![]() |
#2911 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
![]() Ja uwielbiam migdałki, ale nie takie bardzo ostre tylko lekko zaokrąglone. Skoro źle się czujesz to może lepiej je sprowadzić do owalu i jeszcze odrobinę skrócić? Ja mam świra na punkcie idealnego kształtu paznokci, więc wiem, jak taki nieodpowiadający nam może zepsuć humor ![]() Cytat:
2) Raczej nie, zwykłe rękawiczki są po prostu za grube do zakładania na noc, mają inną strukturę niż czysto bawełniane rękawiczki plus domieszki różnych innych tkanin. W Rossmannie bawełniane białe rękawiczki kupisz za ok. 5zł, warto zainwestować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do rękawiczek to... po prostu nie umiałam w żadnej drogerii ich znaleźć (nawet nie zdziwiłabym się, jakby chwilowo wywiało po prostu, bo nawet olejek znalazłam bodaj w trzeciej dopiero, wcześniej straszyły puste korytka - migdał i papaja robi zawrotną karierę xD), a stwierdziłam, że nie ma co czekać i odkładać rozpoczęcia olejowania i 'z braku laku' takie zwykłe też oblecą xD Ale w takim razie po weekendzie poszukam jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2014-01-11 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja w opakowaniu po nim wymieszałam sobie olejki, które mi nie podeszły do włosów i ciała, a na papaję i migdała czaję się w następnej kolejności ![]() Oprócz różnego rodzaju olejów zimnotłoczonych znajdują się w nich też wyciągi roślinne, które działają przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo; ja akurat wymieszałam sobie te trzy: http://www.biomania.pl/naturanle-kosetyki-do-wlosowm/7197-provida-olejek-do-wlosow-lopianowy-100ml.html http://www.mondebio.co.uk/organic-br...00ml/2958.html http://www.la-joie.pl/lovea_olejek_o...l,39,8255.html Ten ostatni zawiera trójglicerydy na pierwszym miejscu w składzie, co ułatwia znacznie wchłanianie oleju i nie ma zbytniego uczucia tłustości skóry po użyciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44561033]W podobny sposób, jeśli ktoś nie lubi olejować całych dłoni, ze względu utrzymującą się tłustą warstwę na skórze, można to zrobić opisywanym przeze mnie wcześniej sposobem przy użyciu dozownika w kształcie miseczki znajdującym się w butelce po zmywaczu Sante ![]() Ja w opakowaniu po nim wymieszałam sobie olejki, które mi nie podeszły do włosów i ciała, a na papaję i migdała czaję się w następnej kolejności ![]() Oprócz różnego rodzaju olejów zimnotłoczonych znajdują się w nich też wyciągi roślinne, które działają przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo; ja akurat wymieszałam sobie te trzy: http://www.biomania.pl/naturanle-kosetyki-do-wlosowm/7197-provida-olejek-do-wlosow-lopianowy-100ml.html http://www.mondebio.co.uk/organic-br...00ml/2958.html http://www.la-joie.pl/lovea_olejek_o...l,39,8255.html Ten ostatni zawiera trójglicerydy na pierwszym miejscu w składzie, co ułatwia znacznie wchłanianie oleju i nie ma zbytniego uczucia tłustości skóry po użyciu ![]() Fajny patent! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2)Masz tam wymieszane te olejki to pisałaś na początku? 3)Śliczny lakier ten brokatowy jaki to ;> Paznokcie MEEGAA ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() takie rękawiczki bawełniane nie są jednorazowe, tak? Macie kilka par, bo chyba codzienie trzeba je prać, a nie wysychają o razu. Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2014-01-12 o 10:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
Zmywacz z biedronki tez ma taki dozownik-miseczke
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |||
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44561033]W podobny sposób, jeśli ktoś nie lubi olejować całych dłoni, ze względu utrzymującą się tłustą warstwę na skórze, można to zrobić (...) [/QUOTE] Fajny pomysł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie, ja nie zakładam rękawiczek, masuję aż do całkowitego wchłonięcia w trakcie ćwiczeń albo kiedy oglądam sobie coś fajnego. Korzystam z mieszanek gotowych (Alterra jest taką mieszanką) albo nakładam oleje warstwowo, jeden na drugi - i w ten sposób mieszam je, ale już na sobie. Nie robię mieszanek w taki sposób, by zlewać kilka olejów razem i trzymać je w jakimś pojemniku; taką mieszankę stosuję tylko w trakcie ciepłej olejowej kąpieli (po której oleje wylewam), ale zdarza mi się to teraz raz, dwa razy w miesiącu. Cytat:
![]() Olejowanie to ma być przyjemność, a nie "wegetacja" ![]() ![]() ![]() *** Lakiery mam opisane i sfotografowane w galerii, a zawsze aktualną listę olejów, baz i topów w profilu ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Rozeznanie
|
PS. Jeszcze raz powtórzę, że dla każdego coś miłego, więc dla osób, które nie lubią natłuszczać całych dłoni, są przecież do dyspozycji olejki w małych pojemnościach i z wygodnym pędzelkiem.
Mam tu na myśli nie tylko znane i reklamowane Regenerum, ale także TAKI OLEJEK Sally Hansen (są to właśnie gotowe mieszanki). Kupiłam ten olejek z ciekawości, w Hebe kosztował niecałe 20 zł, jest całkiem spory i bezwonny: ![]() Miałam bardzo fajny i ślicznie pachnący TAKI olejek Inglota, ale zamarzł na kość w samochodzie, buuu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Konto usunięte
|
Z tego, co pamiętam, to jeszcze OPI ma albo miał olejek w tubce z pędzelkiem- ja po jego zużyciu przelałam tam swoją mieszankę i mam wygodną wersję przenośną (do torebki
![]() Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2014-01-12 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak odpisujesz i wgl pomagasz,doradzasz ![]() Suuuper ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Heh tzn w sumie trochę jest taką naszą paznokciową celebrytką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Rozeznanie
|
Haha, no tak, kwiaty i czekoladki przyjmuję w każdą środę między 16.00 a 19.00
![]() No co wy, dziewczyny, tak naprawdę to jestem podobno urodzonym wolontariuszem i nauczycielem przy okazji, lubię pomagać i dzielić się informacjami, więc jeśli tylko jestem i mam czas, to chętnie służę ![]() *** Przeszłam Douglasa, Sephorę, Naturę, Rossmanna, Hebe i Inglota w poszukiwaniu odpowiednika mojego ultrafioletu z Sally Girl, którego przyjaciółka przywiozła mi ze Stanów - i nic. Dosłownie nic. Nic nawet tego odcienia "z grubsza" nie przypomina... Za to kupiłam sobie kolejną flaszkę Alterry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Wtajemniczenie
|
:OOO JESTEM W SZOKU!!!
chcę takie paznokcie teraz, natychmiast! ![]() ja mam pazurki baardzo zniszczone, bo niedawno ściągnełam z nich żel i jeszcze nie odrosły, poza tym z natury mam mega cienką i kruchą płytkę, olejek już się podgrzewa na grzejniku, od dziś start! |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Rozeznanie
|
Witaj Iza i do dzieła, tylko nie zapomnij cyknąć fotki wyjściowej, żebyś miała porównanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
o właśnie, fotka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ok, to moje pazurki z dziś (już jest na nich olej to wyglądają milion razy lepiej niż bez oleju, możecie sobie tylko wyobrażać suchą, popękaną płytkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Wtajemniczenie
|
no na kształt płytki nie narzekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
Pokaże co nieco i ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przez te kilka miesięcy eksperymentowałam z kształtem, miałam kwadraty, wyglądały spoko, ale znudziły mi się. Po spiłowaniu na owale, jak były krótkie wyglądały głupio, ale teraz je uwielbiam ![]() Edytowane przez lanavera Czas edycji: 2014-01-12 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
bardzo ładną masz płytkę
![]() ![]() ok to pierwsza aplikacja za mną, nie miałam w domu nic oprócz rycyny, więc zmieszałam z oliwą z oliwek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.