|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Hej mamusie u mnie znowu robi się gorąco na dworze zaraz biorę się za prasowanie bo póżniej w ten upał nie dam rady.
joannah super że maleńką wszystko ok ![]() Miss.hot powodzenia w szukaniu wózka i napisz jak było ![]() dzwoniła wczoraj moja mama że kupiła mi juz wszystkie potrzebne kosmetyki dla małej więc ten wydatek mam z głowy ![]()
#2882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
cześć mamy
![]() dziewczyny już Ci napisały, wiec ja tylko podtrzymam - słuchaj lekarza, on na pewno działa w dobrej wierze i staraj się nie stresowac, to teraz Ci jest najmniej potrzebne 3maj się dzielnie ![]() Cytat:
![]() ja wreszcie ogarnęłam rzeczy, które otrzymałam w spadku po koleżankach i zrobiłam listę zakupową co trzeba jeszcze dokupić, więc jest postęp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz już jedziemy - mamy niezły plan na dziś z małżem ![]() Szykuje się niezły upał ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#2885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
![]()
Hello mamusie. Oglaszam dzis dzien nic nie robienia, wczoraj juz wszystko wyprasowalam i mam z glowy
![]() ![]() ![]() ![]()
#2887 |
Zadomowienie
|
Joanach "My juz po USG dzdzia waży juz 1700 g
![]() Mój klopsik 1720 ważył w 30 tygodniu ciaży a łożysko już mam 2w 2 stopniu dojrzałości - hmm nie za szybko???
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-07-30 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry, dziewczynki!
![]() Cytat:
![]() Popatrz może w wątku olejowym http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=325904 Poczytaj opisy olejów na stronach sklepów i jak sobie coś upatrzysz, to pytaj dziewczyn na Biochemii albo napisz mejla do sklepu - powinni rozsądnie doradzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie powiem, że to od owsianki ![]() ![]()
![]() |
#2889 | |||
Wtajemniczenie
|
Ciasto na rogaliczki z różą się wyrabia więc chwilkę mogę z Wami posiedzieć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż zapowiedział, że w sobotę jedziemy po wózek, łóżeczko, wanienkę i inne takie większe zakupy. Także zostały mi tylko dwa dni, żeby podjąć decyzję co do wózka ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nawet nie wiem jaki mam stopień dojrzałości łożyska ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do łożyska to sie nie orientuje ![]() już nie bede miała problemu ze zwolnieniem, bo wyjeżdzamy jednak nad morze 13 sierpnia a 12 sierpnia mam wizyte, dzisiaj zarezerwowałam kwatere ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||||
Zakorzenienie
|
Kupiłam na aukcji używaną.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wczoraj zrobiłam pranie i całe zafarbowałam jedną brązową sukienką, o której myślałam, że przestała farbować ![]()
![]() |
#2892 |
Rozeznanie
|
Nie mogę się zdecydować, od którego sprzedawcy na allegro kupić materacyk kokos-pianka-gryka: wszystkie wyglądają tak samo i ceny mają podobne
![]() Wysłałam więc do kilku wybranych te same pytania (o gwarancję, certyfikaty i pranie pokrowca) - zobaczymy, który odpowie ![]() Swoją drogą, to ciekawe, jak wygląda reklamacja takiego materaca zakupionego przez internet ![]() ![]()
#2893 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Siedzę w pracy, wszyscy poszli do kina, a ja pilnuję, w razie gdyby jakieś zabłąkane dziecko przyszło na zajęcia plastyczne. Na szczęście żadne nie przyszło. To dobrze, bo co tu robić 2 godziny z jednym czy dwójką dzieci? Tzn. jest co robić, ale z jednym musiałabym siedziec na sali, a jak jest grupa, to da się zadanie i oni sami się sobą zajmują. Więc siedzę w necie i nadrabiam. Dopiero jedenasta, a ja mam tu wysiedzieć do 15-tej. W taki upał... A potem szukać mężowi sandałów, bo pojechał dziś do pracy w pełnych butach, a nie zdążymy po jego pracy zajechać do domu, żeby się przebrał. Więc kjupię mu jakieś coś z przeceny. I na szkołę rodzenia. Musze ćwiczyć oddechy przeponą, bo coś mi nie idzie. Jakoś nie umiem. Nie moje tempo, i sztucznie wypycham brzuch, a nie na tym to polega. Może się w końcu nauczę. Ciekawe co dziś będzie za temat na zajęciach. Muszę wypytać io znieczulenie i o koszulę do porodu. Cytat:
Ale patrząc na Twoją komodę, to nie jestem sama ![]() Wczoraj porozkładałam pościel na łóżeczku. I karuzelę. I tak mi sie jakoś fajnie zrobiło. Pokój już w sumie gotowy. Muszę teraz te pościele pochować do reklamówek i do szuflady w łóżeczku. Żeby się nie kurzyły. Jej, ale mam dzisiaj lenia. Zawsze lubiłam upały, wle w ciąży juz mi sie nie pododbają. A, i dowiedziałam się, że za tydzień przyjeżdża moja siostra na dłuższy weekend ![]()
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Mam dwa pytania:
1. karuzela Drewex - czy któraś słyszała, jakie melodyjki wygrywa pozytywka? 2. Słyszałyście może opinie o laktatorze Tommee Tippee? Znalazłam podobny zestaw, co kiedyś Aventu, tzn. Zestaw składa się z: - laktator - 1 x butelka 150 ml, smoczek 0+ o wolnym przepływie - pojemnik do sterylizacji - 6 x wkladki laktacyjne - adapter do butelki Tommee Tippee oraz adapter do butelki o tradycyjnej szerokości - zapasowy zawór Całość 99 zł
#2895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2896 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do farbowania - to wiem, że na pewno coś wymyślisz ![]() Cytat:
http://www.gimbla.pl/forum/produkty-...vt51342,45.htm na razie nie kupuję laktatora, bo robiłam wywiad wśród koleżanek i kazały poczekać nim zacznę karmic i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie, zresztą położna na SR też nam to mówiła
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
witajcie
Dziś mam luźny dzień, mój wyjechał, jutro wraca wiec zrobię sobie wolne od sprzątania i gotowania i chętnie pójdę na spacer. Ale przyznam, że z rana się zadrażniłam, bo nie wiem dlaczego ale pensja mi nie weszła na konto ![]() ...a rachunki czkają... nie wiem gdzie mam zadzwonić, by dowiedzieć się jaki jest powód opóźnienia: do pracy? do zusu? a może poczekać do jutra... ![]() ![]() aniago fajna szafeczka i ile ciuszków - zazdroszczę my też oddajemy komodę małemu, tylko, że ma rozsuwane szuflady i będzie stała troszkę dalej od łóżeczka, więc nie będzie tak ładnie, wszystko pod ręką. eh, już bym chciała mieć pokoik dla Witka ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-30 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Pytam ciągle o te laktatory ręczne (elektryczny jest za drogi jak dla mnie), bo muszę go mieć ze sobą w szpitalu. A karuzele Fisher Price - fakt, są fajne przez melodyjki, pilota i lampkę, ale drogie, natomiast używane na Allegro osiągają cenę prawie sklepową, a my chcemy dać więcej kaski na porządny fotelik i jeszcze dla mnie trzeba kupić irygator do czyszczenia przestrzeni zębowych, bo inaczej będzie krucho z moimi ząbkami...
#2899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez belfegoreczka Czas edycji: 2009-07-30 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
ja wczorajszy wieczór i do dziś do tej pory w łóżku. nie wiem co mi jest ale jestem koszmarnie osłabiona. w każdym razie maksymalnie odpoczywam, leżę i zobaczymy... Cytat:
te małe podkłady są już stricte do porodu. tyle że ja i tak będę rodzić 0 jeśli w domu- na specjalnym kraambed , czyli łóżku wynajętym do tego specjalnie - tu jest taka organizacja thuiszrog i tam można je wynająć i odebrać 3 tyg przed datą porodu. co do pępowiny tutaj też czekają aż przestanie pulsować, ale i tak zakładają klipsy, poza tym zdarza się, że pępowinę trzeba przeciąć od razu ( na przykład gdy wychodzi łóka dzieckai jest owinięta pępowinką) i wtedy też się przydają. łóżko ma być wysokie na 80 cm bo to ułatwia pracę położnej ( nie musi klękać, żeby zaglądnąć czy ewentualnie zszyć) poza tym na cały tydzień po porodzie masz na takim wysokim łóżku spać , bo pani z kraamzorgu to też ułatwia pracę, nie musi się wiecznie schylać do ciebie. w sumie dobry pomysł i rozumiem to , tylko ciężki do zrealizowania ![]() jak przyjdzie mój kraampakket to otworzę i opowiem ci co tam jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS: karuzelę mąż kupi- już się zapowiedział i bardzo chce sam wybrać , laktatora nie kupuję- pani z kraamzorgu będzie mieć na wszelki wypadek. ale jak coś to polecała nam ręczny, powiedziała, że jak ktoś chce raz czy dwa dziennie ściągać to nie ma sensu elektrycznego.
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-30 o 10:32 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze zastanawiam się nad butelką z ww. firm, póki co mam w planach zakup 1 sztuki, tak na wszelki wypadek. Choć raczej skuszę się na rzeczy firmy TT. A jeśli chodzi o karuzelę, to zastanawiam się nad kupnem przed porodem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też kupimy jedną lub dwie buteleczki na wszelki wypadek- dużo nie kosztują , a strzeżonego pan bóg strzeże ![]() ---------------- przypomniało mi się coś śmiesznego, wczoraj choć źle się czułam mała dawała popalić cały dzień i jeszcze jak się kładliśmy skakała, mąż zwykle kładzie rękę na brzuchu jak zasypiamy ale sam nie mógł zasnąc, bo brzuch tańczył. wkońcu pyta mnie : "kochanie czy ty myślisz, że to normalne , że ona jest taka aktywna?" ![]() http://www.babycenter.com/2_inside-p...rth_3658872.bc filmik animowany - ściągnełąm z wątku mamuś lipcowo- sieprniowych.
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() całe szczeście, że był to film animowany, ale mimo to ja staram się unikać oglądania takich filmików (szczególnie na żywo) a czemu .... ![]() bo już mi żal mojej psiutki ![]() A jeśli chodzi o ruchy, to ja już wiem, kiedy mały się będzie ruszał, pod tym względem stał się systematyczny. Ma już uregularne pory aktywności i wypoczynku, teraz akurat słodko śpi ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-30 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide dalej odpoczywać. Kiepsko się dziś czuję. Głowa mnie boli i jest mi duszno. W dodatku ten nieszczesny brzuch co jakiś czas mi twardnieje.... ![]()
![]() |
#2905 | |
Zadomowienie
|
Witajcie, przez ten upal nie dam rady nic zrobic
![]() w ogole wkurza mnie to ze tak szybko sie mecze- zawsze bylam osoba ktora nie mogla usiedziec w miejscu i robota palila mi sie w rekach, a teraz..... poprasowalam tylko pieluszki i posciel i juz nogi mi bardzo mnie bola i jest mi strasznie strasznie ciezko ![]() co do butelek to ja juz kupilam z firmy tt- 2 sztuki 150ml i 2 sztuki 260ml- a niech bedzie. laktator tez juz kupilam- elektryczny firmy medela. nie chce pozyczac ze szpitala, wole miec swoj osobisty. Cytat:
no i jak czasem moj maly zaczyna buszowac w moim brzuszku to modle sie aby to nie nie mialo przelozenia na to jaki bedzie jak sie urodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szybkiego powrotu sił życzę ![]() Co do butelek i laktatora to ja też nie kupuję ![]() ![]()
![]() |
#2907 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka też raczej ma już swoje pory wygląda to mnie więcej tak: cały dzień tańczy w nocy śpi. ![]() ale zdarza się jej że jeszcze przed snem da mi popalić ![]() najlepsze jest to, że ona jest tak silna, że jej każdy ruch widać przez skórę, jak stópka wyłazi to widać że stópka, itp. mój mąż choć widzi to co dzień zwykle nie może się nadziwić. zresztą ja też.... Cytat:
nie wiem czy to ma jakieś przełożenie. być może. mama mojego męża mówi: dobrze dobrze, niech teraz się wierci, jak się urodzi będzie odsypiać hihihi mojej koleżanki maleństwo było w brzusiu bardzo aktywne a teraz to spokojna dziewczynka, prawie nie ma dziecka. a ta dziewczynka niekoniecznie musi być nadpobudliwa może po prostu ma taki temperament. Dziecko się już rodzi z gotowym temperamentem. niektóre dzieci reagują intensywnie na nawet najlżejsze bodźce, dla innych bodziec musi być silny, żeby wogóle pojawiła się reakcja. ciekawe jaki temperament będzie miało nasze dziecko...chyba po mnie ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
U mnie upał na całego dobrze ze rano wszystko poprasowałam i teraz sobie leżę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-30 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zadomowienie
|
dziewczyny pomocy swedzi mnie brzuch!!!!!!!! juz od paru dni tak swedzi ze normalnie drapie sie jak glupia- nawet w nocy. teraz wlasnie tez mnie dopadlo. czy to oznacza ze brzuch w mega tempie sie powieksza i groza mi rozsetpy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za to wieczorem wystarczy, że się położę do łóżka i się zaczyna akcja na całego ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż, taką ładną lampkę zamówiłam do karmienia nocą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może po prostu jest bardzo wysuszona? Spróbuj ją przynajmniej nawilżyć! A stosujesz regularnie kremy przeciwko rozstępom i masaż? Pewnie rozstępy też występują przy nagłym wzroście wagi, gdy skóra nie ma czasu powoli się rozciągnąć... Na pocieszenie mogę powiedzieć, że mnie lekko swędzi skóra po bokach od 5 miesiąca i jeszcze żaden rozstęp mi się nie pojawił... Swędzi, bo się rozciąga i tyle. Ale faktycznie - chyba dopiero wkraczamy w fazę realnego zagrożenia rozstępami, bo dopiero teraz brzuchy naprawdę rosną i to w szybkim tempie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.