Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 09:24   #2911
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

pół by starczyło...
gdzie to się tak objadać owocami, o ranyyyy!
aaaa

<ściana>
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:56   #2912
latino18
Raczkowanie

sn: mleko 2%, 4 łyzki owsianych,starte jabłko,kawa z mlekiemm
2sn: bułka z ziarnami,polowa z serkiem i pomidorem a polowa z serkiem i dzemem truskawkowym
o: danie na patelnie z kurczakiem i ziemniakami,sałata z jogurtem
p: joguś truskawkowy,orzechy nerkowca
kmlet z szczypiorkiem,jogurtem.na t i pomidorem,herbata ziołowa

prosze o ocene
latino18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:11   #2913
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

No i moje wczorajsze Uytrzymanko

Śniadanie: owsiana: 4 łyżki owsianych, łyżeszcza otrąb, szklanka mleczka z 2 ŚWIERZYMI morelami, czereśniami (za jedyne 4 zł/kg ), garścią migdałów, miodem, cynamonem czemu mi to robisz, też chcę czereśnie!

II Śniadanie: 2 kromki chleba razowo-żytniego z pełnią ziaren (nie wiem po 40-50g kromka) z masłem, sałatą, łososiem wędzonym, musztradą, żółtym serem, ogórkiem, rzodkiewkami, szczypiorem, ogórkiem i papryką oo ile składników super

Obiad: gruby plaster indyka pieczonego z morelami, 4 łychy ryżu brązowego, parowany brokuł z masłem ok
Deser: micha truskawek

jazda rowerem

Kolacja: sałatka (2 jaja, łyżka majonezu i jogurtu, rzodkiewki (eko z babcinego ogródka ), ogórek świerzy, natka, koper, szczypior, sałata) + grahamencja (ok. 50g) na zagrychę ok

i ślicznie proszę o ocenkę
[QUOTE=Juno123;19882059]
Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość

One nie mogą nie smakować
A muszę skończyć dlatego bo wydaje mi się, że przytyłam albo @ się zbliża pozatym nie ze wszystkim słodyczami z lodow nie zrezygnuję
w sumie to tylko lubie ciasteczka jak się uczę lub czytam nudną lekturę wtedy muszę sie czyms pobudzić żeby nie zasnąć
jak przytyłaś to wystarczy ograniczyć hehe a jak @ się zbliża to dobrze!

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

Heeeejjjjjj!!! tak to my się nie bawimy wiesz, że masz niedowagę? i jeszcze piszesz, że masz uda masywne czy jakoś tak? no proszę Cię...DZIEWCZYNO!!! 44-5 to jest minimum które JUŻ powinnaś miec...
Wiem...nie będę pisać nic na temat mojej figury tutaj, bo to się nadaje na KZ

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość

Moja małe U pt. ,,nie mam czasu";/

Śn twarożek zmieszany z dużą ilością dżemu brzoskwiniowego, bułeczka taka ,,grahamka"(w sumie tylko z nazwy) podłużna z rowkiem z Kauflandu xD, herbata ja też mam grahamki chyba tylko z nazwy ;p ślicznie
II Śniad. 2 kromki chleba mieszanego z pasztetem drobiowym Profi i ogórkiem, banan smakowicie szkoda, że ten pasztet jest tylko z nazwy dorobiowy xD
Obiad : ok. 200 g gotowanego ryżu, sos łowicz słodko kwaśny, smażone kawałki kurczaka(cyc) pięknie !
Podw. Ćwierć dużego arbuza, paczuszka sezamków okk
Kol. 2 kromki chleba mieszanego jedna z masłem polędwicą sopocką, ogórek szczypiorek a druga z serkiem ,,śniadaniowym",pomidorem i szczypiorkiem, małe jabłko, 2 Toffino, cukierek pierrot, żelek, joguś ;p pięęknie

Glupio mi, bo nawet nie mam kiedy jeść... zasr*** I klasa liceum w najgorszej szkole....
zmieniaj szkołę

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P
sniadanie: tradycyjny placek owsiany z duza iloscia rodzynek, orzechow i zurawiny posmarowany czekolada(usmazony na masle)

2 sniadanie: keks z bakaliami (lazilam z mama po ruskim bazarze w poszukiwaniu sosów i krówek) wielkosci 2 pięści niech Ci będzie, ale jakiś jogo mógł wpaść, albo jakieś lodyy jak gdzieś na mieście

obiad: ok 85g kolorowego makaronu usmazonego na masle i oliwie czosnkowo-paprykowej z pieczarkami, siemieniem lnianym, sosem pomidorowym (udane zakupy), serkiem topionym, jajkiem i zoltym serem, polane keczupem+ 3 orzechy w czekoladzie ładnie

mycie 2 samochodow

podwieczorek: chipsy o smaku grillowanych warzyw (ok 1/3 paczki 150g), miseczka truskawek malutko troszkę bo chipsy nie mają wartościowych składników orzechy mogłaś dać

kolacja: sałatka (sałata, jajko, ogorek, szczypiorek, zolty ser, sos paprykowo-ziolowy), 2 kromki chleba ziarnistego z maslem, w czasie robienia salatki podgryzalam rodzynki i truskawki

po: reszta chrupek (wlasnie skonczylam)

+ 3xgainer na mleku

prosze o ocene
Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
I może dzisiejsze U

Śn: 2 kromki razowo-żytniego z ziarnami (te ciężkie) z masłem, rzodkiewkami, ogórkiem i szczypiorkiem, pomidor, 2 jaja na twardo ze szczypiorkiem i majonezem, kawka zbożowa pięknie

II Śn: blok bakaliowy eko 43g - nerkowiec, żurawina & pestki dyni (posklejane bakalie z miodem i zbożami), micha truskawek super

Ob: ok. 1/2 woreczka ryżu brązowego, porcja kurczaka duszonego na oliwie z marchewką, papryką, pomidorem, cebulą, czonkiem, brokułą + masa przypraw ok

Kol: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z migdałami i orzechami włoskimi i czereśniami (dużo), 3 świeże morele i znowu te czereśnie, zbije Cię smakowicie!

i 4 h łażenia po mieście (mam masę spraw do załatwienia normalnie )
dziś na słodko-owocowo proszę o ocenkę
Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Pogmatwany dzien, upalnie i nic mi sie nie chce
Poza tym caly dzien poza domem.

U:
ŚNIADANIE(6.30)
2 sandwiche, kazdy z plastrem sera zoltego, szynki drobiowej i kukurydza z puszki. 2 łychy sałatki jarzynowej. Herbata. może być

IIŚNIADANIE(13.00)
Drożdzówka z serem, 1/3 klina bialego sera do tego kilka truskawek. ujdzie, nie ma co 6,5 h przerwy między posiłkiem

(16.00)
Jabłko tu powinno być coś porządnego, jako posiłek

OBIADOKOLACJA(20.00)
10 pierogow ze szpinakiem.
Jabłko.
nie podoba mi się

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez latino18 Pokaż wiadomość
sn: mleko 2%, 4 łyzki owsianych,starte jabłko,kawa z mlekiemm
2sn: bułka z ziarnami,polowa z serkiem i pomidorem a polowa z serkiem i dzemem truskawkowym
o: danie na patelnie z kurczakiem i ziemniakami,sałata z jogurtem
p: joguś truskawkowy,orzechy nerkowca
kmlet z szczypiorkiem,jogurtem.na t i pomidorem,herbata ziołowa

prosze o ocene
fajny jadłospis na utrzymanie, taki na luzie

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:19   #2914
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

No to Moje U :
1.Buła razowa, jajo,homo, szynka, rzodkiewka,ogórek
Serek wijski 7 % (prawie sama smietanka) z pomidorkiem, oliwkami zioła.

2. paluch z serem i ziarnami od musiorskiego

3. Kromka białego pieczywa z masłem serem żółtym i ketchupem

sałatka:sałata lodowa, pomidor, oórek, oliwki, zioła, łycha jogurtu

6. 100 g piersi z kuraka, 3 łychy ryżu, surówka

7.0.5 kg truskawek polanych jogurtem, kilka orzechów laskowych

Grzecznie bez słodyczy

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:34   #2915
sansimila
Raczkowanie

R
śniadanie: owsianka (6 łyżek platków owsianych, 200ml mleka 3,2% i nie wiem, czy z niego nie zrezygnuje, bo mam wzdęcia, ewentualnie zmniejsze procenty, starte jabłko)
2 śniadanie: sałatka śledziowa z jabłkiem i jogurtem naturalnym
obiad: kwaśne mleko ok. 250 ml i młody ziemniak
kolacja: jajecznica z 3 jaj i sałatka
2 kolacja: pół kostki chudego sera

zmagam się z wzdęciami i kolkami jelitowymi i testuje, co jest tego powodem. duże prawdopodobieństwo, że to mleko
pochwalę się, że 3 kg w dół poszłam
Stary 2010-06-10, 13:34   #2916
iziuula
Raczkowanie

waga wzrosła do 43 i stoi... zresztą napewno z mojego powodu...
I.owsianka (3ł pł owsianych,łyżka kako,starte jabłko,mleko 2%)
ćwiartka ogromnego agbuza
II.ciężki rogal chyba z ciasta francuskiego z nadzieniem karomelowym (120g)
III.zupa jarzynowa z furą warzyw, większe pół piersi z kuraka (mam dzieli filet na mnie i siostre ja miałam więcej) duży kalarior na maśle i bułce tartej,
IV.jajecznica z 2jaj na 2łyżkach freska czosnkowego + cały pomidor, malutka kromka (właściwie pół) maźnięta tymże freskiem i plastrrem szynki z indyka
po danonek zamlrożony 100g...

wiem że wczoraj słabiutttko mowino być grube P a jest marniutkie u... mam taka świetną przemiane materii... a boję się jeść..
dobra koniec z Ot BIERE SIĘ ZA SIEBIE i pilnować mnie
no prosim o ocene
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 13:54   #2917
wariatka345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sansimila Pokaż wiadomość
R
śniadanie: owsianka (6 łyżek platków owsianych, 200ml mleka 3,2% i nie wiem, czy z niego nie zrezygnuje, bo mam wzdęcia, ewentualnie zmniejsze procenty, starte jabłko)
2 śniadanie: sałatka śledziowa z jabłkiem i jogurtem naturalnym
obiad: kwaśne mleko ok. 250 ml i młody ziemniak
kolacja: jajecznica z 3 jaj i sałatka
2 kolacja: pół kostki chudego sera

zmagam się z wzdęciami i kolkami jelitowymi i testuje, co jest tego powodem. duże prawdopodobieństwo, że to mleko
pochwalę się, że 3 kg w dół poszłam
Do obiadu jakieś białko, no i więcej warzyw. reszta oki
A w ciągu ilu tyg schudłaś? ćwiczysz coś? I gratuluje

Edytowane przez wariatka345
Czas edycji: 2010-06-10 o 13:58
wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 13:57   #2918
ar22
Raczkowanie

więc moje U ( dawno mnie tu nie było

śniadanie ( 7:00); owsianeczka[ 4 łyżki owsianych, 4 łyżki otrąb żytnich, 2 łyżeczki lnu mielonego, łyżeczka serka homo nat., cynamon, 3 łyżki BF, troche Zdrowego Błonnika, wkrojone jabłko, na wierzch 2 łyżeczki wieśniaka i troche miodku by Dziadek, jabłko, herbata zielona

wyjscie, latanie po mieście/ powrót do domku/ mycie okien

Śniadanie ( 11:00) mała bułka razowa: pół z serkiem białym, sałatą, plastrem pomidora i ogórka, rzodkiewka/ pół z serkiem białym i dźemem wiśniowym, paczka LU GO wielozbożowych, jabłko

sprzątanie kuchni, hula hop ok 1 h

Obiad: ( 14:30) miska spaghetti : makaron pełne ziarno lubelli, mieso mielone z indyka, przyprawy, zaprawione sosem z torebki bolognese, cebula, czosnek, mieszanka warzywna: troche kukurydzy, groszku, marchewki,, Pudliszki")

nauka/ 100 motylków/ hula hop 30 min

Podwieczorek: ( 17:00) jogo naturalny eko - Magda, wkrojone kiwi, dorzucony Zdrowy Błonnik, troche różnych ,, Jaśków", troche granoli truskawkowej, jabłko
kościół
Kolacja 19:30) serek wiejski piątnica, sałąta, pomidor, ogórek, rzodkiewka, jajko, pół kalarepki, zielona herbata

w ciągu dnia ok 2 l wody niegaz

jakas ocenka???
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:07   #2919
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
więc moje U ( dawno mnie tu nie było

śniadanie ( 7:00); owsianeczka[ 4 łyżki owsianych, 4 łyżki otrąb żytnich, 2 łyżeczki lnu mielonego, łyżeczka serka homo nat., cynamon, 3 łyżki BF, troche Zdrowego Błonnika, wkrojone jabłko, na wierzch 2 łyżeczki wieśniaka i troche miodku by Dziadek, jabłko, herbata zielona podoba mi się

Śniadanie ( 11:00) mała bułka razowa: pół z serkiem białym, sałatą, plastrem pomidora i ogórka, rzodkiewka/ pół z serkiem białym i dźemem wiśniowym, paczka LU GO wielozbożowych, jabłko ok

Obiad: ( 14:30) miska spaghetti : makaron pełne ziarno lubelli, mieso mielone z indyka, przyprawy, zaprawione sosem z torebki bolognese, cebula, czosnek, mieszanka warzywna: troche kukurydzy, groszku, marchewki,, Pudliszki") ładnie

nauka/ 100 motylków/ hula hop 30 min --> co to są motylki?
Podwieczorek: ( 17:00) jogo naturalny eko - Magda, wkrojone kiwi, dorzucony Zdrowy Błonnik, troche różnych ,, Jaśków", troche granoli truskawkowej, jabłko j.w., ale wrzuciłabym tutaj jeszcze orzechy
kościół
Kolacja 19:30) serek wiejski piątnica, sałąta, pomidor, ogórek, rzodkiewka, jajko, pół kalarepki, zielona herbata dlaczego redukcyjna kolacja?

jakas ocenka???
orzechy dawaj

Stary 2010-06-10, 14:21   #2920
ar22
Raczkowanie

Znikajac ,, motylki" to agrafki na uda i rączki... a kolacje jem od ok. miesiąca białkową bo chce sprawdzić czy jedząc normalnie w ciągu dnia a kolacje redukcyjną to kg spadną
Stary 2010-06-10, 15:00   #2921
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Znikajac ,, motylki" to agrafki na uda i rączki... a kolacje jem od ok. miesiąca białkową bo chce sprawdzić czy jedząc normalnie w ciągu dnia a kolacje redukcyjną to kg spadną
a czemu chcesz chudnąć?

wstawię moje U [albo P]:
Ś [ok. 10]: wielka grahamka przytostowana z serem Hochland Gouda i ketchupem (uzależniłam się od tego); kawa z mlekiem

miseczka fistaszków, crispy bits mini

IIŚ [ok. 13]: lód śmietankowo-truskawkowy (w waflu, ale bez wafla, bo nie lubię) ok. 200ml, miska kapuśniaku z ziemniakami, na zagryzkę kromka żytniego na miodzie; zielona herbata

O [ok.16:30]: 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, pierś z kurczaka (tzn. takie dwa kawałki) pieczone z przyprawą do kurczaka, duuużo buraczków

ból brzucha,
danonek mega truskawkowy

K [19-idę spać ok. 22]: 2 kromki żytniego na miodzie z masłem, rzodkiewką, ogórkiem gruntowym, porą i szczypiorkiem/lub/ grahamka ze składnikami j.w.

+ duuużo wody, wody z cytryną
i może jeszcze popływam w jeziorze ^^

no i nie ma owoców

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-06-10 o 16:14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 15:02   #2922
sorellla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sorellla Pokaż wiadomość
to teraz moja r,

ś: 2 jaja sadzone, dwa plasterki chudej szynki, laska selera naciowego, 3 liście sałaty, pół pomidora, łyżeczka oleju z pestek winogron
ś 2: 180g jogo nat, 3 łyżki otrębów, łyżeczka słonecznika, trochę za dużo migdałów
o: surówka ze świeżych warzyw, mało potrawki z kurczaka, ze dwie łyżki stołowe, nie dałam rady więcej
podw: gruszka
kolacja: potrawka z kurczaka (kurczak 150g, cukinia, pól ogórka małosolnego, seler naciowy, cebula uduszone w przecierze pomidorowym z mała łychą jogurtu nat), surówka z selera i marchewy ze słoika

w międzyczasie 3 kawy z mlekiem 2%

dostałam okres nareszcie po 5 miesiącach wrócił!!

OCENICIE?

ale surowo, proszę.

ponawiam prośbe..

sorellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:51   #2923
sansimila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wariatka345 Pokaż wiadomość
Do obiadu jakieś białko, no i więcej warzyw. reszta oki
A w ciągu ilu tyg schudłaś? ćwiczysz coś? I gratuluje
dziękuje dzisiaj nie miałam kompletnie ochoty na mięso, w taki upał kwaśne mleko pyszne schudłam w ciągu 2 tyg, nie katuje się codziennie ćwiczeniami, 3-4 razy w tygodniu rower albo interwały, ale teraz w sesji to nie mam czasu

Cytat:
Napisane przez sorellla
to teraz moja r,

ś: 2 jaja sadzone, dwa plasterki chudej szynki, laska selera naciowego, 3 liście sałaty, pół pomidora, łyżeczka oleju z pestek winogron - tu mi też brakuje węgli złożonych, śniadanie powinno dawać "kopa"
ś 2: 180g jogo nat, 3 łyżki otrębów, łyżeczka słonecznika, trochę za dużo migdałów - mało białka, bo jogurt nat. to słabe źródło
o: surówka ze świeżych warzyw, mało potrawki z kurczaka, ze dwie łyżki stołowe, nie dałam rady więcej - brak węgli złożonych, np kaszy albo makaronu razowego
podw: gruszka - owoc to nie posiłek
kolacja: potrawka z kurczaka (kurczak 150g, cukinia, pól ogórka małosolnego, seler naciowy, cebula uduszone w przecierze pomidorowym z mała łychą jogurtu nat), surówka z selera i marchewy ze słoika - tu fajnie

w międzyczasie 3 kawy z mlekiem 2%

dostałam okres nareszcie po 5 miesiącach wrócił!!

OCENICIE?

ale surowo, proszę.
może dziewczyny od siebie coś dorzucą, ja się dopiero uczę

Edytowane przez sansimila
Czas edycji: 2010-06-10 o 16:04
sansimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 16:17   #2924
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
a czemu chcesz chudnąć?

wstawię moje U [albo P]:
Ś [ok. 10]: wielka grahamka przytostowana z serem Hochland Gouda i ketchupem (uzależniłam się od tego); kawa z mlekiem wiesz co miałam robic za brak masła? i warzywno.

miseczka fistaszków, crispy bits mini ok

IIŚ [ok. 13]: lód śmietankowo-truskawkowy (w waflu, ale bez wafla, bo nie lubię) ok. 200ml, miska kapuśniaku z ziemniakami, na zagryzkę kromka żytniego na miodzie; zielona herbata super

O [ok.16:30]: 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, pierś z kurczaka w przyprawie do kurczaka (albo pieczona albo smażona;D), różne rodzaje sałaty w jakimś sosie, ogórkiii kiszone/korniszone&może buraczki(nie wiem czy są) po co planujesz ilośc hmm? poza tym ok

K [19-idę spać ok. 22]: 2 kromki żytniego na miodzie z masłem, rzodkiewką, ogórkiem gruntowym, porą i szczypiorkiem/lub/ grahamka ze składnikami j.w. daj jakiś ser/wędlinę a nie same warzywka
albo jajo jakieś, parówkę, tunaka no cokolwiek

+ duuużo wody, wody z cytryną
i może jeszcze popływam w jeziorze ^^

no i nie ma owoców może wrzucę jakieś jabłko po obiedzie;p no nie da się ukryc, banana szamaj
więc jak będziesz miała ochotę/problem to pw
jw, ciut lepiej, ale kilka uwag dałam
Cytat:
więc moje U ( dawno mnie tu nie było po szpitalu ok?

śniadanie ( 7:00); owsianeczka[ 4 łyżki owsianych, 4 łyżki otrąb żytnich, 2 łyżeczki lnu mielonego, łyżeczka serka homo nat., cynamon, 3 łyżki BF, troche Zdrowego Błonnika, wkrojone jabłko, na wierzch 2 łyżeczki wieśniaka i troche miodku by Dziadek, jabłko, herbata zielona na wodzie to robisz czy jak? takie eee suche(?) mi się wydaje:P

Śniadanie ( 11:00) mała bułka razowa: pół z serkiem białym, sałatą, plastrem pomidora i ogórka, rzodkiewka/ pół z serkiem białym i dźemem wiśniowym, paczka LU GO wielozbożowych, jabłko ok, ładnie

Obiad: ( 14:30) miska spaghetti : makaron pełne ziarno lubelli, mieso mielone z indyka, przyprawy, zaprawione sosem z torebki bolognese, cebula, czosnek, mieszanka warzywna: troche kukurydzy, groszku, marchewki,, Pudliszki") mhm, fajnie

nauka/ 100 motylków/ hula hop 30 min

Podwieczorek: ( 17:00) jogo naturalny eko - Magda, wkrojone kiwi, dorzucony Zdrowy Błonnik, troche różnych ,, Jaśków", troche granoli truskawkowej, jabłko + nnkt
kościół
Kolacja 19:30) serek wiejski piątnica, sałąta, pomidor, ogórek, rzodkiewka, jajko, pół kalarepki, zielona herbata ok

jakas ocenka???
nie ma nnkt oprócz jaja, dużo kręcisz tym hh, za dużo

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
waga wzrosła do 43 i stoi... zresztą napewno z mojego powodu... jak Cię pogonię to zaraz zacznie rosnąc
I.owsianka (3ł pł owsianych,łyżka kako,starte jabłko,mleko 2%)
ćwiartka ogromnego agbuza zamiast arbuza banan, dorzuc orzechy jakieś, więcej platków sypnij
II.ciężki rogal chyba z ciasta francuskiego z nadzieniem karomelowym (120g) + kakao, jogo, soczek
III.zupa jarzynowa z furą warzyw, większe pół piersi z kuraka (mam dzieli filet na mnie i siostre ja miałam więcej) duży kalarior na maśle i bułce tartej, ładnie
IV.jajecznica z 2jaj na 2łyżkach freska czosnkowego + cały pomidor, malutka kromka (właściwie pół) maźnięta tymże freskiem i plastrrem szynki z indyka jak na R prawie...
po danonek zamlrożony 100g...

wiem że wczoraj słabiutttko mowino być grube P a jest marniutkie u...mam taka świetną przemiane materii... a boję się jeść..
dobra koniec z Ot BIERE SIĘ ZA SIEBIE i pilnować mnie
no prosim o ocene
szkodzisz sobie na własne życzenie wiesz? metabolizm może zacząc szwankowac jak go tak "męczysz", jadło kiepskie, małe śn, kolacja wręcz redukcyjna, słabo z nnkt...

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
No to Moje U :
1.Buła razowa, jajo,homo, szynka, rzodkiewka,ogórek
Serek wijski 7 % (prawie sama smietanka) z pomidorkiem, oliwkami zioła. kooooocham tę śmietankę z serków
bardzo ładnie;]aaaa miało byc : "jzś"

2. paluch z serem i ziarnami od musiorskiego podejrzewam, że poza domkiem, szkoda, że warzywek nie było

3. Kromka białego pieczywa z masłem serem żółtym i ketchupem

sałatka:sałata lodowa, pomidor, oórek, oliwki, zioła, łycha jogurtu fajnie

6. 100 g piersi z kuraka, 3 łychy ryżu, surówka ale "łychy" czy "łyżki"?:P

7.0.5 kg truskawek polanych jogurtem, kilkanaście orzechów laskowych -->

Grzecznie bez słodyczy
a szkoda bo wszystko jest dla ludzi

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 16:25   #2925
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
więc jak będziesz miała ochotę/problem to pw
jw, ciut lepiej, ale kilka uwag dałam
ilość zawsze jest taka sama stąd napisałam że 3

Stary 2010-06-10, 16:49   #2926
malenka17
Zadomowienie

Moje sesyjne U:

Ś: standard ;-) fitella bananowo-czeko z ok 200ml mleka 2%
espresso
1/4 big jabłka

IIŚ: gorąca bulka poznańska z:
młodą kapusta wymieszana z jogo greckim i łyżeczką majonezu
plastrem szynki wiejskiej
pomidorem,ogórkiem,rzodki ewą i szczypiorkiem + własnej roboty herbata mrożona, mocno cytrynowa z lodem

Przekąska: 2paski milki jogo, ciasteczko Lu!

O: miseczka makaronu pełne ziarno-spaghetti
100g mielonego z kurczaka, smażone na oliwce z cebulką,czosnkiem
sos z ogromnego pomidora malinowego, z łyżką koncentratu, świeżą bazylią i oregano, mięta.

Deser: knoppers, kawał melona, herbata mrożona

K: będzie zapewne homo z truskawami i mango )

Mam pytanie.
Od jakichś 2óch miechów jem bardzo regularnie, co 3 h, mniej więcej stałe porcje + sporo słodyczy, które wcześniej wpadały z rzadka(sesja)
oraz raczej białkowe kolacje.
Nie chodzę głodna, nie mam ataków kompulsów. A mimo to rano po załatwieniu ważę mniej niż jak trzymałam dietę.
Czy to mozliwe? Czy metabolizm obudził się ze snu zimowego?!?!

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:11   #2927
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

a szkoda bo wszystko jest dla ludzi[/QUOTE]

Wczoraj było bez słodyczy dzisiaj nadrobiłam ale cały dzień w domu nad książkami siedze

Wiec U
1. standardzik

2. pączek (zapomniałam jak smakują ale nic specjalnego), kawa z mlekim

3.kawałek dietetycznej pizzy: z cebulą, kurczakiem olwiwkami i plasterkiem sera żółtego (moje dzieło)

4.kasza jęczmienna (3 łyżki), piers z kury, sałatka wiosenna

5.duży jogurt naturalny z orzechami laskowymi, i truskawkami

6. 3 grasci orzechów laskowych w karmelu (2 łyżeczki cukru i łyżeczka masła)

boli mnie brzuch starsznie chyba te przesadziłam z orzechami i truskawkami bo w ciągu dnia chyba kilo zjadam
a co do serka wiejskiego i smietanki to znalazłam sposób by było jej więcej dolewam trochę mleka

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:54   #2928
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Moje dzisiejsze R (ciekawe, jak bardzo mnie skrzyczycie )

I śniadanie (zjedzone dość późno, dlatego II śn nie było): szklanka mleka 3,2%, po łyżce stołowej otrąb pszennych, żytnich, owsianych, garść płatków gold flackes, ok. 0,5l zielonej herbaty
obiad: "kebab" własnej roboty (cienka tortilla, mięso mielone, pomidor, cebulka, kapusta pekińska, czosnek, sos z majonezu i keczupu - wiem, że tego nie powinno tu być )
podwieczorek: truskawki, łyżka śmietany
kolacja: jajecznica na chudej kiełbasce + po kolacji pewnie będą truskawki

Proszę o ocenę.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:43   #2929
ar22
Raczkowanie

Kikuś bylam w szpitalu ale naprawiać nosek teraz już ok..ale nikomu nie polecam naprawiać przegrody nosowej....

a poranna owsianeczka to tak na wodzie tzn. dzień wcześniej zalewam płatki otręby wodą i nasiąkaja,,,aaa i jeszcze len to jest taka mega gęsta i ja taka uuuwielbiam

a kolacja redukcyjna bo chyba tak ze 2 kg musiałoby gdzieś zniknąć...

jutro mam zamiar sie zważyć ...pierwszy raz od ok 3 miesięcy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 19:50   #2930
paszka016
Raczkowanie

p:

sn:
grahamka pozluzna z ziarnami z maselkiem , szyneczka , serkiem do smarowania szczypiorkowym , ogorasem zielonym
bakus czekoladowy 200 ml
jabułko

2sn:
dwie kromki chlebka z ziarnami z pasztetem pomidorowym , plasterkiem sopockiej
wafelek nesguik
jabułko

o:
kopytka chyba bylo ich 10 z
sosem pieczarkowym
3 ogorasy kiszone

p:
kisiel truskawkowy z cukrem z Winiar , garsc nerkoco , 0.5 kg truskawek

bol brzucha ;((

k:
dwie kromki chlebka z ziarnami przytostowane
w tosterze z serkiem zoltym
serek wiejski z truskawkami

i jak ? prosze o ocenke

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:08   #2931
IWONA8800
Raczkowanie

śniadanie:
-3 wasy+3 plasterki sera żółtego+pokrojone rzodkiewki +pomidor
II sniadanie:
-granola czekoladowa 50g
obiad:
- belriso waniliowe
kolacja:
-belriso czekoladowe
IWONA8800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:14   #2932
Irish lady 28
Zadomowienie

UTRZYMANIE

1. jajko na miękko + 1/2 grahamki z serkiem szczypiorkowym Piątnicy,pomidorem,cebulą
  2. kabanos + 2 połówka grahamki z szynką,majonezem,pomidore m,cebulą,rzeżuchą
  3. kubek barszczyku,piwko
  4. 350g spaghetti bolońskiego ( mięso mielone,pomidory,czosnek, mnóstwo przypraw)
  5. talerz szpinaku z czosnkiem, kilkanaście frytek- z piekarnika

nie ma przegięcia w 2 stronę dzisiaj z ilością??????????:confuse d:

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez IWONA8800 Pokaż wiadomość
śniadanie:
II sniadanie:
-granola czekoladowa 50g
obiad:
- belriso waniliowe
kolacja:
-belriso czekoladowe

hahahaha
pozdrawiam
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:28   #2933
iziuula
Raczkowanie

P:
I.grahamka na pół
-masło orzechowe,miod,wiejski
-masło orzechowe,nutella
II.7days,Paula orzechowa,pomarańcz
III.zupa jarzynowa,jajo sadzone na maśle,duży brokół na maśle i bułce tartej
deser; gałka lodów morelowych z morelami, gałka cytrynowych
IV.4ł.pł owsianych na mleku z solą

będę się jeszcze bardziej starała obiecuję...
licze na ocene (i kopniaki??)
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:33   #2934
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez IWONA8800 Pokaż wiadomość
śniadanie:
II sniadanie:
-granola czekoladowa 50g
obiad:
- belriso waniliowe
kolacja:
-belriso czekoladowe
taki dżołk, ja myśle...?

ej wrzuć owocowe berliso na śniadanie, będzie 'zdrowiej' ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:35   #2935
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
P:
I.grahamka na pół
-masło orzechowe,miod,wiejski
-masło orzechowe,nutella
II.7days,Paula orzechowa,pomarańcz
III.zupa jarzynowa,jajo sadzone na maśle,duży brokół na maśle i bułce tartej
deser; gałka lodów morelowych z morelami, gałka cytrynowych
IV.4ł.pł owsianych na mleku z solą

będę się jeszcze bardziej starała obiecuję...
licze na ocene (i kopniaki??)

ile razy jeszcze bedziesz obiecyala ? oszukujesz sama siebie i tyle .

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:51   #2936
sylwia123567
Przyczajenie

moje dzisiejsze U
- śniadanie: owsianka na 200ml mleka 0,5% (4 ł.płatków, ł.rodzynek)
- drugie śniadanie: banan, baton fitness
- obiad: makaron orkiszowy z smażonymi pieczarkami i groszkiem
- podwieczorek: jabłko, łyżka twarogu półtłustego, łyżeczka orzeszków ziemnych
- kolacja: pół grahamki, tuńczyk z puszki, talerzyk kapusty pekińskiej
Stary 2010-06-10, 20:52   #2937
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
p:

sn:
grahamka pozluzna z ziarnami z maselkiem , szyneczka , serkiem do smarowania szczypiorkowym , ogorasem zielonym
bakus czekoladowy 200 ml
jabułko

2sn:
dwie kromki chlebka z ziarnami z pasztetem pomidorowym , plasterkiem sopockiej
wafelek nesguik
jabułko

o:
kopytka chyba bylo ich 10 z
sosem pieczarkowym
3 ogorasy kiszone

p:
kisiel truskawkowy z cukrem z Winiar , garsc nerkoco , 0.5 kg truskawek

bol brzucha ;((

k:
dwie kromki chlebka z ziarnami przytostowane
w tosterze z serkiem zoltym
serek wiejski z truskawkami

i jak ? prosze o ocenke

niestety ale wydaje i sie mniej... i bardziej podchodzi pod luźne Uuuu....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 22:09   #2938
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
hahahaha
pozdrawiam
przygania kocioł garnkowi.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
niestety ale wydaje i sie mniej... i bardziej podchodzi pod luźne Uuuu....
eh

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:17   #2939
Phynn
Zakorzenienie

UUU
I. buła ziarnista - 1/2 z serkiem homo naturalnym i dżemem truskawkowym 1/2 z serem żółtym pomidorem i oliwkami + kubek kawy z mlekiem
II lody waniliowe rożek ( z mc donald' s :p )
III zupa warzywna - brokuły, pomidorki, por, cebula, ziemniaki, marchewka; odrobinka mięska z kurczaka z zupy
IV kawał arbuza
V kiwi, truskawy, kefir
VI buła ziarnista + serek wiejski, oliwki, pomidor

proszę uprzejmie o jakiś komentarz do tego menu

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 06:16   #2940
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
przygania kocioł garnkowi.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

eh
Malenka17 Twój komentarz do mojej wypowiedzi...możesz wytłumaczyć????bo ja oceniam jadłospis wedle mojego uznania...a Ty tylko potrafisz ironicznie to podsumować...nie rozumiem Twojej złośliwości...każdy ma PRAWo do swoich opinii i ja staram sie to uszanować...a u Ciebie to problem...pozdro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości