Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 21:30   #2911
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

będę szukać innego rozwiązania...ja się tak łątwo nie poddaje....ale musiałam sobie chwile popłakać w ramionach męża.
przez to wszystko kłopoty z jelitami wracają i bolą mnie non stop, normalna reakcja na stres u mnie niestety...

idę leczyć doła czekoladą....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 21:32   #2912
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

będę szukać innego rozwiązania...ja się tak łątwo nie poddaje....ale musiałam sobie chwile popłakać w ramionach męża.
przez to wszystko kłopoty z jelitami wracają i bolą mnie non stop, normalna reakcja na stres u mnie niestety...

Ojej! To niedobrze. Najlepiej się połóż
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 21:32   #2913
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Nikuś, przykro mi
bądź dzielna...może będziesz za to im w stanie pomóc kiedy osiągną pełnoletność..
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 21:34   #2914
Nika1980
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

ta czekolada to chyba nie jest dobry pomysł w związku z jelitami...to może herbata rumiankowa....
do jutra!

Stary 2009-06-08, 21:37   #2915
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
dzięki dziewczyny

ta czekolada to chyba nie jest dobry pomysł w związku z jelitami...to może herbata rumiankowa....
do jutra!
Odpoczywaj, Kochana. Na dzisiaj miałaś zbyt dużo emocji i na pewno Lenka też to odczuła. Pewnie to jelito to jej "sprawka".

Ja też stąd znikam. Słodkich snów i do jutra!
Stary 2009-06-08, 21:43   #2916
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Mój mąż jest Wagą i bardzo się cieszę, że nasze dziecko też będzie spod tego znaku. Mój tatko jest Panną i w tym połączeniu jest to masakra A Waga spokojna, zachowująca równowagę emocjonalną. Że też wytrzymuje ze mną (bo ja Raczek ze Skorpionem w ascendencie, więc czasem mam trudny charakterek
to moja siostra może powinna być panną, bo spokojna, zrównoważona emocjonalnie na pewno nie jest

[QUOTE=19martusia86;126662 92]
Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość

Ja błogosławię moją skórę, bo pomimo ekspresowego wrzucenia na siebie 13 kg przed ciążą nie pojawił się żaden rozstęp. I teraz też spokój. Smaruję się wieczorem kremem przeciw rozstępom z Ziaji, ale bardziej dla świętego spokoju niż z potrzeby. Czym się smarujesz? Słyszałam, że z Vichy jest rewelacyjny krem.
ja smaruję się mustelą i jak na razie nie mam nowych nabytków, chociaż moja skóra ma skłonności do pasiaków a z vichy chyba nie ma żadnej serii dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
ja tez i nie mam zamiaru
poza rozstepami z okresu dojrzewania innych brak
cellulit to ja znam tylko z reklam
zazdroszczę, jesteś w kilku procentach kobiet, które nie mają tego cholerstwa

Cytat:

Bez przesady. W ciąży należy jeść za siebie, a nie za dwoje, bo szybko nabierzemy dodatkowych kilogramów, które ciężko będzie po porodzie zrzucić. Ale pamiętać należy, żeby to było zdrowe odżywianie, a nie słodycze i fast foody
a ile przytyłyście już? bo mi niestety idzie to w zastraszającym tempie przyznaję się bez bicia, że jem słodycze i lody, czego przed ciążą nie robiłam

Cytat:

dostałam wieści z sądu, nie możemy być rodziną zastępczą... musielibyśmy mieszkać w Polsce....

to przykre i niesprawiedliwe
nie ma innego sposobu?
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 23:11   #2917
beata 76
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

WITAM PO dlugiej przerwie wypoczeta i zrelaksowana no i oczywiscie opalona,bylam dzisiaj u gina i powiedzial ze bedziemy miec dziewczynkemoja niunia jest przeszczesliwa ze bedzie miec siostrzyczke,co do wagi trzymam sie w normie 6kg,pozdrawiam wszystkie mamuski stare i nowe
beata 76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 23:13   #2918
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
dziewczynki jak tam u Was z odżywianiem?
bo jak ktoś mnie słyszy kiedy mówię co jem teraz będąc w ciąży, to słyszę uwagi że dziecko się może źle rozwijać i jest głodne
a ja głodna nie chodzę, a staram się odżywiać zdrowo, poza tym na tym etapie nie potrzebuje jeszcze większej ilości kalorii dziennie
a mnie złość bierze, gdy słyszę takie "dobre rady"

czy odżywiam się więcej?
przede wszystkim wiem, że nie mogę być głodna. dlatego między głównymi posiłkami (śniadaniem, obiadem, kolacją) podjadam warzywka, owoce (dużo owoców) piję dużo soków i wody. Jeśli chodzi o słodycze to wystarczają mi moje ulubione cukierki bon pari i żelki haribo. Rano na śniadanie zjadam musli czekoladowe z mlekiem i dodatkową ilością kakao - tyle słodkości w zupełności mi wystarczy.
Poza tym oczywiście łykam witaminy Feminatal 400 Metafolin + DHA i dodatkowo Tardyferon (żelazo), który przepisał mi gin.

Cytat:

dostałam wieści z sądu, nie możemy być rodziną zastępczą... musielibyśmy mieszkać w Polsce....

-----------------------------------------------------

ostatnio pisałam, że Maleństwo do kopania upodobało sobie stronę lewą, dziś chyba zrobiło sobie wycieczkę na stronę prawą, bo pierwszy raz tam właśnie czuję kopniaki

i tatuś coraz częściej jest świadkiem tego cudu. rozbraja mnie jego uśmiech w tych momentach

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-06-08 o 23:16
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 23:39   #2919
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
A ja mam jutro USG połowkowe i jeszcze wczoraj myślałam czy zobaczymy płeć dzidzi, ale dzisiaj juz wcale mi na tym nie zależy. chciałabym żeby z maleństwem było wszystko w porządku. Martwi mnie to że dopiero niedawno poczułam ruchy dzidzi i sa to takie delikatniutkie puknięcia 2 razy dziennie (właśnie jeden poczułam). Chciałabym żeby maleństwo kopało, wierciło się, pukało. Ech....
no to my dwie mamy jutro USG polowkowe...
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 05:10   #2920
sweetpinky
Zakorzenienie

Tym razem to ja pierwsza będę
małż wyszedł do pracy o 4:40 a ja się rozbudziłam ... i zgłodniałam
no ale po tej chorobie i 3 dniach nie jedzenia trzeba wkońcu

Kikunia81 ja przytyłam 6 kg i gin powiedział, że mam bardzo ładny przyrost wagi

Nika napewno coś wymyślisz, będzie dobrze

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 07:27   #2921
aniago25
Zadomowienie

Jakoś dzisiaj sie słabiutko czuję a miałam posprzątać mieszkanie i zrobic zapiekankę makaronową skończy się na tym że przeleżę pół dnia :/
Allisanka nie słuchaj takich komentarzy, jesz tyle ile potrzebujesz. Ja jem normalnie oczywiscie między posiłkami owoce i piję dużo wody, akurat dzisiaj się wazyłam i jestem 4 kg na plusie, może to mało ale lekarz nic nie mówił.
Nika szkoda ze taka decyzjia zapadła ale trzeba mieć nadzieje że wszystko będzie ok.
Stary 2009-06-09, 07:42   #2922
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

dzindoberek

wpadłam na chwile. dziś wyjątkowo wstałam z moim, zjadłam dwie nektarynki i rozbudziłam się na dobre. zobaczymy czy jak pojedzie kimnę się dalej, czy dziarsko zabiorę się do roboty ... ?

dziewczyny trzymam za dzisiejsze połówkowe
Stary 2009-06-09, 08:33   #2923
margolcia1006
Rozeznanie

Ja przytyłam 7 kg od początku ciąży a dziś zaczynam 26 tydzień Wydaje mi się że mieszczę się w normie mimo tego że jem bardzo dużo

