Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 22:11   #2911
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

mąż w pracy na noc a ja jeszcze siedzę bo mi się chyba spać nie chce...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:15   #2912
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

a ja obejrzałam kolejny odcinek przepisu na zrycie co będzie za tydziochę i spadywouje spać

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:30   #2913
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja tysz lecę bo dziecko się domaga spania
dobbranoc
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:46   #2914
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
gratulacje dla Sandry
aż mi się łezka zakręciła w oku i patrzałam na tego posta z niedowierzaniem. Dużo zdrówka dla naszych kobitek

Monia witaj spowrotem

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:47   #2915
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agus, powiem Ci, ze jak tak patrze sobie na Twoj Mili, to az zachciewa mi sie dziewczynki, taki z niej slodziak
No slodziak z niej jest ale czasem rece opadaja. Dzis poszla spac o 22.00 bo bylo od 20.00 "jesce sie godzinke pobawie dobzie"? a jak mowilam do spania to ryk

Tu sa opinie o tym wiaderku:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=279
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:54   #2916
*Agatek*
Zakorzenienie

Boże dziewczyny, odkryłam następne rozstępy na prawym udzie!!!!! jak ja się roztyłam... a wcale nie jadłam dużo... przez ost tydzień przybrałam 1,5 kg z czego 400 gram do malucha
Masarnia z moim tyłkiem to dodatkowo udo... wszystko w dupala i udala idzie teraz to napewno rozwód będzie
A wcale nie jem dużo... 3 posiłki dziennie + owoce jeszcze 9 tyg, ja nie wiem chyba do 20 kilo dociągnę do końca w takim tempie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 23:28   #2917
AgaMili
BAN stały

Wzruszylam sie http://www.youtube.com/watch?v=NcAQhICF2CE
Taki maluszek , maciupenki na takiego slicznego bobaska wyrosl

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ehh ale jestem durna. Ogladnelam film na you tube o 3 letniej dziewczynce ktora zmarla na raka i tak ryczalam ze cala paczke chusteczek zuzylam. Byla taka sliczna i nawet podobna do mojej Milenki, a urodzila sie zdrowa i dopiero jak skonczyla 2 lata zdiagnozowano u niej nieoperacyjnego guza .

Agatek nic nie zrobisz. Rozstepy jak maja wyjsc do wyjda. Ja moge za to ponarzekac na moj tylek bo urosl do rozmiaru 2x Jenifer Lopez. I tez nic nie zrobie. Przeciez w ciazy sie odchudzac nie bede.

Ide przeniesc Mili do mnie do lozka bo czuje ze musze ja wycalowac i przytulac w nocy
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 01:04   #2918
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A tej brakującej części gratów nie możecie kupić za swoje i potem zabraćMy np. wynajęliśmy gołe ściany za bardzo małe pieniądze i poza dwoma szafkami w kuchni i gazówką wszystko bierzemy później ze sobą.
Jak już się kiedyś zadłużymy, to przynajmniej na początek nie będzie trzeba wywalać tyle kasy
Gdyby to byly tylko jakies graty kuchenne i lazienkowe, to czemu nie, ale juz teraz wiem, ze trzeba bedzie dokupic inne rzeczy,w tym meble, a przeciez nie wiem, jak bede chciala urzadzic juz swoje mieszkanie i czy te rzeczy beda sie nadawac.
Poza tym gdybym urzadzala juz swoje, to bym kupowala takie raczej porzadniejsze,zeby dluzej sluzyly, a teraz nie stac mnie na takie :/ I skonczy sie na tym,ze teraz wybulimy kase, a pozniej i tak sie z tego nie bedzie korzystac

Co do wiaderka, to sama sie zastanawialam nad nim, bo w sumie faktycznie dzidzia przyzywczajona jest do malej powierzchni wypelnionej woda, wiec moze byc jej w nim milej
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hm, zapiekanka nieźle brzmi
A co TZ i kanapa to normalnie Masz rację, te 300 zl można było przeznaczyć na coś innego
No mozna bylo. Szkoda, ze moj tz nie mysli praktycznie. Szczegolnie, jak mnie nie ma w poblizu...
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Pearl no nieźle Twój Tż-et poszalał.
My mimo że urządzamy dom już dla siebie to jesteśmy teraz w takiej sytuacji że nie mozemy pozwolić sobie na droższe rzeczy wiec większośc i tak jest tanim kosztem, wiem że potem będzie trzeba szybciej wymienić no ale jak nas teraz nie stać to tańsze muszą nam wystarczyć.

