![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Śliweczko, dziękuję za raport
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Rozeznanie
|
Hej my dzis od rana zalatwianie, bylam w socjalu i w pracy, zakupy. Potem obiad i idziemy chyba niedlugo znowu na zakupy
![]() Moj synek juz drugi dzien z rzedu marchewe wcina ![]() ![]()
#2883 |
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszcze, ze macie gdzie na spacery chodzić. Ja muszę jakąś tease obmyslic, bo wszędzie ujadające psy.
Honcia chyba wstawiala zdjęcie gdzie były same pola- czysta zazdrość mimo, ze sama na wsi mieszkam.
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam prawie biegiem ze spaceru,bo deszcz mnie złapał. A po drodze chciałam wejść do tesciowej, ale właśnie ich psy tak ,,drą mordy", że zrezygnowałam:-/ ja wgl nie wiem, chce mieć psa, ale sobie nie wyobrażam, żeby miał szczekac na wszystkich,którzy będą przechodzić koło mojego domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już w domu
![]() U lekarza dalej czerwone gardelko. Mam dalej podawać nurofen. Dostaliśmy kropelki do uszow- chociaż mówiła że czyste. Ale dla pewności nam da. Jutro mam oddać mocz do badania więc będziemy łapać siuski rano ![]() I proponowala żebyśmy powoli rozszerzy dietę ![]() W środę do kontroli. Dla mnie na straszny kaszel przepisał syrop ziołowy ![]() Wracając poszłyśmy do lidla. Były jedne bodziaki ale mi się nie spodobały. Za to dla siebie wzięłam spodnie dresowe i czarna narzute z końcówki serii. Będzie idealnie pasować do sukienek ![]() Jutro mam w planach podejść do sh bo był nowy towar. Maja jeszcze śpi ![]() W biedronce promocja na dady- kupiliśmy wielkie pudełko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Przyszła zawieszka do wózka z with. Jestem zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ania dobrze, że z Mają lepiej, biedna musi cierpieć przez to gardziołko. Ja ostatnio mam ciągle dość, w nocy bardzo często pobudki, nawet jak się wcześnie położymy to i tak nie pośpimy dłużej niż 2 godziny, czasem godzinę, a od 7mej rano, czasem 6tej nie ma mowy o spaniu. Dziś byłam sama, generalnie było ok, choć były marudne, ale jak mi o 14.30 dały popalić to miałam ich dość. Teraz będzie z grubej rury, więc proszę osoby o słabych nerwach o nieczytanie, ale nigdy macierzyństwo nie było moim marzeniem ,więc w takich momentach jestem konkretnie podłamana. W ogóle od kilku miesięcy nie mogę wygrzebać sisę z psychicznego dołka. Ciągle słyszę jakie to szczęście, jak super, jak to będzie lepiej, ale jakoś tego wszystkiego nie czuję. Do tej pory niosła mnie jeszcze ta nadzieja, że będzie lepiej, ale teraz nawet tej nadziei nie mam. Dobra to pomarudziłam, idę kupić pieczywo, miałam jechać na większe zakupy, ale mi się nie chiało. A i współczuję tym z Was których faceci nie chodzą na spacery z dzieckiem, mój mąż chodzi sam z dwójką jak ja mam zjazd formy i chcę odespać, ale częściej i tak idę z nim, żeby pobyć razem.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-11-07 o 18:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co kojarze to te dwa leki są bardzo często przepisywane dziewczynom na wątku Starszaka. Ale co i jak dokładnie to nie pomogę bo ja nigdy ich nie miałam. Może Elaine się wypowie, może mieli i wie więcej... ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Ja szczerze mówiąc jestem bardzo zaskoczona podejściem lekarza. Bo z jednej strony karmic piersią bo mleko mamy najlepsze na wszystko a z drugiej strony lekarz daje zielone światło na rozszerzanie diety akurat teraz, w trakcie choroby (chyba że kazał poczekać to zwracam honor). Przecież to nie jest wyścig szczurów. Gdzie i po co się spieszyć zwłaszcza jeśli dziecko jest osłabione... Ja na pewno nie zaczelabym rozszerzać diety w czasie choroby. Ale każdy robi jak uważa. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Podziwiam Ciebie i Motylka bo wiem jaką ciężką robotę odwalacie. I myślę, że nue powinnaś mieć wyrzutow sumienia. Bardzo dobrze, że tz Ci pomaga i mozesz pobyc chwilę bez dziewczyn. Lżej to będzie dopiero w szkole ![]() Siły życzę! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wyslalam ci na priv link do.mojego fb. Dodaj mnie do znajomych to Cię wrzucę do grupy. Powiniem być jeszcze aktywny. Jak.nie to wyslij mi.link do swojego fb. MariaFrancesca na fb łatwiej się udzielić bo większość z nas i tak tam zagląda. Dziewczyny pewnie się i tu.odezwa po tym calym zawirowaniu. A Ty dzielna jesteś, kazda z nas narzeka a tylko Ty i Motylek macie dwa razy więcej roboty przy dzieciach. Ja też mam dwójkę, ale jak jedno starsze to już inaczej. Czasem łatwiej, czasem trudniej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak już wychodzi to też psa zabiera ![]() Kanwa mój TŻ też jeździ na crossie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak shopping x2? Co dobrego kupiliście? Cytat:
JAdę do rodziców w środę i zostaje do niedzeli. Będę tam w tą i z powrotem po wsi spacerować ![]() [QUOTE=Radena;67265406]Właśnie wróciłam prawie biegiem ze spaceru,bo deszcz mnie złapał. A po drodze chciałam wejść do tesciowej, ale właśnie ich psy tak ,,drą mordy", że zrezygnowałam:-/ ja wgl nie wiem, chce mieć psa, ale sobie nie wyobrażam, żeby miał szczekac na wszystkich,którzy będą przechodzić koło mojego domu...[/QUOTE] Hm to jest na to rada. Zapewnienie psu ruchu, rozrywki, wysiłku umysłowego co dziennie. Wyjście na spacer, rzucanie mu patykow, pilki, freasbee. Trening komend w zamian za przysmaki. Aktywne spędzanie czasu z psem i praca nad nim. Jak pies siedzi cały dzień za bramą przy dobrych wiatrach lub w kojcu, nikt się znim aktywnie nie bawi, nie ma jak się wybiegać, zmęczyć umysłowo to co bedzie robił. Zostaje szczekaczem ![]() Cytat:
Też dziś skozystałam z promocj na Dady. Kupiłam karton 3. To pewnie ostatnie z rozmiarem 3 Nasze bo 4 za duże a 3 ledwo. Zdrowia dla Maji ![]() Z rozszerzaniem diety bym się wstrzymała do chwili aż Maja będzie zdrowa. Teraz nie wyłapiesz ew skutkow ubocznych bo chora to reakcję są inne. a tak w ogole Ty nie myślałaś o BLW? Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei robiłam sałatkę z przepisu Kasi z kurczakiem wędzonym, winogronem i slonecznikiem. Omomoom pycha ![]() ![]()
![]() |
#2892 | |||
Zakorzenienie
|
No to po szczepieniu, ale tylko na zoltaczke
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mielismy berodual i nebud przy zapaleniu oskrzeli, ale to już dość ciezkie działa. Kilka kropelek, ale nie pamietam ile juz. I tak lekarz receptę musi wypisac. U nas sprawdza sie przy kaszlu mucosolvan 2razy dziennie inhalacje z 1ml na 1ml soli fizjologicznej najpozniej do 16. Warto skonsultować jeszcze dawkowanie z lekarzem. MADZIA super mąż ![]() Wychodzenie w każdą pogodę. Z igim codziennie dwa spacery po 2-3h i tylko przy -10 nie wychodzilam. Teraz nie mam takiej regularności, jak pada czasami odpuszczę, ale nie zawsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- RADENA oby Basi zęby bezboleśnie wyszły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Elanine u mnie jest tak do dupy to zorganizowane, ze to jakas pomylka. Aby sie przebrac Gabi musialaby lezec na przewijaku ktory jest kolo szafek zaraz pod kamerą w glownej szatni. Nie w osobnej przebieralni:/
Madzia, bylam pol godzinki na spacerze. Chodzilabym dluzej jakby bylo gdzie i te psy nie szczekały :/ Dziewczyny poleccie dobry materac. Cenowo ok 1000. Jak trzeba moze byc wiecej. Zamienilam sie stronami na wczesniejsza noc z mezem i to On sie obudzil duzo bardziej polamany. Wiefzielismy, ze materac do wymiany. Ale teraz to juz na gwałt. Jestem polamana od tygodnia.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-07 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie na basenie ciężko jest przenieść Hanie z fotelkiem z auta na basen. Aut na parkingu jest zwykle dużo i czesto dość daleko od wejścia parkuje ![]() Kiedy Igi nauczyl się pływać? Też mam zamiar nie wyjść przy bardzo ujemnej temp. Widzę poki co same pozytywy spacerów przy różnej pogodzie wiec trzeba to kontynuować ![]()
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Cześć laseczki, przepraszam że się nie odzywam, ale teraz żadko na wizaż wchodzę, prędzej na faca wejdę, małe zajmują cały czas. Małe są cudne, ale jak to dzieci czasem mają też gorszy dzień. Rano wstają ok 7.30, pobawią się 1.5h, pojedzą i .spanie, i tak cały dzień nam zleci. Do spania chodzą między 19.30-20.30, wstają raz w nocy na butle, ja nadal odciągam, mleczka wystarcza, a Kubuś to nawet 280ml potrafi zjeść, kluch jeden, Lila do 170ml zje. Jeszcze nie rozszerzamy jedzonka, czekamy do 6m. Dziś kończymy 5m :-D pozdrawiamy wszystkich ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
Aha, no i maluchy śpią już w swoich łóżeczkach osobno. Kubus 2miesiące spał z nami jak kaszlał, potem Lila jak zaczęła kaszleć do nas dołączyła, bałam się, że się przyzwyczają i nie będą chciały same spać, a tu miła niespodzianka, kupiłam im tylko monitorki do pieluszek i teraz śpię spokojnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Miszka jak już będzie zdrowa Maja możemy zacząć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
A to my :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie rosną dzieciaczki ![]()
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dieta dopiero jak będzie zdrowa. Lekarka mówiła że prawdopodobnie wyjdą Mai pierwsze górę jedynki bo widać już bąbelki. Pożyjemy zobaczymy. Tak myślę o blw ale pierw zacznę od słoiczków i stopniowo będę dodawać inne rzeczy. Maja ostatnio zasypia w pozycji tak jakby siedzącej na raczkach. Potem trzeba przełóż na łódeczki i dopiero odłożyć. Usypianie to jest dla mnie udręką...marze o takim dniu kiedy sama w ciszy usnie i pozwoli posypać z 3-4 godz ciągiem.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
Monitory oddechu snuza hero. Przypina je się do pieluszki.
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Dziękujemy :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać że braciszek zdecydowanie większy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Ostatnio się zastanawiałam że mogę mieć problem z odstawieniem cyca i przejściem na butle...Bo przy butli mam jazdy. I nie wiem czy po prostu Maja nie chce jeść czy im starsza tym mniej i rzadziej je. Ile dziennie i w nocy Wam dzieci jedzą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() U mnie na nowo łóżeczko zaczęło być Bee ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja na rączkach usypia i jest odkładana? Wcześniej na rączkach ją bujasz/chodzisz z nią. Jak to wygląda? Cytat:
![]()
![]() |
#2905 | |
Zadomowienie
|
Witam się po tygodniowej przerwie
![]() ![]() ![]() Krzyś już się coraz bardziej kumaty robi, bo u rodzicow za nic nie chciał spać w łóżeczku. Byliśmy zmuszeni spać razem przez cały tydzień, bałam sie trochę, ale co zrobić. Poodsuwałam poduszki jak najdalej od niego i pilnowałam, żeby kołdra była na mnie i TŻ napięta i nie wyżej niż połowa ramienia, więc Krzysiowi raczej nic nie groziło, a spał spokojnie. Ja nie wiem, jak Wy spicie z dziećmi, ja co chwilę sie budziłam i sprawdzałam czy wszystko ok i czy TŻ go nie przygniata ![]() Wczoraj Krzysiowi przebił sie drugi ząbek, ten pierwszy jest juz spory i baardzo uroczy ![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i pani dr mówi, że już ząbki na górze się zaczynają... a ja czekam aż się te ząbki trochę uspokoja bo chcę zrobić próbę prowokacji mlekiem, bo chyba bez sensu to mleko wyeliminowałam... Cytat:
![]() Więc ogólnie to nawkurzałam się przez ten caly tydzień i tylko ciagle TŻ mówiłam, że chcę do domu. Biorą go na ręce wtedy, kiedy on ma dobry humor, najedzony, wyspany i mógłby leżec na macie i się rozwijac, a potem one się męczą/nudzą, odkładaja go a ten marudzi, że na raczki chce i wtedy co? ja musze go nosić aż do nastepnego karmienia. I dziecko zamiast się rozwijac na macie wisi na rękach, powyginane, spionizowane, no niezdrowo :/ no ale całe szczęście teściowa i rodzice daleko, juz wróciliśmy i mogę wszystko robić po swojemu ![]() oczywiście "Kiedy on w końcu zje coś normalnego?" też się nasłuchałam :/ grhhh Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-11-07 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||||
Zakorzenienie
|
Zebrah fajnie że U Ciebie wszystko ok
![]() Ja zaczęłam się zastanawiać dlaczego Maja przestała na boki się przewracac nie wspominając o leczeniu na brzuchu...kiedyś to uwielbiała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Za,jakich czas planuje keratyne położyć i wtedy tz będzie musiał sam spacerować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ze spaniem w Naszym łóżku na początku mega schizowałam. Teraz jestem spokojniejsza. Hania ma cały środek łóżka, pies koniec ja z TŻ boki ![]() Wiem o co Ci chodzi z noszeniem przez mamę/teściową dziecka. Biorą na rączki bo mało widzą. U mnie to samo. Ja z uporem maniaka tłumaczę póki się bawi i nie płacze to ma się bawić! Nie ma na rączki po potem wracamy do siebie. Zostaje sama z dzieckiem i coo "rączki" Niech babcie rozumieją, ze mamy z TŻ swoją metodę na wychowanie i rozwój. Teściowa czasem się dziwi, ze wzięła na rączki, odłożyła z powrotem do zabawy na kocu i płacz. eee czemu taka radosna Haneczka na rączkach była. ![]()
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się bardzo nie podoba jak ktoś ocenia wyglad kobiety po ciąży. Nie każdej jest dane być szczupła i jedna ( takim.to tylko pozazdrościć). A jeszcze bardziej mnie wkurzasz jak facet wypowiada się ma temat porodu itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No jesteś! Jak się cieszę że się odezwałaś! Teraz już nie uciekaj! Wyslalam ci na priv link do.mojego fb. Dodaj mnie do znajomych to Cię wrzucę do grupy. Powiniem być jeszcze aktywny. Jak.nie to wyslij mi.link do swojego fb. MariaFrancesca na fb łatwiej się udzielić bo większość z nas i tak tam zagląda. Dziewczyny pewnie się i tu.odezwa po tym calym zawirowaniu. A Ty dzielna jesteś, kazda z nas narzeka a tylko Ty i Motylek macie dwa razy więcej roboty przy dzieciach. Ja też mam dwójkę, ale jak jedno starsze to już inaczej. Czasem łatwiej, czasem trudniej.[/QUOTE] Dzięki dziewczyny za wsparcie i nie straszcie mnie, ze będzie lepiej dopiero jak pójdą do szkoły, nie wiem czy tyle wytrzymam. Cytat:
Cytat:
Ania no właśnie robisz jakąś modyfikację BLW ![]() Ja chcę BLW, ale zastanawiam się czy jak te moje gwiazdy mają już po 2 zęby to czy nie będą odgryzać i się krztusić, muszę o tym poczytać, chyba, że coś wiecie w tym temacie?
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.