|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]()
![]() |
#2912 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Hej laski!
I znowu mam tyły.....ale dzisiaj już was nie nadrobię..... Byliśmy u lekarza i znów nowe problemy - okazało sie że słaba morfologia, więc mamy podawać witb6, kwas foliowy, wit c i żelazo. Tego ostatniego boję sie najbardziej bo Lena znowu ma problemy z zaparciami....od niedzieli nie zrobiła kupki....czekam do rana i będę chyba czopa jej wkładać. Masaż niestety nie pomógł a ja już jestem kłębkiem nerwów. Skoro tak jest na codzień to co będzie po żelazie....Do tego jak czytam co pisze Zeberka...ech naprawdę trzeba mieć nerwy ze stali a o kondycji fizycznej to nawet nie wspomnę. I do tego szmerów w sercu się dzisiaj dosłuchali.....wizyta u kardiologa w piątek. Naprawdę jak nie urok to sraczka...... Z pozytywnych wieści to to że mobilizacja Poli Domi pomogła i Lena od 2 dni pięknie unosi główkę na przewijaku. Jest super ![]() I dzisiaj moja mała kończy 11 tyg i to chyba początek końca mojego mleka. Z dnia na dzień ubyło mi z cycków po 50ml. Nie wiem jak to możliwe ale od weekendu zbieram cały dzień mleko na jeden posiłek Leny, tak więc to juz chyba koniec..... Buziaki kochane, lecę dokarmić małą na śpiocha.... P.S. Karmienie na śpiocha to już norma, ale my też potrafimy już się nawet kąpać na śpiąco ![]()
#2913 |
Zakorzenienie
|
nie doluj mnie....z tymi dziurawcami ja nie zartuje
![]() ![]() moje szczescie w swoim krolewstwie ![]() ta zabawka kolorowa kolo owcy to jest hicior....Tz kupil ja malutkiej, jak sie naciagnie ogon to gra...jak jej wlaczamy to ptrafi smoka wypluc i zaczyna szalec, tak ja lubi ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-23 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z mlekiem, to może przechodzisz kryzys laktacyjny ![]() ja tez nie żartuję ![]()
![]() |
#2915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszystkie dzieciaczki słodziudkie i śliczniutkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- no i jak zwykle my znów nieśpimy właściwie to ja bo mój dupke odwrócił i poszedł spać ![]() a najlepsze Agusia pojadła ale patrze pampersiaka trza zmienic bo mocno nasiusiała to zmieniam i niezdązyłam go zapiąc a tu patrze że ona chyba bedzie kupke cisła i nagle frrrruuu no i jest ![]() no i zmieniam, ładnie pupunie wytarłam i zakładam drugiego pampersiaczka fajnie zapiełam zabieram się do zapinania śpiochów a tu nagle ![]() ![]() kupa gotowa aż mi się śmiać chciało znowu narobiła mamuli w pampersiaka no i do tej pory nieśpi od godz 5.30 niechce leżec to musiałam ja dac do leżaczka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Wtajemniczenie
|
wszystkim dzieciaczkom zdrówka
![]() Zeberka bedzie dobrze ![]() Kolanosia też bedzie dobrze ![]() a my wczoraj o 21.40 spali wszyscy do 5.40 ![]() mały juz drugą noc tak spał - i moze tak zostac ![]() wczoraj po południu usmiałąm sie z Grzesia - tak sie dorwal przez bluzke do cysia, ze myslałam - bedzie dziura ![]() szkoda, że dopiero teraz sie dorywa do niego, juz kilka razy mi sie przystawiał ale teraz to musiałabym odstawic taby i poczekac pewnie kilka dni - tylko jak go znam to jakby przyszło co do czego to nie byłby zadowolony, ze nie leci tak jak z butli ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Agusia zapomniałam - gratulacje zonko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Wtajemniczenie
|
mamuśki jak myślicie przyciąc małej te kołtunki we włoskach czy nie? niewiem co z nimi zrobić bo robią sie większe i nieidzie ich rozczesach
![]()
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
aniulko ja obcielam Tomkowi jak nie moglam rozczesac.
Agusiu no to szczescia na nowej drodze zycia ![]() Tomasz pojadl i spi.. co robicie na obiad??
#2919 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ja jade 24-07 do 07-08 Cytat:
ja też mam spirale http://allegro.pl/item900776073_spir...wex_zabka.html Mały uwielbia bawić się dzwoniącą żabką... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Domiś zasnął wczoraj o 21- 4..00 i potem do 7.00 teraz zrobił sobie drzemkę :P Dzięki za odpowiedz w sprawie wizyt lekarskich, bo martwiłam się ze to trza częściej chodzić... Życzę Wam Cieplutkiego, Uśmiechniętego Dnia :P |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki za wizyte u kardiologa ![]() Gratuluje pieknego podnoszenia glowki i 11 tygodni ![]() ![]() ![]() A mlekiem sie nie przejmuj, co ma byc to bedzie...i tak juz mala duzo sie pokarmila mamusi mleczkiem ![]() Cytat:
Nooooo ksiezniczka Pola rulez... ![]() ![]() Dzien doberek ![]() u nas nocka ok, maly budzil sie tylko kolo 4 na mlimli i przed 6...teraz szaleje w lozeczku i probuje zlapac i oderwac konikom nozki.... ![]()
![]() |
#2921 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nawzajem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Wtajemniczenie
|
reszta tarty z wczoraj
![]() ja też czasem przeciekam. wczoraj mała zasnęła o 19 i obudziła się dopiero o 2. myślałam, że cycki mi popękają. i tak musiałam odciągnąć pokarm bo nie uporała się z taką ilością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Hmmm.....chyba beda steki i frytkami i surowka...
![]() Zapomnialam napisac, ze.... mam dosyc tej glupiej zimy!!!!!!!!!! Mam dosc:![]() - zimna - deszczu, sniegu czy deszczo-sniegu - zasypanych sliskich drog - wstretnego zimnego wiatru ![]() Ja chce wiosne!! Zadam (no dobra - blaaaaagam..) : - slonka - milutkiego lekkiego wiaterku - ciepelka ![]()
#2924 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ale jestem nieprzytomna jakaś i łeb mi pęka ![]() Filuś obudził mnie o 3 swoją czkawką, biedny rozkopał się cały z kołderki a rączki miał zimne jak lód. Potem wstał o 7.30 a teraz już śpi, ja chętnie też rzuciłabym się w bety, ale muszę się ogarnąć, bo dzisiaj przy okazji spacerku czeka mnie załatwianie kilku spraw w spółdzielni mieszkaniowej ![]() Zeberko ![]() ![]() Domi ale Pola ma tych zabawek nawrzucanych do łóżeczka ![]() ![]() Ale na noc jej to wyjmujesz? Kolanosiu ![]() Może przechodzisz kryzys laktacyjny 3 miesiąca? Jak się dziecka nie przystawia, tylko odciąga laktatorem, to trudno go chyba przezwyciężyć ![]() Głowa coraz bardziej boli, ta meteoropatia to już przesada ![]()
#2925 |
Wtajemniczenie
|
ja tez
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- o Brombi ja w sierpniu wybieram sie na kilka dni - pewnie gdzies około 15 - do kolezanki blisko wrocka? moze spotkanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | ||
Zakorzenienie
|
Tarasiu wrzuć przepis
![]() Ja mam problem, zawsze na tartę ciasto mi wyjdzie za kruche i wszystko się rozwala ![]() Cytat:
![]() I ja jeszcze żądam: - żeby wszystko zrobiło się zielone, bo te nagie drzewa działają na mnie depresyjnie - żeby te psie kupy, co wyłażą teraz spod śniegu, od razy wyschły, a nie śmierdziały mi pod oknem przez dwa tygodnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() A we Wrocławiu jest Katarina, Xpresja, Konspiracja i Agusia ma blisko, to można by zmontować jakieś spotkanie na rynku ![]()
![]() |
#2927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie z Konspi Cie mylnełam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zielonego to popieram ![]() A kup u nas nie ma, bo jak sie wychodzi z psiakiem i on cos zrobil to trzeba sprzatac ![]() Cytat:
Nieeeeeeeeee no.....ja tez chce na rynek!!!!!!! ![]() I mam pytanko - ktos (zdaje sie, ze Domi, ale nie jestem pewna) pisal, ze cwiczy Tamilee Web. A ile sie cwiczy? Bo ja mam plyte z dwoma zestawamic cwiczem, kazdy po 15 min nie wiem czy robi sie dwa czy jeden? ![]() Fajne takie klocki? ![]() Załącznik 2895721
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-02-24 o 08:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() spadam z rankingu ![]() Moja malutka poszla spac o 21, wstala o 5 rano i zjadla 145 ml i o 7 znow sie obudzila i znow chciala jesc ![]() ![]() ale juz mam dosc tego dociagania, potem sporbuje z tej piersi juz normlanie nakarmic... Brombi no w lozeczku jest owca, ta maskotka,karuzela i rulonik pod glowke z pieluchy flanelowej (dzieki niemu na zdjeciu ma glowke w dobra strone, bo juz sie nauczyla). Na noc wyjmuje tylko ta zabawke kolorowa ![]() Karenina na poczatku jedna seria to jest duzo... |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam do 11, zeby cie (i inne mamusie) kliknac, bo zawsze tak robie ![]() A ktora serie robisz? Ta z krzeselkiem czy bez (chodzi mi o cwiczenia na posladki) ?
![]() |
#2931 |
Wtajemniczenie
|
podobno ładny ten wasz rynek
a tajk z drugiej strony to ja jestem ignorantka - dla mnie ślask to śląsk ![]() wiem dolny i górny |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
I to jaki ladny....piekny! ![]() ![]() Troche najezdzilam sie juz po swiecie, ale dla mnie wroclaw ma niepowtarzalny klimat, jaki trudno znalezc gdzie indziej.... ![]()
#2933 | ||
Zakorzenienie
|
Madzia, tak myślałam że Ci się pomyliło, ale spotkać się zawsze można, czemu nie, dla mnie Wrocław zawsze bliżej niż Lublin
![]() Cytat:
![]() Ja na Rufusowe kupole mam woreczki takie z tekturką, a poza tym ja go nie prowadzam po trawnikach między blokami, tylko idziemy na skraj osiedla, gdzie są takie łąki i pola stojące odłogiem ![]() A tu co chwilę ktoś wychodzi z psiurem, ten załatwia się obok śmietnika na kupki, a właściciel udaje że gdzieś patrzy zawzięcie a potem idzie sobie dalej jakby nigdy nic. A jak już widzę kogoś z psem na placu zabaw to zawsze awanturę robię ![]() I ostatnio tak łażę z tym wóziolem i stwierdziłam, że zabiorę aparat i będę zdjęcia robiła, a potem wyślę do gazetki ze spółdzielni ![]() Cytat:
A owce ja akurat mam przypiętą do szczebelków i jest po zewnętrznej stronie łóżeczka. A karuzelka Ci nie przeszkadza? Bo ja zawsze jak nie używam, to ściągam ten pałąk z zabawkami, bo mi po prostu przeszkadza przy wyjmowaniu Małego itd. Co do główki, to mój ostatnio też zasypia na dobrą stronę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ludzie zwyczajnie zwracaja uwage jesli ktos "przeoczy" prezent swojej pociechy ![]() Pomysl ze zdjeciami super ![]() Cytat:
Ja tez na noc wyjmuje wiekszosc zabawek, zostawiam tylko te, ktore sa przymocowane do szczebelkow - czyli owieczke i ksiazeczke TL... ![]() Jak André byl mlodszc to lepiej mu sie zasypialo kiedy mial mniej takich bodzcoww zasiegu wzroku, takze nawet ksiazeczke wtedy zaslanialam... Super ![]()
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
witam mamusie,
my z Lenką wczoraj byłyśmy na szczepieniu - nie wiem kto bardziej sie stresował, ja czy córcia... wieczorem była marudna ale jak zasnela to od 20 do 7 rano!!! szok! a rano przywitała mamusie uśmiechem od ucha do ucha ![]() dziewczyny, 3mam kciuki za małe chorowite dzidziole - oby wszytskim się polepszyło! dużo zdrówka! co do koarmienia piersią nie chce zapeszać ale moja uparta natura chyba działa... myślałam ze z karmienia nici a tu buuum! i laktacja wróciła - ciesze sie cholernie! bo mam mleczka na 3 - 4 karmienia!!!! wczesniej ledwo wyciągałam na 2. p.s Karenina szybko pisz co to za klocki - bo są boskie! i co macie za cwiczenia ? jakies linki ? ? ? p.s. 2 oddam w dobre rece balsam lotion z vichy ( nowy! raz maziany ) z tej nowej serii z różą ktoś chętny ? bo mi nie podszedł . ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- papryka nadziewana ryzem z kurczakiem i warzywami ... zapiekana z serem - mniam mniam! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-02-24 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis mam zamiar pocwiczyc ![]() Cytat:
Tez mi sie podoba Wrocław, choc bylam raz tylko i to przejazdem ![]() Cytat:
![]() ![]() Brombi a ile Twoj Fifi je podczas jednego karmienia? kropka moj Tz robi golonke dzis (a nawet dwie) ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |||
Zadomowienie
|
Witam mamusiorki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ahh dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mlody dzisiaj sie obudzil o 6:30 ![]() ![]()
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki, czy wy nie macie co robić rano, tylko na wizazu siedzieć?
![]() dlatego właśnie nie narzekam i gdybym mogła to bym się podzieliła ja też. Chociaż jak jest mróz i śnieżek leży, to mi się podoba. Nie lubię tej fazy przejściowej, jak robi się chlapa i pada zimny deszcz A ja dziś jakaś taka niewyspana jestem. Mimo iż Sandra dała mi pospać do 6 i potem do 8, to mimo wszystko jakaś taka przemielona się czuję. Pewnie to pogoda ![]()
#2939 |
Zadomowienie
|
co do zabaweczek ja zachorowałam na "moje pierwsze owoce" z tiny love
jabłko, banan i pomarańczka - rewelacja! |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze juz po szczepieniu ![]() Gratuluje przyplywu mleczka ![]() A co do cwiczen to ja mam plyty Tamilee Web - "Chce miec takie posladki" i "Chce miec taki brzuch"... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.