|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III
Cytat:
mój tak samo będzie miał Ej włacha! Na adaptacji są weekendy wolne czy jak?
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
weekendy wolne na adaptacji... chyba można pomarzyć żeby weekendy były wolne. Tak jak pisałam wcześniej na całą adaptacje przypada 12dni wolnego i ani dnia więcej. A przede wszystkim na pewno nie będą to dni wolne w weekend
Edytowane przez patision Czas edycji: 2013-07-14 o 16:54 |
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III
Miłość w kolorze czerni 05.06.2014 Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016 ![]() 1cs Edytowane przez erk Czas edycji: 2013-08-11 o 22:09 |
|
|
|
#2914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to będzie czas na mnie. Będę zmuszona poruszyć niebo i ziemię żeby dostał wolne na wesele Cytat:
to tak jak mój!
|
||
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
mój też w Słupsku i dokładnie to samo co mówią dziewczyny, pojechał w środę, ale na pierwszy weekend Go nie wypuścili, tylko w następny. Nie mogli przez jakiś czas opuszczać szkoły przez 1,5 tygodnia chyba, ale w tą pierwszą pozwolili im wyjść w niedzielę na 3 godziny do Kościoła albo biedronki. Przede wszystkim niech się na ten pierwszy tydzień zaopatrzy w jedzenie, ma przy sobie gotówkę bo na terenie jest sklepik drogi, ale można coś kupić. Dwa, żeby zabrał środki czystości odświeżacz do pokoju, toalety i butów . Co do mew do poważnie porywają wszystko, więc lepiej okien nie otwierać. Przez pierwszy miesiąc będzie na zaprawie biegał ok. 10-15 minut i ćwiczenia, a po miesiącu będzie miał musztrę na zaprawie. Niech jest czujny w nocy na alarmach, bo ostatnio jakiś pluton nie usłyszał i nie puścili ich na ten weekend do domu :P. P.S. Kupiłam wymarzoną kieckę na poprawiny i buty jeszcze Narzeczony mi dał w prezencie torebkę, więc czego Kobiecie do szczęścia więcej potrzeba? :P
Edytowane przez Longlife Czas edycji: 2013-07-14 o 20:40 |
||
|
|
|
#2917 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Butterfly_1101 Czas edycji: 2013-08-11 o 22:12 |
|
|
|
#2918 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Cytat:
Jestem w SZOKU, że wasi Tż tak często zjeżdżają z Piaseczna ledwo pojechali, a ciągle wracają. Mój tż mógł o tym zapomnieć.. co drugi dzień nadgodziny ciągle jakieś zabezpieczenia, mecze, imprezy służby po 12-15 godzin, pojedyncze dni wolne - a tu proszę zero narzekań aż nie umiem w to uwierzyć.
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
Od jakiegoś czasu mamy klub taki jak ten wątek, ale prywatny, więc mają do niego dostęp osoby zaprzyjaźnione, które już jakiś czas są aktywne na wątku i są sympatyczne
. Można zgłosić swoją osobę, do dołączenia do klubu, ale zgodę na to musi wyrazić większość osób tam aktywnych. Chodzi o to, że pewnych rzeczy nie napiszemy na forum, bo to może każdy przeczytać, nawet znienawidzona sąsiadka z bloku :P a, że łatwo idzie połączyć fakty, a wiadomo nie jest się anonimowym w internecie. W klubie się znamy z imienia i nazwiska. Piszemy wtedy kiedy chcemy, bo ogólnie bardziej popularny jest wątek, ale tam możemy wrzucić zdjęcia itd.
Edytowane przez Longlife Czas edycji: 2013-07-14 o 22:16 |
|
|
|
#2921 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak się zastanawiałam czemu cały czas mi wyświetla jakąś nieprzeczytaną wiadomość
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki grafik mają wasi panowie? Ja póki co z tż nie mam co narzekać, Pracuje już w macierzystej jednostce więc jesteśmy zadowoleni on z pracy, a ja jestem szczęśliwa, że mam go na miejscu. Czasem jakiś weekend trafi mu się wolny więc naprawdę jest super nie ma problemu żeby się z kimś zamienić jak coś pilnego wypadnie. Jak u was to wygląda? |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Zostanie to przemyślane ![]()
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taka niespodzianka, gdyż będą 3 okazje do świętowania, a'la wypad poślubny, koniec szkółki Narzeczonego i Jego urodziny .
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja z tż planujemy jechać gdzieś na wakacje we wrześniu. I uczcić zakończenie szkoły, adaptacji i kolejną rocznicę. Nawet nie było kiedy "oblać" końca szkoły i adaptacji tak z pełną pompą. Chcemy gdzieś polecieć za granicę, albo zapakować samochód i zrobić jakąś objazdówkę. Trzeba wszystko przemyśleć - ja wolę gdzieś polecieć i zwyczajnie wypocząć nie robiąc nic, a tż lubi podróżować, zwiedzać - czasem się strasznie różnimy. |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja na te koperty nie liczę, bo się przeliczę. Wolę się nie rozczarować, dlatego o tym nie myślę. Natomiast jeśli goście będą wspaniałomyślni to na pewno taki weekend zaplanuję, ale są aktualnie ważniejsze wydatki niż przyjemności .
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby goście byli wspaniałomyślni i wkładali zielone banknoty do kopert zamiast kupować jakieś badziewia, pieniądze zawsze się przydadzą młodej parze. Nie wiem jak wy tam w swoich rodzinach ustalacie, bo każdy ma inne zwyczaje, ale nasze rodziny są na tyle w porządku, że w razie czego mamy mówić wprost "chcemy pieniądze, a zamiast kwiatów kupony lotka"i nikt nie będzie robił problemów tym bardziej,że nasze wesele będzie bardzo skromne - ja i tż nie lubimy typowych Polskich wesel. |
|
|
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
Mój mówi ,że w Piasecznie jest lepiej niż na szkółce :p i nawet na jedzenie nie narzeka haha ale z niego dziwak
|
|
|
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój tż ani jednego plusa nie widział będąc na adaptacji w Piasecznie ciągle mówił, że woli rok szkoły niż 1,5 miesiąca adaptacji. |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A co pieniążków, to na zaproszeniu znalazł się stosowny wierszyk w tej sprawie .
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może nie taki dziwak skoro nie wszyscy narzekają ale fakt na stałe ponoć strasznie w Piasecznie jest, bo Tż-ta kolega już skończył szkołe i mówi że siedzi normalnie wolne ma mieć i telefon że za 2 godziny ma sie stawić na słuzbe jednak, ale to nie na adaptacji jeszcze.Kurde ja mam kryzys jakiś , niby już 6 tygodni niecałe do konca szkółki zostało, ale rozum swoje a ja swoje, już ledwo wytrzymuje, ale to dlatego ze szkoła mi sie skończyła, pracy znaleźć nie moge na wakacje i siedze sama w 4 scianach;/ niedługo wyjde gadać z wiewiórkami ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Longlife my bylismy w Gdańsku na weekend w tamtym tygodniu i w sumie drogo nas nie wyniosło, bo stołowalismy sie jak burżuazja w knajpach a coś koło 600-700 zł nam wyszło czyli max 350 na osobe z noclegiem dojazdami itp
|
|
|
|
|
#2934 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS. też mam taką nadzieję, że uda nam się wyjechać. Cytat:
Piaseczno na stałe - tragedia... Też miałam kryzys przed końcem szkoły, a jak trwała adaptacja to kryzys miałam cały czas ;p Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2013-07-14 o 23:52 |
||
|
|
|
#2935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz najgorzej jest dlatego ze ja nie mam zajecia, a że mieszkam na wsi to nawet sie do kogo odezwać nie ma![]() Cytat:
Wy nie w sezonie bedziecie jechać to faktycznie Kraków fajnie, bo na lato to jednak zawsze mnie nad wode ciągnie W Krakowie byłam akurat we wrześniu ale to ładnych pare lat temu(chyba 3 ) na tydzień i w sumie podobało mi się miasto, ale to na zwiedzanie nie na odpoczynek my to blisko nie mamy nigdzie, w sumie Gdańsk padł tylko dlatego ze moja siostra i tak jechała a Tż samej by mnie pociagiem nie puścił tyle czasu, bo on ze szkołki tam przyjechal prosto
|
||
|
|
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będę szukać na gruponie.
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
No dokładnie nie wierzę ;P ale tak czy siak czy przyjeżdżają teraz cały czas czy pod koniec maja tylko 12 dni urlopu w całej tej adaptacji to nie jest dużo, a skoro ich TŻ teraz cały czas wracają chyba już 2 raz nie wiem nie czytałam dokładnie to co maja wykorzystane 4/5 dni a gdzie reszta? Tak jak mówię teraz mają mało roboty ale później będą cały czas pracować (takie jest moje zdanie) bo przeciez warszawiaki to są cwaniaki i oni już dobrze wiedzą jak wykorzystać ich. A Przecież tam jest tyle osób że pewna część teraz zjeżdża a druga pracuje cały czas a póżniej będzie na odwrót. Mój nienawidził Piaseczna chu*owe jedzenie musiał chodzić na kebaba ;p i cały czas praca;/ Megiii czy twój już odebrał te nadgodziny z Piaseczna?
|
|
|
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Mój dziś właśnie wraca do Piaseczna, ma służbę od 15... a ja teraz przez dwa tygodnie uziemiona w domu... dziś mi założyli gips
|
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz miał tydzień wolnego za stare nadgodziny które mu się nazbierały przed wyjazdem na adaptację, a na te nadgodziny adaptacyjne czeka aż przyślą z Piaseczna, bo nawet nie wie ile tego ma. Wie tylko, że dużo. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
A mam trochę znajomych z tej firmy daleko szukać nie muszę tż, brat, kuzyn ![]() Współczuję... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

i mówił też, że bardzo prawdopodobne, że w rodzinnym mieście może mieć adaptację.
.

to będzie czas na mnie. Będę zmuszona poruszyć niebo i ziemię żeby dostał wolne na wesele
)