|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() |
#2912 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2914 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzwoniłam do pracy, okazało się, że to oni wysyłają mi pieniążki i właśnie dziś powinnam je mieć. Sprawdziłam po godzinie 12 i rzeczywiście już są ![]() Cytat:
Rozmawiałam kiedyś z jedną z mam i kazała na to swędzenie zwrócić uwagę, bo ją też swędział nie tylko brzuch ale i całe ciało i okazało się, że to miało związek z wątrobą. Ale jeśli swędzi Ciebie tylko brzuszek to się nie martw - to zupełnie normalne, po prostu staraj się nie drapać albo przemyj brzuszek letnią wodą - może pomoże ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na pewno wynika z rozciągania się skóry, może brzuszek dopiero teraz zaczął szybko rosnąć albo masz wrażliwą skórę. Myślę, że jeżeli nie masz żadnych krostek / uczulenia to musi zostać tak jak jest i pewnie niedługo przejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle jak się kładę spać to ona się poprzekręca parę razy - może szuka wygodnej pozycji , a potem śpimy, nawet jak wstaje na siku to jej nie czuje. ale bywają wyjątki takie jak ostatnia noc że daje popalić tak że hoho.... ![]() ja mam nadzieję,że to co mamy na filmiku czyli ziarenko kawy faktycznie okaże się tym, czym jest ![]() myślę, że najczęściej "zmieniająca się płeć" dziecka dotyczy tych sytuacji gdy lekarz mówi na przykład: nic nie widać to chyba dziewczynka- a jak nic nie widać to lepiej nie mówić moim zdaniem bo równie dobrze może się gdzies siusiaczek wcisnąc między nóżki. ale wiadomo, różnie to bywa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj ale jakie to meczace- teraz jak jestem sama w domu to smaruje co 5 min moj brzuszek tlustym kremem nivea badz oliwka- na troche przynosi ulge. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | ||
Wtajemniczenie
|
Ciasteczka upieczone, mieszkanko wysprzątane, nawet się wypiękniłam
![]() ![]() Cytat:
Jak nie pozostaje faktycznie pozostaje Ci zafarbowanie. Cytat:
Właśnie przez takie niedogodności zrezygnowaliśmy z zakupu wózka przez internet. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na pewno rozciąga się skóra i dlatego swędzi, ale podobnie uważam, że to wcale nie oznacza, że na pewno dostaniesz rozstępów. spokojnie. ![]() mi też czasem swędzi szczególnie dookoła pępka! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||||
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki, od paru dni co jakiś czas Was podczytuję, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Generalne porządki w domu zakończone. Właśnie pierze się pierwsza pralka dzieciowych rzeczy. Wczoraj kupiliśmy fotelik do auta. Jest prześliczny, przestudiowałam już instrukcję, przetestowałam wpinanie do stelaża wózka i jestem bardzo zadowolona
![]() Byliśmy wczoraj odwiedzić córeczkę mojej koleżanki, tej która niedawno urodziła. Prześliczna kruszynka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taką informację uzyskałam bezpośrednio w ZUSie. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Właśnie się obudziłam, ale z niuńką sie wyspałyśmy
![]() Raczej nie ma czegoś takiego jak zastepczy materac czy wózek, ja o takim czymś nie słyszałam.
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Ale upał dziś....
Ledwo żywa jestem po tym jeżdżeniu po mieście, wróciliśmy jakąś godzinę temu, ale przynajmniej już wiemy mniej więcej jaki wózek chcemy ![]() Z 4 założonych widzieliśmy na żywo dwa - innych nie było w tych sklepach ![]() I teraz musimy wybrać między takim jak Coletto Austin 4 lub coś na ten kształt http://www.allegro.pl/item691138372_...urier_ozl.html a Jedo Bartatina http://www.allegro.pl/item694657514_...l_gratisy.html Cenowo wychodzi podobnie dosyć (Jedo droższy o jakieś 100 zł), ale na razie po wstępnej dyskusji z mężem jesteśmy za Jedo właśnie - ma fajne zawieszenie na paskach, dobrze się go prowadzi, pomimo braku skrętnych kół, w gondoli ma regulowane oparcie ![]() ![]() Raczej będziemy kupować w sklepie - wcale na allegro w tym przypadku nie jest taniej, a w sumie w razie gwarancji nie trzeba wysyłać wózka, a potem czekać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- A zapomniałam jeszcze napisać jaki miałam dziś cudny sen - śniło mi się, że nosiłam swojego synka zawiniętego w rożek i on taki spokojny był, miał taką delikatną skórę i malutki nosek, a ja muskałam ustami jego policzki..... ehhhh jak sobie przypominam ten sen to tak mi się przyjemnie robi ![]()
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
Miss.hot podoba mi sie ten wózeczek Jedo , ja jak bym mieszkała w swoim domu to bym go kupiła. Moja szwagierka też się na niego zdecydowała
![]()
#2925 |
Zakorzenienie
|
Jakoś dziwnie pusto tu dziś
![]()
#2926 |
Zadomowienie
|
Właśnie sama się dziwie co tu tak wątek zamilkł
![]() ![]()
#2927 |
Rozeznanie
|
Ja jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zadomowienie
|
fakt - puściutko
bo ja cały czas siedzę i się zastanawiam, czy wyprać dziś ciuszki czy nie ![]() a jak tak - to czy białe z niebieskimi a różowe osobno ... i czy na 15 minut w 30 stopniach starczy ... i czy wirować, czy nie ... i kto mi proszek wyciągnie bo ja sama w domu, a mój mi proszek na najwyższą półkę do komandora wsadził (3m) a takie tam dylematy przyszłej mamy -chyba dawno nie miałam prawdziwych zmartwień dlatego fiksuję |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Ja z praniem wstrzymam się do połowy września tak mniej więcej
![]()
#2930 | |||
Wtajemniczenie
|
Faktycznie pusto i mało do nadrobienia
![]() Ja jestem usprawiedliwiona z nieobecności bo plotkowalam dzisiaj z koleżankami ![]() Cytat:
A co do wózka to w sklepie, w którym będziemy kupować wózek dają w razie konieczności wózek zastępczy. Nawet jak koleżanka zamawiała spacerówkę i był tydzień opóźnienia w dostawie to proponowali, że użyczą na ten czas ze sklepu. Cytat:
![]() Nad tym Coleto zastanowiłabym się ze względu na piankowe koła. Co do Bartatiny to faktycznie fajnie się prowadzi i ogólnie fajny wózeczek. Cytat:
![]() Skoro do proszku nie możesz się dostać to i tak pewnie prania nie zrobiłaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Pusto, pusto, bo ja zaraz po pracy jechałam do SR, potem zrobiliśmy sobie spacer po plaży, zjedliśmy po gofrze z bitą śmietaną i jagodami, a na końcu wylądowaliśmy na działce moich rodziców, by podlać pomidory w szklarni.
Pisałam niedawno o koszykach z Jyska i dziś akurat była znowu przecena. Mężowi udało się dokupić dwa ![]() Ja posegregowałam ciuszki na białe, niebieskie, beżowe i czerwono-różowe. Za pierwszym razem wrzuciłam je na 70 stopni (prały się jakieś półtorej godziny) w persilu sensitiv w żelu, a za drugim razem na 50 stopni już z użyciem Loveli do białego lub do koloru + płyn do płukania.
#2932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten Jedo jeśli się kupi przez ich sklep internetowy wychodzi koło 100 zł taniej - można odebrać osobiście albo kurier przywiezie za free ![]() Cytat:
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mleczko do prania, a do tego płyn do płukania. Zdecydowanie lepszy efekt prania jest za drugim razem. Tylko po persilu ubranka były jakieś sztywne, a teraz są na nowo milutkie (zazdroszczę maluchom tak delikatnych bawełenek) i przyjemnie pachną, tak trochę neutralnie.
![]() |
#2934 | |
Zadomowienie
|
Też myślałam, że za pranie zabiorę się później ale coś mnie tak dzisiaj naszło
![]() ![]() Proszek jakoś udało mi się ściągnąć. Podzielę ciuszki, tak jak napisałam wcześniej + wirowanie ![]() A niech mi cały dom dzidzią pachnie ![]() Pewnie dojdą mi i inne ciuszki ale przynajmniej jedną partię prania będę miała z głowy. Nudno w domu samej ... ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale pewnie tylko skóra sie rozciąga. Dziś na SR dowiedziałam się, że dają swoje koszule do rodzenia i że nie ma możliwości znieczulenia. Super... Tzn fajnie z koszulą, bo nie musze kupować.Ale szkoda, że nie ma znieczulenia. Na razie nie zakładałam skorzystania, al;e świadomość, że zawsze można byłaby budująca. Ale dziś był skwar... Dobrze, że jutro wolne i nie musze nic robić. Obiad został z dzisiaj, zakupy zrobione, posprzątene. Czyli jutro kleżę i pachnę ![]() Uciekam poleżeć i spać zaniedługo. Już fajnie chłodno, wykąpana, więc mam luzik. Dobrej nocy.
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Ja natomiast na SR dowiedziałam się, że nie trzeba przyjmować położnej środowiskowej, ale wtedy trzeba jej jakiś kwitek podpisać oraz dotarło do nas obojga, że czas wybrać pediatrę.
Też znikam. Do jutra!
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-30 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Ja też już znikam, dobranoc
![]()
#2938 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dopiero siadłam na forum, bo cały dzień jakaś zalatana byłam. Dwa prania dziecięcych ciuszków i koniec!!!! Jutro tylko prasowanie ![]() ![]() Uciekam lulać, bo jakaś zmęczona jestem strasznie, słodkich snów!!!!!
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
Kikunia możesz śmiało pokazać mężowi moją komode
![]() Ciekawa jestem jak mój zareaguje po powrocie jak zobaczy garderobe córki ![]() Ja też uciekam do łóżka, dobranoc ![]()
#2940 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle Dziewczyny, nie wiem co Wam tak pachnie po praniu dziecięcych ubranek? Moje nie pachną wcale ![]() ![]() Edytowane przez Kikunia81 Czas edycji: 2009-07-30 o 21:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.