Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 14:04   #2941
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Beautifullie super, ze w domu juz teraz to juz donosisz

teQiba ja bym poszla na kolejne usg. wiedzialabym jak jest dziecko ulozone, jak sie miewa ilosc wod, jak sie miewa lozysko, ale to ja. mam usg co miesiac i przywyklam do tego, wiec na koncowce tez bym chciala.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:04   #2942
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziewczyny - potrzebuję rady

USG miałam:
- 5 tc (pryw.): pęcherzyk
- 7 tc (pryw.): serduszko
- 13 tc (NFZ): USG genetyczne
- 15 tc i 16 tc: dwa badania USG w szpitalu
- 21 tc (NFZ): USG połówkowe
- 26 tc (pryw.): USG 3d
- 32 tc (NFZ): USG III trymestru

i z tego co lekarz mówił, więcej USG nie będę miała przed porodem - poszłybyście jeszcze raz prywatnie gdzieś 36-37 tc, czy już sobie darować? Przypomnę, że mój lekarz nie bada tętna płodu na wizytach...

W sumie nie sądziłam, że aż tyle tych USG mi się uzbierało I nie wiem czy uzbroić się już w cierpliwość aż do porodu, czy skoczyć ostatni raz dla spokoju ducha?
Ja bym poszła tym bardziej, że i tak część miałaś na NFZ więc koszt duuuuużo mniejszy niż np. u mnie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Witajcie :-* wybaczcie ale nadrabiać teraz nie będę :/

Wróciłam w poniedziałek ze szpitala ale chodze jeszcze jak zombie heh. Waga mojego malego w 31tc 1635 myślę ze nie ma źle

Gratuluje wszystkich udanych wizyt :-*

Wysłane z telefonu...
Witaj!!!! Cieszę się, że jesteś w domu! Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Mój Tż podjął nową pracę od początku listopada i babeczka z kadr załatwiła mu ubezpieczenie grupowe bez okresu karencji zobaczymy czy rzeczywiście dostanie pieniądze
Nie wierz w to, że ona to załatwiła jeżeli tak była zawarta umowa, że nowe osoby nie mają karencji to dostanie kasę, a jak była zawarta inaczej to ona jedna by nic nie załatwiła
Ale ja też mówię klientom często, że coś tam poszukałam, napisałam gdzie trzeba i jest

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:08   #2943
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
CAYENNEONA ja bym chyba przy wadze małego powyżej 4kg zdecydowała się na cc. Ale ja to strach jestem

Ja też jestem cykor. Szacują ponad 4 kg, bo 3900 ma teraz, a zostalo do terminu równo 3 tygodnie. W ostatnim tygodniu, choć oczywiście te pomiary nie są dokladne, młody urosl o ok 150 g. Średnio dawaloby to dobre 4300. Bije się z myslami, a to doprowadzi mnie za chwilę do depresji, już dziś parę razy ryczalam. Boję się, że mnie dziecko porozrywa z przodu i z tylu, że nie będę miała później udanego życia seksualnego, że w czasie sn może się zaklinowac... ;-((((

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:09   #2944
mmhym
Zadomowienie

Ludzieee, prasuje te ciuszki... Każdy potem trzeba wywijać na prawą stronę, składac, układać na półce. Może do końca tygodnia się wyrobię

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki,
przepraszam za nieodzywanie się ale od wczoraj słabiej się czuje, nie mogę nic zrobić w domu tylko leżeć bo zaraz brzuch twardy i napięty i brakuje mi oddechu, ale dzisiaj mam wizytę u lekarza po południu i się dowiem co i jak

Bebe, moja się też mnie w tym temacie nie słucha. Po dojrzeniu rozstępów wczoraj nie jadłam nic słodkiego, a dzisiaj już jestem po snikersie Mam słabą silną wolę w tej ciąży Poza tym, ja widziałam, że wyglądasz kwitnąco, więc...

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
się pochwalę worek z bejbikami 2014 w rodzinie się wczoraj rozwiązał kuzynka męża urodziła wczoraj córę nie wiem jeszcze ile waży i jaka duża, ale najważniejsza, że zdrowa i wszystko jest OK
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Mała w 35t 3d waży 2560g, czyli lecimy w 50 centylu (proszę o wpisanie )
Moja waga- +9kg (ale właśnie wcinam 2 pączki)
Leży główka w dół, tak jak czułam- mocno przyparta już i dlatego szyjka rozmiękczona, ale jeszcze bez rozwarcia. Stąd te moje kłujące bóle w "dole". Powinna do następnej wizyty wytrzymać.
Piękna waga i Twoja i Emilki Super sprawa z tą jedną dawką na infekcję...

Cytat:
W sumie nie sądziłam, że aż tyle tych USG mi się uzbierało I nie wiem czy uzbroić się już w cierpliwość aż do porodu, czy skoczyć ostatni raz dla spokoju ducha?
Hm, rozum podpowiada, że pewnie nie ma już konieczności, bo przy przyjęciu USG Ci zrobią, ale ja pewnie bym poszła. Raz, że nie wiesz czy dziecię się obróciło a dwa, że to jednak 8 tygodni w dość ważnym okresie. Jesli lekarz nie zrobi albo nie zleci żadnego KTG już do końca, to bym poszła.

Cytat:
Wróciłam w poniedziałek ze szpitala ale chodze jeszcze jak zombie heh. Waga mojego malego w 31tc 1635 myślę ze nie ma źle
Dobrze, że już jesteś w domu - waga Małego wzorowa!

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:09   #2945
cayenneOna
Zadomowienie

Dodam, że waga to nie wszystko. Obwód główki w tej chwili to ok 37 cm, czyli tyle ile ma przeciętnie dzidziuś w 40 tygodniu

Stary 2014-01-29, 14:10   #2946
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Pamiętacie tą fotkę z brzuszkiem i ze stópką dzidziusia ze środka ?? (nie pamiętam kto wklejał) no to ja miałam wczoraj taki widok ze stópką kilka sekund ale stópkę widziałam normalnie w szoku byłam bo myślałam że to może komputerowo a tu masz na żywca widziałam

Ale czad

teqiba uważam tak jak dziewczyny. Jeżeli bardzo się niepokoisz i masz pieniądze to zrób sobie tą przyjemność i idź na USG
Zresztą uważam, że powinni ci je zrobić na nfz
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:14   #2947
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

USG miałam:

i z tego co lekarz mówił, więcej USG nie będę miała przed porodem - poszłybyście jeszcze raz prywatnie gdzieś 36-37 tc, czy już sobie darować? Przypomnę, że mój lekarz nie bada tętna płodu na wizytach...

Ja bym poszła na jeszcze jedno USG. 2 miesiące bez USG to trochę długo.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 14:15   #2948
asialll
Raczkowanie

ale super a gdzie tą stópkę Ci pokazal? mój to wypina tyłek chyba koło pępka a coś ostrego w bok mi wciska ale kształtu konkretnego nie widziałam;/

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:19   #2949
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja też jestem cykor. Szacują ponad 4 kg, bo 3900 ma teraz, a zostalo do terminu równo 3 tygodnie. W ostatnim tygodniu, choć oczywiście te pomiary nie są dokladne, młody urosl o ok 150 g. Średnio dawaloby to dobre 4300. Bije się z myslami, a to doprowadzi mnie za chwilę do depresji, już dziś parę razy ryczalam. Boję się, że mnie dziecko porozrywa z przodu i z tylu, że nie będę miała później udanego życia seksualnego, że w czasie sn może się zaklinowac... ;-((((

Jeżeli masz aż takie obawy to bierz CC bez wahania

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Zresztą uważam, że powinni ci je zrobić na nfz
Ano

Dziękuję dziewczyny za opinie - to się zapiszę, chociażby faktycznie po to żeby dowiedzieć się jak jest ułożony
Masz rację Elunka - i tak mam sporo oszczędności przez to, że chodzę na ten nieszczęsny NFZ
Pewnie się powtarzam, ale jeżeli kiedyś zdecyduję się na drugą ciążę, to NFZ będę omijała szerokim łukiem
Stary 2014-01-29, 14:22   #2950
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

dobrze że już jesteś

Cytat:

