![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Beautifullie super, ze w domu juz
![]() ![]() teQiba ja bym poszla na kolejne usg. wiedzialabym jak jest dziecko ulozone, jak sie miewa ilosc wod, jak sie miewa lozysko, ale to ja. mam usg co miesiac i przywyklam do tego, wiec na koncowce tez bym chciala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ja też mówię klientom często, że coś tam poszukałam, napisałam gdzie trzeba i jest ![]()
![]() |
#2943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2944 | |||||
Zadomowienie
|
Ludzieee, prasuje te ciuszki... Każdy potem trzeba wywijać na prawą stronę, składac, układać na półce. Może do końca tygodnia się wyrobię
![]() Cytat:
![]() Bebe, moja się też mnie w tym temacie nie słucha. Po dojrzeniu rozstępów wczoraj nie jadłam nic słodkiego, a dzisiaj już jestem po snikersie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Dodam, że waga to nie wszystko. Obwód główki w tej chwili to ok 37 cm, czyli tyle ile ma przeciętnie dzidziuś w 40 tygodniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czad ![]() teqiba uważam tak jak dziewczyny. Jeżeli bardzo się niepokoisz i masz pieniądze to zrób sobie tą przyjemność i idź na USG ![]() Zresztą uważam, że powinni ci je zrobić na nfz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
ale super
![]()
#2949 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ano ![]() Dziękuję dziewczyny za opinie - to się zapiszę, chociażby faktycznie po to żeby dowiedzieć się jak jest ułożony ![]() Masz rację Elunka - i tak mam sporo oszczędności przez to, że chodzę na ten nieszczęsny NFZ ![]() Pewnie się powtarzam, ale jeżeli kiedyś zdecyduję się na drugą ciążę, to NFZ będę omijała szerokim łukiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piotruś chyba zwariował w moim brzuszku. Wczoraj leń nie chciał się ruszyć, dziś chyba mi rozerwie wnętrzności. Ale już wolę jak mnie rozrywa ![]() martyna141 jesteś tak wysoko w ciąży, że twój tż chyba oszalał że idzie się doprowadzić do takiego stanu! Przemów mu do rozsądku i daj w kość żeby zrozumiał, że w każdej chwili możesz zacząć rodzić a on zostanie na resztę życia z myślą że był wtedy wstawiony. Przepraszam, że tak pouczam, ale skoro już napisałaś to musiałam wyrazić swoje zdanie. Ja bym mu teraz dała popalić ![]() ![]() Ela87 jak ja słyszę głupoty w stylu tego co przekazał ci tż to mi się śmiać chce. Głupi ludzie byli, są i będą ale ty masz za dużo oliwy w głowie,m żeby brać to do siebie ![]() Trisdom za wizytę ![]() elunka88 to co powiesz na przyszłe rokowania co do kolek Piotrusia, skoro kupiliśmy mu taką podusię i takiego królika ![]() ![]() http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2015.18.01.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2015.18.09.jpg nawet mój mąz który ciągle krytykuje bobaskowate ciuszki dla swojego małego syncia, nie miał nic przeciwko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zadomowienie
|
Przy cc dygam, że będę miała jakieś ch.lerne zrosty, że operacja może się nie udac, tej endometeiozy, o której wspominala Trisdom
![]() ![]() Do d.upy to wszystko,idę poryczec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2952 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę, że wyniki badań masz podobne do moich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
Teqiba, też bym zrobila prywatnie jeśli możesz wydać takie pieniążki. Np wiking ułożył się w ost chwili glowkowo, o czym nie miałam pojęcia. O ilości wód też dowiedziałam się w 36.tygodniu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Tylko Wy mnie rozumiecie - bo jak zapytam mamę to ona oczywiście rozwodzi się nad szkodliwością, a TŻowi to jak zwykle wszystko jedno - dlatego myślę, że jesteście zarówno głosem rozsądku jak i rozumiecie jak to jest się denerwować ![]() Cytat:
A nawet jeżeli to zakładając najczarniejszy scenariusz to wolałabym żeby z brzuchem było coś nie tak niż z kroczem - ale to ja... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Chyba mnie dziś hormony dopadly, jestem spanikowana i zrezygnowania. Nawet tel nie odbieram. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2959 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-01-29 o 14:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poprasowałam trochę ale juz mam dość. Jutro kolejna kupka mnie czeka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, że zamawiałyście kocyki z womaru, ale są dwa rodzaje w tych samych kolorach,wzorach 100% bawełna i bawełna z akrylem. Które zamawiałyście, czym się różnią oba? ten z akrylem jest cieplejszy, grubszy? Ja się w ogóle na materiałach nie znam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.lamillou.com/shop/angels-...babuszki-szary nie zamierzam stosować poduszek, a dzięki temu głowa dziecku nie lata na boki, w szczególności jak siedzi w foteliku. Znajoma podkładała dziecku jakieś rzeczy pod szyjkę bo strasznie mu główka dyndała. W wózeczku też się przyda, bo bedzie amortyzowałą drgania- główka leży zupełnie płasko, a boki ją podpierają. Poza tym jest ładnym gadżetem któremu nie mogliśmy się oprzeć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarze roznie, cc nie traktują jak zuo, ci w szpitalu mówią, że oczywiście wszystko ma swoje wady i zalety i tylko ja mogę zdecydować. Moja ginka mówi, że taka duża różnica w wieku dzieci to jakbym była pierworodka, że dziecko jest po prostu duże i mimo, że nie chciała zdecydowac, to potwierdzila, że jednak by zaproponowała cc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2965 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakby co to lec na IP. Ale od wypadniecia tego czopa to jeszcze mija sporo czasu do porodu...chyba... 3mam kciuki zeby wszystko się unormowalo ![]() Cytat:
O pamietam jak zakuwalam chemię do sesji. Współczuję. Wytrwałości życzę ![]() Cytat:
Ja też ostatnie będę miała w 32 tc i jeśli coś od tego momentu mnie zaniepokoi to zafunduje sobie w 36 tc jeszcze jedno a jeśli nie to daruje sobie. Teraz na prywatnym USG powiedziano mi że juz nie będzie potrzeby robić kolejnego. A dodam że tam chodzę tylko na USG. Fakt faktem że co 2tyg. będę miała KTG. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z womaru ten 100%bawełna. Potwierdzam słowa Side po praniu się zmienił, nie jest już taki fajny jak przed, mimo, że prałam ręcznie i nie wykręcałam mocno. No ale nie jest źle Kobiety poczyniłam ogromne postępy-chyba się dziś spakuje do szpitala! tzn to co mam, bo czekam na staniki do karmienia jeszcze i recznik musze wyprac. Szał! zwłaszcza, że już dawno to powinnam zrobić Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-01-29 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
:O ja miałam usg w 8tc, 23tc i dziś w 32tc mam ostatnie. Ani razu nie badano tętna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To teraz mi rozjaśniłaś umysł, a ja się głowiłam czy to jakaś przytulanka dziwna czy co ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za opis odnośnie kocyka, skoro nie jest aż taki och i ach to się zastanowię nad wersją z akrylem, albo jakimś zupełnie innym kupionym na mieście. Z przesyłką wyszłoby ok 35 zł więc może uda mi się bawełniany kupić do tej ceny w większym rozmiarze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A teraz Was zaszokuję jeszcze bardziej - on tętna nie bada, ale w kartę ciąży tętno wpisuje ![]() To samo z ciśnieniem - zawsze prosiłam pielęgniarkę przed wizytą żeby mi zmierzyła, a raz stwierdziłam że zobaczę co ten lekarz zrobi - oczywiście ciśnienia nie zmierzył, a w karcie wpisał 110/70 ![]() Patrzę zawsze na te pacjentki w poczekalni i zazdroszczę im tego, że nawet nie wiedzą co nam ciężarnym się należy - ja to wiem i szlag mnie momentami trafia ![]() To się wygadałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.