Ach Pearl Twój tż jest chyba mocno pod wpływem wujostwa bo skoro oni przyzwyczajeni do luksusów to może namieszali mu w glowie teraz kiedy Ciebie nie było na miejscu i pewnie dlatego poszalał.
Bo nie wydaje sie pieniedzy,ktorych sie nie ma i dostosowuje sie do sytuacji, w ktorej sie jest. Myslalam, ze to normalne myslenie, ale widac nie.
Cos czuje, ze jeszcze nie raz i nie dwa bede miala spiecie z tztem przez to jego wydawanie kasy lekka reka. Gdyby to byla JEGO kasa, to wtedy prosze bardzo, ale nie tescia i MOICH Rodzicow. Nie chce ciagnac, a zaraz sie okaze, ze nie bedzie wyjscia i bede musiala poprosic o pomoc.
Tesc to juz podobno zakomunikowal, ze musza sie zlozyc z moim Tata na reszte rzeczy. No szlag mnie jasny trafi...

Masz racje z tym wujostwem. I troche mnie to przeraza, ze tak latwo jest im przekonac go do swoich niby racji
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja wcvzoraj płakałam...cholera wie czemu.....
ojej...
nie plakuniaj nawet z powodu "cholera wie czemu"
dzidzia bedzie smutna...
Cytat:
Napisane przez Neska
kochana ja tez musiałam wszyściutko kupic jak się wprowadzalismy do siebie... rzeczy do kuchni kupowałam własnie w pepco i ikea... szklanki, kubeczki, filizanki na codzien, sztućce (polecam ikea- tanie i mozna myc w zmywarce), miski, pojemniczki, jakies łyzki, i inne pierdołki... tak samo talerze takie na codzien mam z pepco i są jak najbardziej ok! kilka rzeczy tez na all kupiłam np czajnik bo potrzebowałam do kuchni indukcyjnej....no i kilka rzeczy dostalismy jak znajomi/rodzina nas odwiedzali na nowym mieszkanku
Ja to chyba zdecyduje sie na pepco wlasnie, bo z tego co dzisiaj patrzylam, to wychodzi najtaniej. Moze troche jada niektore rzeczy tandeta, ale do codziennego uzytku nadaja sie jak najbardziej. Poza tym jak cos mi sie zbije, to nie bedzie mi szkoda
Myslalam tez,zeby popatrzec w realu i innych takich, bo tam tez czesto bywaja tansze te rzeczy.
Pogadam z Mama, moze mi cos podesle "po cichcu" i jakos dam rade. Mnie dobija fakt, ze musze ciagnac. Nie cierpie tego... I tak bardzo chcialabym miec juz swoje pieniadze, zeby sama sobie rzepke skrobac
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no bez przesady, A. nie jest pantoflarzem, śmieję się tylko, że na czas ciąży próbuje mnie nie denerwować, a po tylu latach raczej dogadujemy się, kompromisy są ale facet 28 lat jutro kończy i czasem ma durne pomysły np. z szafą, bujna wyobraźnia i muszę go do pionu stawiać, to mnie słucha ładnie
ooooooo
to jutro party !!!!
zloz mu zyczenia od nas

widzisz, ja jak ze swoim usiade i pogadam na spokojnie, to tez zawsze przyznaje mi racje
gorzej, jak sie go pusci "samopas"
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
pearpear eee tam, z kanapy możesz i wałkiem i innymi akcesoriami rzucać a na poważnie, to może chciał dobrze i chciał zrobić CI niespodziankę, ale mu nie wyszło...
chcial dobrze, ale wkurza mnie, ze nie slucha mnie i moich argumentow

faktycznie poskladam troche przyrzadow i schowam pod kanapa, zeby byly w zasiegu reki, jakby co
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja mam jedno imię i mi z tym dobrze nasz niuniuś tez będzie miał jedno
u mnie tak samo!
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
No slodziak z niej jest ale czasem rece opadaja. Dzis poszla spac o 22.00 bo bylo od 20.00 "jesce sie godzinke pobawie dobzie"? a jak mowilam do spania to ryk
oj tam, oj tam
ja ja rozumiem, bo jestem nocnym markiem i dopiero rano chce mi sie spac
ja tam bym jej pewnie wszystko wybaczala, jest takim slodziakiem

Agatku, nie bierz do glowy. Faceci nie widza takich rzeczy jak rozstepy. Nawet jak widza, to w ogole nie robia one na nich zadnego wrazenia i nie mysla o nich dluzej niz przez ulamek sekundy.
Dasz mu dzidzie, jego dziecko, potomka, nastepce... Co tam rozstepy
Poza tym wcale sie tak nie roztylas, nie panikuj. Widzialysmy wszytskie foty i zadna z nas nie nazwala Cie pletwalem blekitnym, wiec uszy do gory

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 05:32   #2919
Anulka_86
Raczkowanie

Cześć wszystkim wczesnym rankiem
Pewnie zastanawiacie się co ja robię o 6.oo rano ale wstałam o 5.oo bo mąż wczoraj do mnie przyjechał do Poznania bo szliśmy razem na USG, a dzisiaj rano do pracy jechał więc wstałam.... zrobiłam kawkę kanapki itp. taka żona jestem.... więc jak już wstałam to postanowiłam też poczytać troszkę co u was bo ja tylko wpadam, czytam po łepkach i tak w kółko.
Najpierw napisze o mojej wizycie. Bardzo i było miło bo była już moja pani ginekolog- ostatnio była na wakacjach 2 tygodnie i niestety była jej koleżanka.
Badała mi pH w pochwie, szyjkę mam długą, wszystko ok.
Mówię jej że dzisiaj się udało i mąż jest ze mną więc ona to bardzo fajnie i na USG już był oglądać dzidzie.
Wczoraj miało być tylko krótkie usg- podglądanie tylko a okazało się ,że jak już jest mąż.... .to mu wszystko pokazała... itp.
Karol zadowolony, wzruszony.... synek na 1000 % jest synkiem.
I do tego wszystkiego przełączyła nam na 3d a mówi ze dopiero się tego uczy i jeszcze nie potrafi zgrywać na płytkę ... ja myślałam że to od razu jest takie specjalnie usg w 3d a to niestety trzeba zrobić obrazy w 2d i potem to co się zrobiło- takie zdjęcie przełącza się na 3d. Nie udało nam się zobaczyć buźki bo mały miał obie rączki przed sobą...ale mamy kilka pięknych fotek - cała stopkę z paluszkami, zdjęcie od góry głowy i widać nosek i tą rączkę oraz kolejne z dwoma rączkami i kawałek ucha.
Byliśmy bardzo zadowoleni, i przyznam że to usg trwało więcej niż ostatnie moje połówkowe....
Karol normalnie jeszcze przed snem musiał pooglądąć zdjęcia...a tak mu się posdobało u lekarza ze mówi ze następnym razem idzie też.
następna wizyta 29 tydzień będzie - już tak poważnie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
trzymam kciuki aby mała rosła i oczywiście GRATULACJE dla rodziców
będzie dobrze...

inutil - dziękuję za kciuki i właśnie nadrabiam więc postaram się częściej odpisywać.
Ginekolog ma łazienkę ale już w gabinecie- łazienka to przebieralnia, jest bidet itp. ale sama rozumiesz ,że każdy kto idzie do ginekologa- tzn ja tak mam chce być świeży i pachnący.... a i ogolony na nogach i innych miejscach
Mam super znajomych i pojechałam do kolegi się wykąpać, mieszka w ładnym wieżowcu i spotkaliśmy się z moja koleżanką u niego na kawie i przy okazji się wykąpałam, włosy umyłam i wysuszyłam... a odebrał mnie mąż bo przyjechał do Poznania na wizyte ze mną ( pierwszy raz był)
Znajomych ze studiów mam super... trzymamy się wszyscy po tylu latach wspólnego studiowania i oni żyją ciąża i naszą kruszynka...więc nie ma problemu z kąpaniem czy jakąkolwiek pomocą. Taka już moja grupa.... teraz mówią już nie cześć do mnie tylko co u Huberta słychać i do niego też gadaja...szok po prostu.

Lucy- ja właśnie zaczynałam na noc jeść żelazo bo strasznie się bałam ,że w ciągu dnia będzie mi mega niedobrze... i było tak ok. Może Tobie to jednak szkodzi i bierz z 2 godzinki po jedzeniu.

Haniula masz racje co do filmu- Listy do M. W końcu coś ciekawego zrobili. Bardzo fajny i jesli ktoś lubi klimaty świąteczne i romantyczne i czasem wzruszające to polecam również

czas tak szybko leci a ja jeszcze tyle nie mam dla Huberta. Przed świętami może kupimy wózek... mąż już ciągle o nim gada ...
dzisiaj może przyjdą moje zamówione ciuszki ze smyka...już sie nie moge doczekać ... ale zdam się na relacje mamy i męża jakie są. Ja musze poczekać do piątku bo wtedy jadę do domu to zobaczę.

Ok. już nie zanudzam...ale miałam częściej pisać więc chociaż teraz raz a porządnie.

Trzymajcie się dziewczyny i kompletujcie wyprawki...
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:20   #2920
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Ja wstałam bladym świtem (a w zasadzie ciemnym świtem) żeby odwieźć męża do pracy, bo dziś będzie mi potrzebny samochód ....

Teraz schnie i głowa i zaraz się wybieram na jakieś zakupy ...
Nie wiem jeszcze, co dziś na obiad zrobić

Buuuuu... w nocy i nad ranem padał u nas śnieg z deszczem :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:38   #2921
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Nie wiem co to wczoraj było, ale dziś czkawka na swoim stałym miejscu jest
Noc miałam kiepską, nie mogłam zasnąć kręciłam się, a jak zasnęłam do się budziłam co chwilę

*Agatek* a masz za takie myślenie musisz dbać o swojego Niespodzianka. Nie przytyłaś 30kg, tyjesz normalnie a małe rośnie. A rozstępy to chyba kwestia takiej 'urody' i genów. Moja znajoma przytyła 28kg w ciąży, po 3 miesiącach ważyła mniej niż przed ciążą i nie ma żadnego rozstępu a czasem można przytyć 10kg i mieć cały brzuch w nich, nie ma reguły niestety. A są maści, które potem możesz używać i czasem one się całe wchłaniają.
Ja nawet się nie oglądam, zresztą nie wiem czy bym umiała takiego zdiagnozować na udach czy A faceci nie widzą takich rzeczy

więc głowa do góry

Anulka_86 fajnie, że wszystko w porządku z Hubertem, że udało się podejrzeć tacie i że udało Ci się umyć. Wiadomo, że zawsze lepiej być wykąpanym, ja też źle bym się czuła myjąc się pobieżnie tylko...

Ja dzisiaj do lekarza jadę a potem jedziemy do hurtowni wybierać łóżeczko
Stary 2011-11-16, 08:03   #2922
Mijus
Rozeznanie

Cześć mamusie
Miałam dziś walczyć z praniem, ale . Rozwalił mi się kran w łaience i musiałam zakręcić wodę i nie mam jej także w pralce - więc zostaje mi dzisiaj tylko leżeć i pachnieć
Nadrobię zaległości w necie i książkach Może na jakiś spacer się wybiorę bo u nas słoneczko pięknie świeci
Miłego dnia

Monia - cudnie że wróciłaś już do domku Odpoczywaj dużo!!

Cytat:
Mijus codziennie koty wypuszczamy pod naszym okiem jak są razem i jest chyba coraz lepiej mały za ogon go ugryzł, Filip zamiałczał, pokazał kto tu rządzi chyba faktycznie musi go sobie wychować biegają i się gonią na okrągło... ciekawość jeden za drugim jest taka, że szok! Cały czas musi mieć jeden drugiego na oku! Dziś też już Filips prawie go skopał po brzuszku, ale byłam przy tym i klepnęłam ręką o podłogę, to się koty rozdzieliły
No to cudowne wieści Zobaczysz jeszcze trochę i będą spać razem i wylizywać sobie mordki Zazdroszczę Ci tego malucha w domu, uwielbiam takie małe kocie szkraby, zresztą duże też
Wyczaiłam obok siebie, że przy śmietniku kręca się stali koci bywalcy - muszę je ogarnąć opieką No i wizyta w schronisku z karmą też coś się odwleka przez zamieszanie przeprowadzkowe
Wygłaszcz ode mnie te Twoje cudne futra

Cytat:
Boże dziewczyny, odkryłam następne rozstępy na prawym udzie!!!!! jak ja się roztyłam... a wcale nie jadłam dużo... przez ost tydzień przybrałam 1,5 kg z czego 400 gram do malucha
Masarnia z moim tyłkiem to dodatkowo udo... wszystko w dupala i udala idzie teraz to napewno rozwód będzie
A wcale nie jem dużo... 3 posiłki dziennie + owoce jeszcze 9 tyg, ja nie wiem chyba do 20 kilo dociągnę do końca w takim tempie
Oj tam, oj tam! Kilka więcej i odrazu taki płacz zobaczysz wszystko wróci do normy po porodzie, nawet nie zauważysz kiedy!

Cytat:
Wzruszylam sie http://www.youtube.com/watch?v=NcAQhICF2CE
Taki maluszek , maciupenki na takiego slicznego bobaska wyrosl

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ehh ale jestem durna. Ogladnelam film na you tube o 3 letniej dziewczynce ktora zmarla na raka i tak ryczalam ze cala paczke chusteczek zuzylam. Byla taka sliczna i nawet podobna do mojej Milenki, a urodzila sie zdrowa i dopiero jak skonczyla 2 lata zdiagnozowano u niej nieoperacyjnego guza .
Ale maleństwo Jakie dzielne!
A smutnych filmów zakaz oglądania!

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim wczesnym rankiem
Pewnie zastanawiacie się co ja robię o 6.oo rano ale wstałam o 5.oo bo mąż wczoraj do mnie przyjechał do Poznania bo szliśmy razem na USG, a dzisiaj rano do pracy jechał więc wstałam.... zrobiłam kawkę kanapki itp. taka żona jestem.... więc jak już wstałam to postanowiłam też poczytać troszkę co u was bo ja tylko wpadam, czytam po łepkach i tak w kółko.
Najpierw napisze o mojej wizycie. Bardzo i było miło bo była już moja pani ginekolog- ostatnio była na wakacjach 2 tygodnie i niestety była jej koleżanka.
Badała mi pH w pochwie, szyjkę mam długą, wszystko ok.
Mówię jej że dzisiaj się udało i mąż jest ze mną więc ona to bardzo fajnie i na USG już był oglądać dzidzie.
Wczoraj miało być tylko krótkie usg- podglądanie tylko a okazało się ,że jak już jest mąż.... .to mu wszystko pokazała... itp.
Karol zadowolony, wzruszony.... synek na 1000 % jest synkiem.
I do tego wszystkiego przełączyła nam na 3d a mówi ze dopiero się tego uczy i jeszcze nie potrafi zgrywać na płytkę ... ja myślałam że to od razu jest takie specjalnie usg w 3d a to niestety trzeba zrobić obrazy w 2d i potem to co się zrobiło- takie zdjęcie przełącza się na 3d. Nie udało nam się zobaczyć buźki bo mały miał obie rączki przed sobą...ale mamy kilka pięknych fotek - cała stopkę z paluszkami, zdjęcie od góry głowy i widać nosek i tą rączkę oraz kolejne z dwoma rączkami i kawałek ucha.
Byliśmy bardzo zadowoleni, i przyznam że to usg trwało więcej niż ostatnie moje połówkowe....
Karol normalnie jeszcze przed snem musiał pooglądąć zdjęcia...a tak mu się posdobało u lekarza ze mówi ze następnym razem idzie też.
następna wizyta 29 tydzień będzie - już tak poważnie
Brawo za udaną wizytę
_________________________ _______

Dziewczyny czy Wy jak tutaj podajecie tydz. ciąży to od ost.miesiączki czy od zapłodnienia?

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-11-16 o 08:06
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:04   #2923
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski

Agatek dziewczyny maja racje ja mam cos ok 10kg na plusie i takie roystepy na dole brzucha ze szoki;/

powinnam sie wziasc za robote i jak zwykle?? nie chce mi sie ;(

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:06   #2924
agawoo
Zakorzenienie

Anulka, super, że wizyta się udała i że synek zdowiutki

Agatek, olej te rozstępy. Laska jesteś, a mąż nie zwróci na nie uwagi

Mijus, współczuję braku wody :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:10   #2925
Anulka_86
Raczkowanie

inutil to życzę miłych zakupów

a co do osób co im się nic nie chce....to mi też i chyba nie idę na uczelnie... same wykłady, pójdę na 15.00 dopiero na zajęcia - muszę wtedy być.
Pozmywałam teraz to co od wczoraj się nazbierało przez ten brak wody, zrobiłam śniadanko i siedzę w łóżeczku... zjem śniadanko i muszę się zabrać za projekt właśnie na te zajęcia... a taki dzisiaj chyba mam dzień lenia...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 08:35   #2926
agacia_cz
Zadomowienie

kurcze ja mam 11kg na plusie i ani jednego rozstępu i powiem że wcale się nie smaruje tylko nie mówię głośno bo usłyszą i wyskocza o dziwo kiedyś na udach często mi się pojawiały i to przy skoku wagi 2-3 kg
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:38   #2927
likas
Raczkowanie

cześć w pochmurny dzień!
przyłączam sie do klubu leniuchów, też masakrycznie mi się nic nie chce, nawet podnieść sie z kanapy żeby zadzwonić do mamy
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:48   #2928
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Dph to właśnie ta klinika najlepsze jest to że niezależnie od rodzaju porodu standardowo dostaje się znieczulenie rodziły już tam 3 znajome 2cc 1sn wszystkie super zadowolone
myślę że za taką kasę taki standard to wielki plus
a mieszkam za Tychami
agacia a orientowałaś się jak to wygląda formalnie wszystko? ile co kosztuje, ile wcześniej trzeba się tam umawiać i wogóle? mnie przeraża to ale nie wiem czy to prawda że po cc wychodzi się tam po 2 dniach no ale zaś w Anglii chyba też tak szybko się wychodzi po cc nie wiem sama a co Ciebie przekonało do tej kliniki najbardziej?

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
O taki dokładnie: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...890764336.html
Właśnie mam go na sobie, jest bardzo wygodny

Wsumie jak ktoś ma małe mieszkanie i brakuje miejsca na wanienkę to możliwe że się sprawdzi. Wiem ze najpierw namydla się dziecko leżace na ręczniku, a później wkłada się dziecko do wiaderka z wodą zeby je opłukać.
Tylko chyba kiepsko myje się w nim główkę malutkiego i wiotkiego noworodka. No i najgorzej jak dziecko ma pępuszek niezagojony, jak tu go wykąpać w takim wiaderku i pępka nie zamoczyć?

Moja córcia będzie miała dwa imiona, drugie będzie Elżbieta po mojej teściowej Teściówkę mam w porządku dlatego nie mam nic przeciwko.
Moja mama to Władysława i strasznie nielubi swojego imienia, zakazała nadawać je dziecku
bardzo ładny stanik
co do wiaderka to ja osobiście nie wyobrażam sobie kąpać w nim dziecka zwłaszcza noworodka
Moja starsza córka ma drugie imię po teściowej a teraz córci damy drugie imię po mojej mamie to drugie imię to i tak jest formalność i do niczego nie potrzebne ale moja przyjaciółka miała taki przypadek że wyszła za mąż i okazało się że ma dokładnie takie same imię i nazwisko jak jej szwagierka na dodatek ten sam adres i bank i jak przychodziła korespondencja z banku to miały problem w końcu poprosiły w banku aby jednej z nich dodawano jeszcze drugie imię ale takie przypadki to rzadkość

Cytat:
za biadolenie o rozstępach które są najmniej ważne w naszym stanie! ważne że zajączek przybiera na wadze i zdrowo się rozwija aha Agatek pytałaś o ten kubeczek do mycia głowy wg mnie to też jest zbędny gadżet przynajmniej przez pierwsze pół roku jak już dziecko starsze to może bardziej jest przydatny nie wiem to tylko moje zdanie

DZIEŃ DOBRY!
Hej dziewczyny! wczoraj miałam paskudny dzień, moje dziecko miało kryzys w szkole i płakała mi że nie chce iść masakra poza tym mąż ma problemy z pracą porażka ryczałam wczoraj jak bóbr i najgorsze było to że pomimo że chciałam przestać płakać to nie potrafiłam chrzanione hormony :/ dziś na szczęście córka poszła już w szkole do klasy od ucha do ucha uśmiechnięta bo szła w parze za rączkę ze swoim kolegą którego lubi
Mam nadzieję też że dzisiejszy dzień będzie dużo lepszy niż wczoraj bo dziś się wybieram do lekarza trzymajcie kciuki za wizytę bo jakoś mam stresa narka
Stary 2011-11-16, 08:57   #2929
agacia_cz
Zadomowienie

dph to prawda że po cesarce wychodzi się po 2-3 dniach ale to na prawdę starcza robią "piękne" cięcie
jeżeli chcesz tam rodzić musisz zadzwonić i umówić się na wizytę z ginem 100zł i anestezjologiem ok 200zł najpóźniej miesiąc przed porodem ja na wszelki wypadek zadzwonię w najbliższych dniach bo jakby tak nie mieli miejsca?
póżniej znowu się płaci za wizytę gina ok 100zł dokładne koszty podaje recepcjonistka przy rozmowie

trzymam kciuki za wizytę no i ze mnie też taki płaczek ;/

a co do drugiego imienia to na śląsku się raczej takowe daje ja mam dwa tż też więc coś muszę wymyślić dla małej może Anastazja? byłoby Kamila Anastazja ????

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-11-16 o 08:59
Stary 2011-11-16, 09:01   #2930
pika15
Raczkowanie

GG do pika15

Witam wszystkie mamuśki, ja tutaj chyba najstarsza jestem , ale tak mi sie zachciało dzidziusia.
Mam dwoje dzieci córke lat 19 i synka lat 15 tak ze róznica spora
pika15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:05   #2931
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dph to prawda że po cesarce wychodzi się po 2-3 dniach ale to na prawdę starcza robią "piękne" cięcie
jeżeli chcesz tam rodzić musisz zadzwonić i umówić się na wizytę z ginem 100zł i anestezjologiem ok 200zł najpóźniej miesiąc przed porodem ja na wszelki wypadek zadzwonię w najbliższych dniach bo jakby tak nie mieli miejsca?
póżniej znowu się płaci za wizytę gina ok 100zł dokładne koszty podaje recepcjonistka przy rozmowie

trzymam kciuki za wizytę no i ze mnie też taki płaczek ;/

a co do drugiego imienia to na śląsku się raczej takowe daje ja mam dwa tż też więc coś muszę wymyślić dla małej może Anastazja? byłoby Kamila Anastazja ????
a Ty planujesz tam cc czy sn? właśnie teraz byłam na ich stronie i doczytałam że ojciec może być przy cc i jest obecny przy zabiegach resuscytacyjnych u noworodka kurcze coraz bardziej się zastanawiam nad tą kliniką z ciekawości zapytam dzisiaj mojego lekarza co o tym sądzi chociaż pewnie mi będzie odradzał bo sam pracuje w naszym szpitalu
Stary 2011-11-16, 09:08   #2932
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez pika15 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki, ja tutaj chyba najstarsza jestem , ale tak mi sie zachciało dzidziusia.
Witaj ! To nic, że spora różnica, za to będziesz miała pomocników

A ja biorę się za pranie dzidziusiowych rzeczy, co dzień po jednym puszczam, bo nie miałabym gdzie rozwieszać.
Dzisiaj drugie ściągam i zaraz nastawiam kolejne.

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:14   #2933
kasiahexe
Zadomowienie

dzien doberek

Ja juz w pracy popijam kawusie

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 09:16   #2934
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
każdy mówi ,że nie ma odpowiedniego czasu na dzieci
witaj i nie rób starej z siebie a dzieci starsze pomogą
Stary 2011-11-16, 09:19   #2935
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
a Ty planujesz tam cc czy sn? właśnie teraz byłam na ich stronie i doczytałam że ojciec może być przy cc i jest obecny przy zabiegach resuscytacyjnych u noworodka kurcze coraz bardziej się zastanawiam nad tą kliniką z ciekawości zapytam dzisiaj mojego lekarza co o tym sądzi chociaż pewnie mi będzie odradzał bo sam pracuje w naszym szpitalu
ja bym chciała cc ale jeszcze zobacze co powie tamtejszy gin
swojemu nawet nie wspominaj że chciałabyś cc bo cię zjedzie
mój na wiadomość że zastanawiam się nad tamtejszą kliniką powiedział że fajna tylko muszę mieć świadomość że jeżeli coś poważniejszego będzie się dziać z dzidziolkiem przewiozą go do szpitala woj w bielsku
Stary 2011-11-16, 09:31   #2936
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzieeeen--doooo-bryyyy

Chcialam jeszcze pospac, ale dziecie mnie wygonilo z lozka kopniakami. Maly gagatek.

Anulka, ale milo sie czytalo opis wizyty. Fajnie, ze mezus byla z Wami

Dph, mam nadzieje, ze juz lepiej i zadnych placzow nie bedzie? Wszytsko sie w konuc ulozy. Moze to przejsciowe problemy?
Oczywiscie za wizyte.

Mijus
, no i bardzo dobrze, ze teraz tylko lezysz i pachniesz. Mowilam, ze za duzo sie krzatalas, to Cie woda pokaralo

Pika, witamy Fajnie, bedziesz miala wsparcie w opiece na dzidziusiem

A mnie sie dalej nie chce wracac do Wawy. Z Tztem kosa, nie gadamy ze soba, tylko zyczylismy sobie dobrej nocy i milego dnia ( smsowo). Mowie Wam, ze on jest przekonany, ze to ja jestem zolza i ze jak smialam go skrytykowac

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:35   #2937
MissZuzia
Zadomowienie

Sandra, nasza kochana pierwsza mamuśko trzymajcie się dzielnie, czekamy na Was dużo zdrówka dla Ciebie i córeczki!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Taaaa ... mój też ma na koncie zera ... tylko i wyłącznie
hi hi

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
Na początku moje kochane dziewczynki bardzo chcę wam podziękować za kciuki-chyba pomogły- no i za pozdrowionka
a wszyustko zaczeło się w poniedziałek gdy poszłam do lekarza
Hej, witaj super że już wyszłaś i jest w miarę ok, ale oszczędzaj się. Jeszcze tylko kilka tygodni i będziesz już tulić swoje dziecko, nieźle

Co do pomiarów to mi rożnie lekarze mierzyli jej długość, rozpiętość 1 cm nawet więc jeśli był inny lekarz to kto wie, zawsze jest jakiś bład pomiaru niestety
Cytat:
juz chyba wlasnie mam lekcje na przyszlosc
lepiej pozno niz wcale
pierwszym zakupem do kuchni bedzie walek
no wlasnie...
szczegolnie,ze cale mieszkanie jest puste i naprawde przyda sie kazdy grosz
Dzisiaj np bylam w pepco i widzialam, ze za takie 300 zl, ktore moim zdaniem jestesmy w plecy, to ja bym sobie wyposazyla cala kuchnie! 6 szklanek - 10 zl
3 miski - 8 zl
zastawa obiadowa 30 ellementow - 80 zl
takie ceny, ze tym bardziej zrobilo mi sie szkoda, ze poszlo na ta beznadziejna i szkaradna kanape :/

Zrobilismy ze znjaomym nasza specjalnosc - zapiekanke smiercionosna. Powaznie. Zje sie kawalek i nastepuje smierc Umierasz na lozku i dopiero po 10 godzinach mozesz wstac
Bardzo leciutka
ziemniaki, boczek, kielbasa, pieczarki, cebula, czosnek, smietana, ser
a co z pozostałymi meblami jak łóżko do sypialni a w kuchni macie stół
Nam jak np, czegoś brakowało w wynajmowanym mieszkaniu to kupowaliśmy w ikea - naprawdę można znaleźć fajne dość porządne i w niskich cenach rzeczy, polecam!
Potem, w naszym nowym mieszkaniu nie pasowały nam bo wiadomo że do komody za 200zł z ikea na siłe nie bede dobierać mebli które mają nam posłuzyć wiele lat np. w sypialni więc porozdawałam je po znajomych i rodzince....

Cytat:
mi to już nie pomaga kładę się na prawym boku żeby malec nie wypychał maksymalnie stópek, ale to nie zdaje już egzaminu, jak chce, to potrafi
mój też się tak wypycha nawet jak leżę na tym boku, a to cwaniak jeden
Cytat:
Boże dziewczyny, odkryłam następne rozstępy na prawym udzie!!!!! ak ja się roztyłam... a wcale nie jadłam dużo... przez ost tydzień przybrałam 1,5 kg z czego 400 gram do malucha
buuu współczuję

ja mam jeśli cię to pocieszy okropny cellulit, zwiększył mi się z 10 razy od tego co miałam nawet na rękach zauważyłam wczoraj wieczorem, na szczęscie dop jak złapię skórę między palcami to się ujawnia bo na nogach i dupie już tak fajnie nie mam - nie musze nawet napiąć się na centymetr a widać całe nogi w górkach i pagórkach.... fajny widok ma tż jak np. łaże w piżamie nie mogę się na siebie patrzeć i tylko czekam do marca żeby móc wreszcie wrócić na fitness i siłownie mam nadzieję że 2 miesięczny szkrab z tatą może już zostać na 2-3 godz ze trzy razy w tyg bo tz już się zadeklarował że zostanie z chęcia no i nawet zasponsoruje mi karnet do klubu
Cytat:
Agatek nic nie zrobisz. Rozstepy jak maja wyjsc do wyjda. Ja moge za to ponarzekac na moj tylek bo urosl do rozmiaru 2x Jenifer Lopez. I tez nic nie zrobie. Przeciez w ciazy sie odchudzac nie bede.
mój tylek też pod koniec lipca kupiłam sobie jeansy ciązowe, były ciut luźne a teraz ledwo ledo wkładam je na siebie, przez du.pę i napuchniete na maxa nogi
Cytat:

No mozna bylo. Szkoda, ze moj tz nie mysli praktycznie. Szczegolnie, jak mnie nie ma w poblizu...

Bo nie wydaje sie pieniedzy,ktorych sie nie ma i dostosowuje sie do sytuacji, w ktorej sie jest. Myslalam, ze to normalne myslenie, ale widac nie.
Cos czuje, ze jeszcze nie raz i nie dwa bede miala spiecie z tztem przez to jego wydawanie kasy lekka reka. Gdyby to byla JEGO kasa, to wtedy prosze bardzo, ale nie tescia i MOICH Rodzicow. Nie chce ciagnac, a zaraz sie okaze, ze nie bedzie wyjscia i bede musiala poprosic o pomoc.
Tesc to juz podobno zakomunikowal, ze musza sie zlozyc z moim Tata na reszte rzeczy. No szlag mnie jasny trafi...

Masz racje z tym wujostwem. I troche mnie to przeraza, ze tak latwo jest im przekonac go do swoich niby racji
ojej...
ty to sie masz z tym tż
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Nadrobię zaległości w necie i książkach Może na jakiś spacer się wybiorę bo u nas słoneczko pięknie świeci

Dziewczyny czy Wy jak tutaj podajecie tydz. ciąży to od ost.miesiączki czy od zapłodnienia?
ja mam podobny plan na dziś

Ja podaję swoje tygodnie na podstawie pierwszego USG, z tym że różnicę wg OM mam kilka dni więc w sumie bez różnicy

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
co do wiaderka to ja osobiście nie wyobrażam sobie kąpać w nim dziecka zwłaszcza noworodka
ja też bym się bała takiego wiaderka

Cytat:
hej, witaj a kogo sie spodziewasz teraz, synka czy córeczki? Kiedy jest twój tp?
Między mną a moją siostra jest 16l różnicy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:39   #2938
pika15
Raczkowanie

GG do pika15

Termin na 10.02.2012 i synek- Alanek a róznica będzie właśnie 16 i 20 lat!!
pika15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:44   #2939
agacia_cz
Zadomowienie

cholera ryczeć mi się chce!!!!
znalazłam w portfelu tż zdjęcie jego byłej zaraz mnie szlag trafi chyba sobie dziś zeżre na obiad swój pierścionek zaręczynowy ;(
Stary 2011-11-16, 09:47   #2940
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Witamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości