9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 09:46   #2941
Fame
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...704517906.html ma mamy taki model (konkretnie niebieski).
póki co to jedynym jego minusem jest to, że sie nie składa za kazdym razem więc jest niepraktyczny do bloku lub małych mieszkań. u nas akurat z miejscem nie ma problemu.
i na razie tyle co mogę powiedziec o tym krzesełku

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Fame właśnie widziałam kilka fajnych modeli z tych 2w1

A widziałyście takie krzesełko? W ramach ciekawostki:

http://www.smyk.com/brother-max-scoo...t-niemowlaka-p

omg!

poprawiłam link bo wkleił mi się inny

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-10-29 o 09:49
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:52   #2942
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
OMG! Pasowałoby do tej wanienki (za prawie 10k) co kiedys Marianna link wrzucała.
Iza to jest pikuś. Właśnie znalazłam pluszowego misia od Christiana Diora za 3900zł ręcznik za 950zł i rajstopki za 330 a ja myślałam, że w Zarze jest drogo

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi Caramel bardzo ładne to Twoje krzesełko. Ja już powoli szukam, bo musimy jeszcze kupić nowy fotelik do auta i chcę się rozeznać, żeby jakoś rozbić te wydatki
Fame dzięki za link. Wersja beżowa mi się bardziej podoba, bo to moje kolory i bardziej nam pasują do kolorów w mieszkaniu fajnie, że można takie krzesełko rozłożyć, zdecydowanie dłużej posłuży

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-10-29 o 09:55
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:53   #2943
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Już piszę posta wymiankowego zaraz pójdą maile
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:59   #2944
simka234
Wtajemniczenie

Krzeselko wymiata - tylko ta cena jest zaporowa..
My dostalismy drewniane krzselko w prezencie ze stolikiem ..

U nas akcja zęby i tez ryk ciągle ..teraz spi na rekach agent
Wykonczy mnie

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:02   #2945
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Nie moge się doczekać

Simka krzesełko wygląda super, ale jak sobie pomyślę, że za te pieniądze można kupić np. wózek, spacerówkę i fotelik to no ale kto bogatemu zabroni
Stary 2014-10-29, 10:09   #2946
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
u nas do tej pory trochę gorzej to wyglądało bo jak w tamtym roku w przedszkolu dostał krowie to po 2 tyg plamki się pojawiły - ale teraz na szczęście skaza już mija/minęła więc próbujemy zmienić chociaż ciężko przy takim dużym dziecku a szkoda mi żeby nie pił wcale chociaż fakt mało to nie kosztuje - ale ma powiedziane, że do swoich 4 urodzin akurat skończy się to co mamy bo zawsze kupowaliśmy po 6 tych dużych i koniec - a jak się uda wyjdzie w praktyce

z przedszkolem współczuję - ale nie pocieszę Cię, że za rok będzie lepiej :/ u nas jest podobnie jak było w tamtym roku - teraz też mieliśmy 2 antybiotyki i to w ciągu miesiąca - jakoś trzeba przeżyć ten okres
Może spróbuj mu mieszać, żeby się na inny smak przestawił. Tymkowi podaje mleko krowie, ale zawsze dolewam trochę gorącej wody, więc jest delikatniejsze.

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
W sprawie "afery karmieniowej" podpiszę się pod Tobą Ja też bardzo chciałam kp, z resztą nie raz o tym pisałam, z powodów właśnie o których pisze Iza, no ale nie było mi dane I z tego powodu nie uważam że jestem gorszą matką, tylko że daję gorsze mleko, lepszego niestety nie mogłam.. życie, nie wszystko można kupić
Ja to strasznie przeżyłam i przeżywam do teraz. Gdyby nie ta żółtaczka, to może by się udało, choć pewnie sobie tak tylko wmawiam. Nie przeszkadzała mi dieta, ani to, że karmienia trwały po 1,5-2 godziny. Próbowałam sns, odciągałam nawet ręcznie - palcami, bo dawało radę więcej mleka wyciągnąć niż laktatorem, ale przy 10 ml z jednej piersi na raz się poddałam.
Jagoda na razie - odpukać - nic nie załapała. Pilnuję, żeby młody jej nie całował, nie kaszlał na nią i nie psikał, ale zobaczymy czy to coś da.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
U mnie niestety 20% to kilkaset zł (a kokosów nie zarabiam, choć pewnie niewiele w stosunku do niektórych z Was)
No ja niestety też nie w grupie, której nie należy się becikowe :P Rodziny bogatej też nie mam, ale przynajmniej nauczyłam się radzić sobie z tym co mam i wymagań dużych nie mam
Cytat:
Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad krzesełkami do karmienia? Będziecie używać? A może już macie i polecicie konkretny model?
My dostaliśmy dla Tymka takie http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...704557448.html i jestem z niego zadowolona. Regulacja wysokości, nachylenia krzesełka (przydatna bardzo na początku, kiedy dziecko jeszcze samo nie siedzi), składane, fajne tacki, łatwe w utrzymaniu czystości. Bardzo wytrzymałe.

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:32   #2947
kularek
Zadomowienie

Integra - właśnie teraz wpadliśmy na ten pomysł i tak stopniowo żeby mu się smak zmieniał to może da radę bo i ja i nasz portfel mamy dość tego bebilonu :/

już kilka nocy z rzędu mam pobudkę przed 5 rano albo jeden albo drugi synuś się budzi starszy zaczyna rozmawiać, młodszy gaworzyć budzi drugiego i nici ze spania a śpię z nimi ostatnio w jednym pokoju bo włączam na noc nawilżacz a mamy jeden i nie ma innej możliwości

Starszy synek w poniedziałki i wtorki chodzi na tańce w przedszkolu i mu się bardzo spodobało więc dziś zaraz po 6 tańczyliśmy kaczuchy polecam - naprawdę wspaniałe rozpoczęcie dnia

do rzeczy godnych polecenia i zakupu którego nie żałuję zaliczam nawilżacz ! Nie wyobrażam sobie już życia bez niego przy katarze
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 10:34   #2948
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Jest kilka ogłoszeń parafialnych.

Mamy komplet na wymiankę coby było uczciwie zastosowałam program losujący Rybka, potwierdziłam

Poniżej zestawienie reguł/osób preferencji.

Wkrótce zaczną do Was spływać dane osób dla których przygotujecie niespodziankę Mam nadzieję, że zabawa da wszystkim nutę przedświątecznej atmosfery a więc do dzieła.

Kwota do której kupujemy prezenty to 40,00pln (ekwiwalent Euro no nie wiem po jakim kursie, można sprawdzić w NBP? albo orientacyjnie przyjmijmy 4,00pln?) Poza tym może to być HM, przetwory, ciasteczka etc wszystko coby nam sprawiło przyjemność.

Prezenty wysyłamy najpóźniej do 14.12.2014. Prezent pakujemy jak standardowe prezenty, które znajdujemy pod choinką (torebki, zapakowane w papier) co nam w duszy gra Na opakowaniu wysyłkowym (koperta/pudełko etc) Zaznaczamy wyraźnie "WYMIANKA ŚWIĄTECZNA" przesyłki nadajemy rejestrowaną wysyłką, skany proszę przesłać na mail.

Czekamy z otwarciem do 24.12.2014 (do pierwszej gwiazdki ) Potem możemy się pochwalić na forum.

Poniżej osoby biorące udział i ich preferencje.

1.Celebrinfea - preferencje: hand made biżuteryjny, wełniany w zasadzie każdy kocham herbaty... uwielbiam dziergać biżuteryjnie i szlifuję szycie na maszynie, ucieszą mnie akcesoria, jakiś kamyczek ze wskazaniem co z niego zrobić czy kupon materiału Dziecięco jeśli ktoś się zdecyduje to Jagodzianka obecnie rozmiarówka 68/74 Jedyne ograniczenia to z racji zawalenia mieszkania proszę bez figurek, kurzo przyciągajek i bez neonowych kolorów, ach i kocham ametystowy fiolet

2. Oldzia20 - preferencje: "[...]fajny hand made świąteczny, kulinarny bądź dziecięcy,wszystko co przyjemne dla ciała, śliczne świeczki, ramki na zdjecia, lubie biegać (może jakaś czapa ) aha nie lubie wspomnianych już typowych "łapaczy kurzu" [..]"

3. Iza188 - preferencje: ucieszy mnie wszystko co praktyczne do użycia lub zużycia w domu i w terenie kosmetyki pielęgnacyjne do twarzy wolę wybierać sama. Wszystkie inne części ciała chętnie poddaję eksperymentom
Nie przepadam za "kurzołapami" w postaci figurek, świeczuszek i innych stroików

4. Mamaya - preferencje: "[...]chętnie coś dla Jeremiego - ciuszek (rozmiar 80, najmilej widziane w kolorach brąz, beż, szarość), skarpety (długość stopy 11 cm, również najchętniej we wspomnianych wcześniej kolorach) albo zabawka bądź książeczka. Z przyjemnością przyjmę także coś hand made, lakier do paznokci Essie. Uwielbiam herbatę adwentową (taka jest jej nazwa w herbaciarniach), świece Yankee Candle.
Nie lubię figurek, kurzołapów. [...]"

5. Bambusiek - preferencje: "[...] poza kosmetykami i zbieraczami kurzu może być wszystko dla dziecka jakby co róż może być bardzo lubię wszelkie hand made [...]"

6. Domi_00 - preferencje: "[...]"łapacze kurzu" proszę nieeee za to jakaś fajna książka (kryminał np.), film na DVD (oprócz komedii romantycznych, melodramatów i kostiumowych, za to uwielbiam kino gangsterskie i wszelkie dramaty; horrory lepiej nie, bo potem boję się zostać sama w domu ), jakiś kosmetyk kolorowy, handmade też ok [...]"

7. Malwiśka - preferencje: "[...]ucieszy mnie wszystko bo przecież to prezent co do końca mogłoby mnie nie ucieszyć to jakiś zbieracz kurzu i kosmetyk (to wole dobierać sobie sama)[...]"

8. Debeściara - preferencje: "[...]chętnie hand made, fajny film (byle nie thriller, horror, sensacja), no i tak jak Iza byle nie "zbieracze kurzu", coś fajnego dzieciakowego chętnie przyjmę[...]"

9. Agnes208 - preferencje: "[...]bizuteryjne hand made, uwielbiam plecione sznurkowe bransoletki itd, lubie wszystko czym mozna okrecic szyje kolorowe apaszki, szaliki. Uciesze sie z wszystkiego oprocz pierdostójek półkowych i kosmetykow, te lubie wybierac sama. Jesli cos dla dziecka to rozmiar 80 lub wiekszy. Moje kolorowe preferencje to ciemny fiolet, szary, braz nie przepadam za odcieniami niebieskiego, zieleni i neonami. [...]"

10. Oluch_ - preferencje: "[...] poproszę bez "kurzołapaczy", chętnie książeczka
dziecięca, bajki na CD, hand made, kolczyki, smakołyki, książka
poradnikowa, kucharska lub o wychowaniu dzieci[...]"

11. Robaczek - 85 - preferencje: "[...]wszystko oprócz kurzolapow i różowych ciuszkow może być jakis gadzet kuchenny [...]"

12. Caramel 85 - preferencje: "[...]hand made, też uwielbiam sypane herbaty, mogą być przetwory, coś do makijażu, kosmetyk, coś dla dziecka (ubranka nie przeszkadzają nam używane, rozmiar 74-80 lub 98, nie przepadamy za białym, błękitnym i niebieskim, lubimy szarości, musztardowe i inne wszelakie), byle nie zbieracze kurzu.[...]"

13. Integra - preferencje: "[...] Bardzo lubię wszelki hand made (użytkowy np. podkładki pod kubki itp., biżuteryjny), herbaty, słodycze, z kosmetykiem też chętnie poeksperymentuję, nie lubię typowych kurzołapków. Dla Jagodzianki też może coś jak najbardziej być, hand made, książeczka, ubranko, nie obrazimy się za rzeczy używane i kolor różowy, zwany teraz przez nas "blado jagodowym" [...]"

14. Aga_tka - preferencje: "[...]Ja się ucieszę z wszystkiego, podobnie jak pozostałe dziewczyny bez "kurzołapów"
Chętnie coś dla dziecka - mała nosi w tej chwili 68...
kosmetyków zbyt wiele nie używam, ale mogę coś wypróbować
nie za bardzo lubię niebieski i pomarańczowy dla siebie... najbardziej zielony, czerwony, czarny, ale już np. u dziecka mi się wszystkie ładne kolory podobają
oczywiście może być hand made[...]"

15. Rybka - preferencje: "[...]Ucieszy mnie wszystko, ale wole praktyczne prezenty, cos co bede mogla uzywac, a nie tylko patrzec Jesli dla dziecka, to za 2msc mysle ze bedzie rozm. 80, ok 10kg kolorystyka dowolna.[...]"

16. Kularek - preferencje: "[...]jeśli coś dzieciowego to rozm 78 i większy, coś do mieszkania to kolory brązy, beże, turkus, (np. proste ramki na zdjęcia albo czapka taka na drutach z szalikiem-dla dziewczyn dziergających i czas mających .... z wszystkiego się ucieszę [...]"

To chyba tyle Jeśli uważacie, że coś trzeba dodać proszę o info

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-10-29 o 13:33
Stary 2014-10-29, 10:44   #2949
kularek
Zadomowienie

Cytat:
też nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
......No ja niestety też nie w grupie, której nie należy się becikowe :P Rodziny bogatej też nie mam, ale przynajmniej nauczyłam się radzić sobie z tym co mam i wymagań dużych nie mam ..........
to tak jak my a rodziny bogatej z własnego doświadczenia nie polecam na ogół nie jest źle ale jak czasem pojawią się jakieś niezaplanowane wydatki to jest nam ciężko - najgorsze jest to, że nie mówimy o tym nikomu (naszą sytuację finansową znają tylko moi rodzice) i wiele ludzi postrzega nas przez pryzmat tych bogatszych ludzi z naszej rodziny, że my też tyle mamy i dodatkowo przez zawód tż który na pewno zarabia ze 3 razy tyle ile naprawdę :/ wrrrr........
ja wymagań dużych też nie mam i wczasy 3 razy w roku za granicą nie są mi potrzebne żebyśmy tylko zdrowi byli a po doświadczeniach ostatnich lat żeby szpitale/lekarze nas mijali
i będzie dobrze ))))

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-10-29 o 10:46
Stary 2014-10-29, 10:49   #2950
Domi_00
Rozeznanie

Ważne info dla mam szczepiących infarixem:

http://www.tvn24.pl/brakuje-szczepio...,482817,s.html

Celebrinfea dostałam maila
Stary 2014-10-29, 11:04   #2951
kularek
Zadomowienie

Celebrinfea - ja myślałam, że teraz tu na forum dasz wyniki tego losowania kto komu kupuje - a to tylko pw będziesz wysyłać ?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Celebrinfea - też mam już wiadomość
aaa i dodatkowa niespodzianka to to, że nie wiem kto mnie obdaruje tak
Stary 2014-10-29, 11:16   #2952
agnes208
Zakorzenienie

Witam sie i ja pozniej poodnosze sie do postow a tymczasem pedzimy na dwor bo wczoraj deszcz padal poziomo siedzielismy w domu a dzis slonce poki co to idziemy skorzystac i umowic sie na szczepienie na przyszly tydzien swoja droga ciekawe jak to tutaj jest z tymi szczepionkami u nas szczepia infanrixem hexa tak jest na naklejce w ksiazeczce szczepien.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

O i widze mikolajowa do mnie napisala
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:46   #2953
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Mam nadzieję że taka formuła się spodoba i sprawdzi się

Oj też bym na dwór poszła a tymczasem siedzę z córą i golarka na kolanach... Cóż...
Stary 2014-10-29, 12:00   #2954
Integra
Zakorzenienie

Dostałam ściśle tajną wymiankową korespondencję

Aha zapomniałam dopisać w preferencjach: dla Jagodzianki też może coś jak najbardziej być, hand made, książeczka, ubranko, nie obrazimy się za rzeczy używane i kolor różowy, zwany teraz przez nas "blado jagodowym"

Moje obydwa stworki śpią, a ja nie wiem co mam ze sobą zrobić Ruszyć nic nie mogę, bo pobudzę....

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Oj, przechwaliłam

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:04   #2955
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Integra zaraz dopisze jak tylko córa głębiej zaśnie.

Dziewczyny proszę sprawdzić skrzynki i dajcie mi znać gdyby do którejś nie doszedł mail/pw
Stary 2014-10-29, 12:09   #2956
Fame
Zakorzenienie

Ale tajemnicze jesteście tylko chociaż potem się pochwalcie na forum co dostalyscie
Ja może w przyszłym roku wezmę udział w takiej wymiance, o ile będzie takowa organizowana

Mała z trudem zasnela
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:15   #2957
aga__tka
Zakorzenienie

nie doczytuję na razie, bo coś się wczoraj bardzo rozpisałyście a ja jakoś nie mam czasu
dziś szliśmy do logopedy z Jeremkiem to pomyślałam że skoro jest ładna pogoda to za jednym wyjściem obskoczę laboratorium (miałam oddać mocz Olki - nie spodziewałam się że na widok pudełka na siusiu wpadnie w panikę i nie będzie chciała zrobić myślałam że to raz dwa i będzie bezproblemowo), jako że laboratorium przy przychodni, ale w drugą stronę niż logopeda to mieliśmy ładny spacerek... weszłam też na momencik do rossmana, żeby kupić ten krem na zimno...
miałam Wam napisać że ja kiedyś miałam ziaję, potem nie pamięam, a ostatnio mi na 2 sezony starczył Johnsona... w temacie buzi oba mi się sprawdziły, ale zdecydowanie wolałam Johnsona z punktu widzenia obsługi... nibe wiem że się powinno aplikować 15min przed wyjściem, ale czasem zapomniałam... krem miałam zawsze w wózku/torbie no i jak zapomniałam to już ubrana i dzieci ubrane mi się przypominało na skutek zimna na dworze z tubki łatwo wycisnąć, pod paznokieć niechcący nie wlezie, więc nie trzeba rąk myć, a krem był dość gęsty więc łatwo było wycisnąć sensowną ilość... za to ziaja (teoretycznie chyba lepsza, bo tłusta mocno - z punktu widzenia zapominania na pewno lepsza ) była w zwykłym "kremowym" pudełku, odkręcanie niewygodne, bo trzeba było trzymać nakrętkę przy aplikacji, albo gdzieś odłożyć, no i brudzenie się też niezbyt fajne, a nie wchłaniała się za szybko, więc ręce miałam tłuste i troszkę mi się przy tym opakowaniu ta zewnętrzna część połamała od tego trzymania kremu w wózku ... za to była chyba od pierwszego dnia, bo kupowałam dla Jeremka zaraz po urodzeniu w aptece...
a dziś wybrałam hippa, bo był w promocji planowałam kupić babydream, bo pamiętałam że ktoś pisał że dobry, ale miał w składzie wodę na pierwszej pozycji i wzięłam hippa, bo raz że nie miał wody na początku, dwa że fajna mała tubka... jeszcze nie wiem jaki będzie ale nie miałam czasu analizować większej liczby produktów...

odnośnie krzesełek to ja mam największe drewniane klupsia albo drewex - nie pamiętam... oparcie wygląda jak te klupsia, ale np. nie widzę różnicy na fotkach między agnieszka 1 i 3 i trudno mi to ocenić które to może być... no i kolor bardziej pasuje do tych drewexa chyba że jeszcze jedna firma produkuje takie podobne... ale wydaje mi się że braliśmy którejś z tych firm...
ogólnie jestem zadowolona, bo spełniło te oczekiwania które w nim pokładałam
jako że jest duże to trudno w nim było karmić malutkie dziecko... karmiłam początkowo na kolanach... no i nie ma pasów więc trzeba dokupić szelki - myślę że wygodniejsze jednak byłyby pasy, szczególnie że moja starsza córka kiedyś na pasach prawie zawisła na zewnątrz, więc i tak nie mogłam odejść od krzesełka... zaletą jest to, że te problemy trwały krótko, a krzesełka dla Oli używam do tej pory, bo jednak łatwiej sprzątnąć je niż stół, a stół jest dla niej za wysoko (dla Jeremka też, ale te kilka cm różnicy sprawiają że na poduszkach daje spokojnie radę, Ola się przesiądzie za 3 miesiące ) no i spokojnie stoi sobie w salonie wyglądając jak mebel te plastikowe mi się nie podobają (z wyglądu )
ma jeszcze jedną wadę (ale to trudno ocenić czy wada, czy po prostu wina użytkownika, bo któreś dziecko coś pociągnęło) - rozerwała mi się cerata na zgrzewie na tej części gdzie dziecko siedzi (dopiero jak Ola w nim siedziała, więc już było używane wtedy ok 3 lat - codziennie, kilka razy dziennie, bo wkładałam w nie dzieci w kuchni jak chciałam coś robić - dawałam im np. chrupki i wsadzałam a ja mogłam sobie pozmywać, czy robić obiad) uszyłam sobie w to miejsce poduszkę z ikeowej ceraty na wymiar tego wkładu "zmiękczającego" ale to już nie to samo

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Może spróbuj mu mieszać, żeby się na inny smak przestawił. Tymkowi podaje mleko krowie, ale zawsze dolewam trochę gorącej wody, więc jest delikatniejsze.
(...)
ja też trochę dolewałam wody na poczatku, potem zaczęłam kupowa 2% i podgrzewać tylko - rzeczywiście zmienia to smak - moja opiekunka dawała dzieciom właśnie z wodą i kiedyś się zdziwiłam jak akurat byłam w domu że tak mało im przed drzemką robi tego mleka - a ona na to że więcej nie piją (mnie zawsze pili po pełnym kubku...), okazało się że się z czasem tak przyzwyczaili do mojego nierozcieńczanego, ze "ciocia robi niedobre"
ja np. lubię mleko tylko przegotowane, ale dzieciakom tylko podgrzewam i daję bez dolewania wody...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

dostałam pw wymiankowe... idę robić żółwia z gumek z synkiem...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:42   #2958
malwiska
Zakorzenienie

My korzystamy z pięknej pogody i łazimy od 2h na dworze. Mała śpi jak aniołek - szkoda ze tylko na spacerze. Wczoraj spała 3,5 h ale za to popołudniu miała problem z zaśnięciem i jak wstała o 15 tak od 17 zaczęła marudzić, nie wiedzieliśmy jak mamy ją uśpić - nic nie pomagało. OK 19 padła tz na rękach tak momentalnie ze wystraszył się ze mała mu zemdlala i zaczął ją budzić
Stary 2014-10-29, 12:42   #2959
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić taką, to nie są typowe puzzle ale są duże szybko się je rozkłada i łatwo myje i są z pianki Eva czyli tej bezpiecznej:
http://allegro.pl/mata-puzzle-pianko...728312964.html

Muszę się pochwalić, Wituś już od tygodnia, prawie dwóch przespał wszystkie noce od 20 do 6-8 Może to dlatego że Andrzej wreszcie zaczął spać jak człowiek i go nie budzi Wreszcie jestem wyspana
Dzięki za link
I dla Witka za spanie. Zazdroszczę

aga__tka - mi też popękała ceratka w krzesełku, ale mąż zakleił jakąś taśmą. A pasów nie miałam

Kularek - ta promocja na słoiczki jest dzisiaj ostatni dzień
-----------
Byliśmy na spacerze, dzieci wróciły mega brudne, ale jakie zadowolone
Mała znów na macie, zaczepia zwierzątka
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 13:08   #2960
debesciara
Zadomowienie

Co do krzesełka do karmienia my mamy takie o z Fisher Price
służy nam już dwa lata niedługo zmieni tylko lokatora hihi Stloik z krzesełkiem mamy oddzielnie, on służy też do zabawy.. a ten typowo do karmienia bo z niego nie ucieknie

Aaaa i maila również dostałam Mikołajowa była łaskawa
i widzę że nasza "fochnięta" koleżanka się z zabawy nie wypisała, więc może jeszcze ochłonie i do nas wróci Chociaż pokaźnej historii swych postów już chyba nie odtworzy

Matyldka ciut lepsza... ehhh niech to cholerstwo już jej przejdzie... Zabrałam ją dziś na spacer, stwierdziłąm że dla płucek lepsze takie powietrze na dworze niż wysuszone w domu... teraz śpi.. ona w domu, a synek na dworze

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-10-29 o 13:09
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:31   #2961
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Ale tajemnicze jesteście tylko chociaż potem się pochwalcie na forum co dostalyscie
Ja może w przyszłym roku wezmę udział w takiej wymiance, o ile będzie takowa organizowana

Mała z trudem zasnela
Ja też się spóźniłam a raczej za późno się zorientowałam o co chodzi ;-) Jak chcesz to mogę ci coś przysłać żebyś nie była smutna
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:39   #2962
agnes208
Zakorzenienie

Nad krzeselkiem zastanawiam sie takim ciekawe jak by sie sprawdzilo http://www.argos.ie/static/Product/p...7C14417601.htm
a na podloge chce kupic puzzle pod kanapy a do zabawy mamy taka mate 120 na 200 na piance
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 531e5ece0ce774.74071344.jpg (181,1 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-10-29, 13:44   #2963
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fajne te krzesełka, ale jeszcze staram się o tym nie myśleć, brak miejsca mnie dobija, muszę zrobić kolejne przemeblowanie (chyba z 7 w tym roku) Jakoś nie mogę znaleźć dobrego ustawienia...

Nic mi się nie chce, piję sok z malinami i relaksuję się póki dziecko śpi, zaraz mąż do pracy a ja sama zostanę ehhh dziś jakiś kiepski dzień. Idę poszukać pomysłu na prezent
Stary 2014-10-29, 13:53   #2964
agnes208
Zakorzenienie

Z mojego syna sie mala lama zrobila robi brrr i pluje slina po sobie po mamie chyba sliniak czas zakladac bo koszulki pod szyja cale mokre.

Dziewczyny jak sie zgoily waszym dzieciakom pepki maja na zewnatrz czy do srodka. Moj ma wklesly tak pytam z ciekawosci.

O fakt mamaya tez bierze udzial w wymiance

Tez juz przemysliwuje prezent ale w glowie pustka narazie
Stary 2014-10-29, 14:04   #2965
Oluch_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
pokaze wam moje słonce jesienne weekendowa sesja domowa
Super zdjęcie i jaki przystojny model
Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Moje dziecko zaczyna być podłogowe pokaże wam jego -podlogowe krolestwo
Jestem pod wrażeniem wygibasów

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
U nas tez dzis slonecznie, choc pewnie zimo. Na 10. na szczepienie oby zniosl tak dobrze jak poprzednio.
Milego dnia
Zawsze się zastanawiam w jakim rejonie mieszkasz, ale chyba gdzieś daleko bo u nas cały dzień pada. Mam nadzieję, że szczepienie poszło gładko

Cytat:
A widziałyście takie krzesełko? W ramach ciekawostki:

http://www.smyk.com/brother-max-scoo...t-niemowlaka-p

Wow u mnie w pracy są takie dla maluchów, ale nie miałam pojęcia że to takie drogie a nam niby wiecznie każą ciąć koszty

Cytat:
Muszę się pochwalić, Wituś już od tygodnia, prawie dwóch przespał wszystkie noce od 20 do 6-8 Może to dlatego że Andrzej wreszcie zaczął spać jak człowiek i go nie budzi Wreszcie jestem wyspana
brawa i zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
U nas akcja zęby i tez ryk ciągle ..teraz spi na rekach agent
Wykonczy mnie
Biedactwo, dużo siłek i cierpliwości życzę.

Cytat:
Starszy synek w poniedziałki i wtorki chodzi na tańce w przedszkolu i mu się bardzo spodobało więc dziś zaraz po 6 tańczyliśmy kaczuchy polecam - naprawdę wspaniałe rozpoczęcie dnia
Super chyba muszę wypróbować

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
OK 19 padła tz na rękach tak momentalnie ze wystraszył się ze mała mu zemdlala i zaczął ją budzić
dobre

Maila wymiany świątecznej dostałam, dziękuję i już dumam co by tu przygotować
O krzesełku jeszcze nie myślałam bo daleko nam do rozszerzania diety, ale chyba warto się rozejrzeć i może coś mikołajowi zasugerować
U nas cały dzień pada więc kisimy się w domu. Czy Wasze dzieci też wyczyniają takie harce na przewijaku? U nas każde położenie na plecach kończy się przewrotką na brzuch i nie ma mowy żeby chciała z powrotem na plecy, więc jest walka przez jakieś 20-30min. A tż to już zupełnie wymięka i woła mnie na pomoc
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:09   #2966
simka234
Wtajemniczenie

oluch a młody nie chce się przekrecac za to jak go przebierał to odbija mi się nogami i do tylu ucieka ...!
IDE bo juz drze się..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:13   #2967
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad krzesełkami do karmienia? Będziecie używać? A może już macie i polecicie konkretny model?
Ja mam po corce, bardzo podobne o ile nie takie samo co Integra, polecila ktoras mama z poprzedniego watku i zaopatrzyla sie w niego polowa mam (no moze ciut mniej ).
http://allegro.pl/krzeselko-krzeselk...730603068.html Model corrida.
Jestem z niego bardzo zadowolona, bo ma impregnowany material, a nie ceratke, 4kolka -corka bardzo lubila w nim jezdzic po mieszkaniu, a to byl wymagajacy egzemplarz , regulacje oparcia i wysokosci, koszyczek pod spodem no i 5-cio punktowe pasy bezpieczenstwa, zreszta wszystko jest w aukcji
Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
A jeszcze chciałam napisać (chociaż większość zn pewnie ten sposob, dla mnie to było jak objawienie), ze plamy z marchewki schodzą do czysta na słońcu!!!! No normalnie w szoku jestem do tej pory
szkoda, ze "wybielacz" niedostepny zimowa pora

Cytat:
Ja mogę polecić taką, to nie są typowe puzzle ale są duże szybko się je rozkłada i łatwo myje i są z pianki Eva czyli tej bezpiecznej:
http://allegro.pl/mata-puzzle-pianko...728312964.html

W jednym z pokoi wokół dywanu mamy rozłożone te maty, były niezastąpione jak mały uczył się siadać i chodzić. Podobnymi, ale zielonymi mieliśmy wyłożony taras wiosną, latem i jesienią.

Domi dla Andrzeja mamy krzesełko fisher price takie:
http://studiobajkolandia.strefa.pl/-Z5077.jpg
Jestem z niego zadowolona. Nie chciałam takich z ceratką, a to się super myje, wystarczy wytrzeć jak ceratę, nawet jak coś się wyleje, to nie wsiąka w ten materiał. Minus to cena i rozmiar, ale chyba wszystkie krzesełka standardowe są tego rozmiaru. Moja siostra ma krzesełko chicco polly i ma do niego trochę zastrzeżeń, ogranicznik w kroku jest przymocowany do tacki, więc zanim zapnie dziecko pasami musi bardzo uważać, poza tym jej mała bez problemu w tym foteliku staje i bardzo ją trzeba pilnować.

Tez mamy puzle EVA
A to krzeselko nie ma u tacki tego ogranicznika? U nas jes u tacki.
Zazdroszcze przespanych nocek widocznie bardziej sobie zasluzylas hehe

Cytat:
Celebrinfea - ja myślałam, że teraz tu na forum dasz wyniki tego losowania kto komu kupuje - a to tylko pw będziesz wysyłać ?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Celebrinfea - też mam już wiadomość
aaa i dodatkowa niespodzianka to to, że nie wiem kto mnie obdaruje tak
Ja tez myslalam, ze wszystko bedzie jawne i sobie poczytam ale sporo juz sie znamy, a paczki za podpisem, wiec beda adresy, cos mozna wydedukowac

Cytat:
Witam sie i ja pozniej poodnosze sie do postow a tymczasem pedzimy na dwor bo wczoraj deszcz padal poziomo siedzielismy w domu a dzis slonce poki co to idziemy skorzystac i umowic sie na szczepienie na przyszly tydzien swoja droga ciekawe jak to tutaj jest z tymi szczepionkami u nas szczepia infanrixem hexa tak jest na naklejce w ksiazeczce szczepien.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

O i widze mikolajowa do mnie napisala
My dzis mielismy szczepienie, szczepionki byly
To wy sie sami umawiacie? My list dostajemy.

Zaraz napisze co u nas.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:16   #2968
Oluch_
Raczkowanie

Cytat:
Z mojego syna sie mala lama zrobila robi brrr i pluje slina po sobie po mamie chyba sliniak czas zakladac bo koszulki pod szyja cale mokre.

Dziewczyny jak sie zgoily waszym dzieciakom pepki maja na zewnatrz czy do srodka. Moj ma wklesly tak pytam z ciekawosci.

O fakt mamaya tez bierze udzial w wymiance

Tez juz przemysliwuje prezent ale w glowie pustka narazie
U nas pępek wklesly
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:20   #2969
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dzięki za link
I dla Witka za spanie. Zazdroszczę

aga__tka - mi też popękała ceratka w krzesełku, ale mąż zakleił jakąś taśmą. A pasów nie miałam

Kularek - ta promocja na słoiczki jest dzisiaj ostatni dzień
-----------
Byliśmy na spacerze, dzieci wróciły mega brudne, ale jakie zadowolone
Mała znów na macie, zaczepia zwierzątka
ja pasy raczej nie do jedzenia, tylko właśnie jak chciałam coś porobić w kuchni...

Cytat:
Nad krzeselkiem zastanawiam sie takim ciekawe jak by sie sprawdzilo http://www.argos.ie/static/Product/p...7C14417601.htm
a na podloge chce kupic puzzle pod kanapy a do zabawy mamy taka mate 120 na 200 na piance
no właśnie coś takiego mam
tylko że jak się ma 1 dziecko to myślę że ta wersja krzesełko+stolik super sprawa, jeśli tak jak u nas, to w sumie samo krzesełko do karmienia by wystarczyło... my planowaliśmy rozczepić, a ostatecznie jak doszliśmy do tego momentu gdy dziecko siada przy stoliku, to byśmy musieli kupić i tak, bo się Ola akurat miała urodzić... dostaliśmy taki z ikei od mojej siotry bo jej już nie był potrzebny jak się wyprowadziła od nas fakt faktem że i tak nam się zdarza go używać - np. jak dzieciaki mają jakieś duże malowanki, to się nie mieszczą na jednym małym stoliku, to rozkładam im czasem drugi na chwilę... ale ostatnio i tak wolą na dużym stole, więc w ogóle rzadko korzystają ze stoliczka...

Cytat:
Fajne te krzesełka, ale jeszcze staram się o tym nie myśleć, brak miejsca mnie dobija, muszę zrobić kolejne przemeblowanie (chyba z 7 w tym roku) Jakoś nie mogę znaleźć dobrego ustawienia...

Nic mi się nie chce, piję sok z malinami i relaksuję się póki dziecko śpi, zaraz mąż do pracy a ja sama zostanę ehhh dziś jakiś kiepski dzień. Idę poszukać pomysłu na prezent
a może takie krzesełko kładzione na zwykłe krzesło? mnie bez krzesełka byłoby bardzo ciężko... na początku w miarę sobie można dać radę, jak się "tylko" karmi i nie chce się dziecka przy posiłku... ale jak dziecko zaczyna ściągać różne rzeczy, to trzeba mu przy karmieniu poświęcić całą uwagę i nie da się wspólnie z nim jeść np... a my jedliśmy prawie od początku wprowadzania pokarmów wspólnie obiady...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:34   #2970
rybka13
Zakorzenienie

Dzieki za kciuki, szczepienie gladko poszlo, dwa wklucia, dwa razy zaplakal, ale zanim wyszlismy od pielegniarki to byl spokoj, teraz troche marudzi... Tzn buntuje sie przed lezeniem w wozku

No i corka poszla mi do przedszkola na 2dni w tygodniu, mam nadzieje ze nie bedzie znosic chorob do domu
Dzis mielismy miec rozmowe w przedszkolu, tz pojechal sam z corka, wraca i co ja widze - nie ma mojej coreczki , zostala na probna godzine, byla bardzo chetna i nawet sie nie obejrzala na niego, no jakos tak przykro mi sie zrobilo, sama nie wiem czemu Jak po nia pojechal to wrcac nie chciala.

Oluch mieszkam na polnocy Anglii. U nas dzis pieknie.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

agnes u nas poki co pepek rowny z brzuszkiem i taki inny niz wszystkie, wyglada jak mandarynka od gory, taki podzielony
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości