|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Witam pracowa pora
![]() Ja dzis juz w pracy. Na sniadanko pyszny chlebek razowy z serkiem topionym, serem, szynka i warzywkami. No nie moge sie najesc tym chlebem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ZIelony, chyba nie jest light. Na Piatnicy jest napisane, ze jest to lekki serek, choc ja jem stargardzki z 2,5 g tluszczu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
|
Podrążę jeszcze temat jogurtów naturalnych, analizując skład w większości faktycznie jest więcej węglowodanów niż białka, ale ja znalazłam taki, który w składzie ma po równo węgli jak i białka mam tu na mysli jogurt naturalny firmy zott 4,7% węglowodanów i 4,7% białka na 100 g produktu- i co w takim przypadku??????????????
#2943 |
Zakorzenienie
|
zielony serek wiejski Piątnicy ma 5g tłuszczu a lekki 3g/100g
a ile ten zott ma tłuszczu? już mam 3g czyli w zasadzie się nie nadaje chyba że ktoś wyjaśni jakie jest kryterium niskotłuszczowości:confus ed: o, taki znalazłam ostatnio: Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-02 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Raczkowanie
|
no to dzisiaj mój piewszy dzień z SB
![]() ![]() dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kawą i herbatą? można pić? bo gdzieś tam wyczytałam , że nie można ale nie jestem pewna ![]()
#2945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie pochłonęłam 2-gie śniadanko: sałatka: 1/4 pekińskiej (małej) +papryka czerwona 1/4 + ser pleśniowy light (1/2 małego) +sos (musztarda dijon+jogurt 1:1) jabłko coś czuję, że baaaaardzo sycące to było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie po przesledzeniu ostatanio skladu jogurtow kupilam wlasnie Zotta tego 1%...
#2947 |
Rozeznanie
|
Hej, Effa tak mi narobiłas smaku tym chlebem, że też muszę się za niego zabrać - mąka razowa jak i orkiszowa już czekają na moje kulinarne eksperymenty w kuchni
![]() Powiem wam, że przez to zdrowe odżywianie jakbym odżyła - a może to wpływ wiosennego (już prawie) słoneczka. Mam wielką ochotę na zdrowe szaleństwa w kuchni tak aby i mojego mężulka i dzieciaki przekonać do nieco innego menu jak do tej pory - zmiana nr 1 to chleb z własnego wypieku! Przeczytałam dyskusję na temat proporcji węglowodanów do białka, że już jestem całkiem głupia....może kiedys to pojmę hehe. Póki co, moje menu w wersji mięsnej (czyli nie piątkowej - postnej), oczywiście do oceny: ś: omlet z płatków owsianych na białkach ze szczyptą cynamony, słodzika i gałki muszkatułowej z łychą powideł sliwkowych niskosłodzonych, kawa Inka p: trójkącik serka topionego light lunch: sałata, ogórek, fasola biała, feta, pestki dyni, zioła, oliwka z oliwek - cały pojemnik p: 15 orzechów k: pierś indycza pieczona w ziołach, fasolka szparagowa zielona w pomidorach - nie żałuję sobie porcji, sok pomidorowy W radio mówili, że przyleciały skowronki i żurawie oraz bociany zwiadowcy - wiosna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Omlet brzmi przepysznie ![]() ![]() ![]() ![]() MAM KSIAZKE ![]() ![]()
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
effa79 słodzik po to żeby herbata była słodka... bo innej nie lubię
![]() ![]() mamaoli1979 właśnie taki jogurt dziś jadłam w szkole na drugie śniadanie. na obiadek dziś 200g fasolki zielonej szparagowej + feta+ oliwki + pół puszki tuńczyka w sosie własnym ... ![]()
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
Wiesz effo nie stopuj z płatkami owsianymi, tylko nie jedz ich codziennie - ja taki omlet owsiany jem raz w tygodniu i raz owsiankę z suszonymi owocami. W pozostałe dni raczej jem omlety jajeczne z warzywami czy też twaróg z chlebem żytnim, razowym. Jeżeli zjem omlet jajeczny to jako przekąskę jem owoc np. jabłko i to koniec węglowodanów, jężeli zjem owies na śniadanie to już w ciągu dia nie jem ani owoców ani makaranu czy ryżu. Z natury mam ogromne skłonności do tycia, nie mam też woreczka żółciowego, dlatego ja też bardzo musze uważać na to co jem. Na razie taki tryb odżywiania bardzo mi pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, spłodziłam coś na ten kształt, może być, czytelne
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
Pewnie że czytelne, dziękuję w swoim imieniu na pewno się przyda taka ściąga pod ręką ![]()
#2953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
A ja przywiozlam wczoraj ze wsi chleb pieczony w piecu z mąki żytniej.sama nie wiem czy mogę go zajadać?Mam też ser a la zółty.Robiony wyłącznie z wiejskiego pełnego mleka(jakieś 4%) i podpuszki z odrobiną soli.Jest taki fajny z dziurami.Mam cichą nadzieję ,że pozwolicie. W drodze powrotnej nabyłam w TESCO fruktozę i mąkę orkiszową Uff..szukałam ,szukałam aż znalazłam.Wynalazłam też gdzieś przepis na domową riccottę,więc jak zrobię to zdam relację. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
jasne, że czytelne
![]() Dobra, czas do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oliwka a ile jestes na II fazie, bo faktycznie ograniczenie wegli bardzo duze. Ja dzis doszlam do wniosku, ze sie zapomnialam zupelnie i jem te wegle na sniadanie i jem ![]() ![]() ![]() Ekstra!!! Cytat:
![]() ![]() Kurcze nie mam jak sie skupic nad ksiazka, bo caly czas cos do zrobienia... ![]()
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis druga faza
![]() Z tego podniecenia poszłam do sklepu i kupiłam mrozone owoce i jabuszka i...zapomniałam o jajkach sałacie mięsku itp itd.... ![]() I teraz spowrotem musze się ubrac i iśc do sklepu, bo nie mam nic na obiad ![]() Mam pytanie. ![]() COdziennie na sniadanie jem omleta ze szczypiorkiem z 2 jaj . DO tego sałaktke z warzyw /najczesniej 3 plasterki duzego pomidora i 5 ogórka z kilkoma luyzkami jogurtu lub serkiem) Uważacie że to za mało? Bo któraś z dziecwyzn ostatnio powiedziała mi że mało(nie pamiętam nicku ![]() Kiedy zjem czuje sie pełna i najedzona, nie czuje potrzeby jeść więcej...WIęc myślałam że wystarczy...Ale może serio za mało kalorii jak na sniadanie? Teraz mam 2 faze to może zamiast omleta bułke lepiej?
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
a ja taK LUBIe owsiankę;/ czemu jest złaa? to same węglowodany więc mogę jeść rano?
#2959 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Dzisiaj mój 3 dzień pierwszej fazy. Na razie jest oki, nie ciągnie mnie do jedzenia słodyczy i innych zakazanych smakołyków. Na śniadanie jajecznica z 2 jajem, z wędliną W pracy zjadłam serek wiejski i 2 parówki (wiem, że nie do końca można, ale coś trzeba jeść ![]() Na obiad zjadłam zupę brokułową (raczej wodę z brokułami hahaha) i udko gotowane (wiem, że też nie do końca można). Na kolacje zjem chyba zawijaski i coś tam jeszcze. wsiowy_głupek myślę, że twoje śniadanie jest oki, są warzywka, jajka. Ja już nie zwracam uwagi za skład tłuszczu serków i jogurtów. jem wszystkie, jaki popadną. Miłego wieczoru
#2960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
słayszałam, że na II fazę SB na sniadanie jak znalazł zwłaszcza z kilkoma śliwkami.. Ale tu dziś zdążyłyści enaprodukować tych wiadomości ![]() JAK Z MAJONEZEM NA I FAZIE??? NIE MOŻNA PRAWDA??? ![]() moje amu: 1. Filet z kurczaka smażony na oliwie + papryka 2. Orzechy brazylijskie 3. 3 zawijasy z wędliny, żóltego sera (musze go odstawić, bo śłyszałam, ze na I fazie nie wolno ![]() 4. Makrela z warzywami. 5. zawijasy - wędlina, papryka, sałata lodowa coś czuję, że w tym tygodniu zacznie się prawdziwa walka w moim nowym odżywianiu... po prostu mam takie przeczucie. W ogóle nie umiem się opanować przed wchodzeniem na wagę. I tak jest nieźle, bo kiedyś wchodziłam codziennie kilka razy dziennie, a teraz co 2-3 dni. Eh.
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-02 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Raczkowanie
|
Kupilam kupilam kupilam
![]() ![]() zaraz zabiore sie do czytania.. czuje jak chlone ta wiedze i kg mi spadaja ![]() Wciaz szukam maki razowej w Krakowie hahaha i nie ma.. jest tylko w almie orkiszowa z serii BIO za 12 zl ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec zamawiam kurierem ![]() Wracam do lektury ![]()
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
![]() Ś: 2/3 kostki białego sera z pestkami słonecznika, orzechami laskowymi i włoskimi, cyamonem słodzikiem i jogurtem naturalnym. Kawałek PTASIEGO, oszalałam na punkcie tego smaku!!!!!!!!!!!!!! P: 3 kawałeczki chudej szyneczki made in mamaoli 1/4 czerwonej papryki, kilka zielonych oliwek faszerowanych papryką, rzodkiewka, 1/2 pomidorka, posypane porwanymi liściami świeżej bazyli- polane octem winnym i posypane ziołami prowansalskimi Na obiad planowałam krewetki na oliwie z czosnkiem miałam taka ochotę, a tu ![]() Byłam u lekarza z Oleńką, wizyta się przeciągnęła- wracając zrobiłam zakupy i co okazałao się, ze moje krewetki nie dojechały i musiałam obejść się smakiem Po powrocie nie mogłam dłużej czekać i tak bylo juz po porze obiadu i tu namieszałam ostro: jabłko, 1/3 kostki białego sera do tego kubek maślanki straciatella made in mamaoli tzn maslanak wymieszana ze startą gorzką czekoladą-wiecie, ze dobre!!!!!!!!!!!!! do tego wpadło kilka kulek winogron i 8 plasterków chudej wędlinki, 2 plasterki żółtego sera P: wykończyłam ptasie-oczywiście z pomoca TZ ![]() Na kolację planuję chili con care I jak? pocieszcie mnie, bo jestem załamana ![]() A teraz kilka informacji nie wiem czy powinnam, ale niech tam w Biedronce w promocji można dostać 1 l oleju z pestek winogron za 9,99 zł-dobra cena, musze również pochwalić sok z pomidorów cena 1,79 a naprawdę smaczny i bez cukru ![]() No to tyle Jutro obiecuje poprawę, bo tak jedząc to ja daleko nie zajdę, tonaż mi nie pozwoli ![]()
29.09.2012 I faza START! ![]() Edytowane przez mamaoli1979 Czas edycji: 2009-03-02 o 17:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() effo smacznego lekkiego dania - ja kocham ta potrawe ![]() Milego wieczoru wszystkim ![]() U mnie na wadze podczas @ 117lb czyli 53,07kg pomimo 3 porcji wegli ![]() ![]() Nas zasypalo kompletnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-02 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Raczkowanie
|
Ja te postanwiłam, że na SB wejdę
![]() ![]() Ach..i czy bardzo źle jest jak zaczęłam to w wieku prawie 15 lat? Nie mogłam się powstrzymać.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, ze jesteś zbyt młoda na odchudzanie. Wystarczy zmienić nawyki, ograniczyć słodycze i fast foody- szczerze, bedziesz jeszcze miała czas na odchudzanie. Twoje dzisiejsze jedzonko daleko odbiega od zasad SB po pierwsze ilości jak dla wróbelka, po drugie powinno być 5 posiłków, po trzecie zbyt mało warzyw, po czwarte na I fazie nie jemy owoców, a ananas jest zabroniony przez pierwsze dwie fazy w III sporadycznie mozna sie pokusić. Same jajka, a gdzie mięsko czy też rybka co z NNKT ![]() Zastanów się czy naprawdę jest Ci potrzebna dieta ![]() pozdrawiam
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to porcja tylko sniadaniowa ![]()
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
ale dziwne to było, bo wogóle głodu nie czułam. czyli mogę jeść więcej
![]() a tak poza tym to nie jem mięsa ![]()
#2969 |
Zakorzenienie
|
MUSISZ jeść więcej. Poczytaj jadlospisy dziewczyn z tego wątku.
Jesli jesz za mało to metabolizm spowalnia i każdą ilość dostarczonej energii odkłada na później - nie chudniesz. A swoja drogą to może za wcześnie zaczynasz "głodówki". Twoj organizm potrzebuje więcej budulca bo ciągle rośnie. 2 jajka i serek dziennie nic dobrego nie zrobi. Jesli nie jesz mięsa jedz ryby, wiecej orzechów, soję i koniecznie warzywa!!! W jakiejkolwiej postaci (im bardziej surowe tym lepiej ![]()
#2970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aha, jasne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.