Cytat:
Napisane przez beata 76 Pokaż wiadomość
WITAM PO dlugiej przerwie wypoczeta i zrelaksowana no i oczywiscie opalona,bylam dzisiaj u gina i powiedzial ze bedziemy miec dziewczynkemoja niunia jest przeszczesliwa ze bedzie miec siostrzyczke,co do wagi trzymam sie w normie 6kg,pozdrawiam wszystkie mamuski stare i nowe
Gratuluję córeczki

Nika

I oczywiście za dzisiejsze usg połówkowe. Czekamy na relację

A ja się dalej idę pakować bo po południu wyjezdzamy na wieś....
Stary 2009-06-09, 08:54   #2924
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
a ile przytyłyście już? bo mi niestety idzie to w zastraszającym tempie przyznaję się bez bicia, że jem słodycze i lody, czego przed ciążą nie robiłam
W piątek mam wizytę, to dowiem się, ile teraz ważę i ile mi przybyło. 4 tygodnie temu byłam niecałe 4 kilo na plus.

Cytat:
Witam i gratuluję dziewczynki!

Chyba mamy poziom wyrównany, jeśli chodzi o ilość chłopców i dziewczynek?

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
ostatnio pisałam, że Maleństwo do kopania upodobało sobie stronę lewą, dziś chyba zrobiło sobie wycieczkę na stronę prawą, bo pierwszy raz tam właśnie czuję kopniaki

i tatuś coraz częściej jest świadkiem tego cudu. rozbraja mnie jego uśmiech w tych momentach
Moje to od kilku dni zmienia miejsca, ale najczęściej kopie w okolicach lewej pachwiny

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Tym razem to ja pierwsza będę
małż wyszedł do pracy o 4:40 a ja się rozbudziłam ... i zgłodniałam
no ale po tej chorobie i 3 dniach nie jedzenia trzeba wkońcu
Jak się dziś czujesz?

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Jakoś dzisiaj sie słabiutko czuję a miałam posprzątać mieszkanie i zrobic zapiekankę makaronową skończy się na tym że przeleżę pół dnia :/
Ojej! A co Ci jest?
Stary 2009-06-09, 09:40   #2925
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja przytyłam 7 kg od początku ciąży a dziś zaczynam 26 tydzień Wydaje mi się że mieszczę się w normie mimo tego że jem bardzo dużo

Gratuluję córeczki

Nika

I oczywiście za dzisiejsze usg połówkowe. Czekamy na relację

A ja się dalej idę pakować bo po południu wyjezdzamy na wieś....
Ja też mam 26 tc a co do wagi to zobaczę dziś u lekarza. Udało mi się zrobić badania i wyniki będą dzisiaj. Lekarz mówił, że dzisiaj duże USG będę mieć i narządy mamy oglądać.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:40   #2926
sweetpinky
Zakorzenienie

jednak przysnęłam i właśnie wstałam

Cytat:
W piątek mam wizytę, to dowiem się, ile teraz ważę i ile mi przybyło. 4 tygodnie temu byłam niecałe 4 kilo na plus.

Witam i gratuluję dziewczynki!

Chyba mamy poziom wyrównany, jeśli chodzi o ilość chłopców i dziewczynek?

Moje to od kilku dni zmienia miejsca, ale najczęściej kopie w okolicach lewej pachwiny

Jak się dziś czujesz?

Ojej! A co Ci jest?
oprócz zatkanego nosa jest dobrze
dobrze, że już prawie po wszystkim

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:42   #2927
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
No to gratuluje dziewczynki!!!
Stary 2009-06-09, 09:42   #2928
woman31
Zadomowienie

witam

moj maly czasem tak kopie ze normalnie czuje to bardzo intensywnie i nawet widze jak wyrastaja gorki na brzuszku hihiihih najfajniesze jest odczucie jak maly przemieszcza sie z jednego miesjca na drugie

Nika wspolczuje sytuacji , jestes i tak bardzo dzielna kobietka- Lenka napewna bedzie kiedys dumna z mamusi. czy cos jeszcze mozesz zrobic w tej sytuacji czy jest to juz przesadzone?

ps. ja tez dzisiaj sie zdenerwowalam (i z pewnoscia nie byl to tak duzy stres jak u Ciebie Nika) a juz mi boli brzuch szybko nasz organizm reaguje na takie rzeczy
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:43   #2929
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Szkoda, że tak wyszło bo u Ciebie na pewno rodzeństwo miało by dobrze.
Stary 2009-06-09, 09:53   #2930
DDosiek
Wtajemniczenie

Nadrobiłam wszystko.
Wstałam z mężem, bo jeździmy od miesiąca jednym autkiem i musze go odwieźć, żeby mieć czym do pracy samej potem smyrnąć. No i z tego wszystkiego wychodzi, że jeździmy do miasta 3 razy dziennie. na paliwo chyba niedługo pójde się sprzedać...

sweetpinky, następnym razem przy takiej gorączce skontaktuj sie z lekarzem, bo dziecku i tak w brzuchu jest dużo cieplej, a taka gorączka może mu zaszkodzić. Nie chcę Cię straszyć, tym bardziej, że już wszystko dobrze, ale następnym razem chociaż zadzwoń do lekarza.

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Mnie mama z uporem maniaka powtarza żebym nie siedziała po turecku bo dziecko będzie miało coś z nóżkami.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Matko, te niektóre zabobony mnie rozwalają.

Cytat:
malin dzieki zjadłam całą salaterkę i czuję się pełna
Dziewczyny a ja mam takie pytanie co fajnego mogę zrobić z piersi z kurczaka, bo bym zjadła coś nowego a nie mam pomysłu??
ja ostatnio robiłam kebab. robi się w 5 minut i smakuje pysznie. i szaszłyki. Bo kojarzą mi się z latem i grillem. Na grila jest za chłodno, ale w piekarniku można zrobić. Do tergo micha sałatki i już.

Cytat:
ajjj kiedy ja was przeczytam ;p
juz jutro moje USG polowkowe jupi!! o 15:45
ale mam dzis dobry humor ;p zjadlam pyszne sniadanie, wczoraj posprzatalam w koncu wiekszosc pokoju, a moje kochanie kupilo mi The Sims3 (ja zawsze gram w kazdy dodatek i mnie nie ma tydzien jak jest nowy ;p) szalony ;P normalnie nie wiem co mu odbilo ze dobrowolnie mi kupil
slonce swieci, dzis gram w simy i zapewne ide na spacer z przyjaciolka, moze kupie sobie w koncu te spodnie ciazowe ...
moj skarbek siedzi w pracy do jutra do 6 rano ;( ale potem ma 3 dni wolne jupi!!! no i jak juz pisalam idziemy razem na to USG juz dawno nie mialam takiego dobrego nastroju ;]
Trzymam kciuki za usg.
widzę, że nie tylko faceci są maniakami gier

Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Mój mi nie kupił, ale za to co chwilę słyszę żebym sobie kupiła ale wolę wydać to kasę na maleństwo
No proszę jak się priorytety zmieniają, prawda?
Byłam wczoraj w sklepie z bielizną, bo chciałam kupić sobie stanik, a wyszłam z maleńkimi skarpetkami i koszulą nocna dla ciężarnych (rozszerzana na brzuchu, rozpinana góra i bociek z dzieckiem w dziobie na przodzie).

Potem poszłam pobuszować po wózkach i mam nowy ttyp: coneco baracuda. Ma pompowane duże koła, wszystkie jednakowej wielkości, przednie skrętne z możliwością blokowania. gondola + spacerówka. Jest bardzo lekki, tym bardziej jak na pompowane koła. Gondola nawet spora. Bo obserwowane wcześniej bebetto maja wąskie gondolki. I murano jest ciężki jak cholera.
Jeszcze dziś z mężem pobuszujemy w drugim sklepie, ale przypuszczam, że na tym sie skupimy. Choć jest drogi (dwa w jednym za 1280zł, bez fotelika).
Jak znajdziemy coś jeszcze, to jutro opiszę.
Widziałam tego jumpera, ale nie x tylko zwykłego. Ale one sie różnią tylko kołami. Muszę się mu dziś dokładniej przyjrzeć.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
ps. co do rozstępów, to nie zauważyłam abym je miała
ale za to pomarańczowa skórka .... fuj paskudztwo
ja też rozstęy mam na pupie z okresu dojrzewania. na brzuchu nic się nie pojawiło. Za to celulit się zwiększył, bo nie smaruję się niczym specjalnym i nie masuję za regularnie. Ale wyczytałam, że celulit się zwiększa, jak komórki się odwadniają. czyli trzeba pić 5 litrów dziennie, to nam celulit zniknie

Cytat:
ja tez i nie mam zamiaru
poza rozstepami z okresu dojrzewania innych brak
cellulit to ja znam tylko z reklam
Nawet się nie przyznawaj, bo mi się przykro robi..

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
A ja mam jutro USG połowkowe i jeszcze wczoraj myślałam czy zobaczymy płeć dzidzi, ale dzisiaj juz wcale mi na tym nie zależy. chciałabym żeby z maleństwem było wszystko w porządku. Martwi mnie to że dopiero niedawno poczułam ruchy dzidzi i sa to takie delikatniutkie puknięcia 2 razy dziennie (właśnie jeden poczułam). Chciałabym żeby maleństwo kopało, wierciło się, pukało. Ech....
Trzyma kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Cytat:
dziewczynki jak tam u Was z odżywianiem?
bo jak ktoś mnie słyszy kiedy mówię co jem teraz będąc w ciąży, to słyszę uwagi że dziecko się może źle rozwijać i jest głodne
a ja głodna nie chodzę, a staram się odżywiać zdrowo, poza tym na tym etapie nie potrzebuje jeszcze większej ilości kalorii dziennie
Ja jem niewiele ostatnio, bo mi sie żołądek skurczył przez zswiększony brzuch. I jem ostatnio więcej owoców i warzyw, bo są dostępne i tanie.
Od wagi sprzed ciąży przybył mi 1kg, ale licząc, że schudłam w pierwszym trymestrze 2,5-3 kg, to przytyłam 3,5-4 kg.
Cytat:

......................... ......................... ......................... .........

Bardzo mi przykro. Ale na pewno jakies rozwiązanie się znajdzie.

Pochwalę się, że w niedzielę moje dzieciaki wygrały parkiet mistrzów. Cieszę sie bardzo, ale czekam jednocześnie na koniec miesiąca i odliczam dni, bo marzą misie wakacje i słodkie lenistwo. Chociaż przez 2 tygodnie, bo potem sie będę nudzić.
24-26 wyjeżdżam z dzieciakami na warsztaty taneczne, a zaraz po nich najprawdopodobniej uda nam się wyrwać na weekend do Wilna ze znajomymi. Byłoby super, bo nie wybieramy się na żadne wakacje ze względu na wydatki na maleństwo.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Ja też mam 26 tc a co do wagi to zobaczę dziś u lekarza. Udało mi się zrobić badania i wyniki będą dzisiaj. Lekarz mówił, że dzisiaj duże USG będę mieć i narządy mamy oglądać.
my na połówkowym siędzieliśmy u lekarza 40 minut. samo usg trwało chyba z pół godziny, bo małą sie wierciła i nie dała usłyszeć przepływów, bo usg nie łapało. a potem staraliśmy sie podejrzeć jej twarz do zdjęcia 3d, ale się obraziła i odwrócuiła do nas plecami. Widać, że będzie mały złośliwiec. Po mamie

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:58   #2931
aniago25
Zadomowienie

malin nie wiem co mi jest jakąś mam handre, nic mi się nie chce... generalnie jakoś mi dzisiaj smutno. Poźniej musze pojechać kupic mojej siostrzenicy prezent na urodziny to może zakupy troche mi humor poprawią

DDosiek na necie te wózeczki są tansze http://www.gugu.pl/5/1111.php

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-09 o 10:06
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:13   #2932
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Potem poszłam pobuszować po wózkach i mam nowy ttyp: coneco baracuda. Ma pompowane duże koła, wszystkie jednakowej wielkości, przednie skrętne z możliwością blokowania. gondola + spacerówka. Jest bardzo lekki, tym bardziej jak na pompowane koła. Gondola nawet spora. Bo obserwowane wcześniej bebetto maja wąskie gondolki. I murano jest ciężki jak cholera.
Jeszcze dziś z mężem pobuszujemy w drugim sklepie, ale przypuszczam, że na tym sie skupimy. Choć jest drogi (dwa w jednym za 1280zł, bez fotelika).
Jak znajdziemy coś jeszcze, to jutro opiszę.

o, to cos dla mnie. ja potrzebuje na duzych pompowanych kolkach. jak znajdziesz w internecie to bardzo prosze podeslij link.
Stary 2009-06-09, 10:23   #2933
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Różowe gratulacje!!!

Cytat:

ja smaruję się mustelą i jak na razie nie mam nowych nabytków, chociaż moja skóra ma skłonności do pasiaków a z vichy chyba nie ma żadnej serii dla kobiet w ciąży

to przykre i niesprawiedliwe
nie ma innego sposobu?
jest krem na rozstepy z vichy dla kobiet w ciąży, przynajmniej tu jest dostępny w Holandii, ja sięzastanawiam nad kupnem , choć jestem nieziemsko zadowolona z mojego Palmera.

niestety , nie ma, chyba, że ja porwiemy...

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
witam

Nika wspolczuje sytuacji , jestes i tak bardzo dzielna kobietka- Lenka napewna bedzie kiedys dumna z mamusi. czy cos jeszcze mozesz zrobic w tej sytuacji czy jest to juz przesadzone?

ps. ja tez dzisiaj sie zdenerwowalam (i z pewnoscia nie byl to tak duzy stres jak u Ciebie Nika) a juz mi boli brzuch szybko nasz organizm reaguje na takie rzeczy
woman, dziękuję mogę dzwonić, pojechać tam na wakacje i je odwiedzać ale zabrać ich nie mogę...
no ja niestety też dzień po dnu odczuwam skutki stresu...

Witajcie...
u nas leje, ja mam humor deszczowy też ...

Stary 2009-06-09, 10:23   #2934
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
malin nie wiem co mi jest jakąś mam handre, nic mi się nie chce... generalnie jakoś mi dzisiaj smutno. Poźniej musze pojechać kupic mojej siostrzenicy prezent na urodziny to może zakupy troche mi humor poprawią

DDosiek na necie te wózeczki są tansze http://www.gugu.pl/5/1111.php
o, super. dzięki. a na zły nastrój najlepsze są właśnie zakupy

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
o, to cos dla mnie. ja potrzebuje na duzych pompowanych kolkach. jak znajdziesz w internecie to bardzo prosze podeslij link.
Właśnie Aniago dała linka z dużo niżsżą ceną. Bo w necie potrafią kosztować nawet do 1340zł.
Wyczytałam gdzieś jeszcze, że można przypiąć do stelaża fotelik coneco pioneer. sprawdzimy dziś w sklepie. a wózek jest naprawdę lekki jak na pompowane koła.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:24   #2935
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Kikunia81 ja przytyłam 6 kg i gin powiedział, że mam bardzo ładny przyrost wagi
ja zaczęłam 26 tydz i niestety prawie 10 kg do przodu a mój gin powiedział, że przez całą ciążę najlepiej koło 8kg przytyć. myślałam, że dam radę zakończyć na 12 kg, ale to nierealne tylko jakoś nie mam motywacji, żeby trzymać dietę, w końcu w ciąży niewiele jest przyjemności ech... to się pożalilam

Cytat:
mój synuś na ostatnim 4d leżał dupką do dołu i jakoś nie chce się przekręcić, oczywiście sprzedaje mamie kopniaki i kuksańce, ale główkę ma cały czas z lewej strony.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:29   #2936
woman31
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie Aniago dała linka z dużo niżsżą ceną. Bo w necie potrafią kosztować nawet do 1340zł.
Wyczytałam gdzieś jeszcze, że można przypiąć do stelaża fotelik coneco pioneer. sprawdzimy dziś w sklepie. a wózek jest naprawdę lekki jak na pompowane koła.

wielkie dzieki- nie zauwazylam wczesniej tego linku. normalnie sie zakochalam ja chce taki wozeczek moim zdaniem piekny jest
Stary 2009-06-09, 10:34   #2937
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
ja zaczęłam 26 tydz i niestety prawie 10 kg do przodu a mój gin powiedział, że przez całą ciążę najlepiej koło 8kg przytyć. myślałam, że dam radę zakończyć na 12 kg, ale to nierealne tylko jakoś nie mam motywacji, żeby trzymać dietę, w końcu w ciąży niewiele jest przyjemności ech... to się pożalilam

mój synuś na ostatnim 4d leżał dupką do dołu i jakoś nie chce się przekręcić, oczywiście sprzedaje mamie kopniaki i kuksańce, ale główkę ma cały czas z lewej strony.
Kochana, to ile w ciąży można przytyć zależy od wagi wyjściowej, im mniej ważysz przed ciążą tym więcej możesz przytyć, w sieci są jakieś wytyczne, poszukaj w google.. po ciąży zawsze można zgubić
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:36   #2938
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

jednak się kimnęłam
śniło mi się, że jedna z koleżanek chwaliła mi się, że w ciąży słyszy pisk swojego dziecka...przykro mi było, że ja nie słyszę...

Cytat:
ja też rozstęy mam na pupie z okresu dojrzewania. na brzuchu nic się nie pojawiło. Za to celulit się zwiększył, bo nie smaruję się niczym specjalnym i nie masuję za regularnie. Ale wyczytałam, że celulit się zwiększa, jak komórki się odwadniają. czyli trzeba pić 5 litrów dziennie, to nam celulit zniknie
smaruję się kremami na cellulit i rozstępy zarazem, tzn. mój mnie smaruje, a potem masuje.
wygląda jakby to jemu bardziej zależało na krótkich spódniczkach

zwiększę też picie wody, ale 5 litrów chyba nie zdołam wcisnąć

opalenizna maskuje pomarańczową skórkę, dlatego mam nadzieję, że nad morzem choć troszkę się opalę
Stary 2009-06-09, 10:48   #2939
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, to ile w ciąży można przytyć zależy od wagi wyjściowej, im mniej ważysz przed ciążą tym więcej możesz przytyć, w sieci są jakieś wytyczne, poszukaj w google.. po ciąży zawsze można zgubić
dokladnie
ja jestem w 23 tyg i mam 6 na plusie ( waże teraz między 51,5 kg a 52 kg) i uważam że to jest ok, zobaczymy co będzie dalej.

Stary 2009-06-09, 10:49   #2940
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Niektórzy właściciele sklepów to dowalają taką marżę, że szok. Ta pani w B-B mówiła nam, że do niej po Jumpera przyjeżdżają ludzie z Katowic i Krakowa. Ona ma wszystko, czyli gondola+spacerówka+foteli k+parasolka i inne dodatki w cenie producenta, czyli 1200 zł, a w tamtych miastach cena wózka dochodzi do 1600/1800 zł

U nas zrobiło się wreszcie słonecznie i ciepło, ale co z tego, gdy siedzę w pracy, a na godzinę wychodzenia z niej zapowiadają deszcze... Przeszłabym się spacerkiem przez park, bo dziś nad ranem znowu złapał mnie paskudny skurcz łydki. Eh...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości