Styczniówki 2018 - część II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-13, 10:38   #2941
_toja
Zadomowienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
Haha dobrze, że jest nas więcej Ja to się śmiałam, że dla mnie i męża wypad samotny do biedronki to taka randka była, wiecie specjalnie włosy ułożone, makijaż i buty na obcasie haha niczym na jakąś gale

Ale "profesjonalista", jak już tak wykiwal to faktycznie mógł zadzwonić albo chociaż ten telefon odebrać żeby powiedzieć że nie przyjdzie

Kciuki za wizytę, czekamy na relację

Dziewczyny jaką witaminę k+d dla dzircka kupujecie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dziecko dostaje witaminę K w zastrzyku w jakimś dużym stężeniu, nie podaje się jej w domu już. Tylko wit D
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:40   #2942
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Marlena234 wytrzymacie bez przytulanek jak trzeba, niedużo już zostało
fiolek7317 współczuję, fachowcy strasznie się popsuli....
Lovvi23 kciuki!

Dziewczyny robiłyście USG piersi w ciąży? Podobno powinno się robić, ja ostatnie miałam w grudniu i tak co roku staram się powtarzać. Trochę się boję grudnia, bo różnie może być i chciałam teraz powtarzać... Wasi lekarze coś mówili na ten temat? Ja standardowo zapomniałam się zapytać swojego...
Ja mam do zrobienia w lutym i się zastanawiam też, czy podczas karmienia będzie można zrobić.. Strasznie się bałam poprzedniego, ale na szczęście nic tam nie wynaleźli.. za to jak poszłam na usg jamy brzusznej to przypadkowo znaleźli coś w nerce i mam nadzieję, że nie urosło..
Stary 2017-10-13, 10:40   #2943
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Dziecko dostaje witaminę K w zastrzyku w jakimś dużym stężeniu, nie podaje się jej w domu już. Tylko wit D
Serio ? Z córka mi podawalam k+d, a to dwa lata temu było.

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:41   #2944
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Co zamawiałaś?
Ja ostatnio kupiłam tam laktator, 2 butelki i kremik z hippa na odparzenia
A w sumie to wszystko co leci 😁
Smoczek, szczotke do wloskow, płatki kosmetyczne, pampersy 1 i 2, ocenisept, chusteczki nawilżane... I wiele wiele innych 😁

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:42   #2945
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
Haha dobrze, że jest nas więcej Ja to się śmiałam, że dla mnie i męża wypad samotny do biedronki to taka randka była, wiecie specjalnie włosy ułożone, makijaż i buty na obcasie haha niczym na jakąś gale

Ale "profesjonalista", jak już tak wykiwal to faktycznie mógł zadzwonić albo chociaż ten telefon odebrać żeby powiedzieć że nie przyjdzie

Kciuki za wizytę, czekamy na relację

Dziewczyny jaką witaminę k+d dla dzircka kupujecie ?

zamówiłam (ale tylko D, bez K) z iherb, zresztą od jakiegoś czasu wszelkie suplementy i kosmetyki to tylko tam
Stary 2017-10-13, 10:43   #2946
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
beznadzieja z niektórymi fachowcami...

ale jak tylko malowanie to może mąż sam ogarnie - mój juz farby bedzie kupował bo mi się kolor scian przestał pdobać a ciąża to dobry argument
Wlasnie wolalabym, zeby tego nie robil, on jest zbyt nerwowy, a zalezy mi jeszcze na wymianie paneli, krorych nie umie ukladac.
Znalezc kogos na juz graniczy z cudem, jak sie nie uda to bedzie sam malowal...

Cytat:

Lovvi23 kciuki!

Dziewczyny robiłyście USG piersi w ciąży? Podobno powinno się robić, ja ostatnie miałam w grudniu i tak co roku staram się powtarzać. Trochę się boję grudnia, bo różnie może być i chciałam teraz powtarzać... Wasi lekarze coś mówili na ten temat? Ja standardowo zapomniałam się zapytać swojego...
Czytalam o usg piersi, nigdy nie robilam i to jest troche smutne, ze lekarze w ogole o takich rzeczach nie wspominaja.

Stary 2017-10-13, 10:51   #2947
Lovvi23
Zadomowienie

Fiolek - może uda wam się kogoś zorganizować na teraz. Ja bardzo ubolewam nad tym, że mój Tz ma teraz dużo pracy A też musimy odmalowac ściany... A mój Tz stwierdził, że on w grudniu będzie malował 😂
Nie no fajnie 😎 w grudniu pewnie stwierdzi, że zostawimy to na wiosnę 😎

Stary 2017-10-13, 10:57   #2948
Marlena234
Rozeznanie

Witaminę D jak najbardziej podaje się ale o witaminie K słyszałam że podają w szpitalu bynajmniej jest tak w tym szpitalu gdzie będę rodzic

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:57   #2949
amparo27
Zadomowienie

Fiolek, niech tego fachowca myszy zjedzą 😠 a może macie w rodzinie lub wśród znajomych jakąś złotą rączkę do tych paneli?

Lovi, kciuki za wizytę, na pewno wszystko jest ok😊

Djerba, współczuję atrakcji. Już dobrze z córką?

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 11:00   #2950
fiolek7317
Zakorzenienie

No wlasnie nikogo nie mamy kto by to polozyl, jeden znajomy, ale on akurat ma robote. Uwazalam, ze do konca pazdziernika sprawy remontowe i sprzatanie zamkniemy. W listopadzie bede zamawiac i prac wszystko, a tu kicha.

Djerba teraz doczytalam jakie mialam nocne atrakcje! O losie, obys nie miala wiecej takich przychod.

Stary 2017-10-13, 11:28   #2951
zori86
Zadomowienie

Ja na pierwszej wizycie dostalam skierowanie na usg piersi.

Fiolek wspolczuje 'fachowca'. Moze uda sie znaleźć jeszcze jakiegoś.

Djerba a jak sie córa teraz czuje?

Lovvi powodzenia na wizycie.

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 11:42   #2952
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry
Kciuki za wizytę Lovvi
fiolek bardzo współczuję, też bym się nieźle wkurzyła i spłakała na koniec. Jeśli mogę doradzić, nie zostawiajcie malowania na grudzień, farby są szkodliwe i te opary mogą drażniąco wpłynąć na dzieciątko. A schnie chemicznie kilka miesięcy taka farba.
djerba mam nadzieję, że córcia zdrowa i to była tylko jednorazowa akcja
U mnie nikt nic nie wspomniał o badaniu piersi, ale widziałam, ze w mojej karcie ciąży jest miejsce na wpisanie wyników badania piersi. Może mnie zaskoczy któregoś dnia i powie, że dziś badamy.
Majka dobrze, że okazało się, że ok z szyjką

Dziewczyny, czy którąś z Was boli pępek? Brzmi niepoważnie, ale wczoraj myślałam, że nie wytrzymam. Złapało mnie wczoraj wieczorem w trakcie śmiechu, ból jakbym zerwała mięsień (niestety znam ten ból) i nie mogłam chodzić. Jedyną ulgę dawało leżenie na plecach. Mąż sprawdzał w internetach czy może mieć to związek z przepukliną pępkową, ale na pewno nie. Mam siniaka wokół pępka i teraz z rana już jest lepiej. Ale wygląda na to, że wczoraj się rozciągnął do granic. W dodatku był gorący. Mąż sprawdził, czy ma to związek może z szerszym brzuszkiem na wieczór i faktycznie, od rana do wieczora w obwodzie przybyło 7 cm. Może któraś z Was miała ten problem w poprzedniej ciąży pod koniec? Macie jakieś rady?
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 11:54   #2953
Marlena234
Rozeznanie

Mierzyłam się w obwodzie brzuszka i parę cm i 100 wybije .

