|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
mąż w pracy na noc a ja jeszcze siedzę bo mi się chyba spać nie chce...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
a ja obejrzałam kolejny odcinek przepisu na zrycie co będzie za tydziochę i spadywouje spać
![]() ![]()
#2913 |
Zakorzenienie
|
ja tysz lecę bo dziecko się domaga spania
![]() dobbranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() aż mi się łezka zakręciła w oku i patrzałam na tego posta z niedowierzaniem. Dużo zdrówka dla naszych kobitek ![]() ![]() Monia witaj spowrotem ![]()
![]() |
#2915 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tu sa opinie o tym wiaderku: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=279 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Boże dziewczyny, odkryłam następne rozstępy na prawym udzie!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masarnia z moim tyłkiem to dodatkowo udo... wszystko w dupala i udala idzie ![]() ![]() ![]() A wcale nie jem dużo... 3 posiłki dziennie + owoce ![]() ![]()
#2917 |
BAN stały
|
Wzruszylam sie
![]() Taki maluszek , maciupenki na takiego slicznego bobaska wyrosl ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ehh ale jestem durna ![]() ![]() Agatek nic nie zrobisz. Rozstepy jak maja wyjsc do wyjda. Ja moge za to ponarzekac na moj tylek bo urosl do rozmiaru 2x Jenifer Lopez ![]() ![]() Ide przeniesc Mili do mnie do lozka bo czuje ze musze ja wycalowac i przytulac w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym gdybym urzadzala juz swoje, to bym kupowala takie raczej porzadniejsze,zeby dluzej sluzyly, a teraz nie stac mnie na takie :/ I skonczy sie na tym,ze teraz wybulimy kase, a pozniej i tak sie z tego nie bedzie korzystac ![]() Co do wiaderka, to sama sie zastanawialam nad nim, bo w sumie faktycznie dzidzia przyzywczajona jest do malej powierzchni wypelnionej woda, wiec moze byc jej w nim milej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cos czuje, ze jeszcze nie raz i nie dwa bede miala spiecie z tztem przez to jego wydawanie kasy lekka reka. Gdyby to byla JEGO kasa, to wtedy prosze bardzo, ale nie tescia i MOICH Rodzicow. Nie chce ciagnac, a zaraz sie okaze, ze nie bedzie wyjscia i bede musiala poprosic o pomoc. Tesc to juz podobno zakomunikowal, ze musza sie zlozyc z moim Tata na reszte rzeczy. No szlag mnie jasny trafi... Masz racje z tym wujostwem. I troche mnie to przeraza, ze tak latwo jest im przekonac go do swoich niby racji ![]() ojej... nie plakuniaj nawet z powodu "cholera wie czemu" ![]() dzidzia bedzie smutna... Cytat:
![]() Myslalam tez,zeby popatrzec w realu i innych takich, bo tam tez czesto bywaja tansze te rzeczy. Pogadam z Mama, moze mi cos podesle "po cichcu" i jakos dam rade. Mnie dobija fakt, ze musze ciagnac. Nie cierpie tego... I tak bardzo chcialabym miec juz swoje pieniadze, zeby sama sobie rzepke skrobac ![]() Cytat:
to jutro party !!!! ![]() ![]() zloz mu zyczenia od nas ![]() widzisz, ja jak ze swoim usiade i pogadam na spokojnie, to tez zawsze przyznaje mi racje gorzej, jak sie go pusci "samopas" ![]() Cytat:
![]() faktycznie poskladam troche przyrzadow i schowam pod kanapa, zeby byly w zasiegu reki, jakby co ![]() Cytat:
Cytat:
ja ja rozumiem, bo jestem nocnym markiem i dopiero rano chce mi sie spac ![]() ja tam bym jej pewnie wszystko wybaczala, jest takim slodziakiem Agatku, nie bierz do glowy. Faceci nie widza takich rzeczy jak rozstepy. Nawet jak widza, to w ogole nie robia one na nich zadnego wrazenia i nie mysla o nich dluzej niz przez ulamek sekundy. Dasz mu dzidzie, jego dziecko, potomka, nastepce... Co tam rozstepy ![]() Poza tym wcale sie tak nie roztylas, nie panikuj. Widzialysmy wszytskie foty i zadna z nas nie nazwala Cie pletwalem blekitnym, wiec uszy do gory ![]()
![]() |
#2919 | |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim wczesnym rankiem
![]() Pewnie zastanawiacie się co ja robię o 6.oo rano ale wstałam o 5.oo bo mąż wczoraj do mnie przyjechał do Poznania bo szliśmy razem na USG, a dzisiaj rano do pracy jechał więc wstałam.... zrobiłam kawkę kanapki itp. taka żona jestem.... więc jak już wstałam to postanowiłam też poczytać troszkę co u was bo ja tylko wpadam, czytam po łepkach i tak w kółko. Najpierw napisze o mojej wizycie. Bardzo i było miło bo była już moja pani ginekolog- ostatnio była na wakacjach 2 tygodnie i niestety była jej koleżanka. Badała mi pH w pochwie, szyjkę mam długą, wszystko ok. Mówię jej że dzisiaj się udało i mąż jest ze mną więc ona to bardzo fajnie i na USG już był oglądać dzidzie. Wczoraj miało być tylko krótkie usg- podglądanie tylko a okazało się ,że jak już jest mąż.... .to mu wszystko pokazała... itp. Karol zadowolony, wzruszony.... synek na 1000 % jest synkiem. I do tego wszystkiego przełączyła nam na 3d a mówi ze dopiero się tego uczy i jeszcze nie potrafi zgrywać na płytkę ... ja myślałam że to od razu jest takie specjalnie usg w 3d a to niestety trzeba zrobić obrazy w 2d i potem to co się zrobiło- takie zdjęcie przełącza się na 3d. Nie udało nam się zobaczyć buźki bo mały miał obie rączki przed sobą...ale mamy kilka pięknych fotek - cała stopkę z paluszkami, zdjęcie od góry głowy i widać nosek i tą rączkę oraz kolejne z dwoma rączkami i kawałek ucha. Byliśmy bardzo zadowoleni, i przyznam że to usg trwało więcej niż ostatnie moje połówkowe.... Karol normalnie jeszcze przed snem musiał pooglądąć zdjęcia...a tak mu się posdobało u lekarza ze mówi ze następnym razem idzie też. ![]() następna wizyta 29 tydzień będzie - już tak poważnie ![]() Cytat:
![]() będzie dobrze... inutil - dziękuję za kciuki i właśnie nadrabiam więc postaram się częściej odpisywać. Ginekolog ma łazienkę ale już w gabinecie- łazienka to przebieralnia, jest bidet itp. ale sama rozumiesz ,że każdy kto idzie do ginekologa- tzn ja tak mam chce być świeży i pachnący.... a i ogolony na nogach i innych miejscach ![]() Mam super znajomych i pojechałam do kolegi się wykąpać, mieszka w ładnym wieżowcu i spotkaliśmy się z moja koleżanką u niego na kawie i przy okazji się wykąpałam, włosy umyłam i wysuszyłam... a odebrał mnie mąż bo przyjechał do Poznania na wizyte ze mną ( pierwszy raz był) Znajomych ze studiów mam super... trzymamy się wszyscy po tylu latach wspólnego studiowania i oni żyją ciąża i naszą kruszynka...więc nie ma problemu z kąpaniem czy jakąkolwiek pomocą. Taka już moja grupa.... teraz mówią już nie cześć do mnie tylko co u Huberta słychać i do niego też gadaja...szok po prostu. Lucy- ja właśnie zaczynałam na noc jeść żelazo bo strasznie się bałam ,że w ciągu dnia będzie mi mega niedobrze... i było tak ok. Może Tobie to jednak szkodzi i bierz z 2 godzinki po jedzeniu. Haniula masz racje co do filmu- Listy do M. W końcu coś ciekawego zrobili. Bardzo fajny i jesli ktoś lubi klimaty świąteczne i romantyczne i czasem wzruszające to polecam również czas tak szybko leci a ja jeszcze tyle nie mam dla Huberta. Przed świętami może kupimy wózek... mąż już ciągle o nim gada ... dzisiaj może przyjdą moje zamówione ciuszki ze smyka...już sie nie moge doczekać ... ale zdam się na relacje mamy i męża jakie są. Ja musze poczekać do piątku bo wtedy jadę do domu to zobaczę. Ok. już nie zanudzam...ale miałam częściej pisać więc chociaż teraz raz a porządnie. Trzymajcie się dziewczyny i kompletujcie wyprawki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja wstałam bladym świtem (a w zasadzie ciemnym świtem ![]() Teraz schnie i głowa i zaraz się wybieram na jakieś zakupy ... Nie wiem jeszcze, co dziś na obiad zrobić ![]() Buuuuu... w nocy i nad ranem padał u nas śnieg z deszczem :/
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nie wiem co to wczoraj było, ale dziś czkawka na swoim stałym miejscu jest ![]() Noc miałam kiepską, nie mogłam zasnąć kręciłam się, a jak zasnęłam do się budziłam co chwilę ![]() *Agatek* a masz za takie myślenie ![]() ![]() Ja nawet się nie oglądam, zresztą nie wiem czy bym umiała takiego zdiagnozować na udach czy ![]() ![]() więc głowa do góry ![]() Anulka_86 fajnie, że wszystko w porządku z Hubertem, że udało się podejrzeć tacie i że udało Ci się umyć. Wiadomo, że zawsze lepiej być wykąpanym, ja też źle bym się czuła myjąc się pobieżnie tylko... Ja dzisiaj do lekarza jadę a potem jedziemy do hurtowni wybierać łóżeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Miałam dziś walczyć z praniem, ale ![]() ![]() Nadrobię zaległości w necie i książkach ![]() ![]() Miłego dnia ![]() Monia - cudnie że wróciłaś już do domku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyczaiłam obok siebie, że przy śmietniku kręca się stali koci bywalcy - muszę je ogarnąć opieką ![]() ![]() Wygłaszcz ode mnie te Twoje cudne futra ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A smutnych filmów zakaz oglądania! ![]() Cytat:
![]() _________________________ _______ Dziewczyny czy Wy jak tutaj podajecie tydz. ciąży to od ost.miesiączki czy od zapłodnienia?
![]() ![]() Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-11-16 o 08:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() Agatek dziewczyny maja racje ja mam cos ok 10kg na plusie i takie roystepy na dole brzucha ze szoki;/ powinnam sie wziasc za robote i jak zwykle?? nie chce mi sie ;(
#2924 |
Zakorzenienie
|
Anulka, super, że wizyta się udała
![]() ![]() Agatek, olej te rozstępy. Laska jesteś, a mąż nie zwróci na nie uwagi ![]() Mijus, współczuję braku wody :/
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
inutil to życzę miłych zakupów
![]() a co do osób co im się nic nie chce....to mi też i chyba nie idę na uczelnie... same wykłady, pójdę na 15.00 dopiero na zajęcia - muszę wtedy być. Pozmywałam teraz to co od wczoraj się nazbierało przez ten brak wody, zrobiłam śniadanko i siedzę w łóżeczku... zjem śniadanko i muszę się zabrać za projekt właśnie na te zajęcia... a taki dzisiaj chyba mam dzień lenia... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
kurcze ja mam 11kg na plusie i ani jednego rozstępu
![]() ![]() ![]() ![]()
#2927 |
Raczkowanie
|
cześć w pochmurny dzień!
przyłączam sie do klubu leniuchów, też masakrycznie mi się nic nie chce, nawet podnieść sie z kanapy żeby zadzwonić do mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do wiaderka to ja osobiście nie wyobrażam sobie kąpać w nim dziecka ![]() Moja starsza córka ma drugie imię po teściowej a teraz córci damy drugie imię po mojej mamie to drugie imię to i tak jest formalność i do niczego nie potrzebne ale moja przyjaciółka miała taki przypadek że wyszła za mąż i okazało się że ma dokładnie takie same imię i nazwisko jak jej szwagierka na dodatek ten sam adres i bank ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() DZIEŃ DOBRY! Hej dziewczyny! wczoraj miałam paskudny dzień, moje dziecko miało kryzys w szkole i płakała mi że nie chce iść masakra poza tym mąż ma problemy z pracą porażka ryczałam wczoraj jak bóbr i najgorsze było to że pomimo że chciałam przestać płakać to nie potrafiłam chrzanione hormony :/ dziś na szczęście córka poszła już w szkole do klasy od ucha do ucha uśmiechnięta bo szła w parze za rączkę ze swoim kolegą którego lubi ![]() Mam nadzieję też że dzisiejszy dzień będzie dużo lepszy niż wczoraj bo dziś się wybieram do lekarza trzymajcie kciuki za wizytę bo jakoś mam stresa ![]()
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
dph to prawda że po cesarce wychodzi się po 2-3 dniach ale to na prawdę starcza robią "piękne" cięcie
![]() jeżeli chcesz tam rodzić musisz zadzwonić i umówić się na wizytę z ginem 100zł i anestezjologiem ok 200zł najpóźniej miesiąc przed porodem ja na wszelki wypadek zadzwonię w najbliższych dniach bo jakby tak nie mieli miejsca? póżniej znowu się płaci za wizytę gina ok 100zł dokładne koszty podaje recepcjonistka przy rozmowie trzymam kciuki za wizytę no i ze mnie też taki płaczek ;/ a co do drugiego imienia to na śląsku się raczej takowe daje ja mam dwa tż też więc coś muszę wymyślić dla małej może Anastazja? byłoby Kamila Anastazja ????
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-11-16 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki, ja tutaj chyba najstarsza jestem , ale tak mi sie zachciało dzidziusia.
![]() Mam dwoje dzieci córke lat 19 i synka lat 15 tak ze róznica spora
![]() ![]() Mój album : http://pika15.fotosik.pl/albumy/5628.html http://pika15.fotosik.pl/albumy/146045.html http://pika15.fotosik.pl/albumy/186480.html I coś na słodko: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepisy.php?user_id=9083 http://www.suwaczki.com/tickers/w57vgzu3lrgzzue0.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja biorę się za pranie dzidziusiowych rzeczy, co dzień po jednym puszczam, bo nie miałabym gdzie rozwieszać. Dzisiaj drugie ściągam i zaraz nastawiam kolejne. miłego dnia
![]() |
#2933 |
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() Ja juz w pracy ![]() ![]()
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
swojemu nawet nie wspominaj że chciałabyś cc bo cię zjedzie mój na wiadomość że zastanawiam się nad tamtejszą kliniką powiedział że fajna tylko muszę mieć świadomość że jeżeli coś poważniejszego będzie się dziać z dzidziolkiem przewiozą go do szpitala woj w bielsku
![]() |
#2936 |
Wtajemniczenie
|
Dzieeeen--doooo-bryyyy
![]() Chcialam jeszcze pospac, ale dziecie mnie wygonilo z lozka kopniakami. Maly gagatek. Anulka, ale milo sie czytalo opis wizyty. Fajnie, ze mezus byla z Wami ![]() Dph, mam nadzieje, ze juz lepiej i zadnych placzow nie bedzie? ![]() Oczywiscie ![]() Mijus, no i bardzo dobrze, ze teraz tylko lezysz i pachniesz. Mowilam, ze za duzo sie krzatalas, to Cie woda pokaralo ![]() ![]() Pika, witamy ![]() ![]() A mnie sie dalej nie chce wracac do Wawy. Z Tztem kosa, nie gadamy ze soba, tylko zyczylismy sobie dobrej nocy i milego dnia ( smsowo). Mowie Wam, ze on jest przekonany, ze to ja jestem zolza i ze jak smialam go skrytykowac ![]()
#2937 | |||||||||
Zadomowienie
|
Sandra, nasza kochana pierwsza mamuśko
![]() ![]() ![]() hi hi ![]() Cytat:
![]() Co do pomiarów to mi rożnie lekarze mierzyli jej długość, rozpiętość 1 cm nawet więc jeśli był inny lekarz to kto wie, zawsze jest jakiś bład pomiaru niestety ![]() Cytat:
![]() ![]() Nam jak np, czegoś brakowało w wynajmowanym mieszkaniu to kupowaliśmy w ikea - naprawdę można znaleźć fajne dość porządne i w niskich cenach rzeczy, polecam! Potem, w naszym nowym mieszkaniu nie pasowały nam bo wiadomo że do komody za 200zł z ikea na siłe nie bede dobierać mebli które mają nam posłuzyć wiele lat np. w sypialni więc porozdawałam je po znajomych i rodzince.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam jeśli cię to pocieszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja podaję swoje tygodnie na podstawie pierwszego USG, z tym że różnicę wg OM mam kilka dni więc w sumie bez różnicy Cytat:
Cytat:
Między mną a moją siostra jest 16l różnicy ![]()
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
Termin na 10.02.2012 i synek- Alanek a róznica będzie właśnie 16 i 20 lat!!
![]() ![]() Mój album : http://pika15.fotosik.pl/albumy/5628.html http://pika15.fotosik.pl/albumy/146045.html http://pika15.fotosik.pl/albumy/186480.html I coś na słodko: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepisy.php?user_id=9083 http://www.suwaczki.com/tickers/w57vgzu3lrgzzue0.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
cholera ryczeć mi się chce!!!!
znalazłam w portfelu tż zdjęcie jego byłej zaraz mnie szlag trafi chyba sobie dziś zeżre na obiad swój pierścionek zaręczynowy ;(
#2940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.