![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Dziewczyny, a jak opisywałyście dane zaczerpnięte z artykułów w sieci?
Moja szkoła napisała, że jak artykuł z gazety, to trzeba tak: Pierwsza litera imienia. Nazwisko, Tytuł kursywą, "Nazwa gazety w cudzysłowiu" rok wydania, numer, strona czyli np: A. Kowalska, Zmiany myślenia w okresie międzywojennym, "Ekonomista", 2009, nr 6, str. 6 ale jak biorę artykuł z netu, to mam zazwyczaj tylko link. Data i autor pojawiają się sporadycznie. Powinnam pisać "Brak podanego autora"? Link bezpośrednio do artykułu (wp.pl/nazwa-artykulu) czy tylko serwisu (wp.pl)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie fotografie moglam z niego zamieszczac. Ja mialam tak: G.Mattei, Cinture nere, racchette e bici per i campioni dello sport in Vaticano, “L'Osservatore Romano”, Vatican agosto 2009, s.7. autor, tytul artykulu, nazwa gazety, miejsce i data publikacji, strona.
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
No ja mam taki temat, że bez Internetu ani rusz.
Czy któraś z Was wie jak opisać artykuły wzięte z Internetu? Please help! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2010-06-12 o 19:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
o, a myślałam że ostatnia się z wątku obronię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;19947063]Ja mam tak:
Ps. Mam obronę 29.06 ![]() ![]() Dziękuję! Dosłownie w ostaniej chwili napisałaś, bo właśnie zaczynam drukować finalną wersję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
nie ostatnia, ja mam obronę 12.07.2010
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
aaaale jestem zła, odkryłam że mam zjedzony jeden wyraz na 1 stronie już i brak 2 spacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2949 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- A ja we wrześniu więc chyba ja ostatnia. Inni z seminarium mają też obrony w połowie lipca bo sesja trwa do końca czerwca i w większości nie można bronić się w czerwcu bo zdaje się jeszcze egzaminy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
Ja też we wrześniu, oczywiście jestem w lesie
![]()
![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie wiem kiedy, mam nadzieję, że zdążę przed wrześniem...
mam pytanie: jeśli w pracy umieszczałam przypisy, w których były tylko przykładowe prace na jakiś temat, to czy wszystkie te tytuły lądują w bibliografii? czy są tam tylko książki, z których realnie korzystałam?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że takie rzeczy też powinna regulować każda uczelnia na swój sposób. U mnie wszystko z czego korzystałam, nie tylko książki, ale też jakieś artykuły, przepisy prawne, strony z netu itp itd powinno być w bibliografii. Jakkolwiek ja też korzystałam z kilku różnych prac innych osób, ale nie przepisywałam z nich niczego "żywcem", więc ich nie wpisałam w literaturze.
![]()
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2010-06-14 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzę teraz nad podsumowaniem/zakończeniem i zacząć nie mogę ![]()
![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja sie bronię za rok, ale temat mam juz wybrany, od roku spotkania na seminarium mgr, na których kompeltnie nic nie robiliśmy ![]() wkopałam się z tematem, bo zostałam wrobiona w promotora, który akceptował tematy, które mi całkowicie nie leżą.. W końcu wybrałam jeden, ale teraz jest problem. A mianowicie - temat jest o pewnym księdzu, który jest profesorem na jednej z krakowskich uczelni i pisze pieśni i piosenki religijne. I wlasnie o tych piosenkach będę pisać. Muszę skontaktować sie z tym księdzem (mam juz adres) i pisemnie, oficjalnie poprosić o zgodę (z tego powodu, że to znajomy znajomego, kiedys sie spotkałam z nim osobiście i nie wypada nie poprosić..) I teraz moje pytanie: jak taki list powinien wyglądać? Jak powinnam go zacząć? Jak skończyc? całkowicie nie mam pojęcia, pomóżcie..
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Missharibo;19865440]Nie, tzn. u mnie tak jest, że w dniu obrony razem z obiegówką oddaję legitymację.
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- no jakos oddalam wszystko a babka sie nie domagala o legitke wiec na razie jest:P ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Moja obrona w przyszłym tygodniu a ja na razie nie mam stresa jakos i nie wiem z czego to wynika:/ czy to jeszcze przyjdzie nie wiem... Mam pytanie do osób które już są po obronie, jak to wygląda na samej obronie, wchodzę i ....musze podac reke komisji?? :P:P wiem ze to smiesznie brzmi ale nauczona rozmowami kwalifikacyjnymi wole zapytac:P I jak to jest z tymi pytaniami, sa powiedziane na poczatku, czy to jest pytanie- odpowiedz? :/ Pozdrawiam wszystkich czekajacych na obrone:P
![]() |
![]() |
#2957 | |
Rozeznanie
|
amelia177, powodzenia
![]() Cytat:
Podziekowali. podalismy sobie rece i wszystko. Nie bedzie zle, nie ma sie co stresowac ![]()
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O jak to ładnie, "delikatnie" opowiedziałaś... tak bez stresu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2959 | |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Ja za calej pracy robilam notatki, wypisywalam najwazniejsze rzeczy, potem sie tego uczylam. Balam sie jak cholera, kilka dni przed obrona, snily mi sie rozne cuda z tym zwiazane, wpadki, nie moglam powiedziec slowa. Przed obrona rowniez sie stresowalam, strasznie. Jednak, gdy weszla do srodka, wszystko minelo, mila atmosfera. Z reszta pisalam juz o tym w tym watku. Powodzenia i dasz rade ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Jeśli wchodzi się alfabetycznie to ja jestem przedostatnia, strasznie się boje że wszystkie banalne pytania pójdą na początek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2961 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2963 |
Winter is coming
|
U mnie obrona była na luzie, były 3 osoby. Najpierw przyszedł promotor i recenzent, zamknęli się w sali, w której była obrona, a potem poszli szukać trzeciego do komisji ;D Po kilku minutach nasz promotor podszedł do nas, zapytał kto chce być pierwszy, a jak nikt się nie zgłosił, to wziął za rękę dziewczynę, która się broniła za mną i zaprowadził do tej sali
![]() Podziękowałam, poczekaliśmy na ostatnią osobę i wezwano nas do sali, gdzie komisja ogłosiła wyniki, poczynając od średniej ocen, przez ocenę z pracy i obrony. Po tym wszystkim uścisnęliśmy dłonie z członkami komisji i daliśmy im kwiaty. Niepotrzebnie się stresowałam ![]()
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modlę się żeby nie podawali przy wszystkich zbiorowo wyników bo mam najsłabszą średnią z całej grupy i oczywiście już się tym stresuję ![]() Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-06-15 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie martw sie średnią, moja też nie jest rewelacyjna a w grupie większość osób z o wiele lepszymi- olej to!! Co to kogo obchodzi, i bądźmy szczerzy pewnie większość z tych ludzi zobaczysz ostatni raz w życiu! Mnie to zwisa...poza tym jak będziesz szukać pracy nikt nie zapyta raczej o średnią, więc spokojnie ![]() Kurcze ja się boję, że zacznę kobinować, owijać w bawełnę, albo gadać głupoty na tej obronie, nie wspominając o pustce i ciszy:/// ![]() ![]() Ale powiem Wam, że już marzę o chwili wyjścia z tej sali ![]() Pozdrowionka i czekamy na relację osób "po" ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
A napiszecie może jeszcze kiedy się daje kwiaty? Zostawiam je na korytarzu i wracam po nie? A jak nie zdam?
![]() Może to już było, ale męczę się z pisaniem i nie mam czasu poczytać, a we wrześniu pewnie będą tu pustki. A i u mnie na szczęście nie ma obron grupowych, i dobrze, bo większość osób z mojego seminarium ma 5 ze studiów i pracy, więc w efekcie 5 na dyplomie.
TU Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez ratta Czas edycji: 2010-06-16 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
hmm my się grupą składamy na kwiaty i pewnie je damy jak już wszyscy się obronią, zresztą ja tam nie wiem jakie są procedury już mam dosyć wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
u nas jest tak, ze wszyscy się bronią po kolei. potem komisja nas zaprasza na odczytanie wyników, potem jedna czy dwie osoby wychpdzą po kwiaty, zawsze ktoś z "podtrzymaczy na duchu" jest z nimi w pogotowiu pod drzwiami, podaje je, wręcza się je komisji. a potem już ewentualnie jakieś luźne rozmowy z komisją, zdjęcia itp.
powodzenia! P.S. i tak wszystko zalezy od komisji, bo słyszałam o takich obronach, że wchodzi się na egzamin, wychodzi i po chwili znowu proszą i od razu podają wynik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Wtajemniczenie
|
praca złożona. bronię się niedługo. boję się strasznie! chcę to mieć już za sobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.