USG miałam:

ja bym poszła, ale to ja i moje nerwy. wiesz jaką mam sytuację teraz i też pójdę na sto procent nawet jeśli mój lekarz nie będzie miał terminów na wizytę. po prostu mój spokój jest cenniejszy

Piotruś chyba zwariował w moim brzuszku. Wczoraj leń nie chciał się ruszyć, dziś chyba mi rozerwie wnętrzności. Ale już wolę jak mnie rozrywa

martyna141 jesteś tak wysoko w ciąży, że twój tż chyba oszalał że idzie się doprowadzić do takiego stanu! Przemów mu do rozsądku i daj w kość żeby zrozumiał, że w każdej chwili możesz zacząć rodzić a on zostanie na resztę życia z myślą że był wtedy wstawiony. Przepraszam, że tak pouczam, ale skoro już napisałaś to musiałam wyrazić swoje zdanie. Ja bym mu teraz dała popalić

Ela87 jak ja słyszę głupoty w stylu tego co przekazał ci tż to mi się śmiać chce. Głupi ludzie byli, są i będą ale ty masz za dużo oliwy w głowie,m żeby brać to do siebie

Trisdom za wizytę

elunka88 to co powiesz na przyszłe rokowania co do kolek Piotrusia, skoro kupiliśmy mu taką podusię i takiego królika ??
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2015.18.01.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2015.18.09.jpg

nawet mój mąz który ciągle krytykuje bobaskowate ciuszki dla swojego małego syncia, nie miał nic przeciwko
Stary 2014-01-29, 14:22   #2951
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli masz aż takie obawy to bierz CC bez wahania
Przy cc dygam, że będę miała jakieś ch.lerne zrosty, że operacja może się nie udac, tej endometeiozy, o której wspominala Trisdom (( i ze licho będę do siebie dochodzić (

Do d.upy to wszystko,idę poryczec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 14:24   #2952
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczynki,
przepraszam za nieodzywanie się ale od wczoraj słabiej się czuje, nie mogę nic zrobić w domu tylko leżeć bo zaraz brzuch twardy i napięty i brakuje mi oddechu, ale dzisiaj mam wizytę u lekarza po południu i się dowiem co i jak
Koniecznie to skontrolujcie u lekarza

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
się pochwalę worek z bejbikami 2014 w rodzinie się wczoraj rozwiązał kuzynka męża urodziła wczoraj córę nie wiem jeszcze ile waży i jaka duża, ale najważniejsza, że zdrowa i wszystko jest OK

a to skutkuje jednym - muszę się spiąć z zakupieniem brakujących rzeczy :P:P:P do tej pory mówiłam sobie "spokojnie, są inni przede mną :P mam duuuuużo czasu"

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Pisanka chyba chce mieć otyłą matkę woda nic, leżenie nic dopiero gdy zjadłam dwie kanapki z nutellą, popiłam mlekiem i się rozwaliłam na kanapie to łaskawie się odezwała. A mówiłam Jej wczoraj, że musimy skończyć z tymi słodyczami, bo oprócz wielkiego brzucha dupsko mi rośnie!
Ponadto zaraz idę do dentysty i aż się boję co mi powie, w całym swoim życiu nie zjadłam tyle słodkiego co przez te 6 miesięcy... najwyżej będę wielką grubą i bezzębną mamą ślicznej dziewuszki
Oj tam się przejmujesz Majka też każe mi pożerać wszystkie słodycze w zasięgu wzroku

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a powiem wam, że moja ciocia ma w rodzinie położną i ona będąc w ciąży chodziła do ulu żeby ją pszczoły pogryzły, a że nie chciały to jej brat złapał jedną i ją użądlił. Więc ja nie wierze w te wszystkie prawidła, ciocia się śmiała że jej syn to takie dziecko z lasu a zdrowy jest i nie ma żadnej alergii... (co do użądlenia pszczoły to ja też się nad tym zastanawiałam ale nie wiem jak ja reaguje na jad więc zrezygnowałam, może po porodzie to by z mlekiem poszło... )
Eeee a co daje takie użądlenie

Cytat:
Leży główka w dół, tak jak czułam- mocno przyparta już i dlatego szyjka rozmiękczona, ale jeszcze bez rozwarcia. Stąd te moje kłujące bóle w "dole". Powinna do następnej wizyty wytrzymać.

Oczywiście ciąża bez infekcji to nie ciąża i wyszły mi bakterie, glukoza i leukocyty w moczu. Dostałam Monuril- jedną dawkę, która juz łyknęłam.

Miałam wymaz na GBS- z obu okolic, ale nawet nie zauważyłam, bo gin zrobił to zaraz przed badaniem szyjki, także dyskomfort na poziomie normalnego badania na samolocie.
Gratulacje za wizytę i wagę małej
Widzę, że wyniki badań masz podobne do moich

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Aaaa i najważniejsze- zrobiłam dzisiaj te wyniki ALAT, ASPAT i
bilirubinę. Wyniki co prawda będą popołudniu ale nie mam już siły po nie jechać. Jutro rano się wybiorę.
Bardzo dobrze na pewno wszystko w porządku, ale ważne było to sprawdzić

Cytat:

USG miałam:

Kochana idź na jeszcze jedno usg najlepiej w 37 tc. Poznasz zbliżoną wagę maluszka i co najważniejsze sprawdzą Ci poziom wód i przepływy. To jest bardzo ważne i lepiej sprawdzić

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Gratki za wagę i super że już w domu

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Nie wierz w to, że ona to załatwiła jeżeli tak była zawarta umowa, że nowe osoby nie mają karencji to dostanie kasę, a jak była zawarta inaczej to ona jedna by nic nie załatwiła
Ale ja też mówię klientom często, że coś tam poszukałam, napisałam gdzie trzeba i jest
Kochana dla mnie mogłaby powiedzieć, że jechała na lamie przez pustynię by to załatwić byle Tż dostał kasę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:25   #2953
cayenneOna
Zadomowienie

Teqiba, też bym zrobila prywatnie jeśli możesz wydać takie pieniążki. Np wiking ułożył się w ost chwili glowkowo, o czym nie miałam pojęcia. O ilości wód też dowiedziałam się w 36.tygodniu.

Stary 2014-01-29, 14:27   #2954
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
elunka88 to co powiesz na przyszłe rokowania co do kolek Piotrusia, skoro kupiliśmy mu taką podusię i takiego królika ??

nawet mój mąz który ciągle krytykuje bobaskowate ciuszki dla swojego małego syncia, nie miał nic przeciwko
To jest śliczne

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:28   #2955
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

jak to coś wyglądało?jak coś cię niepokoi to jedz na IP albo chociaż zadzwon po poradę do gina
A taki jakby glut Chyba nie ma co panikować nawet jeśli to był czop, on odchodzi nawet 2 tyg przed, a ja nie mam żadnych bóli, skurczy czy też twardnień brzucha więc chyba jeszcze mam czas. Za tydzień wizyta więc mu powiem. Ostatnio było też wszysto ok mimo wcześniejszych twardnień brzucha. A już twardnień nie mam. Tylko się troszkę stresuje i tyle, tym bardziej, że cały dzień sama siedzę. Tż wraca po 19 i nawet nie miałabym czym jechać na IP. Ale chyba nie ma co panikować. Ja mam takie fale...raz stres a za chwilę luzik
Stary 2014-01-29, 14:29   #2956
teQiba
Moderator

Cytat:
ja bym poszła, ale to ja i moje nerwy. wiesz jaką mam sytuację teraz i też pójdę na sto procent nawet jeśli mój lekarz nie będzie miał terminów na wizytę. po prostu mój spokój jest cenniejszy
Ja też jestem panikara, a w Twojej sytuacji to już w ogóle chyba bym USG do domu sobie kupiła
Tylko Wy mnie rozumiecie - bo jak zapytam mamę to ona oczywiście rozwodzi się nad szkodliwością, a TŻowi to jak zwykle wszystko jedno - dlatego myślę, że jesteście zarówno głosem rozsądku jak i rozumiecie jak to jest się denerwować

Cytat:
Przy cc dygam, że będę miała jakieś ch.lerne zrosty, że operacja może się nie udac, tej endometeiozy, o której wspominala Trisdom (( i ze licho będę do siebie dochodzić (

Ale to już są jakieś niewielkie procenty tych skutków ubocznych.
A nawet jeżeli to zakładając najczarniejszy scenariusz to wolałabym żeby z brzuchem było coś nie tak niż z kroczem - ale to ja...
Stary 2014-01-29, 14:30   #2957
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Co to jest i do czego to służy?
Stary 2014-01-29, 14:31   #2958
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jestem panikara, a w Twojej sytuacji to już w ogóle chyba bym USG do domu sobie kupiła
Tylko Wy mnie rozumiecie - bo jak zapytam mamę to ona oczywiście rozwodzi się nad szkodliwością, a TŻowi to jak zwykle wszystko jedno - dlatego myślę, że jesteście zarówno głosem rozsądku jak i rozumiecie jak to jest się denerwować

Ale to już są jakieś niewielkie procenty tych skutków ubocznych.
A nawet jeżeli to zakładając najczarniejszy scenariusz to wolałabym żeby z brzuchem było coś nie tak niż z kroczem - ale to ja...
Ja też. A jak by się udał sn? No ale tego nie będę wiedzieć jak się nie zdecyduje

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Chyba mnie dziś hormony dopadly, jestem spanikowana i zrezygnowania. Nawet tel nie odbieram.

Stary 2014-01-29, 14:32   #2959
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ludzieee, prasuje te ciuszki... Każdy potem trzeba wywijać na prawą stronę, składac, układać na półce. Może do końca tygodnia się wyrobię
ja prasowałam od razu na prawej. I prasowanie na raty to było, zajęło mi pól tygodnia na pewno

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Pamiętacie tą fotkę z brzuszkiem i ze stópką dzidziusia ze środka ?? (nie pamiętam kto wklejał) no to ja miałam wczoraj taki widok ze stópką kilka sekund ale stópkę widziałam normalnie w szoku byłam bo myślałam że to może komputerowo a tu masz na żywca widziałam
super

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A taki jakby glut Chyba nie ma co panikować nawet jeśli to był czop, on odchodzi nawet 2 tyg przed, a ja nie mam żadnych bóli, skurczy czy też twardnień brzucha więc chyba jeszcze mam czas. Za tydzień wizyta więc mu powiem. Ostatnio było też wszysto ok mimo wcześniejszych twardnień brzucha. A już twardnień nie mam. Tylko się troszkę stresuje i tyle, tym bardziej, że cały dzień sama siedzę. Tż wraca po 19 i nawet nie miałabym czym jechać na IP. Ale chyba nie ma co panikować. Ja mam takie fale...raz stres a za chwilę luzik
bez czopa można chodzić kilka dobrych dni, ale martwi mnie to, że jeszcze za wcześnie u ciebie na poród. No ale najważniejsze, że nic nie boli, nie ma skurczów

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-01-29 o 14:48
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 14:36   #2960
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ale to piękne Gdzie kupiłaś??

Cytat:
Nie rycz Skoro nie możesz się zdecydować to wybierz opcję, która jest lepsza dla dziecka. Z tego co wiem to dla dzieci o wiele lepszy jest poród sn, ale to wszystko zależy od konkretnej sytuacji
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:39   #2961
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że jesteś I za wagę "małego"
Cytat:

USG miałam:

JA ost usg miałam chyba w 24 tygodniu i będe następne już ost mieć w przyszłym tygodniu. JAk na poczatkui chodziłam prywatnie dodatkowo tak teraz jakoś mała uspokaja mnie "ruchami" i nie panikuję Ale w Twoim przypadku jak czujesz potrzebę powinnaś iść

Poprasowałam trochę ale juz mam dość. Jutro kolejna kupka mnie czeka
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:40   #2962
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

bez czopu można chodzić kilka dobrych dni, ale martwi mnie to, że jeszcze za wcześnie u ciebie na poród. No ale najważniejsze, że nic nie boli, nie ma skurczów
Stresujesz mnie jak coś jeszcze niepokojącego zauważę do zadzwonię do gina dla świętego spokoju

Wiem, że zamawiałyście kocyki z womaru, ale są dwa rodzaje w tych samych kolorach,wzorach 100% bawełna i bawełna z akrylem. Które zamawiałyście, czym się różnią oba? ten z akrylem jest cieplejszy, grubszy? Ja się w ogóle na materiałach nie znam.
Stary 2014-01-29, 14:45   #2963
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

spokojnie, nie denerwuj się bo zwariujesz a szkodzisz Heniowi (jeśli dalej jest Heniem ) 4kg to nie tak dużo. Zresztą usg może mylić się do 0,5kg. Dziewczyny rodzą 5kilowe maluchy i to jest do przeżycia, a 4 to na prawdę w dzisiejszych czasach standard. Będzie dobrze. A położna lub lekarz nie mogą ci doradzić??

Cytat:
Co to jest i do czego to służy?
http://www.lamillou.com/shop/angels-...babuszki-szary

nie zamierzam stosować poduszek, a dzięki temu głowa dziecku nie lata na boki, w szczególności jak siedzi w foteliku. Znajoma podkładała dziecku jakieś rzeczy pod szyjkę bo strasznie mu główka dyndała. W wózeczku też się przyda, bo bedzie amortyzowałą drgania- główka leży zupełnie płasko, a boki ją podpierają. Poza tym jest ładnym gadżetem któremu nie mogliśmy się oprzeć

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Wiem, że zamawiałyście kocyki z womaru, ale są dwa rodzaje w tych samych kolorach,wzorach 100% bawełna i bawełna z akrylem. Które zamawiałyście, czym się różnią oba? ten z akrylem jest cieplejszy, grubszy? Ja się w ogóle na materiałach nie znam.
ja zamówiłam ten 100% bawełny, ale że trzeba wszystko uprać przed porodem to wyprałyśmy z mamą kocyki no i wiesz to jest jednak czysta bawełna taka jak w kocach dawniej, więc dla dziecka lepiej bo oddycha i się nei poci, ale nie wygląda już aż tak bosko jak przed praniem Nie jest źle, ale nie jest idealnie. Zresztą ten kocyk zamierzam używać do zakrywania małego np w foteliku czy wózku, a na zarzyganka mam inne takie z mikrofibry albo te milusie zupełnie które są piękne ale sztuczne To tyle z moich obserwacji.
Stary 2014-01-29, 14:46   #2964
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
spokojnie, nie denerwuj się bo zwariujesz a szkodzisz Heniowi (jeśli dalej jest Heniem ) 4kg to nie tak dużo. Zresztą usg może mylić się do 0,5kg. Dziewczyny rodzą 5kilowe maluchy i to jest do przeżycia, a 4 to na prawdę w dzisiejszych czasach standard. Będzie dobrze. A położna lub lekarz nie mogą ci doradzić??
Każda położna, absolutnie bez wyjątku uważa, że sn jest the beat, a cc NIE ze względów medycznych to samo zuo.
Lekarze roznie, cc nie traktują jak zuo, ci w szpitalu mówią, że oczywiście wszystko ma swoje wady i zalety i tylko ja mogę zdecydować.
Moja ginka mówi, że taka duża różnica w wieku dzieci to jakbym była pierworodka, że dziecko jest po prostu duże i mimo, że nie chciała zdecydowac, to potwierdzila, że jednak by zaproponowała cc.

Stary 2014-01-29, 14:50   #2965
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczynki,

nie wiem czy to stres , obawa o zdrowie maluszka po ostatnich njusach z tv i od znajomych czy coś innego ale strasznie zaczęłam bać się porodu... a byłam tak pozytywnie nastawiona...

dobra biorę się za nadrabianie
To jak tylko coś będziesz wiedzieć to pisz. 3mam mocno kciuki za wizytę i wieści

Cytat:
A juz najgorzej mnie wkurza jak matka rozpieszczonego dzieciaka.mowi mi ze niedlugo tez tak bede.miala A wlasnie ze nie bede tak miala! Moj synek bedzie grzeczniutki
Mam tak samo jak Ty. Moj też będzie grzeczniutki

Cytat:
Cześć kochane
Napisze Wam szybko co na wizycie i idę się położyć po tej mojej nocy..
Cayenne- właśnie nie byłam zdenerwowana i nie wiem, czemu dzisiaj tak kiepsko spałam. Napisze Ci co i jak jak tylko dostarczę sobie trochę więcej snu, ale jak dziewczyny- byłabym za CC w Twoim przypadku.

Oczywiście ciąża bez infekcji to nie ciąża i wyszły mi bakterie, glukoza i leukocyty w moczu. Dostałam Monuril- jedną dawkę, która juz łyknęłam.

Miałam wymaz na GBS- z obu okolic, ale nawet nie zauważyłam, bo gin zrobił to zaraz przed badaniem szyjki, także dyskomfort na poziomie normalnego badania na samolocie.

Po lekarzu wpadłam do sklepu obok i kupiłam słodkie ciuszki dla mojej małej i żółty polarowy kocyk- dziecięce były albo różowe, albo niebieskie tudzież beżowe. A żółty taka żarówa fajna.

Ok, do później

za wizytę i zakupki. Pochwal się zdobyczami

Cytat:
U mnie na SR położna mówiła tylko tyle, że poleca to urządzenie, że sama jak rodziła to z niego skorzystała. Łagodzi bóle porodowe, elektrody się przykleja na okolice krzyżowe i rodząca sama sobie siłę pulsowania zmienia w zależności od potrzeb. Do urządzenie na obie fazy porodu się stosuje, nie tylko na II fazę. U mnie w szpitalu koszt tego wynosi 70zł więc jak będę musiała SN rodzić to na pewno z tego skorzystam. Ale póki co nastawiam się na CC (dzieć miednicowo siedzi) i nie przyjmuję do wiadomości, że się może coś zmienić. OBY się nie zmieniło!

W sumie teściowa ma rację. Brzucha nie wolno głaskać bo można wywołać skurcze. Ale która z nas go nie głaszcze......

Chciałam z Wami 13 pakować torbę, ale zrobiłam to już wstępnie wczoraj. Jakoś nie wydaje mi się żebym dotrwała do marca. Zaczynam bać się coraz bardziej. A 2 dni temu coś dziwnego zobaczyłam, nie wiem czy to był upław czy już czop. A to dopiero 32 tydzień!!! Wizyta u gina w przyszłym tygodniu. Stresuję się że się coś wcześniej zacznie a póki co ze względu na miedniowe ułożenie małej powinnam mieć CC. A jak nie dotrwam do terminu CC??
Już powiedziałam TŻ, że najpóźniej w kolejny weekend łóżeczko ma do sypialni wstawić. W przyszłym tyg zaczynam prać ciuszki.

Jakby co to lec na IP. Ale od wypadniecia tego czopa to jeszcze mija sporo czasu do porodu...chyba... 3mam kciuki zeby wszystko się unormowalo

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Tez zamawialam ten kocyk, ale jeszcze nie przyszedl, martwilam sie troche jak bedzie wygladala ta lewa strona, bo sprzedawca mial rozne opinie, ale jest spokoo nie moge sie doczekac! to moj pierwszy zakup ciazowo-dzieciowy!!

Ucze sie z chemi, Dziewczyny... masakra.

O pamietam jak zakuwalam chemię do sesji. Współczuję. Wytrwałości życzę

Cytat:

USG miałam:

Ja też ostatnie będę miała w 32 tc i jeśli coś od tego momentu mnie zaniepokoi to zafunduje sobie w 36 tc jeszcze jedno a jeśli nie to daruje sobie. Teraz na prywatnym USG powiedziano mi że juz nie będzie potrzeby robić kolejnego. A dodam że tam chodzę tylko na USG. Fakt faktem że co 2tyg. będę miała KTG.

Cytat:

Wysłane z telefonu...
No to fajnie że już w domciu. Musisz byc szczęśliwa A jak samopoczucie?

Cytat:

Kochana w takim razie ja bym się nie zastanawiala i wybrała cc Dokładnie obawialabym się tego samego.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:52   #2966
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Stresujesz mnie jak coś jeszcze niepokojącego zauważę do zadzwonię do gina dla świętego spokoju

No bo ty straszysz, że czujesz, że urodzisz przed czasem! moze masz po prostu zly dzień

Z womaru ten 100%bawełna. Potwierdzam słowa Side po praniu się zmienił, nie jest już taki fajny jak przed, mimo, że prałam ręcznie i nie wykręcałam mocno. No ale nie jest źle

Kobiety poczyniłam ogromne postępy-chyba się dziś spakuje do szpitala! tzn to co mam, bo czekam na staniki do karmienia jeszcze i recznik musze wyprac. Szał! zwłaszcza, że już dawno to powinnam zrobić

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-01-29 o 14:53
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:01   #2967
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

USG miałam:

:O ja miałam usg w 8tc, 23tc i dziś w 32tc mam ostatnie. Ani razu nie badano tętna ktg będę miała na początku marca dopiero, o ile wcześniej nie urodzę także nie panikuj, na spokojnie się zastanów

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:01   #2968
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

http://www.lamillou.com/shop/angels-...babuszki-szary

nie zamierzam stosować poduszek, a dzięki temu głowa dziecku nie lata na boki, w szczególności jak siedzi w foteliku. Znajoma podkładała dziecku jakieś rzeczy pod szyjkę bo strasznie mu główka dyndała. W wózeczku też się przyda, bo bedzie amortyzowałą drgania- główka leży zupełnie płasko, a boki ją podpierają. Poza tym jest ładnym gadżetem któremu nie mogliśmy się oprzeć

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ja zamówiłam ten 100% bawełny, ale że trzeba wszystko uprać przed porodem to wyprałyśmy z mamą kocyki no i wiesz to jest jednak czysta bawełna taka jak w kocach dawniej, więc dla dziecka lepiej bo oddycha i się nei poci, ale nie wygląda już aż tak bosko jak przed praniem Nie jest źle, ale nie jest idealnie. Zresztą ten kocyk zamierzam używać do zakrywania małego np w foteliku czy wózku, a na zarzyganka mam inne takie z mikrofibry albo te milusie zupełnie które są piękne ale sztuczne To tyle z moich obserwacji.

To teraz mi rozjaśniłaś umysł, a ja się głowiłam czy to jakaś przytulanka dziwna czy co a to podusia do podtrzymania główki Ale to z uszami nie wiem jakby trzeba było założyć. Ale co się dziwić jak zamawiałam pakiet ciuszków kiedyś to Pani mi dorzuciła taki ogromny rogal, Chyba przez 2 miesiące myślałam że to poduszka poporodowa, nawet usiadłam na tym, trochę się dziwiłam, że takie duże to ale jakoś się siedzieć dało. A potem się dowiedziałam przypadkiem że to rogal do karmienia, a ja bym na tym dupą siadała Taka jest moja znajomość różnych gadżetów

Dzięki za opis odnośnie kocyka, skoro nie jest aż taki och i ach to się zastanowię nad wersją z akrylem, albo jakimś zupełnie innym kupionym na mieście. Z przesyłką wyszłoby ok 35 zł więc może uda mi się bawełniany kupić do tej ceny w większym rozmiarze.
Stary 2014-01-29, 15:01   #2969
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
:
też muszę się w końcu za to zabrać
żebyś wytrwała

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:03   #2970
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja też ostatnie będę miała w 32 tc i jeśli coś od tego momentu mnie zaniepokoi to zafunduje sobie w 36 tc jeszcze jedno a jeśli nie to daruje sobie. Teraz na prywatnym USG powiedziano mi że juz nie będzie potrzeby robić kolejnego. A dodam że tam chodzę tylko na USG. Fakt faktem że co 2tyg. będę miała KTG.
Wiesz co? Gdyby gin mi na każdej wizycie chociaż to tętno badał to bym nie panikowała, ale on tego nie robi i dlatego się stresuję - w sumie powinnam mu nagadać, ale ja tak nie potrafię wtrącać się w cudze kompetencje

A teraz Was zaszokuję jeszcze bardziej - on tętna nie bada, ale w kartę ciąży tętno wpisuje
To samo z ciśnieniem - zawsze prosiłam pielęgniarkę przed wizytą żeby mi zmierzyła, a raz stwierdziłam że zobaczę co ten lekarz zrobi - oczywiście ciśnienia nie zmierzył, a w karcie wpisał 110/70

Patrzę zawsze na te pacjentki w poczekalni i zazdroszczę im tego, że nawet nie wiedzą co nam ciężarnym się należy - ja to wiem i szlag mnie momentami trafia

To się wygadałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości