Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 20:23   #2881
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

Ja po cc ale pytałam ginka to mówił że mogę tyle że czasami zbyt intensywne ćwiczenia + niewłaściwa dieta i pokarm może podobno zaniknąć.
Co do kilera od jutra zaczynam. Zobaczymy jak pójdzie bo na skalpelu leje się ze mnie
Strippi a ty robisz te ćwiczenia na zmianę? raz jedno raz drugie?

Mi wydaje się że trzeba, tak po prostu dla pewności. Byliśmy w 7 tyg u chirurga dziecięcego i wszystko spoko, zbadał biodra, nóżki. Klejnoty Tomkowi wybadał a ten się posikał . I dał skierowanie na usg bioder, na lipiec zapisani jesteśmy. Też profilaktycznie czy wsio ok u bąbla.

Co do truskawek to nie jem już bo jadłam jak szalona a Tomek kwaśne kupy po tym miał in zaczęło go odparzać. Chyba za dużo wit C było

Jak wasze blizny po CC? Smarujecie czymś? Ja ma ten Cepan ale jakiś efektów nie widzę chociaż pewnie za wcześnie jeszcze. Ciemna strasznie ta blizna, aż sina taka.

Dziewczyny śliczne dzieciaczki dorzucam też mojego malca. Matko jak ten czas leci, niedawno zdjęcia ze szpitala leciały, czasami wchodzę na poczekalnię i patrze co tam słychać, czy mam marcowo-kwietniowych 2014 jeszcze nie ma
Chyba sie przejde przy okazji zapytam.. moze z mezem podjade ot tak aby zbadali.
Moja blizna jest taka - kreska na ok. 10 cm no moze 12cm, taka bardzo widoczna bordowa, nie smaruje niczym, lekarz mowil,. ze zblednie, na plaze na basen nie ide wiec poki co daruje sobie.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wstawiam ostatnio ulubioną pozycje do spania w wózku Miśki! głowa odgięta o 90 stopni!!! jak zasypia to najpierw przez 5 minut pluje w poduszkę i wypłakuje swoje wszystkie żale - tak to brzmi i wygląda i wreszcie zasypia

http://www.youtube.com/watch?v=k3Pkl...ature=youtu.be a tu link do filmiku jak walczyła oballem z wiszącymi na pałąku motylkami
hehe, dobra pozycja do spania moj przy cycu zali sie czesto.. cos mamrocze moj skrzatek

filmik super
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:47   #2882
Luna0
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Przyszłam tylko zameldować że Kamilek miał wczoraj równe 3 miesiące i waży 7530g
oprócz tego zwrociłam uwage lekarce że jedną rączką macha więcej i jakby sztywniej więc mamy skierowanie do neurologa
buziaki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:51   #2883
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
kaaasiaaaa.....:h ahaha:
no co

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no nastepna wredna no hihihi ....
kurcze w ogóle o tym nie myslałam ..ale przez was zaczynam - chyba w worku na plaze pójde ....
zacytowalam dragusie i to dla niej byla ze ''wypomniala'' stroja Kochaniutka - ja BYM KCIALA tak wygladac jak ty - baa nawet bez stroju - uwierz

Cytat:
Wstawiam ostatnio ulubioną pozycje do spania w wózku Miśki! głowa odgięta o 90 stopni!!! jak zasypia to najpierw przez 5 minut pluje w poduszkę i wypłakuje swoje wszystkie żale - tak to brzmi i wygląda i wreszcie zasypia

http://www.youtube.com/watch?v=k3Pkl...ature=youtu.be a tu link do filmiku jak walczyła oballem z wiszącymi na pałąku motylkami
aaaaaaaaaa jaka gimnastyczka nam rosnie - i jaka ona sie Wielka wydaje
a filmik mi nie dziala - dodaj go na fb :P

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
oczadziałaś?
no padlam haha

i moje dziecie spi dalej - dzis sie oplumkalismy o 17-30 no Gos chcial towarzyszyc - zjedlismy 100 padlismy o 19 i dalej spiochamy

a mamusia nadrabia zaleglosci - mialam uwaga 5 Listow na Nk od mojej mamy ahaha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-06-19 o 20:52
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:52   #2884
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wasze blizny po CC? Smarujecie czymś? Ja ma ten Cepan ale jakiś efektów nie widzę chociaż pewnie za wcześnie jeszcze. Ciemna strasznie ta blizna, aż sina taka.

Dziewczyny śliczne dzieciaczki dorzucam też mojego malca.
ja mam cotratubex ale narazie ze 3 razy smarowalam

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i Mloda dzis odleciala - wraca w ok 15 Lipca do pracy, moj szefiunia ja przyjol na 2 miechy - se zarobic Lasencja - na studiowe wydatki szczegolnie ze u nas kwota do 40tys nok, jest zwolniona z podatku - wiec wszytsko bd szlo do raczki bez odtarcen hihi.
wow! żebyscie sie nie pozabijały

Cytat:
Roszek zaczął sie bawic nózkami -chwyta ,ciągnie i sie wkurza bo do buzi nie sięga i wydaje przy tym takie śmieszne odgłosy jak by si ecały chciał zjesc ...śmieszny jest

Cytat:

fajnie

Cytat:
ale mam zaćmę po upale, przeczytałam teść usnął po intensywnym bzykaniu

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Przyszłam tylko zameldować że Kamilek miał wczoraj równe 3 miesiące i waży 7530g

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:54   #2885
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
[B]
A odnośnie tego dorabiania podczas urlopu macierzyńskiego, to na stronie zus jest formularz i można zadać pytanie, więc na wszelki wypadek możesz zapytać jak to ma być, bo w sumie u mnie jest inny przypadek bo ja będę dorabiała u innego pracodawcy, wydaje mi się że u tego samego może być inaczej.
No właśnie chyba nie, wiec najprawdopodobniej wracam na cały etat...będę tylko walczyc o laktację dla dzidziusia i dla pracy krócej o godzinę...Swoją drogą skąd oni wiedza czy ja jeszcze karmię piersią czy nie? Mozna 4 lata pracować godzine krócej, jak ktos takiego konia karmi piersią??
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ale co kreci nosem? 6 tyg dodatkowego Ci się należy, wypoczynkowy musisz wykorzystać bo nie możesz być bez urlopu. no wiem, że grupa, ale Twoje prawa też muszą się liczyć i czas spędzony z dzieckiem. to Ci się należy przecież. a szefowa chce żebyś z czego zrezygnowała? u mnie też macierzyński, potem 6 tyg dodatkowego a potem "wakacje", ale nie wiem ile tygodni oddają za wakacje (na pewno nie 8 niestety).

ja się też już pytałam w pracy jak to ma być, mają mi odpowiedzieć.
No masz racje własnie, tymbardziej, ze w tamtym roku poszłam już na l4 podczas urlopu i mam jeszcze zaległe 7 dni, ale podsunełam szefowej taka myśl, ze wracam od wrzesnia a urlop wykorzystujeno w kazdy piatek, wtedy bym pracowala 4 dni w tygodniu po 6 godzin(jesli bede karmic jeszcze- a mam taka nadzieję) KAcperek by był częsciej ze mna, i ja bym stopniowo sie przyzwyczajała do pracy, bo kurde ponad rok przerwy o baaardzo długo;p
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
słodziutki jest

Ja dodam Michasia, bo dawno nie dawałam
słodziak-jaki pyzioł-ile waży?
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no nie żartuj jaka zima ja w końcu zaczynam życ jak jest tak ciepło

wrzucam Karolastego z dzisiaj
też słodki in reszta bobsów tez-uwielbiam oglądacA Miśka ledwo w wózku się mieści;p Podobnie jak Kacper

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
super, myslalam o tej macie ale dalej nie zdecydowalam, a zamowic cos chce
musze tez nabyc ubranek, bo mi rosnie synus.. gdzie Wy sie zaopatrujecie w ciuszki oprucz smyka 5.10.15, endo .. w dobrym stanie i fajne mnie interesuja.. moze byc tez fajna cena

Dziewczyna niej troche jest, moze jakas kaska by sie znalazla z niej hmm.. musze dopytac bo nie interesowalo mnie to nigdy zbytnio.
co do ksiazeczek to lipa nad lipy....bo premie garancyjna mozna wykorzystac tylko w jednym- okreslonym przez PKO roku i tak np. ja mogę w 2014 a tż w 2016 bodajże...zalezy to od roku, w którym została ksiązeczk założóna-musisz się dowiedzieć... i tez nie na wszystko-remonty zostały bardzo okrojone;/

Co do ciuszków to u mnie sklepy nr 1 to ciuchlandy i komisyCuda za 2-3 zł kupuję no i czasem allegro, tablica lub facebook
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Malpka, Strippi ale Wasi chlopcy juz sa duzi, rosna jak na drozdzach

Tez wstawie mojego maluszka - "Mamo, to moj brat blizniak"
"Usmiech Kaczyńskiego" jak ja to mówię Zawsze jak dzieci małe, bezzębne sie smieją to kojarzy mi się z nim albo z tym stworkiem z Sezamkowej
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

i julcia tez supoer
a ile michas juz wazy?

hej a my wazymy 7,9kg
O prosze, gonicie nas, gonicieklask i:

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Faj
My kończymy 1-ki Pampersa, ale tylko "po domu" i nie na noc, bo łatwo przeciekają Ale szkoda było mi wyrzucić i nie mam komu oddać - kumpele mają trochę starsze dzieciaczki

Nadal Cię podziwiam

Oj tak, tak
Ale racja z tymi kolegami i piwkiem

Nadrabiam dalej.
Przed chwilą Krzyś obudził się z krzykiem, taki przerażający płacz, pobiegłam, utuliłam i jest ok... Ciekawe, czy coś Mu się śniło, czy zabolało... Wasze dzieciaczki mają tak czasem?
A co do budzenia z krzykiem to Mój miał dziś tak pierwszy raz...nie moglam Go uspokoić, w pierwszej chwili myslalam, że moze go cos ugryzło czy coś...Ale poprzytulalam i przeszło, a obudził się taki przestraszony, tak mi o było żal...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:54   #2886
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
zacytowalam dragusie i to dla niej byla ze ''wypomniala'' stroja Kochaniutka - ja BYM KCIALA tak wygladac jak ty - baa nawet bez stroju - uwierz
to nie ja

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 21:07   #2887
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

haha wygląda jakby w przygotowaniach do jogi padła
za oballowe zmagania
Cytat:

Cytat:
Dobry wieczór
oprócz tego zwrociłam uwage lekarce że jedną rączką macha więcej i jakby sztywniej więc mamy skierowanie do neurologa
buziaki
za 3 miechy i wage!
za rączke aby to nic takiego....

Cytat:
zacytowalam dragusie i to dla niej byla ze ''wypomniala'' stroja
oj słonko wiem ja tak tylko ... , .
a pierwsza wspomniała chyba liwka a nie dragusia.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No właśnie chyba nie, wiec najprawdopodobniej wracam na cały etat...będę tylko walczyc o laktację dla dzidziusia i dla pracy krócej o godzinę...Swoją drogą skąd oni wiedza czy ja jeszcze karmię piersią czy nie? Mozna 4 lata pracować godzine krócej, jak ktos takiegokonia karmi piersią??
...

"usmiech kaczynskiego "?????? nieeeee ,lepiej kojarzyc ze wsztystkimi innymi potwormi -ciasteczkowymi,piernikowy mi -ale nie z tym ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 21:11   #2888
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
No właśnie chyba nie, wiec najprawdopodobniej wracam na cały etat...będę tylko walczyc o laktację dla dzidziusia i dla pracy krócej o godzinę...Swoją drogą skąd oni wiedza czy ja jeszcze karmię piersią czy nie? Mozna 4 lata pracować godzine krócej, jak ktos takiego konia karmi piersią??

No masz racje własnie, tymbardziej, ze w tamtym roku poszłam już na l4 podczas urlopu i mam jeszcze zaległe 7 dni, ale podsunełam szefowej taka myśl, ze wracam od wrzesnia a urlop wykorzystujeno w kazdy piatek, wtedy bym pracowala 4 dni w tygodniu po 6 godzin(jesli bede karmic jeszcze- a mam taka nadzieję) KAcperek by był częsciej ze mna, i ja bym stopniowo sie przyzwyczajała do pracy, bo kurde ponad rok przerwy o baaardzo długo;p

słodziak-jaki pyzioł-ile waży?

też słodki in reszta bobsów tez-uwielbiam oglądacA Miśka ledwo w wózku się mieści;p Podobnie jak Kacper

co do ksiazeczek to lipa nad lipy....bo premie garancyjna mozna wykorzystac tylko w jednym- okreslonym przez PKO roku i tak np. ja mogę w 2014 a tż w 2016 bodajże...zalezy to od roku, w którym została ksiązeczk założóna-musisz się dowiedzieć... i tez nie na wszystko-remonty zostały bardzo okrojone;/

Co do ciuszków to u mnie sklepy nr 1 to ciuchlandy i komisyCuda za 2-3 zł kupuję no i czasem allegro, tablica lub facebook

"Usmiech Kaczyńskiego" jak ja to mówię Zawsze jak dzieci małe, bezzębne sie smieją to kojarzy mi się z nim albo z tym stworkiem z Sezamkowej

O prosze, gonicie nas, gonicieklask i:

A co do budzenia z krzykiem to Mój miał dziś tak pierwszy raz...nie moglam Go uspokoić, w pierwszej chwili myslalam, że moze go cos ugryzło czy coś...Ale poprzytulalam i przeszło, a obudził się taki przestraszony, tak mi o było żal...
niektóre zakłady pracy chcą zaświadczenia od lekarza ( w tym mój)....ale ale przeciez lekarz wie to co mu powiem, nie
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 21:13   #2889
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Roszek zaczął sie bawic nózkami -chwyta ,ciągnie i sie wkurza bo do buzi nie sięga i wydaje przy tym takie śmieszne odgłosy jak by si ecały chciał zjesc ...śmieszny jest
o yeah... cudnie. nie mogę się doczekać aż T. odkryje swoje stopy

Cytat:
Wstawiam ostatnio ulubioną pozycje do spania w wózku Miśki! głowa odgięta o 90 stopni!!!
szacun... że ona nie ścierpnie...
A z Oballem - super precyzyjna w trafieniach

Cytat:

"Usmiech Kaczyńskiego" jak ja to mówię
umarłam. ale coś w tym jest, choć muszę szybko zapomnieć to określenie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 21:23   #2890
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Tak patrze teraz w kalendarz i dzis konczymy 2 miesiace
To moze jakies podsumowanie??
- wiem co to noc i zachowuje rytm dnia i nocy, zasypiam bez problemu zawsze w podobnych porach
- rozpoznaje mame po glosie i wodze za nia wzrokiem
- usmiecham sie od ucha do ucha
- podnosze glowke w pozycji na brzuszku i przekrecam ja raz w lewo raz w prawo
- coraz lepiej trzymam glowke
- podczas snu przekrecam glowke raz w prawo albo w lewo
- wkladam prawa dlon do buzi, czesto oznacza to, ze jestem glodny
- wodze wzrokiem za zabawkami
- zaczynam cwiczyc struny glosowe i staram sie rozmawiac z mama
- podnosze nozki do gory
- od kilku dni uzywam pampersow w rozmiarze 3
- i jestem juz taaaaki duzy, waze ok. 5,8 kg i mierze 62cm
za 2 miesiące i gratulacje za wszystkie osiągnięcia

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
O, ciekawe

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
On od urodzenia często prostuje wszystkie palce i rusza nimi jakby grał na fortepianie

No słyszę, że się dziecię obudziło... znów będzie cały dzień brykał - śpi w dzień maks. 2 godz. łącznie, nawet bujanie w wózku go nie rusza. Woli leżeć i patrzeć na świat, najlepiej z perspektywy rąk rodziców. Wczoraj walczył od 14.30 do 19.30 - od 18.30 już oczy na zapałki, ale nie zasnął. Po kąpieli chwilę pojadł i padł jak nieżywy.

Zaczęłam wczoraj ćwiczyć - 10 min z Tamilee Webb na pośladki i 8 min abs, tak na początek. Myślałam, że ducha wyzionę Muszę zacząć ten Skalpel, bo oglądałam na youtube i mi odpowiada, ale jak sobie ściągnęłam, to nie działa ani na kompie ani na kinie domowym
Te 2 rzeczy - no jakbym o swoim czytała Nie sypia w dzień prawie w ogóle A te paluszki tak odgina, jakby liczył "mam... jeden, dwa... trzy tygodnie"
Też właśnie ściągnęłam sobie skalpel, teraz muszę znaleźć trochę czasu i trochę więcej motywacji

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
taki okrągły, wstawiam fotkę z wczoraj, widać mniej więcej ten basen
można w nim pływać dookoła
Aaale fajny basen!
I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Cytat:
Dziewczyny, które chcą skorzystać z nowych przepisów odnośnie urlopu- dzwoniła do mnie kadrowa, że do końca tyg trzeba składać wniosek o dodatkowy urlop macierzyński (te 6 tyg).

Jeśli w dniu 17 czerwca 2013 r. nie korzysta się z dodatkowego urlopu macierzyńskiego, a dziecko urodziło się po dniu 31 grudnia 2012 r., wniosek o dodatkowy urlop macierzyński w wymiarze 6 tygodni w przypadku urodzenia jednego dziecka oraz 8 tygodni w przypadku urodzenia dwojga i więcej dzieci przy jednym porodzie należy złożyć NIE PÓŹNIEJ NIŻ W CIĄGU 7 DNI od dnia wejścia w życie ustawy (ustawa wchodzi w życie 17 czerwca 2013 r.), zaś urlopu należy udzielić nie później niż 14 dni od tej daty, czyli najpóźniej w dniu 2 lipca 2013

Ja bym oczywiście przegapiła - bo myślałam, że wniosek sobie napiszę jak będzie mi się kończyć moje 20 tyg i poproszę od razu o 6 a tu psikus....
W końcu już nie wiem, jak to jest... Zadzwonię do kadr w firmie, dopytam jutro... I tak muszę podjechać załatwić ubezpieczenia Krzysia.

Pytanie mam do allegrowiczek: czy jest taka opcja, żebym wyszukała sprzedawców mających DWIE (lub więcej) rzeczy, które chcę? W sensie szukam np. piłki i roweru, ale chcę od jednego sprzedawcy, żeby raz zapłacić za przesyłkę. Można tak znaleźć?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-06-19 o 21:24
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 21:26   #2891
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
za 2 miesiące i gratulacje za wszystkie osiągnięcia

O, ciekawe

Te 2 rzeczy - no jakbym o swoim czytała Nie sypia w dzień prawie w ogóle A te paluszki tak odgina, jakby liczył "mam... jeden, dwa... trzy tygodnie"
Też właśnie ściągnęłam sobie skalpel, teraz muszę znaleźć trochę czasu i trochę więcej motywacji

Aaale fajny basen!
I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

W końcu już nie wiem, jak to jest... Zadzwonię do kadr w firmie, dopytam jutro... I tak muszę podjechać załatwić ubezpieczenia Krzysia.

Pytanie mam do allegrowiczek: czy jest taka opcja, żebym wyszukała sprzedawców mających DWIE (lub więcej) rzeczy, które chcę? W sensie szukam np. piłki i roweru, ale chcę od jednego sprzedawcy, żeby raz zapłacić za przesyłkę. Można tak znaleźć?
jak znajdziesz jedną z szukanych rzeczy wchodzisz na pokaż wszystkie przedmioty sprzedającego- innej metody nie znam
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 21:36   #2892
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecko jest jakieś dziwne- wyszłyśmy na spacer- krótki rękaw, krótkie spodenki a ta mi się dotąd piekliła dopóki jej nie przykrylam kocem....W domu to samo kark ciepły a dopóki nie jest przykryta do wysikości nosa to sie drze, WTF? Wymarzony model moherów- jeszcze czapki zimowej brakuje

Hehe... to mnie by to nie zdziwiło bo pomyślałabym że dziecko po mnie poszło Ja tam tż nawet w upały muszę byc czymś lekkim przykryta
Cytat:
haha jestem -przybyłam was troche powkurzac !!!!
nie mam tak cudownych tesców jak liwka ,rodzice mi wybyli motorami do rzymu ale mam cudowne przekochane dzieci !!!!!!!! niedosyc ze musiałam Rocha obudzic rano bo na 9 szłam na te pazury ,to on tam całą godz.przespal,potem obudziłam ,nakarmiam po 11 kuba kończył -wiec odebralismy . Lekcje zrobilismy i okazało sie ze nic wiecej do roboty nie mam,obiad zrobiony,pranie zrobione ,omówiłam z budowlancami co trzeba (reszte wziął na siebie tz) .Roch zasnął o 11 .30 to wsadziłam go w fotelik i z kubą pojecalismy na ciuchy.... i tu się zaczyna chwalenie . Jakub jest tak mega kochany ze brak mi słów ... przelecielismy przez kilka sklepów ,w jednej przymierzalni spedziłam prawie 1 godzine i 15 minut , a Jakub pomagał nosic torby ,pchac wózek ,lulac Roszka , potem trafiłam do nastepnego sklepu i do przymierzalni ..tam o 14.30 Roszek się przebudził dotał cyca , i poszliśmy do empiku -tam Kuba spędził 40 minut wybierając karty piłkarskie i ksiązki- a my z Roszkiem czekalismy równie cierpliwie jak on na mnie . Potem zrobilismy zakupy spozywcze - Kuba wszytko rozpakował na tasmie i do toreb potem, bo ja miałam Rocha na rękach .zaliczylismy rossmana a potem Roszek zasnął .jeszcze obiad zdążylismy zjesc . i własnie przyjechalismy . tz odebrał nine ,zabrał kube i na angielski pojechali ,a Roszek sie obudził i wisi na cycu zadowolony .
Kochane mam te dzieciaki -nawet obce osoby mi to mówią jak widzą jaki Jakub pomocny ... wytworzyła sie nam taka symbioza jakas - my z tztem duzo dla nich to i oni nam pomagają i rozumieją ze rodzice tez mają potrzeby ....
no super.. naprawdę
Stary 2013-06-19, 21:51   #2893
alliw
Zadomowienie

Witam się wieczorową porą
Co za pogoda, ducha można wyzionąć nawet dziś na spacerze nie byliśmy na szczęście w domu klima hula na maxa i da się żyć.
Czytałam was na raty i z tego co pamiętam:
1. Klementyna, Strippi i 100 lat,
2. Zaciazona, Oldzinx, Kmagg - witajcie ponownie
3. Zdjęcia dzieciaczków cudne !!! <3 (btw, czy wy też nie widzicie, emotki Love? )
4. za wszystkie udane wizyty, szczepienia, wagi ciężkie
5. Monicca, ja mam oballa bez grzechotek, ale ja nie kupowałam w biedrze, bo juz nie było. poza tym mój jest miękki (można go wyginać), nie wiem jaki jest ten biedronkowy

A marudny ząb Kwiatuszka, uśmiech Kaczyńskiego i teść który usnął po intensywnym bzykaniu mnie rozwaliły

Przeczytałam też o brudnych rączkach i mi ulżyło, bo myślałam ze tylko Jasiek ma żałobę pod paznokciami a tak w ogóle to tak czytam co wasze dzieciaki już potrafią i myślę sobie że my to 100 lat za murzynami jesteśmy, ale może jakoś nadrobimy, powolutku

Malpka, uzywasz już pampków 4? pytam bo Jasiek z Karolem w podobnej kategorii wagowej. Koncza mi się 3 chyba juz mi się nie opyla kupować.

Jutro jedziemy na wieś na weekend, żeby jakoś przetrwać te upały, więc pewnie odezwe się w poniedziałek, ale pilnie będę was czytać w telefonie
Buziaki!
Stary 2013-06-19, 22:01   #2894
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

wow! żebyscie sie nie pozabijały
no pewnie sie pozabijamy - ale coz - jak mus to mus - no siostrze nie pomoge :P

Cytat:
to nie ja
Cytat:

oj słonko wiem ja tak tylko ... , .
a pierwsza wspomniała chyba liwka a nie dragusia.

"usmiech kaczynskiego "?????? nieeeee ,lepiej kojarzyc ze wsztystkimi innymi potwormi -ciasteczkowymi,piernikowy mi -ale nie z tym ...
aaaaaaaaaaaha to Lwika taka Cwaniara hihi
- co do Kaczynskiego - moj jak JE skalda rece - i mi Aga zaraz zauwazyla ze jak on wyglada, podobno tak rece sklada jak przemawia - nie wiem nie interesuje sie polityka

no to lecem spac - Emiliano nakarmiony
czas na Relax pod posciela szkoda ze nie mam z kim sie relaxowac ahah

Stary 2013-06-19, 22:14   #2895
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Najpierw chciała z Filipem po gugać, niestety Filip rozmawia tylko z mamą i to rzadko pytała o wydawane dźwięki, uśmiechy itp.
Sprawdzała jak się układa, czy rączki otwiera, czy kciuka nie chowa, jak układa rączki w pozycji na brzuszku, jak wodzi za zabawkami itp
Przez cały czas Filip się uśmiechał do niej całą buzią, że aż nie mogła odejść od niego, jak skończyła tylko go zaczepiała żeby się śmial dalej.
Przesłodko!

Cytat:
Tomuś zdrowy, ładnie rośnie (prawie 6 kg ma), cały czas na cycu karmiony (mleka duużo płynie ). Nocki przesypia z 3 pobudkami na jedzenie, w ciągu dnia trochę gorzej bo za dużo to on nie śpi. Ładnie trzyma główkę jak na brzuchu leży, rączkę do buźki już intensywnie wpycha, heh zaczyna poznawać świat przez usta chyba.
Ja od 2 tyg jadę ten skalpel i muszę przyznać że efekty są naprawdę niezłe. Tak jak waga stanęła na 60kg i sama już w dół nie chciała lecieć tak teraz ważę już 56 kg No ale bardziej zależy mi w sumie na ładnie wyrzeźbionej sylwetce niż na kg.
dla Tomusia
I dla Ciebie za ćwiczenia Czyli przez 2 tyg. zleciały Ci 4 kg?

Cytat:
wrzucam Karolastego z dzisiaj
Śliczny Karol z dżungli

Strippi - Michaś piękny!
Ania
Stary 2013-06-19, 22:26   #2896
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie jestem na biezaco. U nas dalej spacery krotkie i przeplakane czyli wiekszosc czasu kisimy sie w domu, do tego znowu bardzo intensywna kolka. Pediatra kazala mi calkowicie wyeliminowac nabial poki co na 2 najlepiej 3 tyg wiec nie wiem co bede jadla bo nie mialam dawno dnia bez nabialu. No i nic surowego nawet jablka. Do tego ciagnaca sie za nami wizyta u laryngologa i kardiologa i teraz skierowanie na rehabilitacje nie mam pojecia gdzie bo pediatra nie wiedziala. A w niedziele chrzciny na ktore nie mam przez to wszystko ochoty. Jestem strasznie zmeczona ciaglym placzem Jakuba brakiem pomyslow na zajmowanie sie nim kompletnym brakiem czasu. Nie pamietam kiedy nie bolala mnie ostatnio glowa kiedy mi sie nie krecilo w glowie ciagle zle sie czuje i przez to wszystko powaznie zastanawiam sie nad rezygnacja z karmienia... Eh...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
strasznie Ci współczuję
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Przyszedł dziś oball
ślicznie A podobny do Ciebie baaardzo
Cytat:

i chwalem sie pieknym usmiechem
Emiliana
oj jest się kim chwalić Cudnej urody Twój synuś
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

A ja z Wami zawsze na bieżąco, tylko niepisząco, bo śpiąco i zmęczenie i zarobienie.
Moja słodka dziewczyneczka już spokojniejsza nieco na spacerach, postanowiłam najdelikatniej z nią jak się da, wychodzimy, jak jest uśmiechnięta, najedzona, jak tego potrzebuje spacerujemy bez wózka, czasem w chuście. Staram się, żeby miała maksymalnie komfortowe warunki - śpiewamy, tańczymy i jakoś powoli płaczu mniej w wózku. Ubóstwiam mojego Puszka.
śliczna super, że na pierwszy rzut oka od razu widac, że dziewczynka Bo po niektórych dziewusiach tego nie widać od razu
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Mamusie KP, dopajacie swoje pociechy w upały?
Ja jeszcze nie, ale zastanawiam się, ma mi wisieć na piersi i pić cały dzień?
ogólnie to nie... Ale herbatka codziennie jest jednak przygotowana bo dajemy małemu popic kilka kropli gdy uleje - żeby mu w usteczkach nie było źle. No i ewentualnie jak teraz gorąco to zabieramy herbatke w razie czego jak gdzieś na dlużej jedziemy.
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Oglądam zdjęcia Waszych dzieci i jestem zachwycona - każdym bez wyjątku. I tak mnie właśnie zmieniło macierzyństwo, kiedyś patrząc na zdjęcia dzieci, myślałam "dziecko jak dziecko...", a teraz się zachwycam. Stałam się trochę mniej zimnosucza

Dziękuję za miłe słowa o Wojtku - serce matki rośnie

aaa i coś na rozweselenie - domowe SPA
super spa A ja nawet nie wiedziałam, że juz masz starszego synusia
Cytat:
ta qrwa taka mialam wycieczke ze sie wrocilam do domu !!!
przebolalam sprawe tym ''jak ty sie ubrlas'' oraz ze jestem podatna na mode - cos tam jeszcze mowila o babnowej mlodziezy - no ale jak pojechala z mi haslem '' i co cujesz sie lepsza '' - na ma wypowiedz ze Bergen odiwedza duzo chinczykow czy japoncow i Ruskich eh - powiedzialam co wiedzialam, ze ja BYM CHCIALA moc pracowac w PL i by mnie stac bylo na wycieczki - a nie jezdzic na emigracje i tam sie ''dorabiac''. poczekalam na druga sisotre i se mowie ze jak chcecie to se idzcie ja wracam do domu - szkoda mi tylko tej starszej, bo serio fajny dzien sie zapowiadal. aaaa i jeszcze ze Ona Przemysli to co do mnie mowila, ale ze czy nie zmieniam zdania do tej wycieczki - aaa no i o co sie obrazac - przeciez tylko mi zwrocila uwage - no ok moza zwrocic deliaktnie ale nie z taka ironia pogarna i zniewaga w glosie - no wiec mi sie odechcialo wszystkiego - aaa w pon przychodzi spac do mnie na ost 2 noce, i pewnie bd mi chciala wejsc do bez wazeliny - eh no ale powiedzialam jej ze ''wyzej sra niz e ma i niech sie ogranie. bo z takim podejsciem do zycia to bd sama do konca zycia, a wypadaloby by ktos ja ciut uteperowal''

no to sie wygadalam
ide cos na obaid wymyslec - moze ryba
ale kiepsko wyszło

87 strona... reszta jutro bo pot mi po plecach leci tak strasznie duszno... Lecę pod prysznic
Stary 2013-06-19, 22:46   #2897
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
[/COLOR]a ja sie pochwalę zakupem dla Oliwii : http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...tml#tabsAnchor mam nadzieję że jej się spodoba
O, fajna, taka wypasiona

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
skoro wszyscy pokazują swoje pociechy to i ja się pochwalę Michałkiem...
Śliczny Michaś

Cytat:
hej a my wazymy 7,9kg
Ło ho ho

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witam się
Nadrabiam od paru dni po jednej stronie, więc zamiast coraz mniej, to coraz więcej do nadrobienia sie robi Melduję tylko (bo nie pamiętam czy pisałam), że operacja Leośka przełożona na najbliższy poniedziałek, tak więc mam tydzień stresowania dłużej
A teraz wracam do nadrabiania (82str)
Oj kochana, współczuję...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wbijam do Ciebie!!!
Pospiesz się, bo mało zostało

Cytat:
Ja po cc ale pytałam ginka to mówił że mogę tyle że czasami zbyt intensywne ćwiczenia + niewłaściwa dieta i pokarm może podobno zaniknąć.

Dziewczyny śliczne dzieciaczki dorzucam też mojego malca. Matko jak ten czas leci, niedawno zdjęcia ze szpitala leciały, czasami wchodzę na poczekalnię i patrze co tam słychać, czy mam marcowo-kwietniowych 2014 jeszcze nie ma
Tzn. jaka dieta jest niewłaściwa? Jak to rozumieć? Że za mało się je czy nie wszystkie składniki?
Co do CC - zapomniałam w ogóle, że mam bliznę Może jutro obejrzę Niczym nie smaruję

Cytat:

ok 2 ost strony ide jak burza ze gradem :P ahaha

Cytat:
najpierw zaczyna sie od sekundy -czyli zanurzamy i wyciągamy a po regularnych ćwiczeniach czas sie wyduza pod wodą . przed zanurzeniem trzeba dmuchnąc energicznie w twarz -uruchamia sie system "nabierz powietrza " ...
takie maluchy świetnie sobie radzą .wazne aby za kazdym razem chwalic i tulic a dzieci coraz chetniej nurkują i pływają ... ale nie radze próbowac samemu tylko z intruktorem ! ja to robie sama bo to juz 3 niemowlak wiec doświadczona jestem .
ale basen to genialna sprawa dla niemowlaków -Ninka sama na basenie została w wieku 3,5 lat bo juz normalnie pływała .

Nie no, co Ty, bałabym się sama próbować Jak pójdziemy na ten basen, to wszystkiego się dowiem i dopiero wtedy, pod nadzorem
I dla Roszka Krzyś odkrył, że ma nóżki i cały czas majta nimi w górze - na spacerze ponad gondolkę wózka

Cytat:

Ależ ona piękniutka i jaka duża!

Cytat:
Ania
Stary 2013-06-19, 23:00   #2898
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczór
buziaki
za miesiące i za wagę
za dobre wieści u neurologa

Cytat:

Oj, żeby mi się teraz nie kojarzyło z nim! A kysz, zgiń przepadnij!

Okropne jest takie budzenie się, mi się chce płakać wtedy

Cytat:
jak znajdziesz jedną z szukanych rzeczy wchodzisz na pokaż wszystkie przedmioty sprzedającego- innej metody nie znam
Tak też robię, ale to strasznie żmudne; myślałam, że może da się jakoś szybciej...

Cytat:
3. Zdjęcia dzieciaczków cudne !!! <3 (btw, czy wy też nie widzicie, emotki Love? )
No właśnie zastanawiałam się, co z nią... też nie widzę.

Nadrobiłam, więc dobranoc Paniom i do jutra!
Ania
Stary 2013-06-20, 00:02   #2899
Sorceresss
Wtajemniczenie

Ależ śliczne te Wasze skarby! Chwalipięty!

I nie wiem o co Wam chodzi z tą zimą?

Cytat:
a za 1,5 tyg. mieszkanie musicie zwolnic? pytam skad ten deadline.
tak ustaliliśmy i tak ma być

Cytat:

no fakt wszystkie jesteśmy, dupa (zapędziłam się)- dużo z nas jest - ale generalnie rzecz się tyczy dzieciaków urodzonych przed 17 marca, bo przepisy przygotowane dla urodzonych po 17 są takie same jak w projekcie, może dlatego musisz złożyć już
Despa, matko boska! weź nie pisz tak o teściu mym!

Ale ja jestem PRAWDZIWA MATKA I KWARTAŁU! Urodziłam przed 17 marca mimo terminu na 29

Cytat:
a tak w ogóle to tak czytam co wasze dzieciaki już potrafią i myślę sobie że my to 100 lat za murzynami jesteśmy, ale może jakoś nadrobimy, powolutku
nadrobicie... nadrobicie... ja jak oglądam zdjęcia z leżenia na brzuszku, czytam Małpkę to dopiero czuję się jak murzyn Filip na brzuchu poleży chwilkę i ryk! Potrafi się wspierać na rączkach bo w przypływie nerwy czasem pokaże na co go stać... ale żeby tak się sam z siebie pobawił - nie ma mowy!

AH, to ja się pochwalę dzisiejszą zabawą Filipka:

https://docs.google.com/file/d/0B4X4...it?usp=sharing
widać filmik? czy tylko zalogowanym googlowiczom?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 05:18   #2900
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Och witam sie w o dziwo ladnie pieknie sloneczny czwartkowy poranek ;-)

dzis moj Emilian ma 3. Miesiace - kiedy to zlecialo ..??

Zapraszam na Cole - chcialam dodac tez rogaliki ale coz niestety w tym miesiacu wydatki byly wieksze niz wplywy :-/ hahaha

Ogolnie ide spac dalej do pozniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-06-20, 06:24   #2901
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry Dzisiaj Filip kończy 13 tygodni a jutro 3 miesiące

Kiedy byliście na 2 szczepieniu? Bo u nas dzwonią kiedy przyjść a to chyba po 12 tyg a jeszcze nie dzwonili.

Cytat:

hej a my wazymy 7,9kg
super waga

Cytat:
nawet nie chce tego słyszec -niecierpie zimy .... !
biedactwo
Ja też!

Cytat:

Liwka filmik super
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 06:33   #2902
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:

slicznosci
a ciasta TO MOZNA CALA BLASZKE
.
hehe można tylko muszę zrobić nowe bo tamto szybko poszło

Cytat:
w czym rozpuszczalas?
ja dzis w wodzie i z 20 ml wypil 10... i to nie od razu (a wiem, ze powinien )
rozpuszczałam w wodzie ale w maksymalnie 2 łyżkach wody 20 ml to dużo

Cytat:
:

słodziak

Cytat:

Cytat:

hehe jaka słodka i jaka duża już ci się w wózku nie mieści
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 06:48   #2903
Sorceresss
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:

Kiedy byliście na 2 szczepieniu? Bo u nas dzwonią kiedy przyjść a to chyba po 12 tyg a jeszcze nie dzwonili.
My idziemy 27.06 na drugie. Powinno byc minimum 6tyg po pierwszej dawce.

Terry Pratchett

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 06:51   #2904
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
doogladalam do momentu konsumpcji nogi krolika, ale Filip bardzo rozproszyl Torresa a w zasadzie jego mama okazalo sie ze mam teleskopowy sutek....
cudnie sie Filippo smieje!

Cytat:
chcialam dodac tez rogaliki ale coz niestety w tym miesiacu wydatki byly wieksze niz wplywy :-/
rajuu, macie co jesc?!
buziak dla Milusia!

Cytat:

rozpuszczałam w wodzie ale w maksymalnie 2 łyżkach wody 20 ml to dużo
a ja debilka uwierzylam w jedna czwarta szklanke wody z przepisu na opakowaniu i sie martwilam, ze TYLKO w 20 ml rozpuszczam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 07:11   #2905
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór
buziaki
i za wizytę u neurologa

Cytat:

Malpka, uzywasz już pampków 4? pytam bo Jasiek z Karolem w podobnej kategorii wagowej. Koncza mi się 3 chyba juz mi się nie opyla kupować.
używamy już dawno już 4 paczki 4 zużyliśmy

Cytat:

ale słodziak

Cytat:

.

Cytat:

:
za 3 misiąc
a u nas ze szczepieniem jest tak ze na 1 wyznaczają od razu termin drugiego

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

a ja debilka uwierzylam w jedna czwarta szklanke wody z przepisu na opakowaniu i sie martwilam, ze TYLKO w 20 ml rozpuszczam
mój nie pije z butki wiec 20 ml chyba przez tydzień by ciumał a z łyżeczki tyle podawać to też masakra z tak szybko i wszystko mi wypijał
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 07:11   #2906
Sorceresss
Wtajemniczenie

Panika... AŁA? (sutek na wyciągnięciu)

A nie wolałabyś "uciągnąć" troszkę pokarmu i rozpuścić w nim ten actiferol?

Ja jeszcze na łyżeczce męczę 1/2 tabletki kwasu foliowego już nie mogę doczekać się jak zaczną się papki - czuję, że będzie wszędzie prócz brzuszka Fifelinki

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-06-20 o 07:15
Stary 2013-06-20, 07:11   #2907
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

hehe można tylko muszę zrobić nowe bo tamto szybko poszło
to ja poproszę calusia dla siebie - wyglądało pysznie i pewnie tez pysznie smakowało

Cytat:
rajuu, macie co jesc?!
buziak dla Milusia!
hehe - nie no MAMY co jeść - dla Miliana zawsze jest Mleczko w szafeczce - mam jeszcze 2op i 3 prawie na końcówce ( akurat do jutar starczy ) - pampersiki tez są
a ja tak sobie jem 5 dzień chleb z masłem i serem ew płatki i odmrażam to co miałam zamrożone

liczę ze 26go dostane zwrot podatku - muszę kupić bilety do PL na sierpien aaaa ceny powalające - wyjdzie okolo 2tys nok jak nie więcej - bo przecież im bliżej wylotu wym są droższe - no ale cóż - przecież nikt nie mówił ze bd łatwo

a tak btw
to jestem w LEKKIM szoku - jest godz 8 RANO !!!
a ja juz pranie nastawilam, zmywarke puscilam ( bo przeciez wczorja robili obiad o 22.30 ) - Emilian lezy na lozeczku przy oknie najedzony - a ja tez wcinam jajecznice z ost 3 jajek

Stary 2013-06-20, 07:12   #2908
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

jaki słodki!!! ale patrzy jak mama nagrywa hehe

Cytat:

Ja byłam w 13 tygodniu drugi raz. Ale u nas od razu umawiają na wizytę po szczepieniu.

Cytat:

hehe jaka słodka i jaka duża już ci się w wózku nie mieści
noooooooo długaśna jest!!! a wózek jeden z najdłuższych jak nie najdłuższy!!! mam nadzieje, że da radę zanim wyciągniemy spacerówkę!!!!

Kasia - Ty zboczuchu

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:

używamy już dawno już 4 paczki 4 zużyliśmy
aaaaaa!!! serio??? wow!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 07:21   #2909
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
Cytat:
Krzyś odkrył, że ma nóżki i cały czas majta nimi w górze - na spacerze ponad gondolkę wózka
śmiesznie to wygląda ...ja idą wózki z nózkami
Roszek we wózku jest bardzo spokojny ,śpi albo ogląda świat .
Cytat:
Filipo super -noga królika smaczna

jak to sie dzieje ,ze na filmikach macie wszystkie podobne głosy ???
(juz zaczynam podejrzewać ze nie ja jestem Romanem )

Cytat:
.

Cytat:

na szczepienie po 6 tyg od ostatniego .u nas to będzie chyba 3 lipiec .
Cytat:
okazalo sie ze mam teleskopowy sutek....

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
a ja tak sobie jem 5 dzień chleb z masłem i serem ew płatki i odmrażam to co miałam zamrożone
(przeczytałąm ze "płatki odmrazasz " -pomyslałam ze naprawde jest zle .... )
biedulka ....
Stary 2013-06-20, 07:28   #2910
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
doogladalam do momentu konsumpcji nogi krolika, ale Filip bardzo rozproszyl Torresa a w zasadzie jego mama okazalo sie ze mam teleskopowy sutek....
teleskopowy sutek!
Mi tez czasem sie tak zdarza jak siegam po tableta podczas karmienia - okazuje sie, ze maly nie pusci.. i tak sie ciagnie i ciagnie..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości