Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 08:10   #2911
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Mój doktorek jak mialam np 32tc3dni (bo tak zazwyczaj do niego chodze co trzy tygodnie wiec 3 jest zawsze w końcówce)to mi pisze 32tc..
Rozmawiacie o pracy..ja musze wrócic po macierzynskim i zaległym urlopie (z tamtego roku zostało mi kilka dni a z tego 26 dni )wiec wracałabym gdzieś w styczniu ..nie obliczałam jeszcze dokładnie.
Co do opieki nad małym ja i TZ bedziemy musieli robic na zmiany jak dotąd czyli w systemie 3 zmianowym ...godzine miedzy zmianami bedziemy podrzucac małego do mamy...ach nie myslalam jeszcze jak to bedzie
karlocia
tez zeby napewno przez ciąze ..mnie od kilku dni łapia skurcze łydek w nocy wiec mały Adaś chyba też się podpiął do moich rezerw wapnia edit: u mnie nie wapnia tylko magnezu
marta na odpoczynek czas najwyzszy zazdroszcze ci ze lubisz prace ..chcialabym miec zawód który bym lubiała i bezstresowy i za godne pieniadze
może uda mi się po tej mojej szkole coś zdziałąć ...marzenia....
vette dostałam od koleżanki humektan, wprawdzie stosuje dopiero kilka dni, ale rewelacyjny jest..póki co tfu tfu nie zapycha i jest bardzo wydajny
ola co do glukozy ja mialam nie jesc 12h przed badaniem

Ja dziś 34tc1dzień 41dni do porodu

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-31 o 11:06
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:27   #2912
nyiloveu
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
No to leż i odpoczywaj
Ja termometru do kąpieli nie kupuję. Będę sprawdzała jak moja mama radzi łokciem czy woda nie parzy
Też słyszałam o łokciu i skoro ten termometr to nie rzecz najwyższej wagi również będę tak sprawdzała

Muszę tylko kupić wkładkę do wanienki , żeby maleństwo swobodnie położyć
nyiloveu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:27   #2913
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyiloveu Pokaż wiadomość
Młoda ze mnie mama bo mój gin powiedział, że jak nie teraz to wcale i udało Nam się po 2 miesiącach starań o Zuzę
Ciążę znoszę kiepsko, już od 3 miesiąca dopadło mnie nadciśnienie, bywa, że po 4 tabletkach nadal mam 190/100 ale dbam o siebie i łykam te proszki bo najważniejsze żeby malutka była zdrowa
Teraz mam całkowity zakaz chodzenia, nadmiernego wysiłku i stresów do końca ciąży i nudzę się strasznie dlatego postanowiłam do Was dołączyć

Kochane, mam też malutkie pytanie. Z racji tego, że ja nie mogę, mój tż jedzie dziś po resztę brakujących Nam rzeczy i tu mam problem.
Czy termometr do kąpieli to rzecz niezbędna czy idzie sobie bez niego poradzić ?
Ja termometru nie mam takie specjalnie do mierzenia temp wody. Uważam, że skoro tyle lat ludzie sobie dawali radę "mocząc łokieć" to nie ma co kupować zbędnych dupereli. W razie wątpliwości mogę zmierzyć ostatecznie temperaturę zwykłym elektronicznym (mam taki jakiś ze sklepu za 2,50zł) ale nie mam zamiaru co kąpiel lecieć z termometrem.

Co do wpisywanych przez gina tygodni to mój wpisuje dokładnie, czyli skoro wizytę mam dziś to mi wpisze 33/4 czyli 33 tygodnie skończone i dziś czwarty dzień kolejnego tygodnia

Do porodu zostało 45 dni
A jednej dziewczynie dziś (w 37tyg.) odeszły wody z samego rana
To jest poród z zaskoczenia Dlatego zamierzam być gotowa w pełni w ciągu tych 3 tygodni jakie mi zostały.

Od wczoraj mi cieknie z nosa a dziś się obudziłam z bolącym gardłem :/
Która mnie zaraziła co? i nic nie mam z leków tylko wapienko xD
Ale dziś wizyta u gina to może dotrwam.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-31 o 08:29
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:31   #2914
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Co do wpisywanych przez gina tygodni to mój wpisuje dokładnie, czyli skoro wizytę mam dziś to mi wpisze 33/4 czyli 33 tygodnie skończone i dziś czwarty dzień kolejnego tygodnia

Do porodu zostało 45 dni
A jednej dziewczynie dziś (w 37tyg.) odeszły wody z samego rana
To jest poród z zaskoczenia Dlatego zamierzam być gotowa w pełni w ciągu tych 3 tygodni jakie mi zostały.
Mój gin też tak pisze...
a hanjah jeszcze wczoraj wrzucałą zdjęcie brzusia
Mnie 41dni dziś 34tc1dzień

Koniecznie daj znac po wizycie i

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Też słyszałam o łokciu i skoro ten termometr to nie rzecz najwyższej wagi również będę tak sprawdzała

Muszę tylko kupić wkładkę do wanienki , żeby maleństwo swobodnie położyć
ja bede korzystala z tetry

Stary 2010-05-31, 08:37   #2915
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a ja chyba zrobie zdj u mnie w szpitalu żeby pokazać wam, że cos takiego jeszcze istnieje ( oddział nie remontowany od 22 lat a porodówka od powstania szpitala czyli ok 60 lat )
a nie możesz w takim razie rodzić w innym szpitalu?

nyiloveu witaj i super, że za drugim razem się udało;
ja termometru do wanienki nie kupuję - będę sprawdzać łokciem (a właściwie to TŻ będzie )

Cytat:
Czy do glukozy trzymałyście specjalną diete?
no ja o 2 w nocy zjadłam kilka czekoladek bo mam niski cukier i żeby na badaniu nie wyszło głupio

papeteria a mój gin jak mam np 32tc3dni to pisze 33tyg;
gratuluję zaliczeń

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
mnie od kilku dni łapia skurcze łydek w nocy wiec mały Adaś chyba też się podpiął do moich rezerw wapnia
...
vette dostałam od koleżanki humektan, wprawdzie stosuje dopiero kilka dni, ale rewelacyjny jest..póki co tfu tfu nie zapycha i jest bardzo wydajny
wydawało mi się, że na skurcze to MagneB6, mój gin mi kazał brać nawet 3 razy dziennie po 2tabletki jak mnie będzie łapało, a jak to nie pomoże to badanie poziomu Mg i K
Co to jest humektan?

anoxa - trzymaj się!!!
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:37   #2916
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Czy do glukozy trzymałyście specjalną diete?
Specjalnej nie, ale położna pytała czy aby na pewno nie jadłam poprzedniego dnia wieczorem jakichś słodyczy, więc może lepiej nie jeść.

A mam pytanie, jaki jest dobry termometr, ale nie do wanienki
tylko dla dziecka?

Próbowałam sobie już kupić dla siebie w tym roku i tak: rtęciowe wycofane (dla mnie były najlepsze), jakiś taki inny - musieliśmy oddać bo się nie dał strzepać, a elektroniczny zaniżał temp. Może macie jakąś sprawdzoną markę??
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:48   #2917
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Mój doktorek jak mialam np 32tc3dni (bo tak zazwyczaj do niego chodze co trzy tygodnie wiec 3 jest zawsze w końcówce)to mi pisze 32tc..
Rozmawiacie o pracy..ja musze wrócic po macierzynskim i zaległym urlopie (z tamtego roku zostało mi kilka dni a z tego 26 dni )wiec wracałabym gdzieś w styczniu ..nie obliczałam jeszcze dokładnie.
Co do opieki nad małym ja i TZ bedziemy musieli robic na zmiany jak dotąd czyli w systemie 3 zmianowym ...godzine miedzy zmianami bedziemy podrzucac małego do mamy...ach nie myslalam jeszcze jak to bedzie
karlocia
tez zeby napewno przez ciąze ..mnie od kilku dni łapia skurcze łydek w nocy wiec mały Adaś chyba też się podpiął do moich rezerw wapnia
marta na odpoczynek czas najwyzszy zazdroszcze ci ze lubisz prace ..chcialabym miec zawód który bym lubiała i bezstresowy i za godne pieniadze
może uda mi się po tej mojej szkole coś zdziałąć ...marzenia....
ola co do glukozy ja mialam nie jesc 12h przed badaniem

Ja dziś 34tc1dzień 41dni do porodu
moja pisze jak jest 32tc2 dni to tak pisze

ja nio od jutra zaczynam jak pisalam 33tc do porodu 55dni
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 08:51   #2918
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
wydawało mi się, że na skurcze to MagneB6, mój gin mi kazał brać nawet 3 razy dziennie po 2tabletki jak mnie będzie łapało, a jak to nie pomoże to badanie poziomu Mg i K
Co to jest humektan?
masz racje jezeli o miesnie chodzi to magnez już to edytuje
jestem ostatnio jakas rozkojarzona , ale wyczytałam ze na tym etapie ciazy moge tak mieć ..."masz kłopoty z pamięcią? To normalne. Ten nieprzyjemny efekt przejściowego kurczenia się komórek mózgowych ustąpi po porodzie."
Dzięki za gratki a Humektan KLIK to nawilzacz do buzki ..jakis czas temu dyskutowałysmy tu na forum o kremach

Stary 2010-05-31, 08:56   #2919
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Od zeszłego tygodnia siedzę u rodziców i internet mam z doskoku tylko Mała przez kilka dni praktycznie się nie ruszała, ale chyba postanowiła się zlitować i od wczoraj wieczorem trochę się już wypina Brzuszek nadal się stawia i twardnieje, ale nie boli już praktycznie, więc się nie przejmuję
Staram się was podczytywać i muszę powiedzieć, że dawno nie byłyście z pisaniem tak łaskawe
Stary 2010-05-31, 08:56   #2920
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A mam pytanie, jaki jest dobry termometr, ale nie do wanienki
tylko dla dziecka?

Próbowałam sobie już kupić dla siebie w tym roku i tak: rtęciowe wycofane (dla mnie były najlepsze), jakiś taki inny - musieliśmy oddać bo się nie dał strzepać, a elektroniczny zaniżał temp. Może macie jakąś sprawdzoną markę??
Ja jeszcze nie mam ale ponoć TEN jest rewelacja ,szwagier poleca. maja jeszcze z gumową koncówką zwykły elektroniczny ale tam cos musza dodawac czy odejmowac...

Stary 2010-05-31, 09:05   #2921
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Młoda ze mnie mama bo mój gin powiedział, że jak nie teraz to wcale i udało Nam się po 2 miesiącach starań o Zuzę
Ciążę znoszę kiepsko, już od 3 miesiąca dopadło mnie nadciśnienie, bywa, że po 4 tabletkach nadal mam 190/100 ale dbam o siebie i łykam te proszki bo najważniejsze żeby malutka była zdrowa
Teraz mam całkowity zakaz chodzenia, nadmiernego wysiłku i stresów do końca ciąży i nudzę się strasznie dlatego postanowiłam do Was dołączyć

Kochane, mam też malutkie pytanie. Z racji tego, że ja nie mogę, mój tż jedzie dziś po resztę brakujących Nam rzeczy i tu mam problem.
Czy termometr do kąpieli to rzecz niezbędna czy idzie sobie bez niego poradzić ?
super ze wam sie udalo za drugim razem a co do termometru to niby nie jest niezbedny bo kazdy ma lokcie ale to koszt rzedu 5-7 zl wiec niewielki. my mamy w ksztalcie statku wiec syn sie tez bedzie mogl nim bawic potem

Cytat:
masz racje jezeli o miesnie chodzi to magnez już to edytuje
jestem ostatnio jakas rozkojarzona , ale wyczytałam ze na tym etapie ciazy moge tak mieć ..."masz kłopoty z pamięcią? To normalne. Ten nieprzyjemny efekt przejściowego kurczenia się komórek mózgowych ustąpi po porodzie."
no to juz teraz jestem spokojniejsza. dzis rano stwierdzilam ze chyba cos jest nie tak ze mna bo najpierw bulke zamiast maslem to cukrem chcialam posmarowac, a potem noz chcialam do kosza wrzucic zamiast do zmywarki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 09:11   #2922
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
s
no to juz teraz jestem spokojniejsza. dzis rano stwierdzilam ze chyba cos jest nie tak ze mna bo najpierw bulke zamiast maslem to cukrem chcialam posmarowac, a potem noz chcialam do kosza wrzucic zamiast do zmywarki
Taa jak wyczytałam że mózg mi się skurczył ...

no ale jesteśmy usprawiedliwione przynajmniej ......tez jesteś nieźle zakręcona

Stary 2010-05-31, 09:15   #2923
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Taa jak wyczytałam że mózg mi się skurczył ...

no ale jesteśmy usprawiedliwione przynajmniej ......tez jesteś nieźle zakręcona
Ja tez czasem mam problem z pamiecia, ale to normalne podobno

Stary 2010-05-31, 09:32   #2924
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

Hej To ile masz latek?

A co do termometru- jasne, że idzie sobie poradzić! Powiem Ci sposób mojej mamy, która wysmiała mnie, że kupiłam termometr i stwierdziła, że i tak nie będę go uzywać, bo wystarczy sprawdzic wodę łokciem, jak dla Ciebie jest za zimna to dla malucha też, jak jest za gorąca to dla malucha też

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
O też mam problem ze strojami, bo oczywiście mam dość restrykcyjne zasady. Trochę je teraz naginam ze względu na stan
Jakie zasady?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
a wracajac do ubran, juz nie moge zniesc moich spodni ciazowych.. wszystko mnie cisnie i uwiera ;/ a w legginsach przeciez nie wyskocze
Dlaczego? ja cały czas w leginsach chodzę, do szkoły, na spacer, na zakupy
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 09:38   #2925
olakola
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
tak, ja mam podobnie

wydaje mi się, że ze względu na ten "przejściowy efekt" każda ciężarówka powinna mieć L4 od 8go miesiąca - jakby mieli po mnie poprawiać w pracy błędy, to bym miała przerąbane

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dlaczego? ja cały czas w leginsach chodzę, do szkoły, na spacer, na zakupy
ja też - leginsy + tunika za tyłek
albo spodnie dresowe
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 09:40   #2926
karolcia228
Zakorzenienie

Ja tez leginsy i tunika

Stary 2010-05-31, 09:45   #2927
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja juz dziś po kawie, sniadanku. Umyłam też włosy, byłam w sklepie po warzywa na zupkę i czekam na listonosza aż przyniesie mi wypłatę i jadę do biedrony Pociąg mam jakos o 13, mam nadzieję, że do tej pory zdąży

papeteria ja też miałam 2 razy skurcze łydki, przyjemne to to nie było

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

olakola, karolcia ja sobie teraz nie wyobrażam dżinsów, raz ubrałam i nie dość, że wyglądałam jak wieloryb (choć moja mama twierdziła, że dobrze ), to jeszcze czułam sie jak w pancerzu!

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

A co do tego obkurczania się mózgu, to ja posłodziłam mojemu tż herbatę herbatą Tzn. zamiast do gotowego naparu wsypać cukru to wsypałam herbatę . Albo kawę wstawiłam do lodówki, a mleko na półkę z kawą
Stary 2010-05-31, 09:46   #2928
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz dziś po kawie, sniadanku. Umyłam też włosy, byłam w sklepie po warzywa na zupkę i czekam na listonosza aż przyniesie mi wypłatę i jadę do biedrony Pociąg mam jakos o 13, mam nadzieję, że do tej pory zdąży

papeteria ja też miałam 2 razy skurcze łydki, przyjemne to to nie było

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

olakola, karolcia ja sobie teraz nie wyobrażam dżinsów, raz ubrałam i nie dość, że wyglądałam jak wieloryb (choć moja mama twierdziła, że dobrze ), to jeszcze czułam sie jak w pancerzu!
Ja zaraz napisz smsa do szefa o ktorej moge wpasc po 2 czesc wyplaty
Ja tez po sniadanku, a na obiad nie wiem co dzis...nie mam koncepcji

Stary 2010-05-31, 09:46   #2929
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gin też tak pisze...
a hanjah jeszcze wczoraj wrzucałą zdjęcie brzusia
Mnie 41dni dziś 34tc1dzień

Koniecznie daj znac po wizycie i

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

ja bede korzystala z tetry
Dam znac, spokojnie
obawiam się jedynie, że mi powie, że zaraz rodzę czy coś xD
Ale ja to pewnie do listopada przenoszę xD a jeszcze niedawno się obawiałam, że będzie szybciej, jak u mojej mamy.
Sama się nie mogę zdecydować czego sie obawiać

Co do wanienki to ja kupiłam takie coś.. takie takie nie wiem co
Ni kojarzy mi się z plastikową zjeżdżalnią ale jej zadaniem jest by dzidek siedział w miejscu a nie jeździł po całej wanience. Nie wiem czy będę używać ale kupiłam dla spokojności ducha bo się boje trzymać dzidziola. Gąbki nie kupowałam bo bakterie, na pieluszce strach położyć, że mu buzię zaleję.. niby powinnam podtrzymywać ale nie wiem jak to wyjdzie w "praniu".. no i a plastikowa konstrukcja wydała mi się rozsądna bo zawsze można ją wyjąć..a 20zł to nie majątek.
Zakręciłam chyba bardzo xD

O takie:
http://www.allegro.pl/item1050533239...owowrodka.html

Czas edycji: 2010-05-31 o 09:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 09:57   #2930
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry mamusie, kupiłam sobie dzisiaj do kawy rurkę z kremem i teraz mi po niej niedobrze, pogoda do dup.y, razdeszcz raz słońce, z M jestem na ścieszce wojennej i wogóle straciłam chęć do czegokolwiek. Ogólnie weekend może być ale bywały lepsze - chyba jedynym plusem była pogoda - wkońcu.
anuszka1401 - śliczna karuzela
muminek88 - piękne zdjęcia
Alguien - mamuska to ty już prawie, prawie rozpakowana, stresujesz się bardzo???
papeteria no brawo gratuluję zaliczonych egazminów, co do lekarki gin, czytałam o nie w necie, ale nie wiedziała, że to lekarna jedej z mamusiek majowo-czerwcowych. Jeśli chodzi o pracę też wracam po macierzyńskim, chcę i muszę, i to będie chyba gdzieś tak pod koniec grudnia.
pszczolka87 za wizytę
anoxa o rety kochana trzymaj sie mocno i jak najdłużej w dwupaku , informuj nas na bieżąco.
nyiloveu witaj, witaj a ile masz latek????
basia84 śliczne zdjęcia widziałam też na nk

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-31 o 09:59
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 09:57   #2931
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ale przecież studia są do czerwca -lipca a potem sierpień wolny i wrzesień tez jak się nie ma poprawek
kurcze no to naprawde szkoda, ż enie ma kto ;/ a twój tż będzie miec chociaż coś wolego w pracy żeby przynajmniej zaraz po powrocie do domu pomóc ci ?
ale w lato trzeba a te studia zarobic i poza pomoca przy gospodarstwie na zniwach musi jechac do pracy. 30 dni przed porodem moge sobie zalatwic pania z ubezpieczalni co mi bedzie chodzic pomagac, posprzatac i wogole ale jakos mi sie to za bardzo nie wiedzi...A po cc tz ma 30 dni opieki nademną z czego 6 straci zeby byc z malym jak bede w szpitalu

Cytat:
[/COLOR]muminek współczuję
Wiecie, ja praktycznie nie odczuwam aż tak bardzo tej ciąży. Śpię normalnie, bez żadnych rogali,przesypiam całą noc, nie wstaję w nocy ani razu siku, rzadko mnie coś boli, a jak juz to bardzo szybko przechodzi, wymiotów nie miałam ani razu, zgage tylko pare razy, ale słabą, ogólnie jest ok. Wiadomo, że jak posprzątam całe mieszkanie to czuję się trochę zmęczona, ale nie mogę narzekać...
ja ppniekad wiedzialam na co sie pisze, ciesze sie wogole ze udalo mi sie zajsc i utrzymac ciaze wiec jakos musze przezyc ale nie powiem mam juz czasem dosc

Cytat:
nie nie potrzebujesz a zamiast wkladki mozesz uzyc zwyklej pieluszki tetrowej

matko ta pogoda jest straszna,czuje sie jakby marzec byl, tak dzis zimno i szaro. Nawet po kawie i prysznicu nie umiem sie obudzic ....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 10:12   #2932
agravka
Wtajemniczenie

witam !
ja wstalam dopiero 30 min temu juz po sniadanku, teraz lece pod prysznic, musze troche dom ogarnac, ale wszystko w ramach rozsadku.
powiem Wam, ze w piatek sprzatalam, mylam wanne i wogle sie nie oszczedzalam i po skonczeniu dostalam strasznej zadyszki i czulam sie jakbym miala zemdlec...masakra
dzisiejsza noc tez nie nalezala do najlepszych...nie dosc ze wstawalam siku z 5 razy, to tz za kazdym razem pytal gdzie ide to nad ranem mialam skurcz lydki...blleeee
bylam w weekend u mojej kolezanki, ktora urodzila w kwietniu, przed swietami i powiem Wam, ze juz sie nie boje opieki nad moim maluszkiem, bo z ta jej mala wszystko umialam zrobic tyle ze ona juz pieknie glowke trzyma... uczylam sie tez kapac
byla tu dyskusja o lewatywie-ja jestem jak najbardziej za, bo co to zrobic sobie w domku lewatywe (choc nigdy nie robilam, ale wydaje mi sie ze to nic takiego). Wole to niz zesrac sie na sali porodowej przy tz, lekarzach i pielegniarkach-przeciez to straszne upokorzenie! poza tym dziecko moze sie nabawic jakiegos zapalenia, bo przeciez nie wytra mnie po kupce, tylko skupia sie na porodzie! rozmawialam z tata na ten temat-mowil tez zeby sie dokladnie ogolic przed porodem, bo potem te wosy sie sklejaja w krwi i wogle jest obrzydliwie.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

postanowilam tez, ze torbe spakuje w sobote 29 czerwca, bo z tego co wyliczylam, wtedy bedzie 37 tydzien. Niech wczesniej nie wychodzi!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 10:18   #2933
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

a jak się robi lewatywę w domu? trzeba cos specjalnie kupić?
Stary 2010-05-31, 10:19   #2934
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć dziewczyny.
Chciałam tylko napisać, że mam wynik posiewu bakteriologicznego z szyjki macicy i jest on jałowy! Można działać.
Na 13tą idę do poradni cukrzycowej i po wizycie dzwonię do mojego ginekologa z wiadomościami. Ciekawa jestem kiedy będzie możliwe założenie krążka.
Trzymajcie się a ja powolutku się zbieram ( czytaj w tempie żółwia ).
Stary 2010-05-31, 10:21   #2935
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje mi sie, ze kupuje sie w aptece i poprostu napuszczasz wody i wstrzykujesz sobie w tylek, a potem ta woda wszystko wyplukuje i do porodu jedziesz pustaw sensie z pustymi jelitami
Stary 2010-05-31, 10:24   #2936
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a
ja ppniekad wiedzialam na co sie pisze, ciesze sie wogole ze udalo mi sie zajsc i utrzymac ciaze wiec jakos musze przezyc ale nie powiem mam juz czasem dosc
masz prawo byc zmęczona, nawet jeżeli wiedziałaś na co się piszesz od tego masz nas, żeby sobie ponarzekać

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze kupuje sie w aptece i poprostu napuszczasz wody i wstrzykujesz sobie w tylek, a potem ta woda wszystko wyplukuje i do porodu jedziesz pustaw sensie z pustymi jelitami
Ja wiem, że u mnie w szpitalu robia lewatywę, ale w domu to zawsze w domu chyba tez sobie takie cos zafunduję

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

lazurowa trzymaj się kochana!
Stary 2010-05-31, 10:31   #2937
itakasia
Zakorzenienie

witam
u nas ciagle pada dobrze ze chociaz cieplo
agravka
zgadzam sie z toba co do lewatywy i golenia, chocby dla wlasnego komfortu i lepszego samopoczucia mamy i dziecka

ja nie kupuje termometru ani wkladki do wanienki

ja po sniadanku i kawce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 10:33   #2938
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ja tam też się ogolę i chcę lewatywę, a jak będzie trzeba to niech mnie nacinają
Stary 2010-05-31, 10:38   #2939
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Kupuje się taki zestaw do lewatywy. Ja kupiłam
Jest to butelka plastikowa taka miękka zakończona takim.. szpirulcem xD
W sensie ma dłuuugą końcówkę co się ją wsadza w duszę

Powiem Wam, że się nieco przeraziłam jak to zobaczyłam, mój tż jeszcze bardziej xD i z miejsca powiedział ze łzami w oczach "ja ci tego nie zrobię". No a ja sama nie wiem czy dam rade to wykonać bo ciężko będzie sobie wetknąc odpowiednią rzecz w odpowiednią część i ścisnąć butlę by te 500ml ! wleciało gdzie powinno. Nie wiadomo jaką pozycję przyjąć xD
http://www.aptekaslonik.pl/images/prod/7997/enema.jpg
tak wygląda zestaw tylko ten jest 150ml a mi pani w aptece sprzedała 500ml. i nie wiem ile się powinno zaaplikować coby wystarczyło xD
Jak sie nie uda to w szpitalu się wypnę

Czas edycji: 2010-05-31 o 10:50
Stary 2010-05-31, 10:39   #2940
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam też się ogolę i chcę lewatywę, a jak będzie trzeba to niech mnie nacinają
mam takie samo zdanie!

zapomnialam sie pochwalic, ze kupilismy lozeczko-ostatecznie zdecydowalismy sie na radek 2 o takie http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=368050 tylko ze biale.
oczywiscie juz zlozone stoi i czeka a mi przykro, bo wpatruje sie w nie jak glupia i mysle, ze szkoda ze dzidzi jeszcze nie ma
musze kupic posciel, ale mam nietypowe wymagania: chce dobrej jakosci posciel na poduszke, koldre, wypelnienie,czyli poduszke i koldre, ochraniacz, maskownice i przybornik. a Wszedzie sa takie zestawy jeszcze ze stelazem i baldachimem,a ja tego nei chce. macie cos do polecenia?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości