|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cały dzień się krzątałam po domu a niewiele zrobiłam... No nie wiem, jak ten czas przeciekł mi przez palce. A mieszkanie zagracone, z odkurzaniem się nie wyrobiliśmy, kurzy też nie pościerałam (wolę to sama zrobić, bo tż mógłby, ale ja się potem zawsze dopatrzę, że niedokładnie to zrobił i muszę dyskretnie poprawiać, żeby się nie zniechęcił ![]() ![]() Dziś przylatuje TŻ siostra z Włoch, nie do nas a do domu rodzinnego, ale i u nas zabawi kilka dni. Fajnie ![]() ![]()
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
DorissiriD, może przez te upały młoda gorączki dostała? ja mialąm do ucha termometr, zaginął mi gdzieś (pewnie jak zrobię porzadek w zabawkach to go znajdę) i teraz mam bezdotykowy co na czoło kieruje. Zawsze kilka pomiarów robię, bo nie do końca ufam tym wymyślnym termometrom. Jednak najlepsze były rtęciowe. Za to mój mąż rewelacyjnie potrafi określić gorączke młodej, jak przykłada swoją dłoń do jej czoła, ja tak nie potrafię. I jemu bardziej ufam niż termometrom
![]()
#2943 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47173268]Niestabilna na tej stronie którą dzisiaj wklejam jest pościel z takimi marynarskimi elementami. Świetna, tylko to jedna z tych droższych
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- W ogole to dzisiaj zauważyłam, że im pościel ma mniej takich dzieciowych wzorów tym jest droższa :-/ teraz choruje na takie delikatne, pastelowe, bez żadnych miskow itp ale ceny kosmiczne :-/ A od tych wózków to mi już łeb pęka...[/QUOTE] Ja chyba dlatego sama uszyje. i fakt pościel świetna na tej stronie ale cena wymiata. Cytat:
hehe to teraz jakos przerobić trzeba Cytat:
![]() Nie wiem co mialam pisać. Dzisiaj dość intensywny dzień i jestem zdechła :/ to juz nie dla mnie takie wizytacje czuje sie jak po dwu dniowym maratonie sprzątania. Masakra jakaś. Ide pod prysznic i w tango z kolderka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Wtajemniczenie
|
Uwieeeeeelbiam bób
![]() ![]() ![]() Narobiłyście mi smaka na te serniki i pojechałam do sklepu i kupiłam co trzeba ![]() ![]() ![]() Kupiłam też całego arbuza UWAGA w kauflandzie promocja na niego 0,99gr/kg, nektarynki i banany które w ciąży mogę szamać nałogowo ![]() Zrobiłam dzisiaj dwa pranka dla Roksanki, większość rzeczy już poschła inne jeszcze się suszą. Mężuś własnie prasuje je w drugim pokoju a potem tylko siup do szafy i będą czekać na małą księżnieczkę ![]() Przyniosłam też bajki z domu moje z dzieciństwa i od dzisiaj zaczynamy czytanie brzuszkowi, oczywiście to rola taty hihi ![]() Ogólnie druga połowa dnia minęła znacznie lepiej i lepiej się czułam. Mąż się trochę denerwuje, ze codziennie gdzies muszę iść ![]() ![]()
#2945 |
Wtajemniczenie
|
A ja wrocilam ze SR i bylo super,szczegolnie temat o karmieniu piersią
![]() ![]() ![]() I fajną rzecz powiedziala prowadząca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co skręciłam sobie:P. A właściwie to przewiozłam te które stało u mamy do nas, a te które u nas było do mamy. Bo mama kupiła takie z szufladą, a z dwoma maluchami z braku laku (czyt. miejsca) nawet i szuflada od łóżeczka dobra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz miała jakieś ciekawostki to podrzuć nam tutaj ![]() Zawsze co fachowa rada to fachowa ![]()
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne te zajęcia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2949 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja mama tez juz zapowiedziała, ze przyjedzie w tych celach, o których piszesz ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
Aliszcze no ja mam tylko teściową w poblizu,takze lipa
![]() Misstic tak z Tztem tylko ze duzo bylo fajnych rzeczy raczej dla mnie niz dla niego ![]() Z ciekawych rzeczy to ze podczas karmienia mowila ze mozna sobie wypic lampke wina/szampana czy szklanke piwa he ![]() A i ze jezeli karmienie bedzie sprawialo bol i w ogole bedzie bardzo nas męczylo to zawsze jest butelka i ze najwazniejsze zeby mama byla szczesliwa bo szczesliwa mama to szczesliwy dzidzius ![]() Chociaz na karmienie piersia jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszym ![]() A ciekawych rzeczy bylo bardzo duzo ![]()
#2951 |
Zakorzenienie
|
bryyyy
![]() nie miałam kompa bo mezulek mi go że tak powiem poresetował, po aktualizował i w ogóle ![]() ale juz sobie poczytałam co u was ![]() po preczytaniu mam ochote na sernik, fasolke , mielone i mizerie hehe zamorduje was kiedyś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Konto usunięte
|
A ja przedtem przespalam sie godzinkę przy tz i teraz on znowu sobie śpi juz od godziny a ja nie czuje zmęczenia za bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
Właśnie zrobiłam zamówienie z tesco na 350 zł
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wściekam się na nowe mieszkanie, bo jest pełno rzeczy, które musimy dokupić, żeby jakoś się mieszkało normalnie, a nie po studencku... Jest tu np. kanapa w salonie z Ikei, która ma czarny, zdejmowany pokrowiec. A my mamy białego, długowłosego kota... I wygląda to tragicznie już po 2 dniach. A taki akuratny beżowy pokrowiec na tą kanapę z allegro kosztuje prawie 300 zł... Poza tym brakuje jednej szafki w łazience (nie ma zupełnie gdzie trzymać kosmetyków), nie ma szafki na buty, nie ma wieszaka na kurtki w przedpokoju, a w oknach nie ma firanek (co doprowadza mnie do szewskiej pasji)... Panele są strasznie powycierane i aż się proszą o dywan (wtedy też kocia sierść mniej lata) i nie ma stołu w salonie. Wiadomo, że większość rzeczy jak kupimy zabierzemy potem ze sobą, ale nie wiadomo czy na pewno będą pasować do kolejnego mieszkania (już naszego). Ja chyba jestem za stara na mieszkanie w wynajmowanym byle czym... A lepszego mieszkania nikt nam by nie wynajął z kotami i dzieckiem ![]() Mój TŻ na szczęście może wziąć wolne kiedy chce, więc po porodzie trochę ze mną pobędzie. A potem moja mama by chciała wziąć wolne i przyjechać, ale ona na pewno na długo nie będzie mogła (tydzień lub dwa, jeśli w ogóle będzie mogła). Poza tym pozostaje tylko opcja, że teściowa do nas przyjedzie do pomocy (jest już na emeryturze), ale to by była ostateczna ostateczność, bo z nią ciężko nawet 2 dni wytrzymać (TŻtowi też) ![]() ![]() Przypomniało mi się co ciekawego mówiła u nas położna na SR. Mówiła, że jest straszną przeciwniczką coca-coli i pepsi, ale przy porodzie buteleczka z colą jest często zbawieniem dla rodzącej. Ma tyle kofeiny i cukru, że jak wykończone kobitki to wypiją w kulminacyjnym momencie, to dostają powera i srrruuu: dziecię urodzone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała Paulina super,ze podobało Ci się w sr, to były pierwsze zajęcia? Ja tez muszę się w końcu wybrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Tz w pracy, a my jeszcze leżymy w łożu ;-) ale trzeba powoli wstawać bo Mały Głodzik już puka i się domaga;-) Co do obecności Tz w domu po porodzie to na pewno będzie brał na mnie opiekę 2 tygodnie+ urlop okolicznościowy;-) jak będę się dobrze czuła po tym czasie to wróci do pracy, a jeśli nie to weźmie jeszcze urlop tacierzyński;-) Dzisiaj o 14 organizujemy grila:-D trzeba ogarnąć mięsko i całą resztę ![]() Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() My też jeszcze lezymy ale zaraz sniadanko ![]() Co do tż, to mój ma urlop tydzień przed terminem porodu i tydzień po porodzie ![]() Zawsze może wziąć 2 miesiące urlopu na dziecko tutaj ale nie chce bo wiadomo mniej płatne ![]() Za to moja mama wczoraj powiedziała że może już po 10 tym września do mnie przyjechać (tp 24.09 ) ![]() A teściowa to może przyjechać na weekend ![]() Słoneczko za oknem, zapowiada się ładny dzień, w końcu dziś wyjdziemy na rynek ![]() A na obiad potrawka z kurczaka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2957 |
Konto usunięte
|
Hallo
![]() U nas tez słoneczko wiec tęczowa parada jest dzisiaj nasza ![]() A tz wymyślił, ze robimy dzisiaj pierogi ruskie...no tak mi sie chce na chwile obecna, ze szok ![]() Pogoda piękna to wykorzystamy dzień i lozeczko rozlozymy w innym terminie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
To i My przywitamy się w słoneczny dzień
![]() Wczoraj dzień był trochę płaczliwy, ale na szczęście troszkę przeszło... Małż postanowił wczoraj przeprosić i wrócił z pracy z kwiatkiem (zerwanym gdzieś na polu, bo rano przecież kwiaciarnie zamknięte ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wybieramy się na obiadek do moich rodziców, a później chcę wyciągnąć Tżta na jakąś wycieczkę, bo pogoda piękna, to żal siedzieć w domu ![]() Ja nie wiem, kiedy Was nadrobię, bo weekend poza domem, a Wy uskuteczniacie masową produkcję postów ![]() ![]() Miłego dzionka Kochane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Rozeznanie
|
To ja powiem krótko w ten piękny i słoneczny dzień. Moja cierpliwość się skończyła.w domu wszystko rozwalone, w kuchni nie ma miejsca żeby zrobić śniadanie, ba...nie dam rady nawet wejść bo skakać raczej nie mogę.w dużym pokoju ledwo na balkon można dojść, jest tak zawalony gratami. Nawet tv nie wlacze bo z sofy nie widać bo stoją graty. Mi już ręce opadły i mam dosyć. Jeszcze tż wczoraj wyszedł znowu na noc sobie i wróci po 15 bo podobno z kolegą jakichś gości wozi z hotelu do restauracji. Ja już mu nie wierzę. Czuję że on kłamie a najgorsze że czuję że kogoś ma. Druga noc poza domem. Wszystko ważniejsze niż ja i dziecko. Ale widocznie to jego wybór. Właśnie jestem w trakcie pakowania potrzebnych mi rzeczy i idę do babci. Tak wracam do miejsca w którym mieszkalam zanim zamieszkalam z tż. Ja już mam dosyć płaczu, nerwów, tego że go ciągle nie ma, że mój tato zdążył na nowo wyremontować całe mieszkanie a tż nie może szafek powiesić, pomalować sufitu, i wynieść gratow od pół roku. Wiem że będzie mi teraz ciężko, wiem że zamknę się w swoim pokoju i pewnie będę płakać kilka dni. Ale trudno. Ja potrzebuje spokoju, porządku, pomocy. O od niego nie mam już co liczyć chyba na te luksusy. Żałuję że dopiero teraz się zdecydowałam. Dużo pieniędzy wyłożyłam w to mieszkanie. A mogłam je mieć na wynajem małego swojego na rok czasu. Ale trudno. Już teraz płakać nawet nie mam siły.
Przepraszam za marudzenie ale musiałam komuś się wygadac. I ulzylo mi troszkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
Monia bardzo mi przykro...
![]() Może jak Twój Tż wróci, zobaczy, że nie ma Ciebie, to trochę otrzeźwieje... Bo szczerze mówiąc, to jest on niepoważny! Trzymaj się kochana i nie daj się... Nie można tak traktował nikogo, a szczególnie osoby, która nosi pod sercem Maleństwo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Rozeznanie
|
Teraz żyje już tylko tym że w środę zobaczę Małego, mam nadzieję że wszystko jest ok. Tż przed chwilą wpadł do domu się przebrać. Okazało się ze to wesele naszych znajomych. Też super wiedzieć po fakcie. Pewnie dobrze się bawił...no ale to już jego sprawa. Nawet nie zauważył że płakałam i że torba stoi w sypialni. Wiem że tutaj delikatnych słów nie da się użyć aby opisać jego zachowanie. I tak wielu faktów nie opisalam bo jakbym napisała to bym baty dostała że dopiero teraz odchodzę od niego. Moja głupota i naiwność. Po prawie 7 latach razem... No cóż. Takie życie. A od jutra zaczynam nowe, spokojne mam nadzieję. Liczę że dziadek pożyczy mi samochód i pojadę nad morze, na molo do sopotu, na Rewe gdzie spedzalam czas nad morzem z mama i było tak pięknie. Mam ochotę na spacery, na lody i gofry nad morzem, i chce te chwilę spędzić spokojnie. W spokoju i szczęściu czekać na Maluszka. Mam nadzieję że mi się uda.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyjazd jak najbardziej dobrze Ci zrobi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-07-06 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. ..
Monika Przepraszam ze to napisze ale w końcu podjęlas słuszną decyzję. Pojedz nad to morze, najedz sie gofrow, posiedz w spokoju, ogladnij zachod słońca i przemysl wszystko. Mysl o sobie i synku co dla was najlepsze. I wierze ze bez tego ... dasz sobie lepiej radę. Przede wszystkim będziesz wychowywać małego bez nerwów. Tak mi przykro że trafiłaś na takiego ... ale jesteś młoda i życie ci jeszcze wynagrodzi to co przeszlas. Tylko sie nie wycofaj. Bądź twarda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2965 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Marudzić możesz przecież ![]() Zabierz swoje rzeczy i nic mu nawet nie mów ...niech sie zdziwi jak przyjdzie... Szczerze to ja bym mojego tz zabiła gdyby tak robił ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zadomowienie
|
Monia, ja niestety też jestem zdania że podjełaś dobrą decyzję. Miałam nadzieję, że Wam się poukłada ale zachowanie Twojego Tża pokazuje że nie nadaje sie na odpowiedzialnego ojca. Jeśli tak zachowuje się jeszcze jak nie ma dziecka to co będzie jak pojawi sie dziecko i być może dużo większe problemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Rozeznanie
|
Ja mieszkam nad morzem także wyjeżdżać nie będę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2968 |
Wtajemniczenie
|
Blondi Banana co do coli to ciekawy pomysl he
![]() Co do zakupow to ja tez w Tesco tak wydaje ale my z Tztem lubimy dobrze zjesc... zreszta chemia,spozywka,to kosztuje ![]() anesh_ tak to pierwsze zajęcia,jeszcze mam 3 spotkania ![]() nmartyna milego dnia i zebys nie musiala sie juz klocic z chłopem ![]() Mo_onika_ika tez mi sie nasuwa tylko jedno "W KOŃCU"... odpocznij sobie kochana i uśmiechaj jak najwiecej ![]() Witam się,moj Tz niestety ciągle chory więc na zaden rowerek nie mozemy sie wybrac ![]() ![]() Powiem wam ze wczoraj po SR pierwszy raz pomyslalam ze chcialabym juz przytulic tego maluszka ![]() ![]()
#2969 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Zjadlam już dwa obfite śniadania i dalej jestem glodna ![]() Monika przytulam ![]() ![]() Chcesz się z nim rozstać czy wstrząsnąc nim? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.