Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-30, 12:11   #2911
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy swedzi mnie brzuch!!!!!!!! juz od paru dni tak swedzi ze normalnie drapie sie jak glupia- nawet w nocy. teraz wlasnie tez mnie dopadlo. czy to oznacza ze brzuch w mega tempie sie powieksza i groza mi rozsetpy?: eek: do tej pory nie mam ani jednego ale czuje ze to sie zmieni
Może masz suchą skórę? Smarujesz brzuszek jakimś kremem? Nie masz krostek na brzuchu więc to nie uczulenie...
Stary 2009-07-30, 12:14   #2912
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Może masz suchą skórę? Smarujesz brzuszek jakimś kremem? Nie masz krostek na brzuchu więc to nie uczulenie...
skore smaruje od 4 miesiaca- najpierw mustella, potem fissanem, a teraz troche fissanem i oliwka- skora nie wyglada na sucha ani nie ma zadnych krostek.
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:24   #2913
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
skore smaruje od 4 miesiaca- najpierw mustella, potem fissanem, a teraz troche fissanem i oliwka- skora nie wyglada na sucha ani nie ma zadnych krostek.
Hm, to w sumie nie powinno Cię nic swędzieć...:con fused:
Stary 2009-07-30, 12:44   #2914
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
A skąd dostajesz pieniądze? Z zusu czy pracodawca Ci płaci? Jeśli jesteś na zwolnieniu to zus ma obowiązek przesłać pieniądze do ostatniego dnia które obejmuje zwolnienie lekarskie. Mi płaci w terminie Teraz mam zwolnienie od 17 lipca do 10 sierpnia więc do 10 sierpnia max pieniądze muszę mieć na koncie.
dziękuję za zainteresowanie
Dzwoniłam do pracy, okazało się, że to oni wysyłają mi pieniążki i właśnie dziś powinnam je mieć. Sprawdziłam po godzinie 12 i rzeczywiście już są

Cytat:
dziewczyny pomocy swedzi mnie brzuch!!!!!!!! juz od paru dni tak swedzi ze normalnie drapie sie jak glupia- nawet w nocy. teraz wlasnie tez mnie dopadlo. czy to oznacza ze brzuch w mega tempie sie powieksza i groza mi rozsetpy?: eek: do tej pory nie mam ani jednego ale czuje ze to sie zmieni
Mnie też czasami swędzi brzuszek, ale to ze względu na to, że się skóra rozciąga.

Rozmawiałam kiedyś z jedną z mam i kazała na to swędzenie zwrócić uwagę, bo ją też swędział nie tylko brzuch ale i całe ciało i okazało się, że to miało związek z wątrobą.
Ale jeśli swędzi Ciebie tylko brzuszek to się nie martw - to zupełnie normalne, po prostu staraj się nie drapać albo przemyj brzuszek letnią wodą - może pomoże
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:11   #2915
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest powiedziane, że grozi to rozstępami.
Ale na pewno wynika z rozciągania się skóry, może brzuszek dopiero teraz zaczął szybko rosnąć albo masz wrażliwą skórę.
Myślę, że jeżeli nie masz żadnych krostek / uczulenia to musi zostać tak jak jest i pewnie niedługo przejdzie
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:18   #2916
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma to samo Najbardziej ruchliwa w dzień jest z samego rana, zanim jeszcze się przebudzę na dobre... Potem kopie po posiłkach, albo jak się położę. Zauważyłam też, że reaguje np. na ostrą, głośną muzykę i różne inne mocne bodźce. Ale ogólnie jest dość spokojna.
Za to wieczorem wystarczy, że się położę do łóżka i się zaczyna akcja na całego Aż trudno mi niekiedy usnąć, a gdy się przebudzam w nocy, to zazwyczaj ją czuję... Martwię się, że będzie nocnym markiem Czytałam, że dzieci uczą się rytmu dnia od matek w ciąży w III trymestrze. Mimo, że regularnie wstaję o 7-8 i kładę się spać o 23-24 przez całą ciążę, moje dziecko ma jednak swoje zwyczaje A ja bym chciała spać po porodzie!!!
Chociaż, taką ładną lampkę zamówiłam do karmienia nocą

Ja też obstawiam, że to te przesądy i powierzchowne opinie się nie zgadzają Mnie wszyscy przekonywali do 31 tc- że będzie syn - bo kształt brzucha, bo ładnie wyglądam, bo nie wiadomo co... Tymczasem na USG ewidentnie zobaczyliśmy muszelkę. I mam nadzieję, że jednak się to już nie zmieni, bo synek miałby wszystko dziewczyńskie Prócz ptakolca

Obawiam się, że właśnie tak - skóra swędzi, bo się rozciąga
Może po prostu jest bardzo wysuszona? Spróbuj ją przynajmniej nawilżyć!
A stosujesz regularnie kremy przeciwko rozstępom i masaż?
Pewnie rozstępy też występują przy nagłym wzroście wagi, gdy skóra nie ma czasu powoli się rozciągnąć...

Na pocieszenie mogę powiedzieć, że mnie lekko swędzi skóra po bokach od 5 miesiąca i jeszcze żaden rozstęp mi się nie pojawił... Swędzi, bo się rozciąga i tyle.

Ale faktycznie - chyba dopiero wkraczamy w fazę realnego zagrożenia rozstępami, bo dopiero teraz brzuchy naprawdę rosną i to w szybkim tempie...
moja tancereczka zwykle budzi się jak ja się budzę, w ciągu dnia ma swoje pory na tańczenie, zwykle regularne.
Zwykle jak się kładę spać to ona się poprzekręca parę razy - może szuka wygodnej pozycji , a potem śpimy, nawet jak wstaje na siku to jej nie czuje.
ale bywają wyjątki takie jak ostatnia noc że daje popalić tak że hoho....

ja mam nadzieję,że to co mamy na filmiku czyli ziarenko kawy faktycznie okaże się tym, czym jest hihi.
myślę, że najczęściej "zmieniająca się płeć" dziecka dotyczy tych sytuacji gdy lekarz mówi na przykład: nic nie widać to chyba dziewczynka- a jak nic nie widać to lepiej nie mówić moim zdaniem bo równie dobrze może się gdzies siusiaczek wcisnąc między nóżki.
ale wiadomo, różnie to bywa

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość

Rozmawiałam kiedyś z jedną z mam i kazała na to swędzenie zwrócić uwagę, bo ją też swędział nie tylko brzuch ale i całe ciało i okazało się, że to miało związek z wątrobą.
Ale jeśli swędzi Ciebie tylko brzuszek to się nie martw - to zupełnie normalne, po prostu staraj się nie drapać albo przemyj brzuszek letnią wodą - może pomoże
tak dokłądnie : cholestaza ciężarnych objawia się swędzeniem całego ciała , choć głównie zaczyna się od stóp i dłoni

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:28   #2917
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

tak dokłądnie : cholestaza ciężarnych objawia się swędzeniem całego ciała , choć głównie zaczyna się od stóp i dłoni
dzieki dziewczyny mnie narazie nie swedzi nic procz brzucha.
oj ale jakie to meczace- teraz jak jestem sama w domu to smaruje co 5 min moj brzuszek tlustym kremem nivea badz oliwka- na troche przynosi ulge.
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 14:44   #2918
precious_81
Wtajemniczenie

Ciasteczka upieczone, mieszkanko wysprzątane, nawet się wypiękniłam i teraz czekam na koleżanki z ich pociechami

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zrobiłam pranie i całe zafarbowałam jedną brązową sukienką, o której myślałam, że przestała farbować Najgorzej, że moje piaskowe sztruksy ciążowe mają teraz plamy i chyba będę musiała je całe na inny kolor pofarbować, żeby móc je używać po przeróbce po porodzie. Mają fajne wąskie nogawki, wiec szkoda mi się z nimi rozstawać.
A może jeszcze da się uratować jakimś Vanishem?
Jak nie pozostaje faktycznie pozostaje Ci zafarbowanie.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Nie mogę się zdecydować, od którego sprzedawcy na allegro kupić materacyk kokos-pianka-gryka: wszystkie wyglądają tak samo i ceny mają podobne
Wysłałam więc do kilku wybranych te same pytania (o gwarancję, certyfikaty i pranie pokrowca) - zobaczymy, który odpowie

Swoją drogą, to ciekawe, jak wygląda reklamacja takiego materaca zakupionego przez internet Odsyłam im na własny koszt, dzieciak śpi wówczas z nami, a oni przysyłają kolejny
Nie sądzę, żeby dawali jakiś materac zastępczy. Na pewno odsyła się na własny koszt, a materac prześlą pewnie dopiero po rozpatrzeniu reklamacji.
Właśnie przez takie niedogodności zrezygnowaliśmy z zakupu wózka przez internet.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 14:48   #2919
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Nie mam pojęcia co do karuzeli drewexu, ale za to polecam karuzelę FISHER PRICE. Nie jest tania, ale na pilota, nie trzeba cały czas nakręcać
My tez mamy karuzele Fisher Price również polecam
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 14:50   #2920
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny mnie narazie nie swedzi nic procz brzucha.
oj ale jakie to meczace- teraz jak jestem sama w domu to smaruje co 5 min moj brzuszek tlustym kremem nivea badz oliwka- na troche przynosi ulge.

to na pewno rozciąga się skóra i dlatego swędzi, ale podobnie uważam, że to wcale nie oznacza, że na pewno dostaniesz rozstępów. spokojnie.

mi też czasem swędzi szczególnie dookoła pępka!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 15:07   #2921
Kikunia81
Rozeznanie

Hej Dziewczynki, od paru dni co jakiś czas Was podczytuję, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Generalne porządki w domu zakończone. Właśnie pierze się pierwsza pralka dzieciowych rzeczy. Wczoraj kupiliśmy fotelik do auta. Jest prześliczny, przestudiowałam już instrukcję, przetestowałam wpinanie do stelaża wózka i jestem bardzo zadowolona
Byliśmy wczoraj odwiedzić córeczkę mojej koleżanki, tej która niedawno urodziła. Prześliczna kruszynka Widziałam kąpiel i przewijanko i nie jest tak strasznie

Cytat:
Ja też mam II stopień i tak już od 29 tygodnia ciąży, ale to normalne
Ja jestem 33 tydzień i cały czas mam I stopień. Czy jest jakaś norma kiedy powinno się zmienić na II? Wiem, że to stopień zużycia łożyska i odkładających się w nim złogów, więc chyba dobrze mieć jak najdłużej I stopień?

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość

Ja nawet nie wiem jaki mam stopień dojrzałości łożyska Nigdy mi lekarz tego nie mówi - zawsze tylko że jest zamknięta szyjka, dobrej długości, ilość wód płodowych itp. O dojrzałości jeszcze nic mi nigdy nie mówił.
Sprawdź w karcie ciąży - mój lekarz zawsze tam wpisuje.

Cytat:

A skąd dostajesz pieniądze? Z zusu czy pracodawca Ci płaci? Jeśli jesteś na zwolnieniu to zus ma obowiązek przesłać pieniądze do ostatniego dnia które obejmuje zwolnienie lekarskie. Mi płaci w terminie Teraz mam zwolnienie od 17 lipca do 10 sierpnia więc do 10 sierpnia max pieniądze muszę mieć na koncie.
ZUS ma 30 dni na przelanie pieniędzy od daty wpłynięcia zwolnienia. Dlatego jeżeli pracuje się w małej firmie i zasiłek chorobowy wypłaca bezpośrednio ZUS to w naszym interesie jest jak najszybsze przekazanie zwolnienia do pracodawcy, który musi potwierdzić zatrudnienie i następnie przekazać zwolnienie do ZUSU.
Taką informację uzyskałam bezpośrednio w ZUSie.

Cytat:

Nie sądzę, żeby dawali jakiś materac zastępczy. Na pewno odsyła się na własny koszt, a materac prześlą pewnie dopiero po rozpatrzeniu reklamacji.
Właśnie przez takie niedogodności zrezygnowaliśmy z zakupu wózka przez internet.
A jak się kupuje wózek w sklepie i oddaje się na gwarancji to dostaje się wózek zastępczy Ja kupiłam firmowy wózek w sklepie stacjonarnym, a mimo wszystko nie słyszałam o czymś takim.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 15:58   #2922
aniago25
Zadomowienie

Właśnie się obudziłam, ale z niuńką sie wyspałyśmy moja mała ma już ustalony tryb, wiem mniejwiecej kiedy jest aktywna a kiedy śpi.
Raczej nie ma czegoś takiego jak zastepczy materac czy wózek, ja o takim czymś nie słyszałam.
Stary 2009-07-30, 16:19   #2923
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ale upał dziś....
Ledwo żywa jestem po tym jeżdżeniu po mieście, wróciliśmy jakąś godzinę temu, ale przynajmniej już wiemy mniej więcej jaki wózek chcemy
Z 4 założonych widzieliśmy na żywo dwa - innych nie było w tych sklepach
I teraz musimy wybrać między takim jak Coletto Austin 4 lub coś na ten kształt http://www.allegro.pl/item691138372_...urier_ozl.html a Jedo Bartatina http://www.allegro.pl/item694657514_...l_gratisy.html
Cenowo wychodzi podobnie dosyć (Jedo droższy o jakieś 100 zł), ale na razie po wstępnej dyskusji z mężem jesteśmy za Jedo właśnie - ma fajne zawieszenie na paskach, dobrze się go prowadzi, pomimo braku skrętnych kół, w gondoli ma regulowane oparcie W sklepie kilka kolorów dostępnych od ręki, chyba, że chcę inny to czeka się około miesiąca
Raczej będziemy kupować w sklepie - wcale na allegro w tym przypadku nie jest taniej, a w sumie w razie gwarancji nie trzeba wysyłać wózka, a potem czekać

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
http://www.babycenter.com/2_inside-p...rth_3658872.bc

filmik animowany - ściągnełąm z wątku mamuś lipcowo- sieprniowych.
Całkiem fajnie zrealizowane

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

A zapomniałam jeszcze napisać jaki miałam dziś cudny sen - śniło mi się, że nosiłam swojego synka zawiniętego w rożek i on taki spokojny był, miał taką delikatną skórę i malutki nosek, a ja muskałam ustami jego policzki..... ehhhh jak sobie przypominam ten sen to tak mi się przyjemnie robi

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 17:11   #2924
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot podoba mi sie ten wózeczek Jedo , ja jak bym mieszkała w swoim domu to bym go kupiła. Moja szwagierka też się na niego zdecydowała
Stary 2009-07-30, 19:06   #2925
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Jakoś dziwnie pusto tu dziś

Stary 2009-07-30, 19:10   #2926
aniago25
Zadomowienie

Właśnie sama się dziwie co tu tak wątek zamilkł ja przespałam całe popołódnie cieawe co będe w nocy robić ?
Stary 2009-07-30, 19:23   #2927
Kikunia81
Rozeznanie

Ja jestem Podczytuję i piorę już 3 pralkę dzieciowych rzeczy. Mąż narzeka, że po co tyle ciuszków nakupiłam. Muszę znaleźć zdjęcie komody Aniago i mu pokazać to przestanie marudzić
Stary 2009-07-30, 19:29   #2928
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

fakt - puściutko

bo ja cały czas siedzę i się zastanawiam, czy wyprać dziś ciuszki czy nie
a jak tak - to czy białe z niebieskimi a różowe osobno ...
i czy na 15 minut w 30 stopniach starczy ... i czy wirować, czy nie ... i kto mi proszek wyciągnie bo ja sama w domu, a mój mi proszek na najwyższą półkę do komandora wsadził (3m)

a takie tam dylematy przyszłej mamy -chyba dawno nie miałam prawdziwych zmartwień dlatego fiksuję
Stary 2009-07-30, 19:54   #2929
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja z praniem wstrzymam się do połowy września tak mniej więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 19:55   #2930
precious_81
Wtajemniczenie

Faktycznie pusto i mało do nadrobienia
Ja jestem usprawiedliwiona z nieobecności bo plotkowalam dzisiaj z koleżankami

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość

A jak się kupuje wózek w sklepie i oddaje się na gwarancji to dostaje się wózek zastępczy Ja kupiłam firmowy wózek w sklepie stacjonarnym, a mimo wszystko nie słyszałam o czymś takim.
Sprawdziłam i nie mam wpisane w karcie ciąży.

A co do wózka to w sklepie, w którym będziemy kupować wózek dają w razie konieczności wózek zastępczy. Nawet jak koleżanka zamawiała spacerówkę i był tydzień opóźnienia w dostawie to proponowali, że użyczą na ten czas ze sklepu.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ale upał dziś....
Ledwo żywa jestem po tym jeżdżeniu po mieście, wróciliśmy jakąś godzinę temu, ale przynajmniej już wiemy mniej więcej jaki wózek chcemy
Z 4 założonych widzieliśmy na żywo dwa - innych nie było w tych sklepach
I teraz musimy wybrać między takim jak Coletto Austin 4 lub coś na ten kształt http://www.allegro.pl/item691138372_...urier_ozl.html a Jedo Bartatina http://www.allegro.pl/item694657514_...l_gratisy.html
Cenowo wychodzi podobnie dosyć (Jedo droższy o jakieś 100 zł), ale na razie po wstępnej dyskusji z mężem jesteśmy za Jedo właśnie - ma fajne zawieszenie na paskach, dobrze się go prowadzi, pomimo braku skrętnych kół, w gondoli ma regulowane oparcie W sklepie kilka kolorów dostępnych od ręki, chyba, że chcę inny to czeka się około miesiąca
Raczej będziemy kupować w sklepie - wcale na allegro w tym przypadku nie jest taniej, a w sumie w razie gwarancji nie trzeba wysyłać wózka, a potem czekać
Fajnie, że udało Wam się wybrać wózeczek. Szybko Wam poszło
Nad tym Coleto zastanowiłabym się ze względu na piankowe koła. Co do Bartatiny to faktycznie fajnie się prowadzi i ogólnie fajny wózeczek.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
fakt - puściutko

bo ja cały czas siedzę i się zastanawiam, czy wyprać dziś ciuszki czy nie
a jak tak - to czy białe z niebieskimi a różowe osobno ...
i czy na 15 minut w 30 stopniach starczy ... i czy wirować, czy nie ... i kto mi proszek wyciągnie bo ja sama w domu, a mój mi proszek na najwyższą półkę do komandora wsadził (3m)

a takie tam dylematy przyszłej mamy -chyba dawno nie miałam prawdziwych zmartwień dlatego fiksuję
No aż takich dylematów to ja nie mam
Skoro do proszku nie możesz się dostać to i tak pewnie prania nie zrobiłaś ale ja białe wyprałabym osobno, a niebieskie (jasne) razem z różowym. Pierwsze pranie to raczej takie dla odświeżenia, więc taki krótki system chyba wystarczy. A wirować spokojnie można, bo czemu by nie?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 19:57   #2931
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Pusto, pusto, bo ja zaraz po pracy jechałam do SR, potem zrobiliśmy sobie spacer po plaży, zjedliśmy po gofrze z bitą śmietaną i jagodami, a na końcu wylądowaliśmy na działce moich rodziców, by podlać pomidory w szklarni.

Pisałam niedawno o koszykach z Jyska i dziś akurat była znowu przecena. Mężowi udało się dokupić dwa

Ja posegregowałam ciuszki na białe, niebieskie, beżowe i czerwono-różowe. Za pierwszym razem wrzuciłam je na 70 stopni (prały się jakieś półtorej godziny) w persilu sensitiv w żelu, a za drugim razem na 50 stopni już z użyciem Loveli do białego lub do koloru + płyn do płukania.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 20:02   #2932
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Fajnie, że udało Wam się wybrać wózeczek. Szybko Wam poszło
Nad tym Coleto zastanowiłabym się ze względu na piankowe koła. Co do Bartatiny to faktycznie fajnie się prowadzi i ogólnie fajny wózeczek.
Nie wiem jaki jest dokładny opis na aukcji, ale w sklepie taki wózek ma pompowane koła
A ten Jedo jeśli się kupi przez ich sklep internetowy wychodzi koło 100 zł taniej - można odebrać osobiście albo kurier przywiezie za free

Cytat:
Ja posegregowałam ciuszki na białe, niebieskie, beżowe i czerwono-różowe. Za pierwszym razem wrzuciłam je na 70 stopni (prały się jakieś półtorej godziny) w persilu sensitiv w żelu, a za drugim razem na 50 stopni już z użyciem Loveli do białego lub do koloru + płyn do płukania.
Malin - i jak ten proszek Lovela - przyjemny zapach ma ? Ubranka po nim miłe w dotyku ?

