|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Patik, a lepiej się zachowuje od przeprosin ?
Pamiętaj o przyszłym tygodniu ! A co do pisania mgr mam to samo. Staram się o tym nie myśleć :P
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje
Jestem wściekła, chce mi się wyć Poszłam na pocztę wysłać pampersy Brumkowi i zgubiłam pieniądze |
|
|
|
#2913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale nie ma innej opcji - na pewno będzie dobrze!!! Cytat:
Nie lubię tego i boję się wtedy o kręgosłup Tymcia
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
witam po długiej przerwie... komp mi padł i bardzo mi źle z tym było,ale wracam zza światów
![]() Dziękuję WODAQUA i AANIA za telefony bardzo mi miło,że o mnie pamiętacie ![]() zaczynam nadrabiac i widzę smutną Agulębaaaar ehhhh.Aguś ja wiem ,że jesteś super mamą bo chcesz wszystkiego co najlepsze dla swojej córki,a to,że nie zawsze wychodzi nam tak jak chcemy to już inna historia liczą się Twoje dobre chęci...przecież wiemy wszystkie ,że to nie z lenistwa ,głupoty itd... Aga- przyjmij to do siebie ,że jesteś wspaniałą mamą,uwierz nam na słowo.życze CI bardzo mocno,żeby przestały Ci się zdarzać wszelkie nieszczęścia nie smuć się już żabko idę czytać dalej...będzie ciężko
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Patik bardzo się ciezę, że mąż przeprosił
Też mi się wydaje, że Dominik może jeszcze polubi wiaderko ![]() Trzymam za szczepienie.Brunetko kurcze fatalnie, że zgubiłaś pieniążki Cały portfel?!My też się wczoraj potwornie wystraszyliśmy, dlatego padła odrazu decyzja o przełożeniu do wanienki... |
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje wszystkim za miłe słowa
a Wiki, fakt najpiękniejsza dziewczynka na świecie, dla mnie oczywiscie. I dla tatusia bo mąż zakochany w niej. Zanetaaa jeśli liczyć od momentu kiedy miałam pierwsze skurcze to wyjdzie jakoś ze 3 dni w papierach z wypisu mam wpisane 19 godzin a partych 15 minut. Patik szybko sie buzka zagoila. Az sama zdziwiona byłam bo w oczach znikalo. Lece bo Wiki Juz marudzi |
|
|
|
#2917 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brunetko no fakt szlag by człowieka trafił ![]() agulaabar kochana nie ma lepszej mamy dla młodej niż Ty
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie narzekam na mojego żbika w sumie
|
|
#2920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Po szczepieniu...ufff
![]() Poszlo lepiej niż ostatnio, ale tylko dwie igły były. Troszeczke popłakała, pani pielegniarka bardzo miła (poprzednio-jędza ). Oby tylko teraz wszystko bylo OK.i uwaga waga: 4500 Cytat:
Cytat:
)Cytat:
|
|||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Agula wiesz że jesteś najlepszą mamą dla Lili!! nawet nie śmiej się myśleć inaczej
|
|
#2922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak
![]() Cytat:
Ale do spowiedzi nie udało się Nam pójść, bo Szymon się rozpłakał i dzisiaj idziemy na wieczorną mszę... Ja zakładam od jakiegoś tygodnia ![]() Cytat:
Dzień dobry, My właśnie jesteśmy po 3 h spacerku z Szymonkiem. Cały przespał, dopiero pod klatką obudził się mały głodek i pędem do domku dać cyca
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
U nas poszczepienna noc spokojna. pediatra podczas wizyty zwrocila tylko uwage ze mamy czesciej lezec na brzuszku bo przepuklina sie robi.
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecię mnie dzisiaj osrało
doslownie!!! zmieniałam jej pieluchę akurat, a ta tak wystrzeliła, że cała mamusi koszulka w żółtej kupie była, przewijak i podłoga do mycia chyba debridat zaczyna działać bo koopa poszła bez płaczu....w ogóle to jak udało sie wam nauczyc dzieci ciagnac smoka?? bo moja hanka to pluje nim na odległość.... specjalną fanką smoczków nie jestem, ale może on by ja uspokajał jak ma ataki płaczu patik super, że mąż przepeosił aguulaaabar jesteś najlepszą mamusią dla lilki!!! nie myśl inaczej!!!! i już się nie smutkaj jacieee ja też jeszcze nie wstawiłam opisu porodu... |
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Lilkaa82, proszę link do albumów.
![]() http://allegro.pl/dziecinny-album-do...792255297.html Stronczu, byłaś naprawdę dzielna to chyba najdłuższy poród w naszym wątku? Wiktoria po prostu śliczności. Patik, może wreszcie do tż dotarło, że jego czepianie się było bezpodstawne i świetnie sobie radzisz z malutką. |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój miał taką potrzebę ssania od urodzenia że od razu zassał smoka , bez niego był straszny płacz a ze smokiem sie w mig uspokaja
|
|
|
|
|
#2928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z wagą i reakcją na szczepionki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo ja wychodzę z siebie żeby Tymciowi czymś innym zastąpić potrzebę ssania (a ma gigantyczną!!!), żeby mu smoka nigdy nie podawać Śpiewam, tańczę, gadam a on i tak pewnie wolałby possać. Tak sobie myślę że gdybym dała tego smoka, to w ogóle bym nie wiedziała że mam dziecko, bo byłby taki spokojniutki, bo to chyba jedyna rzecz która mu teraz w życiu doskwiera. Ale nie poddam się na razie i
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-09-15 o 14:26 |
|||
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie, waga imponującaTy się śmiejesz, ale ja je uwielbiam! Wczoraj mąż mi kupił cały kartonik słoiczków Pieleszko my poprostu daliśmy jak był "głodny" ![]() Stroneczku dobrze, że jesteście już w domku i że Wiki tak pięknie się zagoiła |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek a tak w sumie dlaczego bronisz się od smoka? Ja też chciałam nie dawać małej smoczka, bo odbierałam go tylko jako " zatkanie aby była cicho" ale jak zobaczyłam w Szpitalu jaką ma potrzebę ssania
to opadły mi ręce, nie wiedziałam że aż taką ma potrzebę, teraz widzę że nawet kiedy sobie zje i potem cmoka sobie pierś i tak by mogła robić przez cały sen...a przecież Ja funkcjonować muszę ![]() U mnie tak jak u Dziubka, sama zaczeła ssać
|
|
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane, mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie
![]() Na początki serdecznie Was pozdrawiam Podczytuje wątek, ale przyznam że ciężko mi nadążyć za wami przy dziecku .Długo nie pisałam bo spędziłam 10 dni w szpitalu (6 dni na patologii - i próbach wygonienia małej z brzucha - nieskutecznie) w końcu 10 dni po terminie zdecydowali się na zrobienie cesarki, wszystko opiszę jak będę miała trochę wiece czasu teraz się oswajamy z Kasią ![]() Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie mamy i gratuluje fajnych pociech |
|
|
|
#2933 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Dzisiaj nie spałam od 3 bo Dominik sobie kupkę zaczął robić, mamusia mu w tym pomagała i wtedy już się rozbudził i nie chciał spać. Ostatnio właśnie tak jest że do 3-4 jest super od razu zasypia i śpi dobrze ale nad ranem pręży się jak by chciał kupkę zrobić i częśto dopiero ją robi wieczorem. Już u nas były takie piękne noce gdzie tylko jedno karmienie nocne było a teraz znowu jest co 3 godz i prężenie z rana. Dobrze, że nie płacze przy tym, ale i tak mi go żal, bo ziewa przy tym i na pewno by sobie jeszcze pospał. A nie pisałam Wam jeszcze, że Dominika chrzestna jest w ciąży. jest to moja bardzo bliska przyjaciółka jeszcze do podstawówki i bardzo się ucieszyłam na tą nowinę. Natalia rok starała się o dzidziusia, bo ma problem z wysoka prolaktyną, ale w końcu sie udało Jest teraz w 7tyg i zastanawiałam się czy mi czasem nie odmówi bycie chrzestną, ale na szczęście nie wierzy w te głupie zabobony [QUOTE=zanetaa88;29406713] Wczoraj byliśmy na kontroli bioderek, wszystko pięknie idealnie. Jak czekaliśmy na doktorka to Emilie "mówiła" : Eeee, Aaaa. jakby to miało znaczyć : " Idziesz już doktorku" Doktorek przyszedł, zbadał i co i Emilie się zsiurała to miał za to ze musiała czekać ![]() rozszerzał jej nóżki i nic nie płakała. Za 2 miesiące kontrola, mamy oczywiście "nadal" szeroko pieluchować, do tej pory nic nie robiliśmy mimo,że powinniśmy, więc będziemy postępować tak jak dotychczas + noszenie w chuście. Taką wizytę to Ja mogę zrobić każdemu dziecku i zbierać po 30zł a nie 60zł Ale na kontrolną zapisałam się już z NFZ bo to za 2 miesiące dopiero, więc spokojnie jeszcze mnie zapisali. Zaszalałam dzisiaj, kupiłam sobie tuniko-sukienkę + leginsy, i dwie bluzeczki + buciki ![]() Uwielbiam takie kobiecie zakupy ! Pojechaliśmy też do lumpa, bo moja pannica rośnie i nie miałam śpiochów ![]() /QUOTE] Brawa za udaną wizytę i zakupowe szaleństwa ![]() Cytat:
A jeżeli chodzi o ulewnaie to już bardzo rzadko ulewa, chyba że w ogóle nie odbił bo zasnął, albo się przejadł (rzadko się mu to zdarza) Cytat:
Nawet mieliśmy sprzeczkę o ten podgrzewacz bo TŻ twierdzi że to zbędna rzecz i że będzie leżeć w kącie, a ja mu na to że on w nocy nie karmi, to niech się nie wypowiada. Twierdzi też że czas podgrzewania jest za długi, i że o wiele szybciej przygotowuję mleczko dotychczasowym sposobem (termos + zimna woda w dzbanku). No i teraz dzisiaj przyszedł i obawiam się, czy czasem nie będzie miała trochę racji, ale nie mogę mu tego udowodnić Zobaczymy w praktyce....A ty Beatko jakie widzisz plusy podgrzewacza. Bo do kuchni i tak potem trzeba lecieć umyć butelkę, więc już sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasze kciuki przecież maja moc![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A dziewczyny poratujcie mnie: Przyszedł dzisiaj zamówiony aspiartor nose frida i mam problem, bo Dominik ma za małą dziurkę w nosie, żeby tą końcówkę aspiratora mu włożyć. Czy wy nie macie tego problemu?? Ta końcówka wydaje mi się na prawdę duża...
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-09-15 o 14:41 |
||||||||
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
nie musisz wkładać końcówki do środka, przyłóż do dziurki, a drugą dziurkę w nosie przytkaj palcem i powinno wyssać glutki
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przypadku mm to podwójna robota bo nie możesz wcześniej zrobić mleka i potem tylko podgrzać więc podwójna robota jak dla mnie. Szybciej jest pomieszać wrzątek z zimną wodą podgrzewacz schowałam , przyda się do słoiczków ![]() a co do fridy to my używamy od urodzenia i nie ma problemu , z tym że wg mnie nie ma potrzeby wkładać tej końcówki do nosa wystarczy przyłożyć do dziurki i zassać i też wciąga |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko pieniążki mam już na koncie, ale przesadziłaś
|
#2937 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie praktyczniejsza po prostu spinka do smoczka na łańcuszku i smok nie upadnie ![]() to też niezły gadżecik - ciekawe na ile działa ![]() http://allegro.pl/tlumacz-analizator...787599972.html Cytat:
![]() Cytat:
A co do ściągania to chyba 220ml to za dużo odciągasz dla ulgi bo może Ci to rozkręcić laktacje, staraj się odciągać jak najmniej. Współczuje zabiegu, wyobrażam sobie jaki to musiał być ból - i to tak bez znieczulenia Ci robili, na żywca?? to chyba faktycznie lepiej rodzić. Pamiętaj że butelka nie jest zła a mamy butelkowe są tak samo wspaniałymi mamami jak te które mogą karmić piersią. Palec się wygoi niebawem i wszystko wróci do normy. trzymaj się slonko dla mnie też zbędny gadżet - i też tak samo "myje" jak upadnie Cytat:
![]() Cytat:
w 10000% się zgadzam z Dziubkiem Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki żeby obyło się bez żadnych powikłań.super że tż zrozumiał i przeprosił Ja nie rozumiem tych nauk przed chrztem u Was po co to w ogóle? jak ktoś ma chrzestnych z daleka - jak ja np - to przecież nie będzie ściągał na nauki kogoś specjalnie, Julki chrzestną będzie moja kuzynka mieszkająca ok 70km ode mnie i na pewno bym jej nie fatygowała na takie nauki, u nas niczego nie ma takiego, nawet dla rodziców - ba! nawet kartek z parafii o tym że chrzestni są praktykujący ksiądz nie kazał przynosic - ale fakt mamy fajnego księżula który nas zna - tzn moich rodziców, mnie, tż-ta i pewnie dlatego kartek nie kazał przynosić.ale nauk przed chrztem nigdzie u nas w okolicy nie ma ja też mam obawy bo za dwa tygodnie zaczynam studia 5 rok nie wiem jeszcze jak to pogodzimy ale damy radę ![]() Cytat:
kurcze, przykra sprawa, a dużo tego było jeśli wolno zapytać?
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Ja jak zwykle tylko nadrabiam... Napiszę tylko kilka info: - zajrzyjcie do nowej gazetki Rossmana - jutro do pobrania będą kody na chusteczki Pampersa; - słyszałyście o języku migowym dla maluskzów? Miałam Was już wcześniej o to pytać - kolezanki znajomy w ten sposób porozumiewa się ze swoim niemówiącym jeszcze dzieckiem i ponoć super sprawa! A dzisiaj w TVN o tym mówili i zapisałam stronkę: www.klubkoko.pl , ale generalnie chyba nazywa się to bobomigi; - jutro lecimy na szczepienie, proszę o wsparcie ![]() To tyle póki co. Buziaki! |
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
madziak1k dokładnie tak jak piszesz
Właśnie poszła koopka cisnęła tak jakby jej powietrze miało wyjść uszami |
|
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak mi się przypomniało wczoraj Szymon zjadł o 17 i zasnął jakoś parę minut po 18, a obudził się dopiero o 1.30.
Nie było opcji żeby obudzić go na kąpiel, czy jedzenie Dopiero o 1.30 obudził się sam i wciągnął 100 ml mojego mleczka i dalej spał do 4. Martwić się? Nie za długa przerwa w jedzeniu?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

Pamiętaj o przyszłym tygodniu !
A co do pisania mgr mam to samo. Staram się o tym nie myśleć :P

Ale nie ma innej opcji - na pewno będzie dobrze!!!
Może dlatego, że był "troszkę" głodny, dzisiaj spróbujemy bardziej aktywnego wsadzić do wiaderka. Nie poddam się! 

ale nie narzekam na mojego żbika w sumie
zębole

za szczepienie, waga imponująca

to opadły mi ręce, nie wiedziałam że aż taką ma potrzebę, teraz widzę że nawet kiedy sobie zje i potem cmoka sobie pierś i tak by mogła robić przez cały sen...a przecież Ja funkcjonować muszę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)