|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() z przedszkolem współczuję - ale nie pocieszę Cię, że za rok będzie lepiej :/ u nas jest podobnie jak było w tamtym roku - teraz też mieliśmy 2 antybiotyki i to w ciągu miesiąca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Szkoda trochę mamaya że odeszłaś w takim stylu, na Izę wydaje mi się że zawsze miałaś zęby, być może dlatego że była bardzo bezpośrednia i miała silnie ugruntowane swoje zdanie, które różniło się od Twojego, skądinąd uważanego nie wiem dlaczego jako to najwłaściwsze we wszystkich dziedzinach... No a co do chorych starszaków.. i antybiotyków, mała straszne pierdy puszcza ![]() ![]() ![]() Ogólnie padam na twarz, więc znikam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A porcja na początek kilka łyżeczek, bo to nie chodzi o najedzenie tylko próbowanie pod kątem ew. alergii. Cytat:
Świetna fotka ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój synek miał swój ką't w poprzednim mieszkaniu, ale zamiast maty śpiwór rozłożony ![]() Co do zaistniałej dziś sytuacji, to też uważam że Iza nic złego nie napisała i takie same racje umieszczane są na każdym opakowaniu mm początkowego. A zachowanie Mamay świadczy tylko i wyłącznie o niej... zachowanie pt foch, obrażenie i zabranie swoich zabawek (tu wypowiedzi) jest najczęściej spotykane u kilkulatków, a nie osób dorosłych, a już raczej nie potencjalnych psychologów... -------- Cześć ![]() U nas dziś fajny dzień ![]() Byłam na zakupach po tzw mydło i powidło, kupiłam sobie sukienkę za 20 zł z 99 z likwidacji sklepu z myślą o świętach, ale potem się skapnęłam, że raczej w niej nie nakarmię Małej ![]() ![]() Aaa... w Biedronce jest -20% na dania dla dzieci ![]() ![]()
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Fame sluszna uwaga, laskawie zostawila nam pierwszy post
![]() ![]() Celebrinfea mysle, ze mamaya juz nie wezmie udzialu w wymiance, moze ja zapytasz, zeby nie powtarzac losowania...? Jak uwazasz zreszta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas Młoda pierwszy raz pojechała na syrenie wieczorem, była tak zmęczona, że aż wściekła i płakała dobre pół godziny... ![]() Integra, Debesciara, Kularek dużo zdrowia dla Maluchów ![]() ![]() ![]() Bambusiek, ja ostatnio kupowałam w biedro słoiczki za 2,69 bez promocji. A Ty ile placilas, jeśli możesz napisać? ![]() ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-10-28 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Mamaya bardzo dojrzale to usuwanie postow, rozbilas watek i moim zdaniem powinnas dostac za to bana
![]() Dziewczyny zdrowka dla chorowitkow. |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
Domi, Bambusiek - jakie słoiczki kupujecie w biedronce ? takie na teraz czy na potem ? deserki czy obiadki ? bo w mojej biedronce jest bardzo mały wybór - i ostatnio po 4 mies nie było chyba nic jak patrzyłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
Aha Domi mialam Ci wcześniej napisać, cieszę się że u was tez przyjął się kompocik no i że mogłam pomóc
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Wtajemniczenie
|
Ide do biedronki jutro w takim razie oblookać. Ale po losowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Te słoiczki obiadkowe 125 g były chyba po 2, 15 a desek bobovity 1, 99. Kupowałam naprzód, bo jeszcze nie daję, ale wolę kupić po kilka w promocji, żeby potem nie zbankrutować
![]() Potem pewnie zacznę sama gotować.
#2921 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki Bambusiek, chyba zajrzę tam dzisiaj ![]() Kularek, ja kupowałam deserki Bobovita, ale skoro ceny tak dobre, to chyba skuszę się też na jakieś obiadki. Zawsze przydadzą się np. na wyjazd ![]() Debesciara, kompocik robi furorę u mojej córki, wczoraj wypiła ok 140 ml na raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ktoś robił inaczej to był Beee ale ja się nawet juz nie udzielalam bo po co.. IDE bo awanturę urządza terrorysta
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!! Jaki piękny dziś dzień!!
![]() Noc średnio przespana, ale mam takiego powera, że mnie nosi. Ale muszę uważać, bo jak mam takie dni to wieczorem czuję się jakby mnie ktoś pałą potraktował ![]() Popralam wczoraj kolejną partię ubranek dla Małej- reszta na 68/3-6msc, kolejne jakie mam to 6-9 msc ![]() Jutro mamy szczepienie więc dowiem się ile klocek waży. Zdrówka dla wszystkich chorowitkow! |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Wtajemniczenie
|
fame to kciuki za szczepienie
![]() Tez mam takie dni i tak jak ty power z rana szaleństwo a wieczorem flak.. ![]() U na dziś ciężka noc młody marudzil- nie spalam przez niego.. Nic mi się nie chce ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas tez dzis slonecznie, choc pewnie zimo. Na 10. na szczepienie ![]() Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Rozeznanie
|
Rybka kciuki za szczepienie
![]() U mnie noc spokojna, choć martwiłam się, że będzie problem po tym wczorajszym płaczu. Młoda mi się przestawiła po zmianie czasu. Śpi od 20 do 6.30, wcześniej od 21 do 7,30 ![]() Słoneczko cudne, chyba niebawem pójdziemy pospacerować. Fame ja wczoraj miałam taki zryw, wieczorem nie wiedziałam gdzie mam przód a gdzie tył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
rybka to dla was tez kciuki za szczepienie
![]() U nas tez słonko ale mróz niezły pewnie po południu na spacer pojdzemy Mój na ostatnim szczepieniu to darl się jak by go ze skóry obdzierali ! I zaczol juz przy badaniu
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
SIMKA, MALWISKA my mamy tylko po jednym dziecku, a co mają powiedzieć mamy 2-3 dzieci
![]() RYBKA kciuki za szczepienie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
No to jest szacunek dla tych mamusiek..
Chociaż ja to nie mogę się doczekał jak ta moja pchła będzie większa.
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas nocka ok - 2 pobudki 20-7:30, potem pogadała, pojadła, zasnęła i teraz pełna energii skacze na macie ![]() Po rozmowie o macie piankowej chyba jednak takową kupię, macie jakieś sprawdzone? Najtańszych nie chcę kupować, a z drugiej strony posłużą pewnie max kilka m-cy, bo synek ma w pokoju taki dywanik do bawienia się. Powodzenia na dzisiejszych szczepieniach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- A z dwójką dzieci jest inaczej, na pewno trudniej, ale bez tragedii ![]() Teraz np synek bawi się z siostrą na macie ![]()
#2932 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad krzesełkami do karmienia? Będziecie używać? A może już macie i polecicie konkretny model?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś w tym stylu:
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
DOMI moja Iza dostała krzesełko takie 4w1. Można też rozłożyć oddzielnie jako krzesełko i stolik i do krzesełka są jeszcze plozy i może służyć jako bujaczek. Potem jak wejdę na kompa to pokaże.
Polecić lub odradzic nie mogę bo jeszcze nie w użytku oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie
![]() Nocka taka sobie bo małej zęby idą niestety ![]() ![]() Co do krzesełek to również polecam to co Bambusiek ![]() jednak zastanawiam się nad zakupem używanego ze stolikiem takie 2w1 ![]() Kciuki za szczepienia ![]() ![]() Miłego dnia mamusie , lecę na spacerek póki ładna pogoda ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Rozeznanie
|
Fame właśnie widziałam kilka fajnych modeli z tych 2w1
![]() A widziałyście takie krzesełko? W ramach ciekawostki: http://www.smyk.com/brother-max-scoo...t-niemowlaka-p ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
Domi, Bambusiek - dziękuję w takim razie chyba też coś kupię bo jednak nie zawsze mam czas na gotowanie czy właśnie na wyjazd jakiś - tylko pójdę dopiero jutro może jeszcze będzie promocja
![]() i ja poprzednio też tylko deserki a i ich niewiele teraz spróbuję też obiadki Domi ja mam krzesło do karmienia po starszym synku i nie mogę powiedzieć żebym narzekała choć teraz kupiłabym najzwyklejsze drewniane - w moim bardzo przydał się jakby koszyk podwieszony z tyłu pod spodem - na zabawki, śliniaki i to, że ten blat na którym mały jadł ma jeszcze taką nakładkę jakby podwójny jest - to też fajne bo na początku miał niżej a potem wyżej troszkę albo jak ten pierwszy pobrudził/wylał coś to na szybko tylko wyjmowałam i dalej jadł na czystym |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tych puzzli moze uda mi sie nie kupować, tylko od skorki pożyczę kilka sztuk. Ona je dostała, to mam nadzieje, ze ktoś jej nie dał chińskiego szajsu ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dostałam opiernicz od mojego M. Bo nie wyszłam z kuchni mówiąc, ze Mikos musi sie przyzwyczaić do domowych dźwięków. Dostałam odpowiedz, ze to on mi przyniesie garść pająków (strasznie sie ich boje) żebym sie przyzwyczaiła z nimi żyć ![]() Cytat:
Teraz próby karmienia przeprowadzam w takim leżaczku- bujaczku na bardziej pionowej pozycji. U nas tez dzisiaj pięknie. Gamoń wlasnie ułożony do swojej pierwszej drzemki i jak wstanie to śmigamy na spacerek. Cos nie bardzo mu smakuje ten soczek z marchewki:/ pluje, że hej. Próbowałam mu go dawać przed jedzeniem, po jedzeniu. Dzisiaj spróbuje tak po środku ![]() Powodzenia na szczepieniach! Zdrówka dla chorowitkow. Mnie cos gardło zaczęło pobolewac, ale myśle ze szybko przejdzie. A jeszcze chciałam napisać (chociaż większość zn pewnie ten sposob, dla mnie to było jak objawienie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/mata-puzzle-pianko...728312964.html W jednym z pokoi wokół dywanu mamy rozłożone te maty, były niezastąpione jak mały uczył się siadać i chodzić. Podobnymi, ale zielonymi mieliśmy wyłożony taras wiosną, latem i jesienią. Domi dla Andrzeja mamy krzesełko fisher price takie: http://studiobajkolandia.strefa.pl/-Z5077.jpg Jestem z niego zadowolona. Nie chciałam takich z ceratką, a to się super myje, wystarczy wytrzeć jak ceratę, nawet jak coś się wyleje, to nie wsiąka w ten materiał. Minus to cena i rozmiar, ale chyba wszystkie krzesełka standardowe są tego rozmiaru. Moja siostra ma krzesełko chicco polly i ma do niego trochę zastrzeżeń, ogranicznik w kroku jest przymocowany do tacki, więc zanim zapnie dziecko pasami musi bardzo uważać, poza tym jej mała bez problemu w tym foteliku staje i bardzo ją trzeba pilnować. Muszę się pochwalić, Wituś już od tygodnia, prawie dwóch przespał wszystkie noce od 20 do 6-8 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.