|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
![]() Także ja wpierdzielam, bo uwielbiam ![]() Ja nie będę mówić o wadze, Boże broń. Sam schudł niedawno 30 kg. Teraz takie chude z niego cacko, że szok ![]() Nie proszę się, ale rośnie we mnie przeświadczenie, że jestem jakiejś drugiej kategorii, jakby niepełnowartościowa ![]() I że przecież tyle "lasek" chodzi po świecie, to czemu akurat ja ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-07 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle super że ci pasuje
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Faktycznie żółty ser jest niezły - na plasterek ma 4,2 białka, 2 tłuszczu i 0,3 węgli a ja nie jadłam bo myślałam że jest beee na diecie ![]() ![]() ![]() ![]() hmm tylko musze tutejszy sprawdzić - bo hitu z ryk raczej nie dostane w de ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Bo facet to proste stworzenie, nie daleko odeszłood praprzodka z jaskini ![]() ![]() ![]() Poza tym słyszałam opinie że kobiety plus size są milsze, nie mają wygórowanych oczekiwań i much w nosie i nie zwracają takiej uwagi na wyglad (phiiiii co oni tam wiedzą) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Asia
Za poduszkę zimą, a latem dać cień ![]() Przynajmniej ja ![]() Ech, pewnie dużo wody w rzece przepłynie zanim w pełni zaakceptuję siebie. Zauważyłam, że jak randka jest udana, z zapowiedzią kolejnej, a znajomość idzie realnie ku czemuś poważniejszemu to ja wpadam w doła... Teraz byłam się kąpać, nie wiem czy dacie wiarę, że się pobeczałam przed lustrem. Jak Boga kocham. I w ogóle nie patrzyłam już na siebie, bo pewnie bym zaczęła wyć do księżyca. No niestety, niby akceptuję siebie, niby ok, ale jak przychodzi co do czego i facet mówi mi, że mu się podobam, że w jego guście jestem, komplementuje i w ogóle, to moja samoocena spada do -100 i węszę podstęp ![]() Podstęp dlatego że myslę że nie zasłużyłam i nie zasługuję na żadne komplementy, gruba jestem, brzydka i tyle no i co tu dużo gadać. Dlatego każde słowo faceta poddaję osobliwym wątpliwościom i potem beczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Miałam całkiem podobnie - też nie wiedziałam co faceci we mnie widzą
![]() ![]() ![]() To dobrze że trafił Ci sie facet który choć w pewnym sensie wie przez co przechodzisz ... choc chyba trudno porównywać męskie i damskie odchudzanie ![]() Kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
cześć kochane :
![]() zobaczcie sobie filmik ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ENPXSVyO6Yc
START: 07.01.2013r. ![]() Teraz-73,3 72,5...70,5 ![]() ![]() i oby dalej ![]() ![]() ![]() 1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu ![]() ![]() ![]() 2 cel: 75kg... ![]() ![]() 3 cel: 70kg... już 16kilo za mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Asia, Ty to liczysz ręcznie - wg tabeli kaloryczności, czy w kalkulatorze z jakiejś stronki? Nie chcę Cię martwić, ale te ilości, które podałaś, to nie dają 1581 tylko 2100 z hakiem.
Węgle i białka - 1g=4kcal Tłuszcze - 1g=9kcal Sorry, że tak się czepiam o te wyliczenia, ale sama próbuję dojść co i jak, ile najlepiej itd ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Właśnie skończyłam drugi dzień z Jillian ![]() Ciekawe jest to, że mimo ćwiczeń z Ewą mam zakwasy - bolą mnie głównie mięśnie tyłka, łydek i korpusu (żebra) plus trochę ramiona. Jednak Ewka nie jest tak wszechstronnie działająca, jak myślałam, ale nie zamierzam z niej rezygnować, będę sobie robić combo, ha! ![]() Dobrej nocy ![]()
#2948 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja dziś od 5 nie śpię, coś mnie znienacka zerwało i ni w ząb nie mogę już usnąć. W ogóle zimno mi dzisiaj jak diabli w nocy było, chyba mam za "letnią" koszulkę, ale nie lubię spać w barchanach ![]() Za pół godzinki sobie wstanę, zjem cosik i pędzę na zakupy, może wreszcie upoluję jakąś bluzkę sensowną, jeśli w ogóle. Miłego poranka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- ogólnie fajnie że na fajnego faceta trafiłaś ![]() a z tą samo akceptacją to wiem jak to jest z autopsji . ja niestety też siebie nie akceptowałam, i z tad myślę ta niechęć do zdjęć...........niechęć dotykania mnie itd. swojego czasu nie cierpiałam nawet luster w domu...........miałam ochotęje powybijać ![]() ale z czasem jakoś się poukładało............nie powiem żebym była w szczytowej formie ale jakośpomału zaczynam się akceptować .................
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Bo nadwaga to także kwestia umysłu. A chudość w moim przypadku, to stan bardzo przejściowy
![]() Wczoraj zrobiłam 15 km na rowerku, mam straszne zakwasy po P90x. Dziś menu piękne, nakupiłam ryb, więc mam co wcinać. I nie zjadłam wczoraj ani jednego pączka! ![]() Dużo białka, a mało tłuszczu ma pierś kurczaka, indyka, tuńczyk, chuda wołowina, a także strączki, tylko dużo węgli mają. Dużo białka ma też mak ![]()
Wiecznie na diecie ![]() 73 kg / 168 cm Edytowane przez martha22 Czas edycji: 2013-02-08 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() mariamarysienka Współczuję, bo nie dość, że płacisz za to by zbilansowano dla Ciebie odpowiednią dietę żeby uniknąć takich sytuacji to okazuje się, że dieta jest do bani. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Uwaga: Słuchajcie mam spory problem od dwóch dni odczuwam nerki ![]() ![]() A wczoraj jadłospis był w porządku gdyby nie uwaga - 2 pączki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś zaczne z jakąs strona i zobaczymy co wyjdzie ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
Hej!
Po wczorajszym dniu mam ochotę zakopać się gdzieś i nie wychodzić ![]() ![]() ![]() ogolnie ja mam podobnie, niby siebie akceptuję i w ogóle, ale to nie jest to. Chyba nigdy nie zaakceptuję mojej nadwagi, bo mimo, że źle nie wyglądam to wstydzę się iść na basen w bikini, a o dziwo wcześniej, z podobną wagą nie miałam takich oporów. Ale jak facet mówi, że mu się podobasz to raczej prawdę mówi ![]() ![]() Idę jeść śniadanie, a potem nauka.
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Nie moge tego liczyć na pieczotę sprawdziłam i wszystko wyzlo nie tak ... Powinno być :
W 157,1 B 104,2 T 60,8 Wychodzi 1592 kcal ... Polecacie jakąs stronkę do liczenia ? W sumie myślę że najbardziej wartościowe z tego liczenia jest zapisywanieco zjadam ... Musiałam zmienić podpis - przez zmianę wagi ... Sprawdzilismy wagi i okazało się ze dobra jest ta ktora więcej waży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Teraz bede się już ważyć jak należy - w pt i pon .... Pozytywne jest to ze w ciągu ostatniego miesiąca zmniejszyłąm o 1,7% poziom tłuszczu i o 0,2 % zwiekszyłam zawartość mięśni .. No i wody mam więcej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez niestety 72,9 ale wczoraj zjadłam chyba prawie 2tys kcal ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie zaszalałam - wręcz przeciwnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale widzisz znowu musze cie gonić i mam daleko bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cud, ze się nie podłamałaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Troche się podłamałam - ale wg obu schudłam już nieco ponad 7 kg i efekt tak czy owak widać
![]() ![]() Tak sobie myślałam o tym porównaniu ćwiczeń i efektów Mel B i Chodakowskiej ... Jednak Ewa jest lepsza - z Melką ćwiczyłam godzinę (dokładnie 65 min) a teraz robie 3-4 razy po 40 min skalpela i 2 razy 50 TG więc na czasie jestem solidnie do przodu bo ponad godzine ... A efekty są porównywalne . |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
U mnie waga spadła na równą moją podpisową: 107 kg. Jeszcze 8 kg i będę się cieszyć jak dziecko
![]() Przyznaję, że zjadłam dziś pół pączka po śniadaniu, które zostawiłam wczoraj ![]() ![]() Właśnie zostałam zapytana przez G. czego się obawiam. Odpowiedziałam, że mam dużo obaw, jednak nie precyzując jakich... Przecież nie powiem mu, że obawiam się o to czy w ogóle nam się uda cokolwiek stworzyć. Mieszkamy jednak 50 km od siebie, oboje nie pracujemy, z kasą krucho, a trzeba mieć choćby na dojazd. Wiadomo, że na razie nikt nikomu na chatę nie będzie się pchał, bo ja tym razem chciałabym z tym (i nie tylko) poczekać. Az kolei iść gdzieś na kawę w Poznaniu to solidny wydatek. Wczoraj włosy mi się zjeżyły jak zobaczyłam ile kosztuje mała, biała kawa. No ale co zrobić, zamówiliśmy. Poza tym, tak jak Izuś pisała, węszenie podstępu i podejrzenia, że na pewno nie chodzi mu o to, aby się zakochać czy coś. A ja naprawdę nie mam ochoty spotykać się z kimś dla zabawy i rozrywki, z nudów. Pewnie będę Wam jeszcze biadolić, aż się nie uspokoję i nie zostanę do końca przekonana o autentyczności sytuacji ![]() Po prostu tym razem jestem o tysiąc razy bardziej uważna i ostrożna niż kiedykolwiek indziej. Gdybym teraz zmarnowała taką szansę, to chyba bym umarła z wlasnej glupoty ![]() Na obiad bede robić w folii fileta z morszczuka, kaszę jęczmienną i marchewkę tartą z papryką. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
ogolnie Ty to chyba musisz porządnie w pupkę dostać za gadanie takich głupot
![]() ![]() A wiecie że na urządzeniu mojej dietetyczki moje BMR wynosi 1372 kcal? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
Cały czas upieram się przy www.ilewazy.pl
![]()
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja z tego korzystam - tylko co dalej ? Wklepujesz w exela? Chodzi o coś coby mi sumowało - bo po wczorajszych błedach w matematyce to ja chyba nie moge w słupkach zliczać ![]() Hmm mariamarysienka a jak to się ma do wyników z kalkulatoró netowych ? Ja mam prawie 1600 ale jestem 10 g grubsza i o ile pamiętam wyzsza (168) ... Bo jeśli pamiętam to ty jesteś niewysoka ? Wtedy na oko miałoby to sens - choć fakt że malutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
No jestem malutka, mam jakieś 162 cm wzrostu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie malutko ... Bo jednak wychodziłoby że jakieś 1500 powinno być - chyba że jest inny sposób liczenia np od wagi docelowej - choć to bez sensu trochę ...Ciężka sprawa z tą dietetyczką Twoja
![]() Ja rozważałam dietetyczkę w ten weekend ale stwierdziłam że dam sobie jeszcze miesiąc ... W sumie wygląda na to że 10 kg w 3-mce jest realne a to dla mnie akceptowalne tempo ... Więc w sumie nie bardzo widzę sens płacić ... No chyba że się nie uda i polegnę na tych wyliczeniach ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
Melduję 40 minut orbiego
![]() Poszłam śladem Ogolnie i postanowiłam, że może spróbuję zapoznać kogoś na jakimś portalu, no bo czemu nie? Spotkać się z nikim nie muszę. ![]()
![]() |
#2966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyne "ale" to tak jak wspominałam - czasem różne wartości B/T/W w produktach - ale to zależy od producenta, poza tym nie są to duże różnice, a jak Ci bardzo zależy, to można znaleźć odpowiedniki.. np nie ma serka "Twój smak" ale jeśli poza kalorycznością podaną na pudełku potrzebujesz go sobie wpisać do kalkulatora (tak jak ja :P) to ja np wklepuję zamiast tego zdaję się serek Almette jogurtowy czy coś takiego, ma bardzo podobne parametry ![]()
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Beatagr popieram i trzymam kciuki
![]() ![]() Mam za sobą skalpel, smarowanie, 2śniadania i policzenie kcal ... Teraz pakowanie, obiad i wyjazd ![]() A jakoże weekend sie zaczyna to Joanna kombinuje ![]() ![]() Jeśli to prawda - to żałuje że nie lubie wódki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatka Tylko się nie zniechęcaj kretynami, bo takich wszędzie pełno. I w necie i w realu. Ja korzystam z portali przeszło ponad dwa lata, ale mam nadzieję, że niedługo będę mogła się od nich uwolnić ![]() To znaczy obecnie mm profil tylko na badoo, wchodzę może raz na trzy dni, bo gęby wciąż te same, beznadziejne ![]() Jestem dziś wściekła! Zrobiłam rybę na obiad, przy wyciąganiu spadła mi i się rozchlastała na milion małych kawałeczków ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-08 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
Przychodzi przed chwilą babka z jakimiś klamotami na sprzedaż, ja otwieram, a ona czy jest mama
![]() ![]()
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie, to sympatia to poracha xD FurrySue, powiedz czy Twoj dawca ma kontakt z synem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.