Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 12:01   #2911
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
nam wczoraj położna w szkole rodzenia odradzała ZZO (oczywiście mówię o porodzie sn), z uwagi na wiele czynników np. może spowolnić postęp porodu, kobieta nie ma na tyle siły by przeć, przez co lekarze stosują technikę zabronioną - naciskanie brzucha, złe samopoczucie po..., nie wiadomo jaki anestezjolog się trafi czy dobrze się wkłuje - jedna dziewczyna mówiła, że tak jej podali, że jedną połowę miała znieczuloną, drugą nie :/[COLOR="Silver"]
tak to powszechne, że odradzaja albo mówią, że juz za późno..głównie dlatego, że poród może się przedłużyć, ale ja i tak jestem zdecydowana, moja bratowa i dwie koleżanki wspominają bardzo dobrze poród własnie dzięki znieczuleniu
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:04   #2912
aleska
Raczkowanie

Bóle krzyżowe - no to kolejny powód do strachu

Chociaż od kiedy jestem w ciąży to generalnie strach przed porodem mam mniejszy niż wcześniej. Taka wewnętrzna olewka, że będzie w miarę bezproblemowo i da się wytrzymać. Oby!

Cytat:
Napisane przez Zanet84
nam wczoraj położna w szkole rodzenia odradzała ZZO (oczywiście mówię o porodzie sn), z uwagi na wiele czynników np. może spowolnić postęp porodu, kobieta nie ma na tyle siły by przeć, przez co lekarze stosują technikę zabronioną - naciskanie brzucha, złe samopoczucie po..., nie wiadomo jaki anestezjolog się trafi czy dobrze się wkłuje - jedna dziewczyna mówiła, że tak jej podali, że jedną połowę miała znieczuloną, drugą nie :/
A ja myślę, że odradzają głównie ze względu na koszty. Tak jak niektórzy dentyści, że niby przy kanałówkach nie powinno się dawać znieczulenia, bo nie wiadomo, czy doszło się do końca kanału.

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Dostalam odp z zusu ze nie widza powodow zeby mi odbierac swiadczenia i normalnie bede miec wyplacony zasilek :P wow :p
Super, że się wyjaśniło . A co im mniej więcej napisałaś w wyjaśnieniach?

Właśnie dochodzę do siebie, po okropnym bólu głowy, z którym się obudziłam około 9. Może dlatego, że śniła mi się matura z historii

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-07-30 o 12:10
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:23   #2913
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

Chociaż od kiedy jestem w ciąży to generalnie strach przed porodem mam mniejszy niż wcześniej. Taka wewnętrzna olewka, że będzie w miarę bezproblemowo i da się wytrzymać. Oby!
Bardziej niz da sie wytrzymac boleć nie będzie ;p

Gołąbki juz w piekarniku Zrobilam tez dzbanek wody z cytryna i zamierzam dzis wypic

Poza tym spuchla mi powieka cholera wie od czego ;/

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
cały czas jest na tapecie

ja szczerze mówiąc bardzo licze na znieczulenie...w moim szpitalu dają - byle nie było za późno...
anuszka a Ty gdzie rodzisz w PL??

dlaczego Cie nie przekonał?
mnie głównie nie przekonała jego cena ale patent wydaje sie byc dobry
masz racje niestety po ptokach....
Tak chyba bede rodzic w PL, na 90% ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:28   #2914
fiorella22
Zadomowienie

A to znieczulenie podaje anastezjolog?

Ja we wrześniu mam konsultację z anastezjologiem. Więc jeśli tak, to może mi podadzą albo tylko chce zrobić wywiad

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:30   #2915
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

Ja we wrześniu mam konsultację z anastezjologiem. Więc jeśli tak, to może mi podadzą albo tylko chce zrobić wywiad
tak anestezjolog, jeśli nie będzie akurat w szpitalu, to nikt go nie poda

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

ja usypiam na siedząco
uciekam chwilkę się polenić i wziąć potem za obiad jakiś
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:38   #2916
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj wyprawiamy garden party dla corki, musze jeszcze tort ozdobic, potem przygotowac wszystko na ogrodzie. Salatki zrobie i luzik, na kolacje bedzie kociołek, no i grill-karkowka i skrzydelka
.
Udanej imprezki

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Ja strasznie panikuje przed pęknięciem... a na samo stwierdzenie nacinania krocza reaguje histerycznie !!! chyba jedna z rzeczy których się najbardziej obawiam podczas porodu.
Dlatego tez inwestuje w balonik epino, bardzo dobre opinie można wyczytać na necie. Pomaga w uniknięciu nacięcia.
Ja mimo tego, że już rodziłam to też panikuję, najbardziej właśnie boję się nacięcia krocza miałam bardzo duże nacięcie i mam wyczuwalną bliznę do tej pory, a teraz w ciąży wszystko zaczyna mi się tam napinać, jest ucisk ze strony macicy i jak np. kucnę czy nawet w wc czuję dyskomfort :/ niby wszystko TAM jest teraz duuużo luźniejsze ale okolice nacięcia mnie trochę ciągną ... boję się, że jak mnie natną znów w tym samym miejscu albo bardzo blisko to później nie będzie się chciało goić

O baloniku słyszałam wiele dobrego ale niestety nie stać mnie ..

Cytat:
i zaczęłam czytac o bólach krzyżowych... [COLOR="Silver"]
Nie martw się, będzie dobrze da się przeżyć choć są okropne... i nie czytaj więcej

Dziś znów poszło mi na wyprawkę 100 zł :/ kupiłam 3 biustonosze do karmienia, poduszkę do kp, podkłady takie duże na łóżko, belle poporodową i nie wiem czy coś jeszcze...masakra

Dziewczyny, czy na tym całym gemini zrobię zakupy kosmetyczno- apteczne? czy tam są jakieś niższe ceny? jeszcze to mi pozostało + pieluszki + łóżeczko

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:39   #2917
Frau Gizela
Rozeznanie

Kasiu, dobrze, że się wyjaśniła pozytywnie zusowa sprawa, no ale co się nadenerwowałaś to Twoje

Czekoladka, udanej imprezy! sto lat dla Dziecia!

wszystkim wizytującym powodzenia!

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

A ja myślę, że odradzają głównie ze względu na koszty. Tak jak niektórzy dentyści, że niby przy kanałówkach nie powinno się dawać znieczulenia, bo nie wiadomo, czy doszło się do końca kanału.

Super, że się wyjaśniło . A co im mniej więcej napisałaś w wyjaśnieniach?

Właśnie dochodzę do siebie, po okropnym bólu głowy, z którym się obudziłam około 9. Może dlatego, że śniła mi się matura z historii
myślę, że to kwestia oszczędności właśnie, a nie że dla dobra pacjentki. Jeśli zaś chodzi o dentystów, to w ubiegłym tygodniu miałam kończone kanałowe, ze znieczuleniem wprost do kanału, bo miałam takie wrażliwe te miejsca, że bez znieczulenia nie dałam rady ani ja ani moja przemiła pani doktor.

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

tylko anestezjolog.

A wiecie jak po butach rozpoznaje się specjalizację lekarza?
z czerwonymi plamami to chirurg, z żółtymi urolog, a z brązowymi to anestezjolog. Brązowymi po kawie mam kilka takich dowcipów anestezjologicznych i lekarskich generalnie, bo mam kilku znajomych, którzy się przekomarzają, który bardziej dosra swoim kolegom z resortu

Edytowane przez Frau Gizela
Czas edycji: 2014-07-30 o 15:52
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:43   #2918
unheeded
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Ja zamierzam jutro skonsultować z ginem ćwiczenia Kegla (czy mogę przy mojej nisko osadzonej i krótkiej szyjce...) i ewentualny masaż po 34 tygodniu. Mam nadzieję, że pozwoli, bo wolałabym obejść się bez pękania czy nacinania...

Mam do Was trzy pytania:
1. Czy pępek Wam się już "uwypuklił"? Nie wiem, jak to określić konkretnie, ale chodzi mi o to, czy już wyszedł na zewnątrz, wystaje poza powierzchnię brzucha? Bo mój jest z natury wklęsły i zastanawiam się, czy w ogóle będzie wypchnięty, a jeśli tak, to kiedy? I czy jest to uciążliwe/nieprzyjemne/bolesne? Czy nie odczuwa się tego wcale?
2. Gdzie czujecie ruchy? Bo ja zazwyczaj bardzo nisko, na wysokości pępka może parę razy się zdarzyło, a czytam, że to w zasadzie już czas na kopniaki pod żebra.
3. Jak odczuwacie skurcze Braxtona-Hicksa? Bo od kilku dni twardnieje mi brzuch, nie boli, trwa kilkanaście sekund, powtarza się czasem 2 razy w ciągu dnia, czasem 4, w nieregularnych odstępach czasu. Czy dobrze skojarzyłam z tymi skurczami?

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy na tym całym gemini zrobię zakupy kosmetyczno- apteczne? czy tam są jakieś niższe ceny?
Nie wiem, jakie masz apteki/sklepy w okolicy, ale w mojej najtańszej aptece było drożej, niż na gemini i opłacało mi się zrobić u nich zamówienie nawet dokładając koszty dostawy. Także musisz się rozejrzeć i przekalkulować, ale ja ze swojej strony polecam

U nas dziś trochę chłodniej się zrobiło, słoneczko za chmurami się schowało, więc korzystam z okazji i idę poleżeć na huśtawce

Edytowane przez unheeded
Czas edycji: 2014-07-30 o 12:47
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:44   #2919
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Dostalam odp z zusu ze nie widza powodow zeby mi odbierac swiadczenia i normalnie bede miec wyplacony zasilek :P wow :p
a napisałaś tylko to, że byłaś z dziećmi na podwórku, tak?
super wieści
Mnie to własnie oburzyło aż. Napisałam niedawno do tego konsultanta z ZUS i mi odp., że absolutnie na L4 2 mogę wychodzić z domu! Mogę sobie normalnie iść do sklepu czy na spacer.

esti - pisałam wcześniej o tej akcji z "Położnych" - też się z tego śmiałam

Olaya - to pewnie podobnie działa jak balonik od cewnika foley'a który wkładają często w szpitalach ale nie do cewki, a własnie do pochwy.
moim zdaniem nie ma co panikować. Lepiej naciąć na spokojnie, dokładnie i równo niż pęknąć. Moja koleżanka miała nacinane krocze w styczniu i mówi, że nawet nie poczuła (lekkie szczypanie dosłownie), a zszyli ją bardzo ładnie
co do ZUSu to oni zawsze takie listy do przychodni wysyłają

aleska - haha Ty taka wrażliwa jesteś na takie widoki? TŻ mówi, że jestem nienormalna, bo potrafię siedzieć i w googlach wyszukiwać filmiki, grafiki z porodów, łącznie z komplikacjami, szyciem krocza itd. Już się przyzwyczaiłam do takich widoków.

słoneczko - a witaminy w jaki sposób bierzesz? Bo żelazo w witamin wchłonie się (w sensownej ilości) tylko wtedy, kiedy witaminy je się nie później niż 30min przed posiłkiem lub 1,5h po jeśli posiłek ma być białkowy, bo białko "zeżre" żelazo. Tak mi ginka tłumaczyła.

anuszka - przeżyć to jedno, ale równie ważne jest aby dziecko również było zdrowe, a nie oszukujmy się - im dalej do porodu tym większe ryzyko komplikacji w tym zakresie. Zdarzają się wyjątki - to jasne, ale ciąża nie bez powodu ma trwać 40 tygodni

Zanet - a kochana powiedz mi - ta babka mówiła co w ciąży można brać na wzdęcia?

unhedeed - mój pępe na razie jest jeszcze wklęsły, ale spłaszczył sie znacznie, mieszczę zaledwie opuszek palca Nie boli to + pępek zrobił się taki dziecięcy w dotyku, taki gładki :P
nikt Ci nie powie kiedy i czy w ogóle u Ciebie to nastanie. Każda z nas ma inaczej Tak samo jak w przypadku linea negra - jedna będzie miała, druga nie.
Ja czuję ruchy po bokach pępka (prawa, lewa strona), trochę nad nim, czasami w dole brzucha. Zależy jak się dziecko ułoży.
Skurcze mam od 16tc, na początku były te zwykłe BH, niestety od jakiegoś czasu się pograszały i tydzień temu dostałam takich porządnych, bolesnych, silnych, także byłam na IP. Dostałam leki i mam leżeć póki co, bo szyjka mi sie przez to skróciła i brzuch twardnieje.

Mały od 2 dni daje mi popalić... 5 rano się budzi (razem z TŻ w sumie) i lata przez godzinę... w dzień też niespokojny jest, a dziś do 1 w nocy mnie kopał. Także spać mi nie daje

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-30 o 12:49
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:49   #2920
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ja zamierzam jutro skonsultować z ginem ćwiczenia Kegla (czy mogę przy mojej nisko osadzonej i krótkiej szyjce...) i ewentualny masaż po 34 tygodniu. Mam nadzieję, że pozwoli, bo wolałabym obejść się bez pękania czy nacinania...

Mam do Was trzy pytania:
1. Czy pępek Wam się już "uwypuklił"? Nie wiem, jak to określić konkretnie, ale chodzi mi o to, czy już wyszedł na zewnątrz, wystaje poza powierzchnię brzucha? Bo mój jest z natury wklęsły i zastanawiam się, czy w ogóle będzie wypchnięty, a jeśli tak, to kiedy? I czy jest to uciążliwe/nieprzyjemne/bolesne? Czy nie odczuwa się tego wcale?
2. Gdzie czujecie ruchy? Bo ja zazwyczaj bardzo nisko, na wysokości pępka może parę razy się zdarzyło, a czytam, że to w zasadzie już czas na kopniaki pod żebra.
3. Jak odczuwacie skurcze Braxtona-Hicksa? Bo od kilku dni twardnieje mi brzuch, nie boli, trwa kilkanaście sekund, powtarza się czasem 2 razy w ciągu dnia, czasem 4, w nieregularnych odstępach czasu. Czy dobrze skojarzyłam z tymi skurczami?

U nas dziś trochę chłodniej się zrobiło, słoneczko za chmurami się schowało, więc korzystam z okazji i idę poleżeć na huśtawce
1. Ja też mam wklęsły pępek i wątpię żeby w ogóle kiedykolwiek wyszedł
2. Pod żebra nie czuję, ale z każdym dniem coraz wyżej (24tC)
3. Nie odczuwam wcale, i wcale mi do tego nie spieszno

Podbijam pytanie o Gemini - tam można się zaoatrzyć taniej niż np. na allegro?

begie, jakie staniki kupiłaś? polecacie jakieś konkretne w ogóle?

Ja też lecę nad jeziorko, może wytrzymam w tej gorączce

Miłego dnia
Stary 2014-07-30, 12:54   #2921
Indra83
Wtajemniczenie

Jakoś tak nie przekonał mnie balonik, bo raczej działa, ale nie zawsze, a to 400zł, to juz wolę chyba krocze pomasować.

Moja gin twierdzi, że jakby ogólnie dostępne były zzo, to byłoby mniej cesarek, bo kobiety się boją bólu i załatwiają cesarkę, albo nie wytrzymują trudów porodu, nie mają siły i konczy się i tak cesarką.
Niestety, ale jest tak, że NFZ płaci za poród, nie ważne, czy cesarka, sn, ze znieczuleniem, czy bez. Płacą za sztukę, więc szpitale tną koszty jak mogą. Wiadomo, że najtaniej jest sn bez znieczulenia.

U mnie nie było znieczulenia, a i tak położna naciskała na brzuch, uprzedziła mnie o tym, powiedziała, ze musi to zrobić, bo dziecko utknęło i coś nie idzie i rzeczywiście, w trakcie skurczu jak parłam, to nacisneła na brzuch, druga złapała dziecko i trochę pociagnęła i syn wyszedł od razu, a parłam juz w sumie 45min. Obyło się bez próżnociągów, kleszczy itp. wszyscy zdrowi, żadnych powikłań.

Miałam też masaż szyjki macicy, ponoć niepolecany, bardzo bolesny, ale tak mi przyspieszył poród, że byłam wdzięczna położnej - mojej osobistej cioci.
Stary 2014-07-30, 12:59   #2922
happywoman
Rozeznanie

Moim zdaniem, na Gemini jest bardzo, bardzo tanio. Na pewno taniej niż gdziekolwiek, przynajmniej po moim ogarnieciu tematu. Ja tam będę kupować i pieluchy tetrowe, nianię elektroniczne, termometry, smoczki, butelki, bo naprawdę jest taniej. Porównywałam z wieloma sklepami i nawet allegro. Wygodniej też w jednym miejscu zamówić wszystko i płacić za przesyłkę raz niż wielokrotnie u różnych sprzedawców. To jest moje zdanie.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:01   #2923
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Mam do Was trzy pytania:

Nie wiem, jakie masz apteki/sklepy w okolicy, ale w mojej najtańszej aptece było drożej, niż na gemini i opłacało mi się zrobić u nich zamówienie nawet dokładając koszty dostawy. Także musisz się rozejrzeć i przekalkulować, ale ja ze swojej strony polecam

1. Mój pępek jest wkłęsły, choć sie spłaszczył. W pierwszej ciązy też tak miałam i nie był wcale wypukły.
2. ja jak chodzę, siedzę, to czuję ruchy nisko, a jak się położę na płasko, to dopiero powyzej pępka.
3. Nie mam takich regularnych skurczy, raczej po wysiłku, chodzeniu, staniu.

W gemini darmowa dostawa jest od zamówienia 250zł, ale jak można bez problemu uzbierać, ja zamówię też dla siebie jakieś kosmetyki, podkłady, smoczki, paracetamole, syropy na jesien, wit D+ K dla dziecka, uzbiera się. Są też adresy stacjonarne, gdzie można odebrać przesłyłkę bez opłaty dodatkowej.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
a napisałaś tylko to, że byłaś z dziećmi na podwórku, tak?
super wieści
Mnie to własnie oburzyło aż. Napisałam niedawno do tego konsultanta z ZUS i mi odp., że absolutnie na L4 2 mogę wychodzić z domu! Mogę sobie normalnie iść do sklepu czy na spacer.

esti - pisałam wcześniej o tej akcji z "Położnych" - też się z tego śmiałam

Olaya - to pewnie podobnie działa jak balonik od cewnika foley'a który wkładają często w szpitalach ale nie do cewki, a własnie do pochwy.
moim zdaniem nie ma co panikować. Lepiej naciąć na spokojnie, dokładnie i równo niż pęknąć. Moja koleżanka miała nacinane krocze w styczniu i mówi, że nawet nie poczuła (lekkie szczypanie dosłownie), a zszyli ją bardzo ładnie
co do ZUSu to oni zawsze takie listy do przychodni wysyłają

aleska - haha Ty taka wrażliwa jesteś na takie widoki? TŻ mówi, że jestem nienormalna, bo potrafię siedzieć i w googlach wyszukiwać filmiki, grafiki z porodów, łącznie z komplikacjami, szyciem krocza itd. Już się przyzwyczaiłam do takich widoków.

słoneczko - a witaminy w jaki sposób bierzesz? Bo żelazo w witamin wchłonie się (w sensownej ilości) tylko wtedy, kiedy witaminy je się nie później niż 30min przed posiłkiem lub 1,5h po jeśli posiłek ma być białkowy, bo białko "zeżre" żelazo. Tak mi ginka tłumaczyła.

anuszka - przeżyć to jedno, ale równie ważne jest aby dziecko również było zdrowe, a nie oszukujmy się - im dalej do porodu tym większe ryzyko komplikacji w tym zakresie. Zdarzają się wyjątki - to jasne, ale ciąża nie bez powodu ma trwać 40 tygodni

Zanet - a kochana powiedz mi - ta babka mówiła co w ciąży można brać na wzdęcia?

unhedeed - mój pępe na razie jest jeszcze wklęsły, ale spłaszczył sie znacznie, mieszczę zaledwie opuszek palca Nie boli to + pępek zrobił się taki dziecięcy w dotyku, taki gładki :P
nikt Ci nie powie kiedy i czy w ogóle u Ciebie to nastanie. Każda z nas ma inaczej Tak samo jak w przypadku linea negra - jedna będzie miała, druga nie.
Ja czuję ruchy po bokach pępka (prawa, lewa strona), trochę nad nim, czasami w dole brzucha. Zależy jak się dziecko ułoży.
Skurcze mam od 16tc, na początku były te zwykłe BH, niestety od jakiegoś czasu się pograszały i tydzień temu dostałam takich porządnych, bolesnych, silnych, także byłam na IP. Dostałam leki i mam leżeć póki co, bo szyjka mi sie przez to skróciła i brzuch twardnieje.

Mały od 2 dni daje mi popalić... 5 rano się budzi (razem z TŻ w sumie) i lata przez godzinę... w dzień też niespokojny jest, a dziś do 1 w nocy mnie kopał. Także spać mi nie daje
Miałam założony ten balinik na wywołanie porodu i zadziałał, choc wszyscy się dziwili, bo jednak u pierworódki rzadko to się zdarza.

Moja córeczka też raczej z samego rana i po nocy szaleje, w dzień śpi, albo tak co jakiś czas puka i się kręci.
Stary 2014-07-30, 13:02   #2924
Keithlyn
Zadomowienie

begie - gdzie staniki kupiłaś ?

Na gemini najtaniej, ja tam będę kupować apteczno - kosmetyczne rzeczy, podkłady nie podkłady, nożyczki i duuuzo innych

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:11   #2925
Kostka09
Zakorzenienie

tez się przymierzam do zamówienia na Gemini, co jeszcze tam zamawiacie oprócz leków?
Stary 2014-07-30, 13:14   #2926
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kiara długi czas brałam jakoś po śniadaniu od niedawna przerzuciłam się na wieczór, bo mi się odbijały cały dzień.

Ja z doświadczenia polecam gemini naprawdę jest dużo taniej już 2 razy zamawiałam i jestem zadowolona.

Kasia super, że z Zusem się wyjaśniło może teraz już dadzą
Ci spokój.

Powodzenia dziewczyny na wizytach ja mam swoją w sobotę i nie mogę się doczekać, bo teraz czekałam prawie 5 tyg., bo gin miał urlop.

A z dobrych wieści to zrobiłam wczoraj jeszcze powtórkę toxo, bo nie miałam przeciwciał i wynik ujemny Jak mąż wróci to sobie zobaczę jeszcze jak mocz i reszta.

Robię pomidorówkę, bo sobie mąż zażyczył dobrze, że nie ma dużych wymagań

Co do ruchów to ja coraz częściej czuję ponad pępkiem, ale ja już jestem w 27 tc, a pępek to nie zanosi się żeby miał wystawać.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:18   #2927
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
tez się przymierzam do zamówienia na Gemini, co jeszcze tam zamawiacie oprócz leków?
Właśnie zamówię leki dla rodziny, sól fizjologiczną, sól do noska w sprayu, akcesoria dla dziecka, typu smoczki, szczoteczka do włosów i dla siebie poporodowe rzeczy, wkładki laktacyjne, może tran na jesień, chciałam dla siebie szampon z biodermy, bo o połowę prawie tańszy niż na doz, myślę, że 250zł to bez trudu.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

A wiecie gdzie dziś synusia rano znalazłam?
Spał na podłodze, na wykładzinie
Musiał się się zsunąć z łożka i nawet tego nie zauważyć.
Stary 2014-07-30, 13:19   #2928
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Mam do Was trzy pytania:

)
odpowiadam na pytania:
1) Pępek wylazł mi na wierzch, z prawej strony bardziej niż z lewej a też mam bardzo wklęsły zawsze, myślę, że jeszcze trochę mi wyjdzie nie jest to ani uciążliwe ani bolesne. A duży masz już brzuszek? bo ja mam bardzo duży to pewnie dlatego

2) Ruchy czuję już ponad pępkiem ale kopania po żebrach nie odnotowałam ( w poprzedniej ciąży mała też nie kopała mnie po żebrach w ogóle) za to daje mi nieustannie popalić po pęcherzu.

3) nie mam skurczy BH, poprzednio też nie odczuwałam

Dzięki za radę odnoście gemini, spojrzałam tam na chwilę i chyba taniej niż na allegro tylko nie wiem jeszcze jak z dostawą, a muszę się tam logować?

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
begie, jakie staniki kupiłaś? polecacie jakieś konkretne w ogóle?
Ja kupiłam u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=13041524

ale ja chciałam najtańsze i najzwyklejsze bawełniane, jeden kupiłam z fiszbinami i ponoć trochę sztywniejsza miseczka a co przyjdzie to zobaczymy, a pozostałe dwa takie "flaki" innych nie potrzebuję.

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
begie - gdzie staniki kupiłaś ?

Na gemini najtaniej, ja tam będę kupować apteczno - kosmetyczne rzeczy, podkłady nie podkłady, nożyczki i duuuzo innych
hej odp na zapytanie Sweet

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:40   #2929
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
mowicie o aptece gemini?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:46   #2930
fiorella22
Zadomowienie

Begie, prosze daj znac jak staniki dojda. Czy faktycznie sa troche sztywniejsze

A te staniki to Ty kupowalas na rozmiar jaki masz obecnie czy dalas troche zapasu?
Mi piersi niby troche teraz urosly ale czy jeszcze urosna
No nie wiem jaki rozmiar wybrac...

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:51   #2931
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Jakoś tak nie przekonał mnie balonik, bo raczej działa, ale nie zawsze, a to 400zł, to juz wolę chyba krocze pomasować.
mnie tak samo i tak jak piszę - tańszą wersją jak dla mnie jest cewnik Foley'a, który jest obecnie dość często stosowany w szpitalach (wedlug tego co mi mówił lekarz).

Cytat:
Moja gin twierdzi, że jakby ogólnie dostępne były zzo, to byłoby mniej cesarek, bo kobiety się boją bólu i załatwiają cesarkę, albo nie wytrzymują trudów porodu, nie mają siły i konczy się i tak cesarką.
Niestety, ale jest tak, że NFZ płaci za poród, nie ważne, czy cesarka, sn, ze znieczuleniem, czy bez. Płacą za sztukę, więc szpitale tną koszty jak mogą. Wiadomo, że najtaniej jest sn bez znieczulenia.
dokładnie Tylko niestety jest jedno ale - przy zzo zdarza się właśnie, że pacjentki wrażliwe nagle przestają odczuwać jakiekolwiek skurcze przez to może dojść do zahamowania akcji porodowej... dlatego wtedy takiej pacjentce każe się przeć na znak położnej, a niestety poród choć bezbolesny to jest wtedy trudniejszy i może dłużej trwać.

Cytat:
Miałam też masaż szyjki macicy, ponoć niepolecany, bardzo bolesny, ale tak mi przyspieszył poród, że byłam wdzięczna położnej - mojej osobistej cioci.
słyszałam o tym masażu... i właśnie boję się jego... słyszałam też o rozciąganiu palcami (położnej) szyjki...

Kostka - ja kiedyś robiłam jedno zamówienie z gemini jak potrzebowałam czegos dla siebie. Przy okazji dołożyłam np. gryzaczki, jakąs grzechotkę, zawieszkę do smoczka. Teraz będę robić większe zakupy
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:57   #2932
manieczka1
Zakorzenienie

Kasia to super z tym zusem. Tez mam prosbe, napisz jak mozesz co napisalas w wytlumaczeniu
Kiara to ja sie w takim razie zastanawiam po co robia nalot na mieszkania skoro na spacer mozna isc
Miesni nie cwicze i masazy nie stosuje moze chociaz te miesnie zaczne
Co do pepka to tez mialam b.wklesly, ale juz powoli wychodzi na wierzch
Kopniecia tak jak Indra to opisala, jak stoje to nizej, bardziej po pecherzu, a jak leze to wyzej, ale nie po zebrach
Skurczy nie mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:14   #2933
Justana1984
Rozeznanie

cześć dziewczyny, jakoś dziś z dobiegu tylko jestem. Mam jakiś taki nabuzowany dzień;p
mój pępek praktycznie od samego początku ciąży wylazł na wierch;p nic to nie boli jest dziwny tylko, bo wcześniej miałam schowany a ten jeszcze jak zaczynam się smiać to wychodzi jeszcze bardziej
Dzisiaj zrobiłam pierwsze większe zakupy, dorwałam kilka aukcji na all, dodaję focisze ale zła jestem bo jeden supe pajacyk mi sprzątnął ktoś z przed nosa całą aukcję wygrywałam a na sam koniec ostatnie sekundy jak się musiałam schować z allegro to nie ktoś czmychnął;/
koszt zakupów 60 zł plus przesylka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4449234794.jpg (37,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4449291663.jpg (110,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4449319093.jpg (26,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4449414773.jpg (104,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4449422913.jpg (125,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4449436825.jpg (87,1 KB, 11 załadowań)
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-07-30 o 14:18
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:15   #2934
ela_86
Wtajemniczenie

No dobra.... cwiczysz z balonikiem, rozciags sie tam wszystko pieknie. Ale. Zadam moze glupie pytanie. Jak tam wszystko rozciagniete to co z przyjemnoscia z seksu? To wroci potem? Po porodzie wraca ale jak to takie wycwiczone to tez?

Kasia super z Zusem

Co do zzo. Jak tylko bedzie mozliwosc biore. Wlasnie mysle ze dzieki niemu bede miala wiecej sily na parcie. Ostatnio bylam tak wymeczona ze nie dalam rady na koncu. A bezbolesny porod to marzenie. Wierze ze jesli mialby trwac za dlugo to zrobia cc.

Co do naciecia , wspominam dobrze, w tym calym bolu tutaj czulam tylko szczypanie. Ladnie sie zagoilo. A drugie naciecie robia chyba po przeciwnej stronie, a nie obok tego.
Niech tna, wole to niz rozwalony odbyt...

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-30, 14:18   #2935
Kostka09
Zakorzenienie

Begie - daj znac jak te staniki, może tez sie skusze na taki zwykły bawełniany...
Pępek mam wklesły i dośc głęboki dalej i nie zanosi sie żeby wyskoczył calkiem

ja jestem w 27 tc i ruchy czuję nisko, poniżej pępka najczęściej a jak leżę to w okolicy pępka,
jak siedzę to kopie najczęściej po pęcherzu i latam siku...

skurczów narazie nie mam żadnych...

weszłam na ta aptekę i po 10 minutach miałam juz w koszyku za prawie 200 zł wiec chyba nie bedzie problemu nawet z darmowym zamowieniem nawet proszki tam mozna kupic

dziewczyny spicie na tych poduchach rogalach?? bo mnie sie coraz gorzej spi i zastanawiam sie powaznie nad zakupem...
Stary 2014-07-30, 14:20   #2936
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Udanej imprezki

Dziś znów poszło mi na wyprawkę 100 zł :/ kupiłam 3 biustonosze do karmienia, poduszkę do kp, podkłady takie duże na łóżko, belle poporodową i nie wiem czy coś jeszcze...masakra

wyprawka to taki worek bez dna niestety! tu 50zl, tu 100zl i kaska leci, ahhhh jakos to będzie i uzbieramy nasze wyprawki i dla dzieciaczkow będziemy miały wszystko!

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
1. Mój pępek jest wkłęsły, choć sie spłaszczył. W pierwszej ciązy też tak miałam i nie był wcale wypukły.
2. ja jak chodzę, siedzę, to czuję ruchy nisko, a jak się położę na płasko, to dopiero powyzej pępka.
3. Nie mam takich regularnych skurczy, raczej po wysiłku, chodzeniu, staniu.

W gemini darmowa dostawa jest od zamówienia 250zł, ale jak można bez problemu uzbierać, ja zamówię też dla siebie jakieś kosmetyki, podkłady, smoczki, paracetamole, syropy na jesien, wit D+ K dla dziecka, uzbiera się. Są też adresy stacjonarne, gdzie można odebrać przesłyłkę bez opłaty dodatkowej.

.
a ja zrobiłam zamówienie za 250zl i wlasnie przechodziłam do koszyka, a przesylka nadal była platna, zapisałam zamówienie w koszyku i na razie nie poszlo

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:21   #2937
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
mnie tak samo i tak jak piszę - tańszą wersją jak dla mnie jest cewnik Foley'a, który jest obecnie dość często stosowany w szpitalach (wedlug tego co mi mówił lekarz).

dokładnie Tylko niestety jest jedno ale - przy zzo zdarza się właśnie, że pacjentki wrażliwe nagle przestają odczuwać jakiekolwiek skurcze przez to może dojść do zahamowania akcji porodowej... dlatego wtedy takiej pacjentce każe się przeć na znak położnej, a niestety poród choć bezbolesny to jest wtedy trudniejszy i może dłużej trwać.

słyszałam o tym masażu... i właśnie boję się jego... słyszałam też o rozciąganiu palcami (położnej) szyjki...
Wiem, że przy zzo można wcale nie czuć skurczy i wtedy położna mówi, kiedy przeć, ale jakby umnie można było, to się z pewnością zdecysuję, może jeszcze załatwię.

Położna masowała mi szyjkę, coś tam pewnie rozciągała, bolało okrutnie, ale tak mi rozwarcie skoczyło szybko, że mimo 45min parcia, od pierwszych łagodnych skurczy do urodzenia dziecka mineło 9h, to dość szybko jak na pierwszy raz.

Ela, też się zastanawiam.

Justana, ładnie się obkupiłaś
Stary 2014-07-30, 14:22   #2938
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
No dobra.... cwiczysz z balonikiem, rozciags sie tam wszystko pieknie. Ale. Zadam moze glupie pytanie. Jak tam wszystko rozciagniete to co z przyjemnoscia z seksu? To wroci potem? Po porodzie wraca ale jak to takie wycwiczone to tez?
wraca??
Stary 2014-07-30, 14:22   #2939
Kasia427
Wtajemniczenie

Hej!

Ja po wizycie, mała waży 911 gram Wszystko z nią ok.
Ja natomiast mam zmianę żelaza na inne, witaminy i jeszcze magnez w ogromnej dawce No i jeszcze wymaz mi zrobiła, bo ciągle infekcyjne jest... być może trzeba będzie doustny antybiotyk, ale to po wynikach...

No i jutro mam iść na glukozę A jak nie dam rady, to mam przyjść w piątek na oddział i na oddziale mi zrobią, to się położę, okno otworzą, żebym nie musiała na twardym krześle siedzieć na poczekalni, jak w Ameryce normalnie

Później się odezwę, bo teraz muszę coś zjeść..
Stary 2014-07-30, 14:22   #2940
melleczka
Zakorzenienie

W Gemini darmowa wysyłka kurierem jest od 299zł

Ja jeszcze nic tam nie kupuję, ale jak już kupię to wszystko co się da, bo ceny mają baaaaardzo niskie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości