|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23720914]Dziewczyny, ale to nie jest tylko czerwono, to już są takie duże zmiany (błyskawicznie to poszło mimo stosowania sudocremu!), masa czerwonych kropek, zgrubienia jakieś, koszmar :/[/QUOTE]
Wietrzenie, wietrzenie i woda przegotowana do podmywania, zadne tam chustki nawilżane. Ja linomagiem bym smarnęła ![]() Z innej beczki- ile posiłków mlecznych powinno zjadać niemowlę? takie 5,6,7 miesieczne? bo w ogole sensownej rozpiski szukam- czy da sie zastapic posilki typu butla mleka?? po nowym roku odstawiam krolewicza i tak kombinuje, co i jak bedzie ![]()
![]() |
#2942 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Rozyczka cudenko, super pierwsza foteczka
![]() Cytat:
![]() Ewunia wg mnie do Ciebie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23720914]Dziewczyny, ale to nie jest tylko czerwono, to już są takie duże zmiany (błyskawicznie to poszło mimo stosowania sudocremu!), masa czerwonych kropek, zgrubienia jakieś, koszmar :/[/QUOTE] u nas podobnie, ladnie sie zagoilo po talku, teraz znowu ma czerwonawe, ale mnostwo czerwonych kropek bylo (kropcia - nie czuj sie urazona ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Konto usunięte
|
Kumkura, spróbuj 1-2 posiłki zastąpić neste sinlac. To na wodzie się robi, papka jak kaszka, ja do tego dodaję owoce na przykład, ale chyba warzywa też można?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
hahahahahaaaaaaaa nie warto, w wiezieniu bym z tęsknoty za córcią umarła chyba!
:P chociaż kto wie co tam w człowieku drzemie... ![]() co do ilości mlecznych posiłków to chyba powinny byc 4.... ja tez zastanawiam się czy może juz takie gołe mleko zastąpic np kaszką podawaną łyżeczką.... bo póki co u nas jest mleczko, a na obiad warzywa mojej kuchni ( małej lepiej smakują domowe niz słoiczkowe ) które to jeszcze popija mlekiem, ale dążę do tego, zeby ten jeden posiłek już był bezmleczny, jeszcze ze 2 tyg i dodam odrobinę mięsa do zupki, na noc małej podaję mleko z kleikiem ryżowym, lub kaszką ryżową, podawałam kleik kukurydziany ale potwornie małą zatwardzał, spróbowałam dac jej banan, baaaardzo lubi, trzęsie się, ale co z tego.... po bananie krostki na buzi.... więc jednak pozostaje jabłko, gruszka ( słoiczkową gruszkę mała zjada całą i woła o jeszcze ) Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-12-12 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23721624]Kumkura, spróbuj 1-2 posiłki zastąpić neste sinlac. To na wodzie się robi, papka jak kaszka, ja do tego dodaję owoce na przykład, ale chyba warzywa też można?[/QUOTE]
no tak, sinlac wchodzi małemu ładnie ![]() do tego raz obiadek, raz warzywka, mam juz 4 posiłki i co dalej??kaszka?z mm>?
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
fajne
![]() ![]() ja juz odśnieżyłam - zadzwoniłam po tesciową co by z małą posiedziała , tera sie ruszac nie moge . ale upiekłam jeszcze kokosanki - zapraszam i kusze zdjeciem ![]()
#2947 | |
Zakorzenienie
|
hehe, dlatego właśnie wolałam go nie pokazywać
![]() Cytat:
![]() większość mówi, ze Ewcia jest cały tata, ostatnio kilka głosów padło, że robi się do mnie podobna, a ja ciągle nie odgrzebałam swoich zdjęć z dzieciństwa... a może mam jakiś skan na kompie, zaraz poszukam ![]() chyba biometr dziś niekorzystny. Ewcia wstała po 35 minutach drzemki, po 10. dostała cyca i w świetnym humorze dotrwała do 13 - zjadła pół słoiczka zupki i zawołała o pierś, ale była już mocno padnięta, więc nie napiła się prawie nic i padła. spała godzinę. po wybudzeniu o 14.30 poszłam ją przewinąć i chciałam się z nią bawić, ale nic jej nie pasowało. o 15 znów zawołała jeść i znów zasnęła przy piersi. ciekawe ile teraz pośpi... jak wstanie, dostanie bananka ![]() wrzucam naszą fotę ze stadionu śląskiego, zrobiona przed koncertem PJ w 2007. mojej gęby nie lubię oglądać, zresztą ja się nie zmieniam, ale małż tu fajnie wyszedł i można ewentualnie doszukiwać się podobieństw.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-12-12 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Konto usunięte
|
Kumkura, nie powiem ci jak u nas, bo młoda teraz ma etap żarłoka.
Natomiast BYŁO tak: rano kaszka (podawana łyżeczką, na mm, lub mm po prostu zagęszczone kaszką, która wypijała), potem sinlac z owocami (pół słoiczka, sinlac robiłam na 60-100ml wody, sporo wychodziło, 3/4 miseczki, i czasem resztę słoiczka owoców dojadała), mały słoiczek obiadku lub pół dużego, mleko, i na wieczór mleko zagęszczone kaszką. Gdy chciała jeść koło 24, dostawała mleko. Młoda Nutramigen pije i tam jest podane: 2-3 razy dziennie po 210ml. Wychodzi na to, że 630ml na dzień (dobę). A kaloryczne to tak samo jak każde inne mleko. Zauważyłam, że Agatka nie chce jeść obiadków z pomidorem. Nie, to nie, będzie czas to wprowadzę. Fakt, te pomidorowe mają mocny smak dość. |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23722239]Kumkura, nie powiem ci jak u nas, bo młoda teraz ma etap żarłoka.
Natomiast BYŁO tak: rano kaszka (podawana łyżeczką, na mm, lub mm po prostu zagęszczone kaszką, która wypijała), potem sinlac z owocami (pół słoiczka, sinlac robiłam na 60-100ml wody, sporo wychodziło, 3/4 miseczki, i czasem resztę słoiczka owoców dojadała), mały słoiczek obiadku lub pół dużego, mleko, i na wieczór mleko zagęszczone kaszką. Gdy chciała jeść koło 24, dostawała mleko. Młoda Nutramigen pije i tam jest podane: 2-3 razy dziennie po 210ml. Wychodzi na to, że 630ml na dzień (dobę). A kaloryczne to tak samo jak każde inne mleko. .[/QUOTE] acha ![]() po prostu zastanawiam sie, czy dam rade wsio podac łyzeczką? bo jakos takiego rzadkiego mleka to nie wyobrazam soebie dawac lyzeczką ![]()
![]() |
#2950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wieku 12 miesięcy jeszcze mamy 3 posiłki mleczne. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Rozeznanie
|
kumkuro, a jak wyobrazasz sobie dopajanie dziecka? herbatką, soczkiem...? do tej pory nie podawałaś nic do picia???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23722239]
Zauważyłam, że Agatka nie chce jeść obiadków z pomidorem. Nie, to nie, będzie czas to wprowadzę. Fakt, te pomidorowe mają mocny smak dość.[/QUOTE] My jeszcze pomidora nie podaliśmy, ale pewnie wejdzie, bo Danio lubi konkretne smaki. Wczoraj rzucił mi się na ananasa. Ledwie utrzymałam kąsek. Chciałam tylko kapnąć do buzi soku, a ten posmakował, chwycił mnie obiema rękami i trzymał ciamkając. A jaka złość była jak z buzi wyjęłam kęs, który odgryzł. ![]() Wieczorem się bałam czy jakiego uczulenia nie będzie, bo od enzymów ananasa to różnie może być, a reakcje bywają gwałtowne. Ale nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||||||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23709656]Bratko przepraszam za zniknięcie nagłe, ale młoda mnie wezwała
![]() Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)?[/QUOTE] No problem. Rozumiem doskonale ![]() Według mnie mogło. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skargę bym złożyła. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23714937]A masz możliwość zrobienia posiewu kału na bakterie? Znalazło się? Znalazło??? Oddawaj, moje zwinęłaś! ![]() Młoda dzisiaj mnie wykończy, od 7:30 nie śpi, noc też średnia, a mnie krzyż tak nawala, że ledwo się ruszam.[/QUOTE] Może swoje libido zapakowałaś w przesyłkę do Justynki i poszło w siną dal. Teraz tylko czekać czy odeśle ![]() Polecam masaż. Ja miałam serię 8 masaży i od tego czasu śmigam jak dwudziestka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23717173]Margo, no to ja waz pobiję - Agata ściąga sobie... rajstopy ![]() ![]() Nie dość że zawróci facetowi w głowie tymi swoimi oczętami to jeszcze rajtki fik mik i nie ma. Oj oj oj ![]() ![]() Witam Jamaico. Fajnie że się odezwałaś. A problemy jak pisały dziewczyny mają to do siebie, że się skończą. Powdzenia ![]() Super ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Mnie nie skusisz ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mowisz, ze po masazach szpagat w powietrzu trzaskasz, hmmm kusisz kobietko ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
A swoją drogą Justynko to pochwalisz się co Ci tam jeszcze Szaja posłała
![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-12-12 o 15:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Podczytuję, ale nie mam weny do udzielania się, bo od piątku humor mam do bani ![]() W piątek od rana Natalka miała mega zatwardzenie, tak bidulka płakała przy robieniu kupy, że aż zanosiła się ![]() ![]() W piątek miałam też badania tarczycy i na usg okazało się, że w lewym płacie mam guzka 5mm ![]() A dziś na poprawę tej kupy podałam jej deser gerbera jabłko z suszoną śliwką i potem tak strasznie mi zwymiotowała, że niezle się wystraszyłam... teraz śpi bidulka. Wybaczcie, ale nie będę cytować. Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Z tego wszystkiego zapomniałam o jednej bardzo dobrej wiadomości - byliśmy też na wizycie u neurologa i pani doktor powiedziała nam, że mała rozwija się jak najbardziej prawidłowo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zadomowienie
|
Dziś u nas dzień fajny. Już dzwoniliśmy do dziadka z życzeniami, bo urodzinki ma. Pod wieczór jeszcze zajrzymy da sąsiadki, bo też ma swój geburtstag.
Obiadek dziś to była istne trzęsienie ziemi. Jedzenie walało się naokoło po kuchni, bo do połowy posiłku jeszcze dał się karmić, ale potem już nie wstrzymał i wcisnął ręce do talerza. Pociapkał, pokręcił się, ale zjadł. Tyle że sprzątania było potem co niemiara. ![]() ![]() Szaja miałaś rację. Rano znów dostał śliwkę i jest ok. Policzki mniej czerwone, tylko krostki jeszcze są, ale to już zejdzie z czasem samo. Czyli jabłko Hippa może być, Bobovita też a soczek jabłkowy Gerbera uczula. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
![]() ___________ Zbieram się do domu, już odkopałam auto. Już się boję tego marudzenia po drodze... Misiek mi ostatnio nie zasypia w aucie. Jak się zmęczy / znudzi to buczy. I odwraca się do tyłu, tzn. przodem do kierunku jazdy próbuje, tylko pasy mu nie pozwalają. A ja walczę z nim zamiast na drogę patrzeć i potem prawie ludziom w d... wjeżdżam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23717173]Margo, no to ja waz pobiję - Agata ściąga sobie... rajstopy
![]() ![]() Wczoraj zjadła mleko z kaszką, 180ml, o 22. O 5 rano dziki ryk bo głodna :d Zjadła 150ml, przed 9 120ml, o 11 pół słoika owoców + 60ml.[/QUOTE] Mój sobie bluzkę potrafi czasem ściągnąć, to znaczy rękawy ![]() Fajnie, że Agatce apetyt wrócił ![]() Jamajca Róża ![]() ![]() Margo zazdroszczę basenu. Ewcia moim zdaniem do ciebie podobna ![]() Silpe kokosanki ![]() bratkab to może tak być, że jabłko nie uczula a sok z jabłek już tak? Pytm z ciekawości, ostatnio dałam soczek gruszkowy małemu i na drugi dzień była wysypka, po gruszce ze słoika nic mu nie było. Dziwne to trochę.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-12-12 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
Velluto to może najpierw gratulacje za wizytę lekarską
![]() I zdrówka życzę Tobie samej. Żeby to jednak nie było nic poważnego, ale coś co łatwo się leczy. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-12-12 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to był taki deser "jabłko z suszoną śliwką", nie wiem co mnie podkusiło, że wziełam ten zamiast samej "śliwki"... chyba gdzieś wyczytałam, że suszone śliwki lepsze, no i ten deser jest od 5 miesiąca, więc kto by pomyślał, ze taki będzie efekt... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
mało piszę ale dużo czytam ![]() czasu brak kruca bomba ale pierniczki Bydgosi zrobię choćby nie wiem co! Cytat:
Szaja dzięki za info odnośnie krzesełka Jamajca Róża jest śliczna a oczęta ma takie że chyba może nawet z szajową Agatką w szranki stawać ![]() Margo Ewcia w tej wodzie to jak foczka mała nie wiem do kogo podobna ale podoba mi się - byłabym dobra teściową ![]() velluto wszystko będzie dobrze nie martw sie kciuki za wizytę super że mała super ![]() u nas zakopane i zasypane spacer to ekstremalny wyczyn mimo że pogoda sprzyja -1 i śnieżek to zmachałam się dziś jak głupia hardcore jakiś nikt nie odśnieża chodników młody ma maruda a wczoraj to tak się małża przestraszył ni z tego ni z owego taki ryk był że szok i dzis tez zachowuje wobec niego rezerwę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szajajaba, linomagiem jakbyś smarnęła, mówię ci, zmieni się, a arczej to nei zaszkodzi, to na bazie ziół jest (tez moga alergizować, wiadomo ryzyk-fizyk). z tego co ja pamiętam, to u nas od sudocremu była maskra. Córka jak była mała to sie raz odparzyła, ze aż mi sie płakać chciało. Każdy jej sik i kuopa, to był wielki płacz, a ja ryczałam także. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
mi lekarz mówił, ze talk nic nie daje, bo się niby wałkuje i pod wpływem wilgoci - siku czy kupy robią sie grudy i wycieraja się o skórkę od początku podrażniajac ją. Niby sensowne, ale ja nie wiem, bo talku ani mąk ziemniaczanych do sypania nie uzywałam jeszcze... u nas tylko linomag - rzadzi - kiedyś używałam czegoś innego, ale jestem wierna linomagowi teraz ![]() Cytat:
co do pogody, to u nas jest taka, jakiej NIENAWIDZĘ - czyli śnieg sie topi i iść sie nie da. +5 mamy stopni, trawke zieloną spod śnegu widać. Oosbiście juz wolę albo zuopełny brak śniegu (moze być nawet tylko deszcz) albo zima prawdziwa i -10 stopni. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-12-12 o 17:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jamaico witaj !!! Dziś byliśmy po prezenty tzn.brakujące prezenty. Kupiłam wszystko oprócz najważniejszego.Nie mam prezentu dla starszej.Miała to być gra wii party z pilotem ale wszedzie wykupili. Za to Olusi kupiłam bączka i strój mikołajki w Mothercare. Ja nadal nie wiem co chce.Tzn wiem ale maż mi tego nie chce dac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Konto usunięte
|
Czemu nie chce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymka już teraz interesuje mocno. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23709656] Dziewczyny, czy teoretycznie jest możliwe (skoro nifuroksazyd działa na bakterie różnych szczepów), że młoda miała bakterie w żołądku/jelicie i po tej kuracji dla zwalczenia biegunki przy okazji inne świństwo zwalczyła (świństwo, które mogło powodować brak apetytu)?[/QUOTE] możliwe. ![]() Cytat:
![]() i inne gry firmy Granna. ![]() pomysłu posuzkaj na http://www.cudanakiju.pl/Gry_k408.html Cytat:
![]() Ja się dziś za pierniki zabrałam, a w końcu TŻ przejął paleczke i to on wszytskie upiekl- jakieś 250sztuk. ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23729379]Czemu nie chce?[/QUOTE] oto jest pytanie. ![]() Tymek wciąż nieteges. ![]() nie wymiotuje, ale ma biegunke i brak apetytu.- dziś zjadł tylko rano o 8:00, potem caly dzień NIC i teraz przed spaniem wypił 180ml. Obudził się tradycyjnie po 30minutach, ale nie zasnął przy herbatce, płakał strasznie, wije się... widać mu ten brzuszek dolega... jutro idę do lekarza po nifuroksazyd. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Konto usunięte
|
Lea, no Agatka też tylko wymiotowała na początku, w nocy z soboty na niedzielę, a że nie chciała NIC pić, no to kroplówka... Oby nifuroksazyd pomógł
![]() Moje dziecko w dupce ma noc. Obudziła się i nie chce zasnąć, skrzeczy, no to zapaliłam małą lampkę, dałam słonia do gryzienia i małpka jedna się bawi. Wolę to i spokój, niż bezskuteczne próby uśpienia dziecka i ryk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23720914]Dziewczyny, ale to nie jest tylko czerwono, to już są takie duże zmiany (błyskawicznie to poszło mimo stosowania sudocremu!), masa czerwonych kropek, zgrubienia jakieś, koszmar :/[/QUOTE]
wiesz co, koło pon. też zaczęła być dupka czerwona i zaczełam smarować sudocremem, ale z dnia na dzien było jeszcze gorzej, i tak jak piszesz, takie krostki po bokach, grudki. Posmarowałam nivea (miałam 3 próbki na odparzenia) i było dużo lepiej, no i wietrzenie, obmywanie wodą... i zmieniłam pampersy na baby dream, jakoś takie przyjaźniejsze mi się wydawały w dotyku Cytat:
Wiem, że ciężko się żyje z taką informacją o swoim zdrowiu ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- zapomniałam! Jamaica dobrze, że już jesteś, zdjęcia piekne! A ja mam dziś złote dziecko. Oby noc była taka sama jak dzień :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.