|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
a mój w ogóle jest dziwny jeśli chodzi o zapachy, co już wielokrotnie pisałam
Ale chyba już woli dryndusy od słodkich waniliowo- karmelowych zapachów i innych ulepów które ja uwielbiam mówił, że lekko pachnie i nawet może być, a to przecież mega mocny i trwały dryndus! Natomiast na Beyonce Heat bardzo się skrzywił
|
|
|
|
#2882 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przypadkiem wpadła mi w ręce próbka O d'Azur Lancome. Kojarzyłam toto z bergamotą i cytryną, myślę sobie "nie może być tragedii"... otóż jest tragedia. Nigdy nie przepadałam za zapachami Lancome, wszystkie straszą syntetyczną paskudną nutą. A d'Azur chyba najbardziej...coś jak plastik, guma i landrynka,o. Bergamotkę czuć tam całe 3 sekundy. |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety też ich nie znoszę - chanel 5 to dla mnie traumatyczne doświadczenie...A mój małżonek na kwiatki i owocki fuja, krzywi się, że "pachnie jak wszystko" - a lubi za to zapachy pieprzne, lekko kadzidlane, drzewne - wszystkie określa mianem "lutowniczki". Miłosci do Bois de Paradis - nie jestem mu w stanie przekazać...
|
|
|
|
#2885 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ostatnio się wykosztowałam nawet na Cristalle, bo naszła mnie faza na zielsko
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mnie się nigdy nie podobały, a im jestem starsza tym bardziej mnie od nich odrzuca. A wydawałoby się, że właśnie osiągnęłam wiek jak najbardziej odpowiedni dla tego typu zapachów
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej mi pasują zapachy, które można by chyba zaliczyć do mainstreamu w niszy - noszalne, nie mam dziwadeł w kolekcji - ale jednak inne niż typowe kfiatko-owocki. |
|
|
|
|
#2889 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Poza tym liznęłam juz L'artisanów i chcę więcej ![]() Poniuchałabym bym chętnie CdG, ale nie mam gdzie. Może jednak to i lepiej, bo jakby zas mi się coś spodobało, to ...
|
|
#2890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Niegdyś namiętnie spryskiwałam sie obsession i nie pamiętam krytycznych reakcji ze strony płci przeciwnej
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomocy
testuję dzis Kashminę Touch i nie pachnie tzn po psiknięciu przez mniej niż 5 minut czuje lekki drzewno-cytrusowy zapach i zaraz się ulatnia- nie czuć nic a wylałam na siebie już ze 2 ml ona naprawdę taka słaba jest?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to ten typ zapachu, ze globalnie użyty przypomina o sobie co jakiś czas jak ma na to ochotę
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię słabiaków
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Baaardzo kapryśny zapach. I co dziwne, znajomi czują go na mnie zawsze, podczas gdy w moim odczuciu już dawno po zapachu pozostało tylko wspomnienie
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-07-25 o 20:05 |
|
|
|
|
#2895 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Comme des Garcons Play Green - zielona miętowa herbata, z delikatnym dymkiem po kilku godzinach.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2896 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój z kolei wscieka się i mówi, że nie zdaję sobie sprawy z tego, jaka Mu robię przykrość- "Jakby ktoś ciągle puszczał przy Tobie bąki albo mu nogi śmierdziały i mówił, że on tak ma i już" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Żeby nie było- butów w szpic nie znoszę, za to Obsession ALE nie znosi też słodkich zapachów i banalnych. Lubi paczulę (bez dryndusa, co nie jest proste), muski, zapachy jednoskładnikowe "naturalne", kadzidła, pieprz, nienawidzi jadalnych i wanilii Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też tak jest. Doszlam do wniosku, ze nawet, jesli się objawi, to nie odpowiada mi ta himeryczność.
|
|
#2897 |
|
spin doctor
|
Rochas Absolu Intense Simply Red-kiedys, dawno temu miałam, ale postanowiłam odświeżyć znajomość. Zapach otulający, kwiatowo- waniliowy z pazurem. Dla mnie to taki mix Obsession, Addicta i Deep Red. W recenzjach piszą o kokosie-a w życiu go tam nie ma. Najpiękniejsza za to jest w nim taka ostra, dymna(jak w Addict) wanilia
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...imply-red.html KWC
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2012-07-26 o 05:48 |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna ja sie przyznam
nie dosc ze od czasu do czasu na twoj blog zagladam (obrazy i obrazki w swietnym klimacie
|
#2899 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Padłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Charlie Gold cynamon taki ciepły, suchy, korzenny, no naprawdę cacko Paris Hilton Passport Paris no nie lubię jej i już, ale kurde zapachy ma fajne, moim zdaniem w porównaniu do innych celebryckich pachnideł, o niebo lepsze co prawda nie wiem czemu akurat jej Paryż pachnie wanilią i czerwonymi porzeczkami, ale W OGÓLE mi to nie przeszkadza jest waniliowo owocowo kwiatowo słodko, czyli tak jak lubię może zbyt płasko, może banalnie, ale mi się podoba i już! i tak będę pachnieć
|
|
|
#2901 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Mnie się podobało męskie Obsession - damskie to porażka
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
nie taki skarb
) ale fuja mi na wszystkie wanilie i słodkości, o kokosie już nie wspomnę bo nienawidzi, a ja uwielbiam on lubi delikatne, zwiewne, kwiatowe których ja krótko mówiąc nie znoszę ![]() Przyszła Aquolina Pink Sugar Sensual i powiem krótko- zapach jest identyczny jak Fantasy BS Polecam wielbicielkom słodziaków, bo za cenę jaką proponuje perfumeria.pl to po prostu żal nie kupić
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedawno wychodząc na wolne powietrze z synem uczyniłam na nadgarstek jeden mały psik Obsession - po przeszło godzinie dołączył do nas TZ, poczuł zapach, zaczął się dziwnie zachowywać, po czym zlokalizował zródło i uciekł ze słowami: ide stąd bo normalnie nie ręczę za siebie to była najostrzejsza reakcja, wcześniej na inne dryndusy (spodobało mi się to określenie zdarzało mu się mędzić ale nie do tego stopnia, zresztą wielu okazji nie ma bo i mnie niewiele takich starobabskich killerów pasuje ![]() ale ja już teraz dość wyrozumiała jestem w tym względzie, jesteśmy w trakcie diagnozy syna który podobnie reaguje na glośne dzwięki, mąż póki co niezdiagnozowany
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
będę obsession bronić. Ono w otwarciu rzeczywiście jest kwaśne i szyprowe. Ale to, co zostaje po paru godzinach to piękna, ciepła waniliowo-ambrowa baza ("Pachniesz jak indyjskie kadzidełko").
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko 14-letni kuzyn który mnie odwiedził stwierdził, ze to ŁADNY ZAPACH będą z niego ludzie
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Stella Mccartney L.I.L.Y. - dla mnie bez zachwytu, trufli nie czuję, typowy zapach kwiatowy ale na pewno nie szyprowy. Nie umiem opisywać perfum więc wybaczcie, do niczego je nie porównam ale dla mnie jest to kolejny wtórny zapach kwiatowy, nosa nie urywa choć wiadomo co nos to gust
|
|
|
|
#2907 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ja dalej moją mam i robię kolejne podejścia, ale tylko z próbki bez psikacza, psiknięta z atomizera za bardzo mnie drażni
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reformulacji- niby ten sam zapach, ale jakiś taki cieplejszy, gładszy, bardziej przystępny. To, co kupiłam rozczarowało mnie, bo jest tylko podobne do posiadanej przeze mnie próbki, nie jest identyczne, za to wyłazi jakaś taka dziwna nuta- dla mnie to papierosy :/ Ale nie wykluczam, ze się jeszcze polubimy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

Ale chyba już woli dryndusy od słodkich waniliowo- karmelowych zapachów i innych ulepów które ja uwielbiam
mówił, że lekko pachnie i nawet może być, a to przecież mega mocny i trwały dryndus! Natomiast na Beyonce Heat bardzo się skrzywił

. Na mężczyźnie byłby pewnie obłędny - ja się w nim absolutnie nie czuję.
. Mnie się nigdy nie podobały, a im jestem starsza tym bardziej mnie od nich odrzuca. A wydawałoby się, że właśnie osiągnęłam wiek jak najbardziej odpowiedni dla tego typu zapachów

. Niegdyś namiętnie spryskiwałam sie obsession i nie pamiętam krytycznych reakcji ze strony płci przeciwnej
testuję dzis Kashminę Touch i nie pachnie

taki ciepły, suchy, korzenny, no naprawdę cacko
on lubi delikatne, zwiewne, kwiatowe których ja krótko mówiąc nie znoszę
to była najostrzejsza reakcja, wcześniej na inne dryndusy (spodobało mi się to określenie