|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
staraupa obgryzac paznokcie:eee: a potem krzywa płytka wrr
w zyciu bym nie wpadła na taki pomysł takiemu maluszkowi łatwo obciąc pazurki jak spi![]() tygrysia te wiaderka podobno fajne sa, widzialam na youtubie filmiki jak dzieci sie w tym kapia i faktycznie wygladaja na zadowolone, ale ja chyba bym sie nie przemogła moze takie co samo w miare siedzi i trzyma głowke to jo, ale nie mialabym sumienia włozyc tam noworodka ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- dziewczyny z bydgoszczy, czy Wy wynajmujecie prywatną polozna? jakie sa 'u nas' ceny za ta przyjemnosc ![]() Ja sama nie wiem, niby bym chciala, ale wsumie co ona mi pomoze przeciez za mnie nie urodzi Sama nie wiem
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
własnie pomalowałam sobie pazurki u nog
kurcze a jak ja to zrobię pod koniec ciąży?
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy mogłabyś na priv lub e-mail przesłać mi taką listę? Też chcę mieć taką położną, ale nie wiedziałam skąd wziąć nazwiska Wybrałaś położną przypadkowo, czy rozmawiałaś z nimi? Ile kosztuje taka przyjemność?Dokładnego terminu szkoły rodzenia jeszcze nie mam. Będę wiedziała pod koniec września kiedy zaczynam ![]() Cytat:
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-22 o 18:36 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej, jestem
![]() z małym wszystko w porządku wiercił się bardzo tak ze zmierzyć było ciężko nadal jest chłopak (i lekarz powiedział że o pomyłce nie może być mowy ) . Co do swędzenia, jutro muszę zrobić badania, jak by były wyniki podwyższone to od razu zadzwonić i skieruje mnie do szpitala a jak w normie to obserwować i jakby się nasiliły to robić jeszcze raz a jak będzie ok to powiedział że 'znajdziemy inny sposób na dojście od czego to jest'. Powiedział że albo od wątroby, albo trzustki, albo taki urok chyba wolałabym już ten urok. I lekarz się śmiał że teraz prawdziwy boom jest, bo na ostatnim dyżurze odebrał... 10 porodów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
||||
|
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
obgryzać dziecku paznokcie?
![]() co do tego wiaderka to nie wyobrażam sobie włożyć tam wiotkiego niemowlaka, któremu główka leci na wszystkie strony.... i jeszcze wepchać tam swoją rękę żeby go umyć pupki raczej dobrze się nie domyje. Dla mnie to wynalazek.dziękuję wszystkim dziewczynom za życzenia!!! kasiahexe i tobie też najlepszego z okazji rocznicy!!!! |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2921 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba Męża nauczę ![]() A mi dzisiaj przyszły spodnie z wymiany z allegro i gratis w postaci bluzy dla Dzidka Fajna jest i miło, że sprzedająca pomyślała o takiej rekompensacie ![]() W ogóle to chyba teraz zacznę szybciej przybierać na wadze, bo zjadłam dzisiaj śniadanie, owoce, bułkę z pieczarkami, placki z sosem pieczarkowym, danie chińskie (z bratem na pół ), loda i na koniec rosół Jestem mega najedzona ![]() Inutil super, że z dzieckiem wszystko ok Teraz trzymam za dobre wyniki
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-08-22 o 18:58 |
|||
|
|
|
#2922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
straszne to jest moim zdaniem ![]() Poza tym wydaje się trudne do umycia dziecka, ręką trzeba będzie nieźle się nagimnastykować... jestem zdecydowanie na NIE
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
inutil super ze z maluchem wszystko wporzadku
oby to tylko urok był ale gdyby co, to nie ma się co załamywac, juz sa takie techniki i wiedza lekarzy ze wszystko bedzie dobrze![]() W MSWiA rodziła moja znajoma, i raczej odradza, jak opowiadała swój porod to armagedon ale fakt ze kazdy szpital ma + i - i jedni polecają inni nie, jednak ja osobiscie tego w ogole ne brałam pod uwage
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek pewnie ze bedziemy się udzielać
ja przynajmniej licze na rady i wspieranie w trudnych momentach ![]() a odnosnie opini, oczywiscie ze zdam , ale ja rodze pozniej niz Ty to mysle, ze sama juz bedziesz wiedziała co dla Twojego dziecka bedzie pasowac najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- brzytwa i jechane ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Wiecie co, moj tz stwierdził, ze mam okres w ciązy Wczoraj mowilam ze mnie cmi brzuch lekko jak na okres, a on dzisiaj przemyslał i idzie za mną do lazienki i z powazna mina mowi"wiesz czemu cie tak brzuch bolał? Bo ty masz okres w ciązy" i dalej konczy, ze zawsze przed okresem mialam humory, i teraz od paru dni tez bylam marudna, a teraz jak reka odjał, tak jak w momencie kiedy dostawałam okres Co za teoria
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już to widzę! ciekawe co na to tż, czy podoła i w ogóle czy zechce ![]() Co do karmienia butelką- chciałabym jak najdłużej piersią, no ale nie wiadomo jak to będzie z pokarmem, laktacją... ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- hahahahahahaha
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz mnie uspokoił i jakoś się nie martwię. Zobaczymy jak wyniki. Powiedział że w razie co do szpitala i ustalą mi tam leczenie, jeśli to by była cholestaza, to tak szybko wykryta, że nie ma co się bać, tylko trzeba sprawdzać i siebie obserwować chyba jutro pojadę na te badania do biziela bo tam dają wyniki tego samego dnia, nie wiem gdzie jeszcze tak jest ![]()
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek podobno przy pomocy lusterka da rade samemu sie tam ogarnąc
ja mam nadzieje, bo nie zebym sie meza wstydziła, ale jakos taką pielegnacje wole robic sama ale jak nie da rady, to juz mnie uprzedził, ze on chetny heheinutil, ja robie badania prywatnie u mnie w miasteczku w laboratorium, i na zwykla morfologie czekam dzien, jak jakies wieksze to w ogole pare dni Nie wiem jak jest w bydgoskich szpitalachA co do wyboru szpitala na poród, to wszystko zalezy czego kobieta oczekuje, bo niektore mysla ze porod to pojdzie latwo lekko i przyjemnie, a jak boli itd to potem sa takie opinie- ze szpital jest zły.Ja tam sie nie nastawiam narazie, zdaje sobie sprawe ze musze zaufac tym poloznym i lekarzom, robic co beda kazali i urodzic ![]() A wlasnie? wy po kazdej wizycie u gin robicie jakies badania? bo ja np teraz nie mam nic . tzn sama dla siebie zrobie mocz bo mialam bakterie i jestem ciekawa czy sie zmienilo ![]() I w ogole witamin tez nie mam brac zadnych- narazie te z owocow i warzyw i kwas foliowy niby dobrze bo po co sie faszerowac, ale moja morfologia zawsze byla na niskim poziomie
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale nie wiadomo jak to będzie Lusterko owszem da radę, no ale nie wiem jak, skoro od dołu nic nie ujrzysz, bo brzuch, noge podniesiesz to brzuch... nie wiem jak poza tym ja mam prysznic więc ciężko mi będzie samej chyba ![]() Cytat:
Zobaczymy Mówił, że w 25 czy 35 tyg będzie masa badań
|
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() Cytat:
a ja taaaak to uwielbiam no oczywiście nie ma co przesadzac
|
|
#2931 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lista jest tutaj: http://www.szpitalzelazna.pl/poradni...-okoloporodowe oj ja też Cytat:
obiad zrobiony i zjedzony placki ziemniaczane z gulaszem ![]() Cytat:
ja bym się bała, że mnie zatnie gdzieś a w takim miejscu to bym go chyba
|
|||
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil fajnie,z e z bobaskiem ok
rób szybko te badania co do golenia to ja uprzedziłam meża, że bedzie to robił i się zgodził hehe nie wstydzę się bo w końcu to mój mąż ![]() a jesli chodzi o badania to ja po kazdej wizycie mam morfologię plus mocz....ostatnio mialam do tego jeszcze odczyn coombsa a teraz mam glukoze ;/ bleeeeeeee |
|
|
|
#2933 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do męża o kaskę na takie usługi bo inaczej zaszantażuję go: 'sam będziesz musiał malować' Cytat:
właśnie czy na bikini można w ciązy do kosmetyczki? ale tam robią pewnie tylko woskiem, nigdy nie byłam więc nie wiem, więc zostaje mąż Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo tam tanio można wyprodukować, ale to nie znaczy, że wszystko jest stamtąd słabej jakości
|
|
|
#2934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzurka pierwsza klasa pewnie ![]() Nie no chyba by nie zaciął... poza tym- ja przy goleniu zawsze gdzieś się zatnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie jak jest dobry wynik to nie robi, ale jak by był zły to pewnie musiałabym powtórzyć po miesiącu- tak to rozumiem na logikę chyba ![]() Cytat:
no, ale pożyjemy, zobaczymy
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agatek krzywa cukrowa, to badanie , na ktorym trzeba wypic iles tam ml glukozy na czczo. Nigdy nie piłam, ale podobno mega słodkie, az do obrzydzenia. potem po 1h czy 2 badaja znowu krew Czasem mozna wkropic troche cytryny
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-22 o 20:05 |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Agatku najpierw Ci badają glukozę we krwi(podejrzewam, ze glukometrem) a potem dają do wypicia kubeczek wody z glukozą i po godzinie znów mierzą...
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za info
![]() Tż mówi że kupił te caramello (twixy) 4 paczki pakowane po 7 sztuk
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
u mnie pobierają krew normalnie z żyły, potem dają pić glukozę, a potem po godzinie lub dwóch (zależy czy pijecie glukozę 50 czy 75) znów pobierają z żyły
|
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Agatku
![]()
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

w zyciu bym nie wpadła na taki pomysł
takiemu maluszkowi łatwo obciąc pazurki jak spi
moze takie co samo w miare siedzi i trzyma głowke to jo, ale nie mialabym sumienia włozyc tam noworodka 

kurcze a jak ja to zrobię pod koniec ciąży?

) .
chyba wolałabym już ten urok. 

pupki raczej dobrze się nie domyje. Dla mnie to wynalazek.

już to widzę! 

więc ich napewno nie kupię