|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
![]() będę szukać innego rozwiązania...ja się tak łątwo nie poddaje....ale musiałam sobie chwile popłakać w ramionach męża. przez to wszystko kłopoty z jelitami wracają i bolą mnie non stop, normalna reakcja na stres u mnie niestety... idę leczyć doła czekoladą....
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikuś, przykro mi
![]() bądź dzielna...może będziesz za to im w stanie pomóc kiedy osiągną pełnoletność..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
ta czekolada to chyba nie jest dobry pomysł w związku z jelitami...to może herbata rumiankowa.... do jutra!
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też stąd znikam. Słodkich snów i do jutra!
|
|
#2916 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=19martusia86;126662 92] Cytat:
a z vichy chyba nie ma żadnej serii dla kobiet w ciąży![]() Cytat:
![]() Cytat:
przyznaję się bez bicia, że jem słodycze i lody, czego przed ciążą nie robiłam![]() Cytat:
to przykre i niesprawiedliwe ![]() nie ma innego sposobu? |
|||||
|
|
|
#2917 |
|
Raczkowanie
|
WITAM PO dlugiej przerwie wypoczeta i zrelaksowana no i oczywiscie opalona,bylam dzisiaj u gina i powiedzial ze bedziemy miec dziewczynke
moja niunia jest przeszczesliwa ze bedzie miec siostrzyczke,co do wagi trzymam sie w normie 6kg,pozdrawiam wszystkie mamuski stare i nowe
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy odżywiam się więcej? przede wszystkim wiem, że nie mogę być głodna. dlatego między głównymi posiłkami (śniadaniem, obiadem, kolacją) podjadam warzywka, owoce (dużo owoców) piję dużo soków i wody. Jeśli chodzi o słodycze to wystarczają mi moje ulubione cukierki bon pari i żelki haribo. Rano na śniadanie zjadam musli czekoladowe z mlekiem i dodatkową ilością kakao - tyle słodkości w zupełności mi wystarczy. Poza tym oczywiście łykam witaminy Feminatal 400 Metafolin + DHA i dodatkowo Tardyferon (żelazo), który przepisał mi gin. Cytat:
----------------------------------------------------- ostatnio pisałam, że Maleństwo do kopania upodobało sobie stronę lewą, dziś chyba zrobiło sobie wycieczkę na stronę prawą, bo pierwszy raz tam właśnie czuję kopniaki i tatuś coraz częściej jest świadkiem tego cudu. rozbraja mnie jego uśmiech w tych momentach Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-08 o 23:16 |
||
|
|
|
#2919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Tym razem to ja pierwsza będę
małż wyszedł do pracy o 4:40 a ja się rozbudziłam ... i zgłodniałam ![]() no ale po tej chorobie i 3 dniach nie jedzenia trzeba wkońcu Kikunia81 ja przytyłam 6 kg i gin powiedział, że mam bardzo ładny przyrost wagi Nika napewno coś wymyślisz, będzie dobrze
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś dzisiaj sie słabiutko czuję a miałam posprzątać mieszkanie i zrobic zapiekankę makaronową skończy się na tym że przeleżę pół dnia :/
Allisanka nie słuchaj takich komentarzy, jesz tyle ile potrzebujesz. Ja jem normalnie oczywiscie między posiłkami owoce i piję dużo wody, akurat dzisiaj się wazyłam i jestem 4 kg na plusie, może to mało ale lekarz nic nie mówił. Nika szkoda ze taka decyzjia zapadła ale trzeba mieć nadzieje że wszystko będzie ok.
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
dzindoberek
wpadłam na chwile. dziś wyjątkowo wstałam z moim, zjadłam dwie nektarynki i rozbudziłam się na dobre. zobaczymy czy jak pojedzie kimnę się dalej, czy dziarsko zabiorę się do roboty ... ? dziewczyny trzymam za dzisiejsze połówkowe
|
|
|
|
#2923 | |
|
Rozeznanie
|
Ja przytyłam 7 kg od początku ciąży a dziś zaczynam 26 tydzień
Wydaje mi się że mieszczę się w normie mimo tego że jem bardzo dużo![]() Cytat:
Nika I oczywiście za dzisiejsze usg połówkowe. Czekamy na relacjęA ja się dalej idę pakować bo po południu wyjezdzamy na wieś....
|
|
#2924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba mamy poziom wyrównany, jeśli chodzi o ilość chłopców i dziewczynek? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
jednak przysnęłam i właśnie wstałam
![]() Cytat:
dobrze, że już prawie po wszystkim
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
witam
moj maly czasem tak kopie ze normalnie czuje to bardzo intensywnie i nawet widze jak wyrastaja gorki na brzuszku hihiihih najfajniesze jest odczucie jak maly przemieszcza sie z jednego miesjca na drugie Nika wspolczuje sytuacji , jestes i tak bardzo dzielna kobietka ps. ja tez dzisiaj sie zdenerwowalam (i z pewnoscia nie byl to tak duzy stres jak u Ciebie Nika) a juz mi boli brzuch szybko nasz organizm reaguje na takie rzeczy
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że tak wyszło bo u Ciebie na pewno rodzeństwo miało by dobrze.
|
|
|
|
#2930 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam wszystko.
Wstałam z mężem, bo jeździmy od miesiąca jednym autkiem i musze go odwieźć, żeby mieć czym do pracy samej potem smyrnąć. No i z tego wszystkiego wychodzi, że jeździmy do miasta 3 razy dziennie. na paliwo chyba niedługo pójde się sprzedać... sweetpinky, następnym razem przy takiej gorączce skontaktuj sie z lekarzem, bo dziecku i tak w brzuchu jest dużo cieplej, a taka gorączka może mu zaszkodzić. Nie chcę Cię straszyć, tym bardziej, że już wszystko dobrze, ale następnym razem chociaż zadzwoń do lekarza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
widzę, że nie tylko faceci są maniakami gier ![]() Cytat:
Byłam wczoraj w sklepie z bielizną, bo chciałam kupić sobie stanik, a wyszłam z maleńkimi skarpetkami i koszulą nocna dla ciężarnych (rozszerzana na brzuchu, rozpinana góra i bociek z dzieckiem w dziobie na przodzie). Potem poszłam pobuszować po wózkach i mam nowy ttyp: coneco baracuda. Ma pompowane duże koła, wszystkie jednakowej wielkości, przednie skrętne z możliwością blokowania. gondola + spacerówka. Jest bardzo lekki, tym bardziej jak na pompowane koła. Gondola nawet spora. Bo obserwowane wcześniej bebetto maja wąskie gondolki. I murano jest ciężki jak cholera. Jeszcze dziś z mężem pobuszujemy w drugim sklepie, ale przypuszczam, że na tym sie skupimy. Choć jest drogi (dwa w jednym za 1280zł, bez fotelika). Jak znajdziemy coś jeszcze, to jutro opiszę. Widziałam tego jumpera, ale nie x tylko zwykłego. Ale one sie różnią tylko kołami. Muszę się mu dziś dokładniej przyjrzeć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Od wagi sprzed ciąży przybył mi 1kg, ale licząc, że schudłam w pierwszym trymestrze 2,5-3 kg, to przytyłam 3,5-4 kg. Cytat:
Pochwalę się, że w niedzielę moje dzieciaki wygrały parkiet mistrzów. Cieszę sie bardzo, ale czekam jednocześnie na koniec miesiąca i odliczam dni, bo marzą misie wakacje i słodkie lenistwo. Chociaż przez 2 tygodnie, bo potem sie będę nudzić. 24-26 wyjeżdżam z dzieciakami na warsztaty taneczne, a zaraz po nich najprawdopodobniej uda nam się wyrwać na weekend do Wilna ze znajomymi. Byłoby super, bo nie wybieramy się na żadne wakacje ze względu na wydatki na maleństwo. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
malin nie wiem co mi jest jakąś mam handre, nic mi się nie chce... generalnie jakoś mi dzisiaj smutno. Poźniej musze pojechać kupic mojej siostrzenicy prezent na urodziny to może zakupy troche mi humor poprawią
DDosiek na necie te wózeczki są tansze http://www.gugu.pl/5/1111.php
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-09 o 10:06 |
|
|
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o, to cos dla mnie. ja potrzebuje na duzych pompowanych kolkach. jak znajdziesz w internecie to bardzo prosze podeslij link. |
|
|
|
|
#2933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety , nie ma, chyba, że ja porwiemy... Cytat:
no ja niestety też dzień po dnu odczuwam skutki stresu... Witajcie... u nas leje, ja mam humor deszczowy też ...
|
|
|
#2934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wyczytałam gdzieś jeszcze, że można przypiąć do stelaża fotelik coneco pioneer. sprawdzimy dziś w sklepie. a wózek jest naprawdę lekki jak na pompowane koła.
|
|
#2935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mój gin powiedział, że przez całą ciążę najlepiej koło 8kg przytyć. myślałam, że dam radę zakończyć na 12 kg, ale to nierealne tylko jakoś nie mam motywacji, żeby trzymać dietę, w końcu w ciąży niewiele jest przyjemności ech... to się pożalilammój synuś na ostatnim 4d leżał dupką do dołu i jakoś nie chce się przekręcić, oczywiście sprzedaje mamie kopniaki i kuksańce, ale główkę ma cały czas z lewej strony. |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wielkie dzieki- nie zauwazylam wczesniej tego linku. normalnie sie zakochalam
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po ciąży zawsze można zgubić
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zadomowienie
|
jednak się kimnęłam
![]() śniło mi się, że jedna z koleżanek chwaliła mi się, że w ciąży słyszy pisk swojego dziecka...przykro mi było, że ja nie słyszę... Cytat:
wygląda jakby to jemu bardziej zależało na krótkich spódniczkach ![]() zwiększę też picie wody, ale 5 litrów chyba nie zdołam wcisnąć opalenizna maskuje pomarańczową skórkę, dlatego mam nadzieję, że nad morzem choć troszkę się opalę |
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem w 23 tyg i mam 6 na plusie ( waże teraz między 51,5 kg a 52 kg) i uważam że to jest ok, zobaczymy co będzie dalej.
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy właściciele sklepów to dowalają taką marżę, że szok. Ta pani w B-B mówiła nam, że do niej po Jumpera przyjeżdżają ludzie z Katowic i Krakowa. Ona ma wszystko, czyli gondola+spacerówka+foteli k+parasolka i inne dodatki w cenie producenta, czyli 1200 zł, a w tamtych miastach cena wózka dochodzi do 1600/1800 zł
U nas zrobiło się wreszcie słonecznie i ciepło, ale co z tego, gdy siedzę w pracy, a na godzinę wychodzenia z niej zapowiadają deszcze... Przeszłabym się spacerkiem przez park, bo dziś nad ranem znowu złapał mnie paskudny skurcz łydki. Eh...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

A Waga spokojna, zachowująca równowagę emocjonalną. Że też wytrzymuje ze mną

Przeszłabym się spacerkiem przez park, bo dziś nad ranem znowu złapał mnie paskudny skurcz łydki. Eh...