Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-15, 14:33   #2941
anuulaa
Wtajemniczenie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wogóle jak spędzacie w tym roku święta, w sensie z TŻ'tem czy u rodziców czy u teściów, czy osobno? My mamy dylemata, ale z uwagi na to, że mamy blisko, a u mnie jest o 16, a u TŻ koło 19-20 to chyba w tym roku będziemy u tu i tu Aaa no i wczoraj już zakupiliśmy wszystkie prezenty Troszke kasy poszło ale staraliśmy się kupić coś z czego kazdy będzie zadowolony, ale ile się nałaziliśmy to normalnie masakra.
Rok temu byliśmy i u mnie i u Tż razem, ale w tym roku niestety TŻ pracuje do 22 w wigilię. Nie mogłam tego przeżyć, ale on mnie przekonuje, że nie ma wyjścia i że na pewno wróci wcześniej. Więc wigilia i tak osobno. W ogóle to tego roku będzie mi jakoś smutniej, bo mam dużą rodzinę - czworo rodzeństwa i od dziecka było nas dużo przy stole, a w tym roku moi rodzice nie dadzą rady finansowo i każdy ma u siebie w domu , tzn moje rodzeństwo z żonami i mężami. Bedzie nas 4, rodzice, ja i brat. Zawsze było tłoczno.

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że wesele bez alku, to nie jest żaden wstyd a w takiej sytuacji jak u Daysy, to mogłoby być najlepsze rozwiązanie
Niby to nie wstyd, ale wydaje mi się trochę bezsensowne rezygnować z alkoholu tylko dla jednej osoby. Inni goście nie bardzo to zrozumieją i taka jest prawda, że większość będzie się chciała napić. Jeśli miałoby to być małe kameralne przyjęcie, to może by taki pomysł przeszedł, ale nie jak jest ok 100gości. To matka powinna zrobić jakiś gest w ich stronę. A nie oni zrezygnują z alkoholu tylko dla niej a ona i tak będzie ich miała w d... Jak się dowie, że nie będzie alko, to np. może już przyjść w stanie wskazującym.

A my już ostatecznie wybraliśmy świadków. Będzie to mój brat i siostra TŻ. Mieliśmy dylemat, ale przycisnęłam TŻta, żebyśmy wreszcie się zdecydowali, bo teraz przylatuje jego siostra a późni9ej bedzie dopiero anaszym ślubie i przydałoby się jej teraz powiedzieć osobiście, tzn. spytać czy by chciała.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 14:45   #2942
agnusek22
Wtajemniczenie

Anuulaa tylko ciężko wymagac od osoby uzależnionej, która nie chce się zmienić i leczyć jakiś zapewnień. Ja sobie osobiscie nie wyobrażam stresować się tym, ile wypiła już moja tesciowa...i czy zaraz czegoś nie zrobi...ja mam w rodzinie alkoholika i wiem co to znaczy i wiem też jak kończą się wszystkie imprezy rodzinne, na których się alkohol piję (bo nie będziemy rezygnować przez jedną osobę albo może wszystko będzie okej).

Masz rację co do tego, że może już przyjść w stanie wskazującym...dlatego ja w takiej sytuacji zastanowiłabym się czy ją zapraszać w ogóle i czy nie zrezygnować z wesela na rzecz przyjęcia dla najbliższych

Zawsze będę wierzyć...

Edytowane przez agnusek22
Czas edycji: 2008-12-15 o 14:48 Powód: dopisek
agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 14:52   #2943
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja też w sumie akceptuję
Tak jak mój celul na nogach i rozstępy i krótkie nogi
I moje liche włosy, które nigdy nie będą ładne i pewnie jeszcze coś by się znalazło
hehe zastanawiam się czy nie jesteś przypadkiem moją zaginioną siostrą...

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja trochę zmienię temat..Czy któras z Was farbuje włosy, czy będziecie farbowac do ślubu?
ja pewnie zafarbuję pierwszy raz w życiu bo chciałabym mieć jakieś doczepione włoski. No i na pewno zrobię to jakieś 2 tyg. wcześniej.

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Heh dziewczyny macie czasem takie dni, że nic Wam sie nie chce i macie totalnego doła nic nie cieszy i w niczym nie widzicie sensu, nie podobacie sie same sobie czujecie sie grube nieatrakcyjne?? Kurcze mnie chyba cos takiego ostatnio dopadło nawet wczorajsze zakupy i ubieranie choinki nie przyniosło zadnej radości Ech ostatnio cos tak mam ze jakis smutek dopada i nie widze sensu w niczym. Przepraszam, że Wam marudze.
wszyscy chyba tak mają czasami

Cytat:

Daysy skoro tak bardzo zależy Ci na weselu ja bym jednak zrobiła bezalkoholowe, nieznosłabym myśli aż do dnia ślubu, że z alkoholu wyniknie jakaś bardzo niemiła sytuacja.. coż niestety rzeczywistość weryfikuje nasze marzenia, ja wolałabym zrobić to tak niż później żałować, że wymarzone wesele okazało się porażką bo teściowa nieumiała się pochamować.
zgadzam się z tym ewentualnie samo wino. Zdecydowanie bardziej wolałaby gadanie ludzi, że nie było alkoholu niż gadanie po tym co, z tego co piszesz, może wywinąć mama i reszta rodziny TŻ.

gold-fish
mi się bardziej podoba druga... pierwsza jest jakaś taka dziwna

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:00   #2944
baja_86
Zakorzenienie

Dzień doby
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no i jeszcze mamy dylemat z orkiestra bo jak podpisywalismy umowa to bylo na dwa dni ale jeden z panow powiedzial ze jak sa 2 dni to pierwszy dzien graja gora do 4 zeby mieli czas wypoczac i na poprawiny no a co jesli bedziemy mieli pelno gosci a muzyka zacznie sie zbierac do domu ?? wiec myslimy moze o DJ na poprawiny? no albo sami bedziemy puszczac piosenki z CD wkoncu w naszym lokalu jak nie ma wesel to sa dyskoteki wiec naglosnienie jest , nie wiem co robic
my chcemy DJ na poprawiny, musimy w końcu jakiegoś zaklepać. Zespołowi odmówiliśmy poprawin z tego względu, że chceili dodatkowo 1000 zł, co nam się wydaje przesadą. Dj na kilka godzin nas taniej wyjdzie

Cytat:
Dziewczyny a wogóle jak spędzacie w tym roku święta, w sensie z TŻ'tem czy u rodziców czy u teściów, czy osobno? My mamy dylemata, ale z uwagi na to, że mamy blisko, a u mnie jest o 16, a u TŻ koło 19-20 to chyba w tym roku będziemy u tu i tu Aaa no i wczoraj już zakupiliśmy wszystkie prezenty Troszke kasy poszło ale staraliśmy się kupić coś z czego kazdy będzie zadowolony, ale ile się nałaziliśmy to normlanie masakra.
Wigilie spędzamy osobno, w pierwsze święto idziemy na 18-stke do mojej kuzynki( też wymyśliła), ona mieszka w tej samej miejscowości co Tż, wiec przy okazji pójdziemy do teściów na trochę i potem pojedziemy do mnie, gdzie zostaniemy do końca świąt
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:16   #2945
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Witajcie kochane My mielismy wczoraj 2 rocznice naszego zwiazku i bylismy na wycieczce w Częstochowie ja dzis mam wolne a moj Tżcik niestety caly tydzien musi chodzic na 2 zmiane bo maja jakis remont i on musi nadzorowac Takze sie nuuuudze teraz, a jutro i pojutrze to sie nie bedziemy prawie widziec bo ja mam 1 zmiane a Tż druga takze jak on wroci z pracy to ja juz bede spala

Wszystkiego naj naj naj Martucha z okazji urodzinek

A ja wlasnie umowilam sie na makijaz i fryzure slubna 05.09 na godzine 9.00 Mialam troche pietra bo to jest taka babka bardzo polecana u nas w okolicy i jak na targach slubnych pytalam ile wczesniej trzeba sie umowic to powiedziala ze okolo rok No i dzis przez telefon mi mowila ze na lipiec i sierpien to juz w ogole nie ma terminow i ze w tym roku nawet chyba na targach nie bedzie bo bez sensu skoro terminow brak No ale na szczescie na 05.09 nie miala jeszcze nikogo wiec mi ulzylo Zapisalam siebie i mamcie Mam nadzieje ze bedziemy zadowolone Ale mi ulzylo bo juz sie zbieralam od dluzszego czasu by tam zadzwonic ale balam sie ze termin bedzie zajety i nie chcialam tego uslyszec heheh

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Czyżby wszyscy sobie poszli?
Dziewczyny, spójrzcie jakie śliczne komplety biżuterii znalazłam- ten z zielonymi kryształkami jest moim zdaniem super do sukienki ecru dla dziewczyn z zielonymi albo brązowymi oczami!
http://butik.bialamagia.pl/265,perla-z-zielenia.html
a ten drugi to tak myślę, możeby na sylwestra zamówić... tylko na razie nigdzie nie idziemy, więc troche szkoda kasy, bo nie wiadomo czy sie przyda.
http://butik.bialamagia.pl/293,smietankowe-krople.html

a Wy co planujecie na Sylwestra??
my na sylwestra idziemy na bal bylismy tam w zeszlym roku i bylo super Takze idziemy trenowac przed weselem

A co do zaliczek to my placilismy:
500 zl za sale
100 zl za naszego czlowieka-orkiestre
100 zl za kamerzyste
fotografowac nas bedzie kumpel tz wiec nie dawalismy zadnych zaliczek
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:20   #2946
gold-fish
Zakorzenienie

Sliweńka i Motley dziękuję

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:39   #2947
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Anuulaa tylko ciężko wymagac od osoby uzależnionej, która nie chce się zmienić i leczyć jakiś zapewnień. Ja sobie osobiscie nie wyobrażam stresować się tym, ile wypiła już moja tesciowa...i czy zaraz czegoś nie zrobi...ja mam w rodzinie alkoholika i wiem co to znaczy i wiem też jak kończą się wszystkie imprezy rodzinne, na których się alkohol piję (bo nie będziemy rezygnować przez jedną osobę albo może wszystko będzie okej).

Masz rację co do tego, że może już przyjść w stanie wskazującym...dlatego ja w takiej sytuacji zastanowiłabym się czy ją zapraszać w ogóle i czy nie zrezygnować z wesela na rzecz przyjęcia dla najbliższych
W takiej sytuacji wolałabym, aby teściowej nie było na weselu. Ja bym się stresowała jakby nie było alkoholu i co na to goście a jakby był alko to bym się martwiła, czy ona nie urządzi jakiejś szopki. Tak źle i tak nie dobrze. Ciężka decyzja...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 15:45   #2948
kliwia
Zakorzenienie

Przyszły zaproszenia~~!!!!
są piękne
Bardziej kremowe niż białe
Pakowane po 2 sztuki, koperty zapakowane soobno.
Wszytsko zawinięte w papier ozdobny. cudowne! ihihihhih

Radocha na maxa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00635s.jpg (26,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00636s.jpg (21,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00637s.jpg (18,0 KB, 47 załadowań)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:46   #2949
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Cudeńka!
Stary 2008-12-15, 15:47   #2950
agnusek22
Wtajemniczenie

Kliwa super bardzo się cieszę

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:49   #2951
motley
Zadomowienie

kliwia bardzo ładne i eleganckie... i ta data ślubu na zaproszeniach zdecydowanie najpiękniejsza

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 16:01   #2952
Daysy85
Zakorzenienie

Kliwia ładne bardzo skromne ale bardzo eleganckie
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 16:06   #2953
anuulaa
Wtajemniczenie

Kliwia, piękne
Stary 2008-12-15, 16:09   #2954
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
są piękne

Radocha na maxa
Ładne.
A jak wyglądają wewnątrz?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 16:10   #2955
bzyczka1
Zakorzenienie

śliczne zaproszenia

Co do alkoholu na weselu... U mnie kiedyś w liceum była para, która namawiała nas, licealistów do abstynencji, opowiadała o tym, że wesele mieli bezalkoholowe i mnie ta idea bardzo się podobała i podoba nadal. Opowiedzieli oni o tym, że gdy rozdawali zaproszenia a ludzie dowiadywali się, że wesele takie właśnie będzie, kręcili nosem. A na koniec okazało się że 50% ludzi nie przyszło smutne trochę, że ludzie nie potrafią się bawić bez alkoholu i to prawie w większości. Można przecież uszanować decyzję młodych. Tak jak u Ciebie Daysy, gdybyście podjęli decyzję o braku alkoholu z powodu matki Tż, to reszta rodziny powinna to zrozumieć. A jak nie to ich problem. Może oni chcieliby takich sytuacji na weselu u siebie ale ty nie.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 16:12   #2956
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

fakt jestesmy krotko, ale ja od razu wiedziałam, ze to ten. Zreszta 5. stycznia stuknie nam 2 rocznica moze faktycznie to za szybko na slub, ale w sumie, to chyba zadna roznica, moi rodzice poprali sie po 2 latach "chodzenia"

A teraz zabieram się muszę napisac esej pt. "Portret psychologiczny bohaterów Poczwarki Doroty Terakowskiej" i oddać do oceny wnioski, które wyciągnęłam z pracy.Czyli napisze same wnioski

Kliwia śliczne (chociaż moje ładniejsze :P - ale to dlatego, ze tam sa moje i TZ imiona i nazwiska :P )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2008-12-15 o 16:14
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 16:15   #2957
Daysy85
Zakorzenienie

Bzyczka ... nooo właśnie ja tam bym mogła mieć bez alko ale jak to już pisałam "wstyd nie postawić"....
Smutne to a poza tym polacy i nasza tradycja stety lub niestety opiera sie na alkoholu
Stary 2008-12-15, 16:19   #2958
kliwia
Zakorzenienie

Dziękować

azzis wewntąrz wyglądaja mniej więcej tak:
http://www.allegro.pl/item484128210_...ia_slubne.html
tylko my trochę tekst zmienilismy.
Stary 2008-12-15, 16:26   #2959
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękować

azzis wewntąrz wyglądaja mniej więcej tak:
http://www.allegro.pl/item484128210_...ia_slubne.html
tylko my trochę tekst zmienilismy.
Dzięki
A też macie wydrukowane nazwiska dla wszystkich gości? Czy będziesz ręcznie wypełniała?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 16:37   #2960
kliwia
Zakorzenienie

azis z personalizacją drukowana
zamówiliśmy trzy z wykropkowanym miejscem w razie W.
Stary 2008-12-15, 17:15   #2961
martucha84
Zakorzenienie

popscene motley dziekuje za zyczenia

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja bede farbowac na moj cudowny rudy tak kolo 1.5 tygodnia wczesniej.. amoze i tydzien wczesniej... zawsze farbuje u tego samego fryzjera ta sama farba wiec nieprzewiduje wpadki

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Cześć Młode Panny

My bylismy z Tz zapisać się w Kościele, termin slubu mamy wstępnie 24 październik godz 14. Z tym, że w zależności na która salę się zdecydujemy, możemy zmienić na 10 paźdz. ale godzina 14 jest juz zajeta, czyli wypadałaby wtedy 13 lub 15. I mam pytanie, co sądzicie. Bo my sie obawiamy, że jak weźmiemy tą 13 10ego października, to nawet spokojnie z Kościoła nie wyjdziemy, bo już będzie inna para jak myślicie, jesteście w podobnej sytuacji????
hmm ja mam na 14.. wlasnie dlatego zeby byc ostatnia para (bo unas sluby sa od 11 do 14)
ale jesli to jest pazdziernik decydowalabym sie na 13 bo jak bys brala 15to o 16 niebedzie ciemno alemoze byc szarawo..

Cytat:
Dziewczyny a wogóle jak spędzacie w tym roku święta, w sensie z TŻ'tem czy u rodziców czy u teściów, czy osobno? My mamy dylemata, ale z uwagi na to, że mamy blisko, a u mnie jest o 16, a u TŻ koło 19-20 to chyba w tym roku będziemy u tu i tu Aaa no i wczoraj już zakupiliśmy wszystkie prezenty Troszke kasy poszło ale staraliśmy się kupić coś z czego kazdy będzie zadowolony, ale ile się nałaziliśmy to normlanie masakra.
my spedzamy na zmiane by nikogo nieurazic.. w tym roku wigilia umnie a kolo 20 jedziemy na ciacho do tz ( w zeszlym roku byslismy u niego a na ciacho umnie) w pierwszy dzien swiat jedziemy na sniadanio-obiad do tych u ktorych niebylismy na wigili
Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość

gold-fish
mi się bardziej podoba druga... pierwsza jest jakaś taka dziwna
mi sie tez bardziej 2 podoba

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Wszystkiego naj naj naj Martucha z okazji urodzinek
dziekuje

Cytat:
są piękne

Radocha na max
.
piekne
Stary 2008-12-15, 17:19   #2962
baja_86
Zakorzenienie

Kliwia śliczne zaproszenia, mam nadzieję, że te spod mojej ręki będą chociaż trochę tak wyglądały

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A teraz zabieram się muszę napisac esej pt. "Portret psychologiczny bohaterów Poczwarki Doroty Terakowskiej" i oddać do oceny wnioski, które wyciągnęłam z pracy.Czyli napisze same wnioski
przejmująca książka, pod koniec oczy mi się pociły
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 17:44   #2963
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
dzisiaj moj przedostatni dzien w pracy jeszcze jutro nio i w sroxde jedziemy do pl
cio do zaliczek to my placilismy 1500 za sale i 100zl za kamerzyste z fotografem...
a jesli chodzi o dzieci to beda tylko te z rodziny czyli w sumie 2 malych nio i moja z anglii przyjezdza- ta co sie nia opiekuje a reszta zostaje w domu
ojjj nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze do Polski jedziesz

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Z dzieci zapraszamy tylko córę mojego brata, która będzie miała 2,5 roczku. Ale jesteśmy w trochę innej sytuacji, bo zapraszamy też drugą babcię Mili a po drugie moi goście będą mieli pokoje na pięterku, więc zawsze można takiego brzdąca położyć spać
ha dobre rozwiazanie , to ja moze zaprosze tylko dzieci od najblizszej rodziny

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Hmm odnośnie dzieci i w ogóle gości od strony TŻ szacowna mamusia nawsickała nam ludzi , których nie znamy... ale bliżej terminu pozmieniamy to ...
Ja mam takie dzieci , które są już duże 12 lat i więcej więc nie za bardzo mogę ich nie zaprosić. Mojego najstarszego brata córka ma 9 lat więc ją obowiązkowo zapraszam bo ją uwielbiam! Mojego średnego brata dzieci 12 i 17 lat więc też
Mojej sis ciotecznej bobo będzie miało w tym dniu chyba z półtora roku więc ona go weźmie bo nie ma za bardzo go z kim zostawić i za takie dzieci malutkie nie płace nic.
Za dzieci do 14 rokuzycia czy do 12 płace 50%.
Na zaproszeniach pisze imię i nazwisko dorosłych bez żadnej adnotacji o dzieciach.,
wtedy kiedy będę dzwonic o potwierdzenie przybycia będe pytała ile osób przyjedzie z rodziny. Tak jak robiła to moja siostra cioteczna. wydaje mi sie to dobrym roziązaniem.
widze ze pajasz sympatia do przyszlej tesciowej
dobrze ze ja nie mam takiego problemu , bo bylo by ciekawie z moim charakterkiem

Cytat:
hmm u mnie w rodzinie nie ma aż tyleee dzieci że bede miec "ponad program" 50 małolatów.
W sumie nie chcę mi się liczyć ale do 5 lat to ja mam chyba 2 lub 3 a do 14 może 3 lub 4 .
Ja poproszę moich właścicieli sali jeżeli będzie na tyle dzieci aby zrobili im oddzielny stolik.
ale oczywiście mojej bratowej by to nie pasowało bo ona musi mieć Olę blisko siebie kontrolowac ile zjadła i w ogóel karmic ja! (ma 9 lat) masakra... wszytsko sie komplikuje.
Poza tym na ślubie mojej siostry ciotecznej nie było dzieci ... hmm właściwie Dominik mojej drugiej siostry, Damian mojego brata i tyle.
A ja to zobaczę jak to rozwiążemy bliżej uroczystości.
Wkurza mnie jeszcze jedna rzecz...
TŻ siostra cioteczna brała ślub chyba z 3 lata temu i nas nie zaprosiła ani matki Tż ani jego i jego brata też nie, a jego matka w przypływie dobrego humoru "kazała" nam ją zaprosić i to z bliźniakami 3 letnimi ...!!!!
Trochę mnie to wkurza , bo to takie niesprawiedliwe....
no racja !! czemu Ty masz zapraszac kogos u kogo Ty nie bylas na weselu? i tym bardziej jesli nie zalezy Ci na tym zeby byli u was !!
wiesz co ... to Ty moze zaproponuj mamie swojego TZego zeby wziela jeszcze raz slub i wtedy zaprosi sobie kogo ona bedzie chciala , bo chyba sie zapomina ze to nie jej slub jest

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
na ,,sukni marzeń" zamieściłam zdjecia z ostatniej przymiarki co myślicie? tylko szczerze proszę
druga sukienka sliczna
podkresla Twoja figurke , przepieknie wygladasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja trochę zmienię temat..Czy któras z Was farbuje włosy, czy będziecie farbowac do ślubu? U mnie to jest tak, że zafarbowałam sobie tak permenentnie tylko raz 2 lata temu, a tak to sporadycznie, 2 razy w roku zafarbuje sobie szamponem koloryzującym. Nie trafiłam jeszcze bna idealny odcień. Mam włosy ciemne brąz ale takie troche wyblakłe, czasami farbowałam na czarno, ale jak to mama mówi, postarza mnie. Do ślubu też chciałam sobie walnąć jakiś ciemny soczysty brąz i chyba będę musiała iść już z tym do fryzjerki, bo zawsze albo mama albo siostra mi nakładały farbe. Jak myślicie, ile przed śłubem powinnam je zafarbować? 2 dni, tydzień??
ja bede robila balejaz jakies 2 tygodnie wczesniej

Cytat:
zapowiedzi ida dwa razy? eeee
ja To się zastanawiam, czy dawać na zapowiedzi w naszej parafii (bo my będziemy ślubować w innej )
no wlasnie jak to jest z tymi zapowiedziami ?
bo jak bylismy w listopadzie zamowic date i godzine w parafii mojego TZ to na druga niedziele juz w gablicie bylismy wywieszeni to co znowu na poczatku lipca bedziemy czy juz nie? ja bede dawac na zapowiedzi w mojej parafi

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Cześć Młode Panny

My bylismy z Tz zapisać się w Kościele, termin slubu mamy wstępnie 24 październik godz 14. Z tym, że w zależności na która salę się zdecydujemy, możemy zmienić na 10 paźdz. ale godzina 14 jest juz zajeta, czyli wypadałaby wtedy 13 lub 15. I mam pytanie, co sądzicie. Bo my sie obawiamy, że jak weźmiemy tą 13 10ego października, to nawet spokojnie z Kościoła nie wyjdziemy, bo już będzie inna para jak myślicie, jesteście w podobnej sytuacji????
my mamy slub 25 lipca na godzine 15.00

Cytat:
Nooo ja to nie wiem co będzie z tym naszym ślubem i weselem.
Poprostu ta matka TŻ to tak wszytsko komplikuje. Skłóciła rodzinę , babaka cały czas wydzwania do TŻ wyzywa go itd.
Najchętniej to ja w ogóle nie chciała bym widzieć jego nienormalnej babki , siosty matki i ich 3 dorosłych jeszcze bardziej nienormalnych dzieci! Boooożeeeee czemu tacy beznadziejni ludzie żyja na tej ziemi?????????
Normalnie spac nie moge przez to ani normalnie żyć co ta baba głupia robi!!!!!
nie wiem czy Wam pisałam ale kiedys babka TŻ zadzwoniła do niego z mordą że on matke chce wykończyc żebym ja mogł się tam wprwadzić- tylko na to czekam!!!!
Porąbana kretynka!!!!!
Ja sram na to mieszkanie tak zadłużone i w staniendo remontu !!!!
Poza tym nigdy bym tam nie chciała mieszkać bo baaaaardzo źle się czuje w tym mieszkaniu i nawet dlatego tez nie przychodze w ogóle do Tż chyba już ze 3 lata!!!!
Boże porażka co ja mam robić???
Zaprosić wszytskich po to żeby mi rozrubę zrobili na weselu???
To ma być nasz wymarzony dzień nie chcę żeby ton był horror!!!!
Jezu ona jakas nienormalna jest

Cytat:
są piękne

Radocha na maxa

sliczne te zaproszenia sa !!!
chyba pomoglas mi w podjeciu decyzji ktore my mamy wybrac

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2008-12-15 o 17:46
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 17:50   #2964
atomufka
Zakorzenienie

witam!
gold fish a ja nie moge znalezc tego watku z twoja sukienka

widzialam ze rozmawialyscie o biustachja zawsze miałam pełne C,tak że przy moim wzroscie i raczej drobnej figurze wygladalam smiesznie i nie cierpialam swoich piersi.Ale ktoregos razu stwierdzilam ze jestem za grubai postanowilam sie odchudzic...no i wrezultacie "schudły" mi tylko piersi...potem swego czasu nosilam wrecz miseczke Aale teraz mam juz B i wole zdecydowanie nic tamto C
W ogóle w mojej rodzinie zawsze wszycsy sie dziwili skad mi urosly takie piersi ,bo moje dwie siostry sa raczej płaskie a mama tez nie ma sie czym pochwalic

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2008-12-15 o 17:51 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 18:01   #2965
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
są piękne

Radocha na maxa

pikne!!

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 18:05   #2966
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
witam!
gold fish a ja nie moge znalezc tego watku z twoja sukienka

widzialam ze rozmawialyscie o biustachja zawsze miałam pełne C,tak że przy moim wzroscie i raczej drobnej figurze wygladalam smiesznie i nie cierpialam swoich piersi.Ale ktoregos razu stwierdzilam ze jestem za grubai postanowilam sie odchudzic...no i wrezultacie "schudły" mi tylko piersi...potem swego czasu nosilam wrecz miseczke Aale teraz mam juz B i wole zdecydowanie nic tamto C
W ogóle w mojej rodzinie zawsze wszycsy sie dziwili skad mi urosly takie piersi ,bo moje dwie siostry sa raczej płaskie a mama tez nie ma sie czym pochwalic
pewnie chodzi o ten

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...292116&page=14

Stary 2008-12-15, 18:33   #2967
atomufka
Zakorzenienie

o dzieki azzis

szafa

Stary 2008-12-15, 18:45   #2968
Daysy85
Zakorzenienie

"Jak się dowie, że nie będzie alko, to np. może już przyjść w stanie wskazującym."
nie wiem jak to zrobic żeby zacytowac jedno zdanie....
Otóz to... ona po niezłym kielichu była na pogrzebiue swego męża a ojca TŻ ,więc co by jej to zależało na nasz ślub przyjść w stanie...
aaa niewiem co juz robić... mój brat jewt po leczeniu od marca nie pije i wiem że wóda teraz tsać może na stole a on jej nie tknie.
Cały problem z ta babą polega na tym, że ona myśli że jest nastolatka i jej wsytsko wolno...
Zrreszta jest to skomplikowana syttuacja...

Sorki , że ja was tam tym zadręczam ,ale ja naprawdę wiem co zrobić...
Stary 2008-12-15, 18:48   #2969
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
"Jak się dowie, że nie będzie alko, to np. może już przyjść w stanie wskazującym."
nie wiem jak to zrobic żeby zacytowac jedno zdanie....
Otóz to... ona po niezłym kielichu była na pogrzebiue swego męża a ojca TŻ ,więc co by jej to zależało na nasz ślub przyjść w stanie...
aaa niewiem co juz robić... mój brat jewt po leczeniu od marca nie pije i wiem że wóda teraz tsać może na stole a on jej nie tknie.
Cały problem z ta babą polega na tym, że ona myśli że jest nastolatka i jej wsytsko wolno...
Zrreszta jest to skomplikowana syttuacja...

Sorki , że ja was tam tym zadręczam ,ale ja naprawdę wiem co zrobić...
no racja jak nie bedzie alkoholu na stole , to ona zadba o to zeby miec dla siebie ... moze przeciez miec w torebce i podpijac w lazience to zaden problem
jejku naprawde Ci wspolczuje
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 18:53   #2970
atomufka
Zakorzenienie

gold fish mnie się podoba sukienka nr 1

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości