|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
martha, zmienili przesyłka do 15kg jest gratis przy zamówieniu za min 299zł
Mój asystent pokazuje, że zostało mi 100dni do porodu
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
wraca
![]() Kasia to super ze wizyta ok ![]() Johny wymyslil zabawe we fryzjera ale super, czesze mnie i obcina klockami a ja uwielbiamWysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miło, że się tobą zajmą porządnie. Ja wyszłam z przychodni i poszłam usiaść na ławce w parku, bo jest za budynkiem przychodni, siedzieć z tymi wszystkimi ludźmi 2h to byłby koszmar. Ela, dzieci mają pomysły, dobrze, że prawdziwymi nozyczkami nie nie próbuje
|
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
ponoć wraca...a wręcz przyspiesza ewentualny powrót do formy
można na nim ćwiczyć mięśnie kegla.
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
Beige nie trzeba koniecznie zakładać konta.
Ostatnio zamawiałam tam krem na rozstępy, magnez i kwasy DHA i obyło się bez tego. Uważam to za ogromny plus. Paczka przyszła bardzo dobrze zapakowana i wszystko w środku rewelacyjnie zabezpieczone. )) Kostka ja zamówię tam na pewno: nianię elektroniczną, termometr do mierzenia temperatury, podgrzewacz, wkładki laktacyjne, osłonki na piersi, krem na brodawki, butelki, worki do sterylizacji i na odciągnięte mleko, smoczki, podkłady do przewijania, pieluchy tetrowe i flanelowe, chusteczki nawilżane, preparat do kąpieli, nożyczki, szczotki i grzebyki, sól fizjologiczną, gaziki, sól morska do noska, fride, octenisept, podkłady poprodiwe itd. Duuuużo tego będzie.
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
do ćwiczeń mięśni kegla stosuje się również Aquaflex. Stozki są bardzo popularne w Anglii.
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoja glukozę odwlekam, czekam na chłodniejszy dzień Cytat:
Cytat:
![]() nam do porodu pokazuje 106 dni
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
Spoko, nozyczki pochowane
a takie cos to tez pewna forma masazu korzysc obopolna ![]() A teraz poi mnie woda z mojej butelki z dziubkiem zebym ''mial sile'' i buduje dla mnie zamek Zaczynam miec duza chec na zakupy wyprawkowe jakas zapowiedz syndromu wicia gniazda. Wprost przebieram nozkami ze jak wroce to sie za to zabiore ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2949 |
|
Raczkowanie
|
Kasiasuper, ze z coreczka wszystko ok
Z glukoza dasz rade Kostkaja spie z poduszka, troche pomaga ale nie jest rewelacyjna.w sumie juz tak dlugo bez niej nie spalam, ze nie wiem czy lepiej z czy bez ![]() Ja musze wykombinowac jakis sposob, zeby zastopwac siebie w przewracaniu na plecy, bo co chwile budze sie bolem brzucha lezac na plecach ![]() justana sliczne ciuszki |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - super, że malutka zdrowo rosnie
Rosalie - mnie sie coraz gorzej spi na boku bez podparcia, bo wczesniej spałam z taka wyciagnieta nogą jakby prawie na brzuchu a teraz juz tak nie umiem - brzuch za duży ![]() chyba pożyczę od koleżanki która już urodziła i sprawdzę czy się nada.. |
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zrobiłam sobie koszyk w Gemini i kwota mnie zabiła
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Justana śliczne ciuszki, za tą cenę extra
![]() Kostka ja mam poduchę do spania w kształcie litery "I" od ponad miesiąca. Nie wyobrażam sobie spania bez niej ![]() Indra no to świętujemy ![]() Kasiu super, że mała rośnie powodzenia na glukozie to u nas ciężarne mialy osobny pokój wygodnymi sofami i gazetkami do czytania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2954 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Obiad wszystkim bardzo smakował. dziękuję Cytat:
O odkamienianiu czajnika zapomniałam, a przedtem musiałam minimum 2 razy w tygodniu odkamienić bo taka dziadowską wodę mamy. Mówisz, że Dafi pasują... Filtry Dafi są tylko jedne? Czy mają różne modele? Nie wiem, które zakupić bo te Maxtra to faktycznie do najtańszych nie należą... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że tak to się skończyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby i reszta wyników się poprawiła ! ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- A tak w ogóle to chciałam sie przywitać - Dzień dobry ![]() Justana piekne ciuszki Sweet śliczne te pościele, ja jednak skupiam się na kocyku minky. Planuję uszyć sama... kiedyś coś tam szyłam więc może coś we mnie zostało z tych umiejętności Pościel to raczej planuje jak dziubek podrośnie. Apteka Gemini ma świetne ceny. Zakupy robię od dłuższego czasu i powiem Wam, że ich ceny są na prawdę super. Jejku jaka burza nadciąga
|
|
#2955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kasiu, gratuluję udanej wizyty, powodzenia jutro na glukozie
|
||
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej no i ja po wizycie z mala wszystko ok. Mam pojedyncze bakterie w moczu. Oczywiscie jak to nfz ponad godzine opoznienia bylo, serduszko slyszlama ale ile wazy nie mam pojecia ani innych wymiarow.
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że z małą wszystko ok
|
|
#2958 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam takie rozmiar jak mam teraz, właśnie mam na sobie stary w takim samym rozmiarze a myślę, że piersi już mi nie urosną, te bawełniane też się fajnie dopasowują. Cytat:
Cytat:
Mnie się wydaje, że nacięcie robią po tej samej stronie bo im wygodniej i tak zawsze słyszałam, koleżanka rodziła drugie dziecko miesiąc temu i też nacięli ją obok poprzedniego nacięcia... Cytat:
Cytat:
obyś infekcji się pozbyła a z tą glukozą to normalnie luksus ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie chyba zostało 101 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę
|
|||||||||
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja musze sobie kupić tą poduchę. Myślałam, że się bez niej obejdę i uniknę "zbędnego" wydatku ale chyba nie dam rady. Z dnia na dzień jest z moim kręgosłupem co raz gorzej, niestety. Czekam do wypłaty i zamówię właśnie tą w kształcie "C". Później ją wykorzystam do karmienia
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina można tą, ale jak dla mnie to średnio wygodne się wydaje jak przymierzałam. Ja kupię taki mały rogal do karmienia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym kupiła tą to to upiekła bym dwie pieczenie na jednym ruszcie ![]() Czysta ekonomia
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi na pewno nie będzie wygodnie też myślałam, że od razu do karmienia będzie. Ale ja mam "I". Niby można ją zawinąć wokół siebie, ale mi to jakoś nie leży. Zdedydowanie lepszy będzie dla mnie ten mały rogal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro idę do gina prywatnego, to jeszcze zapytam się położnej - ona jest taka doświadczona, pewnie będzie wiedziała jak to wygląda w praktyce... Cytat:
Ja jedyne, co ćwiczę to mięśnie kegla, więc to raczej dodatkowo działa na poprawę sytuacji w łóżku, a nie na odwrót. Kostka - tego rogala mam i nie śpię na nim Indra - ja też chciałabym miec możliwośc wzięcia zzo. Jestem po podpajęczynówkowym, więc już wiem, że takie znieczulenie nie boli (a pp jest głębsze jeszcze nawet), także strach ewentualny znikł. Niestety w szpitalu, gdzie chcę rodzić mają zzo tylko "ze wskazań medycznych" cokolwiek to znaczy Także nie wiem czy będą chcieli dać jak mnie będzie mocno bolało.Co do tego masażu położnej - ja czytałam relacje dziewczyn, zę to różnie bywa... boli zawsze, ale nie zawsze pomaga niestety. Jedna taka (oglądałam relację jednej dziennikarki) miała nawet tak, że co położna ją tam rozszerzyła i rozwarcie się powiększyło, to zaraz znowu się zmniejszało Gratuluję studniówki ![]() justana - bardzo ładne rzeczy paulina - ja sobie wczoraj zamówiłam dzbanek dafi + 4 filtry dafi - koleżanka mi poleciła, bo po pół roku używania jest bardzo zadowolona Do karmienia są poduszki do karmienia Takie małe też w kształcie litery C - mam także i taką, lubię teraz sobie kłaść nią pod głowę ![]() Kasiu super, że z małą dobrze Mnie to właśnie jedno niepokoi - w ciązy nie miałam ani jednego wymazu ani badania czystości pochwy... ani na nfz ani prywatnie... ![]() Wczoraj TŻ pierwszy raz zobaczył jak mały mnie kopie złośliwus zawsze przestaje jak tata patrzy ![]() ale wyczaiłam, że jak puszczę mu wlazł kotek na płotek... to zaczyna się ruszac i brzuch mi faluje Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-30 o 17:13 |
||
|
|
|
#2964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta "I" to i mi jakoś nie bardzo do karmienia... Nie wiem czy tak dobrze ją będzie samemu wygiąć. Jednak co wygięta to wygięta
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ją wybrałam ![]() Kiara to daj znać co się dowiedziałaś od położnej. Bo najpierw było tu pisane, że tylko lekarz, badania, sklep, apteka ale z paragonami a jak spacer to przecież nie udowodnię haha i skoro można spacerować to po co na chodzące robią naloty, tego nie rozumiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile zapłaciłaś za Dafi? czyli coś źle zrozumiałam, że filtry Dafi pasują do Britty jako zastępnik Maxtry ???? Widziałam te małe podusie do karmienia ale wiesz, myślałam, że kupię jedną i wykorzystam w dwóch opcjach ![]() Ja też nie miałam wymazu z pochwy i nawet ostatnio nad tym myślałam, ze powinnam zapytać gina. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Dobrze, że jest ich tyle różnych kształtów. Każda może sobie wybrać coś dla siebie
|
|
#2967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rety, ale u nas burza przeszła
Jeszcze grzmi... a karetki jeżdżą jak szalone... Pojadłam jeszcze gołąbków i jednego mężowi zostawiliśmy z chłopakami Słuchajcie no z tym pismem do Zusu to trochę pocisnęłam, jak mężowi pokazałam przed wysłaniem, to powiedział, że trochę chamsko nawet ![]() Ale poskutkowało, więc chyba jest luz... przedłożyłam dokumenty ze szpitala, poprzednie ksera zwolnień, gdzie miałam L4 1, napisałam, że wtedy mnie nie sprawdzali, a teraz kiedy mogę się cieszyć ciążą, którą mogłam stracić to robią mi kontrolę... napisałam, że byłam na obiedzie u mamy, która wynajmuje mieszkanie drzwi obok moich <nawet umowę najmu przedłożyłam > żeby nie myśleli, że ściemniam> i że dzieci nie chodzą do przedszkola, bo zrobiłam im wakacje, żeby spędzić z nimi czas, którego miałam dla nich mało przez pobyt w szpitalu <wzięłam zaświadczenie z przedszkola> i że na obiady chodzimy do mamy, bo ja nie mam siły stać przy garach w te upały :P no może trochę niepotrzebnie niektóre tematy rozwinęłam, ale widać, że wyjaśniłam im jasno i na temat, bo już żadnych wyjaśnień nie chcą, nawet życzyli wszystkiego dobrego na końcu pisma ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() Kiara jakie imię wybraliście??
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej takim elaboratem wszelkie wątpliwości im rozwiałaś ![]() Ja biorę Femibion2 co drug dzień u mnie też była burza i taka pompa, ze nic za oknem widac nie było. włąśnie w Teleexpresie mowili, ze chyba w Szczecinie urodziły się trojaczki trzy dziewczynki i każda dostała 10pkt
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i opóźnić wypłatę zasiłku Paulina - w aukcji, gdzie zamówiłam filtry Dafi napisali, że pasują też do Birty Kupiłam ten dzbanek: http://allegro.pl/dafi-start-atri-dz...392737119.html + do tego filtry http://allegro.pl/3x-filtr-wklad-ory...378536718.html łącznie 42,1zł +8zł przesyłka. W tym dzbanek 2,4l i 4 wkłady. Tę poduszkę dużą z tego, co wiem można częściowo założyć za plecy i częściowo przed siebie i na to dziecko, ale mi raczej nie byłoby wygodnie ![]() Mi tę dużą kupił TŻ a tę do karmienia dostałam od koleżanki, bo ona jej prawie nie używała Kasiu - pytałam o żelazo, bo ja tego mojego Sorbiferu za bardzo nie lubię i mam nadzieję, że może gin mi zmieni Prenatalne też biorę i do tego jeszcze kw. foliowy z uwagi na złą morfologię.Kochana, wybraliśmy imię Dawid, ale nie chcę żeby było podane na pierwszej stronie, ok? ) hehe to widzę, że troche inaczej napisałaś w końcu do ZUSu grunt, że poskutkowało |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

A jak nie dam rady, to mam przyjść w piątek na oddział i na oddziale mi zrobią, to się położę, okno otworzą, żebym nie musiała na twardym krześle siedzieć na poczekalni, jak w Ameryce normalnie 

i buduje dla mnie zamek

23.06.2011
01.06.2013

Jeszcze grzmi... a karetki jeżdżą jak szalone... 
> żeby nie myśleli, że ściemniam> i że dzieci nie chodzą do przedszkola, bo zrobiłam im wakacje, żeby spędzić z nimi czas, którego miałam dla nich mało przez pobyt w szpitalu <wzięłam zaświadczenie z przedszkola> i że na obiady chodzimy do mamy, bo ja nie mam siły stać przy garach w te upały :P no może trochę niepotrzebnie niektóre tematy rozwinęłam, ale widać, że wyjaśniłam im jasno i na temat, bo już żadnych wyjaśnień nie chcą, nawet życzyli wszystkiego dobrego na końcu pisma
przynajmniej takim elaboratem wszelkie wątpliwości im rozwiałaś