Buciki ślubne - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 20:34   #2911
Roougee
Zadomowienie

Dot.: Buciki ślubne

Cytat:
Napisane przez bea_dalia Pokaż wiadomość
Ja idę do ślubu w poniższych butkach. Nie kosztowały dużo, bo to już model sprzed kilku sezonów, a na pewno założę je jeszcze nieraz. Czekają już od czasu jeszcze przed zaręczynami na taką okazję. 11 cm obcas, ale są wygodne, poza tym jestem przyzwyczajona do takich wysokości. Tylko teraz się trochę martwię, bo na nartach mialam wypadek i noszę ortezę na kolanie, ale mam nadzieje, że w czerwcu już tego nie będę odczuwać .
Piękne buty i kolor, na poprawiny mam sukienkę w tym kolorze

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:14   #2912
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
A co myślicie o tych? Dzisiaj znalazłam, tylko żeby je gdzies w sklepie dorwać i przymierzyć móc...

http://www.bridalshoesuk.co.uk/produ...eline-775.html

na allegro sa za 350
jacqueline Liz Rene
Bardzo ładne, ale strasznie drogie
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:22   #2913
bea_dalia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
A co myślicie o tych? Dzisiaj znalazłam, tylko żeby je gdzies w sklepie dorwać i przymierzyć móc...

http://www.bridalshoesuk.co.uk/produ...eline-775.html

na allegro sa za 350
jacqueline Liz Rene
Bardzo ładne i myślę, że mozna byłoby je spokojnie zalożyć potem do jakiejś letnij sukienki/stroju, dlatego cena nie wydaje mi się taka przerażająca.
bea_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:06   #2914
kasiek228
Raczkowanie

Poszukuję ładnych butów do sukni slubnej. Jestem niską dziewczyną i rozglądam się za bucikami na wysokim obcasie i koturnie ok. 2 cm. Może ktos z Was mógłby polecić coś??? Mój partner jest dużo wyższy ode mnie, dlatego obcas musi być Przeglądam różne strony, ale jednak malo jest takich butów. Może któraś z Was ma podobny problem wzrostu i może coś doradzić???
kasiek228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:23   #2915
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez kasiek228 Pokaż wiadomość
Poszukuję ładnych butów do sukni slubnej. Jestem niską dziewczyną i rozglądam się za bucikami na wysokim obcasie i koturnie ok. 2 cm. Może ktos z Was mógłby polecić coś??? Mój partner jest dużo wyższy ode mnie, dlatego obcas musi być Przeglądam różne strony, ale jednak malo jest takich butów. Może któraś z Was ma podobny problem wzrostu i może coś doradzić???
A patrzałaś tu:
http://fleq.pl/sklep/produkt,kategoria,obuwie-slubne
http://www.lukamo.pl/19-slubne

Butki maja być białe?

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:36   #2916
kasiek228
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Tak, suknia będzie biała więc buty też Tych stron nie widziałam, poprzeglądam jak najbardziej, muszę powoli się rozglądać rozglądanie się to tez jakas inspiracja Mam ok 157 cm wzrostu.....
Stary 2011-02-12, 22:38   #2917
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja bede miec biała suknie a buciki fioletowe
Pokaż nam co ciekawego znajdziesz

A co do inspiracji to PMki założyły kilka wątków z kolorami przewodnimi - polecam

A kiedy ślub?

- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2011-02-12 o 22:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 22:49   #2918
bartosia
Raczkowanie

moje to Chistian Louboutin Eugenie satin pumps

tylko jeszcze nie wiem czy białe czy przypadkiem nie czarne i do tego czarny bukiet i "kolia"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1ec5689a1f62d751_christian-louboutin-wedding-shoes-01.jpg (17,9 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images louboutin.jpg (12,0 KB, 46 załadowań)
bartosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:53   #2919
kasiek228
Raczkowanie

27.08.2011 A Ty kiedy wychodzisz za mąż??

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Nie jestem chyba aż tak odważna, żeby mieszać kolorami..... Jednak klasyczny układ kolorów....
Stary 2011-02-12, 23:01   #2920
kasiek228
Raczkowanie

Ja mam ochotę jak na razie na takie modele... co o tym myślicie? jak na mój filigranowy wzrost (157)...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia ślubna 325.jpg (20,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg -jesus-peiro-.jpg (35,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lasposa-felicidad1.jpg (38,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-02-12, 23:03   #2921
kasiek228
Raczkowanie

Tak, wiem wiem, że powinnam się chwalić butami a nie sukienkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 00:09   #2922
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez bartosia Pokaż wiadomość

tylko jeszcze nie wiem czy białe czy przypadkiem nie czarne i do tego czarny bukiet i "kolia"
Piekne
Ale ten obcas by mnie zabił
Cytat:
27.08.2011 A Ty kiedy wychodzisz za mąż??
Ja 13 sierpnia 2011 a skoro jestes PM2011 to zapraszam na nasz wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506579]

Cytat:
Ja mam ochotę jak na razie na takie modele... co o tym myślicie? jak na mój filigranowy wzrost (157)...
3 jest piekna

- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2011-02-13 o 00:11
Stary 2011-02-13, 09:12   #2923
kasiek228
Raczkowanie

O, dzięki Ci!!!!
Juz jestem z Wami
Suknia też mi sie podoba, tym bardziej ,że jest lekka, bez zbędnych dodatków ( właśnie takie się mi podobają).

A co do butów .... Szukam, szukam ,szukam....
Stary 2011-02-13, 12:57   #2924
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Więc życze powodzenia w szukaniu

- 25 kg
Stary 2011-02-13, 21:39   #2925
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:

Powiedz mi, moja droga, gdzie znajdziesz czarny bukiet? Bo ja się jeszcze nigdy nie spotkałam z czarnymi kwiatami. A poza tym to ślub czy pogrzeb, żeby czarne? Chyba że lubisz gotyk

Edytowane przez stokocoto
Czas edycji: 2011-02-13 o 21:41
stokocoto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 22:46   #2926
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

oooooooooooo
Dasz radę 15 godzin na takich szpilach?
A na drugi dzień znów w szpile wskakiwać?

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Czasem mam wrażenie, że dziewczyny bardziej ekscytują się butami, sukniami, bukietami, samochodami, zdjęciami i całą resztą, niż samym ślubem i TŻ... Śmieszy mnie takie wymyślanie, np. czarne buty i czarny bukiet... Bierzesz ten ślub dla tych butów za 500zł?
I tak ich nikt nie będzie widział pod długą suknią, więc nie wiem po co ten cyrk...
A po ślubie/weselu czym się będziesz zajmować? W co się ubierzesz do rozwodu? Jakie buty i garsonkę do sadu?
Stary 2011-02-14, 11:57   #2927
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
oooooooooooo
Dasz radę 15 godzin na takich szpilach?
A na drugi dzień znów w szpile wskakiwać?

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Czasem mam wrażenie, że dziewczyny bardziej ekscytują się butami, sukniami, bukietami, samochodami, zdjęciami i całą resztą, niż samym ślubem i TŻ... Śmieszy mnie takie wymyślanie, np. czarne buty i czarny bukiet... Bierzesz ten ślub dla tych butów za 500zł?
I tak ich nikt nie będzie widział pod długą suknią, więc nie wiem po co ten cyrk...
A po ślubie/weselu czym się będziesz zajmować? W co się ubierzesz do rozwodu? Jakie buty i garsonkę do sadu?
No widzisz, Ciebie śmieszy "takie wymyślanie", a każdej PM zależy na tym, żeby wyglądać jak najlepiej i się podobać - to takie dziwne? Przy tym chciałoby się zachować odrobinę indywidualności... Sama nie zdecydowałabym się na czarne buty i czarny bukiet, ale mogłoby to wyglądać interesująco.
Poza tym myślę, że ocenianie ludzi na podstawie jednego postu jest bardzo powierzchowne. Skąd wiesz, jakie podejście ma każda z nas do takiego wydarzenia, jak ślub i wesele? Nikt nie siedzi w cudzej głowie.
P.S. Nie we wszystkich sukienkach buty będą zasłonięte.
P.P.S. Ten model Louboutinów kosztuje na net-a-porter ok. 1900 dolarów. Mam nadzieję, że Wizażanka, która zamierza wystąpić w tych butach, zdaje sobie z tego sprawę i nie kupuje chińskiej podróbki
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:00   #2928
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez a-sea-of-honey Pokaż wiadomość
No widzisz, Ciebie śmieszy "takie wymyślanie", a każdej PM zależy na tym, żeby wyglądać jak najlepiej i się podobać - to takie dziwne? Przy tym chciałoby się zachować odrobinę indywidualności... Sama nie zdecydowałabym się na czarne buty i czarny bukiet, ale mogłoby to wyglądać interesująco.
Poza tym myślę, że ocenianie ludzi na podstawie jednego postu jest bardzo powierzchowne. Skąd wiesz, jakie podejście ma każda z nas do takiego wydarzenia, jak ślub i wesele? Nikt nie siedzi w cudzej głowie.
P.S. Nie we wszystkich sukienkach buty będą zasłonięte.
P.P.S. Ten model Louboutinów kosztuje na net-a-porter ok. 1900 dolarów. Mam nadzieję, że Wizażanka, która zamierza wystąpić w tych butach, zdaje sobie z tego sprawę i nie kupuje chińskiej podróbki
Każdy ma prawo do własnego zdania. Moje jest właśnie takie, Twoje akceptuje, ale się z nim nie zgadzam.
Według mnie zakupy ślubno/weselne podchodzą pod szaleństwo.
A to czy ktoś ma buty za 1900 dolarów nie znaczy że będzie gorzej wyglądał o tej, która ma buty za 5 dolarów Mnie też bardzo zależy wyglądać jak najlepiej, więc nie rozumiem tutaj porównywania cen i marek? Raczej nie marka decyduje o tym czy wyglądasz dobrze, tylko gust i umiarkowanie
Stary 2011-02-14, 15:36   #2929
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
A to czy ktoś ma buty za 1900 dolarów nie znaczy że będzie gorzej wyglądał o tej, która ma buty za 5 dolarów Mnie też bardzo zależy wyglądać jak najlepiej, więc nie rozumiem tutaj porównywania cen i marek? Raczej nie marka decyduje o tym czy wyglądasz dobrze, tylko gust i umiarkowanie
Nie chciałam przez to powiedzieć, że trzeba mieć strój za nie wiadomo ile pieniędzy, żeby wyglądać dobrze - gdyby tak było, to gwiazdy nie zaliczałyby nigdy wpadek ubraniowych Chodziło mi o pewne niedoinformowanie, które widziałam już na kilku wątkach - te buty kosztują naprawdę astronomiczne pieniądze i to, co się sprzedaje na allegro, to głównie chińskie podróbki. Nie kupi się prawdziwych Louboutinów za kilkaset zł.
Owszem, zakupy ślubne to prawdziwe szaleństwo, ale ślub w założeniu bierze się raz w życiu, więc ten jeden raz można poszaleć
Stary 2011-02-14, 15:45   #2930
joaaa83
Rozeznanie

Napiszcie czy waszym zdaniem buty w kolorze nude pasują do BIAŁEJ sukni ślubnej. Dodam, że nie mam welonu, a we włosach - CZARNYCH planuję mieć kwiat, najlepiej koloru różowego (jeszcze nie wiem, czy bladoróżowego, czy raczej coś mocniejszego jak amarant).

Suknia bardzo prosta - jedyne zdobienie to srebrna aplikacja na biodrze i rozważam zastąpienie jej kwiatkiem takim samym jak we włosach (chociaż może to wyjść zbyt kwieciście). Jedynie biżuteria jest wybrana i nie wchodzi w grę jej zmiana - długie srebrne kolczyki z kryształkami i bransoletka

Wiem że modne są obecnie buty kolorowe i mogłabym założyć w kolorze kwiatka, ale jakoś nie mogę się przekonać do butów w mocniejszym, ciemniejszym kolorze w dniu ślubu na mojej własnej stopie. Chociaż do białych też nie jestem przekonana.

Oczywiście bukiet ślubny dopasuję do kwiatka we włosach.

Liczę na szczere opinie.

Coś mi się zawiesza i nie mogę dodać zdjęć

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Buty np:
http://bucikowo.pl/p/pl/2773/q+neutral35+beige.html

sukienka (już wybrana)
http://emmimariage.pl/kolekcja2011-37/38.html

kwiat:
http://www.iloko.pl/product-pol-7296...WIAT-BOHO.html
lub
http://www.iloko.pl/product-pol-7286...WIAT-BOHO.html
a może
http://www.iloko.pl/product-pol-7299...WIAT-BOHO.html

Kolczyki bardzo podobne do tych (już wybrane)
http://www.toowee-style.pl/Piekne_Ko...niami-618.html

bransoletka (już wybrane)
http://www.toowee-style.pl/ELEGANCKA...talem-431.html
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:09   #2931
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Napiszcie czy waszym zdaniem buty w kolorze nude pasują do BIAŁEJ sukni ślubnej. Dodam, że nie mam welonu, a we włosach - CZARNYCH planuję mieć kwiat, najlepiej koloru różowego (jeszcze nie wiem, czy bladoróżowego, czy raczej coś mocniejszego jak amarant).

Suknia bardzo prosta - jedyne zdobienie to srebrna aplikacja na biodrze i rozważam zastąpienie jej kwiatkiem takim samym jak we włosach (chociaż może to wyjść zbyt kwieciście). Jedynie biżuteria jest wybrana i nie wchodzi w grę jej zmiana - długie srebrne kolczyki z kryształkami i bransoletka

Wiem że modne są obecnie buty kolorowe i mogłabym założyć w kolorze kwiatka, ale jakoś nie mogę się przekonać do butów w mocniejszym, ciemniejszym kolorze w dniu ślubu na mojej własnej stopie. Chociaż do białych też nie jestem przekonana.

Liczę na szczere opinie.
Jak dla mnie beżowe buty będą wyglądać dziwnie do tej sukienki. O wiele lepsze byłyby np. srebrne. Co do kwiatka - moim zdaniem sztuczny kwiat we włosach, zwłaszcza przy tak eleganckiej sukience, wygląda tandetnie. Jeżeli już, to naturalny.
Bardzo podoba mi się biżuteria, którą wybrałaś
Stary 2011-02-14, 16:31   #2932
222aniolek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość

Liczę na szczere opinie.

Coś mi się zawiesza i nie mogę dodać zdjęć

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Buty np:
http://bucikowo.pl/p/pl/2773/q+neutral35+beige.html

sukienka (już wybrana)
http://emmimariage.pl/kolekcja2011-37/38.html

kwiat:
http://www.iloko.pl/product-pol-7296...WIAT-BOHO.html
lub
http://www.iloko.pl/product-pol-7286...WIAT-BOHO.html
a może
http://www.iloko.pl/product-pol-7299...WIAT-BOHO.html

Kolczyki bardzo podobne do tych (już wybrane)
http://www.toowee-style.pl/Piekne_Ko...niami-618.html

bransoletka (już wybrane)
http://www.toowee-style.pl/ELEGANCKA...talem-431.html
Będą wyglądać ślicznie!!!
Tu masz link z filmikiem, gdzie PM ma białą suknie i buty nude i wygląda super!!! moje 2 siostry również miały białe suknie na ślubie i jedna miała buty w polorze pereł a druga cieliste.
http://www.pieknydzien.pl/klipy?gcli...FcqQ3wodRlBAKA
P.S. ten ostatni film!

Co do kwiatów również polecam żywe. Wyglądają ślicznie we włosach

Edytowane przez 222aniolek
Czas edycji: 2011-02-14 o 16:33
222aniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:44   #2933
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

joaaa83 boskie buty wybrałaś i zdecydowanie będą pasować
Teraz to jest bez różnicy jakiego koloru buty założysz, wszystko pasuje Zastanawiałam się nad kremowo-różowymi butami, ale pewnie kupię jakiekolwiek byle wygodne i na niskim obcasie, żebym mogła całą noc przetańczyć Zobaczcie sobie jak ślicznie wygląda taki róż do sukni ślubnej, samej taki róż do mnie nie przemawia, ale jaki efekt
(zdjęcie zapożyczone do koleżanki z innego wątku)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pol.jpg (12,0 KB, 61 załadowań)
Stary 2011-02-14, 20:27   #2934
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam
http://something-blue.pl/

lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:19   #2935
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
lena_mi czy odebrałaś już swoje butki z something-blue? jak wyszły?
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:43   #2936
Gosia_wrocek
Przyczajenie

Cytat:
Ja polecam www.buty-slubne.net maja naprawde fajne koturny. To chyba nowa kolekcja. Sama takie miałam i są bardzo wygodne. Dodatkowo zamówiłam sobie takie same czarne i są rewelacyjne i w dodatku za 150 zł. Ciezko kupic czarne koturny w tej cenie !
Naprawde polecam. Obcas okolo 8,5 cm + 2cm platforma
Gosia_wrocek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 11:07   #2937
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaja83 Pokaż wiadomość
lena_mi czy odebrałaś już swoje butki z something-blue? jak wyszły?
jeszcze nie - mają być na początku marca dam znać

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosia_wrocek Pokaż wiadomość
Ja polecam www.buty-slubne.net maja naprawde fajne koturny. To chyba nowa kolekcja. Sama takie miałam i są bardzo wygodne. Dodatkowo zamówiłam sobie takie same czarne i są rewelacyjne i w dodatku za 150 zł. Ciezko kupic czarne koturny w tej cenie !
Naprawde polecam. Obcas okolo 8,5 cm + 2cm platforma
ojej jakie śliczne są te:
http://www.buty-slubne.net/index.php...ne-wzor-226-60
ciekawe jakby wyszły jakbym przesłała swój materiał. Może zamówię sobie na zmianę
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:05   #2938
kasiek228
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny.... poprzeglądam. a nóż mi coś wpadnie w gust
Stary 2011-02-15, 12:09   #2939
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny wszystkie zamawiacie przez internet buty ślubne?
Nie boicie się, że będą niewygodne? W końcu trzeba z nich wychodzić te 15 godzin...
Stary 2011-02-15, 12:12   #2940
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dziewczyny wszystkie zamawiacie przez internet buty ślubne?
Nie boicie się, że będą niewygodne? W końcu trzeba z nich wychodzić te 15 godzin...
Ja się boję ale cóż zrobić - trzeba zaryzykowac

- 25 kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości