|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
jestem od rana wkur.........
wyobraźcie sobie że nie dostałam zgody na IOS od mojej uczelni bo ciąża i wychowanie niemowlaka to żaden powód
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Witamy się w 30tc!
![]() Całe okrągłe 10tyg do końca, chyba, że Mała postanowi wcześniej wyjść, czego szczerze bym nie chciała ![]() Pogoda okropna, nie leje, ale ziiiimno jest :/ Wczoraj wieczorem to tak wiało chłodem, że miałam wrażenie, że zima idzie :/ Oby nie, bo ja nie mam kurtki i raczej kupować nie chce Najwyżej będę w domu siedzieć ![]() Dzisiaj idziemy na spotkanie z położną do MSWiA - mam nadzieję, że tak mi się spodoba, że zechce tam rodzic ![]() Dzidzia - super wieści Mały jest silny i szybciutko nabierze odpowiedniej wagi i będzie zdrów jak ryba!
|
|
|
|
#2883 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do rodziny tej 17latki- masakra, ze takie rzeczy sie dzieją... Cytat:
Cytat:
za miesiac Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
moja córa też nas kilka razy nakryła w sypialni.. i nie chciała iść się bawić
![]() wypiłam własnie kawkę, głowa mnie boli i jakas do |
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja już dawno po studiach i nie kumam To jest dziekanka?? ![]() U nas na uczelni dużo było dziewczyn w ciąży i z tego co wiem to uczelnia nigdy problemów nie robiła :/ Taaaa, ciekawe tylko jak pogodzić wykłady z niemowlakiem?? :/ |
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj mój brzuch nabrał dziwnego kształtu, nie zdążyłąm zrobić zdjęcia
Ale za to mąż nie wiedział co się dzieje Brzuch przybrał kształt..stożka! Dziwne to bo mała wyraźnie była gdzie indziej to nie była ona, a taki stożek był konkretny. Brzuch nadal mi ćmi jak na okres, i znowu pobolewa mnie...TAM..takie ukłucia.Cytat:
I zaraz się szykuje porodzik..![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć pamiętam moja koleżanka urodziła na 3 roku, na wykłady nie jeżdżiła, chodziła tylko na to co musiała, mąż jej dojeżdżał z dzieckiem czasem na karmienie. Agateczka za wizytę
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() spróbuj się odwołąćCytat:
|
||
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() śniło mi sie zę tż był w ciąży i sam wyciągnął dziecko sobie- bo nie zdążył do szpitala Moje sny są coraz bardziej idiotyczneDzisiaj bedzie mnie troche mniej bo musze jechać do weterynarza z moim kociakiem, potem do lekarza z mężem, może jaieś zakupy, obiad i zleci. Pogoda taka że sie płakać chce, masakra kiedy przyjdzie łądna złota jesień?
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
witam sie z rana w lepszym nastroju. TŻ wczoraj przyszedł do domu i wyobrazciesobie nawet zupe na dzisiaj zrobił....tylko ciekawe jak dlugo...ale rozmowy nie było....służbowo sie do niego odzywałam a on ewidentnie sie podlizywał....
leje u nas mgła...az sie wstawac nie chciało... wogolemam takie pytanie z innej beczki....wiem że zaraz posypią sie opierdzielki ale kiedy po porodzie bede mogłaisc do Solarium? bo ja naprawde tesknie za słoneczkiem, latem nie mogłam sie opalać a szczerze nie moge patrzec na siebie zielono-szarą...
|
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
ale pogoda do bani...oj przelezalabym pol dnia pod koldra gdyby mi tylko pozwolila na to 2 letnia coreczka ..---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- antibia,nie wiem sama chociaz przypomina mi sie ze po lence szla dosc szybko tez,tylko czy karmienie nie przeszkadza..
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Hej dziewczyny !
Nadrabiam Was powoli od wczoraj i jakoś mi to idzie ![]() Ja wczoraj miałam troszkę stresów w związku z osami ![]() Pod dachówkami przy oknie kuchennym zalęgł nam się rój os , były one już jakiś czas ale nie otwierałam okna w kuchni i jakoś dawałam radę. Ale wczoraj zaczęły mi się przedostawać do kuchni - prawdopodobnie przez szafkę która jest pod oknem. Jak już drugą utłukłam na oknie kuchennym i to całkiem sporą to ich żywot się skończył - znalazłam gościa który zajmuje się usuwaniem takich paskudztw , ściągnełam męża wcześniej z roboty i facet wytruł nam ten rój. Dziewczyny tyle os w życiu nie widziałam , a dodam że się ich boję ![]() Z tego co pamiętam : Wszystkim chorym mamusiom życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Trele - Mi się wydaje że podobny masz brzuch na tych dwóch zdjęciach, faktycznie może jest bardziej "wypięty" jak dziewczyny piszą - ale zobacz jeszcze 3 dni do terminu Jeszcze chwila i Majka wyskoczy - mi też się ostatnio śniłaś , byłaś w szpitalu i tuliłaś Majkę już na rękach De - Ty to faktycznie masz brzuch już niżej ![]() Babku - odnośnie łóżeczka które zamówiłyśmy - po tym jak dzwonił ten gostek do Ciebie napisałam do nich maila przez Allegro - że proszę o potwierdzenie zamówienia które złożyłam 14 września i określenie terminu dostawy. Oczywiście nie odpisał - ale zadzwonił do mnie dwa dni później i powiedział że we wtorek (czyli chyba tak jak do Ciebie dzwonił) dowiedział się że będzie miał opóźnienie w dostawie z winy producenta i że ok. 3 października może zrealizować zamówienie. Zapytał się czy zgadzam się poczekać - powiedziałam mu że poczekam do tego terminu. A Tobie powiedział że kiedy będzie ? Domii - super pozytywny opis porodu ! Obyśmy wszystkie takie miały ![]() Dziewczyny u mnie też dziś tak brzydko i ponuro jak u Was Co się z tą pogodą porobiło
|
|
|
|
#2894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
antibia ja nie pomogę, bo nie chodzę na solarium...
co robicie na obiad?? szukam jakiegoś dietetycznego pomysłu na filet z kurczaka |
|
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indywidualny tok organizacji studiów Cytat:
moja uczelnia akurat jest dziwaczna po prostu jeżeli chodzi mi o sprawy administracyjne, zaproponowali mi urlop, no i chyba będę musiała skorzystać, sama nie wiem.... ![]() aaa witam się w 33tc
Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-09-26 o 10:34 |
||
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- spróbuj się najpierw odwołać |
|
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle witamy się w 33 tygodniu
Zapomniałabym ![]() Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam mieszkać w takim syfie brrrr Synek wiedział kiedy wejść do sypialni ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
dla Ciebie i synka że tak szybciutko nadrabia i nabiera sił |
||
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
no własnie ta laktacja mnie zastanawia....chociaz ja mam bardzo dziwna karnacje...bonormalnie jestem blado-sino-koperkowa z tendencją do przezroczystości...ale wystarczy mi np 2 dni w słoneczku i wygladam jak murzyn a na solarium wystarczya mi 2 sesje po 10 min....i kogo bym nie spotkała to wszyscy uwazaja że wygladam jakbym miała taka karnacje
|
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Edit
Dzisiaj 34 tydzień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Hejka Pralka przyjechała Kurier powiedział eeeeeeeee da pan na jakieś piwo i wniesiemy ![]() Dostał 2 dychy a wziął tylko 10 i zadowolony ![]() Wszystkim słomianym wdowom życzonka szybkiego powrotu Waszych drugich połówek Wszystkim chorowitkom dużo dużo zdrówka Cytat:
![]() O tak nieraz wieczorem nie mogę się ułożyć ciągnie mocno. Podkładam rogala i jakoś się układam. Dzisiaj mam taki fajny brzuszek,nie ciągnie,mięciutki,wypoczę ty ![]() Ołówek Za wizytę ![]() Cytat:
![]() Teraz nawet jak coś Tymkowi nie pasuje to nie zmieniam pozycji bo ginka kazała na lewym jak najwięcej leżeć.Niech się dostosuje ![]() Teraz już tak nie puka matki jak wcześniej ![]() Cytat:
E to mój będzie łysol ![]() Trele Scena jak z filmu ![]() Pokazałaś swe oblicze No większy jest większy Cytat:
E to jak na rzepy to luz,odepniesz przetrzesz i gotowe.Myślałam że klejone i trzeba będzie się wspinać ![]() Ale roztrzepana jestem, zapomniałam wysłać zaległy post
|
||||
|
|
|
#2902 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem śpiąca...zaraz padnę na głowę, a całą noc przespałam bardzo dobrze. Na szczęście muszę dzisiaj do ortodonty jechać to i zakupy zrobię i nie przeleżę całego dnia :P Pije kawusię, może mi doda energii...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kupuje zupe cebulowa w proszku i panieruje w niej piers. wsadzam do folijki i zalewam smietanką troszke i tak pieke |
|
|
|
|
#2904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mnie to cieszy, że Wituś czuje się lepiej ![]() Cytat:
moze wie że dziewczynki lubią różowy ja kiedyś miałam okres, że lubiłam walnąć intensywny kolor na ścianę, miałam nawet raz czerwoną teraz wolę dać jakiś neutralny a zadziałać dodatkami i myślę, że jakbym robiła teraz pokój dla małej to właśnie poszedłby jakiś krem na ściany i do tego pewnie dodatki w fiolecie. Z neutralnymi ściany łatwo później zmienić charakter pokoju, tylko dodatki zmieniasz i już ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję wagi, ja co prawda nie chciałabym ważyć mniej niż przed ciążą, ale fajnie, że czasem się i tak udaje ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry dziewczyny kurcze taka wściekła jestem wczoraj w nocy zainstalował mi się na kompie wirus |
|||||
|
|
|
#2905 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za miesiąc!!Cytat:
![]() Witam się z Wami kolejny pochmurny dzionek!! Mam coraz większe problemy z wstawaniem... do drugiej nie mogę spać za to rano koniami mnie z łóżka nie wyciągnięcie... dobrze że mamy niunię - jak widzę te oczęta wypełnione moczem to jakoś wstaję żeby wyjść z nią na spacerek. |
||
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień za kolejny tydzień---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- |
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale pewnie u Ciebie stres też zrobił swoje ![]() Cytat:
No nieźle.... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2909 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nemosek za tydzien
|
||
|
|
|
#2910 |
|
Konto usunięte
|
Ja już dziś po wizycie w laboratorium, czekam tak gdzieś do 16 na wyniki.
Była taka kolejka już o 7, że aż się zdziwiłam. Olka przyszła do nas nad ranem i coś się drapała, wierciła i tak do 7 więc się wyspałam jak nigdy... Teraz malujemy dla tatusia laurkę na sobotę bo ma 27 urodziny ![]() Lilith- czy oni są niepoważni z tym IOSem??? A daj spokój, u mnie dostawały dziewczyny, które zaczynały 2 kierunek więc łączenie studiów z macierzyństwem jest tym bardziej waznym powodem! Odwołaj się najpierw. Ja bym na Twoim miejscu o to powalczyła bo jednak rok przerwy trochę komplikuje- ja studiowałam dziennie, bez IOSa, z 3 miesięczną córeczką. Po prostu ustawiłam sobie wszystkie zajęcia tak żeby dojeżdżać 2 razy w tygodniu na kilka godzin- wtedy mała zostawała z butelką. Może i u Ciebie ćwiczeniowcy, wykładowcy wykażą się zrozumieniem? Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-09-26 o 10:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

wyobraźcie sobie że nie dostałam zgody na IOS od mojej uczelni bo ciąża i wychowanie niemowlaka to żaden powód

). Generalnie ginka nie mogła go złapać żeby zmierzyć, bo się tak wiercił i powiedziała, że jak taki kręcioł jest to znaczy, że się dobrze czuje 

Ale za to mąż nie wiedział co się dzieje