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 12:00   #2954
emeczka
Wtajemniczenie

Styczniówki 2018 - część II

Dzień dobry

Lovvi kciuki za wizytę
Majka dobrze, że wszystko ok
Fiolek współczuję my tak się bujalismy z hydraulikiem ponad 3 miesiące - zwodził nas, miał oddzwonić (oczywiście tego nie robił), wymyślał jakieś niestworzone historie i w końcu olał dokumentnie. W rezultacie znaleźliśmy innego. Mam nadzieję, że się wyrobicie i nie najesz się za dużo stresu.

A my jesteśmy po porannych spontanicznych zakupach w Ikei. Polowaliśmy na przewijak Sniglar, ale teraz jego dostawy są mocno limitowane. I dziś o 8:00 sprawdzam stan magazynu i.... JEST! Całe 26 sztuk. Więc popędziliśmy, żeby nam nie wykupili myślę, że reszta zniknie jeszcze dziś lub jutro. W każdym razie my już mamy a przy okazji kupiliśmy lampkę nocna i prześcieradła dla Brzdąca, no i parę innych pierdół do domu. Stamtąd się nie da wyjść z niczym.

nie wiem, czy dopisujemy przewijaki na pierwszej stronie. Jeśli tak, to my mamy właśnie Sniglar

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 12:05   #2955
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy którąś z Was boli pępek? Brzmi niepoważnie, ale wczoraj myślałam, że nie wytrzymam. Złapało mnie wczoraj wieczorem w trakcie śmiechu, ból jakbym zerwała mięsień (niestety znam ten ból) i nie mogłam chodzić. Jedyną ulgę dawało leżenie na plecach. Mąż sprawdzał w internetach czy może mieć to związek z przepukliną pępkową, ale na pewno nie. Mam siniaka wokół pępka i teraz z rana już jest lepiej. Ale wygląda na to, że wczoraj się rozciągnął do granic. W dodatku był gorący. Mąż sprawdził, czy ma to związek może z szerszym brzuszkiem na wieczór i faktycznie, od rana do wieczora w obwodzie przybyło 7 cm. Może któraś z Was miała ten problem w poprzedniej ciąży pod koniec? Macie jakieś rady?
Boli
Czasem nie boli wcale, czasem tylko przy dotyku - tak jakbym się dotykała w siniaka, czasem cały wieczór boli tak po prostu.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 12:11   #2956
Blue_Turkus
Raczkowanie

pfff słabe jesteście z obwodem brzucha ja mam 106cm
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 12:11   #2957
emeczka
Wtajemniczenie

Djerba doczytałam o córci. Mam nadzieję, że już jest lepiej. Współczuję nocki

USG piersi miałam na początku ciąży. Nie planuję kolejnego w tym roku.

Nikopoia TAK!!! Boli mnie też! Po badaniu usg mnie bolał, ale teraz sobie myślę, że przed też, co najmniej kilka dni. Miałam przepuklinę pępkową jak byłam dzieckiem i miałam szyty pępek. Wiem, że to moje "slabe" miejsce (zresztą w ogóle mięśnie brzucha mam słabe, pewnie stąd ta przepuklina w dzieciństwie). Mówiłam lekarzowi, mówi że to nic strasznego, ale ze może się zdarzyć, że przepuklina mi wróci po porodzie lub w trakcie ciąży. Naprawiać to możemy jedynie po porodzie.

(...)

Stary 2017-10-13, 12:16   #2958
Barb83
Raczkowanie

cześć dziewczyny!

ale się rozpisałyście...
Coosik- kciuki za wyniki

kciuki za wyniki glukozy dziewczyny

Amparo- na pewno ogarniesz dwójkę bobasów, jak je zobaczysz, to dostaniesz super mocy, zobaczysz. Co do diety cukrzycowej, to wejdź sobie na stronę słodkiemamusie, tam jest wiele na ten temat.

Marlena- [B]powodzenia z pessarem.

Fiołek- wspólczuję takiego "fachowca".trzymam kciuki, żeby udało się kogoś innego znaleźć.

organizera na łóżeczko raczej nie kupuję.
piersi miałam badane tuż przed zajściem w ciążę..ale i tak mój gin przypomina, żeby samemu kontrolować piersi w ciąży co miesiąc..

wczoraj też zaliczyłam dentystę- 3 zęby na raz mi zrobił. Prawie 2 h leżałam..bałam się brać znieczulenie, ale zapewniał, ze jest bezpieczne...ale i tak nadal o tym myślę, czy nic nie zaszkodziło...został mi jeszcze jeden ząb, którego zrobię już bez znieczulenia i wezmę wpis do karty ciążowej, że wszystko wyleczone..

udało mi się upolować w lidlu kombinezon zimowy dla maluszka. Z kosmetyków, to ja tylko kupiłam żel do mycia ciała i włosków babydream, na pupę profilaktycznie żadnego kremu nie stosuję, a w razie odparzeń rewelacyjnie działa u nas sudokrem, więc go kupiłam i jeszcze oliwkę hippa, chociaż z córką niczego nie używałam do smarowania ciałka.

ktoś pytał o sutki w czasie karmienia? U mnie nie było żadnych ranek, czy nawet wymęczonych sutków...a karmiłam 16 miesięcy. Córcia była chyba delikatna, choć jadła często i łapczywie;-). oby syn tez tak jadł...

Djerba- współczuję nocki. Może to jakiś wirus- wczoraj sąsiadki córka też wymiotowała w nocy...
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 12:19   #2959
amparo27
Zadomowienie

Nikopoia, mnie też boli pępek, ale bardzo rzadko. I to bardziej na zasadzie, że nie mogę się do końca wyprostować, bo tak ciągnie.

Emeczka, fajnie, że udało Ci się dorwać przewijak 😊 my tak polowaliśmy na lampki nocne w Ikei, nie chciałam żadnych innych i w końcu się udało. I masz rację, z Ikei nie da się wyjść z pustymi rękoma 😉 i przypomniałaś mi, że jeszcze prześcieradła do łóżeczek muszę kupić. Zapomniałam o nich.

Jak dobrze pójdzie, od jutra zaczynam zabawę z glukometrem😀 mam pożyczony, muszę tylko paski i igły kupić. Posprawdzam sobie cukry, może będę mogła jeść więcej produktów, bo na mojej obecnej diecie długo nie pociągnę. Jem co 2 godziny, a i tak jestem głodna 😔

Stary 2017-10-13, 12:20   #2960
Kimitri
Zakorzenienie

mnie pępek nie boli - ale wiem, ze pod koniec może być bardziej wrażliwy - może mi jeszcze odpowiednio duzy brzuch nie urósł...

własnie próbuje sobie ogarnać listę zakupów w jakiejs aptece internetowej i mnie to lekko przerasta...

jak to dobrze, ze mój mąż wszystko sam potrafi zorbic - nawet nam płytki kładł w spiżarce... a panele to nawet ja potrafię położyć - ale fakt potrzeba cierpliwości do tego... a żeby było szybko i sprawnie to wiadomo, ze lepeij kogos wynając...

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 12:22   #2961
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blue_Turkus Pokaż wiadomość
pfff słabe jesteście z obwodem brzucha ja mam 106cm
Ponoć w każdym tygodniu obwód brzucha powinien rosnąć 1cm 😁
Taka ciekawostka 😁

Stary 2017-10-13, 12:22   #2962
amparo27
Zadomowienie

Barb, dzięki za polecenie strony, zaraz sobie sprawdzę i za dobre słowo też😘

Stary 2017-10-13, 12:36   #2963
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Jak dobrze pójdzie, od jutra zaczynam zabawę z glukometrem😀 mam pożyczony, muszę tylko paski i igły kupić. Posprawdzam sobie cukry, może będę mogła jeść więcej produktów, bo na mojej obecnej diecie długo nie pociągnę. Jem co 2 godziny, a i tak jestem głodna 😔

Powodzenia z glukometrem współczuję diety, męczące jest nie móc jeść tego, na co ma się ochotę.

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Nikopoia TAK!!! Boli mnie też! Po badaniu usg mnie bolał, ale teraz sobie myślę, że przed też, co najmniej kilka dni. Miałam przepuklinę pępkową jak byłam dzieckiem i miałam szyty pępek. Wiem, że to moje "slabe" miejsce (zresztą w ogóle mięśnie brzucha mam słabe, pewnie stąd ta przepuklina w dzieciństwie). Mówiłam lekarzowi, mówi że to nic strasznego, ale ze może się zdarzyć, że przepuklina mi wróci po porodzie lub w trakcie ciąży. Naprawiać to możemy jedynie po porodzie.

I co można zrobić z tym pępkiem teraz? Ten ból to nie byle co, jest nie do wytrzymania. Nie mogłam chodzić, oddychać, siedzieć, wyprostować się, dosłownie NIC poza leżeniem na plecach. Już marzyłam, żeby mi go ktoś naciął zanim sam pęknie. Moje wszystkie ciążowe dolegliwości się przy tym chowają, nagle ból miednicy czy bolesne skurcze to łaskotki przy tym pępku. Jest na to cokolwiek?
Stary 2017-10-13, 12:36   #2964
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Ponoć w każdym tygodniu obwód brzucha powinien rosnąć 1cm
Taka ciekawostka

O! To u mnie od miesiąca jest książkowo pewnie się skończy na 105-110.

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Emeczka, fajnie, że udało Ci się dorwać przewijak my tak polowaliśmy na lampki nocne w Ikei, nie chciałam żadnych innych i w końcu się udało. I masz rację, z Ikei nie da się wyjść z pustymi rękoma i przypomniałaś mi, że jeszcze prześcieradła do łóżeczek muszę kupić. Zapomniałam o nich.

Jak dobrze pójdzie, od jutra zaczynam zabawę z glukometrem mam pożyczony, muszę tylko paski i igły kupić. Posprawdzam sobie cukry, może będę mogła jeść więcej produktów, bo na mojej obecnej diecie długo nie pociągnę. Jem co 2 godziny, a i tak jestem głodna

Jaka wybraliście? U nas padło na sówkę jest piękna

Powodzenia z pomiarami! Mam nadzieję, że znajdziesz dla siebie więcej produktów. A jak to jest z tłustymi rzeczami? Możesz je jeść? Bo one jednak dłużej "trzymają".

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
własnie próbuje sobie ogarnać listę zakupów w jakiejs aptece internetowej i mnie to lekko przerasta...

Mnie też a jeszcze dodatkowo pewnie będę czytać o każdym kosmetyku - jaki skład, czy warto itp. Spędzę nad tym mnóstwo czasu

(...)

Stary 2017-10-13, 12:37   #2965
Millygirl
Zadomowienie

Emeczka, gratuluję ikeowych łowów

mam przewijak Sniglar jeszcze po corce i jest naprawdę fajny i mega wygodny. A jak corka przestala sie na nim miescic to robił za stojak na zabawki

Teraz będzie służył kolejnemu dziecku.
Stary 2017-10-13, 12:40   #2966
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Powodzenia z glukometrem współczuję diety, męczące jest nie móc jeść tego, na co ma się ochotę.

I co można zrobić z tym pępkiem teraz? Ten ból to nie byle co, jest nie do wytrzymania. Nie mogłam chodzić, oddychać, siedzieć, wyprostować się, dosłownie NIC poza leżeniem na plecach. Już marzyłam, żeby mi go ktoś naciął zanim sam pęknie. Moje wszystkie ciążowe dolegliwości się przy tym chowają, nagle ból miednicy czy bolesne skurcze to łaskotki przy tym pępku. Jest na to cokolwiek?

Aż tak mnie nie bolał, choć bolał mocno. Nic z tym nie robiłam. Nie dotykałam, starałam się nie podrażniać. W końcu przeszło.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Emeczka, gratuluję ikeowych łowów

mam przewijak Sniglar jeszcze po corce i jest naprawdę fajny i mega wygodny. A jak corka przestala sie na nim miescic to robił za stojak na zabawki

Teraz będzie służył kolejnemu dziecku.

O! To super. Tak czułam, że to dobry wybór

(...)

Stary 2017-10-13, 12:47   #2967
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Aż tak mnie nie bolał, choć bolał mocno. Nic z tym nie robiłam. Nie dotykałam, starałam się nie podrażniać. W końcu przeszło.
Aha... jeśli nie powtórzy się ten ból z wieczora i dotrwam do wizyty to zapytam prowadzącego co z tym zrobić, chciałabym, żeby nie olał tematu.
Stary 2017-10-13, 12:48   #2968
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja dzisiaj znow spalam 12h, licze na jakas drzemke jeszcze w ciagu dnia, bo ledwo wytrzymuje do 20tej, a jutro idziemy do znajomych na wieczor.

Jestem zla, plakac mi sie chce i wszystko zostawic. Umawialismy sie z facetem od remontu na poczatek pazdziernika, nie przyszedl, nie odbiera telefonow, nie odpisuje na maila i smsy!! Jest polowa pazdziernika, jestem co raz wieksza, a tu nawet nie zapowiada sie na remont. Niby to jest moj wymysl, ale nastawilam sie przynajmniej na malowanie. Zaraz listopad chcialam reszte wyprawki zamawiac, a tu kicha!

Współczuję ;/ Ci 'fachowcy' to jest jedna wielka porażka. Ja mojego będę jeszcze i tak musiala ściągnąć, bo jedna rzecz miał dokończyć bo założeniu mebli, a wczoraj mi je właśnie zakładali.

Cytat:
Lovvi23 kciuki!

Ja robiłam przed ciąża, i pewnie zrobie kolejne w lutym-marcu.

Powiem Wam, że kiepską miałam dzisiaj noc. Tam bardzo męczyła mnie zgaga, że nie mogłam spać ;/ próbowałam sobie pomóc migdałami i specjalnym płynem i dopiero nad ranem przeszło ;/

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 14:17   #2969
zori86
Zadomowienie

A ja zaraz chyba się porycze. Nie dość, ze syn wyszedl przed chwila z przeziebienia to dziś zlapal jakiegos wirusa. A byl zaledwie 3 dni w przedszkolu 😣 i co chwile siedzimy w toalecie. Najgorsze, ze i mi cos tez zaczyna jeździć po brzuchu. Czy w razie czego mozna smecte?
W 3-latkach tak nie lapal jak teraz.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Bolacego pępka nie mialam, ale za to czesto mnie swedzialo w tych okolicach. Pewnie od rozciagania.

U nas przewijak tylko na lozeczku i na pralce. Dodatkowy mebel niestety sie nie zmieści.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

FlexiLyn to kiepska nocka, oby kolejna byla lepsza.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Ja z fachowcami jako takiego kontaktu nie mialam. Nam mieszkanie robił moj tata i wujek. Ja malowalam. Kiedys poprosilam Tz o przywieszenie lampy w kuchni, zrobil 3 dziury.

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 14:24   #2970
Majka1503
EDUkator

U nas Tż jest w stanie wszystko zrobić, łącznie z płytkami, instalacją elektryczną i szyciem ciuchów na maszynie ale pamiętam jak rodzice stawiali dom i ich przejścia z fachowcami

zori kciuki za to, żeby synkowi szybko przeszło

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości