|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Raczkowanie
|
Bóle krzyżowe - no to kolejny powód do strachu
Chociaż od kiedy jestem w ciąży to generalnie strach przed porodem mam mniejszy niż wcześniej. Taka wewnętrzna olewka, że będzie w miarę bezproblemowo i da się wytrzymać. Oby! Cytat:
Cytat:
. A co im mniej więcej napisałaś w wyjaśnieniach?Właśnie dochodzę do siebie, po okropnym bólu głowy, z którym się obudziłam około 9. Może dlatego, że śniła mi się matura z historii
Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-07-30 o 12:10 |
||
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gołąbki juz w piekarniku Zrobilam tez dzbanek wody z cytryna i zamierzam dzis wypic ![]() Poza tym spuchla mi powieka cholera wie od czego ;/ ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
A to znieczulenie podaje anastezjolog?
Ja we wrześniu mam konsultację z anastezjologiem. Więc jeśli tak, to może mi podadzą albo tylko chce zrobić wywiad
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- ja usypiam na siedząco ![]() uciekam chwilkę się polenić i wziąć potem za obiad jakiś
|
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
miałam bardzo duże nacięcie i mam wyczuwalną bliznę do tej pory, a teraz w ciąży wszystko zaczyna mi się tam napinać, jest ucisk ze strony macicy i jak np. kucnę czy nawet w wc czuję dyskomfort :/ niby wszystko TAM jest teraz duuużo luźniejsze ale okolice nacięcia mnie trochę ciągną ... boję się, że jak mnie natną znów w tym samym miejscu albo bardzo blisko to później nie będzie się chciało goić O baloniku słyszałam wiele dobrego ale niestety nie stać mnie .. Nie martw się, będzie dobrze da się przeżyć choć są okropne... i nie czytaj więcejDziś znów poszło mi na wyprawkę 100 zł :/ kupiłam 3 biustonosze do karmienia, poduszkę do kp, podkłady takie duże na łóżko, belle poporodową i nie wiem czy coś jeszcze...masakra Dziewczyny, czy na tym całym gemini zrobię zakupy kosmetyczno- apteczne? czy tam są jakieś niższe ceny? jeszcze to mi pozostało + pieluszki + łóżeczko |
||
|
|
|
#2917 | ||
|
Rozeznanie
|
Kasiu, dobrze, że się wyjaśniła pozytywnie zusowa sprawa, no ale co się nadenerwowałaś to Twoje
![]() Czekoladka, udanej imprezy! sto lat dla Dziecia! wszystkim wizytującym powodzenia! ![]() Cytat:
Cytat:
A wiecie jak po butach rozpoznaje się specjalizację lekarza? z czerwonymi plamami to chirurg, z żółtymi urolog, a z brązowymi to anestezjolog. Brązowymi po kawie mam kilka takich dowcipów anestezjologicznych i lekarskich generalnie, bo mam kilku znajomych, którzy się przekomarzają, który bardziej dosra swoim kolegom z resortu Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-07-30 o 15:52 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2918 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja zamierzam jutro skonsultować z ginem ćwiczenia Kegla (czy mogę przy mojej nisko osadzonej i krótkiej szyjce...) i ewentualny masaż po 34 tygodniu. Mam nadzieję, że pozwoli, bo wolałabym obejść się bez pękania czy nacinania... ![]() Mam do Was trzy pytania: 1. Czy pępek Wam się już "uwypuklił"? Nie wiem, jak to określić konkretnie, ale chodzi mi o to, czy już wyszedł na zewnątrz, wystaje poza powierzchnię brzucha? Bo mój jest z natury wklęsły i zastanawiam się, czy w ogóle będzie wypchnięty, a jeśli tak, to kiedy? I czy jest to uciążliwe/nieprzyjemne/bolesne? Czy nie odczuwa się tego wcale? 2. Gdzie czujecie ruchy? Bo ja zazwyczaj bardzo nisko, na wysokości pępka może parę razy się zdarzyło, a czytam, że to w zasadzie już czas na kopniaki pod żebra. 3. Jak odczuwacie skurcze Braxtona-Hicksa? Bo od kilku dni twardnieje mi brzuch, nie boli, trwa kilkanaście sekund, powtarza się czasem 2 razy w ciągu dnia, czasem 4, w nieregularnych odstępach czasu. Czy dobrze skojarzyłam z tymi skurczami? Cytat:
![]() U nas dziś trochę chłodniej się zrobiło, słoneczko za chmurami się schowało, więc korzystam z okazji i idę poleżeć na huśtawce
Edytowane przez unheeded Czas edycji: 2014-07-30 o 12:47 |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super wieści Mnie to własnie oburzyło aż. Napisałam niedawno do tego konsultanta z ZUS i mi odp., że absolutnie na L4 2 mogę wychodzić z domu! Mogę sobie normalnie iść do sklepu czy na spacer. esti - pisałam wcześniej o tej akcji z "Położnych" - też się z tego śmiałam ![]() Olaya - to pewnie podobnie działa jak balonik od cewnika foley'a który wkładają często w szpitalach ale nie do cewki, a własnie do pochwy. ![]() moim zdaniem nie ma co panikować. Lepiej naciąć na spokojnie, dokładnie i równo niż pęknąć. Moja koleżanka miała nacinane krocze w styczniu i mówi, że nawet nie poczuła (lekkie szczypanie dosłownie), a zszyli ją bardzo ładnie ![]() co do ZUSu to oni zawsze takie listy do przychodni wysyłają aleska - haha Ty taka wrażliwa jesteś na takie widoki? TŻ mówi, że jestem nienormalna, bo potrafię siedzieć i w googlach wyszukiwać filmiki, grafiki z porodów, łącznie z komplikacjami, szyciem krocza itd. ![]() słoneczko - a witaminy w jaki sposób bierzesz? Bo żelazo w witamin wchłonie się (w sensownej ilości) tylko wtedy, kiedy witaminy je się nie później niż 30min przed posiłkiem lub 1,5h po jeśli posiłek ma być białkowy, bo białko "zeżre" żelazo. Tak mi ginka tłumaczyła.anuszka - przeżyć to jedno, ale równie ważne jest aby dziecko również było zdrowe, a nie oszukujmy się - im dalej do porodu tym większe ryzyko komplikacji w tym zakresie. Zdarzają się wyjątki - to jasne, ale ciąża nie bez powodu ma trwać 40 tygodni Zanet - a kochana powiedz mi - ta babka mówiła co w ciąży można brać na wzdęcia? unhedeed - mój pępe na razie jest jeszcze wklęsły, ale spłaszczył sie znacznie, mieszczę zaledwie opuszek palca Nie boli to + pępek zrobił się taki dziecięcy w dotyku, taki gładki :Pnikt Ci nie powie kiedy i czy w ogóle u Ciebie to nastanie. Każda z nas ma inaczej Tak samo jak w przypadku linea negra - jedna będzie miała, druga nie.Ja czuję ruchy po bokach pępka (prawa, lewa strona), trochę nad nim, czasami w dole brzucha. Zależy jak się dziecko ułoży. Skurcze mam od 16tc, na początku były te zwykłe BH, niestety od jakiegoś czasu się pograszały i tydzień temu dostałam takich porządnych, bolesnych, silnych, także byłam na IP. Dostałam leki i mam leżeć póki co, bo szyjka mi sie przez to skróciła i brzuch twardnieje. Mały od 2 dni daje mi popalić... 5 rano się budzi (razem z TŻ w sumie) i lata przez godzinę... w dzień też niespokojny jest, a dziś do 1 w nocy mnie kopał. Także spać mi nie daje
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-30 o 12:49 |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Pod żebra nie czuję, ale z każdym dniem coraz wyżej (24tC) 3. Nie odczuwam wcale, i wcale mi do tego nie spieszno ![]() Podbijam pytanie o Gemini - tam można się zaoatrzyć taniej niż np. na allegro? begie, jakie staniki kupiłaś? polecacie jakieś konkretne w ogóle? Ja też lecę nad jeziorko, może wytrzymam w tej gorączce ![]() Miłego dnia
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś tak nie przekonał mnie balonik, bo raczej działa, ale nie zawsze, a to 400zł, to juz wolę chyba krocze pomasować.
Moja gin twierdzi, że jakby ogólnie dostępne były zzo, to byłoby mniej cesarek, bo kobiety się boją bólu i załatwiają cesarkę, albo nie wytrzymują trudów porodu, nie mają siły i konczy się i tak cesarką. Niestety, ale jest tak, że NFZ płaci za poród, nie ważne, czy cesarka, sn, ze znieczuleniem, czy bez. Płacą za sztukę, więc szpitale tną koszty jak mogą. Wiadomo, że najtaniej jest sn bez znieczulenia. U mnie nie było znieczulenia, a i tak położna naciskała na brzuch, uprzedziła mnie o tym, powiedziała, ze musi to zrobić, bo dziecko utknęło i coś nie idzie i rzeczywiście, w trakcie skurczu jak parłam, to nacisneła na brzuch, druga złapała dziecko i trochę pociagnęła i syn wyszedł od razu, a parłam juz w sumie 45min. Obyło się bez próżnociągów, kleszczy itp. wszyscy zdrowi, żadnych powikłań. Miałam też masaż szyjki macicy, ponoć niepolecany, bardzo bolesny, ale tak mi przyspieszył poród, że byłam wdzięczna położnej - mojej osobistej cioci.
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem, na Gemini jest bardzo, bardzo tanio. Na pewno taniej niż gdziekolwiek, przynajmniej po moim ogarnieciu tematu. Ja tam będę kupować i pieluchy tetrowe, nianię elektroniczne, termometry, smoczki, butelki, bo naprawdę jest taniej. Porównywałam z wieloma sklepami i nawet allegro. Wygodniej też w jednym miejscu zamówić wszystko i płacić za przesyłkę raz niż wielokrotnie u różnych sprzedawców.
To jest moje zdanie.
|
#2923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ja jak chodzę, siedzę, to czuję ruchy nisko, a jak się położę na płasko, to dopiero powyzej pępka. 3. Nie mam takich regularnych skurczy, raczej po wysiłku, chodzeniu, staniu. W gemini darmowa dostawa jest od zamówienia 250zł, ale jak można bez problemu uzbierać, ja zamówię też dla siebie jakieś kosmetyki, podkłady, smoczki, paracetamole, syropy na jesien, wit D+ K dla dziecka, uzbiera się. Są też adresy stacjonarne, gdzie można odebrać przesłyłkę bez opłaty dodatkowej. Cytat:
Moja córeczka też raczej z samego rana i po nocy szaleje, w dzień śpi, albo tak co jakiś czas puka i się kręci.
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
begie - gdzie staniki kupiłaś ?
![]() Na gemini najtaniej, ja tam będę kupować apteczno - kosmetyczne rzeczy, podkłady nie podkłady, nożyczki i duuuzo innych
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
tez się przymierzam do zamówienia na Gemini, co jeszcze tam zamawiacie oprócz leków?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Kiara długi czas brałam jakoś po śniadaniu od niedawna przerzuciłam się na wieczór, bo mi się odbijały cały dzień.
Ja z doświadczenia polecam gemini naprawdę jest dużo taniej już 2 razy zamawiałam i jestem zadowolona. Kasia super, że z Zusem się wyjaśniło może teraz już dadzą Ci spokój. Powodzenia dziewczyny na wizytach ja mam swoją w sobotę i nie mogę się doczekać, bo teraz czekałam prawie 5 tyg., bo gin miał urlop. A z dobrych wieści to zrobiłam wczoraj jeszcze powtórkę toxo, bo nie miałam przeciwciał i wynik ujemny Jak mąż wróci to sobie zobaczę jeszcze jak mocz i reszta.Robię pomidorówkę, bo sobie mąż zażyczył dobrze, że nie ma dużych wymagań ![]() Co do ruchów to ja coraz częściej czuję ponad pępkiem, ale ja już jestem w 27 tc, a pępek to nie zanosi się żeby miał wystawać.
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A wiecie gdzie dziś synusia rano znalazłam? Spał na podłodze, na wykładzinie ![]() Musiał się się zsunąć z łożka i nawet tego nie zauważyć.
|
|
#2928 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) Pępek wylazł mi na wierzch, z prawej strony bardziej niż z lewej a też mam bardzo wklęsły zawsze, myślę, że jeszcze trochę mi wyjdzie nie jest to ani uciążliwe ani bolesne. A duży masz już brzuszek? bo ja mam bardzo duży to pewnie dlatego2) Ruchy czuję już ponad pępkiem ale kopania po żebrach nie odnotowałam ( w poprzedniej ciąży mała też nie kopała mnie po żebrach w ogóle) za to daje mi nieustannie popalić po pęcherzu. 3) nie mam skurczy BH, poprzednio też nie odczuwałam Dzięki za radę odnoście gemini, spojrzałam tam na chwilę i chyba taniej niż na allegro tylko nie wiem jeszcze jak z dostawą, a muszę się tam logować? Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=13041524 ale ja chciałam najtańsze i najzwyklejsze bawełniane, jeden kupiłam z fiszbinami i ponoć trochę sztywniejsza miseczka a co przyjdzie to zobaczymy, a pozostałe dwa takie "flaki" innych nie potrzebuję.Cytat:
odp na zapytanie Sweet
|
|||
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Begie, prosze daj znac jak staniki dojda. Czy faktycznie sa troche sztywniejsze
![]() A te staniki to Ty kupowalas na rozmiar jaki masz obecnie czy dalas troche zapasu? Mi piersi niby troche teraz urosly ale czy jeszcze urosna ![]() No nie wiem jaki rozmiar wybrac... Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
#2931 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kostka - ja kiedyś robiłam jedno zamówienie z gemini jak potrzebowałam czegos dla siebie. Przy okazji dołożyłam np. gryzaczki, jakąs grzechotkę, zawieszkę do smoczka. Teraz będę robić większe zakupy |
|||
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia to super z tym zusem. Tez mam prosbe, napisz jak mozesz co napisalas w wytlumaczeniu
![]() Kiara to ja sie w takim razie zastanawiam po co robia nalot na mieszkania skoro na spacer mozna isc ![]() Miesni nie cwicze i masazy nie stosuje moze chociaz te miesnie zaczne ![]() Co do pepka to tez mialam b.wklesly, ale juz powoli wychodzi na wierzch Kopniecia tak jak Indra to opisala, jak stoje to nizej, bardziej po pecherzu, a jak leze to wyzej, ale nie po zebrach Skurczy nie mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, jakoś dziś z dobiegu tylko jestem. Mam jakiś taki nabuzowany dzień;p
mój pępek praktycznie od samego początku ciąży wylazł na wierch;p nic to nie boli jest dziwny tylko, bo wcześniej miałam schowany a ten jeszcze jak zaczynam się smiać to wychodzi jeszcze bardziej ![]() Dzisiaj zrobiłam pierwsze większe zakupy, dorwałam kilka aukcji na all, dodaję focisze ale zła jestem bo jeden supe pajacyk mi sprzątnął ktoś z przed nosa całą aukcję wygrywałam a na sam koniec ostatnie sekundy jak się musiałam schować z allegro to nie ktoś czmychnął;/koszt zakupów 60 zł plus przesylka
17.08.2013 r.II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-07-30 o 14:18 |
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra.... cwiczysz z balonikiem, rozciags sie tam wszystko pieknie. Ale. Zadam moze glupie pytanie. Jak tam wszystko rozciagniete to co z przyjemnoscia z seksu? To wroci potem? Po porodzie wraca ale jak to takie wycwiczone to tez?
Kasia super z Zusem ![]() Co do zzo. Jak tylko bedzie mozliwosc biore. Wlasnie mysle ze dzieki niemu bede miala wiecej sily na parcie. Ostatnio bylam tak wymeczona ze nie dalam rady na koncu. A bezbolesny porod to marzenie. Wierze ze jesli mialby trwac za dlugo to zrobia cc. Co do naciecia , wspominam dobrze, w tym calym bolu tutaj czulam tylko szczypanie. Ladnie sie zagoilo. A drugie naciecie robia chyba po przeciwnej stronie, a nie obok tego. Niech tna, wole to niz rozwalony odbyt... Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Begie - daj znac jak te staniki, może tez sie skusze na taki zwykły bawełniany...
Pępek mam wklesły i dośc głęboki dalej i nie zanosi sie żeby wyskoczył calkiem ja jestem w 27 tc i ruchy czuję nisko, poniżej pępka najczęściej a jak leżę to w okolicy pępka, jak siedzę to kopie najczęściej po pęcherzu i latam siku...skurczów narazie nie mam żadnych... weszłam na ta aptekę i po 10 minutach miałam juz w koszyku za prawie 200 zł wiec chyba nie bedzie problemu nawet z darmowym zamowieniem nawet proszki tam mozna kupic![]() dziewczyny spicie na tych poduchach rogalach?? bo mnie sie coraz gorzej spi i zastanawiam sie powaznie nad zakupem... |
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprawka to taki worek bez dna niestety! tu 50zl, tu 100zl i kaska leci, ahhhh jakos to będzie i uzbieramy nasze wyprawki i dla dzieciaczkow będziemy miały wszystko! ![]() Cytat:
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna masowała mi szyjkę, coś tam pewnie rozciągała, bolało okrutnie, ale tak mi rozwarcie skoczyło szybko, że mimo 45min parcia, od pierwszych łagodnych skurczy do urodzenia dziecka mineło 9h, to dość szybko jak na pierwszy raz. Ela, też się zastanawiam. Justana, ładnie się obkupiłaś
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja po wizycie, mała waży 911 gram Wszystko z nią ok.Ja natomiast mam zmianę żelaza na inne, witaminy i jeszcze magnez w ogromnej dawce No i jutro mam iść na glukozę A jak nie dam rady, to mam przyjść w piątek na oddział i na oddziale mi zrobią, to się położę, okno otworzą, żebym nie musiała na twardym krześle siedzieć na poczekalni, jak w Ameryce normalnie Później się odezwę, bo teraz muszę coś zjeść..
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
W Gemini darmowa wysyłka kurierem jest od 299zł
![]() Ja jeszcze nic tam nie kupuję, ale jak już kupię to wszystko co się da, bo ceny mają baaaaardzo niskie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

. A co im mniej więcej napisałaś w wyjaśnieniach?
Zrobilam tez dzbanek wody z cytryna i zamierzam dzis wypic 
miałam bardzo duże nacięcie i mam wyczuwalną bliznę do tej pory, a teraz w ciąży wszystko zaczyna mi się tam napinać, jest ucisk ze strony macicy i jak np. kucnę czy nawet w wc czuję dyskomfort :/ niby wszystko TAM jest teraz duuużo luźniejsze ale okolice nacięcia mnie trochę ciągną ... boję się, że jak mnie natną znów w tym samym miejscu albo bardzo blisko to później nie będzie się chciało goić 

23.06.2011
01.06.2013