|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2911 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 207
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Ja na skalp naprawdê rzadko stosujê jakie¶ wcierki. Zaraz mnie zaczyna skóra g³owy swêdziæ albo co gorsza robiæ siê co¶ podobne do ³upie¿u.
Po delikatnych szamponach typu baby dream swêdzi mnie skóra g³owy. Wiêc ju¿ kilka lat u¿ywam szamponów z sls. |
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Nie by³o mnie jaki¶ czas.
Ogólnie kondycja moich w³osów, skóry g³owy by³a super. Od kilku dni mam okropnie wrazliw± skórê, nie tylko na g³owie ale i na twarzy. Naskórek robi siê jak skorupa, na twarzy ujdzie a na g³owie a¿ swêdzi Jednak loki nadal trzymaj± fason Na za³±czonym zdjêciu dzieñ po koloryzacji, myte rano i sfatygowane ca³ym dniem. Mam nadziejê, ¿e jest czym siê chwaliæ
|
#2913 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
.Ponawiam pytanie,czy kto¶ wie gdzie mogê kupiæ stacjonarnie od¿ywki joanny?Mieszkam na zadupiu i muszê specjalnie jechaæ do konkretnego sklepu,¿eby kupiæ... .Wczoraj zrobi³am balejage.Mam proste w³osy bo wyci±gn±³ mi je na szczotkê.Jest du¿a ró¿nica.Ju¿ têskniê za lokami,du¿o lepiej w nich wygl±dam i w prostych czujê siê nieswojo bo ostatnio rzadko prostuje.Ostatnio mia³am proste 4mce temu.Podciê³am tylko koncówki ,¿eby odswiezyæ 1cm...S± coraz d³u¿sze co mnie cieszy ale mój fryzjer od farbowania zauwa¿y³,ze ¶ciê³am du¿o.Powiedzia³,,a ju¿ mia³a pani takie fajne w³osyd³ugie by³y'' .---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
,bardzo ³adne loczkiZrobilam dzisiaj wieczorem zdjêcie,robione by³y wczoraj rano.Króciaki przy twarzy sporo odros³y.Kolor rózni siê w realu odcieniem.Jest je¶niejszy i bardziej z³oty ,nie popielaty jak na fotce.Nie mogê siê doczekaæ kiedy umyjê i wrzucê Wam fotkê ju¿ w pokrêconych.Pewnie w niedzielê. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2015-01-16 o 23:42 |
||
|
|
|
#2914 |
|
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
By³am w sklepie eko , kupilam spiruline i ziele tymianku (za 100g tymianku widoczne na zdjêciu zap³aci³am 3zl a za 100g spiruliny 16zl)
|
|
#2915 |
|
perfumowe ADHD
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±b! :) Czê¶æ XXI
Odzywki Joanny s± w PSS na pewno , ja bym lewiatany tez sprawdzi³a
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2015-01-17 o 10:20 |
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
ale na twarz te¿ spróbuje , tyle ¿e poczeka sobie na twarz bo w tej chwili stosuje kwasy które mocno mi ³uszcz± i nie chcê wprowadzaæ nic nowego do koñca kuracji. Ale o spirulinie na w³osy sporo s³ysza³am dobrego wiêc mo¿e i moje siê polubi±. Ten tymianek wcale nie ma takiego z³ego zapachu , T¯ powiedzia³ ¿e nie jest jednak najgorszym zapachem. Gorzej mu kozierdka wali³a (bo te¿ stosowa³am kiedys)
|
|
|
#2918 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Hi5 ! Cytat:
Ale osoby z fenyloketonuri± powinni go sobie darowaæ ze wzglêdu na fenyloalaninê. Cytat:
![]() Aspartam to nie jest "samo zdrowie", ale te¿ historie mu przypisywane s± po prostu bajkowe
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 482
|
Cytat:
Cytat:
po 1 u¿yciu wcierki tymiankowej nic mnie nie swêdzia³o, nie szypa³o dzi¶ kolejny raz Wst±pi³am po proszek do pranai do oseidlowej drogerii i zobvaczy³±m chyba z 7 róznych Kallosów, m.in ten z czarn± jagod± o którym kascysko pisze na blogu, ale te¿ KERATIN, i OMEGA szczególnie ten ostatni mnie zainteresowa³ mia³a z Was która¶ Wziê³abym gdybym nie kupi³a kilka dni temu jedwabnego Romantica
|
||
|
|
|
#2920 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
a masz wra¿liwy skalp? Ja mam upiornie wra¿liwy wiêc bêdê zdawaæ relacje z reakcji , jak nie bêdzie swedziec to sukces ![]() Ja kupi³am pierwszy i ostatni raz kallosa. Bananowego i Keratin , bananowy to totalne dno - nic nie daje wlosom , stosuje jako rozpuszczalnik do olejów (aby zu¿yæ) a Keratin ju¿ po pierwszym u¿yciu odda³am bo nie odpowiada³ wlosom. Jak dla mnie to za du¿e s± te ich opakowania , spróbuje mo¿e kiedy¶ tego late ale w ma³ej pojemno¶ci.
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w³asnie siê zastanawia³±m czy tylko nie przep³±ci³am bo jak gotowa³am to zapach by³ mega intensywny 1 paczka mi wystarczy³a na 1 raz Te¿ gotowa³±m z przepisu AlinaRose Mam bardzo wra¿liwy skalp, dlatego te¿ sie obawia³am ale nic siê nie dzia³o No w³±snie dlatego nie kupujê tych wielkich opakowañ, jak kupi³am Kallosa Latte jakies 2 lata temu, co by³ SZA£ CIA£ na to by³am pewna ze i mnie pos³u¿y a to by³a katastrofa spuszone, szorstkie, odda³am bratu który mia³ w³osy d³ugo¶ci ok 9 cm i by³ zachwycony teraz tylko dzwoniê do domu i siê pytam"Skoñczyli¶cie Kallosa z jakim¶ tam ³o¿yskiem " Jak skoñczycie to kupiê nastêpny do spróbowania, jak mi nie podejdzie to oddam mamie i bratu
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
z tego co wiem to metanol powoduje ¶lepote i ¶mieræ przy du¿ej dawce.czêsto by³y nawet takie afery w tv nag³a¶niane,ze iles tam.butelek alkoholu trafi³o na rynek z domieszkà du¿a metanolu i ludzie zatruci albo zgony.o ¶lepocie po metanolu to jeszcze na chemii w liceum.s³ysza³am ale nie jest rakotwórcza substancj± z tego co wiem.nie pamiêtam.przynajmniej ¿eby by³.jest silnie toksyczny ale i tani dlatego jest dodawany do etanolu przez oszustow robi±cych spirytus na sprzeda¿.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2015-01-17 o 12:11 |
|
|
|
#2923 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
No mi w³a¶nie Keratin zrobi³ siano na g³owie , zobaczymy jak spirulina zadzia³a. A ja mam tego bananowego i zu¿yæ nie mogê , mêcze siê a w domu mam teraz tylko jedn± kobietke z krótkimi w³osami (5-6cm) której pielêgnacja jest ograniczona do szamponu. I muszê sama to mêczyæ.
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Ja sobie zawsze podsuszam skalp po kilku minutach od u¿ycia wcierki. Zw³aszcza w tych miejscach najbardziej problematycznych. Ogólnie, nie polecam zaparzaæ zbyt du¿ej ilo¶ci, bo bêdzie trzeba wylewaæ, ja zaparzam pó³ kubka a i tak to za du¿o...
|
|
|
|
#2925 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
Zauwa¿y³am ¿e szklanka to duuuuuuu¿ooooo , a mo¿na podobno max 3 dni trzymaæ tak± wcierke ....
|
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2927 |
|
perfumowe ADHD
|
A to u mnie by nie przesz³o bo po jakimkolwiek suszeniu , czy ciep³ym czy zimnym nawiewem = ¶wi±d .... Eh z tym skalpem. Juz opsika³am dyñke , w³osy po spirulinie i parafinie czekaj± na wyschniêcie i podciêcie.
Doe a d³ugo ju¿ stosujesz tymianek? Bo zastanawia mnie jak siê ma do baby hairów
|
|
#2928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
ja mia³am bardzo gêste w³osy dopóki nie zaczê³am farbowaæ a najgorzej posypa³y siê po odstawieniu tabsów anty :/ i jak przytylam to mia³am okropne przerzedzone :/ ale zmiana diety + lec±ce kg unormowa³y sprawê , teraz zale¿y mi na bejbikach
|
|
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o te w s³oiczkach.Cytat:
Nie jest tani, ale bardzo ³atwo go otrzymaæ przy "pêdzeniu bimbru", czyli lewego alkoholu. Zamiast w miarê czystego etanolu dostajemy wtedy mieszankê etanolu i metanolu - zapach, smak ten sam, kosmetyczna ró¿nica w temperaturach wrzenia i... w dzia³aniu
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do koñca ¿ycia bym ich chyba nie zu¿y³a ciekawa jestem czy który¶ by mi podpasowa³
|
|
|
|
|
#2933 |
|
perfumowe ADHD
|
Nie wiem co dok³adnie zadzialalo , bo zastosowa³am wg waszych rad : sam± oliwê z oliwek na mokro , spiruline i trochê parafiny do odzywki oraz do stylizacji pianke bez humektantow i jest moooooc !!!! <3 s± puszyste , zdefiniowane , lepiej siê pokrecily :O i nie s± szopowate.
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisa³am, ¿e znam, nie wszystkie mam obecnie ![]() Chocia¿ moje zbiory i tak liczy siê w dziesi±tkach litrów
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, wiem, zrozumie³am, teoretyzowa³am ![]() to ja wszystko denkujê i mo¿e z 1,5 litra by suiê wszystkiego nazbiera³o ![]() handzia600, poka¿
|
|
|
|
|
#2936 |
|
perfumowe ADHD
|
Ja ju¿ po ciêciu. Szczerze powiem ¿e sporo w³osów zosta³o ¶ciêtych bo nie by³o wyj¶cia , trzeba by³o je podci±æ bo koñcówki by³y mocno zniszczone i trochê przy cieniowaniu zesz³o w³osów (to normalne w sumie)
Moim zdaniem jest lepiej
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogê sobie zachowaæ to zdjêcie handzia ??
|
|
|
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Ale nawilzenia to one potrzebuja duzo .Ja ciagle czekam na moje nozyczki i juz mnie to denerwuje, nawiasem mowiac, powinny juz dawno dojsc. W poniedzialek pisze maila i sie upominam .
|
||
|
|
|
#2939 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
|
|
#2940 | ||
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
Oj nawil¿enia baaaaardzo du¿o potrzebuj±, ale nie ma co siê dziwiæ jak one na drogê pielêgnacyjn± wkroczy³y dopiero miesi±c temu ;/ trzeba im daæ czas. Mi te¿ siê spodoba³o , w Realu wygl±daj± jeszcze lepiej tzn. Kszta³t fryzury , widaæ bardziej to cieniowanie Cytat:
najlepsze ¿e moim fryzjerem by³ mój T¯ na poczatku ba³ siê ci±æ a potem musia³am go kontrolowaæ bo mu siê spodoba³o
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Na za³±czonym zdjêciu dzieñ po koloryzacji, myte rano i sfatygowane ca³ym dniem. Mam nadziejê, ¿e jest czym siê chwaliæ

.
.

zaszkodziæ nie powinno acz najlepsze ziele z apteki lub sklepu zielarskie go czy sklepu ze zdrow± ¿ywno¶ci±.
No w³±snie dlatego nie kupujê tych wielkich opakowañ, jak kupi³am Kallosa Latte jakies 2 lata temu, co by³ SZA£ CIA£ na to 
a najgorzej posypa³y siê po odstawieniu tabsów anty :/ i jak przytylam to mia³am okropne przerzedzone :/ ale zmiana diety + lec±ce kg unormowa³y sprawê , teraz zale¿y mi na bejbikach
do koñca ¿ycia bym ich chyba nie zu¿y³a 
.