|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
http://odziezciazowa-outlet.pl/
dziewczyny może któraś coś wybierze ja zamówiłam sobie parę rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ![]() Teraz podobno na 90% będzie chłopiec w poprzedniej ciąży też dowiedziałam się o płci w 13 tygodniu zatem myślę że się sprawdzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już myślałam że jestem jakaś inna ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli się uda to mam zamiar chodzić w tych zwykłych, tzn mam leginsy typowo ciążowe z H&M i są naprawdę super do tego ostatnio noszę bluzy z H&M ze zwykłego działu za pupę. Taki więcej sportowy zestaw. Widzę że Ty też jesteś po niemiłych przejściach- to dlatego teraz dopiero się odezwałaś, jak poczułaś się pewniej w tej ciąży? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przepraszam, że ostatnio nic nie pisałam, ale czasu ciut brakuje ![]() Próbuję odstawiać Synka od piersi, rozszerzać dietę, usypiać inaczej, niż kp... i są problemy ![]() ![]() Coś mi mignęło - Natka, jak córeczka? ![]() Optymistka - i jak po upadku..? ![]() Przepraszam, tylko tyle mi wpadło w oko na razie...
#2885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gwałtowne ruchy? A niby dlaczego nie wolno? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale te suszone naturalnie, bo przeważnie sprzedaję się owoce suszone substancją konserwującą, a to świństwo.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj w końcu zapoznaliśmy ze sobą naszych rodziców. Zjedli wspólnie obiad, było dużo śmiechu i ani na chwilę im się nie zamykały buzie, a potem wszyscy razem obejrzeliśmy skoki. W sumie spędzili u nas prawie cały dzień a wychodząc zaczynali umawiać się na następne spotkanie. Jestem przeszczęśliwa, że tak pięknie to wyszło, bo bałam się jak cholera ![]() A w czwartek kolejna wizyta u lekarza, może w końcu poznam płeć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy planujemy drugie ;-) Cytat:
E nocy wstaje tak max 3 raz więc chyba nie jest najgorzej. A mnie się marzy corcia . Cytat:
Tez mnie wczoraj moja wkurzyla. A co twoja wymyslila. Cytat:
A na brzuchu to z tego co mi wiadomo nie wolno od zakonczenia 1 trym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Dziecko się jeszcze nie urodziło a ta już się miesza i wtrąca się w nasze życie i w to że chcemy wziąć ślub ja juz na nią nie mam siły
a mama mnie ostrzegala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tymi pozycjami do spania to też mam problem i już nie wiem jak mam spać. Kiedyś spałam ma brzuchu teraz najwygodniej jest mi na plecach ale mówią żeby unikać tej pozycji dlatego że jest uciskana jakaś żyła. Najbardziej zalecana pozycja na lewym boku mnie denerwuje i jak długo tak leżę to boli mnie biodro Super że rodzice się polubili bo pamiętam pisałaś że są zupełnie różni Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-02-16 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Rozeznanie
|
a mnie dzisiaj mecza mdlosci, mdlosci popoludniowe kiedy to sie skonczy :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Przyczajenie
|
Podobno pierwszy tydzień sierpnia 2014, jak zobaczę, to uwierzę.
![]()
#2895 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem zwolenikiem zdrowego rozsadku, czyli dopóki nic mi się nie dzieje to korzystam i śpię jak mi wygodnie. W poprzedniej ciąży dotrwałam z tą filozofią do szczęśliwego rozwiązania. Najwyraźniej matka natura umieściłami moją ż.g.d tak że nie łatwo jej zaszkodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wychodzi na to że niepotrzebnie nas straszą. Od teraz będę spać tak, jak mi wygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
Witam po strasznym dla mnie weekendzie
![]() Tasia na brzuszki już nie śpię odkąd dowiedziałam się o ciąży, lubię na plecach spać ![]() Pisałyście że najlepiej na lewym boku a w szkole wypytałam koleżanki to mi powiedziały że na lewym właśnie nie, bo to od serca, tylko na prawym.. no i jak już konkretnie zgłupiałam ![]() Mnie jakoś suszone owoce nie podchodzą ![]() H4linka super że fajnie spędziłaś dzień w rodzinnym gronie ![]() ![]() papryczka160 też tak mam z sikaniem :P jak tylko z domu wychodzę i wsiadam do autka to zaraz mi się siusiu chce :P ale się pocieszam teraz bo później przy większym brzuszki to już będzie masakra.. podobno najlepiej ciągle na nocniku siedzieć ![]() zaczarowanadlaniego ja mam jeszcze gorszą teściową, na szczęście wyjechała do angli i spokój mamy jak nigdy ![]() I popieram zdanie Tasi na ten temat, kiwaj głową a rób swoje.. To twoje życie i masz prawo o wszystkim sama decydować ![]() kamilast dziękuję za lekcję biologi ![]() Kochane a mnie ciągle coś gryzie.. wczoraj mój men zrobił pyszny obiad, a raczej kolacje bo dopiero po 19 wróciłam ze szkoły. BYłam tak głodna że zajadałam się jak głupia, ale to nie w tym rzecz. Misio mój nie dosmażył rolady z piersi z kurczaka.. ja już najedzona dopiero to zauważyłam.. musiałam być tak strasznie mega głodna że nie poczułam smaku surowego mięsa. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, jeśli zjesz surowego mięsa, możesz się zarazić toksoplazmozą. Dlatego w ciąży nie powinno się jeść tatara, sushi itd. Ale tak samo podobno możesz się zarazić sprzątając kocią kuwetę, a mnie kiedyś uczyli na studiach, że żeby się faktycznie zarazić, to musiałabyś się dosłownie w tych kocich odchodach wytarzać i jeszcze się ich najeść (wiem, że brzmi to paskudnie ale naprawdę tak mnie uczyli
![]()
#2899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie to po lewej stronie jest aorta czyli główna tętnica. Jak to tętnica ma grube mięsiste ściany więc "leżenie na niej" nie stwarza zagrożeń. A z tym spaniem to trzeba na rozsądek, dobrze wiedzieć że coś takiego może się zdarzyć, żeby wiedzieć od czego i zareagować. 2. a tu się moja wiedza biologiczna kończy. czemu nie wolno surowego?żeby sie czymś nie zarazić tak?ale czym? sam fakt zjedzenia na pewno maluchowi nie zaszkodził. pytanie czy w tym mięsie w ogóle było coś szkodliwego, poza tym przecież nie było zupełnie surowe, jednak jakiejś obróbce cieplnej zostało poddane, najprawdopodobniej to co tam ew było i tak zostało zabite. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym tygodniu
![]() ![]() ![]() ![]()
#2901 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Jedząc surowe lub niedogotowane, niedosmażone mięso można zarazić się toxoplazmoz, pod warunkiem, że mięso było zarażone i osoba, która zjadła nigdy wcześniej nie chorowała na tą chorobę. Jeśli chorowała to ma przeciwciała i 2 nie może się zarazić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Wtajemniczenie
|
#2903 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby pogoda dopisała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj o 12.30 mam wizyte u ginekologa, pobolewa mnie brzuch martwi mnie to no i sa wyniki mojego moczu i krwi.
A zaraz lecimy do ratusza zapisac sie na jakis wolny termin zeby wziac slub ![]() milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
witam się i ja po weekendzie
![]() w sobotę były porządki, zakupy, byliśmy też na odwiedzinach. A wczoraj byliśmy na basenie ![]() ![]() ![]() Ps. na basenie uważałam na siebie jak mogłam, marzyło mi się pójście do jacuzzi albo na bicze wodne, ale zrezygnowałam ze względu na ciąże. Powiem Wam, że jak widziałyśmy z koleżanką kobietę w zaawansowanej ciąży wchodzącą pod bicze wodne, to myślałyśmy, że zejdziemy na zawał...
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do niedopieczonego kurczaka, to nie ma się co martwić - Zjadłam kawałeczek takiego udka. Miesiąc później miałam badania na toksoplazmozę i jestem zdrowa ![]()
![]() |
#2907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2908 |
Rozeznanie
|
Udanego wyjazdu życzę. Ja też byłam w spa i korzystałam z jakuzzi. Nie można sauny. A bicze wodne to zależy jakie. Jak na plecy to ca za problem? To jak masaż, a plecy w zaawansowanej ciąży bolą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaczarowanadlaniego trzymamy kciuki by wizyta była udana ![]() lilka_vanilka dziękuję za pocieszenie ![]() anius nie ważne z czego możesz korzystać na spa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=h4linka;45184611]Czyli jeśli miałam toxo, to mogę bezpiecznie jeść tatara i sushi?
![]() ![]() ![]() To mit że tao zaraz się od kota. 90% zachorowań jest od zrażonego mięsa ( złe grillowanie itp). Taxo bardzo rzadko zaraza się drugi raz. Podobno 80% spoęczeństwa jest chorych an taxo, ale o tym nie wie. Dla kobiety w ciąży świeże zarażenie (pierwsze) jest bardzo niebezpieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.