Stary 2009-07-30, 20:07   #2933
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Malin - i jak ten proszek Lovela - przyjemny zapach ma ? Ubranka po nim miłe w dotyku ?
Ja mam mleczko do prania, a do tego płyn do płukania. Zdecydowanie lepszy efekt prania jest za drugim razem. Tylko po persilu ubranka były jakieś sztywne, a teraz są na nowo milutkie (zazdroszczę maluchom tak delikatnych bawełenek) i przyjemnie pachną, tak trochę neutralnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 20:15   #2934
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Też myślałam, że za pranie zabiorę się później ale coś mnie tak dzisiaj naszło a jak mnie coś najdzie to potem ciężko mi wybić to z głowy

Proszek jakoś udało mi się ściągnąć. Podzielę ciuszki, tak jak napisałam wcześniej + wirowanie
A niech mi cały dom dzidzią pachnie

Pewnie dojdą mi i inne ciuszki ale przynajmniej jedną partię prania będę miała z głowy.

Nudno w domu samej ...

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Nie wiem jaki jest dokładny opis na aukcji, ale w sklepie taki wózek ma pompowane koła
A ten Jedo jeśli się kupi przez ich sklep internetowy wychodzi koło 100 zł taniej - można odebrać osobiście albo kurier przywiezie za free

Mogę zdać później relacje bo mam ten proszę i płyn do płukania
Stary 2009-07-30, 20:36   #2935
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dwa pytania:

1. karuzela Drewex - czy któraś słyszała, jakie melodyjki wygrywa pozytywka?

2. Słyszałyście może opinie o laktatorze Tommee Tippee? Znalazłam podobny zestaw, co kiedyś Aventu, tzn.
Zestaw składa się z:
- laktator
- 1 x butelka 150 ml, smoczek 0+ o wolnym przepływie
- pojemnik do sterylizacji
- 6 x wkladki laktacyjne
- adapter do butelki Tommee Tippee oraz adapter do butelki o tradycyjnej szerokości
- zapasowy zawór
Całość 99 zł
Ja mam ten laktator w takim zestawie. Co prawda nie stosowałam jeszcze , ale wygląda zachęcająco.

Cytat:
Albo brzuchol szybko rośnie i skóra nie nadąża, albo się pilnuj, czy nie swędzą ręce i nogi, bo może być cholestaza.
Ale pewnie tylko skóra sie rozciąga.

Dziś na SR dowiedziałam się, że dają swoje koszule do rodzenia i że nie ma możliwości znieczulenia. Super... Tzn fajnie z koszulą, bo nie musze kupować.Ale szkoda, że nie ma znieczulenia. Na razie nie zakładałam skorzystania, al;e świadomość, że zawsze można byłaby budująca.
Ale dziś był skwar... Dobrze, że jutro wolne i nie musze nic robić. Obiad został z dzisiaj, zakupy zrobione, posprzątene. Czyli jutro kleżę i pachnę

Uciekam poleżeć i spać zaniedługo. Już fajnie chłodno, wykąpana, więc mam luzik.
Dobrej nocy.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 20:40   #2936
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja natomiast na SR dowiedziałam się, że nie trzeba przyjmować położnej środowiskowej, ale wtedy trzeba jej jakiś kwitek podpisać oraz dotarło do nas obojga, że czas wybrać pediatrę.

Też znikam. Do jutra!

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:44
Stary 2009-07-30, 21:20   #2937
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja też już znikam, dobranoc

Stary 2009-07-30, 21:21   #2938
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:

Super że z dzidzią wszystko dobrze Na ostatnim badaniu lekarz powiedział nam że trzy razy dziewczynka na usg równa się chłopak przy porodzie
No i mój mąż znowu zaczął snuć fantazje..... A wczoraj jak byliśmy w smyku to nie pozwolił mi kupić spódniczki
Zastanawia mnie ten stopień dojrzałości łożyska. Ja jak byłam tydzień temu na usg to miałam już II stopień
Jest III stopnie dojrzałości łożyska. I to początek, drugi środek i trzeci, że łożysko jest w pełni dojrzałe. Ja mam drugi stopień 31 tydzień,m czyli dobrze. Bo jeśli np. przy porodzie będzie łożysko miało stopień II to się samo nie odklei i będą obczyszczać ... tak mi się wydaje. Znowu jeśli np. w 30 tygodniu łożysko miałoby III stopień to też nie dobrze, bo za szybko by się starzało ....

Cytat:
Jak swedzi brzuchm, a go nawilżasz to zjedz banana. Brzuch w ciąży swędzi wtedy, gdy organizm traci pewien cukier (nie pamiętam teraz nazwy), ale ten cukier jest w bananie i on się nie rozkłada i zostaje ... i jak swedzi brzuxch to znaczy, że właśnie brakuje tego cukru ... mnie jak zaczyna swędzieć, to zjadam bananka i jak ręką odjął!!!

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, od paru dni co jakiś czas Was podczytuję, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Generalne porządki w domu zakończone. Właśnie pierze się pierwsza pralka dzieciowych rzeczy. Wczoraj kupiliśmy fotelik do auta. Jest prześliczny, przestudiowałam już instrukcję, przetestowałam wpinanie do stelaża wózka i jestem bardzo zadowolona
Byliśmy wczoraj odwiedzić córeczkę mojej koleżanki, tej która niedawno urodziła. Prześliczna kruszynka Widziałam kąpiel i przewijanko i nie jest tak strasznie

Ja jestem 33 tydzień i cały czas mam I stopień. Czy jest jakaś norma kiedy powinno się zmienić na II? Wiem, że to stopień zużycia łożyska i odkładających się w nim złogów, więc chyba dobrze mieć jak najdłużej I stopień?

ZUS ma 30 dni na przelanie pieniędzy od daty wpłynięcia zwolnienia. Dlatego jeżeli pracuje się w małej firmie i zasiłek chorobowy wypłaca bezpośrednio ZUS to w naszym interesie jest jak najszybsze przekazanie zwolnienia do pracodawcy, który musi potwierdzić zatrudnienie i następnie przekazać zwolnienie do ZUSU.
Taką informację uzyskałam bezpośrednio w ZUSie.

Wydaje mi się, że wcale nie tak dobrze, ale ja nie lekarz, wiec nie wiem ... tylko jeśli łożysko przy porodzie nie będzie odpowiednio dojrzale, to się nie odklei samo i go chyba się nie urodzi .... tak mi się zdaje.

Dopiero siadłam na forum, bo cały dzień jakaś zalatana byłam. Dwa prania dziecięcych ciuszków i koniec!!!! Jutro tylko prasowanie I komode musze kupić

Uciekam lulać, bo jakaś zmęczona jestem strasznie, słodkich snów!!!!!

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 21:27   #2939
aniago25
Zadomowienie

Kikunia możesz śmiało pokazać mężowi moją komode niech się nie martwi.
Ciekawa jestem jak mój zareaguje po powrocie jak zobaczy garderobe córki
Ja też uciekam do łóżka, dobranoc
Stary 2009-07-30, 21:57   #2940
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
A co do wózka to w sklepie, w którym będziemy kupować wózek dają w razie konieczności wózek zastępczy. Nawet jak koleżanka zamawiała spacerówkę i był tydzień opóźnienia w dostawie to proponowali, że użyczą na ten czas ze sklepu.
No to rzeczywiście chylę czoła, bo nie słyszałam o takich praktykach w poznańskich sklepach. Naprawdę fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że wcale nie tak dobrze, ale ja nie lekarz, wiec nie wiem ... tylko jeśli łożysko przy porodzie nie będzie odpowiednio dojrzale, to się nie odklei samo i go chyba się nie urodzi .... tak mi się zdaje.
hmm... to muszę zapytać lekarza na następnej wizycie, bo w necie nie mogłam nic ciekawego znaleźć na ten temat.

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Kikunia możesz śmiało pokazać mężowi moją komode niech się nie martwi.
Ciekawa jestem jak mój zareaguje po powrocie jak zobaczy garderobe córki
Ja też uciekam do łóżka, dobranoc
Jak się odklei od nowej gry to mu pokażę Zdjęcia mam już otwarte w przeglądarce Co będzie synusiowi wygadywał

A tak w ogóle Dziewczyny, nie wiem co Wam tak pachnie po praniu dziecięcych ubranek? Moje nie pachną wcale Piorę w jelpie do białego i do koloru i ubranka nie mają wcale zapachu. Może mi na powonienie padło? Trzy pralki już wiszą i nic

Edytowane przez Kikunia81
Czas edycji: 2009-07-30 o 21:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości