|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
natalya: to fajnie, przynajmniej będziecie wiedzieć na czym stoicie
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
|
|
|
#2883 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczególnie, że ciągle mówią co innego ![]() U mnie doktorka na obchodzie nie wiedziała, że mi się wody sączą, mimo, że pielęgniarki wiedziały i byłam przygotowywana do porodu. A to dosyć istotna informacja była, czasami szpitale to taka masówka, szkoda gadać. Wypisali Cię już?? Cytat:
ale cieszę się, że TŻ dzielnie zniósł! Badali mu też żołnierzyki?
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i to taki "dobry" lekarz wymyślił to wywoływanie...sam zastępca ordynatora
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka - oj wiem jak wkurzające jest coś takiego... Tak mnie właśnie zastanawiało, że mówią a nic nie robią z Tobą
a skoro 36tc to termin na 8? Dobrze, że się wypisałaś, bo przez ten weekend nikt by nic nie zrobił natalka - no bić brawo Tż nie będę, bo on musiał to zrobić i tylko w tym musiał być dzielny (nie to co kobieta) ![]() dziewczyneczka - kuruj się
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie wiem czy to na pewno 36 tydzień, bo waga Neli wg USG czyli te 2600 odpowiada 36t, ale może ciąża jest starsza a mała po prostu jest taka drobna, nie moga ustalić teraz któy to jest tydzien bo na to jest zdecydowanie za późno.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-31 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
lineczka
Normalnie gula mi rośnie. Zosi waga na USG w 42 tc wyszła 2900 a zdecydowanie była przenoszona wtedy, więc pewnie Twój maluszek jest maluszkiem po prostu. Niech sobie posiedzi ile zechce tam w brzucholu i nie słucha gadań lekarzy Stan wód już masz ok?
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Nasionek mu nie badała bo miał robione w marcu i były okej wiec nie było niby potrzeby ...Cytat:
) Jak sie czujesz??Dziewczyneczka zdrówka życze bo ja tez chora. aa nastepną wizte mamy za 3 tyg 20listopada o 10 rano takze czekamy )
|
||
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stan wód jest w porządku, w sobotę lekarzowi na USG wyszło 5 cm, w poniedziałek 6, a dzisiaj już 11,5
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka - a konsultowałaś się może ze swoim ginem? może mała faktycznie jest nieduża
![]() natalka - to czekamy
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: to Ty też się kuruj
jestem załamana, bo mam 12 dc z clo a tu nic nie dam rady robić. nic mi się n ie chce i gardło mnie nap.... tż też chory. super...
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już sie czuje o 10 razy lepiej jakas 3-4 dniówka to była dalej mam lekki kaszel,i katar ale to jest bez porównania do tego co było…. Wy dzisiaj macie wolne a ja ide do roboty….
|
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- haha to nie tak że wstrzymywałam, tylko przed porodem biegałam chyba z tydzień więc później się musiało unormować ![]() dzisiaj jedziemy do mojego domku rodzinnego, mam nadzieję że nie będzie zawalonych dróg bo nie cierpię jeździć w korkach, wczoraj byłam na szczepieniu to też ludzi co nie miara malutka waży 5730g i od noszenia już mnie plecy bolą a co to będzie później
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-11-01 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyneczka - a może wieczorem więcej sił będziecie mieli
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
podobno przed porodem jak sam się zaczyna to organizm sam oczyszcza flaczki Tam w tym szpitalu mają zwyczaj, że co rano pytają czy nr 2 był... Więc jakbym powiedziała, że np. 4 dni nie było to ciekawe co by zrobili ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
No ale byczyłaś się z nami przez 4 dni
|
||
|
|
|
|
#2895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sylwestra to tutaj nie jest obchodzony w taki sposób jak w polsce,ludzie nie chodza na bale imprezy itp itd takze w sylwka jest raczej normalny dzien tyle ze krócej pracujemy
|
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Podróżniczka
|
Czesc dziewczyny.Dzisiaj po raz pierwszy od tygodnia wychodze z domu,mam nadzieje,ze sie od razu nie przeziębię
![]() Brilliant - no wlasnie rozważałam wcześniejsza wizyte,ale lekarz kazal siedziec w domu bo przy takim osłabionym organizmie latwo o infekcje.5ego i tak musze jechac na badanie w zwiazku z tymi moimi bialkami w moczu wiec będę u ginka to poprosze o dodatkowe usg. Natalka-fajnie,ze wizyta sie udala.Tz przezyl tak jak sie spodziewalysmy No to teraz za wynikiDziewczyneczka- moze jak poczujecie sie lepiej to podzialajcie,a jak nie to bez stresu w końcu czasu choroby sie nie wybiera.Zdrowka ![]() Dominika- u Was to juz jutro wizyta? Lineczka- moze faktycznie dzidzia będzie malutka?Ale zachowanie lekarzy w szpitalu ![]() Yevele -prawie 6kg to mala juz prawdziwy niemowlak Lila- który to juz tydzień u ciebie leci?Jak sie czujesz? Niedlugo zostaniemy we dwie na liście zafasolkowanych Dziewczyny musi sie przełamać zla passa na watku bo dwie zsfasolkowane mamuśki to za malo
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-11-01 o 11:27 |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) To juz tylko dwie zaciążone? Ty i Lila?? o f**ck faktycznie nie duzo… No Jeszcze lineczka i Brilliant w dwupaku ale to juz końcówka;P Ja z chęcią przełamie tą złą passe ale nie w tym cyklu bo chyba przegapilismy owulacje za to cyce mnie zaczęły boleć:-/
|
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Lineczka i Brilliant pewnie się będą rozpakowywać w podobnym terminie więc niedługo zostaniemy we dwie Który masz dc dzisiaj ? |
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepny tydzien szykuje sie nerwowy u nas na watku a Ty sie zawin po nos i nie daj sie przeziebic;P
|
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki, ja tylko na chwilkę zobaczyć czy wszystko ok. Widzę że raczej tak więc melduje, że staranka mimo pewnych niedogodności były, dzisiaj pewnie powtórzymy i możemy owulkę uznać za zaliczoną
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja wczoraj nie zaglądałam bo nie miałam kiedy, nawet wieczorem bo sis przyjechała.
Jestem wściekła na maxa otóż nie jedziemy dzisiaj nigdzie bo mój stary się rozmyślił no nie tak całkiem do końca tylko stwierdził że skoro ja wzięłam clo i on od miesiąca faszeruje się lekami to chce jeszcze jeden raz spróbować "naturalnie"-tak to określił a jak się nie uda to za miesiąc na pewno się zgodzi.... wygarnęłam mu co o nim myślę ale i tak nie zmienił zdania. Cóż muszę w poniedziałek dzwonić do mojego gina i umówić się na wizytę żeby zobaczyć co tam mi się wyhodowało.
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki, czytam Was cały czas ale jakoś nie mam natchnienia do pisania.
Poza tym że ciąży brak to jest z wagą nie jest najlepiej. Do wyjazdu miałam schudnąć parę kilo, ale przez te tygodniowe opóźnienie obżerałam się jak głupia i jeszcze kg na plusie jest. A wyjazd za dwa tygodnie. Od pn znowu monitoring, mam już tego wszystkiego dość.
|
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dominika może mąż ma racje sprobujcie naturalnie ten cykl a jak sie nie uda to nast z IUI , Ewka nie łam się wszystko będzie dobrze do wyjazdu jeszcze dwa tyg to moze cos zrzucisz
|
||
|
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: może dzisiaj zbierzemy siły
to wczoraj pracowałaś . dobrze, że lepiej się czujeszbrilliant: ja padłam o 20 wczoraj nie było szans żadnych magdzia: wolę bez stresu do starań podchodzić , bo wiem, że inaczej nic nie zdziałam dominika: mąż po prostu ma jeszcze nadzieję. może lepiej jednak jeszcze spróbować? decyzja należy do Was ewcik: nie załamuj się! ja też jestem często podłamana, ale już wiem, że to nic nie polepszy tylko pogorszy ...
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten chłodny dzień...
dziewczyneczka - dziś też jest dzień i wieczór ![]() ![]() ewccik - głowa do góry a kg się nie przejmuj, na pewno nic nie widać poza tym jak zaciążysz to i tak pójdą w górę dominika - oj ten Twój małż. Co chwilę coś wymyśla... No ale dobrze, ze się dogadaliście i oby nie było potrzeby tego robić ![]() Ja dziś idę na imieninki do teścia. Oby nie było dużo jedzenia bo u mnie kg lecą jak szalone w górę ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- lineczka - rodzisz??
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Wczorajszy dzień minął nam na leniuchowaniu, najpierw Kościół, potem obiad i długi spacer, a później leżeliśmy w łóżku i oglądaliśmy filmy i nie tylko
![]() Już chyba z 2 tygodnie nie było pełnego s..u i potem trochę źle się czułam, takie rozpychanie tam Dzisiaj nie mam kompletnie co robić, TŻ zaczął malowanie pustego dużego pokoju, który będzie niedługo naszą sypialnią i dzidzi, bo chcę początkowo mieć go/ją przy sobie Więc za bardzo nawet nie sprzątam dzisiaj, bo pewnie i tak nasyfi Ogarnęłam kuchnię i salon, w razie niespodziewanych gości i teraz siedzę Obiad mam z wczoraj, więc nawet gotować nie mam co, chyba że na jutro, bo Tż chce bigos Tylko, że ja sama nie robiłam nigdy bigosu (może wstyd się przyznawać )Tak więc cały dzień będę chodzić i doglądać postępy prac Wybrałam taki kolorek kawa z mlekiem , beż, nie wiem jak to nazwać.. Miłego dnia dziewczyny do Madzi Jutro zaczynam 18 tydzień i biodra No i zaczynam tyć, już spodnie zapinają się na styk, a niedawno były luźne Muszę się pewnie niedługo zaopatrzyć w jakąś ciążową garderobę, bo na razie wszystko sprzed ciąży mam dobre, choć już ciaśniejsze Tak to w miarę Ok, w poniedziałek mam wizytę, ale nie wiem czy będzie USG, pewnie Nie
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie ja w sumie też go rozumiem że chce spróbować jeszcze raz, tylko obawiam się jednego... mój małż ma firmę odśnieżającą i sam w niej jeździ, umowa obowiązuje go od 1 listopada i jest duże prawdopodobieństwo że w grudniu już będzie śnieg albo ślisko i po prostu nie będzie mógł ze mną jeździć do kliniki już do końca zimy.....dlatego tak bardzo mi zależało na tym żeby spróbować przed listopadem. No cóż owu planowo będę miała w piątek lub sobotę a akurat w czwartek mój gin przyjmuje to zobaczę jak mi tam wsio wygląda na chwilę obecną strasznie kłuje mnie jajnik
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, Brilliant jak u was sytuacja rodzicie??
Mam pytanko odnośnie Pregnylu bo szukam w ecie i nie mogę znaleźć odpowiedzi. A mianowicie chodzi mi o obowiązek trzymania w lodówce, bo ja mam 2 fiolki zapasowe, w lodówce ale o ile dobrze pamiętam to 1 z nich po zakupie zostawiłam na noc w torebce, teraz nie wiem którą. Nie wywaliłam ich od razu sama nie wiem czemu...... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

W kazdym razie lekarz kazal mi lerzec i wypoczywac bo dodatkowo pojawily mi siw codzienne migreny.Zlapalam dola,mam huśtawki nastrojów,placze i kloce sie z Tztem wiec nie chcialam Wam tu marudzić.Musze trochę odpoczac.
Szczególnie, że ciągle mówią co innego 
ale cieszę się, że TŻ dzielnie zniósł! Badali mu też żołnierzyki?
a skoro 36tc to termin na 8? Dobrze, że się wypisałaś, bo przez ten weekend nikt by nic nie zrobił
Stan wód już masz ok?

za wyniki