|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Mój doktorek jak mialam np 32tc3dni (bo tak zazwyczaj do niego chodze co trzy tygodnie wiec 3 jest zawsze w końcówce)to mi pisze 32tc..
Rozmawiacie o pracy..ja musze wrócic po macierzynskim i zaległym urlopie (z tamtego roku zostało mi kilka dni a z tego 26 dni )wiec wracałabym gdzieś w styczniu ..nie obliczałam jeszcze dokładnie. Co do opieki nad małym ja i TZ bedziemy musieli robic na zmiany jak dotąd czyli w systemie 3 zmianowym ...godzine miedzy zmianami bedziemy podrzucac małego do mamy...ach nie myslalam jeszcze jak to bedzie karlocia tez zeby napewno przez ciąze ..mnie od kilku dni łapia skurcze łydek w nocy wiec mały Adaś chyba też się podpiął do moich rezerw wapnia ![]() ![]() marta na odpoczynek czas najwyzszy ![]() ![]() może uda mi się po tej mojej szkole coś zdziałąć ...marzenia.... vette dostałam od koleżanki humektan, wprawdzie stosuje dopiero kilka dni, ale rewelacyjny jest..póki co tfu tfu nie zapycha i jest bardzo wydajny ola co do glukozy ja mialam nie jesc 12h przed badaniem Ja dziś 34tc1dzień 41dni do porodu ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-31 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() Muszę tylko kupić wkładkę do wanienki , żeby maleństwo swobodnie położyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wpisywanych przez gina tygodni to mój wpisuje dokładnie, czyli skoro wizytę mam dziś to mi wpisze 33/4 ![]() ![]() Do porodu zostało 45 dni ![]() A jednej dziewczynie dziś (w 37tyg.) odeszły wody z samego rana ![]() To jest poród z zaskoczenia ![]() Od wczoraj mi cieknie z nosa a dziś się obudziłam z bolącym gardłem :/ Która mnie zaraziła co? ![]() Ale dziś wizyta u gina to może dotrwam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-31 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a hanjah jeszcze wczoraj wrzucałą zdjęcie brzusia ![]() Mnie 41dni dziś 34tc1dzień Koniecznie daj znac po wizycie i ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nyiloveu witaj ![]() ja termometru do wanienki nie kupuję - będę sprawdzać łokciem (a właściwie to TŻ będzie ![]() no ja o 2 w nocy zjadłam kilka czekoladek ![]() papeteria a mój gin jak mam np 32tc3dni to pisze 33tyg; gratuluję zaliczeń Cytat:
Co to jest humektan? anoxa - trzymaj się!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Rozeznanie
|
Specjalnej nie, ale położna pytała czy aby na pewno nie jadłam poprzedniego dnia wieczorem jakichś słodyczy, więc może lepiej nie jeść.
A mam pytanie, jaki jest dobry termometr, ale nie do wanienki tylko dla dziecka? Próbowałam sobie już kupić dla siebie w tym roku i tak: rtęciowe wycofane (dla mnie były najlepsze), jakiś taki inny - musieliśmy oddać bo się nie dał strzepać, a elektroniczny zaniżał temp. Może macie jakąś sprawdzoną markę?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nio od jutra zaczynam jak pisalam 33tc do porodu 55dni ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jestem ostatnio jakas rozkojarzona , ale wyczytałam ze na tym etapie ciazy moge tak mieć ..."masz kłopoty z pamięcią? To normalne. Ten nieprzyjemny efekt przejściowego kurczenia się komórek mózgowych ustąpi po porodzie." ![]() Dzięki za gratki a Humektan KLIK to nawilzacz do buzki ..jakis czas temu dyskutowałysmy tu na forum o kremach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
Od zeszłego tygodnia siedzę u rodziców i internet mam z doskoku tylko
![]() ![]() ![]() Staram się was podczytywać i muszę powiedzieć, że dawno nie byłyście z pisaniem tak łaskawe ![]()
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale jesteśmy usprawiedliwione przynajmniej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do termometru- jasne, że idzie sobie poradzić! Powiem Ci sposób mojej mamy, która wysmiała mnie, że kupiłam termometr i stwierdziła, że i tak nie będę go uzywać, bo wystarczy sprawdzic wodę łokciem, jak dla Ciebie jest za zimna to dla malucha też, jak jest za gorąca to dla malucha też ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
wydaje mi się, że ze względu na ten "przejściowy efekt" każda ciężarówka powinna mieć L4 od 8go miesiąca - jakby mieli po mnie poprawiać w pracy błędy, to bym miała przerąbane ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
albo spodnie dresowe |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
Ja tez leginsy i tunika
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
Ja juz dziś po kawie, sniadanku. Umyłam też włosy, byłam w sklepie po warzywa na zupkę i czekam na listonosza aż przyniesie mi wypłatę i jadę do biedrony
![]() ![]() papeteria ja też miałam 2 razy skurcze łydki, przyjemne to to nie było ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- olakola, karolcia ja sobie teraz nie wyobrażam dżinsów, raz ubrałam i nie dość, że wyglądałam jak wieloryb (choć moja mama twierdziła, że dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- A co do tego obkurczania się mózgu, to ja posłodziłam mojemu tż herbatę herbatą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez po sniadanku, a na obiad nie wiem co dzis...nie mam koncepcji ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obawiam się jedynie, że mi powie, że zaraz rodzę czy coś xD Ale ja to pewnie do listopada przenoszę xD a jeszcze niedawno się obawiałam, że będzie szybciej, jak u mojej mamy. Sama się nie mogę zdecydować czego sie obawiać ![]() Co do wanienki to ja kupiłam takie coś.. takie takie nie wiem co ![]() Ni kojarzy mi się z plastikową zjeżdżalnią ale jej zadaniem jest by dzidek siedział w miejscu a nie jeździł po całej wanience. Nie wiem czy będę używać ale kupiłam dla spokojności ducha bo się boje trzymać dzidziola. Gąbki nie kupowałam bo bakterie, na pieluszce strach położyć, że mu buzię zaleję.. niby powinnam podtrzymywać ale nie wiem jak to wyjdzie w "praniu".. no i a plastikowa konstrukcja wydała mi się rozsądna bo zawsze można ją wyjąć..a 20zł to nie majątek. Zakręciłam chyba bardzo xD O takie: http://www.allegro.pl/item1050533239...owowrodka.html
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-31 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2930 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie, kupiłam sobie dzisiaj do kawy rurkę z kremem i teraz mi po niej niedobrze, pogoda do dup.y, razdeszcz raz słońce, z M jestem na ścieszce wojennej i wogóle straciłam chęć do czegokolwiek. Ogólnie weekend może być ale bywały lepsze - chyba jedynym plusem była pogoda - wkońcu.
anuszka1401 - śliczna karuzela muminek88 - piękne zdjęcia Alguien - mamuska to ty już prawie, prawie rozpakowana, stresujesz się bardzo??? papeteria ![]() pszczolka87 ![]() anoxa o rety kochana trzymaj sie mocno i jak najdłużej w dwupaku ![]() nyiloveu ![]() ![]() ![]() basia84 śliczne zdjęcia widziałam też na nk
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-31 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
matko ta pogoda jest straszna,czuje sie jakby marzec byl, tak dzis zimno i szaro. Nawet po kawie i prysznicu nie umiem sie obudzic .... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Wtajemniczenie
|
witam !
ja wstalam dopiero 30 min temu ![]() powiem Wam, ze w piatek sprzatalam, mylam wanne i wogle sie nie oszczedzalam i po skonczeniu dostalam strasznej zadyszki i czulam sie jakbym miala zemdlec...masakra dzisiejsza noc tez nie nalezala do najlepszych...nie dosc ze wstawalam siku z 5 razy, to tz za kazdym razem pytal gdzie ide ![]() bylam w weekend u mojej kolezanki, ktora urodzila w kwietniu, przed swietami i powiem Wam, ze juz sie nie boje opieki nad moim maluszkiem, bo z ta jej mala wszystko umialam zrobic ![]() ![]() byla tu dyskusja o lewatywie-ja jestem jak najbardziej za, bo co to zrobic sobie w domku lewatywe (choc nigdy nie robilam, ale wydaje mi sie ze to nic takiego). Wole to niz zesrac sie na sali porodowej przy tz, lekarzach i pielegniarkach-przeciez to straszne upokorzenie! poza tym dziecko moze sie nabawic jakiegos zapalenia, bo przeciez nie wytra mnie po kupce, tylko skupia sie na porodzie! rozmawialam z tata na ten temat-mowil tez zeby sie dokladnie ogolic przed porodem, bo potem te wosy sie sklejaja w krwi i wogle jest obrzydliwie. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- postanowilam tez, ze torbe spakuje w sobote 29 czerwca, bo z tego co wyliczylam, wtedy bedzie 37 tydzien. Niech wczesniej nie wychodzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
a jak się robi lewatywę w domu? trzeba cos specjalnie kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Chciałam tylko napisać, że mam wynik posiewu bakteriologicznego z szyjki macicy i jest on jałowy! Można działać. Na 13tą idę do poradni cukrzycowej i po wizycie dzwonię do mojego ginekologa z wiadomościami. Ciekawa jestem kiedy będzie możliwe założenie krążka. Trzymajcie się a ja powolutku się zbieram ( czytaj w tempie żółwia ).
#2935 |
Wtajemniczenie
|
wydaje mi sie, ze kupuje sie w aptece i poprostu napuszczasz wody i wstrzykujesz sobie w tylek, a potem ta woda wszystko wyplukuje i do porodu jedziesz pusta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- lazurowa trzymaj się kochana! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
witam
u nas ciagle pada ![]() agravka zgadzam sie z toba co do lewatywy i golenia, chocby dla wlasnego komfortu i lepszego samopoczucia mamy i dziecka ![]() ja nie kupuje termometru ani wkladki do wanienki ja po sniadanku i kawce ![]()
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
ja tam też się ogolę i chcę lewatywę, a jak będzie trzeba to niech mnie nacinają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Kupuje się taki zestaw do lewatywy. Ja kupiłam
![]() Jest to butelka plastikowa taka miękka zakończona takim.. szpirulcem xD W sensie ma dłuuugą końcówkę co się ją wsadza w duszę ![]() Powiem Wam, że się nieco przeraziłam jak to zobaczyłam, mój tż jeszcze bardziej xD i z miejsca powiedział ze łzami w oczach "ja ci tego nie zrobię". No a ja sama nie wiem czy dam rade to wykonać bo ciężko będzie sobie wetknąc odpowiednią rzecz w odpowiednią część i ścisnąć butlę by te 500ml ! wleciało gdzie powinno. Nie wiadomo jaką pozycję przyjąć xD http://www.aptekaslonik.pl/images/prod/7997/enema.jpg tak wygląda zestaw tylko ten jest 150ml a mi pani w aptece sprzedała 500ml. i nie wiem ile się powinno zaaplikować coby wystarczyło xD Jak sie nie uda to w szpitalu się wypnę ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-31 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapomnialam sie pochwalic, ze kupilismy lozeczko-ostatecznie zdecydowalismy sie na radek 2 o takie http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=368050 tylko ze biale. oczywiscie juz zlozone stoi i czeka ![]() ![]() musze kupic posciel, ale mam nietypowe wymagania: chce dobrej jakosci posciel na poduszke, koldre, wypelnienie,czyli poduszke i koldre, ochraniacz, maskownice i przybornik. a Wszedzie sa takie zestawy jeszcze ze stelazem i baldachimem,a ja tego nei chce. macie cos do polecenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.