|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
pół by starczyło...
gdzie to się tak objadać owocami, o ranyyyy! aaaa <ściana>
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
sn: mleko 2%, 4 łyzki owsianych,starte jabłko,kawa z mlekiemm
2sn: bułka z ziarnami,polowa z serkiem i pomidorem a polowa z serkiem i dzemem truskawkowym o: danie na patelnie z kurczakiem i ziemniakami,sałata z jogurtem p: joguś truskawkowy,orzechy nerkowca k ![]() prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Rozeznanie
|
No to Moje U :
1.Buła razowa, jajo,homo, szynka, rzodkiewka,ogórek Serek wijski 7 % (prawie sama smietanka ![]() 2. paluch z serem i ziarnami od musiorskiego 3. Kromka białego pieczywa z masłem serem żółtym i ketchupem sałatka:sałata lodowa, pomidor, oórek, oliwki, zioła, łycha jogurtu 6. 100 g piersi z kuraka, 3 łychy ryżu, surówka 7.0.5 kg truskawek polanych jogurtem, kilka orzechów laskowych Grzecznie bez słodyczy ![]()
#2915 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: owsianka (6 łyżek platków owsianych, 200ml mleka 3,2% i nie wiem, czy z niego nie zrezygnuje, bo mam wzdęcia, ewentualnie zmniejsze procenty, starte jabłko) 2 śniadanie: sałatka śledziowa z jabłkiem i jogurtem naturalnym obiad: kwaśne mleko ok. 250 ml i młody ziemniak kolacja: jajecznica z 3 jaj i sałatka 2 kolacja: pół kostki chudego sera zmagam się z wzdęciami i kolkami jelitowymi i testuje, co jest tego powodem. duże prawdopodobieństwo, że to mleko ![]() pochwalę się, że 3 kg w dół poszłam ![]()
#2916 |
Raczkowanie
|
waga wzrosła do 43 i stoi... zresztą napewno z mojego powodu...
I.owsianka (3ł pł owsianych,łyżka kako,starte jabłko,mleko 2%) ćwiartka ogromnego agbuza II.ciężki rogal chyba z ciasta francuskiego z nadzieniem karomelowym (120g) III.zupa jarzynowa z furą warzyw, większe pół piersi z kuraka (mam dzieli filet na mnie i siostre ja miałam więcej ![]() IV.jajecznica z 2jaj na 2łyżkach freska czosnkowego + cały pomidor, malutka kromka (właściwie pół ![]() po danonek zamlrożony 100g... wiem że wczoraj słabiutttko mowino być grube P a jest marniutkie u... ![]() dobra koniec z Ot ![]() no prosim o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w ciągu ilu tyg schudłaś? ćwiczysz coś? I gratuluje ![]()
Zamierzam: Zdrowo się odżywiać Ograniczyć słodycze Edytowane przez wariatka345 Czas edycji: 2010-06-10 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
więc moje U ( dawno mnie tu nie było
![]() śniadanie ( 7:00); owsianeczka[ 4 łyżki owsianych, 4 łyżki otrąb żytnich, 2 łyżeczki lnu mielonego, łyżeczka serka homo nat., cynamon, 3 łyżki BF, troche Zdrowego Błonnika, wkrojone jabłko, na wierzch 2 łyżeczki wieśniaka i troche miodku by Dziadek ![]() wyjscie, latanie po mieście/ powrót do domku/ mycie okien Śniadanie ( 11:00) mała bułka razowa: pół z serkiem białym, sałatą, plastrem pomidora i ogórka, rzodkiewka/ pół z serkiem białym i dźemem wiśniowym, paczka LU GO wielozbożowych, jabłko sprzątanie kuchni, hula hop ok 1 h Obiad: ( 14:30) miska spaghetti : makaron pełne ziarno lubelli, mieso mielone z indyka, przyprawy, zaprawione sosem z torebki bolognese, cebula, czosnek, mieszanka warzywna: troche kukurydzy, groszku, marchewki,, Pudliszki") nauka/ 100 motylków/ hula hop 30 min Podwieczorek: ( 17:00) jogo naturalny eko - Magda, wkrojone kiwi, dorzucony Zdrowy Błonnik, troche różnych ,, Jaśków", troche granoli truskawkowej, jabłko kościół Kolacja ![]() w ciągu dnia ok 2 l wody niegaz jakas ocenka??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Raczkowanie
|
Znikajac ,, motylki" to agrafki na uda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstawię moje U [albo P]: Ś [ok. 10]: wielka grahamka przytostowana z serem Hochland Gouda i ketchupem (uzależniłam się od tego ![]() ![]() miseczka fistaszków, crispy bits mini IIŚ [ok. 13]: lód śmietankowo-truskawkowy (w waflu, ale bez wafla, bo nie lubię) ok. 200ml, miska kapuśniaku z ziemniakami, na zagryzkę kromka żytniego na miodzie; zielona herbata O [ok.16:30]: 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, pierś z kurczaka (tzn. takie dwa kawałki) pieczone z przyprawą do kurczaka, duuużo buraczków ból brzucha, danonek mega truskawkowy K [19-idę spać ok. 22]: 2 kromki żytniego na miodzie z masłem, rzodkiewką, ogórkiem gruntowym, porą i szczypiorkiem/lub/ grahamka ze składnikami j.w. + duuużo wody, wody z cytryną i może jeszcze popływam w jeziorze ^^ no i nie ma owoców ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-10 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ponawiam prośbe.. ![]()
![]() |
#2923 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-06-10 o 16:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jw, ciut lepiej, ale kilka uwag dałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Moje sesyjne U:
Ś: standard ;-) fitella bananowo-czeko z ok 200ml mleka 2% espresso 1/4 big jabłka IIŚ: gorąca bulka poznańska z: młodą kapusta wymieszana z jogo greckim i łyżeczką majonezu plastrem szynki wiejskiej pomidorem,ogórkiem,rzodki ewą i szczypiorkiem + własnej roboty herbata mrożona, mocno cytrynowa z lodem ![]() Przekąska: 2paski milki jogo, ciasteczko Lu! O: miseczka makaronu pełne ziarno-spaghetti 100g mielonego z kurczaka, smażone na oliwce z cebulką,czosnkiem sos z ogromnego pomidora malinowego, z łyżką koncentratu, świeżą bazylią i oregano, mięta. Deser: knoppers, kawał melona, herbata mrożona K: będzie zapewne homo z truskawami i mango ![]() Mam pytanie. Od jakichś 2óch miechów jem bardzo regularnie, co 3 h, mniej więcej stałe porcje + sporo słodyczy, które wcześniej wpadały z rzadka(sesja) oraz raczej białkowe kolacje. Nie chodzę głodna, nie mam ataków kompulsów. A mimo to rano po załatwieniu ważę mniej niż jak trzymałam dietę. Czy to mozliwe? Czy metabolizm obudził się ze snu zimowego?!?! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2927 |
Rozeznanie
|
a szkoda bo wszystko jest dla ludzi
![]() Wczoraj było bez słodyczy dzisiaj nadrobiłam ale cały dzień w domu nad książkami siedze ![]() Wiec U 1. standardzik 2. pączek (zapomniałam jak smakują ale nic specjalnego) ![]() 3.kawałek dietetycznej pizzy: z cebulą, kurczakiem olwiwkami i plasterkiem sera żółtego (moje dzieło) 4.kasza jęczmienna (3 łyżki), piers z kury, sałatka wiosenna 5.duży jogurt naturalny z orzechami laskowymi, i truskawkami 6. 3 grasci orzechów laskowych w karmelu (2 łyżeczki cukru i łyżeczka masła) boli mnie brzuch starsznie chyba te przesadziłam z orzechami i truskawkami bo w ciągu dnia chyba kilo zjadam ![]() a co do serka wiejskiego i smietanki to znalazłam sposób by było jej więcej ![]() ![]()
#2928 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R (ciekawe, jak bardzo mnie skrzyczycie
![]() I śniadanie (zjedzone dość późno, dlatego II śn nie było): szklanka mleka 3,2%, po łyżce stołowej otrąb pszennych, żytnich, owsianych, garść płatków gold flackes, ok. 0,5l zielonej herbaty obiad: "kebab" własnej roboty (cienka tortilla, mięso mielone, pomidor, cebulka, kapusta pekińska, czosnek, sos z majonezu i keczupu - wiem, że tego nie powinno tu być ![]() podwieczorek: truskawki, łyżka śmietany kolacja: jajecznica na chudej kiełbasce + po kolacji pewnie będą truskawki Proszę o ocenę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
Kikuś bylam w szpitalu ale naprawiać nosek
![]() ![]() a poranna owsianeczka to tak na wodzie tzn. dzień wcześniej zalewam płatki otręby wodą i nasiąkaja,,,aaa i jeszcze len to jest taka mega gęsta i ja taka uuuwielbiam ![]() a kolacja redukcyjna bo chyba tak ze 2 kg musiałoby gdzieś zniknąć... ![]() jutro mam zamiar sie zważyć ...pierwszy raz od ok 3 miesięcy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
p:
sn: grahamka pozluzna z ziarnami z maselkiem , szyneczka , serkiem do smarowania szczypiorkowym , ogorasem zielonym bakus czekoladowy 200 ml jabułko 2sn: dwie kromki chlebka z ziarnami z pasztetem pomidorowym , plasterkiem sopockiej wafelek nesguik jabułko o: kopytka chyba bylo ich 10 z sosem pieczarkowym 3 ogorasy kiszone p: kisiel truskawkowy z cukrem z Winiar , garsc nerkoco , 0.5 kg truskawek bol brzucha ;(( k: dwie kromki chlebka z ziarnami przytostowane w tosterze z serkiem zoltym serek wiejski z truskawkami i jak ? prosze o ocenke ![]()
#2931 |
Raczkowanie
|
śniadanie:
-3 wasy+3 plasterki sera żółtego+pokrojone rzodkiewki +pomidor II sniadanie: -granola czekoladowa 50g obiad: - belriso waniliowe kolacja: -belriso czekoladowe |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
nie ma przegięcia w 2 stronę dzisiaj z ilością??????????:confuse d: ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
hahahaha ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
P:
I.grahamka na pół -masło orzechowe,miod,wiejski -masło orzechowe,nutella II.7days,Paula orzechowa,pomarańcz III.zupa jarzynowa,jajo sadzone na maśle,duży brokół na maśle i bułce tartej deser; gałka lodów morelowych z morelami, gałka cytrynowych ![]() IV.4ł.pł owsianych na mleku z solą będę się jeszcze bardziej starała obiecuję... licze na ocene (i kopniaki??) |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ej wrzuć owocowe berliso na śniadanie, będzie 'zdrowiej' ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ile razy jeszcze bedziesz obiecyala ? oszukujesz sama siebie i tyle .
![]() |
#2936 |
Przyczajenie
|
moje dzisiejsze U
- śniadanie: owsianka na 200ml mleka 0,5% (4 ł.płatków, ł.rodzynek) - drugie śniadanie: banan, baton fitness - obiad: makaron orkiszowy z smażonymi pieczarkami i groszkiem - podwieczorek: jabłko, łyżka twarogu półtłustego, łyżeczka orzeszków ziemnych - kolacja: pół grahamki, tuńczyk z puszki, talerzyk kapusty pekińskiej
#2937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zadomowienie
|
przygania kocioł garnkowi.
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- eh
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
UUU
I. buła ziarnista - 1/2 z serkiem homo naturalnym i dżemem truskawkowym 1/2 z serem żółtym pomidorem i oliwkami + kubek kawy z mlekiem II lody waniliowe rożek ( z mc donald' s :p ) III zupa warzywna - brokuły, pomidorki, por, cebula, ziemniaki, marchewka; odrobinka mięska z kurczaka z zupy IV kawał arbuza V kiwi, truskawy, kefir VI buła ziarnista + serek wiejski, oliwki, pomidor proszę uprzejmie o jakiś komentarz do tego menu ![]()
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Malenka17 Twój komentarz do mojej wypowiedzi...możesz wytłumaczyć????bo ja oceniam jadłospis wedle mojego uznania...a Ty tylko potrafisz ironicznie to podsumować...nie rozumiem Twojej złośliwości...każdy ma PRAWo do swoich opinii i ja staram sie to uszanować...a u Ciebie to problem...pozdro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.