Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 14:24   #2941
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

martha, zmienili przesyłka do 15kg jest gratis przy zamówieniu za min 299zł

Mój asystent pokazuje, że zostało mi 100dni do porodu
Stary 2014-07-30, 14:30   #2942
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
wraca??
wraca

Kasia to super ze wizyta ok

Johny wymyslil zabawe we fryzjera ale super, czesze mnie i obcina klockami a ja uwielbiam

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-30, 14:34   #2943
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja po wizycie, mała waży 911 gram Wszystko z nią ok.
Ja natomiast mam zmianę żelaza na inne, witaminy i jeszcze magnez w ogromnej dawce No i jeszcze wymaz mi zrobiła, bo ciągle infekcyjne jest... być może trzeba będzie doustny antybiotyk, ale to po wynikach...

No i jutro mam iść na glukozę A jak nie dam rady, to mam przyjść w piątek na oddział i na oddziale mi zrobią, to się położę, okno otworzą, żebym nie musiała na twardym krześle siedzieć na poczekalni, jak w Ameryce normalnie

Później się odezwę, bo teraz muszę coś zjeść..
Super, że dziewczynka rośnie
Miło, że się tobą zajmą porządnie. Ja wyszłam z przychodni i poszłam usiaść na ławce w parku, bo jest za budynkiem przychodni, siedzieć z tymi wszystkimi ludźmi 2h to byłby koszmar.

Ela, dzieci mają pomysły, dobrze, że prawdziwymi nozyczkami nie nie próbuje
Stary 2014-07-30, 14:35   #2944
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
wraca??
ponoć wraca...a wręcz przyspiesza ewentualny powrót do formy można na nim ćwiczyć mięśnie kegla.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:35   #2945
happywoman
Rozeznanie

Beige nie trzeba koniecznie zakładać konta. Ostatnio zamawiałam tam krem na rozstępy, magnez i kwasy DHA i obyło się bez tego. Uważam to za ogromny plus. Paczka przyszła bardzo dobrze zapakowana i wszystko w środku rewelacyjnie zabezpieczone. ))

Kostka ja zamówię tam na pewno: nianię elektroniczną, termometr do mierzenia temperatury, podgrzewacz, wkładki laktacyjne, osłonki na piersi, krem na brodawki, butelki, worki do sterylizacji i na odciągnięte mleko, smoczki, podkłady do przewijania, pieluchy tetrowe i flanelowe, chusteczki nawilżane, preparat do kąpieli, nożyczki, szczotki i grzebyki, sól fizjologiczną, gaziki, sól morska do noska, fride, octenisept, podkłady poprodiwe itd. Duuuużo tego będzie.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:40   #2946
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

do ćwiczeń mięśni kegla stosuje się również Aquaflex. Stozki są bardzo popularne w Anglii.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:44   #2947
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Ja natomiast mam zmianę żelaza na inne, witaminy i jeszcze magnez w ogromnej dawce No i jeszcze wymaz mi zrobiła, bo ciągle infekcyjne jest... być może trzeba będzie doustny antybiotyk, ale to po wynikach...

No i jutro mam iść na glukozę A jak nie dam rady, to mam przyjść w piątek na oddział i na oddziale mi zrobią, to się położę, okno otworzą, żebym nie musiała na twardym krześle siedzieć na poczekalni, jak w Ameryce normalnie

Gratulacje z okazji wizyty mala rosnie i rosnie! super!
ja swoja glukozę odwlekam, czekam na chłodniejszy dzień

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
W Gemini darmowa wysyłka kurierem jest od 299zł

Ja jeszcze nic tam nie kupuję, ale jak już kupię to wszystko co się da, bo ceny mają baaaaardzo niskie
uuu,to musze cos dolozyc do tych prawie 300zl, ale mój TZ się zdziwi jak mu powiem o takim zamówieniu, no coz

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

dzięki Dziewczyny za podpowiedz
nam do porodu pokazuje 106 dni

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:45   #2948
ela_86
Wtajemniczenie

Spoko, nozyczki pochowane a takie cos to tez pewna forma masazu korzysc obopolna
A teraz poi mnie woda z mojej butelki z dziubkiem zebym ''mial sile'' i buduje dla mnie zamek

Zaczynam miec duza chec na zakupy wyprawkowe jakas zapowiedz syndromu wicia gniazda. Wprost przebieram nozkami ze jak wroce to sie za to zabiore

Stary 2014-07-30, 14:49   #2949
Rosalie01
Raczkowanie

Kasiasuper, ze z coreczka wszystko ok
Z glukoza dasz rade

Kostkaja spie z poduszka, troche pomaga ale nie jest rewelacyjna.w sumie juz tak dlugo bez niej nie spalam, ze nie wiem czy lepiej z czy bez
Ja musze wykombinowac jakis sposob, zeby zastopwac siebie w przewracaniu na plecy, bo co chwile budze sie bolem brzucha lezac na plecach

justana sliczne ciuszki
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:02   #2950
Kostka09
Zakorzenienie

Kasiu - super, że malutka zdrowo rosnie

Rosalie - mnie sie coraz gorzej spi na boku bez podparcia, bo wczesniej spałam z taka wyciagnieta nogą jakby prawie na brzuchu a teraz juz tak nie umiem - brzuch za duży

chyba pożyczę od koleżanki która już urodziła i sprawdzę czy się nada..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:11   #2951
melleczka
Zakorzenienie

Z ciekawości zrobiłam sobie koszyk w Gemini i kwota mnie zabiła
Stary 2014-07-30, 15:14   #2952
unheeded
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi! Jutro idę na wizytę, to jeszcze podpytam gina co i jak. Muszę sobie zrobić ściągę tematyczną, bo na bank o połowie zapomnę
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:21   #2953
manieczka1
Zakorzenienie

Justana śliczne ciuszki, za tą cenę extra
Kostka ja mam poduchę do spania w kształcie litery "I" od ponad miesiąca. Nie wyobrażam sobie spania bez niej
Indra no to świętujemy
Kasiu super, że mała rośnie powodzenia na glukozie to u nas ciężarne mialy osobny pokój wygodnymi sofami i gazetkami do czytania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:37   #2954
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
ja też preferuje półlitrowe
co do naklejki, to jeszcze się okaże co zdziałamy, bo w sumie zanim mała podrośnie żeby pomagać w odchodzeniu jej od ściany to pewnie zrobi się remont kolejny:P a jak się dobrze przyklei to nie powinna odchodzić, tak mi się widzi
Masz rację. Nie pomyslałam o tym, że zanim podrośnie to w międzyczasie zrobi się kolejny remont... hmmm więc temat naklejki mnie jednak nadal aktualny

Cytat:
Dzień Dobry

silesiana - nie zazdroszczę sytuacji, u mnie hemoglobina tez leci cały czas w dół chociaż nigdy problemów nie miałam tyle, że żelazo w normie i to w środkowej granicy więc mam tylko brac kwas foliowy...
zazdroszczę Berlina bardzo lubię

Kasia - narobiłas mi smaka na sernik na zimno a nigdy nie robiłam i nie umiem..

wczoraj wszamałam burgera z jalapeno i frytkami i to było to czego mi brakowało

u mnie juz druga w połowie bezsenna noc...budzę sie 2,3 w nocy i do 4 leżę... a teraz w pracy oczy mi sie zamykają,

pijecie kawę rano? czy raczej juz po śniadaniu?
ja po długim okresie kiedy kawa mi prawie wogóle nie wchodziła..znowu zaczęłam pić rano siekiere...

a od dzisiaj zaczynam chodzić regularnie na basen, bo kondycja coraz gorsza...
Kostka, fasolka z vinegretem wg Twojego przepisu to mistrzostwo świata. Na pewno na stałe zagości w naszym menu.
Obiad wszystkim bardzo smakował. dziękuję

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
na wodzie można sporo zaoszczędzić
ja, może nie z oszczędności tylko by uniknąć twardej wody, używam dzbanka filtrującego. Super sprawa, nie pamiętam już kiedy odkamieniałam czajnik
Używam akurat Brity maxtra i polecam wkłady zamienniki Dafi, są na prawdę dobre, a cena dużo niższa (kupuję wielopaki na allegro).

Tylko nie pijam wody takiej prosto z dzbanka, nieprzegotowanej. Wiem, że są ludzie którzy tak robią.
My też używamy dzbanka Britty z filtrem Maxtra.
O odkamienianiu czajnika zapomniałam, a przedtem musiałam minimum 2 razy w tygodniu odkamienić bo taka dziadowską wodę mamy.
Mówisz, że Dafi pasują... Filtry Dafi są tylko jedne? Czy mają różne modele? Nie wiem, które zakupić bo te Maxtra to faktycznie do najtańszych nie należą...

Cytat:
Sweet, kupuj jakie ci się podobają, bo ja to już niespecjalnie, syn ma posciel w Spidermana, w Auta, w Kubusia puchatka, na szafie naklejki ze Scooby Doo i Sponge Bob. Nawet jak w domu nie widział, to w przedszkolu się uczy i chce konkretne wzory, lubi kolor zielony, a ja pozwalam mu już samemu wybierać.

Ja bardzo duzo piję wody, teraz też popijam, ale co chwilę siku biegam, obawiam sie o zużycie wody ze względu na ciągłe spuszczanie jej w toalecie.
ja to piję i sikam... średnio 3-4 razy na godzine jestem w toalecie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ale będziesz szła do okulisty? Zastanawiam się czy to konieczne?

Ja mam wadę -1.5 i mi gin zalecił wizytę kontrolną po 28 tcchoć od lat mam taka samą wadę.

Cytat:
Napisane przez kinia2305 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle i obecne mamy
Mialam ataki paniki kiedy na poczatku ciazy wchodzilam do sklepow dla noworodkow i widzialam ogrom tych wszystkich rzeczy. Pomogla mi lista z tej strony wiec i Tobie polecam:
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...a-dziecka.aspx
Super lista. Na pewno się przyda

Cytat:
Dostalam odp z zusu ze nie widza powodow zeby mi odbierac swiadczenia i normalnie bede miec wyplacony zasilek :P wow :p

Super, że tak to się skończyło

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Chyba nie umiem wrzucić pliku Zakrowowało mi linka lista dostępna na chomiku (w miejsce krów trzeba wpisać chomikuj . pl [bez spacji])
Sweet Twoja lista to prawdziwe arcydzieło

Cytat:
Hej!

Najważniejsze że z malutką wszystko ok
Oby i reszta wyników się poprawiła !

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

A tak w ogóle to chciałam sie przywitać - Dzień dobry

Justana piekne ciuszki

Sweet śliczne te pościele, ja jednak skupiam się na kocyku minky. Planuję uszyć sama... kiedyś coś tam szyłam więc może coś we mnie zostało z tych umiejętności
Pościel to raczej planuje jak dziubek podrośnie.

Apteka Gemini ma świetne ceny. Zakupy robię od dłuższego czasu i powiem Wam, że ich ceny są na prawdę super.

Jejku jaka burza nadciąga
Stary 2014-07-30, 16:08   #2955
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Begie - daj znac jak te staniki, może tez sie skusze na taki zwykły bawełniany...
Pępek mam wklesły i dośc głęboki dalej i nie zanosi sie żeby wyskoczył calkiem

ja jestem w 27 tc i ruchy czuję nisko, poniżej pępka najczęściej a jak leżę to w okolicy pępka,
jak siedzę to kopie najczęściej po pęcherzu i latam siku...

skurczów narazie nie mam żadnych...

weszłam na ta aptekę i po 10 minutach miałam juz w koszyku za prawie 200 zł wiec chyba nie bedzie problemu nawet z darmowym zamowieniem nawet proszki tam mozna kupic

dziewczyny spicie na tych poduchach rogalach?? bo mnie sie coraz gorzej spi i zastanawiam sie powaznie nad zakupem...
śpimy! ja już drugą ciążę na tej w kształcie litery C i to najlepsza rzecz na świecie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Masz rację. Nie pomyslałam o tym, że zanim podrośnie to w międzyczasie zrobi się kolejny remont... hmmm więc temat naklejki mnie jednak nadal aktualny

Kostka, fasolka z vinegretem wg Twojego przepisu to mistrzostwo świata. Na pewno na stałe zagości w naszym menu.
Obiad wszystkim bardzo smakował. dziękuję

My też używamy dzbanka Britty z filtrem Maxtra.
O odkamienianiu czajnika zapomniałam, a przedtem musiałam minimum 2 razy w tygodniu odkamienić bo taka dziadowską wodę mamy.
Mówisz, że Dafi pasują... Filtry Dafi są tylko jedne? Czy mają różne modele? Nie wiem, które zakupić bo te Maxtra to faktycznie do najtańszych nie należą...

ja to piję i sikam... średnio 3-4 razy na godzine jestem w toalecie

Ja mam wadę -1.5 i mi gin zalecił wizytę kontrolną po 28 tcchoć od lat mam taka samą wadę.

Super lista. Na pewno się przyda

Super, że tak to się skończyło

Sweet Twoja lista to prawdziwe arcydzieło

Najważniejsze że z malutką wszystko ok
Oby i reszta wyników się poprawiła !

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

A tak w ogóle to chciałam sie przywitać - Dzień dobry

Justana piekne ciuszki

Sweet śliczne te pościele, ja jednak skupiam się na kocyku minky. Planuję uszyć sama... kiedyś coś tam szyłam więc może coś we mnie zostało z tych umiejętności
Pościel to raczej planuje jak dziubek podrośnie.

Apteka Gemini ma świetne ceny. Zakupy robię od dłuższego czasu i powiem Wam, że ich ceny są na prawdę super.

Jejku jaka burza nadciąga
co do dzbanków to też się zachwycałam, bo rzeczywiście czajnik tak szybko nie był kamienny, ale czytałam ostatnio ile syfów i grzybów i innych dziadostw jest w tym filtrze (gdzieś się przecież musi mieścić to świństwo, żeby woda była lepsza) mimo regularnej wymiany, że sobie już darowaliśmy. A dafi jest chyba tylko w tej formie okrągłych wkładów, a brity w większości mają te podłużne, jeśli pamiętam.

Kasiu, gratuluję udanej wizyty, powodzenia jutro na glukozie
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 16:19   #2956
alekaz1
Zakorzenienie

Hej no i ja po wizycie z mala wszystko ok. Mam pojedyncze bakterie w moczu. Oczywiscie jak to nfz ponad godzine opoznienia bylo, serduszko slyszlama ale ile wazy nie mam pojecia ani innych wymiarow.
Stary 2014-07-30, 16:39   #2957
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej no i ja po wizycie z mala wszystko ok. Mam pojedyncze bakterie w moczu. Oczywiscie jak to nfz ponad godzine opoznienia bylo, serduszko slyszlama ale ile wazy nie mam pojecia ani innych wymiarow.
Super
Najważniejsze, że z małą wszystko ok
Stary 2014-07-30, 16:43   #2958
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Begie, prosze daj znac jak staniki dojda. Czy faktycznie sa troche sztywniejsze

A te staniki to Ty kupowalas na rozmiar jaki masz obecnie czy dalas troche zapasu?
Mi piersi niby troche teraz urosly ale czy jeszcze urosna
No nie wiem jaki rozmiar wybrac...

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Ok, dam znać, jak nie zapomnę
Kupiłam takie rozmiar jak mam teraz, właśnie mam na sobie stary w takim samym rozmiarze a myślę, że piersi już mi nie urosną, te bawełniane też się fajnie dopasowują.

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, jakoś dziś z dobiegu tylko jestem. Mam jakiś taki nabuzowany dzień;p
mój pępek praktycznie od samego początku ciąży wylazł na wierch;p nic to nie boli jest dziwny tylko, bo wcześniej miałam schowany a ten jeszcze jak zaczynam się smiać to wychodzi jeszcze bardziej
Dzisiaj zrobiłam pierwsze większe zakupy, dorwałam kilka aukcji na all, dodaję focisze ale zła jestem bo jeden supe pajacyk mi sprzątnął ktoś z przed nosa całą aukcję wygrywałam a na sam koniec ostatnie sekundy jak się musiałam schować z allegro to nie ktoś czmychnął;/
koszt zakupów 60 zł plus przesylka
Piękne ciuszki a ten pajacyk z Myszką Minnie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
No dobra.... cwiczysz z balonikiem, rozciags sie tam wszystko pieknie. Ale. Zadam moze glupie pytanie. Jak tam wszystko rozciagniete to co z przyjemnoscia z seksu? To wroci potem? Po porodzie wraca ale jak to takie wycwiczone to tez?

Co do naciecia , wspominam dobrze, w tym calym bolu tutaj czulam tylko szczypanie. Ladnie sie zagoilo. A drugie naciecie robia chyba po przeciwnej stronie, a nie obok tego.
Niech tna, wole to niz rozwalony odbyt...

No... mnie przyjemność z seksu po porodzie się znacznie pogorszyła
Mnie się wydaje, że nacięcie robią po tej samej stronie bo im wygodniej i tak zawsze słyszałam, koleżanka rodziła drugie dziecko miesiąc temu i też nacięli ją obok poprzedniego nacięcia...

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
wyprawka to taki worek bez dna niestety! tu 50zl, tu 100zl i kaska leci, ahhhh jakos to będzie i uzbieramy nasze wyprawki i dla dzieciaczkow będziemy miały wszystko!
Noo ja już chce mieć to za sobą, bo mężulek na pewno będzie baaardzo marudził...

Cytat:
Hej!

Dobrze, że wszystko ok z malutką obyś infekcji się pozbyła a z tą glukozą to normalnie luksus

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
W Gemini darmowa wysyłka kurierem jest od 299zł

Ja jeszcze nic tam nie kupuję, ale jak już kupię to wszystko co się da, bo ceny mają baaaaardzo niskie
Tak, teraz sobie przejrzałam dokładnie produkty, które mnie interesują i żałuję, że niektóre rzeczy kupiłam na allegro drożej

Cytat:

Mnie chyba zostało 101

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Beige nie trzeba koniecznie zakładać konta. Ostatnio zamawiałam tam krem na rozstępy, magnez i kwasy DHA i obyło się bez tego. Uważam to za ogromny plus. Paczka przyszła bardzo dobrze zapakowana i wszystko w środku rewelacyjnie zabezpieczone. ))
Nie wiem po co ale już założyłam

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
za udaną wizytę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 16:51   #2959
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
śpimy! ja już drugą ciążę na tej w kształcie litery C i to najlepsza rzecz na świecie

co do dzbanków to też się zachwycałam, bo rzeczywiście czajnik tak szybko nie był kamienny, ale czytałam ostatnio ile syfów i grzybów i innych dziadostw jest w tym filtrze (gdzieś się przecież musi mieścić to świństwo, żeby woda była lepsza) mimo regularnej wymiany, że sobie już darowaliśmy. A dafi jest chyba tylko w tej formie okrągłych wkładów, a brity w większości mają te podłużne, jeśli pamiętam.

Kasiu, gratuluję udanej wizyty, powodzenia jutro na glukozie
Zgadza się z tym syfem. Lecz mam nadzieję, że przynajmniej większa część tego syfu zostaje jednak na filtrze. Chyba w przeciwny wypadku cały ten syf wylądowałby w czajniku, nie?

Ja musze sobie kupić tą poduchę. Myślałam, że się bez niej obejdę i uniknę "zbędnego" wydatku ale chyba nie dam rady. Z dnia na dzień jest z moim kręgosłupem co raz gorzej, niestety.
Czekam do wypłaty i zamówię właśnie tą w kształcie "C". Później ją wykorzystam do karmienia Bo to chyba tą się wykorzystuje do karmienia, prawda????
Stary 2014-07-30, 16:53   #2960
manieczka1
Zakorzenienie

Paulina można tą, ale jak dla mnie to średnio wygodne się wydaje jak przymierzałam. Ja kupię taki mały rogal do karmienia

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-30, 16:54   #2961
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Paulina można tą, ale jak dla mnie to średnio wygodne się wydaje jak przymierzałam. Ja kupię taki mały rogal do karmienia

Średnio wygodne bo za duża?
Gdybym kupiła tą to to upiekła bym dwie pieczenie na jednym ruszcie
Czysta ekonomia
Stary 2014-07-30, 17:00   #2962
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Średnio wygodne bo za duża?
Gdybym kupiła tą to to upiekła bym dwie pieczenie na jednym ruszcie
Czysta ekonomia
No dla mnie za duża mi na pewno nie będzie wygodnie też myślałam, że od razu do karmienia będzie. Ale ja mam "I". Niby można ją zawinąć wokół siebie, ale mi to jakoś nie leży. Zdedydowanie lepszy będzie dla mnie ten mały rogal

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-30, 17:06   #2963
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiara to ja sie w takim razie zastanawiam po co robia nalot na mieszkania skoro na spacer mozna isc
no nie?
Jutro idę do gina prywatnego, to jeszcze zapytam się położnej - ona jest taka doświadczona, pewnie będzie wiedziała jak to wygląda w praktyce...

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
No dobra.... cwiczysz z balonikiem, rozciags sie tam wszystko pieknie. Ale. Zadam moze glupie pytanie. Jak tam wszystko rozciagniete to co z przyjemnoscia z seksu? To wroci potem? Po porodzie wraca ale jak to takie wycwiczone to tez?
dokładnie dlatego właśnie ja uważam, ze takie rzeczy jak balonik regularnie przed porodem nie jest ok... może i w porodzie pomoże, ale co po tym? Rozkłapana pochwa? :/
Ja jedyne, co ćwiczę to mięśnie kegla, więc to raczej dodatkowo działa na poprawę sytuacji w łóżku, a nie na odwrót.

Kostka - tego rogala mam i nie śpię na nim raz, że za gorąco, dwa - baaardzo dużo miejsca zajmuje i wtedy ja mam mniej, trzy - niewygodnie się z nim w nocy przekłada. Używam go tylko w dzień - pod plecy (zwinięty), albo pod nogi.

Indra
- ja też chciałabym miec możliwośc wzięcia zzo. Jestem po podpajęczynówkowym, więc już wiem, że takie znieczulenie nie boli (a pp jest głębsze jeszcze nawet), także strach ewentualny znikł. Niestety w szpitalu, gdzie chcę rodzić mają zzo tylko "ze wskazań medycznych" cokolwiek to znaczy Także nie wiem czy będą chcieli dać jak mnie będzie mocno bolało.
Co do tego masażu położnej - ja czytałam relacje dziewczyn, zę to różnie bywa... boli zawsze, ale nie zawsze pomaga niestety. Jedna taka (oglądałam relację jednej dziennikarki) miała nawet tak, że co położna ją tam rozszerzyła i rozwarcie się powiększyło, to zaraz znowu się zmniejszało
Gratuluję studniówki

justana - bardzo ładne rzeczy w ogóle ja w sh widzę zawsze takie śliczne sukieneczki, body itd. dla dziewczynek

paulina - ja sobie wczoraj zamówiłam dzbanek dafi + 4 filtry dafi - koleżanka mi poleciła, bo po pół roku używania jest bardzo zadowolona
Do karmienia są poduszki do karmienia Takie małe też w kształcie litery C - mam także i taką, lubię teraz sobie kłaść nią pod głowę

Kasiu
super, że z małą dobrze a jakie teraz żelazo dostałas?
Mnie to właśnie jedno niepokoi - w ciązy nie miałam ani jednego wymazu ani badania czystości pochwy... ani na nfz ani prywatnie...

Wczoraj TŻ pierwszy raz zobaczył jak mały mnie kopie
złośliwus zawsze przestaje jak tata patrzy
ale wyczaiłam, że jak puszczę mu wlazł kotek na płotek... to zaczyna się ruszac i brzuch mi faluje

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-30 o 17:13
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 17:09   #2964
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
No dla mnie za duża mi na pewno nie będzie wygodnie też myślałam, że od razu do karmienia będzie. Ale ja mam "I". Niby można ją zawinąć wokół siebie, ale mi to jakoś nie leży. Zdedydowanie lepszy będzie dla mnie ten mały rogal

Hmm o tym nie pomyślałam, że może być za duża. Czyli dobrze by było gdzieś przymierzyć.
Ta "I" to i mi jakoś nie bardzo do karmienia... Nie wiem czy tak dobrze ją będzie samemu wygiąć. Jednak co wygięta to wygięta
Stary 2014-07-30, 17:13   #2965
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm o tym nie pomyślałam, że może być za duża. Czyli dobrze by było gdzieś przymierzyć.
Ta "I" to i mi jakoś nie bardzo do karmienia... Nie wiem czy tak dobrze ją będzie samemu wygiąć. Jednak co wygięta to wygięta
Wiem, ale "I" bardziej pasowala do mojego sposobu spania dlatego ją wybrałam
Kiara to daj znać co się dowiedziałaś od położnej. Bo najpierw było tu pisane, że tylko lekarz, badania, sklep, apteka ale z paragonami a jak spacer to przecież nie udowodnię haha i skoro można spacerować to po co na chodzące robią naloty, tego nie rozumiem

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-30, 17:16   #2966
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
no nie?
Jutro idę do gina prywatnego, to jeszcze zapytam się położnej - ona jest taka doświadczona, pewnie będzie wiedziała jak to wygląda w praktyce...

dokładnie dlatego właśnie ja uważam, ze takie rzeczy jak balonik regularnie przed porodem nie jest ok... może i w porodzie pomoże, ale co po tym? Rozkłapana pochwa? :/
Ja jedyne, co ćwiczę to mięśnie kegla, więc to raczej dodatkowo działa na poprawę sytuacji w łóżku, a nie na odwrót.

Kostka - tego rogala mam i nie śpię na nim raz, że za gorąco, dwa - baaardzo dużo miejsca zajmuje i wtedy ja mam mniej, trzy - niewygodnie się z nim w nocy przekłada. Używam go tylko w dzień - pod plecy (zwinięty), albo pod nogi.

Indra
- ja też chciałabym miec możliwośc wzięcia zzo. Jestem po podpajęczynówkowym, więc już wiem, że takie znieczulenie nie boli (a pp jest głębsze jeszcze nawet), także strach ewentualny znikł. Niestety w szpitalu, gdzie chcę rodzić mają zzo tylko "ze wskazań medycznych" cokolwiek to znaczy Także nie wiem czy będą chcieli dać jak mnie będzie mocno bolało.
Co do tego masażu położnej - ja czytałam relacje dziewczyn, zę to różnie bywa... boli zawsze, ale nie zawsze pomaga niestety. Jedna taka (oglądałam relację jednej dziennikarki) miała nawet tak, że co położna ją tam rozszerzyła i rozwarcie się powiększyło, to zaraz znowu się zmniejszało
Gratuluję studniówki

justana - bardzo ładne rzeczy w ogóle ja w sh widzę zawsze takie śliczne sukieneczki, body itd. dla dziewczynek

paulina - ja sobie wczoraj zamówiłam dzbanek dafi + 4 filtry dafi - koleżanka mi poleciła, bo po pół roku używania jest bardzo zadowolona
Do karmienia są poduszki do karmienia Takie małe też w kształcie litery C - mam także i taką, lubię teraz sobie kłaść nią pod głowę

Kasiu
Mnie to właśnie jedno niepokoi - w ciązy nie miałam ani jednego wymazu ani badania czystości pochwy... ani na nfz ani prywatnie...

Ile zapłaciłaś za Dafi?
czyli coś źle zrozumiałam, że filtry Dafi pasują do Britty jako zastępnik Maxtry ????
Widziałam te małe podusie do karmienia ale wiesz, myślałam, że kupię jedną i wykorzystam w dwóch opcjach
Ja też nie miałam wymazu z pochwy i nawet ostatnio nad tym myślałam, ze powinnam zapytać gina.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Wiem, ale "I" bardziej pasowala do mojego sposobu spania dlatego ją wybrałam
Kiara to daj znać co się dowiedziałaś od położnej. Bo najpierw było tu pisane, że tylko lekarz, badania, sklep, apteka ale z paragonami a jak spacer to przecież nie udowodnię haha i skoro można spacerować to po co na chodzące robią naloty, tego nie rozumiem

jasne Dobrze, że jest ich tyle różnych kształtów. Każda może sobie wybrać coś dla siebie
Stary 2014-07-30, 17:19   #2967
Kasia427
Wtajemniczenie

Rety, ale u nas burza przeszła Jeszcze grzmi... a karetki jeżdżą jak szalone...
Pojadłam jeszcze gołąbków i jednego mężowi zostawiliśmy z chłopakami Chyba będzie musiał zjeść coś na mieście, a jest do 22.00 w pracy to już mi się nie chce nic robić...

Słuchajcie no z tym pismem do Zusu to trochę pocisnęłam, jak mężowi pokazałam przed wysłaniem, to powiedział, że trochę chamsko nawet
Ale poskutkowało, więc chyba jest luz... przedłożyłam dokumenty ze szpitala, poprzednie ksera zwolnień, gdzie miałam L4 1, napisałam, że wtedy mnie nie sprawdzali, a teraz kiedy mogę się cieszyć ciążą, którą mogłam stracić to robią mi kontrolę... napisałam, że byłam na obiedzie u mamy, która wynajmuje mieszkanie drzwi obok moich <nawet umowę najmu przedłożyłam > żeby nie myśleli, że ściemniam> i że dzieci nie chodzą do przedszkola, bo zrobiłam im wakacje, żeby spędzić z nimi czas, którego miałam dla nich mało przez pobyt w szpitalu <wzięłam zaświadczenie z przedszkola> i że na obiady chodzimy do mamy, bo ja nie mam siły stać przy garach w te upały :P no może trochę niepotrzebnie niektóre tematy rozwinęłam, ale widać, że wyjaśniłam im jasno i na temat, bo już żadnych wyjaśnień nie chcą, nawet życzyli wszystkiego dobrego na końcu pisma

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

Kasiu

Wczoraj TŻ pierwszy raz zobaczył jak mały mnie kopie
złośliwus zawsze przestaje jak tata patrzy
ale wyczaiłam, że jak puszczę mu wlazł kotek na płotek... to zaczyna się ruszac i brzuch mi faluje
Teraz dostałam ascofer i magnez blumag no i witaminy muszę brać femibion 2+

Kiara jakie imię wybraliście??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 17:24   #2968
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Rety, ale u nas burza przeszła Jeszcze grzmi... a karetki jeżdżą jak szalone...
Pojadłam jeszcze gołąbków i jednego mężowi zostawiliśmy z chłopakami Chyba będzie musiał zjeść coś na mieście, a jest do 22.00 w pracy to już mi się nie chce nic robić...

Słuchajcie no z tym pismem do Zusu to trochę pocisnęłam, jak mężowi pokazałam przed wysłaniem, to powiedział, że trochę chamsko nawet
Ale poskutkowało, więc chyba jest luz... przedłożyłam dokumenty ze szpitala, poprzednie ksera zwolnień, gdzie miałam L4 1, napisałam, że wtedy mnie nie sprawdzali, a teraz kiedy mogę się cieszyć ciążą, którą mogłam stracić to robią mi kontrolę... napisałam, że byłam na obiedzie u mamy, która wynajmuje mieszkanie drzwi obok moich <nawet umowę najmu przedłożyłam > żeby nie myśleli, że ściemniam> i że dzieci nie chodzą do przedszkola, bo zrobiłam im wakacje, żeby spędzić z nimi czas, którego miałam dla nich mało przez pobyt w szpitalu <wzięłam zaświadczenie z przedszkola> i że na obiady chodzimy do mamy, bo ja nie mam siły stać przy garach w te upały :P no może trochę niepotrzebnie niektóre tematy rozwinęłam, ale widać, że wyjaśniłam im jasno i na temat, bo już żadnych wyjaśnień nie chcą, nawet życzyli wszystkiego dobrego na końcu pisma
ha ha ha przynajmniej takim elaboratem wszelkie wątpliwości im rozwiałaś

Ja biorę Femibion2 co drug dzień

u mnie też była burza i taka pompa, ze nic za oknem widac nie było.

włąśnie w Teleexpresie mowili, ze chyba w Szczecinie urodziły się trojaczki trzy dziewczynki i każda dostała 10pkt
Stary 2014-07-30, 17:51   #2969
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:

ja już w ogóle nic nie rozumiem i zaczynam myśleć, że ZUS robi te kontrole tylko po to żeby pokazać, że COKOLWIEK robią oraz żeby zestresować ciężarne i opóźnić wypłatę zasiłku

Paulina - w aukcji, gdzie zamówiłam filtry Dafi napisali, że pasują też do Birty
Kupiłam ten dzbanek: http://allegro.pl/dafi-start-atri-dz...392737119.html
+ do tego filtry http://allegro.pl/3x-filtr-wklad-ory...378536718.html
łącznie 42,1zł +8zł przesyłka. W tym dzbanek 2,4l i 4 wkłady.
Tę poduszkę dużą z tego, co wiem można częściowo założyć za plecy i częściowo przed siebie i na to dziecko, ale mi raczej nie byłoby wygodnie <tu>masz przykład
Mi tę dużą kupił TŻ a tę do karmienia dostałam od koleżanki, bo ona jej prawie nie używała

Kasiu - pytałam o żelazo, bo ja tego mojego Sorbiferu za bardzo nie lubię i mam nadzieję, że może gin mi zmieni Prenatalne też biorę i do tego jeszcze kw. foliowy z uwagi na złą morfologię.
Kochana, wybraliśmy imię Dawid, ale nie chcę żeby było podane na pierwszej stronie, ok? Tylko proszę zmień mi TP na 29.XI/5.XII (niestety mam dwie daty z uwagi na moje cykle )
hehe to widzę, że troche inaczej napisałaś w końcu do ZUSu grunt, że poskutkowało
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 17:52   #2970
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha ha przynajmniej takim elaboratem wszelkie wątpliwości im rozwiałaś

Ja biorę Femibion2 co drug dzień

u mnie też była burza i taka pompa, ze nic za oknem widac nie było.

włąśnie w Teleexpresie mowili, ze chyba w Szczecinie urodziły się trojaczki trzy dziewczynki i każda dostała 10pkt
tak dokladnie wczoraj urodzily sie trojaczki w szpitalu ktorym chodze do poradni i w ktorym bede rodzic.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości