Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-16, 22:39   #2911
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 207
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Ja na skalp naprawdê rzadko stosujê jakie¶ wcierki. Zaraz mnie zaczyna skóra g³owy swêdziæ albo co gorsza robiæ siê co¶ podobne do ³upie¿u.
Po delikatnych szamponach typu baby dream swêdzi mnie skóra g³owy. Wiêc ju¿ kilka lat u¿ywam szamponów z sls.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-16, 22:45   #2912
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 736

Nie by³o mnie jaki¶ czas.
Ogólnie kondycja moich w³osów, skóry g³owy by³a super. Od kilku dni mam okropnie wrazliw± skórê, nie tylko na g³owie ale i na twarzy. Naskórek robi siê jak skorupa, na twarzy ujdzie a na g³owie a¿ swêdzi

Jednak loki nadal trzymaj± fason Na za³±czonym zdjêciu dzieñ po koloryzacji, myte rano i sfatygowane ca³ym dniem. Mam nadziejê, ¿e jest czym siê chwaliæ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy1.jpg (63,7 KB, 53 za³adowañ)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-16, 23:23   #2913
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Przypadkiem wyrwalam sobie wlosie, przeczesujac reka. Patrze, a tu takie cuda. Lekko falowany wlos i u samej nasady doslownie sprezynka! Czy jest technicznie mozliwe, aby wlosy rosnace odkad biore tabletki anty tak strasznie wzmocnily skret?
tak jak npisa³a Ci ju¿ kole¿anka ,tak wygl±da w³os naci±gniêty..Ja czasami jak wezmê w³osa to siê nim bawiê i naci±gam i robi mi siê taka spê¿yna jak w d³ugopisie od góry do do³u.

Ponawiam pytanie,czy kto¶ wie gdzie mogê kupiæ stacjonarnie od¿ywki joanny?Mieszkam na zadupiu i muszê specjalnie jechaæ do konkretnego sklepu,¿eby kupiæ....

Wczoraj zrobi³am balejage.Mam proste w³osy bo wyci±gn±³ mi je na szczotkê.Jest du¿a ró¿nica.Ju¿ têskniê za lokami,du¿o lepiej w nich wygl±dam i w prostych czujê siê nieswojo bo ostatnio rzadko prostuje.Ostatnio mia³am proste 4mce temu.Podciê³am tylko koncówki ,¿eby odswiezyæ 1cm...S± coraz d³u¿sze co mnie cieszy ale mój fryzjer od farbowania zauwa¿y³,ze ¶ciê³am du¿o.Powiedzia³,,a ju¿ mia³a pani takie fajne w³osyd³ugie by³y''bo by³y.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Poka¿ wiadomo¶æ
Nie by³o mnie jaki¶ czas.
Ogólnie kondycja moich w³osów, skóry g³owy by³a super. Od kilku dni mam okropnie wrazliw± skórê, nie tylko na g³owie ale i na twarzy. Naskórek robi siê jak skorupa, na twarzy ujdzie a na g³owie a¿ swêdzi

Jednak loki nadal trzymaj± fason Na za³±czonym zdjêciu dzieñ po koloryzacji, myte rano i sfatygowane ca³ym dniem. Mam nadziejê, ¿e jest czym siê chwaliæ
trzymaj±...,bardzo ³adne loczki.

Zrobilam dzisiaj wieczorem zdjêcie,robione by³y wczoraj rano.Króciaki przy twarzy sporo odros³y.Kolor rózni siê w realu odcieniem.Jest je¶niejszy i bardziej z³oty ,nie popielaty jak na fotce.Nie mogê siê doczekaæ kiedy umyjê i wrzucê Wam fotkê ju¿ w pokrêconych.Pewnie w niedzielê.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz proste.jpg (22,1 KB, 37 za³adowañ)

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-01-16 o 23:42
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:11   #2914
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

By³am w sklepie eko , kupilam spiruline i ziele tymianku (za 100g tymianku widoczne na zdjêciu zap³aci³am 3zl a za 100g spiruliny 16zl)
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150117_100352.jpg (135,9 KB, 10 za³adowañ)
Stary 2015-01-17, 10:16   #2915
handzia600
perfumowe ADHD

Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±b! :) Czê¶æ XXI

Odzywki Joanny s± w PSS na pewno , ja bym lewiatany tez sprawdzi³a s± tez w Auchan

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2015-01-17 o 10:20
handzia600 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:39   #2916
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
By³am w sklepie eko , kupilam spiruline i ziele tymianku (za 100g tymianku widoczne na zdjêciu zap³aci³am 3zl a za 100g spiruliny 16zl)
- Spirulinê bêdziesz u¿ywa³a na w³osy, czy na twarz? Moje w³osy bardzo j± lubi±, a twarz mi niestety zapycha.
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:44   #2917
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Spirulinê bêdziesz u¿ywa³a na w³osy, czy na twarz? Moje w³osy bardzo j± lubi±, a twarz mi niestety zapycha.
Kupi³am z my¶l± o w³osach ale na twarz te¿ spróbuje , tyle ¿e poczeka sobie na twarz bo w tej chwili stosuje kwasy które mocno mi ³uszcz± i nie chcê wprowadzaæ nic nowego do koñca kuracji. Ale o spirulinie na w³osy sporo s³ysza³am dobrego wiêc mo¿e i moje siê polubi±.
Ten tymianek wcale nie ma takiego z³ego zapachu , T¯ powiedzia³ ¿e nie jest jednak najgorszym zapachem. Gorzej mu kozierdka wali³a (bo te¿ stosowa³am kiedys)

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 11:17   #2918
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Hejka, siostro jak mama u mnie byla to widziala moje zabiegi z zelem przy stylizacji i potem mi pisala, zebym sie juz nie robila na mokra wloszke bo to za duzo czasu zabiera, a ja mam sie malym zajmowac
Bo matka ma siê przecie¿ tylko dzieckiem zajmowaæ, nie wiedzia³a¶?!
Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿! Miêso i czekolada.
Hi5 !
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Aspartam (s³odzik) raka mózgu powoduje i problemy z pamiêci±, a mimo to stosuje siê go w napojach no added sugar bo jest tani.
Wg badañ - nie wp³ywa na ryzyko wyst±pienia raka pierwotnego mózgu. Pog³oski te wziê³y siê z badañ European Ramazzini Foundation, które uzna³y aspartam za substancjê rakotwórcz± mimo, wiêcej szczurów od¿ywianych aspartamem do¿ywa³o staro¶ci ni¿ w próbie kontrolnej Ale osoby z fenyloketonuri± powinni go sobie darowaæ ze wzglêdu na fenyloalaninê.
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Miska - Bo zawiera ester metylowy i w organizmie powstaje wtedy metanol - naukowcy i tak siê o to non stop sprzeczaj±, ogl±da³am dokument gdzie testowali na szczurach a tak¿e wypowiadali siê ludzie którzy wypijali sporo napojów z aspartamem i mieli zaniki pamiêci oraz inne problemy (a wiadomo jak du¿o takich napoi wypija siê w Anglii czy Ameryce, praktycznie zastêpuj± wodê a w Anglii wiêskzosæ napoi jakie widujê do rozcieñczania s± z aspartamem). Szczury po prostu zdycha³y od guzów. Wiem, ¿e w ma³ej ilo¶ci to jest nieszkodliwe, ale sama tego nie pijê bo nawet nie czujê siê po tym dobrze i strasznie mnie suszy wiêc s³odzê miodem lub cukrem
No chyba nie. Metanol nie jest substancj± mutagenn±. Toksyczn±, szkodliw± - oczywi¶cie, ale nie mutagenn±. A tej cechy potrzeba, by wyhodowaæ guza/raka. Formaldehyd z niego powstaj±cy móg³by to spowodowaæ, jednak - metanol akurat z aspartamu ciê¿ko wyhodowaæ

Aspartam to nie jest "samo zdrowie", ale te¿ historie mu przypisywane s± po prostu bajkowe
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-17, 11:41   #2919
Dorcia91
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 482

Cytat:
Doczytalam siê w necie ¿e mo¿na u¿yæ tymianku przyprawy jako zaparzanej wcierki , ale to mo¿e byæ gorsze jako¶ciowo zaszkodziæ nie powinno acz najlepsze ziele z apteki lub sklepu zielarskie go czy sklepu ze zdrow± ¿ywno¶ci±.
Ja kiedy¶ oblatalam apteki za kozieradka i nigdzie nie mieli , a¿ trafilam do apteki gdzie mi babeczka bez problemu zamawiala moje "zachcianki" i zazwyczaj by³y do odbioru juz po 24h
dziêki
Cytat:
nie próbowa³am jeszcze spiruliny

po 1 u¿yciu wcierki tymiankowej nic mnie nie swêdzia³o, nie szypa³o dzi¶ kolejny raz

Wst±pi³am po proszek do pranai do oseidlowej drogerii i zobvaczy³±m chyba z 7 róznych Kallosów, m.in ten z czarn± jagod± o którym kascysko pisze na blogu, ale te¿ KERATIN, i OMEGA szczególnie ten ostatni mnie zainteresowa³ mia³a z Was która¶ Wziê³abym gdybym nie kupi³a kilka dni temu jedwabnego Romantica

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-17, 11:50   #2920
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Poka¿ wiadomo¶æ
dziêki

nie próbowa³am jeszcze spiruliny

po 1 u¿yciu wcierki tymiankowej nic mnie nie swêdzia³o, nie szypa³o dzi¶ kolejny raz

Wst±pi³am po proszek do pranai do oseidlowej drogerii i zobvaczy³±m chyba z 7 róznych Kallosów, m.in ten z czarn± jagod± o którym kascysko pisze na blogu, ale te¿ KERATIN, i OMEGA szczególnie ten ostatni mnie zainteresowa³ mia³a z Was która¶ Wziê³abym gdybym nie kupi³a kilka dni temu jedwabnego Romantica
S³uchaj ja w³a¶nie dzisiaj kupi³am tymianek który s³u¿y jako przyprawa (na wagê) i Pani w zielarskim mówi³a ¿e to taka sama forma jak te przyprawy np. Kamis tyle ¿e te przyprawy w saszetkach s± dro¿sze i to DU¯O drozsze ja w³a¶nie studze wywar wg. Przepisu alinarose a masz wra¿liwy skalp? Ja mam upiornie wra¿liwy wiêc bêdê zdawaæ relacje z reakcji , jak nie bêdzie swedziec to sukces
Ja kupi³am pierwszy i ostatni raz kallosa. Bananowego i Keratin , bananowy to totalne dno - nic nie daje wlosom , stosuje jako rozpuszczalnik do olejów (aby zu¿yæ) a Keratin ju¿ po pierwszym u¿yciu odda³am bo nie odpowiada³ wlosom. Jak dla mnie to za du¿e s± te ich opakowania , spróbuje mo¿e kiedy¶ tego late ale w ma³ej pojemno¶ci.
Stary 2015-01-17, 12:02   #2921
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
S³uchaj ja w³a¶nie dzisiaj kupi³am tymianek który s³u¿y jako przyprawa (na wagê) i Pani w zielarskim mówi³a ¿e to taka sama forma jak te przyprawy np. Kamis tyle ¿e te przyprawy w saszetkach s± dro¿sze i to DU¯O drozsze ja w³a¶nie studze wywar wg. Przepisu alinarose a masz wra¿liwy skalp? Ja mam upiornie wra¿liwy wiêc bêdê zdawaæ relacje z reakcji , jak nie bêdzie swedziec to sukces
Ja kupi³am pierwszy i ostatni raz kallosa. Bananowego i Keratin , bananowy to totalne dno - nic nie daje wlosom , stosuje jako rozpuszczalnik do olejów (aby zu¿yæ) a Keratin ju¿ po pierwszym u¿yciu odda³am bo nie odpowiada³ wlosom. Jak dla mnie to za du¿e s± te ich opakowania , spróbuje mo¿e kiedy¶ tego late ale w ma³ej pojemno¶ci.

No w³asnie siê zastanawia³±m czy tylko nie przep³±ci³am bo jak gotowa³am to zapach by³ mega intensywny 1 paczka mi wystarczy³a na 1 raz Te¿ gotowa³±m z przepisu AlinaRose Mam bardzo wra¿liwy skalp, dlatego te¿ sie obawia³am ale nic siê nie dzia³o No w³±snie dlatego nie kupujê tych wielkich opakowañ, jak kupi³am Kallosa Latte jakies 2 lata temu, co by³ SZA£ CIA£ na to by³am pewna ze i mnie pos³u¿y a to by³a katastrofa spuszone, szorstkie, odda³am bratu który mia³ w³osy d³ugo¶ci ok 9 cm i by³ zachwycony ale on am grube, g³adkie w³osy teraz tylko dzwoniê do domu i siê pytam"Skoñczyli¶cie Kallosa z jakim¶ tam ³o¿yskiem " Jak skoñczycie to kupiê nastêpny do spróbowania, jak mi nie podejdzie to oddam mamie i bratu

Mój blog KLIK

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 12:04   #2922
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
No chyba nie. Metanol nie jest substancj± mutagenn±. Toksyczn±, szkodliw± - oczywi¶cie, ale nie mutagenn±. A tej cechy potrzeba, by wyhodowaæ guza/raka. Formaldehyd z niego powstaj±cy móg³by to spowodowaæ, jednak - metanol akurat z aspartamu ciê¿ko wyhodowaæ
z tego co wiem to metanol powoduje ¶lepote i ¶mieræ przy du¿ej dawce.czêsto by³y nawet takie afery w tv nag³a¶niane,ze iles tam.butelek alkoholu trafi³o na rynek z domieszkà du¿a metanolu i ludzie zatruci albo zgony.o ¶lepocie po metanolu to jeszcze na chemii w liceum.s³ysza³am ale nie jest rakotwórcza substancj± z tego co wiem.nie pamiêtam.przynajmniej ¿eby by³.jest silnie toksyczny ale i tani dlatego jest dodawany do etanolu przez oszustow robi±cych spirytus na sprzeda¿.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-01-17 o 12:11
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:10   #2923
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
No w³asnie siê zastanawia³±m czy tylko nie przep³±ci³am bo jak gotowa³am to zapach by³ mega intensywny 1 paczka mi wystarczy³a na 1 raz Te¿ gotowa³±m z przepisu AlinaRose Mam bardzo wra¿liwy skalp, dlatego te¿ sie obawia³am ale nic siê nie dzia³o No w³±snie dlatego nie kupujê tych wielkich opakowañ, jak kupi³am Kallosa Latte jakies 2 lata temu, co by³ SZA£ CIA£ na to by³am pewna ze i mnie pos³u¿y a to by³a katastrofa spuszone, szorstkie, odda³am bratu który mia³ w³osy d³ugo¶ci ok 9 cm i by³ zachwycony ale on am grube, g³adkie w³osy teraz tylko dzwoniê do domu i siê pytam"Skoñczyli¶cie Kallosa z jakim¶ tam ³o¿yskiem " Jak skoñczycie to kupiê nastêpny do spróbowania, jak mi nie podejdzie to oddam mamie i bratu
Ja zaparzylam nie gotowalam. I przelalam do spryskiwacza, dodalam 1\3 ³y¿eczki octu jab³kowego , gotowy do nakarmienia skalpu ;P
No mi w³a¶nie Keratin zrobi³ siano na g³owie , zobaczymy jak spirulina zadzia³a.
A ja mam tego bananowego i zu¿yæ nie mogê , mêcze siê a w domu mam teraz tylko jedn± kobietke z krótkimi w³osami (5-6cm) której pielêgnacja jest ograniczona do szamponu. I muszê sama to mêczyæ.
Stary 2015-01-17, 13:06   #2924
Doe
Rozeznanie

Ja sobie zawsze podsuszam skalp po kilku minutach od u¿ycia wcierki. Zw³aszcza w tych miejscach najbardziej problematycznych. Ogólnie, nie polecam zaparzaæ zbyt du¿ej ilo¶ci, bo bêdzie trzeba wylewaæ, ja zaparzam pó³ kubka a i tak to za du¿o...
Stary 2015-01-17, 13:08   #2925
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Ja sobie zawsze podsuszam skalp po kilku minutach od u¿ycia wcierki. Zw³aszcza w tych miejscach najbardziej problematycznych. Ogólnie, nie polecam zaparzaæ zbyt du¿ej ilo¶ci, bo bêdzie trzeba wylewaæ, ja zaparzam pó³ kubka a i tak to za du¿o...
A czemu ma s³u¿yæ podsuszanie ?
Zauwa¿y³am ¿e szklanka to duuuuuuu¿ooooo , a mo¿na podobno max 3 dni trzymaæ tak± wcierke ....
Stary 2015-01-17, 13:30   #2926
Doe
Rozeznanie

Cytat:
A czemu ma s³u¿yæ podsuszanie ?
Zauwa¿y³am ¿e szklanka to duuuuuuu¿ooooo , a mo¿na podobno max 3 dni trzymaæ tak± wcierke ....
- Wra¿liwce wol± mieæ sucho, przynajmniej mój. Ja trzymam 2.
Stary 2015-01-17, 13:41   #2927
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
- Wra¿liwce wol± mieæ sucho, przynajmniej mój. Ja trzymam 2.
A to u mnie by nie przesz³o bo po jakimkolwiek suszeniu , czy ciep³ym czy zimnym nawiewem = ¶wi±d .... Eh z tym skalpem. Juz opsika³am dyñke , w³osy po spirulinie i parafinie czekaj± na wyschniêcie i podciêcie.
Doe a d³ugo ju¿ stosujesz tymianek? Bo zastanawia mnie jak siê ma do baby hairów
Stary 2015-01-17, 14:02   #2928
Doe
Rozeznanie

Cytat:
A to u mnie by nie przesz³o bo po jakimkolwiek suszeniu , czy ciep³ym czy zimnym nawiewem = ¶wi±d .... Eh z tym skalpem. Juz opsika³am dyñke , w³osy po spirulinie i parafinie czekaj± na wyschniêcie i podciêcie.
Doe a d³ugo ju¿ stosujesz tymianek? Bo zastanawia mnie jak siê ma do baby hairów
- u mnie odwrotnie, jak gdzie¶ skalp mi nie doschnie, to masakra oO. Oj nied³ugo, jak na zielsko... ale bajbiki po kuracji kozieradk± i wewnêtrznie: biotyna i wiesio³ek, mogê wi±zaæ w oddzielny kucyk - cieniutki, ale zawsze.
Stary 2015-01-17, 14:07   #2929
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
- u mnie odwrotnie, jak gdzie¶ skalp mi nie doschnie, to masakra oO. Oj nied³ugo, jak na zielsko... ale bajbiki po kuracji kozieradk± i wewnêtrznie: biotyna i wiesio³ek, mogê wi±zaæ w oddzielny kucyk - cieniutki, ale zawsze.
Ale Ci fajnie ja mia³am bardzo gêste w³osy dopóki nie zaczê³am farbowaæ a najgorzej posypa³y siê po odstawieniu tabsów anty :/ i jak przytylam to mia³am okropne przerzedzone :/ ale zmiana diety + lec±ce kg unormowa³y sprawê , teraz zale¿y mi na bejbikach

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 14:12   #2930
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Ale Ci fajnie ja mia³am bardzo gêste w³osy dopóki nie zaczê³am farbowaæ a najgorzej posypa³y siê po odstawieniu tabsów anty :/ i jak przytylam to mia³am okropne przerzedzone :/ ale zmiana diety + lec±ce kg unormowa³y sprawê , teraz zale¿y mi na bejbikach
- Oj nie tak fajnie, po³owê w³osów straci³am, wiêc walczê o ka¿dego nowego, bo mia³am taki okres, ¿e jak tylko na nie patrzy³am, to chcia³o mi siê wyæ... jest niby odrobinê lepiej, ale nadal lec±... wiêc walczê dalej .
Stary 2015-01-17, 14:36   #2931
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie policzy³am teraz w g³owie i znam... 14 rodzajów Kallosów, chyba Chodzi mi o te w s³oiczkach.
Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
z tego co wiem to metanol powoduje ¶lepote i ¶mieræ przy du¿ej dawce.czêsto by³y nawet takie afery w tv nag³a¶niane,ze iles tam.butelek alkoholu trafi³o na rynek z domieszkà du¿a metanolu i ludzie zatruci albo zgony.o ¶lepocie po metanolu to jeszcze na chemii w liceum.s³ysza³am ale nie jest rakotwórcza substancj± z tego co wiem.nie pamiêtam.przynajmniej ¿eby by³.jest silnie toksyczny ale i tani dlatego jest dodawany do etanolu przez oszustow robi±cych spirytus na sprzeda¿.
To w³a¶nie napisa³am. Jest szkodliwy, toksyczny, ale nie rakotwórczy.
Nie jest tani, ale bardzo ³atwo go otrzymaæ przy "pêdzeniu bimbru", czyli lewego alkoholu. Zamiast w miarê czystego etanolu dostajemy wtedy mieszankê etanolu i metanolu - zapach, smak ten sam, kosmetyczna ró¿nica w temperaturach wrzenia i... w dzia³aniu
Stary 2015-01-17, 14:44   #2932
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie policzy³am teraz w g³owie i znam... 14 rodzajów Kallosów, chyba Chodzi mi o te w s³oiczkach.

To w³a¶nie napisa³am. Jest szkodliwy, toksyczny, ale nie rakotwórczy.
Nie jest tani, ale bardzo ³atwo go otrzymaæ przy "pêdzeniu bimbru", czyli lewego alkoholu. Zamiast w miarê czystego etanolu dostajemy wtedy mieszankê etanolu i metanolu - zapach, smak ten sam, kosmetyczna ró¿nica w temperaturach wrzenia i... w dzia³aniu
o mamo do koñca ¿ycia bym ich chyba nie zu¿y³a ciekawa jestem czy który¶ by mi podpasowa³

Mój blog KLIK
Stary 2015-01-17, 14:45   #2933
handzia600
perfumowe ADHD

Nie wiem co dok³adnie zadzialalo , bo zastosowa³am wg waszych rad : sam± oliwê z oliwek na mokro , spiruline i trochê parafiny do odzywki oraz do stylizacji pianke bez humektantow i jest moooooc !!!! <3 s± puszyste , zdefiniowane , lepiej siê pokrecily :O i nie s± szopowate.
Stary 2015-01-17, 14:51   #2934
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
o mamo do koñca ¿ycia bym ich chyba nie zu¿y³a ciekawa jestem czy który¶ by mi podpasowa³
Ma³y upgrade - 17 Napisa³am, ¿e znam, nie wszystkie mam obecnie

Chocia¿ moje zbiory i tak liczy siê w dziesi±tkach litrów
Stary 2015-01-17, 15:04   #2935
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Ma³y upgrade - 17 Napisa³am, ¿e znam, nie wszystkie mam obecnie

Chocia¿ moje zbiory i tak liczy siê w dziesi±tkach litrów

wiem, wiem, zrozumie³am, teoretyzowa³am
to ja wszystko denkujê i mo¿e z 1,5 litra by suiê wszystkiego nazbiera³o

handzia600, poka¿

Mój blog KLIK
Stary 2015-01-17, 16:18   #2936
handzia600
perfumowe ADHD

Ja ju¿ po ciêciu. Szczerze powiem ¿e sporo w³osów zosta³o ¶ciêtych bo nie by³o wyj¶cia , trzeba by³o je podci±æ bo koñcówki by³y mocno zniszczone i trochê przy cieniowaniu zesz³o w³osów (to normalne w sumie)
Moim zdaniem jest lepiej
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg metamorf2for.jpg (84,2 KB, 42 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg metamorf1.jpg (117,8 KB, 47 za³adowañ)
Stary 2015-01-17, 16:37   #2937
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ju¿ po ciêciu. Szczerze powiem ¿e sporo w³osów zosta³o ¶ciêtych bo nie by³o wyj¶cia , trzeba by³o je podci±æ bo koñcówki by³y mocno zniszczone i trochê przy cieniowaniu zesz³o w³osów (to normalne w sumie)
Moim zdaniem jest lepiej
Wydaje mi siê ¿e lekko zyska³y na skrêcie w³±¶nie do takiej d³ugo¶ci bêdê cia³± ¶ci±æ w³osy po obronie mogê sobie zachowaæ to zdjêcie handzia ??

Mój blog KLIK
Stary 2015-01-17, 16:39   #2938
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Nie wiem co dok³adnie zadzialalo , bo zastosowa³am wg waszych rad : sam± oliwê z oliwek na mokro , spiruline i trochê parafiny do odzywki oraz do stylizacji pianke bez humektantow i jest moooooc !!!! <3 s± puszyste , zdefiniowane , lepiej siê pokrecily :O i nie s± szopowate.
Moze wszystko na raz.
Cytat:
Moim zdaniem jest lepiej
He he he, siostrzyczko!
Ale nawilzenia to one potrzebuja duzo.
Ja ciagle czekam na moje nozyczki i juz mnie to denerwuje, nawiasem mowiac, powinny juz dawno dojsc. W poniedzialek pisze maila i sie upominam.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-17, 17:54   #2939
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Moim zdaniem jest lepiej
Jest lepiej. Podoba mi siê kszta³t fryzury
Stary 2015-01-17, 18:10   #2940
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Moze wszystko na raz.

He he he, siostrzyczko!
Ale nawilzenia to one potrzebuja duzo.
Ja ciagle czekam na moje nozyczki i juz mnie to denerwuje, nawiasem mowiac, powinny juz dawno dojsc. W poniedzialek pisze maila i sie upominam.
Ja pisze zawsze maile z upomnieniem jak mija okres podany na aukcji (ten czas realizacji zamówienia)
Oj nawil¿enia baaaaardzo du¿o potrzebuj±, ale nie ma co siê dziwiæ jak one na drogê pielêgnacyjn± wkroczy³y dopiero miesi±c temu ;/ trzeba im daæ czas.

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Jest lepiej. Podoba mi siê kszta³t fryzury

Mi te¿ siê spodoba³o , w Realu wygl±daj± jeszcze lepiej tzn. Kszta³t fryzury , widaæ bardziej to cieniowanie

Cytat:
Wydaje mi siê ¿e lekko zyska³y na skrêcie w³±¶nie do takiej d³ugo¶ci bêdê cia³± ¶ci±æ w³osy po obronie mogê sobie zachowaæ to zdjêcie handzia ??
Jasne najlepsze ¿e moim fryzjerem by³ mój T¯ na poczatku ba³ siê ci±æ a potem musia³am go kontrolowaæ bo mu siê spodoba³o

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.