Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 10:27   #2911
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Black, pisałaś o tym ale nie zapisałam... Krem BB jaki polecasz? na razie Rimmela mam, jest ok, ale jak się skończy to inny chcę spróbować, a co
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:28   #2912
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie
Mój Wojtuś od kilku dni ma kryzys zasypianiem Oczywiście pięknie śpi na dworze ale na tym koniec. Wczoraj spał dwa razy po 20 minut w ciągu dnia i dzisiaj jest podobnie. Myślę że to może być ten skok rozwojowy ale nie wiem czy dobrze myślę. A jak jest u was dziewczyny???
We wtorek byliśmy pierwszy raz na rehabilitacji po prostu koszmar ja już pod drzwiami miałam łzy w oczach jak słyszałam jak inne dziecko płacze. Oczywiście nasz Wojciech też płakał ledwie te pół godziny przeżyłam a jeszcze przed nami 9 zabiegów
Zbieram się na spacerek odezwę sie później.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:28   #2913
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
My mamy 14 czerwca firmowy piknik. Zgadnijcie o kim beda mowic w poniedzialek w pracy ? Ahh ta slawa

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przesyłam filmik z moim Gargulcem- z plecków na brzuszek
po mamusi ADHD
http://www.youtube.com/watch?v=q_aig...ature=youtu.be
Ale szybko
Oball musi być

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
do tego od wczoraj mam 39 st gorączki
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
niańkę masz, to nadrabiaj
No właśnie chodzi o to że już nie mam

Cytat:
Calawdeszcu pewnie,że Julka słyszy, nie pamiętasz już jak do niej gadalam a ona zrobiła podkówkę i minka jak do płaczu?
dobrze usłyszała je...niętą ciotkę

NADROBIŁAM!
Idę do dziś do rossmana (jak nie będzie padać). Weszłam na stronę rossne i za to że przeszłam z 4% na 5% to mam do odebrania paczuszkę

U nas znowu całą noc lało a teraz pełno chmur. Nie wiem czy uda mi się gdziekolwiek wyjść...
Stary 2013-05-31, 10:28   #2914
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Kurcze dziewoje, mam tak zatkane uszy ze nic nie slysze!! nie wiem o co cho ;p czuje sie jakbym jechała metrem ;p
oj tam, do wizazu uszy nie potrzebne! najwazniejsze ze oczy i paluszki w parząsiu

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja tam wole kupowac jakies gowienka co sezon niz miec jedne na 5 lat.
Ale ja z tych szybko nudzacych sie
.
ja tez dlatego ostatnio w oszolomie kupilam se 3 pary za laczna kwote 45 zl

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:30   #2915
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Mój Wojtuś od kilku dni ma kryzys zasypianiem Oczywiście pięknie śpi na dworze ale na tym koniec. Wczoraj spał dwa razy po 20 minut w ciągu dnia i dzisiaj jest podobnie. Myślę że to może być ten skok rozwojowy ale nie wiem czy dobrze myślę. A jak jest u was dziewczyny???
We wtorek byliśmy pierwszy raz na rehabilitacji po prostu koszmar ja już pod drzwiami miałam łzy w oczach jak słyszałam jak inne dziecko płacze. Oczywiście nasz Wojciech też płakał ledwie te pół godziny przeżyłam a jeszcze przed nami 9 zabiegów
trzymamy kciuki za Wojtusia, dacie radę, wiesz, że to dla dobra małego. nikt mu nie chce zrobić krzywdy. a może z każdym kolejnym zabiegiem bedzie lepiej i Wojtusiowi się spodobają ćwiczenia, powodzenia!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:37   #2916
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
niedawno wróciliśmy z kontroli, jest już bardzo dobrze, jeszcze tylko 4 zastrzyki i koniec kuracji, nawet na ponowną kontrol nie kazała przychodzić. jednak te zastrzyki są lepsze od zwykłego antybiotyku tylko stresujące dla maleństwa.

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:43   #2917
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lubcia, powiedz sobie, że za kilka dni synek nie będzie pamiętał w ogóle rehabilitacji, a ona jest potrzebna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 10:47   #2918
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie
Oj bardzo Wam współczuje
Trzymaj się dzielnie,to wszystko dla jego dobra

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oj tam, do wizazu uszy nie potrzebne! najwazniejsze ze oczy i paluszki w parząsiu

ja tez dlatego ostatnio w oszolomie kupilam se 3 pary za laczna kwote 45 zl

Bo WIZAŻ to priorytet !

Teraz ja sie trochę pomartwię
Ostatnio mi bratowa powiedziała i mąz potem obiektywnie potwierdzil że Blanka ma płaską głowę z tyłu i się przyjrzałam i faktycznie ;/
Czy to oprocz nieestetycznego wyglądu ma jakies podloże zdrowotne?
Jak to korygować, da się w ogóle?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:01   #2919
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć laski
Która pożyczy mi nianie? Bo muszę was nadrobić.

Dostałam dziś paczkę z Hippa a tam dwie książeczki,łyżeczka,kupon y rabatowe do rossmanna na 20% (na słoiczki,soczki,herbatki, nawet coś do pielęgnacji jest) i kupon na kolejną paczkę (większą już) do odbióru w rosie . Fajne takie upominki niespodziewajki

Lecę nadrabiać.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:04   #2920
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dokładnie rok temu 31 maja po raz pierwszy zobaczyłam moją małą Blankę na usg

Cytat:
po mamusi ADHD

Szyko mu to poszło
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
własnie, nie czepiaj sie mnie, bo to meduzzza jest od testingu
no to czekałam całą noc przeca

co do Julaska nie mam pytań, codziennie jak wchodzę na wizaż to wypatruję fotek od Ciebie jaką nową pozę mogło przyjąć do dziecko

uriwsssss

o to to !

super, że z rachunkiem rozkminiliście. A wiesz, myslałam ostatnio o Tobie a myślałaś,żeby przedłuzyć macierzyński a do roboty wrócić np. na pół etatu? Może wtedy hajs by się lepiej zgadzał?

łooooł

a no to już Ci mówię. Trójprzepływowy jest do gęstszych pokarmów, i on nie ma reech dziurek a jedną podluzną kreskę wyciętą, długości jakichś 2óch milimetrów. Ten Y ma wycięcie w kształcie Y wiec lecie duzo więcej pokarmu/kaszki/kleiku czy czego tam. No i oznaczenia na nich: ten pierwszy jest niby 3m+ a drugi 6 m + więc jednym slowem: oba do kaszek tylko Y ma większą dziuuuuuurę

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ola po raz pierwszy złapała się za stopę

iddziemy na jedzonko

Łapanie stóp to od pewnego czasu ulubiona zabawa Piotrka

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas w normalnym piekarniku i też dość niska
dla małej marudki od cioci

to tak jak ja

mój od początku w ogóle nie chce jeść z prawej, na początku myślałam, że to dlatego, że może w niej mniej pokarmu czy coś, to częściej do niej przystawiałam, ale to nic nie dało, rozmawiałam o tym z położną powiedziała, że dzieci często nie lubią prawej piersi.

pewno

o masz Ci los

u nas identycznie, nagrałam go to jak puściłam mu to się obudził ale potem powiedział, że to na pewno nie on i że on nie chrapie
a co tam w labie

u nas tak samo, jak mówię na brzuch to się wielce obraża, muszę spróbować z tą kołdrą, ale pewno powie, że to zamach na jego życie

kurczę jak szybko

marsi black współczuję urwanych kontaktów widocznie to nie byli prawdziwi przyjaciele

powiem Wam, że i ja napaliłam się na tą maszynę do chleba, djerba polecasz jaką konkretną markę?
dziewczyny martwię się, Mały od kilku dni ma co następuje:
kąpiemy się, karmię go on zasypia i taki z zamkniętymi oczkami przekładany jest do łóżeczka (czasem się obudzi ale sam umie zasnąć), śpi sobie ładnie aż gdzieś po ok 30-40 min zaczyna przeraźliwie płakać, pędzę do niego, on ma zamknięte oczka i tak płacze, uspokajam go, mówię, że jestem przy nim oczywiście cichutko, on dalej płacze. I wtedy pomaga albo danie smoczka albo znowu cycka, zwykle daję cycka, on znowu zasypia i albo ładnie śpi te swoje 6-9 h albo znów za np 15 min to samo, daję smoka/cycka pomaga i śpi. Dzisiaj spał od 19:30 do 3:30 z dwoma takimi przerwami. Co to może być? Macie jakieś ajdijasy?
I druga rzecz, którą się martwię to Kubusiowe oczka ostatnio na wizycie pediatra powiedziała, że trzeba będzie się wybrać z Małym do okulisty bo mój tż ma dość dużą wadę wzroku (nie wiedziała, że moja mama i brat mają astygmatyzm), nie dała jeszcze skierowania ale ja już się boję
Mój też tak ma od jakiegoś tyg. czasem pomaga pogłaskanie, czasem przytulenie, a niekiedy trzeba cyca dac. Nie wiem o co chodzi

Trzymam kciuki za oczka

Cytat:
Cześć

Staram się choć trochę nadrobić ostatnie 3 dni żeby całkiem nie wypaść z wątku

cudniasta jest

Tak tak, mam wrażenie że koło 18 roku życia

Ooooo jaaaa, ale Ona jest śliczna

Boska

Raz tak miałam że Mały zjadł 10 i poszedł spać ale jakąś godzinę później dojadl na spiocha.
Ale tak to codziennie na noc wypija 180 z tym że większość już na spiaco.

za 4 miesiące
a co do obrotu to nie martw się na zapas, mój też się nie chce przekrecac , dosłownie kilka razy się przekrecil ale nie jestem pewna czy zrobił to świadomie. A 4 miesiące mamy skończone.

Szajka nawet mi nie mów o pogodzie. Ja przyleciałam do Pl nacieszyć się słońcem i co... Dupa

Lecę dalej nadrabiać

zdrówka
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Insolito nie jest tak strasznie, troszkę płaczę ale zaraz przechodzi.

niedawno wróciliśmy z kontroli, jest już bardzo dobrze, jeszcze tylko 4 zastrzyki i koniec kuracji, nawet na ponowną kontrol nie kazała przychodzić. jednak te zastrzyki są lepsze od zwykłego antybiotyku tylko stresujące dla maleństwa.
Dobrze, ze już lepiej

Cytat:
Witajcie
Współczuje

Cala, Julka wymiata
Przykre to jest co piszecie odnośnie urwanych kontaktów z "przyjaciółmi"

Wiecie gdzie można kupić takie osłonki od slonca na szyby do samochodu ?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:06   #2921
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080815]Młoda zaczęła pluć g pokazywać język. Chuliganka![/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Oli bardzo dba o tatę...
genialnie
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Moj tez chrapie,dzis w nocy juz chodzilam po kuchni i ku.rwowalam ze zlosci. Mialam ochote mu zrobic niedobre kanapki,ale to w koncu nie jego wija,ze chrapie... Ja nie moge spac,maly sie budzi przez to pilowanie,a jak powiem,zeby przewrocil sie na bok,to rano mowi,ze bylam niemila,ze go obudzilam i w ogole biedactwo Odkrywa sie w nocy,kladzie na plecy i lezy tak bog sexu i chrapie zaslaniam go zawsze koldra na twarzy to czasem pomaga:p
ja przyduszam poduszką, jak nie moze tchu złapac to sie budzi bo zwykle budzenie juz nie pomaga moja kolezanka wyslała meża na zabieg usuniecia czegos tam, bo musiała spac w kuchni na materacu bo z nim sie nie dało
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Wczoraj udany wieczorek, nie powiem , nie powiem
u hu hu hu, zeby tylko rodzenstwa z tego nie było

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Szaja No nie mogę z Twojej rodzinki jaki gwar, u nas tak nigdy nie ma No i mina Dorki po całej akcji: "WTF, o co takie halo?"
W ogóle Dorka to taka Dora z bajki, kojarzysz? Czasem sobie oglądam, angielskiego tam uczą Jeszcze lubię Maniek złota rączka z hiszpańskim
o Jezusie, ale mi sie pokojarzyło
Cytat:
Cześć

Szajka nawet mi nie mów o pogodzie. Ja przyleciałam do Pl nacieszyć się słońcem i co... Dupa

Lecę dalej nadrabiać
biedulka, sciskam i zdrowka zycze

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewuchy ktora to szukala czegos do gotowania na parze? Od 6 czerwca w Lidlu bedzie parowar za stowke.
chyba sie skusze,zwlaszcza, ze mój kolega pracuje w lidlu to mi odlozy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41082783]A odnośnie pobudek dziwnych z płaczem - taki etap, Dorotka zaczęła się po ok. godzinie budzić od zaśnięcia na noc, daję smoczek, idzie dalej spać.[/QUOTE]u nas tak jest od tygodnia....

Cytat:
Silver- o co chodzi? o głupotę

ale widzicie, większość z Was to młode laski, ja jestem po 30 i uwierzcie mi,że z mojego rocznika- z podstawówki,liceum i ze studiów to dzieciaki mogłabym zliczyć na palcach jednej ręki większość nadal stoi przed dylematami z kim się umówić/ z kim się bzyknąć
to faktycznie, ciezko im zrozumiec.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 11:07   #2922
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
biedny Wojtuś, ale to dla jego dobra
trzymam kciuki za zabiegi, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski

Dostałam dziś paczkę z Hippa a tam dwie książeczki,łyżeczka,kupon y rabatowe do rossmanna na 20% (na słoiczki,soczki,herbatki, nawet coś do pielęgnacji jest) i kupon na kolejną paczkę (większą już) do odbióru w rosie . Fajne takie upominki niespodziewajki

Lecę nadrabiać.
ja też chcę taką niespodziewajkę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:07   #2923
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski

Lecę nadrabiać.
Skąd wy to dostajecie, mi nic nikt nie przysyła To z tego szpitalnego, niebieskiego pudełka? Ja tego nie miała

A Deli, spróbuj zatkać nos i zamknąć usta i mocno dmuchnąć powietrze, powinno wyjść uszami Może pomoże

A laseczki moje Kochane, polećcie jakąś dobrą sałatkę. Mamy zaproszenie na grilla i nie chce iść z pustymi rękami. Tylko taką cobym całego wieczoru nie spędziła nad nią

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-05-31 o 11:10
Stary 2013-05-31, 11:08   #2924
sylwietta1988
Zakorzenienie

podczytuje tylko z dopadu i odpowiadam od konca, bo mały dzis wyjatkowo upierdliwy.... mam jeszcze dwie strony z wieczora wczorajszego, ale to juz pozniej, bo mi dziec karuzele zaraz rozwali...

Marsi- maly pędziwiatr z Leosia

Szaja- piękny obrót a jak doping
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:12   #2925
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Cala, Julka wymiata

Wiecie gdzie można kupić takie osłonki od slonca na szyby do samochodu

my jak byliśmy w podróży i potrzebowaliśmy na już bo słońce dawało jak szalone, to kupiliśmy na stacji benzynowej.
pewnie na all dostaniesz z jakims super hiper mega obrazkiem

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:

A laseczki moje Kochane, polećcie jakąś dobrą sałatkę. Mamy zaproszenie na grilla i nie chce iść z pustymi rękami. Tylko taką cobym całego wieczoru nie spędziła nad nią
ja sałatki nie polece, ale u nas na grillu bardzo sie sprawdza.

nie wiem czy znasz pomidory z sosem czosnkowym i serem żółtym?
oczywiscie sos sie samemu robi. jak chcesz to Ci powiem co i jak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 11:13   #2926
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

genialnie

ja przyduszam poduszką, jak nie moze tchu złapac to sie budzi bo zwykle budzenie juz nie pomaga moja kolezanka wyslała meża na zabieg usuniecia czegos tam, bo musiała spac w kuchni na materacu bo z nim sie nie dało
u hu hu hu, zeby tylko rodzenstwa z tego nie było

o Jezusie, ale mi sie pokojarzyło
biedulka, sciskam i zdrowka zycze

chyba sie skusze,zwlaszcza, ze mój kolega pracuje w lidlu to mi odlozy
u nas tak jest od tygodnia....

to faktycznie, ciezko im zrozumiec.....
jak bym tak zrobiła to foch byłby jak nic
Cytat:
Skąd wy to dostajecie, mi nic nikt nie przysyła To z tego szpitalnego, niebieskiego pudełka? Ja tego nie miała

A Deli, spróbuj zatkać nos i zamknąć usta i mocno dmuchnąć powietrze, powinno wyjść uszami Może pomoże
mi też nic nie przysyłają
Stary 2013-05-31, 11:14   #2927
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
tez sie zastanawiam, i tez mi pudełka nie dali.
insolito, wracamy na porodówę

Lenova
, ja nie pomogę co do głowki, nie znam sie na takich sprawach.
ale moze taka małej uroda i tak ma po prostu. mi pediatra ostatnio powiedziała, że Julka ma lekko cofniętą bródkę, to sie jej pytam o czym to świadczy a ona, że o niczym- to se pogadalim... i sie dowiedziałam fest

Stary 2013-05-31, 11:15   #2928
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
a gyros na słodko? z ananasem, kurczakiem i ryżem?
Stary 2013-05-31, 11:23   #2929
marsi11
Zakorzenienie

ja do grilla to kocham sałatkę z ziemniaków, z cebulą,ogórkiem kiszonym, pietruszką szczypiorkiem, odrobina majonezu a reszta jogurt żeby dupy nie urwało i voila!
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:30   #2930
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
sama
wrzucasz to wszystko co np. podałam w przepisach i czekasz na chlebek a maszynka sama kręci
Aaa to chyba sobie w takim razie sprawię taką na dzień dziecka
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:39   #2931
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Witajcie
U nas tez ostatnio problem z zasypianiem A co do rehabilitacji to musisz byc dzielna Wycaluj mocno Wojtusia od nas

nancykenator, marsi

Dziewczyny, czy bokeh sie na nas obrazila???

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:46   #2932
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cześć laseczki

Pozżerało mi oczywiście początkowe cytaty :
calawdeszczu - ogrzątko cudne mój też dziś jadł ziemniaki ze szpinakiem i mu bardzo smakowało, do tego stopnia że śliniak był czyściutki a na buźce tylko wokół ust był zielony no ale nawet jak mu smakuje to on jest w stanie zjeść na raz tylko 1/3 słoiczka bo później już protestuje i musi dopchnąć cycem a co do wygibasów to Igi tak robi jak chce podpełznąć do przodu, głowa w koc, dupa w górę i się podsuwa

nomen - też robię mężowi kanapki do pracy, tylko że wieczorem i wkładam do lodówki. On nie miałby sumienia żebym wstawała i robiła rano a twierdzi że jak ja zrobię to milion razu bardziej mu smakują i woli z poprzedniego dnia ale moje. W sumie mu się nie dziwię bo jak np. wieczorkiem głód dopadnie to mąż zawsze robi kanapeczki i smakują mi bardziej niż własne

calawdeszczu
i charlizz - mnie też ubawiłyście a pyta i smoczki trójsratytaty zwłaszcza

Laurko - Misiu cudny

Co do chrapania to jak mój zaczyna koncert w nocy to wystarczy że go szturchnę to wie o co kaman i od razu się przekręca na bok a rano jeszcze przeprasza jak sobie przypomni

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mam takie dni, że źle się czuję psychicznie. W ogóle zrobiłam się nerwowa, nieprzyjemna dla męża. Jeśli chodzi o opiekę nad Domcią to też mam sporo sobie do zarzucenia. Moja więź z nią nie jest taka jak być powinna. Aj, dużo tego jest i nie umiem o tym ani mówić ani pisać. Zresztą nie lubię nikomu smęcić
A może to przez to że poszłaś do pracy i coś sobie wkręcasz?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41077964]Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.

http://www.youtube.com/watch?v=y2Vmk...ature=youtu.be[/QUOTE]
dla Dorotki. Agatka przecudna z tym swoim powtarzaniem a Twoja euforia na koniec bosssska
Cytat:
|
W kategori tańczących dzieci ten filmik jest dla mnie nr1 http://www.youtube.com/watch?v=8Uj-FNcGesc szczególnie od 0:19
rozwalił mnie
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
moj maz wyjechal dzis o 12 i strasznie sie zle czuje, znowu same poplakalam troche
Strasznie ci współczuję
Cytat:
mialam sie juz dawno o to pytac ale zem sie wstydzila
czy roznia sie te smoczki? a szczegolnie ten z 3 dziurkami od trojsratytaty?

Cytat:
po mamusi ADHD

Cytat:
I druga rzecz, którą się martwię to Kubusiowe oczka ostatnio na wizycie pediatra powiedziała, że trzeba będzie się wybrać z Małym do okulisty bo mój tż ma dość dużą wadę wzroku (nie wiedziała, że moja mama i brat mają astygmatyzm), nie dała jeszcze skierowania ale ja już się boję
Wiadomo że się martwisz i boisz ale ja bym wolała zbadać czy wszystko ok i wręcz bym ją poprosiła sama o to skierowanie.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Teraz ja sie trochę pomartwię
Ostatnio mi bratowa powiedziała i mąz potem obiektywnie potwierdzil że Blanka ma płaską głowę z tyłu i się przyjrzałam i faktycznie ;/
Czy to oprocz nieestetycznego wyglądu ma jakies podloże zdrowotne?
Jak to korygować, da się w ogóle?
U mojej koleżanki córeczki tak było. Dzieci takie malutkie mają po prostu jeszcze dosyć miękką główkę i jak bardzo dużo leżą na pleckach to tak się może zrobić. Jej lekarz kazał układać do spania naprzemiennie na boczkach i po jakimś czasie się wyrównało.
Cytat:

Wiecie gdzie można kupić takie osłonki od slonca na szyby do samochodu ?
Będą od 6 czerwca w Lidlu, z obrazkami za 15,99 albo czarne takie na zasadzie rolety za 24,99. zobacz w gazetce na 21 stronie http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=9HxYLY

I wcześniej mi chyba pożarło cytat gdzie miałam Ci napisać że lakiery Flormaru kupuję stacjonarnie.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Napisz jak robisz, ja kiedyś jadłam coś takiego na jakiejś imprezie i mi bardzo smakowało

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-31 o 11:49
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:50   #2933
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Marsi, znam ten ból, kiedy znajomi się odsuwają.
Jak wiecie, mam 20 lat i od zerówki przyjaźniłam się z Magdą, moją best friend po wsze czasy, jak mi się wydawało. Była dla mnie jak siostra. Jednak po urodzeniu Oliwki straciłam z nią kontakt, kompletnie nas olała, mimo wielu moich prób kontaktu z nią. Moja przyjaciółka od 14 lat... I nagle zero, null kontaktu z nami... Kompletnie go urwała. Jakiś czas temu spotkałam ją na ulicy, nawet przyszła do mnie na kawę wtedy, dałam jej zaproszenie na ślub, ale potem znów nas olała... Kilka dni temu nieco się ścięłyśmy i napisałam jej, żeby uznała zaproszenie za nieważne... Nie widzę już powrotu do naszych dawnych kontaktów... Jej nastawienie jest beznadziejne. Tak bliska osoba i tak mnie olała w najważniejszym dla mnie okresie... Smutne, co? Ale jestem młoda, a dla niektórych Oliwia to najwyraźniej przeszkoda w tym momencie, by się ze mną przyjaźnić...
przykre to co piszesz, ale widać nie warta byla Twojej przyjazni, w takiej sytuacji powinna byc Twoim czestym gosciem i pomoc Ci
Cytat:
Black, przykre ale w takich sytuacjach najczęściej poznajemy się na ludziach

nasi znajomi ostatnio się obrazili,że nie powiedzieliśmy o chrzcinach- kurde wiecie ja nawet nie pomyślałam,zaprosiłam jedynie rodzinę i tyle
a Ci foch dodam,że oni nie mają dzieci i nie kumają pewnych spraw

a jeszcze wracając do przyjaźni, to ja miałam tak na początku,że koleżanki wpdały na chwilę chyba z grzeczności by dziecko zobsczyć a potem see ya... słyszałam jedynie z plotek że teraz to ja inne życie prowadzę
ja pierdziu nie kumam tego i wkurza mnie to,że zostaje się tak bez sensu przekreślonym
Tak to jest niestety

Moje 2 kolezanki maja dzieci a do tej pory jeszcze nie przyjechaly mojej Malej zobaczyc a zapowiadaly sie ze przyjada

znowu kolejna ja u niej bylam, Ona do mnie nie przyjechala, i jeszcze w pracy skladka dla mnie byla to nie zadzwonila co chce *a taki u nas zwyczaj_ i kupila mi taka sama mate jaka mam mimo ze wiedziala, ze ja juz kupilam, i podala przez inna kolezanke, zero kartki (bo to mile dostac) i nie zapakowana w jakis papier tylko dane tak wiecie

znowu koleja ja u niej u pierwszego dziecka by;lam z prezentem a jak urodzilo sie drugie to wtedy maz zachorowal operacja i w ogole no i nie poszlam, to Oni Ci znajomo zapowiedzieli mojemu mezowi ze przyjda, ja do niego ze glupia sprawa, bo na drugie dziecko nie przyszlam z prezentem, wiec wymyslilam ze jak zadzwonia to wtedy cos kupie i dam jak przyjada, ale napisali na fb ze mala chorowala, pozniej spotkalismy ich na spacerze to tez znajoma powiedziala no jakos sie zgrac nie mozemy i co??? wclae nie przyszli
czemu tak jest ze wszyscy mnie olewaja moze cos ze mna nie tak

moja dzis dostala krem dyniowy

Ona ostatnio robi zielone kupy i nie wiem czy sie martwic

Szaja Dorka super obrót i jaki doping

Marsi wow jaki spryciarz jak to szybko zrobil

ciekawe kiedy moja zacznie sie obracac

Lubcia
nie martw sie, maluszek nie bedzie pamietal
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:51   #2934
insolito
Zadomowienie

Cytat:
my jak byliśmy w podróży i potrzebowaliśmy na już bo słońce dawało jak szalone, to kupiliśmy na stacji benzynowej.
pewnie na all dostaniesz z jakims super hiper mega obrazkiem

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

ja sałatki nie polece, ale u nas na grillu bardzo sie sprawdza.

na allegro to wiadomo, tylko pewnie sie nie opłaca bo drugie tyle mnie przesyłka wyniesie,
Poproszę o przepis na te pomidory

Cytat:
tez sie zastanawiam, i tez mi pudełka nie dali.
insolito, wracamy na porodówę

Lenova
, ja nie pomogę co do głowki, nie znam sie na takich sprawach.
ale moze taka małej uroda i tak ma po prostu. mi pediatra ostatnio powiedziała, że Julka ma lekko cofniętą bródkę, to sie jej pytam o czym to świadczy a ona, że o niczym- to se pogadalim... i sie dowiedziałam fest
Wracamy byle rodzic nie kazali
Cytat:
a gyros na słodko? z ananasem, kurczakiem i ryżem?
hmm... na słodko to moj maz nie akceptuje

Cytat:
ja do grilla to kocham sałatkę z ziemniaków, z cebulą,ogórkiem kiszonym, pietruszką szczypiorkiem, odrobina majonezu a reszta jogurt żeby dupy nie urwało i voila!
Brzmi ciekawie Teraz nie będę mogła sie zdecydować

Dzięki Dziewczynki Narazie mykam bo mąż z ryb wrócił

Stary 2013-05-31, 11:52   #2935
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Tak to z tego pudełka

Jeszcze 4 strony
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:54   #2936
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Strasznie ci współczuję

:
Stary 2013-05-31, 11:54   #2937
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

kuuurde,wrocilam z malym ze spacerku, 2,5h bylismy,ladnie lezal sobie,troche kimal. Pisalam Wam rano,ze czekam az kupsko zwali,no i musial zwalic na tym spacerku... Wyciagam go z wozka na klatce,a plecy az po glowe brudne:/ sciagnelam pampa, chusteczki poszly w ruch i ma teraz pelno krostek:/ pewnie sie spocil troszke,do tego ta kupa i lezal tak biedaczysko. tak na wysokosci rzepow od pampka caly brzuszek i plecki zla na siebie jestem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:56   #2938
sarah67
Zadomowienie

u mnie obale i grzechotki pojedynczo sprzedawane,
Stary 2013-05-31, 11:59   #2939
e_vel
Wtajemniczenie

25 stron czy wyście oszalały nie ma bata, żebym nadrobiła

mam w "cholierę" roboty i nie wiem jak to ugryźć... więc wybaczcie moją nieobecność...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 12:02   #2940
sarah67
Zadomowienie

dzisiaj mija 16 lat odkąd jestesmy z M. razem

jutro dzien dziecka

a pojutrze Natasia będzie miała 5 miesięcy

i 3 okazje do świętowania i my same
dobrze, że moja siostra mieszka ze mną bo tak bym nie dała rady
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości