|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
staraupa obgryzac paznokcie:eee: a potem krzywa płytka wrr
![]() ![]() ![]() tygrysia te wiaderka podobno fajne sa, widzialam na youtubie filmiki jak dzieci sie w tym kapia i faktycznie wygladaja na zadowolone, ale ja chyba bym sie nie przemogła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- dziewczyny z bydgoszczy, czy Wy wynajmujecie prywatną polozna? jakie sa 'u nas' ceny za ta przyjemnosc ![]() Ja sama nie wiem, niby bym chciala, ale wsumie co ona mi pomoze ![]() ![]() ![]() Sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
własnie pomalowałam sobie pazurki u nog
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy mogłabyś na priv lub e-mail przesłać mi taką listę? Też chcę mieć taką położną, ale nie wiedziałam skąd wziąć nazwiska ![]() Dokładnego terminu szkoły rodzenia jeszcze nie mam. Będę wiedziała pod koniec września kiedy zaczynam ![]() Cytat:
![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-22 o 17:36 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 | ||||
Zakorzenienie
|
hej, jestem
![]() z małym wszystko w porządku wiercił się bardzo tak ze zmierzyć było ciężko ![]() ![]() Co do swędzenia, jutro muszę zrobić badania, jak by były wyniki podwyższone to od razu zadzwonić i skieruje mnie do szpitala a jak w normie to obserwować i jakby się nasiliły to robić jeszcze raz a jak będzie ok to powiedział że 'znajdziemy inny sposób na dojście od czego to jest'. Powiedział że albo od wątroby, albo trzustki, albo taki urok ![]() I lekarz się śmiał że teraz prawdziwy boom jest, bo na ostatnim dyżurze odebrał... 10 porodów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
obgryzać dziecku paznokcie?
![]() ![]() co do tego wiaderka to nie wyobrażam sobie włożyć tam wiotkiego niemowlaka, któremu główka leci na wszystkie strony.... i jeszcze wepchać tam swoją rękę żeby go umyć ![]() dziękuję wszystkim dziewczynom za życzenia!!! kasiahexe i tobie też najlepszego z okazji rocznicy!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mi dzisiaj przyszły spodnie z wymiany z allegro i gratis w postaci bluzy dla Dzidka ![]() ![]() W ogóle to chyba teraz zacznę szybciej przybierać na wadze, bo zjadłam dzisiaj śniadanie, owoce, bułkę z pieczarkami, placki z sosem pieczarkowym, danie chińskie (z bratem na pół ![]() ![]() ![]() Inutil super, że z dzieckiem wszystko ok ![]() ![]() Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-08-22 o 17:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym wydaje się trudne do umycia dziecka, ręką trzeba będzie nieźle się nagimnastykować... jestem zdecydowanie na NIE ![]()
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
inutil super ze z maluchem wszystko wporzadku
![]() ![]() ![]() W MSWiA rodziła moja znajoma, i raczej odradza, jak opowiadała swój porod to armagedon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Agatek pewnie ze bedziemy się udzielać
![]() ![]() a odnosnie opini, oczywiscie ze zdam , ale ja rodze pozniej niz Ty to mysle, ze sama juz bedziesz wiedziała co dla Twojego dziecka bedzie pasowac najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- brzytwa i jechane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Wiecie co, moj tz stwierdził, ze mam okres w ciązy ![]() Wczoraj mowilam ze mnie cmi brzuch lekko jak na okres, a on dzisiaj przemyslał i idzie za mną do lazienki i z powazna mina mowi"wiesz czemu cie tak brzuch bolał? Bo ty masz okres w ciązy" ![]() i dalej konczy, ze zawsze przed okresem mialam humory, i teraz od paru dni tez bylam marudna, a teraz jak reka odjał, tak jak w momencie kiedy dostawałam okres ![]() Co za teoria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do karmienia butelką- chciałabym jak najdłużej piersią, no ale nie wiadomo jak to będzie z pokarmem, laktacją... ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- hahahahahahaha ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz mnie uspokoił i jakoś się nie martwię. Zobaczymy jak wyniki. Powiedział że w razie co do szpitala i ustalą mi tam leczenie, jeśli to by była cholestaza, to tak szybko wykryta, że nie ma co się bać, tylko trzeba sprawdzać i siebie obserwować ![]() chyba jutro pojadę na te badania do biziela bo tam dają wyniki tego samego dnia, nie wiem gdzie jeszcze tak jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Agatek podobno przy pomocy lusterka da rade samemu sie tam ogarnąc
![]() ![]() ![]() inutil, ja robie badania prywatnie u mnie w miasteczku w laboratorium, i na zwykla morfologie czekam dzien, jak jakies wieksze to w ogole pare dni ![]() A co do wyboru szpitala na poród, to wszystko zalezy czego kobieta oczekuje, bo niektore mysla ze porod to pojdzie latwo lekko i przyjemnie, a jak boli itd to potem sa takie opinie- ze szpital jest zły.Ja tam sie nie nastawiam narazie, zdaje sobie sprawe ze musze zaufac tym poloznym i lekarzom, robic co beda kazali i urodzic ![]() A wlasnie? wy po kazdej wizycie u gin robicie jakies badania? bo ja np teraz nie mam nic . tzn sama dla siebie zrobie mocz bo mialam bakterie i jestem ciekawa czy sie zmienilo ![]() I w ogole witamin tez nie mam brac zadnych- narazie te z owocow i warzyw i kwas foliowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale nie wiadomo jak to będzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2930 | |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2931 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
lista jest tutaj: http://www.szpitalzelazna.pl/poradni...-okoloporodowe oj ja też ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() obiad zrobiony i zjedzony ![]() ![]() Cytat:
![]() ja bym się bała, że mnie zatnie gdzieś ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Inutil fajnie,z e z bobaskiem ok
![]() co do golenia to ja uprzedziłam meża, że bedzie to robił i się zgodził ![]() ![]() a jesli chodzi o badania to ja po kazdej wizycie mam morfologię plus mocz....ostatnio mialam do tego jeszcze odczyn coombsa a teraz mam glukoze ;/ bleeeeeeee |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
właśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2934 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fryzurka pierwsza klasa pewnie ![]() Nie no chyba by nie zaciął... poza tym- ja przy goleniu zawsze gdzieś się zatnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agatek krzywa cukrowa, to badanie , na ktorym trzeba wypic iles tam ml glukozy na czczo. Nigdy nie piłam, ale podobno mega słodkie, az do obrzydzenia. potem po 1h czy 2 badaja znowu krew Czasem mozna wkropic troche cytryny ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-22 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Agatku najpierw Ci badają glukozę we krwi(podejrzewam, ze glukometrem) a potem dają do wypicia kubeczek wody z glukozą i po godzinie znów mierzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za info
![]() ![]() Tż mówi że kupił te caramello (twixy) ![]() ![]() ![]() ![]()
#2938 |
Rozeznanie
|
u mnie pobierają krew normalnie z żyły, potem dają pić glukozę, a potem po godzinie lub dwóch (zależy czy pijecie glukozę 50 czy 75) znów pobierają z żyły
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
Agatku
![]() ![]()
#2940 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.