|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Brawo za 2 miesiące!!!
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2 miesiącenie jesteś dziwna, raczej Tż, żeby tak się słuchać mamusi |
|
|
|
|
|
#2643 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie jesteś.
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szybko Wam te ząbki wychodzą - bazuję na Igorze - u niego pierwszy w 10 miesiącu.Cytat:
Ale miałam o tym, że jeśli teściom zależało, mogli wpaść... Więc kilka oddechów - mam nadzieję, że nauczycie się szybko z tż sztuki kompromisów w obrębie dziecka. Ja uczę się 4 rok... są jakieś postępy
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Liwka
- za nowa umiejetnosc- oraz za zeby pani - a ja musze na necie zamowic - bo w moich biedrach nie bylo mama przeszla wszytskie 13 w miescie hahacorka - eh tesciowe, ale dziwne ze sie Tz slucha, no sorry ciekawe czy jak on byl maly to ona tez go targala do wszytskich (tesciowej) w ''niepogode''glowa do gory - bedzie dobrze no nic - lece sie szykowac dzis na miasto ide na kwilusie. a pogoda za oknem sredniawa ![]() aaa i cos smiesznego - rozmowa o 1.45 J - kasia jakbys przypadkiem wstala z Emilianem to obudz mnie, o 7 MUSZE wyjechac do pracy K - OCZYWISCIE ze cie obudze ( no wstal Mlody o 4 se mysle za wczesnie, poszlam spac dalej - wstaje paczam a tu 8.45 :P ) idem paczam oni dalej spia, wiec stukam i mowie ''J. nawet nie patrz na zegarek'' a ona spokojnym glosem * eh dobrze ze do tego faceta mam klucz* - tak sie pracuje nielagalnie na domkach, starszne ma laska klopoty ze wstawaniem haha
|
|
|
|
|
#2646 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałabym to usłyszeć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie karmienia podczas ząbkowania Już teraz mocno zaciska dziąsełka, co to będzie... Witamy się w poniedziałkowy poranek Noc spokojna, Krzychu jak zasnął przed 22, tak obudził się na karmienie o 5, potem jeszcze spaliśmy do 8 ![]() Teraz uśmiechał się do mnie pięknie Powoli zbieramy się na spacer, ładnie dziś ![]() Melduję jeszcze, że dżem truskawkowy i lody sorbetowe wiśniowe nie zaszkodziły ![]() Aha, na policzku pojawiły się pajączki - od czego to? Zejdą same?
|
|
|
#2647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A mamusi trzeba dać odpocząć z wizażem ![]() Cytat:
Misia robi postępy... ah chyba każda by już chciała takie rzeczy obserwować, ale przyjdzie czas...Cytat:
za miesiąceA Tż to zazwyczaj chcą dzieci wszędzie zabierać tylko nie zdają sobie sprawy że są takie malutkie i wymagają troski. Będą większe to będą jeździły wszędzie. Znam to trzeba tłumaczyć i nie przejmować się obrazą... Cytat:
![]() Witam pięknie ![]() Ależ cieplusio na dworku ![]() A ja się pochwalę że już od kilku dni karmimy się bez nakładek ![]() ![]() A po za tym udało mi się synka rozbawić i śmiał się na głos chyba fajne sny mu się śniły![]() U nas też ćwiczymy Mały jak wcześniej lubił główkę w lewo trzymać tak teraz tylko w prawo i to muszę przytrzymywać twarzą w twarz bo ciągnie siłą chce odwracać na prawo i już Główkę trzyma coraz stabilniej ale jeszcze troszkę się chwieje![]() No to tyle u nas... idę poprasować póki śpi bo kupka leży od soboty i nic nie ubywa
|
||||||
|
|
|
|
#2648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
zaczynam nadrabiac.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pierwsze slysze ze nie wolno. przeciez nie jem tej farby wiec nie wnika do mleka
|
|
|
#2649 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
,my juz po fryzjerze -Roszek większosc przespał ,na ostatnie 15 min.sie obudził -ale nie wstrząsnęło nim za bardzo gdzie jest - bo sie chichotał ... dzis nas tez znowu czeka rodzinne spotkanie w szkole -wystepy ,i sportowy dzien rodziny jednoczesnie o tej samej godz. musimy byc na budowie bo kopary przyjezdzają -a wiec ja z 3 dzieci do szkoły a tz zostaje .... juz po woli mam dosyc ,a jeszcze z akademii piłkarskiej zapowiedzieli ze druzyna ma treningi w sobote na basenie -całymi rodzinami ..... cały czas powtarzam-niedługo wakacje !! Cytat:
Cytat:
zdrówka co do pogrubionego - to bardzo mnie to rozbawiło Cytat:
![]() za nową umiejętność - mój Roszek goni Twoją Miśkę - robi to samo ![]() haha Cytat:
Cytat:
- "oblaziłam sie wiec sie nie odzywam " (Ja tam targam wszędzie wszystkich takze w niepogode . Do tesciów -nigdy -nawet w pogode . Ja dopiero jestem dziwna ,takze sie nie przejmuj .)Cytat:
![]() Cytat:
cudownie !co do karmienia z ząbkami -ja przezyłam nie było az tak zle ![]() Cytat:
no i za smiechy
|
|
|
#2650 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Mokka dziś 17 ty wiec od rana za was kciuki trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
słodziakCytat:
Cytat:
Julka już chodziła dobrze więc częśc trasy szła sama babcie na trasie nie mogły się nadziwić jak maszerowała ale żeby nie było za różowo to idąć wzieliśmy wózek myśląc ze da sie wjechać na następne wyprawy chodziliśmy już bez wózkaCytat:
Cytat:
za 2 miesiace a co do tż-ta to wcale nie jesteś dziwna zresztą teściomteż sie należą baty przecież oni też mogli przyjechaćCytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Liwka ucieło mi ciebie dla Misi za nową umiejetnosc![]() a ja dostałąm wiadro truskawek od teściowej i zrobiłam dżemy i ciasto a tż nalewke
|
|
|
#2651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- a jeszcze wam napisze byliśmy wczoraj na takim festynie "bezpieczne wakacje" i były różne atrakcje dla dzieci min ścianka wspinaczkowa i Julka powiedziała ze chce iść i nawet do połozy ścianki się wspinała byłam pełna podziwu dla niej ze sie nie bała
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna dziewczyna Małpka- jaki rozmiar ciuchów nosi Julka?
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
zdarza sie ze większe 104 jeszcze wciśnie a tak to 110 czasem 116 już nawet a co?
|
|
#2655 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby w mleku po 3-4 godz a reakcja do 3 dni Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobra nadrobilam do 84str. reszta potem. za wagi, miesiace i sliczne foty.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
A bo mam zamiar się zająć szafą Oliwii bo sporo podrosła, nie bedę trzymać ciuchów przez kolejne 10 -12 lat dla Emilki bo to bezsens. Będziesz zainteresowana? (generalnie mam chyba samą Zarę w jej szmatach)
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
witam sie, my ostatnio sporo na dworze. mamy inny plan odnosnie juz nie mieszkania a domu, ale o tym pozniej. mam pytanie czy jak ojciec daruje corce dom z dzialka to corka cos placi? brawo za nowe umiejetnosci dzieciaczkow, miesiace i wizyty kciukasy.Ja dzisiaj sie przepisuje do przychodni 2.
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2661 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla Juli - zuch dziewczynka wrocilam kolo 13 - nakarmilam zmienilam pampka - niech bd ze o 13.30 mi usnol i co spi dalej - baaa najlepsze przebudzil sie POSSAL kciuka . i cos mnie tknelo bo bylo za cihco - zagladam do pokoju a ten dalej spi grzeczny siopak - jak mawia Babcia Ania.a tak btw ciekawe co slychac u innych dziewczyn, ktore sie jeszcze nie odezwaly - ale tylko raz czy dwa - mam nadzieje ze wsysio ok u nich |
|
|
|
|
|
#2664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za poswiecenie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ladny przeskok ![]() ![]() Cytat:
heheCytat:
zawsze cos ![]() Bzinka, juz wiem dlaczego wolisz prywatnie chodzic do lekarza niz CMUJ Prokocim... alez goraco...
|
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Dzień śliczny, a ja bez humoru...tż na mieszkaniu coś robi, w wózku mam kapcia i nie ma jak jeździć bo się kółko nie chce nawet toczyć... eh... Liwka, za nową umiejętność... Filip narazie do perfekcji opanował uśmiechy jak ma iść spać, albo mam go odłożyć z rąk No i ciągle czekam na głośny śmiech... czekam i czekam...Monicca - hihi, a ja już do Filipka w nocy nie wstaję Muszę go tylko porządnie nakarmić ok 22 i śpi do rana ![]() Cytat:
czuje mleczko ![]() Ah, Pani... a po tym actiferolu Torres ma zielone kupy? Bo my już 3 dzień toto pijemy i kupy żółciutkie jak się patrzy
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podatku: Wydawać by się mogło, że darowizna na rzecz zięcia dokonana przez teścia nie powinna podlegać opodatkowaniu ze względu na bliskie stosunki rodzinne łączące podatników. Dla niektórych może być to zaskoczeniem, ale rzeczona darowizna podlega opodatkowaniu. Wynika to z faktu, że pomimo iż relacja łącząca obdarowanego z darczyńcą zawiera się w I grupie podatkowej, podatkowo nie stanowią oni najbliższej rodziny. http://www.podatki.egospodarka.pl/80...ia,2,65,1.html |
|
|
|
|
|
#2668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
, za miesiąc
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam kilka pytań:
- macie oballa z takimi kuleczkami grzechoczącymi (w tej piłeczce) czy bez? Jaki lepszy? Jeśli kupowałyście na allegro, to macie jakiś link? ![]() - wiem, że ta kwestia była już kilkakrotnie , ale raz jeszcze: jaka herbatka koperkowa najlepsza? jakiej firmy?I coś jeszcze miałam, ale na razie zapomniałam Guuupi kalafior!
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
Hallo hallo!
Pamiet mnie ktos jeszcze? Wcielo mnie na 3 miechy walczylam z Milenka i przeprowadzka. Teraz jestem bardziej zorganizowana wiec wracam Brakowalo mi Was!Dziewczyny jak u was z waga? Mi zostalo 5.5kg nadbagazu. Przytylam 23kg. Na poczatku szybko lecialo a teraz waga stoi... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

za 2 miesiące
Delikatnie rękami, a potem właśnie grzechoczemy, czy mówimy, pokazujemy książeczkę itp

za zeby
mama przeszla wszytskie 13 w miescie
haha
eh tesciowe, ale dziwne ze sie Tz slucha, no sorry ciekawe czy jak on byl maly to ona tez go targala do wszytskich (tesciowej) w ''niepogode''
jakoś chyba więcej gazów puszcza...ehhh, kopie nogami , prostuje je, podkurcza , ale nie płacze przy tym - no nie wiem

eh - powiedzialam co wiedzialam, ze ja BYM CHCIALA moc pracowac w PL i by mnie stac bylo na wycieczki - a nie jezdzic na emigracje i tam sie ''dorabiac''. poczekalam na druga sisotre i se mowie ze jak chcecie to se idzcie ja wracam do domu - szkoda mi tylko tej starszej, bo serio fajny dzien sie zapowiadal. aaaa i jeszcze ze Ona Przemysli to co do mnie mowila, ale ze czy nie zmieniam zdania do tej wycieczki - aaa no i o co sie obrazac - przeciez tylko mi zwrocila uwage - no ok moza zwrocic deliaktnie ale nie z taka ironia pogarna i zniewaga w glosie - no wiec mi sie odechcialo wszystkiego - aaa w pon przychodzi spac do mnie na ost 2 noce, i pewnie bd mi chciala wejsc do
05.07.2008
nie gadaj Mamuśka, tylko dopuść Młodego do klawiatury 

,