![]() |
#2911 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
serio serio
![]() ![]() Cytat:
![]() ------------ któras pisała (OC?) ze jest formularz na stronie zus zeby wysłac zapytanie nie mogę znaleźć może linka dacie?
![]() |
![]() |
#2913 | |||||||||
Zadomowienie
|
cześć! zapowiada się kolejny gorący dzień!
![]() ale te klapsy to w sensie, że delikatne klepanie po pupie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...tygodnia-zycia słodziak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 5-biedronkowy też miękki ![]() spokojnie, każdy idzie swoim tempem. my też daleko w tyle za Roszkiem a wiekowo tylko 1 dzień różnicy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2914 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jest tak że takie małe dzieci potrafią już pływać same z siebie? Bo gdzieś słyszałam że mają jakiś taki naturalny odruch i z łatwością przychodzi im pływanie. Fajnie taki basen mieć, u nas w mieście niestety mały bardzo i pełno ludzi zawsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas kilka razy sie zdarzył taki przeraźliwy i żałosny krzyk we śnie. Wtedy od razu utuliłam i przeszło. ale aż serce ściska na taki płacz ![]() Cytat:
Udanego wypoczynku życzymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja wczoraj grzeszyłam z puszka coli ![]() Tomek śpi na mojej ręce a w tle szum suszarki z YT. Wstał o 4.30, zasnal o 5.30, o 6.30 znowu pobudka i dopierpo teraz zasypia ![]() Pytanko małe, wasze dzieci śpią na poduszkach czy klinach? Chodzi mi w ciągu dnia. W nocy ładnie mi śpi na płasko a w dzień nie chce, tylko na rekach. kurcze może on lubi mieć głowę nieco wyżej czy jak. O spacerach nie mówiac bo wózek to jak jakaś kara dla niego. Wkładam go na spiocha, po 10 min się budzi, rozgląda na prawo i lewo tak szybko głowa kreci i zaraz ryk. a wtedy na ręce (chwila spokoju) i pędem do domu...
![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witamy się po kilkudniowej nieobecności. Jakoś tak się złożyło, ze nie było czasu na wizaż. A to teściowa lub teściu przyjeżdżali, a to gdzieś tam jechaliśmy. Zaraz poczytam o czym tam dyskutowałyście jak mnie nie było ![]() Dzisiaj Nikoś pięknie zaśmiał się w głos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój w gondoli ma jeszcze tylko pare cm, ale jak się osunie troszke to już ma zgięte nogi albo za burtą najczęściej ![]() także wczoraj chciałam go przesiąść do spacerówki (rozkładana na płasciutko) ALE!: Wyciągłam spacerówkę, włożyłam małego tralala wszystko pięknie i chciałam mu budke rozłożyć a tam takie bydle!! ze stoma, no ośmioma nogami!!!!!!!!! aaaaa PAJĄK! zamknęlam tą bude i wytargałam szybko dziecko (cud że sie odważyłam) i trzęsłam dupą i patrzyłam na ten wózek czy ten skur**syn nie wychodzi! zadzwoniłam po mame, a że wie jak mnie paraliżuje przy pająkach to jpo godzinie przyleciała. Tak mi wstyd ale nie miałam jak nawet do kuchni iść bo ten wózek stał na samym środku.. paraliż całkowity Nie chce myślec co by było gdyby chodził po Kamilku.. nic by mu nie zrobił ale nie wiem jak bym go wyciągnęła, jakoś bym musiała.. to nie jest normalne tak się bać ![]() Przez godzine nie spuściłam wzroku z wózka żeby dupek nie uciekł! mama rozebrała, wyodpinała cały wózek ale go nie ma ![]() więc cały pokój obszukałyśmy bo mama sobie zdawała sprawę że do puki go nie znajdę to będę świrować... Odpinała wszystko w wózku itd. i kazalam jej sprawdzić pod takim materiałem, i jak wyskoczył! to się tak rozdarłam że pobiegłam przytulić małego na wypadek gdyby się przestraszył ![]() i znowu znikął więc mama wózek na korytarz i trzepie znowu... wzieła mopa i probuje go strzepnąć, i zniknął więc jej mówie że mop do kosza i że musi go znajeźć bo nie dotknę tego wózka.. aż w końcu jej mówie żeby porozpinała taki materiał a ona że za ciężko więc dała sobie spokoj, to jej mowie żeby chociaż sięgła tam, więc sięgła a ten jak nie wyleciał tak go zdeptała ![]() a ja znów mam mopa ![]() strach i tak pozostał ze takie coś może mi tu gdzies łazić, ale i tak jest dużo lepiej niż gdyby nie zabiła. Ale cały dzien skakałam jak mnie coś gdzieś tylko połaskotało, dziś tez tak mam ![]() Monika a jakbyś np przez cały dzien odciągała żeby nie utracić laktacji i podawała MM? Zobaczysz czy jest poprawa, bo jeśli nie będzie to szkoda odstawiać ![]() Haha super! ![]() I jak Ci się nosi? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie ćwicze, boje się ![]() a smarować blizny nie smaruje bo... ją lubie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a 4 latek napewno nie musi jeść piersi akurat w tych godzinach, można go karmić rano i wieczorem bo na samej piersi nie jest napewno ![]() Cytat:
![]() butli nie pociągnie nawet raz, a jak wlewam na siłe to wypływa ładnie bokami ![]() Apropo na spacery chodze 9-11 i 16/17 do 19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Wtajemniczenie
|
ah... i jeszcze lazienka... na razie bez szafki pod umywalką i parawanu nawannowego
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubie porywnywania , zwłaszcza dzieci - jesli dziecko zdrowe to co za róznica kiedy sie zaczęło samo przewracac na plecki , podnosic główke czy gugac ...? przeciez w cv sobie nie napiszą "jako jeden z pierwszych ssałem kciuk " ![]() takze spoko luzik - nasze i tak naj,naj,naj ![]() co do basenu - to nie wiem do kiedy "pamietają" ale mysle ze półroczne dziecko nie jest za małe .... pamietajmy ze kiedys nie było basenów dla niemowlaków a wiekszosc ludzi lubi wode ... Najwazniejszy jest spokój ,opanowanie i usmiech rodzica - wtedy nawet jak dziecko odrobine sie obawia to szybko łapie ze jest fajnie ... (nieraz pamietam matki w typie "ojej, ojej " a potem siłą chyba trzeba było dzieciaka do wody włozyc ....
![]() |
![]() |
#2919 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-06-20 o 08:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Jak zwykle z pytaniem ![]() tydzien temu we wtorek mialam iść z małą na pierwsze szczepienie ale coś jej charczy/chrumka/świszczy w nosku więc poszłam dzień wcześniej czyli poniedziałek na wizytę do lekarza osłuchał Anielkę i stwierdził że czysto ale lepiej dmuchać na zimne i odczekać tydzień więc odczekałam ale ona dalej charczy/chrmukma itp. nie poszłam teraz we wtorek na to szczepienie tylko zapisałam na piątek będzie miala równe 8 tygodni i sama nie wiem teraz. Pryskam wodą morską, próbuję ściągać to co jej tam gdzieś zalega no i może od zeszłego poniedziałku czyli przez 10 dni może ze 3 razy coś jej tam wyszło z nosa i dziś też. Boję się kurcze nie wiem czy iść szczepić czy nie wiem że lekarz ogląda maleństwa przed ale sama mam dylemat nie chciała bym jej zaszkodzić a to pierwsze szczepienie. I się pochwalę Anielka dziś spała całą noc 1 raz siebie w kołsce ![]() nadal nie spi po 15 godzin na dobe wiec nic nie mozna zrobic wymaga stalego zainteresowania a ja padam a ona usmiechnieta ![]() no i juz płacze ehh zmykam i podczytuje was w wolnych chwilach choc ich nie duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2922 | ||||
Zakorzenienie
|
ale ze co ze Ja zboczuch no wiesz co
![]() ![]() Cytat:
![]() chyba tak zle jeszcze nie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() yhmm tez tak ost myslalam - poki mlody nie zaaplikowal mi tak smierdzacej dawki ze 10 min po przebtaniu dalej czulam w nosie ![]() ![]() co do spania w lozeczku spi na plasko - u mnie w lozku na tala malusia podkladke ![]() ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-06-20 o 08:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Hejka, my po przespanej nocce ale zabawowym poranku. O 4 - 5 moj synek chcial sie bawic.
Pozbywamy sie tej ciemieniuchy.. Synek glowke na brzuszku u nas tak sztywno juz trzyma i wysoko.. Mam pytanie czy ciemiączka ma pulsować, chyba tak bo się wystraszyłam dziś, jakoś nie widziałam tego wczesniej ![]()
![]() |
#2924 | ||
Wtajemniczenie
|
Luna - też tak mam gdy zobacze pająka!!! ostatnio TŻ był w łazience i woła! o jaki pająk w wannie! myślałam, że go zabił!!!!! wchodzę po 10 minutach i co? siedzi sobie dalej w wannie!!! myślałam, że zemdleje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 | ||||
Wtajemniczenie
|
Bry !
Melduje że już wyprzedaże w sklepach, można co nieco dla młodzieży zakupić ![]() ![]() ![]() Super fotka ! wow ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do zwolnienia na KP z pracy, to koleżanki w innych firmach donosiły zaświadczenie od gina. U mnie nic nie da bo i tak mam nienormowany ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2926 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też są, ale takie jaśniutkie, prawie niewidoczne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do wagi - nie ważę się. Jestem gruba i tyle. Jak w końcu zacznę się odchudzać, to się zważę. Cytat:
![]() ja przepajam jak jest tak gorąco, ale u nas to już prawie tylko mm. A do picia zazwyczaj daję rumianek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz to chyba nam wszystkim wszystko się kojarzy z dzieckiem ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny gdzie spia asze zieci jak jedziecie poza dom (tesciowie, rodzina itp) jedziemy pierwszy raz z Kacprem do tesciow z noclwgiem i nie wiem czy wygonic tżtz i spac z nim sama, czy zrobic mu łózko z 2 foteli? czy jak?Bo na wersalce we 3 bedzie ciasno... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
aaa no i
![]() jak liczycie, tygodniami czy jak wypadnie ta data w miesiącu ? ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2929 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- OC dzięki za linka ![]() Cytat:
![]() u nas 1-go dnia każdego miesiaca nowy miesiąc , czyli od dnia daty urodzenia
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
OC - ja liczę miesiące skończone jak wypadnie data czyli 12tego kolejnego miesiąca.
![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do 2 - własnie ,własnie .a mięsnie cięższe od tłuszczu wiec czasami waga tak nie spada ale rozmiar leci w dół . co do 3 - Roch śpi wszędzie -w łózeczku ,na macie , we wózku ,w foteliku sam . ,na rękach - wszystko mu jedno ... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() (tez sie boję ![]() Cytat:
![]() ja bym polegałą na lekarzu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak wypadnie .
![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupilam kilka fajnych letnich zestawow dla maluszka bluzeczka i spodenki w c&a ![]() A dla sidbie jakos mnie nie ciagnie na zakupy - dziwne ![]()
![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Ja liczę według daty
![]()
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Sorceress sliczna lazienka - zupelnie w moim stylu - taka wlasnie bym chciala
![]() Marcel juz zaczyna tak fajnie gugac- a dzis daje slowo wypowiedzial dwie sylaby ha-ka - zbieg okolicznosci ale mimo wszystko jakos tak cieszy ![]()
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - ![]() ![]() Cytat:
![]() no lece sie szykowac - dzis testuje fotelik samochodwy wpiety w stelarza od wozka - znaczy sie jeda na wycieczke ok 20 min busem ( po nosiedlko dla Emilianka, kolezanka mi oddaje za free :P ) - i tyle samo spowrotem - oby mu bylo wygodnie. bo nie wiem jak jutro przezyjemy haha ![]() a ja licze jak widac - sokoro sie urodzil 20.marca - to 20czerwca zaczyna 3miesiace - czyli ma 3 ![]() no ale kazdy liczy tak jak mu wygodnie - wazne zeby Roczniki sie zgadzaly ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-06-20 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam plan zakupic ciuszki ale nie wiem jaki romiar, czy na 68 duzo kupowac czy juz tez zaczac na 74 hmmm bo moj juz w 68 chodzi kawaler.
![]() |
![]() |
#2938 | ||||||
Zakorzenienie
|
anika - mata super, na pewno się spodoba
![]() Cytat:
![]() super synuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nooo rośnie szybko, za szybko!! jak byliśmy na szczepieniu jak Michaś miał 3 miesiące i 1 tydzień to było 5,900 i 61cm więc teraz ponad 6kg Cytat:
oj teraz to lincz mi się należy a nie pochwały ![]() zdecydowanie za dużo słodyczy jem! Cytat:
ale ostatnio przez 2 tyg robiłam total fitness Ewy Wczoraj miałam robić killera, ale taki upał, że tylko 35min na stepperze i tyle a mokra byłam że masakra nooo jest pyzol hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() a walka z oballem bosk! No i Miśka cudna jest Masakryczna noc u nas :/ Michaś nie spał pół nocy, najpierw nie mógł zasnąć i zasnął przed 24:00 a potem budził się co godzinę i cały czas go dostawiałam do cyca, ok 10min karmienia i odkładałam go i tak co godzinę :/ Dopiero po 5:00 zasnął i obudziłam go przed 9:00. Mąż pojechał z nim do lekarza, bo ma charczący oddech i tak jakby mu katar zalegał, a nic nie można wyciągnąć. Wolę by go osłuchał lekarz. idę nadrabiać was ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak jeszcze czujesz ból to nie ma co się forsować. Jednak jak by nie było cc to poważna operacja. U mnie wszystko ładnie już pogojone, nic nie boli, ginek sprawdził i dał zielone światło. A tak to wcześniej nie ćwiczyłam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tomek zasnął na rękach- odłożyłam- pobudka i krzyk. Na ręce, zasnął, odłożyłam i krzyk. A teraz po 3 razie dojadł i zasnął już na łóżku ![]()
![]() |
![]() |
#2940 | |
Wtajemniczenie
|
Strippi, oby Michaś taki psikus nocny robił nie z powodu choroby.
Zauważyłam, że Fi w te upały rano ma jakiś katarek... albo to te charczenia niespowodowane katarem...bo po karmieniu od razu znika ![]() Dzięki za pochwałę łazienki ![]() ![]() Moderna, jeśli chciałabyś taką to polecam zamówienie na większą... ta ma całe 3,7m2 ![]() ![]() OC, ja też nie inwestuję w ten rozmiar... nie ma mowy... plandek nie będę kupować! No, z wyjątkiem stroju kąpielowego... bo na basen z Filipem muszę mieć coś innego niż 2 częściowy opalacz, a w swój stary się nie mieszczę w piersi (mimo lycry :/)... Malpeczko!!! Malpeczko!!! zapraszam Cię do siebie... nie zapomnij wziąć ciasto (może być z truskawkami) ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() kosztorys...taaa... dodaj do tego co Ci wyjdzie po zawyżonych cenach jeszcze 20% minimum ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-06-20 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.