Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 21:43   #2911
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Mój problem z nimi polega na tym, że zakochałam się w wersji sprzed
reformulacji- niby ten sam zapach, ale jakiś taki cieplejszy, gładszy, bardziej przystępny. To, co kupiłam rozczarowało mnie, bo jest tylko podobne do posiadanej przeze mnie próbki, nie jest identyczne, za to wyłazi jakaś taka dziwna nuta- dla mnie to papierosy :/
Ale nie wykluczam, ze się jeszcze polubimy
A kiedy była reformulacja Kryształka i mozna gdzies jeszcze dorwac wersję sprzed dla porównania?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:53   #2912
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
A kiedy była reformulacja Kryształka i mozna gdzies jeszcze dorwac wersję sprzed dla porównania?
Nie mam pojęcia- testowałam w Sephorze jakiś egzemplarz w bardzo intensywnie żółtym odcieniu i z niego właśnie odlano mi próbkę. Potem testowałam w innej Sephorze wodę już znacznie jaśniejszą (taką jak moja), ale jakoś nie skojarzyłam, że może coś dziwnego stało się z zapachem... Niewykluczam również, że Cristalle zmieniło kolor, ściemniało pod wpływem żarówek i ich ciepła, ale zapach zdecydowanie różni się od tego, co kupiłam.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 01:26   #2913
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Justyna ja sie przyznam nie dosc ze od czasu do czasu na twoj blog zagladam (obrazy i obrazki w swietnym klimacie ) to na dodatek wielbie twoj styl i poczucie humoru
Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
To i ja wyznam, że zaglądam na bloga Ju regularnie
Dziękuję Wam baaardzo- to miło czytać, do mnie chyba nie tak wiele osób wchodzi, czasem uprawiam wręcz sztukę dla sztuki- ale co ja poradzę, że lubię pisać.
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
to dokładnie tak jak ja

Charlie Gold dryndus, aleee jakiiii pięęęękny cynamon taki ciepły, suchy, korzenny, no naprawdę cacko i czuję te śliwki z morelami, ale dopiero po godzince mniej więcej, trwały i mocny
Nie może być! Nie mogę dorwać testera, a jestem już żywo zainteresowana.

Przy okazji- Charlie Blue= matko święta, jeden z najmocniejszych zapachów, jakie testowałam! Kiler, to za mało powiedziane- nos urywa, przy tym, niestety, w mojej ocenie, nieładny, niestety. Nachalny, gorzki, z nutą kiszonki, i z cukrem na dodatek, POTWÓR!!! W dawnym stylu.
Uważajcie na ręce i palce, testować tylko na papierku i nie daj Boże nie dotknąć przy tym nosa ani żadnej innej części ciała bądź garderoby.
Nie żartuję!
Aż mam ochotę go jeszcze raz przetestować- gdzieś z dala od ludzi

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
mój ma nadwrażliwość zapachową objawiającą się tym, że jak zapach się nie podoba to czuje go jak pies - wtedy wpada w depresję, furię i migrenę jednocześnie a te ładne czuje słabo, albo wcale
niedawno wychodząc na wolne powietrze z synem uczyniłam na nadgarstek jeden mały psik Obsession - po przeszło godzinie dołączył do nas TZ, poczuł zapach, zaczął się dziwnie zachowywać, po czym zlokalizował zródło i uciekł ze słowami: ide stąd bo normalnie nie ręczę za siebie to była najostrzejsza reakcja, wcześniej na inne dryndusy
Mój też mówi- czasami, rzadko, bo jestem już ostrożniejsza- to samo- nie ręczę za siebie. Dziś, jak na dłoń psiknełam jeden raz Lou Lou sprzed reformulacji, to aż twarz Mu się zmieniła. Nie czekałam na recenzję, tylko pobiegłam się szorować do łazienki, w której spędziłam kwadrans. To było 4 h temu i jeszcze czuję
coś wspaniałego

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
Ja też nie narzekam na Obsession- ten dryndus bardzo mi się podoba Ale reszta mojej rodziny- wielbiciele świeżuchów się krzywią na niego Tylko 14-letni kuzyn który mnie odwiedził stwierdził, ze to ŁADNY ZAPACH będą z niego ludzie
Już lubię tego chłopca. Kształtuj Mu gust, na ile możesz

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:56   #2914
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Szybkie testy w Superpharm (niestety tylko bloterkowe, bo ręce miałam zajęte):

Roberto Cavalli Oro- mmm, baaardzo mnie zachęcił do kolejnych testów, ciężkawy, słodkawy, duszny, z masą cynamonu. Trochę chyba dryndus

Lou Lou- nie miałam dotąd przyjemności z tymże, bardzo mi się spodobał, staroświecki nieco, ale jakże przyjemny. Muszę koniecznie przetestować na własnej skórze.

Moschino Moschino- ktoś tu je porówał do Obsession- faktycznie, coś w tym jest, może nie tyle jeśli chodzi o nuty, ale o ogólny klimat zapachu. Do ponownych testów.

Zielone Herbatki EA:
Lotus- bardzo delikatna, ledwo wyczuwalna właściwie, słaba herbatka podlana wodą po kwiatkach
Cherry Blossom- ta nieco bardziej zdecydowana, choć też nie za mocna, troszkę słodsza

Edit: zapomniałam o Blue Sugar (kupiłam dla TŻta): jak dla mnie kopia A*Mena, przypalona wata cukrowa podlana paczulą, powinna mu się spodobać

Edytowane przez Mendosita
Czas edycji: 2012-07-27 o 12:02
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:17   #2915
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
nie taki skarb wprawdzie Obsession nie czuł (nadal nie wiem jak to możliwe ) ale fuja mi na wszystkie wanilie i słodkości, o kokosie już nie wspomnę bo nienawidzi, a ja uwielbiam on lubi delikatne, zwiewne, kwiatowe których ja krótko mówiąc nie znoszę
moj od wanilii tez ma dziwne reakcje kokos- szkoda gadac...za slonia sie ze mna chcial rozwiesc i tak samo jak twoj preferuje zdechle nienachalne kwiatki sratki chyba jedyny zapach ktory nam obojgu sie podoba to chloe
a tak w ogole to moze my tego samego meza mamy
Stary 2012-07-27, 17:11   #2916
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam baaardzo- to miło czytać, do mnie chyba nie tak wiele osób wchodzi, czasem uprawiam wręcz sztukę dla sztuki- ale co ja poradzę, że lubię pisać.
Bardzo się cieszę

Nie może być! Nie mogę dorwać testera, a jestem już żywo zainteresowana.
Justyno! Jest na e-glamour za 20,70 caluśka setka KLIK!
A jak nie chcesz całości to służę próbasem po powrocie z wakacji

(¨`·.·´¨)
`·.(¨`·.·´¨)
` ·.,.·´
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 22:09   #2917
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
Justyno! Jest na e-glamour za 20,70 caluśka setka KLIK!
A jak nie chcesz całości to służę próbasem po powrocie z wakacji
Z całą pewnością nie wytrzymam do końca wakacji
Na wyjeździe zobaczę, czy gdzieś nie ma.
Ale- dziękuję bardzo!

Stary 2012-07-28, 10:36   #2918
lexxi
Zakorzenienie

Wczoraj odwiedzałam siostrę w stolicy więc korzystając z okazji trochę potestowałam Byłam w Victoria's Secret i wywąchałam wszystko (trochę pobieżnie), nic mi się nie podobało Chciałam obniuchać TEN zapach ale panie nic o nim nie wiedziały, więc pewnie to była jakaś limitowanka albo go wycofali...szkoda, bo fragrantica mówi, że podobny do Princess, więc mógłby mnie zainteresować. Ale przynajmniej nic mnie nie kusiło, bo wszystko jakieś takie na jedno kopyto robione Niuchałam też sobie w Douglasie różne zapachy dla przypomnienia i w sumie mogłabym mieć: LouLou, Chanel 5 i czarną Coco

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:44   #2919
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

Dhan Al Oudh Al Nokhbba - takiej wędzonej śliwki węgierki jeszcze nie wąchałam w perfumach! Początek trochę ścierkowy, ale później poezja
Śliwka bardzo mocno wysuszona, że miąższ stał się twardy i wyczuć można pestkę. Zapach generalnie z oudem, gorzkawy, mroczny
La Yuqawam - przypomina Kenzo Słonia, tylko z bardzo ciekawą świeżą nutą- Słoń w wersji fresh
Wyczaiłam na all perfumerię, sprzedają też próbki, 9 zł z przesyłką za 5 dowolnych zapachów, miło i sympatycznie
www.sklep.yasmeen.pl

Edytowane przez Srebrna Lisica
Czas edycji: 2012-07-29 o 05:27
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:09   #2920
justynaneyman
Zakorzenienie

Lisico! Niechże Cię uściskam- dziękuję za wynalezienie tej perfumerii (i podzielenie się tym na wątku), zaraz zamówię próbki, rzeczywiście cena niewygórowana, a jak sobie wyobrażę czekanie na 10, albo, co tam, 20 próbek perfum z Dubaju, to mi coś skacze w środku z radości
Oraz poproszę o sprawozdania z testów- koniecznie!

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2012-07-28 o 11:10
Stary 2012-07-28, 12:00   #2921
Pin up girl
Zakorzenienie

Ja mam pytanie co do tej perfumerii - przy składaniu zamówienia jaką opcję należy wybrać w kategorii "dostawa", żeby przesyłka faktycznie była darmowa?

EDIT: Już wszystko wiem, również dziękuję za link do tej strony

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2012-07-28 o 12:03
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 12:04   #2922
justynaneyman
Zakorzenienie

Rozmawiałam z panią w tej perfumerii- trzeba wejść na str. główną, potem na dole z lewej "kontakt" i tam będą dane do przelewu.
Już zamówiłam 10 próbek.
Ciekawe, czy znajdzie się wśród nich jakiś dryndus? Może w męskich dla Wojtka?

Stary 2012-07-28, 12:20   #2923
dobbinka
Zakorzenienie

Justyno, po prostu klknęłaś próbki razy 2 i nie zrobią problemów, że np jeden set na głowę? Bo mnie też kusi więcej niż 5 zapachów.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:13   #2924
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Dołączam się do podziękowań Wieczorem sobie usiądę i będę szukać czegoś dla siebie...

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Już wszystko wiem - bardzo miła pani powiedziała, że próbki w zestawie mają po 0,5ml - ale można zaznaczyć, że chciałaby się większą pojemność (max 2,5, pojemność fiolki) - wtedy oczywiście trzeba proporcjonalnie więcej zapłacić.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:24   #2925
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Dołączam się do podziękowań Wieczorem sobie usiądę i będę szukać czegoś dla siebie...

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Już wszystko wiem - bardzo miła pani powiedziała, że próbki w zestawie mają po 0,5ml - ale można zaznaczyć, że chciałaby się większą pojemność (max 2,5, pojemność fiolki) - wtedy oczywiście trzeba proporcjonalnie więcej zapłacić.
Tzn. można wziąć np 2,5ml jednego zapachu za te 9zł?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 13:27   #2926
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Tzn. można wziąć np 2,5ml jednego zapachu za te 9zł?
tak - tylko trzeba napisać maila. Generalnie, firma jest nastawiona bardzo "frontem do klienta".
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 14:20   #2927
gryx82
BAN stały

Ja tam darmowej przesyłki nie widzę
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 14:23   #2928
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ja tam darmowej przesyłki nie widzę
Przy kosztach przesyłki jest opcja "próbki".
Stary 2012-07-28, 14:32   #2929
gryx82
BAN stały

Ale ja ciemny jestem
Stary 2012-07-28, 14:34   #2930
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ale ja ciemny jestem
Za wcześnie pewnie wstałeś, nie martw się.
Stary 2012-07-28, 14:38   #2931
gryx82
BAN stały

Stary 2012-07-28, 15:16   #2932
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Justyno, po prostu klknęłaś próbki razy 2 i nie zrobią problemów, że np jeden set na głowę? Bo mnie też kusi więcej niż 5 zapachów.
W ogóle niczego nie klikałam, tylko mialam gorącą linię z panią z tej perfumerii. Ona była dobrych parę lat w Dubaju i dlatego zafascynowały ją tamte zapachy. I w ogole ta firma - Rasasi- jest na Fragrantice, ale nie wszystkie perfumy.
Chyba pojadę do Krakowa.
Uprzedziła mnie, że próbki są malutkie robione przez nich, tylko takie, zeby się zorientować, o co biega.

Stary 2012-07-28, 15:48   #2933
aileenn
Mother of Cats

I ten Yasmeen jest w Krakowie
Lisico, pozwól, też Cię uściskam

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 17:19   #2934
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
I ten Yasmeen jest w Krakowie
Lisico, pozwól, też Cię uściskam
A ja uściskam Ciebie, bo nie doczytałam, że to u nas
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 18:03   #2935
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
A ja uściskam Ciebie, bo nie doczytałam, że to u nas
To znaczy napad będzie? Dawno na Krakowskiej nie byłam. Trza nadrobić.

Nasza wysoka aktywność zaowocowała wprowadzeniem nowych opcji w Yasmeen - są różnej wielkości próbki w różnych cenach, sama się skuszę na 1ml chyba, bo z korka, czy nadgarstka, to mi się prawie wszystko podoba. Swoją drogą, to naprawdę miło, że perfumeria tak szybko reaguje na potrzeby klientów. Bardzo jestem ciekawa tych arabskich cudów.

Edytowane przez dobbinka
Czas edycji: 2012-07-28 o 21:46
Stary 2012-07-29, 18:23   #2936
lady Vader
Rozeznanie

Intense Tiare Montale – bardzo słodka, intensywna gardenia z delikatnym, lecz wyczuwalnym kokosem w tle, w bazie dołącza wanilia. Piękny, wakacyjny, radosny zapach, bardzo trwały, ale ostrzegam – trzeba bardzo lubić kwiaty i gardenię, żeby przeżyć z nim dzień, bo nadmiar tej kwiatowej słodyczy może zemdlić.

Coco Mademoiselle edp – podobny przypadek jak z Chance - krążyłam, testowałam wiele razy to na papierze, to na nadgarstku - ale dzisiaj udało mi się w końcu przetestować globalnie. I tak - to ładny zapach – cytrusowo – różano – paczulowy, kobiecy i wdzięczny w nienachalny sposób, ale jest w nim niestety jakaś sztuczność, coś co kojarzy się z zapachem środków czystości - podobnie miałam z Chance. Trwałość też nie jest powalająca.

V Valentino – nic ciekawego - kwiatowo-owocowa mieszanka z delikatnie pudrową, syntetyczną, waniliową bazą. Na szczęście mało intensywny i nietrwały.

Winter White Dawn Spencer Hurwitz – zamówiłam próbkę, bo miał byc podobny do mojego ukochanego Teint de Neige. Wielkiego podobieństwa nie wyczułam- to po prostu dość ładny, kosmetyczno - pudrowy, migdałowo - mleczny zapach, o mizernej intensywności i trwałości. Szkoda czasu.

Musk Villoresi – przyjemne, kremowo – pudrowe, nieco oleiste, łagodne piżmo z odrobiną róży. Piżmo z gatunku tych czystych i mydlanych - nie cielesnych i zwierzęcych. Ładny zapach, ale niestety słaby, baardzo bliskoskórny i nietrwały.

eo01 biehl parfumkunstwerke – początek średnio mi się podoba – coś pomiędzy Słoniem a OI – czyli sporo cynamonu, wanilii i goździków , ale rozrzedzone i rozmydlone owocami i bliżej niezidentyfikowanymi kwiatami, później na szczęście zapach się zagęszcza i na skórze pozostaje ładna cynamonowo-przyprawowa baza. Przyjemny zapach, ale bez rewelacji. Trwałość i intensywność przyzwoita.

Samsara ekstrakt – jakiś czas temu poznałam Samsarę w wersji edt i byłam zachwycona-miękki, koci, pudrowo - sandałowy zapach - ale niestety koszmarnie nietrwały. Ekstrakt nie jest pod tym względem dużo lepszy - jest bardziej gęsty, mocniej czuć drewno sandałowe, a mniej kwiaty, ale jest przyczajony przy skórze i średnio trwały. Nie dla mnie Samsara...
Stary 2012-07-29, 20:45   #2937
justynaneyman
Zakorzenienie

Miałam (do jutra ) Wersję Samsary edp i jest baaardzo trwała. Nie tylko na mnie. Przyjaciółka chciała mnie zabić, kiedy na całodniowy wspólny wypad popsikała sobie Samsarą włosy. Edp jest też bardziej miękka i kremowa od edt, przy tym równomierniejsza w pachnieniu.

Stary 2012-07-29, 22:32   #2938
lady Vader
Rozeznanie

Justys dzieki za info - zastanawiałam się kiedyś nad edp, muszę koniecznie spróbować,bo Samsarę uwielbiam i serce mi się ściska z zalu ,ze taka zołza nietrwała
Stary 2012-07-29, 22:59   #2939
justynaneyman
Zakorzenienie

Koniecznie wypróbuj- i to w kilku, nieco odległych od siebie odsłonach
Pamiętam, że w stos. do edt również miałam zastrzeżenia ad trwałości.

Testowałam zapachy pamiętane z dzieciństwa- Le Jardin, kiedyś chyba Max Factor, teraz Eden Classics z Anglii.
Klasyczny- szary, z niby kwiatkiem jako nasadką- zdziwił mnie brakiem trwałości i popłuczynowością.
Za to- dziwna rzecz- dezodorant jest bardzo mocny! Kwiaty, biale, prostackie, ordynarne i sztuczne. Typowy ejtis. Ma swój urok (kioskowy)
Le Jardin d'Amour (ten czarny) testowałam tylko w dezodorancie- i również trwałość niezwykła, bardzo podobny do Agenta Provocateura, tylko mniej dryndusowy. Wojtek powiedział, że czuje różę podszytą czymś nieprzyjemnym, jakby piołunem. Mnie się to podoba - dodaje zapachowi pazura. Ciekawa jestem, jakby się sprawował zapach w czarnym flakoniku z czerwonym "kwiatkiem"- tzn czy rownież, jak szary, byłby rozwodniony? jestem skłonna zaryzykować- 30stkę można kupić za ok. 20zł na All

Stary 2012-07-30, 12:35   #2940
Pin up girl
Zakorzenienie

Nuit de Noel, Caron - czuć, że padł ofiarą reformulacji, jednak skutki nie są aż tak tragiczne jak np. w przypadku Narcisse Noir.
Silnie wyczuwalna kombinacja róży, jaśminu i ylang-ylang, co w pewnym stopniu upodabnia Nuit de Noel do No. 5 EDP, nie ma tu jednak aldehydów i cytrusów. Poza tym wyczuwalne jest piżmo, niestety nie w wersji ciepłej miękkiej i przytulnej, ale zimne, dość ostre, toaletowe (tzn. przywodzące na myśl świeżo wyczyszczoną łazienkę, raczej z czasów PRL). Intensywność i trwałość przeciętne, jakby stłumione.

Sweet Lady, Ricarda M. - przypomina mi Ombre Rose, sporo tu suchego, kosmetycznego, różanego pudru wzbogaconego w otwarciu akcentem cytrusowym, czego nie ma w kompozycji Brosseau. W bazie wyczuwalne są cieplejsze, drzewne niuanse. Ciekawy, chociaż nieskomplikowany.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości