![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Bogini, ja KTG jeszcze nie miałam ani razu i moja ginka nawet słowem o tym nie wspomina. Najbliższe pewnie będę mieć jak zacznę rodzić albo jak przenoszę i trafię do szpitala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Ja mam co tydzień od 38 tc
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
chyba tak
![]() ![]() u mnie też....... dzięki za info dot. ktg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cudna
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bogini Bastet, Karolina, kamilla123 ![]() ![]() kinia8906 super, że już jesteście w domku ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cud miód i orzeszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do stópek wydaje mi się, że to normalne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję wyboru imienia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Wiem, wiem troche Was zaniedbałam ![]() ![]() Dzisiaj 06.06 ![]() ![]() 2 tygodnie temu pędziłam do szpitala rodzić bo takie miałam skurcze i się okazało, że szyjka pozamykana a skurcze przeszły na rugi dzień ![]() ![]() Dzisiaj byłam na ktg ale dalej cisza ... tzn jakieś tam małe skurczyki są ![]() ![]() Jeżeli nic nie ruszy w ciagu 3 dni to w poniedziałek mam się zgłosić do szpitala ![]() Buziaki dla Was wszystkich i podwójne dla dzieciaczków , które już są na świecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tą wagą to bez jaj, ale ludzi wkręcają ![]() Może przed burzą ![]() ![]() ---------------------------- Od rana lało, a teraz wyszło ładne słońce, a razem z nim może poprawi mi się humor. Rano wkurzył mnie tż, ale tak że ![]() ![]() Wczoraj korzystając z pogody umyłam okna, poprałam pościel. Dzisiaj zostawiłam pranie firanek, kuchnia i łazienka a więc znikam do swojej roboty. Miłego dnia brzuchatki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 |
Rozeznanie
|
Wczoraj spytałam Kubusia czy chciałby żeby siostrzyczka już się urodziła, żeby już wyszła z brzucha to powiedział, że jeszcze może tam dłuuuugo posiedzieć
![]() Ale tak w sumie w ten weekend zdecydowanie rodzić NIE MOGĘ, bo wczoraj uświadomiliśmy sobie z mężem, że nie będziemy mieli z kim Kubusia zostawić, bo moi rodzice i teście wyjeżdżają, mój brat ma teraz nocki, bratowa i szwagierka małe roczne dzieciaki, których nie zostawią i w razie jakby nam przyszło w nocy jechać do szpitala to byłby problem. No ale moje dziecko uparte więc pewnie wychodzić na razie nie będzie chciało ![]() U mnie super pogoda, ciepło ale nie gorąco więc idę coś porobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zadomowienie
|
Pater super że już w domku z Kacperkiem jesteście.
KTG ja jeszcze nie miałam (37tc) i gin nic na ten temat nie wspominała. Kakusia i Blue i Sola i Kamila i mamusie które chcą już rodzić ![]() Swoją 18tkę miałam 06.06.2006 ![]() ![]() Ja już od rana aktywnie. Zasłony i firanki wyprane, opony w samochodzie byłam zmienić ( tak, tak- tą którą mój mądry mąż rozwalił), zakupy zrobione. A w biedronce jest do jutra -20 % na proszki do prania - może się którejś z Was przyda np Persil 70 prań jest za 27 zł. To chyba dobra cena. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- A i dziewczyny bojące się porodu: położna od początku zajęć w sr powtarza uparcie - pozytywne nastawienie to 90% sukcesu. Ja dzięki niej teraz bardzo optymistycznie podchodzę.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-06-06 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie zawstydzajcie mnie tymi umytymi oknami i wypranymi firanami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
Do terminu już tylko kilka dni...
![]() ![]() ![]()
#2922 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam problem z jedną brodawką, tą do której przystawili mi miałgo zaraz po porodzie, chyba krzywo ją chwycił i tak już sobie zakodował bo nijak nie umie go tego oduczyć, przez co nie ściąga za bardzo pokarmu, ale z drugą jest już dobrze. Ale ja trafiłam na super personel, kobiety bardzo pomagały w przystawianiu, przychodziły, pytały, sprawdzały. Cytat:
![]() Z tym kołem porodowym oglądałam kiedyś reportaż i podobno to super sprawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | ||
Zadomowienie
|
Sylwka aluzja zrozumiana
![]() sto lat! ![]() ![]() ![]() życzę Ci spełnienia marzeń, wyjątkowych doznań w związku z macierzyństwem i zmian na lepsze w związku ![]() Cytat:
![]() mój ostatnio jest aniołem, nie wiem co się z nim dzieje ![]() ![]() chyba w związku ze zbliżającym się porodem jakoś nie mamy chęci i energii na kłótnie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Gratuluje ukończonych kolejnych tygodni ![]() ![]() 6.06 to bardzo ładna data która rodzi?? ![]() ![]() Blue a może zrobimy psikusa i urodzimy w jednym dniu?? Było by dwóch kolegów z sąsiedztwa ![]() A tak w ogóle to mój nastrój już dużo bardziej się poprawił. Wczoraj byłam na wizycie ostatniej przed cc kontrolnej, mały dalej jest mały no ale chyba już przyjęłam do wiadomości że tak już będzie, w dodatku okazało się że poprzedni lekarz niepotrzebnie zapisał mi leki na obniżenie ciśnienia. Owszem miałam ciśnienie podwyższone ale nie na tyle żeby je takimi lekami obniżać. Lekarka która mnie wczoraj przyjęła kiwała głową i w sumie dobrze że nie było tych leków w Austrii bo inaczej mogły by dużo szkody narobić i mi mi maleństwu. Także byłam bardzo zła że nie mogę normalnie kupić tych leków a okazuje się że jednak dobrze się stało. Mam teraz tylko nadzieję że jakiś inny lekarz będzie mi robił cc. Tamten wydawał się w porządku ale widać pozory mylą. No to która rodzi ze mną 10.06??? Oczywiście Sylwia 100 lat ![]()
#2926 |
Rozeznanie
|
Sylwka Wszystkiego najlepszego!
![]() Anteria moja siostra, która też jest w ciąży miała długo taki męczący i uporczywy kaszel, gin przepisał jej jakiś lek i jak poszła po niego do apteki to się okazało, że jest od 3 lat wycofany ![]() No trzeba sobie jakoś radzić, niech się za bardzo nie nudzą jak będziemy w szpitalu ![]() Ale tak na poważnie to u nas nic nie gotowe, bo raz, że nie wiem kiedy urodzę, a chcę mieć wszystko świeże i czyste, a dwa, że ja z Młodą będę musiała przenieść się do Kubusia do pokoju, a on i jego zabawki pójdą do salonu i tam będzie spał z tż. Tak więc trochę to wszystko będzie zakręcone, ale narysowałam nawet tż co i gdzie ma stać więc mam nadzieję, że to ogarnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||||
Zadomowienie
|
Hej, hej
![]() Ja jeszcze nie rodzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do karmienia to ja też mam płaskie brodawki i z córką na początku osłonki uratowały sprawę, bo przynajmniej miała za co złapać. Ale szybko okazało się, że ona się bardzo męczy ssaniem przez ten silikon i szybko zasypia i przez to słabo przybierała na wadze.Dopiero jak po kilku tygodniach udało jej się złapać brodawkę bez nakładki to sytuacja się poprawiła. Dlatego teraz zaopatrzyłam się w taką pompkę do płaskich brodawek, dokładnie taką http://sklep.bebeclub.pl/laktatory/6...-brodawek.html i muszę powiedzieć, że nieźle działa, no ale zobaczymy czy wystarczająco dobrze dopiero jak mały się urodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do ktg to mi gin nie kazał robić, ani w poprzedniej ciąży, ani teraz. Zobaczymy co we wtorek powie, ale nie sądzę, żeby uznał to za konieczne. W pierwszej ciąży dopiero w szpitalu mi robili. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego dziś od samego rana wieeeeelkie porządki i jestem póki co w ciemnej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj masz swój dzień to daj sobie spokój z tym sprzątaniem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale już blisko Twój poród ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tylko z takim pytaniem, bo już nie wiem co robić. Od paru dni wyskoczyło mi jakieś uczulenie, krostki takie podskórne są w sumie na całym ciele, ale swędzą tylko te na rękach i brzuchu. Brzuch jest najgorszy, szczególnie dołem, pod pępkiem. Swędzi przeokropnie i jak podrapie to robią się takie czerwone plamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Karolina No to niezłą darmową siłownię będziesz miała, kg zrzucisz raz dwa jak tak przyjdzie Ci znosić dwójkę na raz. A z placem zabaw jak masz blisko to jest najlepsza opcja ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Blue jak nie ma poprawy i jest nie do zniesienia to zadzwoń do ginki, a jak nic nie poradzi oprócz wapna, które i tak jak piszesz nie pomaga to jedź na IP, lepiej to sprawdzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
ja też z porządkami i przygotowaniami dla Małego jestem w
![]() ![]() ![]() z porządkami też nie zamierzam wybitnie szaleć - wczoraj słuchałam audycji o zwiększeniu zachorowań na alergie i astmę wśród dzieci z powodu zbyt higienicznych warunków życia ![]() ![]() aha, nie mam jeszcze przewijaka ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Blue a może masz alergię na jakiś kosmetyk albo proszek do prania. kiedyś poskarżyłam się ginowi, że strasznie swędzi mnie skóra i kazał mi zmienić proszek do prania/kosmetyki w pierwszej kolejności, bo w ciąży podobno często występują takie nietolerancję na chemię i większa podatność na alergie. i rzeczywiście odkąd stosuje delikatny płyn do prania i kosmetyki z apteki (+oleje organiczne) nie mam już z tym problemu. ale skonsultuj się koniecznie w tej sprawie..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Bogini, no właśnie nie zmieniałam kosmetyków / proszku.. Cały czas używam tego samego.. Nawet teraz kąpię się w emolium, żeby nie podrażniać skóry i nic....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc jeżeli u Ciebie to ta pokrzywka to niestety za dużo na to w ciąży nie poradzisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Aż sama się dziwię że już będzie. Chociaż tak całkiem uwierzę jak już je zobaczę
![]() Chyba dlatego mam też taką chęć do sprzątnięcia pokoju. Później jak by było już łóżeczko to byłby kolejny mebel do przesuwania a tak teraz zawsze troszkę szybciej pójdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o karmienie to mam duzo notatek ze sr także jak będę w domu to postaram się je tu opublikować, może coś pomogę ![]() Pamiętam tylko, że jeśli dziecko nie chce ssać to trzeba posmarować brodawkę glukozą albo cukrem pudrem. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o KTG to ostatnią wizytę mam 11 czerwca (koniec 38 tyg) i do tej pory nie miałam robionego. Ale jeśli nie ma wskazań to nie trzeba. Sylwia ![]() ![]() Ja mogę już od dzisiaj rodzić z każdą z Was, ale coś się nie zapowiada...wczoraj się zmęczyłam sprzątaniem, potem jeszcze farbowałam włosy (nie wyszedł mi kolor taki jak chciałam ![]() Może brakuje tego ostatniego S i dlatego ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz unikam oliwki w upały,i z tego co wiem to tylko wapno możemy pić w ciąży... Co do KTG to ja będę miała pierwsze ktg robione w środę,tydzien przed planowanym cc...mam sie na nie zgłosić do szpitala. Jeszcze gin kazał mi zrobic badania morfologia żółtaczka hiv ale nie mam już wizyty,to w takim razie mam je zabrac do szpitala jak bede szła do przyjęcia ?
Lenka ![]() ![]() 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia ![]() Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-06-06 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | ||
Zadomowienie
|
akurat jak udało mi się wreszcie zebrać na spacer i zakupy zaczęło strasznie padać
![]() Cytat:
![]() no właśnie jak to jest z pozytywnym wynikiem? tak tak , należę do tych szczęśliwców ![]() ![]() ![]() ![]() a mnie zabrakło dwóch środkowych S wczoraj: schodów i sprzątania i pewnie dlatego wciąż w dwupaku jestem ![]() niedługo idę na manicure - głównie zmycie tej nieszczęsnej hybrydy i naprawdę będę już gotowa na poród ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ......znowu się objadłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
#2940 | ||
Raczkowanie
|
Czesc... i znowu mam zaległosci...
Cytat:
Cytat:
Nasze mamy i babcie rodziły same i to była norma. Czasy się zmieniły i dobrze, że mężczyzni są w to wplatywani, ponieważ wydaje mi się, ze zmienia to ich nastawienie do kobiet. Własnie nie jest ona tylko zrzędzącą kurą domową, ale kobietą, do której nabierają ogromnego szacunku. U nas nawet nie było takiej prostej rozmowy czy będziesz ze mną rodził czy nie, tylko od razu załozyliśmy, ze jedzie tam ze mną i tyle. Będzie ile sytuacja na to pozwoli, w ogole się nad tym nie zastanawiam, bo jelsi nie wytrzyma to przecież go siłą nie zatrzymam a może sama będę chciała by wyszedł. To mój pierwszy porod, nie wiem jak go zniosę. Ale nie wyobrazam sobie teksu " nie będę słuchał twoich krzyków". Chyba byłaby to nasza ostatnio rozmowa. Nic na siłę. Trzeba się szanować. A on niech sie modli by nigdy w zyciu sam nie msuaił przechodzić przez coś takiego jak porod, przez podobny ból. Byłoby pieknie gdybys mogła mu wtedy powiedzięc- nie chce słuchac Twoich krzyków.. A Troppo napisała świete słowa! Dokładnie chodzi o pewną motywację. Pamietam jak wyladowaliśmy w spzitalu z tym porazeniem nerwu. W domu bałam się nie wiedząć co się dzieje, pojechaliśmy do szpitala, jednego, drugiego.. widziałam przerazoną minę TŻ i to dodało mi takiej energii. On tak bardzo się bał i martwił, ze to ja zaczełam go pocieszac i uspokajac, mowic, ze jest OK, ze dobrze się czuję (mimo ze nie jedlismy od rana i byłam wykonczona 3godzinnym siedzeniem w poczekalni itd). Dla niego i przez niego. I to bedzie chyba dla mnie najwazniejsze na porodowce. On wie, ze ja sie panicznie boje, więc bede chciała pokazac mu, ze dam radę! Ale jeśli bedziesz sama to tez nie koniec swiata, doswiadczysz tego cudu, bedziesz bogatsza o nowe doswiadczenia a on jak zobaczy małego to zacznie załować, ze to przegapił! Zastaów się takze nad mamą lub koleżanką. To zaden wstyd. Mam znajomą, która rodziła z koleżanką i bardzo sobie chwali. Tylko to musi byc ktoś z kimś jesteś blisko. A teraz uciekam nadrabiac reszte!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.