydzień więc później się musiało unormować

dzisiaj jedziemy do mojego domku rodzinnego, mam nadzieję że nie będzie zawalonych dróg bo nie cierpię jeździć w korkach, wczoraj byłam na szczepieniu to też ludzi co nie miara malutka waży 5730g i od noszenia już mnie plecy bolą a co to będzie później

Edytowane przez yevele
Czas edycji: 2013-11-01 o 10:26
yevele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 10:27   #2894
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

dziewczyneczka - a może wieczorem więcej sił będziecie mieli

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
oj współczuję u nas tak naprawdę 2 długie weekendy a w Irlandii kiedy macie jakieś wolne z okazji świąt? dopiero na Boże Narodzenie?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

haha to nie tak że wstrzymywałam, tylko przed porodem biegałam chyba z tydzień więc później się musiało unormować
No to dobrze, że biegałaś podobno przed porodem jak sam się zaczyna to organizm sam oczyszcza flaczki
Tam w tym szpitalu mają zwyczaj, że co rano pytają czy nr 2 był... Więc jakbym powiedziała, że np. 4 dni nie było to ciekawe co by zrobili

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
To fajnie, że już lepiej z Tobą No ale byczyłaś się z nami przez 4 dni
Stary 2013-11-01, 10:28   #2895
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość

dzisiaj jedziemy do mojego domku rodzinnego mam nadzieję że nie będzie zawalonych dróg bo nie cierpię jeździć w korkach, wczoraj byłam na szczepieniu to też ludzi co nie miara malutka waży 5730g i od noszenia już mnie plecy bolą a co to będzie później
a no tak bo jeszcze 11go listopada jest …. U nas był wolny poniedziałek z okazji hellowen … a ze ja poniedziałki mam wolne i tak to dostalam wtorek wolny no i sroda czwartek nie pracuje wiec mialam 5 dni wolnego tyle ze bylam chora no ale trudno ,nastepne wolne to swieta BN juz sie boje jaki zapieprz bedzie w pracy z tej to okazji….

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
dziewczyneczka - a może wieczorem więcej sił będziecie mieli

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

No to dobrze, że biegałaś podobno przed porodem jak sam się zaczyna to organizm sam oczyszcza flaczki
Tam w tym szpitalu mają zwyczaj, że co rano pytają czy nr 2 był... Więc jakbym powiedziała, że np. 4 dni nie było to ciekawe co by zrobili

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

To fajnie, że już lepiej z Tobą No ale byczyłaś się z nami przez 4 dni
ja wiem:P ale człowiek to taka istota ze narzekac zawesze bedzie:P
Stary 2013-11-01, 10:32   #2896
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
a no tak bo jeszcze 11go listopada jest …. U nas był wolny poniedziałek z okazji hellowen … a ze ja poniedziałki mam wolne i tak to dostalam wtorek wolny no i sroda czwartek nie pracuje wiec mialam 5 dni wolnego tyle ze bylam chora no ale trudno ,nastepne wolne to swieta BN juz sie boje jaki zapieprz bedzie w pracy z tej to okazji….

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

ja wiem:P ale człowiek to taka istota ze narzekac zawesze bedzie:P
No wiesz, panie chcą się pokazać przy stole wigilijnym A w sylwka wszystkie pracujecie czy macie dyżury że co roku kto inny pracuje?
Stary 2013-11-01, 10:44   #2897
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
No wiesz, panie chcą się pokazać przy stole wigilijnym A w sylwka wszystkie pracujecie czy macie dyżury że co roku kto inny pracuje?
heh no niestety tak to jest ze przychodzi jakas okazja to kazdy chce sie pokazać zrozumiałe Co do sylwestra to tutaj nie jest obchodzony w taki sposób jak w polsce,ludzie nie chodza na bale imprezy itp itd takze w sylwka jest raczej normalny dzien tyle ze krócej pracujemy
Stary 2013-11-01, 11:24   #2898
magdziaS
Podróżniczka

Czesc dziewczyny.Dzisiaj po raz pierwszy od tygodnia wychodze z domu,mam nadzieje,ze sie od razu nie przeziębię

Brilliant - no wlasnie rozważałam wcześniejsza wizyte,ale lekarz kazal siedziec w domu bo przy takim osłabionym organizmie latwo o infekcje.5ego i tak musze jechac na badanie w zwiazku z tymi moimi bialkami w moczu wiec będę u ginka to poprosze o dodatkowe usg.

Natalka-fajnie,ze wizyta sie udala.Tz przezyl tak jak sie spodziewalysmy No to teraz za wyniki

Dziewczyneczka- moze jak poczujecie sie lepiej to podzialajcie,a jak nie to bez stresu w końcu czasu choroby sie nie wybiera.Zdrowka

Dominika- u Was to juz jutro wizyta?

Lineczka- moze faktycznie dzidzia będzie malutka?Ale zachowanie lekarzy w szpitalu

Yevele -prawie 6kg to mala juz prawdziwy niemowlak

Lila- który to juz tydzień u ciebie leci?Jak sie czujesz? Niedlugo zostaniemy we dwie na liście zafasolkowanych

Dziewczyny musi sie przełamać zla passa na watku bo dwie zsfasolkowane mamuśki to za malo

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2013-11-01 o 11:27
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 11:31   #2899
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Czesc dziewczyny.Dzisiaj po raz pierwszy od tygodnia wychodze z domu,mam nadzieje,ze sie od razu nie przeziębię

Brilliant - no wlasnie rozważałam wcześniejsza wizyte,ale lekarz kazal siedziec w domu bo przy takim osłabionym organizmie latwo o infekcje.5ego i tak musze jechac na badanie w zwiazku z tymi moimi bialkami w moczu wiec będę u ginka to poprosze o dodatkowe usg.

Natalka-fajnie,ze wizyta sie udala.Tz przezyl tak jak sie spodziewalysmy No to teraz za wyniki

Dziewczyneczka- moze jak poczujecie sie lepiej to podzialajcie,a jak nie to bez stresu w końcu czasu choroby sie nie wybiera.Zdrowka

Dominika- u Was to juz jutro wizyta?

Lineczka- moze faktycznie dzidzia będzie malutka?Ale zachowanie lekarzy w szpitalu

Yevele -prawie 6kg to mala juz prawdziwy niemowlak

Lila- który to juz tydzień u ciebie leci?Jak sie czujesz? Niedlugo zostaniemy we dwie na liście zafasolkowanych

Dziewczyny musi sie przełamać zla passa na watku bo dwie zsfasolkowane mamuśki to za malo
uważaj tam na siebie co sie nie przeziębisz)
To juz tylko dwie zaciążone? Ty i Lila?? o f**ck faktycznie nie duzo… No Jeszcze lineczka i Brilliant w dwupaku ale to juz końcówka;P
Ja z chęcią przełamie tą złą passe ale nie w tym cyklu bo chyba przegapilismy owulacje za to cyce mnie zaczęły boleć:-/
Stary 2013-11-01, 12:52   #2900
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
uważaj tam na siebie co sie nie przeziębisz)
To juz tylko dwie zaciążone? Ty i Lila?? o f**ck faktycznie nie duzo… No Jeszcze lineczka i Brilliant w dwupaku ale to juz końcówka;P
Ja z chęcią przełamie tą złą passe ale nie w tym cyklu bo chyba przegapilismy owulacje za to cyce mnie zaczęły boleć:-/
No po tej jelitówce jestem taka osłabiona, że pewnie i tak się przeziębię, no ale cóż.
Lineczka i Brilliant pewnie się będą rozpakowywać w podobnym terminie więc niedługo zostaniemy we dwie

Który masz dc dzisiaj ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 16:44   #2901
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
No po tej jelitówce jestem taka osłabiona, że pewnie i tak się przeziębię, no ale cóż.
Lineczka i Brilliant pewnie się będą rozpakowywać w podobnym terminie więc niedługo zostaniemy we dwie

Który masz dc dzisiaj ?
20dc
nastepny tydzien szykuje sie nerwowy u nas na watku a Ty sie zawin po nos i nie daj sie przeziebic;P
Stary 2013-11-01, 17:19   #2902
Linka07
Rozeznanie

Hej Dziewczynki, ja tylko na chwilkę zobaczyć czy wszystko ok. Widzę że raczej tak więc melduje, że staranka mimo pewnych niedogodności były, dzisiaj pewnie powtórzymy i możemy owulkę uznać za zaliczoną
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 08:03   #2903
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się i ja wczoraj nie zaglądałam bo nie miałam kiedy, nawet wieczorem bo sis przyjechała.
Jestem wściekła na maxa otóż nie jedziemy dzisiaj nigdzie bo mój stary się rozmyślił no nie tak całkiem do końca tylko stwierdził że skoro ja wzięłam clo i on od miesiąca faszeruje się lekami to chce jeszcze jeden raz spróbować "naturalnie"-tak to określił a jak się nie uda to za miesiąc na pewno się zgodzi.... wygarnęłam mu co o nim myślę ale i tak nie zmienił zdania. Cóż muszę w poniedziałek dzwonić do mojego gina i umówić się na wizytę żeby zobaczyć co tam mi się wyhodowało.
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 08:39   #2904
ewccik
Zadomowienie

Witam dziewczynki, czytam Was cały czas ale jakoś nie mam natchnienia do pisania.
Poza tym że ciąży brak to jest z wagą nie jest najlepiej. Do wyjazdu miałam schudnąć parę kilo, ale przez te tygodniowe opóźnienie obżerałam się jak głupia i jeszcze kg na plusie jest. A wyjazd za dwa tygodnie.
Od pn znowu monitoring, mam już tego wszystkiego dość.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 09:26   #2905
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Witam się i ja wczoraj nie zaglądałam bo nie miałam kiedy, nawet wieczorem bo sis przyjechała.
Jestem wściekła na maxa otóż nie jedziemy dzisiaj nigdzie bo mój stary się rozmyślił no nie tak całkiem do końca tylko stwierdził że skoro ja wzięłam clo i on od miesiąca faszeruje się lekami to chce jeszcze jeden raz spróbować "naturalnie"-tak to określił a jak się nie uda to za miesiąc na pewno się zgodzi.... wygarnęłam mu co o nim myślę ale i tak nie zmienił zdania. Cóż muszę w poniedziałek dzwonić do mojego gina i umówić się na wizytę żeby zobaczyć co tam mi się wyhodowało.
Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki, czytam Was cały czas ale jakoś nie mam natchnienia do pisania.
Poza tym że ciąży brak to jest z wagą nie jest najlepiej. Do wyjazdu miałam schudnąć parę kilo, ale przez te tygodniowe opóźnienie obżerałam się jak głupia i jeszcze kg na plusie jest. A wyjazd za dwa tygodnie.
Od pn znowu monitoring, mam już tego wszystkiego dość.
oj dziewczyny jedziemy na jednym wózku!!! nie poddawać się!
Dominika może mąż ma racje sprobujcie naturalnie ten cykl a jak sie nie uda to nast z IUI , Ewka nie łam się wszystko będzie dobrze do wyjazdu jeszcze dwa tyg to moze cos zrzucisz
Stary 2013-11-02, 10:14   #2906
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

natalya: może dzisiaj zbierzemy siły to wczoraj pracowałaś . dobrze, że lepiej się czujesz

brilliant: ja padłam o 20 wczoraj nie było szans żadnych

magdzia: wolę bez stresu do starań podchodzić , bo wiem, że inaczej nic nie zdziałam

dominika: mąż po prostu ma jeszcze nadzieję. może lepiej jednak jeszcze spróbować? decyzja należy do Was

ewcik: nie załamuj się! ja też jestem często podłamana, ale już wiem, że to nic nie polepszy tylko pogorszy ...
Stary 2013-11-02, 10:21   #2907
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Witam się w ten chłodny dzień...

dziewczyneczka - dziś też jest dzień i wieczór

ewccik - głowa do góry a kg się nie przejmuj, na pewno nic nie widać poza tym jak zaciążysz to i tak pójdą w górę

dominika - oj ten Twój małż. Co chwilę coś wymyśla... No ale dobrze, ze się dogadaliście i oby nie było potrzeby tego robić

Ja dziś idę na imieninki do teścia. Oby nie było dużo jedzenia bo u mnie kg lecą jak szalone w górę no ale jeszcze 4 dni

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

lineczka - rodzisz??
Stary 2013-11-02, 11:24   #2908
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Wczorajszy dzień minął nam na leniuchowaniu, najpierw Kościół, potem obiad i długi spacer, a później leżeliśmy w łóżku i oglądaliśmy filmy i nie tylko Już chyba z 2 tygodnie nie było pełnego s..u i potem trochę źle się czułam, takie rozpychanie tam
Dzisiaj nie mam kompletnie co robić, TŻ zaczął malowanie pustego dużego pokoju, który będzie niedługo naszą sypialnią i dzidzi, bo chcę początkowo mieć go/ją przy sobie Więc za bardzo nawet nie sprzątam dzisiaj, bo pewnie i tak nasyfi Ogarnęłam kuchnię i salon, w razie niespodziewanych gości i teraz siedzę Obiad mam z wczoraj, więc nawet gotować nie mam co, chyba że na jutro, bo Tż chce bigos Tylko, że ja sama nie robiłam nigdy bigosu (może wstyd się przyznawać )
Tak więc cały dzień będę chodzić i doglądać postępy prac Wybrałam taki kolorek kawa z mlekiem , beż, nie wiem jak to nazwać..
Miłego dnia dziewczyny

do Madzi Jutro zaczynam 18 tydzień Czuję się nieźle, ale zaczynają mnie plecy boleć i biodra No i zaczynam tyć, już spodnie zapinają się na styk, a niedawno były luźne Muszę się pewnie niedługo zaopatrzyć w jakąś ciążową garderobę, bo na razie wszystko sprzed ciąży mam dobre, choć już ciaśniejsze Tak to w miarę Ok, w poniedziałek mam wizytę, ale nie wiem czy będzie USG, pewnie Nie
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 16:48   #2909
Dominika2302
Zadomowienie

Wiecie ja w sumie też go rozumiem że chce spróbować jeszcze raz, tylko obawiam się jednego... mój małż ma firmę odśnieżającą i sam w niej jeździ, umowa obowiązuje go od 1 listopada i jest duże prawdopodobieństwo że w grudniu już będzie śnieg albo ślisko i po prostu nie będzie mógł ze mną jeździć do kliniki już do końca zimy.....dlatego tak bardzo mi zależało na tym żeby spróbować przed listopadem. No cóż owu planowo będę miała w piątek lub sobotę a akurat w czwartek mój gin przyjmuje to zobaczę jak mi tam wsio wygląda na chwilę obecną strasznie kłuje mnie jajnik
Stary 2013-11-02, 21:59   #2910
Dominika2302
Zadomowienie

Lineczka, Brilliant jak u was sytuacja rodzicie??
Mam pytanko odnośnie Pregnylu bo szukam w ecie i nie mogę znaleźć odpowiedzi. A mianowicie chodzi mi o obowiązek trzymania w lodówce, bo ja mam 2 fiolki zapasowe, w lodówce ale o ile dobrze pamiętam to 1 z nich po zakupie zostawiłam na noc w torebce, teraz nie wiem którą. Nie wywaliłam ich od razu sama nie wiem czemu......
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości