![]() |
#2941 |
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Witam
![]() Dołączam do mamuś rehabilitujących. To znaczy dołączę, jak ustalę prywatnych neurologów i rehabilitantów, bo terminy są w Wawie.... na październik. I znów mam zaległości w wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie zakładam czapeczki. Biedaczek i tak jest cały zgrzany. Ubieram go tylko w bodziaka na ramiączka, dodatkowo włączam klimę w wózku - odsłaniam tył budy i zostaje tylko siateczka. Widzę, że coraz więcej mamuś wraca do nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam wypłacany macierzyński z zusu, nie pracuję już, to też muszę już coś do zusu składać? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idzimy 6 tyg po pierwszym Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a już jakoś nie czuje tych kg, przyzwyczaiłam sie ![]() Cytat:
![]() i dla Filipka
![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2945 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczepienie idzie się ok. 6 tyg. po pierwszym, czyli w sumie 12 tyg od narodzin ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za link ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My na szczepieniu bylismy, jak Krzyś po chorobie miał jeszcze końcówkę kataru i lekarka zezwoliła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba niedojrzałość języczka w krtani (?). Pewna nie jestem. Liczę tygodnie, co wtorek mamy kolejny, ale miesiące liczę od daty do daty ![]() No i witam się ![]() Dziś chyba darujemy sobie spacerek, ma być strasznie gorąco, a w parku owszem cień, ale nie za bardzo jest przewiew... Może jak TŻ z pracy wróci, to pójdziemy, zobaczę. Na razie na balkon będziemy się wystawiać, fajny cien jest ![]() Ale teraz Krzyś usnął na brzuszku, nie będę Go budzić, bo nie śpimy w sumie od 5 - brzuszek Go boli... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2946 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak w ogole to mój wczoraj miał 3mc i tydzien wiec mamy porownanie 2 kg róznicy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam rabat 4 %!!!! i prezent do odbioru w rossmanie ![]() ale bez sensu ze 3 mc trzeba az czekac na kolejny
![]() |
![]() |
#2947 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I fakt, oby rocznik się zgadzał! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2948 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki ma wtedy wyraz twarzy zacięty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w dzień ... hm ciężko mi go odłożyć (jeśli zaśnie przy cycu) tak by się nie obudził ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kciukasy za lekarza! Cytat:
![]() ![]() hehehe u nas też balkon nie proporcjonalnie "wielki" do mikro-mieszkania ![]() ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki!!!! Nienawidzę tej pogody. Serio. Spacer o 8ej, wytrzymałam do 10ej. Dla mnie koszmar. W parku nawet ciut chłodniej, ale stada komarów mnie dobijają. Kupiłam moskitierę Maluszkowi, ale jak go karmię, to skupiam się tylko na tym, żeby coś go nie obsiadło ![]() ![]() Marzyłam o wakacjach u mamy - na wsi, ale robactwo mnie chyba wykończy. Nie tyle, że się boję (Lunka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
My w trakcie wizyt u lekarzy. Wczoraj pediatra prywatnie dzis kardiolog i echo serca i krotkie ekg. Wszystkie zmiany w sercu sa fizjologiczne i nie wymagaja zadnych interwencji. Kontrola za pol roku. Ale nie przybiera na wadze Jakub... bylo podejrzenie ze moze to miec zwiazek z sercem ale u niego nie ma zwiazku wg kardiolog. Takze od dzis mm idzie w ruch ale HA bo ja na diecie bezmlecznej.
Wlasnie, Luna ciebie to moze zainteresuje. Pediatra powiedziala ze poki nie ma stwierdzonej alergii u dziecka na mleko krowie to dieta matki bez skrajnosci czyli maslo na kanapce jest ok tak samo normalne pieczywo czy smietana w zupie bo to sa mininalne ilosci. Wszystko z umiarem. Do tego wszystkiego mezowi nawalil samochod jak mielismy jechac do pediatry i od wczoraj tarabanie sie z dzieckiem moim gratem. Jak musialam dzis przypinac fotelik pasami na tylnym siedzeniu 3-drzwiowego samochodziku to nie zaluje ani zlotowki wydanej na baze do fotelika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Eluska - ja ciuchy w ciuchlandach kupuje ale te co dostalismy to smyk, h&m i ostatnio tesciowa odkryla jakas hurtownie odziezy z tanimi (w porownaniu ze smykiem czy innymi) ciuszkami ktore sa ok. Jakbym chciala nowki kupic to polowalabym albo na promocje w sklepach albo na targu kupowala. Dla mnie normalne ceny w sklepach sa zabojcze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-06-20 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Ahaha tozesmy sie dogadali - ja o kupie ty o masci
![]() Pani - a tam 7 jutro jade do zanjomych znaczy sie Lecem Samolotem z Milusiem wiec licze na jakiegos grilla ![]() Co do chrumkania - tak jaks Sorce pisala, dzieci do 3-4 maiesiaca maja miekka tchawice - krtan, jak zwal tak zwal i dlatego czasami chrumkaja. Ale z biegiem czasu ona twardnieje i chrumkanie ustaje - moj tez chrmhkal ale slysze ze juz coraz rzadziej mu sie to zdarza. Poszlam do sklepu - panty oddalam, znaczy sie butelki. I mialam az cale 50 nok haha. To nie zmienia faktu ze jak jutro zapalce sa busa na lotnisko Nic mnie nie zostanie - ale moze jutro juz 21 to macierzysnkie przyjdzie ![]() Mlody usnol w foteliku ja spaceruje od przystanku do przystanku - bo mam jeszcze 20minut czekania eh - damy rade. Wazne ze pogoda ladna ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brawo za serduszko!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do komarów, to byłam ostatnio w lesie z młodym i zauważyłam, że o dziwo na mnie siadają, na chłopie też a na młodym nie... nie wie czy na tym etapie nie jest to kwestia tego że takie dziecko się nie poci i nie przyciąga tak jak my? Bo się nad tym zastanawiałam.... muszę poczytać ![]() Cytat:
Dziś przyjemnie, przewiew w domu, ja zrobiłam sobie ricore z mlekiem i lodem, czytam dzienniki Gombrowicza zakupione wczoraj, a młody śpi na brzuchu najedzony po pachy ![]()
![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Sorce ja juz mojej siostrze wisze 15tys nok haha ( za czynsze jakie mi placila, jak nie mialam kasy od szefa i Navu ) - nie chce naszarpywac jej dobrego serca - wazne ze Miliano ma wszystko co mu potrzeba - a mi yhmm moze uda sie w koncu schudnac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My, tzn mój Maksio, też bardzo mało przybiera na wadze, tzn jutro idziemy do pani doktor na wizytę i kontrole wagi, od 2 tygodni karmimy mm więc mam nadzieję, że już waga podskoczyła. Karmimy sie też HA ze względu na moje alergie i stwierdzone z obserwacji, że mały mleka krowiego nie toleruje. Ja daje NAN, ponoć to najgorsze w smakowo mleko (tak mówi położna) a mój Maksio wcina aż mu się uszy trzęsą ![]() Wczesniej próbowałam dokarmiać Hipp-em (ponoć najsłodszy i najlepszy w smaku), ale nie HA i za nic w świecie nie chciał tego jeść. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam na kawusie i muffinki truskawkowe z kruszonka migdalowa
![]() ![]() o takie: http://www.mojewypieki.com/przepis/m...lowa-kruszonka ![]() pozarlam juz 4 ... : ![]() ![]()
![]() |
#2956 |
Kniaginia
|
Sorceresss, nie wiem, czy w końcu wstawiłaś fotkę, bo jeszcze nadrabiam, ale z opisu łazienka bardzo ciekawa.
nestelle, Malpka, strippi, cudowne dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2957 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Bylam przed chwilka na 30min po zakupy na bazarku i jest cieplo, ale wieje wiaterek lekki i dalo sie zniesc jakos... wczoraj wyszlam o 17 i umieralam!
A ja dzis upieke ucierane z truskawkami ![]()
![]() |
![]() |
#2958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie ta hurtownia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2959 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip cudny! a co do teścia- to nie zdziwilo mnie bzykanie zbytnio, ale to że na macie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u nas najpierw był katar i sciągałam, co prawda męczace to było ale pokaźne gluciory wychodziły, teraz też nieraz chrumknie czy kicha- ale nie robię nic- sama wiem po sobie że nieraz sie kicha czy ma się wysuszoną śluzówkę bez kataru Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2961 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Kupujmy !!!
http://pantuniestal.com/sklep/mleko/#.UcL6epxwXDk
![]() |
![]() |
#2962 | ||
Zakorzenienie
|
odwazna jestes
![]() ![]() u mnie jest wtedy taka patelnia, że aż mi niedobrze na samą myśl ![]() Cytat:
matko jaki high life. a ja plac zabaw na podlodze, wiatrak chodzi, dziec sie drze, ja spocona jak swinia, a jedyna lektura to "Ksiega dzwiekow"... choc wczoraj pierwszy raz usiadlam na spacerze ![]() ![]() ![]() aaaa! bede sie toczyc. mama-kulka... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
tak szybko sie robi bo masę akurat zrobiłam z serków homo z galaretką i pokrojonymi truskawkami, na wierch też pokrojone truskawki i zalane galaretką, takie samo jak wrzucałam ostatnio fotkę, ale pyszne jest i takie leciutkie to ciacho
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- lece obiadek nastawiać dziś serwuję kluski z dziurką, filet z kurczaka i sałatę ze śmietaną ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |||||||||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużo ma włosków, i oczy jakie duże! Cytat:
Róża zaczęła zauważać swoje stopy jak ją przewijam i podnoszę pupę z nogami ![]() ![]() Oballa chwyta raczej bezwiednie, choć dziś próbowała dostać się do tej przezroczystej kulki z małymi kuleczkami wewnątrz, więc wsadziła całą łapę do oballa. Cytat:
![]() Z tym odginaniem to nie wiem - ja przez to odginanie głowy o 90 stopni dostałam skierowanie na rehabilitację. No ale nie tylko dlatego w sumie. Cytat:
![]() My też i zalecenie zrobienia usg główki. Cytat:
![]() Oj, leci, leci. ![]() Rozłożyłam pierwszy raz matę dla dziecka. Ale się jej spodobało ![]() A, nie pisałam Wam, że moje dziecię zepsuło zabawkę. W dodatku mam dowód w postaci nagrania ![]() Poza tym ja nie wiem co z tymi przewijakami? Jak wy przewijacie swoje dzieci? mam tradycyjny przewijak na 70 cm i już Róża mi się na nim nie mieści. Układam ją po przekątnej. Ubranka to też jakieś różne produkują, skoro jej body 74 założyłam i leży jak ulał, a tak to nosi 68. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu przeciw żółtaczce, która ponoć jest bardzo bolesna, nawet dla dorosłych. Dzieci zawsze ryczą. Moje też żałośnie płakało, ale ja byłam twarda. Choć babka, która szczepiła, zachowywała się tak, jakby tylko czekała, aż ja się popłaczę ![]() Różak wazy 6,5 kg, czyli wciąż jest w górnej granicy normy. Nie zacytowało mi - Moderna, świetne zdjęcie synka! ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() Mam znajomą, która od dawna nie karmi, a wychodzi z pracy godzinę wcześniej. Nikt tego nie sprawdza. Ponoć przepisy o przerwie na karmienie interpretują tak, że przyjmuje się karmienie przez max. 18 miesięcy i na tyle pracodawca pozwala. Ale tak naprawdę w każdym zakładzie pracy może być inaczej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2965 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak Kronos ? wiem dopiero zaczełas ale ciekawie sie zapowiada bo ja mam w planach kupno ....? ożesz ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() 2. jak zepsuła zabawkę ![]() 3 . Roch sie miesci na przewijaku (teraz pytanie czy Roszek taki mały czy przewijak taki duzy ![]() 4.a zółtaczka jest obowiązkowa ? kazdy robi ? czy jest w tych pakietach płatnych ? juz sama nie pamietam ..... Biedna Róza ![]() ![]() ja dzisiaj zakupy takie spożywcze .... o matko ile ja musze kupowac dla nas ... tyle osób -rodzina bardzo zdżarta = tony jedzenia ,a jak to nosic jak mama jeszcze wózek ? ![]() no nic, syn starszy ma trening piłki (juz widze -mokry jak szczur ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2966 | |
Zadomowienie
|
Witam, trudno przeżyć te upały
Cytat:
![]() ![]() Ja mimo wszystko, poprosiłabym siostrę o pomoc, koniecznie.
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-06-20 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!!!
![]() Staram sie na bieżąco podczytywać, ale ciężko z czasem. U nas znacznie lepiej, mały drzemie więcej w ciągu dnia, także mam trochę czasu dla siebie. Karmię nadal piersią, niestety wieczorami mały rzuca się przy piersi, więc w ruch musi iść mm, ale przynajmniej jest zadowolony, ja zresztą też. Muszę jedynie wieczorkiem odciagnac pokarm - udaje się 120 ml wyciągnąć z dwóch także na jeden posiłek dla małego mam. Wczoraj byliśmy na szczepieniach - mały popłakał chwilę ale dało się go uspokoić. Waży prawie 5kg - jakoś wydaje mi się, że dużo. Dużo fotek się pojawiło ostatnio maluszków, wiec i ja wrzucam mojego Kubcia ![]() ![]() I tak jak corka_rosy napisała - zachwycam się każdym dzieciątkiem teraz, są tak różne, takie malusie i słodkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- a u mnie 13.07 ![]()
![]() |
![]() |
#2969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze FAJNIE by bylo - jakby sie dalo przeslac przez Lacza - a tak to tylko smakiem sie trzeba obejsc ![]() - NO ALE ZROBILAM SE BUDYN i sie udal ![]() oj tam oj tam - z glodu nie umieramy - wiec nie jest zle - nie moge narzekac, bo inni maja gorzej i tez daja jakos rade - staram sie byc silna, w koncu mam dla kogo - taka mala ''lekcja'' zycia Cytat:
![]() a moj dzis odkad wrocilismy ze spaceru - pokazuje na co stac jego pluca - chyba cale Bergen go slyszy - no nic nie daja sie za olere uspokoic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawa za budyń ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Pochwalę się. Byliśmy dzisiaj z Kingusią na kontroli bioderek, po 3 m-cach. Pan doktor dyktował pomocnicy co ma pisać, aż zapytała:"takie symetryczne?". Idealne bioderka ![]() ![]() Do następnej kontroli (w 6 m-cu, jak zalecają plakaty itp.) nie musimy, zbędne wg doktora.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.