|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
brawo brawo!! Mnie wczoraj taki moher prawie przewrócił w sklepie zobaczyłam ciocię, chciałam jej podać rękę na przywitanie, a baba akurat w tej sekundzie chciała przejść z całej siły barkiem mnie przestawiła, że aż się zachwiałam ale nie chciałam cyrków urządzać przy starszej cioci![]() Cytat:
bez sensu |
||
|
|
|
#2882 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
brawo za udaną wizytę i wymiarowego dzidziusia![]() Cytat:
![]() a wizyta prywatna, no cóż jeżeli chodzi o fundusz to nic mnie już nie zdziwi, jak kiedyś pisałam na początku też chodziłam do lekarki na fundusz, która jak się okazało co drugą wizytę chciała mnie przyjmować prywatnie, badania też na mój koszt, wiec w d***e miałam takie interesy i poszłam do innego lekarza - prywatnie, ale tu od początku było jasne, ze trzeba płacić a nie takie jakieś kombinacje ![]() a jeżeli chodzi o NFZ to ostatnio zarejestrowałam się w tym systemie ZIP i wybieram się po moje hasło i login do systemu i można przez internet sprawdzać ile lekarzom fundusz płaci za takie wizyty, no i co lekarze tam wpisują np. jedna dziewczyna pisała ze była na wizycie, lekarz ledwo ją zbadał, wypisał receptę, ona sprawdza w systemie, a tam wpisał że robił usg, badanie piersi i jeszcze coś za co z funduszu skasował 160zl
|
||
|
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
Koziemleko ale jak to nie ma kasy na NFZ, przecież do końca roku jest jeszcze "trochę" czasu
nie po to pracuję, opłacam składki, żeby do gina chodzić prywatnie, owszem chodzić to i mogłabym, ale wolę sobie pójść z 2 razy zobaczyć czy wszystko ok i zaoszczędzić kasę np na dentystę , bo w tym zakresie nie ufam NFZtowi w moim mieście i te kolejki ![]() Bardzo dobrze dziewczyny że bronicie praw ciężarnych mnie denerwują mohery, które uważają że wszędzie mają pierwszeństwo, osobiście jeszcze zadymy nie zrobiłam, bo nie miałam takiej sytuacji, a gdy jestem na badaniu krwi i zawsze były góra 2-3 osoby przede mną to sobie czekam cierpliwie
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
koziemleko ok
Super :brawa: za dzieciaczka To zrezygnuj z wizyty i idź do innego a ogólnie nfz to sobie jaja robi... Jak byłam w swojej przychodni i chciałam się umówić do podobno fajnej gin to się dowiedziałam że ona na nfz nie przyjmuje już w tym roku :/
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-22 o 11:16 |
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogólnie u lekarza rodzinnego nie byłam kilka dobrych lat, co najwyżej po jakieś zaświadczenie na studia, do denysty chodzę prywatnie, do okulisty też, bo czekając 2 lata na wizytę bym oślepła więc myślałam ze chociaż na gina im starczy na mnie
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Tu się trzeba zarejestrować:
https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/ potem pójść po login i hasło do punktu NFZ w swoim mieście |
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
witam
muszę się pochwalić.. stoję rano w łazience, zakładam biustonosz, patrzę na brzuchola a tam z jednej strony lekko wklęsły a z drugiej wypukły.. poruszyło się moje maleństwo. !!! brzuch się ruszał hmm.. a co do wózków moje drogie to ja chyba zdecyduje się na gondolę samą.. spacerówka to mi się przyda jak dzidzia bedzie wieksza czyli gdzies na wiosne 2015r... no i fotelik oddzielnie bo to akurat sie baardzo nam przyda |
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a poza tym w tamtym roku leżałam w szpitalu 2 dni jak mialam zabieg. W ogole już będę miała dostęp do systemu to zawsze w razie potrzeby będę mogła sprawdzić co i jak... kurde tu właśnie nie jestem pewna, ale chyba od razu bo nie pojawił sie żaden komunikat kiedy mogę odebrać, tylko gdzie mam najbliższy punkt. |
|
|
|
|
#2891 |
|
BAN stały
|
Witam Was gorąco w ten piękny poranek
![]() Byliśmy na tej akcji Szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko załapaliśmy się na USG 4D ledwo co bo moje ukochane dziecko obróciło się dupcią :P ale udało się Przedstawiam Was Radka mój syn który jakiś czas temu okazał się córką jednak jest synem nawet dostaliśmy zdjęcie antenki Pani doktor stwierdziła że na 100% syn Wszystko z małym dobrze jest malutki waży 820g mierzy około 32 cm, jedynym powodem do zmartwień jest to że mam mało wód płodowych przez co maleńki nie ma się jak obrócić i przyciska główkę do mojej przepony Pani doktor stwierdziła że niby jest szansa że się obróci ale raczej mam się szykować na cesarkę jestem przerażona Usg trwało chyba z pół godziny bo Pani doktor go nawet od boku brała, żelem do Usg umazała mnie po same piersi :P Mina Tż bezcenna jak pokazywała nam paluszki, rączki, stópki, serduszko nawet włoski było widać i tą słodką buźkę... Czy któraś z Was wie może coś na temat tej zbyt małej ilości wód płodowych? W piątek będę u mojego lekarza więc zobaczę co on na to powie...
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla dzidziusia za ruchy![]() a co do wózka, kochana nie chcę Cię straszyć ale myślę ze założenie ze dziecko będzie chciało przejeździć w gondoli zimę, czyli właściwe cały pierwszy rok życia jest wysoce optymistyczne z tego co mówi a koleżanki to max do 7 mca życia
|
|
|
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że w każdym oddziale będzie można odebrać.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-10-22 o 11:38 |
||
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny myślicie, żeby odwołać tą wizytę prywatną? Ja już sama nie wiem Niby 100 zł się znajdzie, ale myślę, że to nie fer ...
|
||
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Przełożyli mi wizytę z 3D na 29
nie wiem czy tż się uda zamienić w pracy, no ale trudno...Przyszła mi też zabawka z FP
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz cyrki z tą płcią No na temat wód się nie wypowiem... Ale będzie dobrze, nie Ty jedna będziesz miała cesarkę.---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#2897 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry - Dzisiaj mam połowinki
![]() ![]() 20t0d!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jak jest mozliwość amortyzacji na paskach to bierz, wiem, że one przez lata najlepiej się sprawdzały Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę i dzięki wielkie za listę produktów - wydrukowalam sobie i powieszę na lodówce ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę.Ale z tą wizytą prywatną to pojechali po całości... Nic nie musisz. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to ci żartowniś z tego Waszego Radzia bawi się z wami w kotka i myszkęEdytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-10-22 o 11:39 |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze nic kompletnie nie mam .. ale zamierzam zaczac kupowac siedze w domu to wymyslam juz |
|
|
|
|
#2900 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już taaaki duży ten wasz Radek czasem jednak dziecku uda się odwrócić i może Cię ominie cesarka, nic się jeszcze nie martw Cytat:
|
||
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
ja chodzę prywatnie do ginekologa. nie ma co prawda usg u siebie w gabinecie ( co mozna wziac za duzy minus) ale sprawdza bicie serca specjalnym urzadzeniem, bada mnie co wizyte i jestem bardzo zadowolona. wszytsko mi tlumaczy, jak mam pytania to poswieca mi swoj czas. aaa badania... robi mi w szpitalu na fundusz. ! ---> USG ; wypisuje skierowania na badania na NFZ... wiec nie place za te badania- na szczescie. !
czekaja osoby w kolejce a ja wchodze z nim do gabinetu obok gdzie te babki i mi wszystko zalatwia. a place u niego za wizyte 80zł. P.S. jakbym miała czekać w tych kolejkach i klocic sie z tymi 'debilnymi' ludzmi to bym ich tam chyba porozstawiala
|
|
|
|
#2905 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wyniki i ze sie nie dalas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale Cie zatwili z tym terminem ![]() Cytat:
ale super Co do wozka to ja bym to jeszcze przemyslala, wydaje mi sie ze 7-8 miesieczne dziecko nie bedzie zadowolone lezac w gondoli Aha mi sie moskitiera wydaje zbedna
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula gratuluje synka
mmhym
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi się mój mały okruszek obudził
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

Byłam już nieco rozeźlona i obawiam się, że gdyby dobrowolnie się nie cofnęła, to wzięłabym ją za fraki
brawo brawo!! Mnie wczoraj taki moher prawie przewrócił w sklepie
zobaczyłam ciocię, chciałam jej podać rękę na przywitanie, a baba akurat w tej sekundzie chciała przejść
A tak naprawdę jak mam iść prywatnie to już wolę do innego
bez sensu
Perfect Housewife 

, bo w tym zakresie nie ufam NFZtowi w moim mieście i te kolejki 

jestem przerażona