|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#2941 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 1 285
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
R (chc schudn望 ok. 10 kg)
1: owsianka (suszone morele, rodzynki, p豉tki owsiane g鏎skie i j璚zmienne, migda造, s這necznik) z mlekiem 1,5%. 2: 3 sztuki macy i dwa kabanosy drobiowe 3: zupa cebulowa - du瘸 porcja 4: dwa jajka z ketchupem, pomidor Nie lubi za bardzo mi瘰a, czy mog na obiad je嗆 tre軼iwe zupy warzywne? Na przyk豉d krem kalafiorowy, broku這wy, jarzynow, krupnik? |
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 363
|
U:
1. jaglanka na mleku ry穎wym z jajkiem, malinami i jagodami 2. pieczona 獞iartka z kurczaka, fasolka szparagowa, pieczone ziemniaki 3. sma穎ny filet z pstr庵a, buraczki, roszponka na deser: kakaowy aramantus z suszonymi daktylami 4. bu趾a 篡tnia z mas貫m, jajkiem na twardo, og鏎kiem kiszonym i pomidorkami |
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 172
|
czyzby tu by這 jakie grono wzajemnej adoracji ?
ile razy probuj uzyskac jakiejs odpowiedzi, nie uzyskuje jej.. s tez inne osoby ktore s notorycznie "olewane" ale polemika nt osob z ed i innymi zaburzeniami kt鏎a moim zdaniem jest zbedna, czesto ma tu miejsce Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2014-01-05 o 20:28 |
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 315
|
Cytat:
![]() Co do owsianki Kochana to zale篡 jak j tolerujesz na noc
|
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
r z dzi, 郾iadanie p騧no bo p騧no wsta豉m
10;30 owsianka(5造瞠k)z 造磬a manny, 造磬a mieszanki studenckiej, pasek czekolady gorzkiej, 3 造磬i wiejskiego, 5 造瞠k p豉tk闚 kukurydzianych, 造瞠czka cukru 14;30 po szklance ugotowanego makaronu pe軟oz. do miski roso逝 i do dw鏂h skrzyde貫k, og鏎ek kiszony, troch sur闚ki z kapusty, chlust sosu jogurtowego 16;30 koktajl: 2 szklanki truskawek, szklanka mleka, 造磬a mieszanki studenckiej 18;30 ma豉 bu趾a z pestkami z mas貫m, domow drobiow kie豚as, pomidor, og鏎ek 獞iczenia 60minut 20;15 jajko sadzone, p馧 szklanki makaronu pe軟oz. pomidor, chlust sosu jogurtgowego oko這 1800kcal Edytowane przez cukierkowa1 Czas edycji: 2014-01-05 o 20:49 |
|
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 521
|
Moje 'R' planowane na jutrzejszy dzie w pracy
好iadanie: w豉郾ie zapakowa豉m do s這ika owsiank nocn: 3 造磬i p豉tk闚 g鏎skich, 造磬a otr瑿闚 pszennych, 1,5 造磬i amarantusa, 造瞠czka syropu z agawy, mleko, jagody goji, orzechy laskowe, jutro do這輳 na wierzch 2 造瞠czki domowej 郵iwki w czekoladzie II 好iadanie: jab趾o, twaro瞠k z og鏎kiem Obiad: kotlet mielony (zamiast bu趾i mielone siemi lniane) z cebulk i pieczarkami w 鈔odku, do tego sa豉tka na ciep這 z fasolki szparagowej (z pra穎nym s這necznikiem roztartym w mo寮zierzu z czosnkiem) skropione olejem z orzech闚 laskowych Kolacja: kapu郾iak wege (tak si zastanawiam czy to dobry pomys, ale pewnie nie b璠 mia豉 czasu nic innego zrobi)
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zauwazy豉m 瞠 s逝zy mi niesamowicie taka kolacja
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no to smacznego ;D dziwi mnie troch takie popadanie w paranoj: na 郾iadanie koniecznie owsianka, na kolacj bia貫czko itp. dieta to bardzo indywidualna sprawa i przede wszystkim ma by przyjemno軼i a nie tortur 疾by nie by這 OT moja dzisiejsza leniwa R: 郾: jaglanka na mleku z suszonymi morelami i s這necznikiem 2 郾: gofr pe軟oziarnisty z twaro磬iem (twar鏬, jogurt naturalny, cukier waniliowy) i mandarynk ob: tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami (sa豉ta lodowa,pomidor,kukurydza) i sosem jogurtowym kolacja:2 kromki razowca z sa豉tk z makreli. Jab趾o
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i w moim przypadku przy niedoczynnosci i hashi to nie koniecznie wskazane kiedy rano przyjmuje hormony a pozniej 豉duje w siebie owsianke z otrebami i zamiast miec idealne wchlanianie ja usuwam to z organizmu, dlatego ta zmiana na kolacje. Raz ze mnie ciepla owsianka po calym dniu poza domem kiedy zmarznieta wracam, rozgrzewa a dwa to syci bradziej niz bia趾owa kolacja no i po trzcie chyba dopiero po calym dniu jest co oczyszczac z jelit a nie z rana?
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobi軼ie nie przepadam za owsiank, a ju na noc to wiem 瞠 by豉by tragedia za ci篹kie to to dla mnie, za mocno mnie zapycha i "zm璚zy豉bym si" trawieniem tego zamiast odpoczywa we 郾ie
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po takiej kolacji czuje sie milion razy lepiej niz po bia趾u, po ktorym czuje sie zapchana i zakorkowana na maksa, czyli dokladnie tak jak Ty po owsiance |
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R zaplanowane na jutro
![]() 7:00- kromka chleba razowego, troszk mas豉, pol璠wica ze szcz窷liwej 鈍inki (w豉snej produkcji), pomidor, papryka 10:00 - owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, po 造盧e: p豉tk闚 篡tnich, siemienia lnianego, sezamu), 造瞠czka miodu, 5 郵iwek suszonych, oko這 10 sztuk orzech闚 nerkowca 14:00 - 40gram ry簑, pier z kurczaka, du瘸 ilo嗆 warzyw na patelni 40minut 獞icze cardio 17:30 - 2 tosty z mas貫m orzechowym i bananem 20:30 - 150 gram lekkiego serka wiejskiego wymieszanego z pokrojonym pomidorem, papryk i cebulk oceni kto? Od razu zaznaczam 瞠 posi貫k numer 1 jem przed prac, troch na si喚 bo nie odczuwam g這du tak rano i jem z rozs康ku wi璚 moim g堯wnym 郾iadaniem jest w pracy posi貫k numer 2 |
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 016
|
Cytat:
Ty nie studiowa豉 przypadkiem geodezji? Tak mi si cos kojarzy z w徠ku agh-owskiego
|
|
#2954 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego robi tak lekk 瞠by mi sie w brzuchu nie kot這wa這. No i mam na mysli lekk bo nie dodaje zadnych orzech闚 bo mi nie s逝膨 zupelnie, s dla mnie za ci篹kie A wiem ze niekt鏎zy 豉duj do owsianki, orzechy owoce, nabia - mi taka forma nie odpowiada.W ciagu dnia jem ok 1200kcal, stosunkowo ma這 bo ma這 sie ruszam i prac mam siedz帷
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Druga sprawa - nie b鎩 si je嗆 wieczorem normalnego posi趾u, nie zaszkodzi Ci
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
~ pytanie OT: @ owsianki: mam spore skoki cukru, chcia豉bym obni篡 IG owsianki.
Zawsze wybieram p豉tki owsiane gorskie, wsypuje je na gotujace sie mleko 2% (mleko 鈍ie瞠, nie uht) i gotuje 2 min, sa jeszcze twardawe wtedy, przelewam do miski, sypie orzechy, bakalie wkrajam owoc i dodaje twar鏬. Zastanawiam si, czy IG nie bedzie ni窺ze jesli ugotuje ja na niewielkiej ilosci wody a mleko (pogdrzane) dodam na koncu? W przypadku gotowania p豉tk闚: wrzucac je na wrz帷e mleko/wode? A mo瞠 w ogole nie gotowac tylko zalac woda (ciepla/zimna/wrzatkiem?) |
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtym roku odchudza豉m si od sierpnia, jedz帷 naprwade racjonalnie, z solidnymi kolacjami, schud豉m kilka kg dos這wnie kilka a dieta trwa豉 5 miesiecy, plus treningi. Stad decyzja o ograniczeniu kcal i ubozszych kolacjach. Nawet si lepiej czuj po nich, wstaj bardziej wypocz皻a. Poprostu widz 瞠 mi s逝膨. Jak jem wi璚ej poprostu nie mam si wtedy, jestem obciazana oci篹a豉, ospa豉. |
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
Wpisz jutro ca這dzienny jad這spis, wtedy 豉twiej b璠zie co wywnioskowa
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) - odczeka ile czasu? i dopiero zala cieplym mlekiem i doda orzechy/bakalie. Na surowo chyba nie da si je嗆 p豉tk闚o g鏎skich, a jesli gotuje je 3 minuty to sa lekko rozgotowane, co by bylo gdybym gotowala przepisowe z opakowania 5 minut moge sprobowac pogotwac je 2 minuty i zobacze jak na mnie dzialaja i nie dodam owocow.. Bo strasznie mi skacze cukier po opcji: platki wrzucone na gotoujace sie mleko, gotowanie na duzym ogniou 3 minuty pozniej jeszcze z 5-10 minut mija zanim zaczne jesc wiec one dodatkowo namiekaja..... i dodaje jeszcze owoce lub jem je po owisance. i cukier siuuuuuuuuuuuup. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-01-05 o 23:13 |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalewam je tylko jogurtem naturalnym, chwil mi瘯n i s ok. Ale wracaj帷 do IG to p豉tki og鏊nie nie s najlepszym wyborem, maj okrutnie wysokie IG, mo瞠 spr鏏ujesz kasze? Np. jaglana jest pyszna a ma odrobin ni窺zy IG ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- No i wybieranie i niestety lekkie ograniczenie owoc闚 zw豉szcza tych o wysokim IG
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam to co planuj na jutro
![]() S: jajecznica z dwoch jaj, na 造zce oliwy ev plus dwa pomidory i porcja oliwek 2S: banan i jogurt naturalny z wapniem 250g O: ry br您owy ugotowany z mieszanka chi雟k na patelnie, wszytsko na oliwie K: mleko, otreby owsiane, siemie lniane |
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 016
|
Cytat:
![]() A leczysz si jako na t tarczyc? Moze leki spowolni造 metabolizm. Uprawiasz jaki sport?
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze podliczy豉m faktycznie wyszlo 1100
![]() O ile zwiekszyc kalorycznosc do 1300-1400? Cytat:
![]() Jasne 瞠 si lecze, mysl ze leki uratowa造 raczej moj metabolizm. Sportu nie, ale staram sie cwiczyc i to dosyc intenyswnie w domu robie jakies cardio i chodz na fitness, a wraz z NR s kolejne postanowienia
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba, ze jest lato ![]() Chociaz fakt, surowe platki pewnie sa zdrowsze.. Dla IG wazne jest to ogolnie mowiac, zeby platki byly jak najbardziej twarde, hm. Ale jak zaleje wrzacym mlekiem to chyba tez wzrosnie IG :/ A dodawanie twarogu? Bo podobno im wiecej bialka tym ni窺ze IG sie robi. Owoce zwykle jem PO zjedzeni owsianki: cytrusy teraz najczesciej ![]() A kasza jaglana no hm musze kiedys sprobowac.. ale tak samo trzeba ja gotowac itd.. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-01-05 o 23:39 |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przy gotowaniu po prostu nast徙i to szybciej i intensywniej bo wysoka temperatura b璠zie si utrzymywa豉 troch d逝瞠j Tak, twar鏬 i og鏊nie bia趾o i t逝szcze spowolni proces trawienia i wch豉niania ale... cz瘰to si zapomina o tym 瞠 poziom cukru ro郾ie tak瞠 po posi趾ach bia趾owo-t逝szczowych tyle 瞠 z lekkim op騧nieniem Tak瞠 wszystko sprowadza si do umiaru i obserwowaniu samego siebie. Musisz po prostu pr鏏owa r騜nych kombinacji i w ko鎍u znajdziesz to co powoduje najmniejszy skok cukru i jednocze郾ie Ci smakuje Trzeba ale sama w sobie ma ni窺zy indeks
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() owszem masz racje studiowalam geodezje
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 066
|
Dzi瘯uj
Chcia豉bym zrzuci 8kg, z 73 na 65kg przy 168cm wzrostu.R z dzisiaj: I. Zapiekanki z chleba z pestkami dyni (58g) z koncentratem pomidorowym, szynk (50g), kukurydz (造磬a) i serem cheddar (22g) + sa豉ta z pomidorem i 造磬 jogurtu naturalnego ma豉 kawa z mlekiem nies這dzona kilka pistacji II. 安ie篡 這so w璠zony (ok. 200g), 1/3 torebki br您owego ry簑, og鏎ki po chi雟ku (w sosie sojowym, occie ry穎wym i oleju sezamowym, ten ostatni w ilo軼iach 郵adowych) III. Fasolka szparagowa (ok. 300g) z sosem pomidorowym z dodatkiem oliwy z oliwek 3 mandarynki IV. Du瘸 miska zupy pomidorowej (z marchewk, pietruszk, selerem, kalarep, porem i cebul) z makaronem (ok. 2-3 造磬i ugotowanego) Jako mnie tak na pomidory dzisiaj wzi窸o.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-01-06 o 01:51 |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

dieta to bardzo indywidualna sprawa i przede wszystkim ma by przyjemno軼i a nie tortur