9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 20:32   #2911
kularek
Zadomowienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
.....My właśnie zrobiliśmy Tymkowi pożegnanie z mm na dobre, mleko krowie pije już od dawna, więc bez sensu przepłacać. Trochę się na początku awanturował, bo uwielbiał Bebiko na sucho wyjadać, ale chyba się z tym już pogodził
Przedszkole mnie chyba wykończy. Młody znów na antybiotykach. Przez trzy lata prawie nie chorował, a teraz dwa miesiące przedszkola i już drugi antybiotyk
u nas do tej pory trochę gorzej to wyglądało bo jak w tamtym roku w przedszkolu dostał krowie to po 2 tyg plamki się pojawiły - ale teraz na szczęście skaza już mija/minęła więc próbujemy zmienić chociaż ciężko przy takim dużym dziecku a szkoda mi żeby nie pił wcale chociaż fakt mało to nie kosztuje - ale ma powiedziane, że do swoich 4 urodzin akurat skończy się to co mamy bo zawsze kupowaliśmy po 6 tych dużych i koniec - a jak się uda wyjdzie w praktyce

z przedszkolem współczuję - ale nie pocieszę Cię, że za rok będzie lepiej :/ u nas jest podobnie jak było w tamtym roku - teraz też mieliśmy 2 antybiotyki i to w ciągu miesiąca - jakoś trzeba przeżyć ten okres
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:00   #2912
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
No to ze spaceru nici :/ spadlam ze schodów z dzieckiem na ręku. Nie polecam. Przez 10 min leżałam nie mogąc się ruszyć. Dziecko leżało zdziwione na mnie i tylko tyle dobrze że jej chyba nic się nie stało. Ale co się strachu najadlam to moje
O matko, dobrze że z Wami wszystko ok uważaj kochana!
Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
pokaze wam moje słonce jesienne weekendowa sesja domowa
cudnie
Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
No ładnie człowiek trochę po lekarzach polata, a tu afera na całego Karmię mm, choć marzyłam o kp. Komentarz Izy mnie w żaden sposób nie obraził, bo nigdzie nie wartościowała kobiet ze względu na sposób karmienia. Rozumiem, że można mieć gorszy dzień, coś opacznie odebrać, bo nie widzimy swoich twarzy i nie słyszymy intonacji głosu, ale miło by było zachować minimum kultury wypowiedzi...

O matko! Dobrze, że nic Wam się nie stało Miałam nieprzyjemność spotkać się w taki sposób ze schodami, jak byłam w ciąży w Tymkiem, też nie polecam

Hi, hi super zdjęcie

Możesz byś aspołeczna, prezentów przecież nie wręczamy osobiście No chyba, że jesteś też "aprezentowa"

Właśnie chciałam napisać to co Malwiska o tych matach...
U nas Jagodzianka też podłogowa Mam matę edukacyjną położoną na "materacu" (kupiłam piankę tapicerską i obszyłam specjalnym materiałem, super się sprawdza)

My właśnie zrobiliśmy Tymkowi pożegnanie z mm na dobre, mleko krowie pije już od dawna, więc bez sensu przepłacać. Trochę się na początku awanturował, bo uwielbiał Bebiko na sucho wyjadać, ale chyba się z tym już pogodził

Przedszkole mnie chyba wykończy. Młody znów na antybiotykach. Przez trzy lata prawie nie chorował, a teraz dwa miesiące przedszkola i już drugi antybiotyk
W sprawie "afery karmieniowej" podpiszę się pod Tobą Ja też bardzo chciałam kp, z resztą nie raz o tym pisałam, z powodów właśnie o których pisze Iza, no ale nie było mi dane I z tego powodu nie uważam że jestem gorszą matką, tylko że daję gorsze mleko, lepszego niestety nie mogłam.. życie, nie wszystko można kupić
Szkoda trochę mamaya że odeszłaś w takim stylu, na Izę wydaje mi się że zawsze miałaś zęby, być może dlatego że była bardzo bezpośrednia i miała silnie ugruntowane swoje zdanie, które różniło się od Twojego, skądinąd uważanego nie wiem dlaczego jako to najwłaściwsze we wszystkich dziedzinach...

No a co do chorych starszaków.. i antybiotyków, mała straszne pierdy puszcza kaszle koszmarnie ;/ Ona do przedszkola nie chodzi a indekcje łąpie, dziś miałam doła ;/ Zdrówka Wam życzę i innym chorowitkom aaa ja podczytuję, ale nieuważnie.. przyznaję Jagódka nie złapała infekcji od brata? Bo ja strasznie się o to boję, bo u takiego malucha przebieg choroby wygląda inaczej...

Ogólnie padam na twarz, więc znikam
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:16   #2913
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
bambusiek nie wiem jak tobie to liczą ale generalnie ja biorę niecałe 100 zł tylko mniej wypłaty w stosunku do tej co bralam jak chodzilam i tez mam opcje 80% przez rok
U mnie niestety 20% to kilkaset zł (a kokosów nie zarabiam, choć pewnie niewiele w stosunku do niektórych z Was) i dodatkowo odchodzi mi kolejne 250 zł pożyczki remontowej :/

Cytat:
Dziewczyny ktore juz podaja dodatkowe jedzonko maluchom jak zaczynalyscie np od marchewki? Zastanawia mnie no bo na poczatek np przez kilka dni po lyzeczce jednej na dzien a pozniej ile dajecie? Tutaj zasada jest taka ze mama decyduje co da dziecku ale dziecko decydujecile ile zje na porcje. Jak to jest w polsce jak zalecaja? Dajecie do oporu takiej marchewki czy jablka czy robicie porcje o jakiejs wadze?
Poprzednio i teraz zacznę od marchewki, potem dynia, brokuł itd i potem owoce dopiero.
A porcja na początek kilka łyżeczek, bo to nie chodzi o najedzenie tylko próbowanie pod kątem ew. alergii.

Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
No to ze spaceru nici :/ spadlam ze schodów z dzieckiem na ręku. Nie polecam. Przez 10 min leżałam nie mogąc się ruszyć. Dziecko leżało zdziwione na mnie i tylko tyle dobrze że jej chyba nic się nie stało. Ale co się strachu najadlam to moje
Ojej, dobrze, że się nic nie stało.

Cytat:
pokaze wam moje słonce jesienne weekendowa sesja domowa
Świetna fotka

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

Moje dziecko zaczyna być podłogowe pokaże wam jego -podlogowe krolestwo
Hehe, fajnie
Mój synek miał swój ką't w poprzednim mieszkaniu, ale zamiast maty śpiwór rozłożony

Co do zaistniałej dziś sytuacji, to też uważam że Iza nic złego nie napisała i takie same racje umieszczane są na każdym opakowaniu mm początkowego.
A zachowanie Mamay świadczy tylko i wyłącznie o niej... zachowanie pt foch, obrażenie i zabranie swoich zabawek (tu wypowiedzi) jest najczęściej spotykane u kilkulatków, a nie osób dorosłych, a już raczej nie potencjalnych psychologów...
--------
Cześć

U nas dziś fajny dzień
Byłam na zakupach po tzw mydło i powidło, kupiłam sobie sukienkę za 20 zł z 99 z likwidacji sklepu z myślą o świętach, ale potem się skapnęłam, że raczej w niej nie nakarmię Małej tzn musiałabym podwinąć całość

Aaa... w Biedronce jest -20% na dania dla dzieci kupiłam jeszcze 5 słoiczków i na tym stanie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:24   #2914
rybka13
Zakorzenienie

Fame sluszna uwaga, laskawie zostawila nam pierwszy post musialo jej to zajac sporo czasu, ale czy to nie jest karane na forum?

Celebrinfea mysle, ze mamaya juz nie wezmie udzialu w wymiance, moze ja zapytasz, zeby nie powtarzac losowania...? Jak uwazasz zreszta
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:45   #2915
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Fame sluszna uwaga, laskawie zostawila nam pierwszy post musialo jej to zajac sporo czasu, ale czy to nie jest karane na forum?

Celebrinfea mysle, ze mamaya juz nie wezmie udzialu w wymiance, moze ja zapytasz, zeby nie powtarzac losowania...? Jak uwazasz zreszta
Tak, edycja postów grozi banem na tydzień. Swoją drogą, że też chciało jej się usuwać to wszystko....

U nas Młoda pierwszy raz pojechała na syrenie wieczorem, była tak zmęczona, że aż wściekła i płakała dobre pół godziny... teraz już śpi całe szczęście. Ale zestresowalismy się z Tż, że coś jej dolega...

Integra, Debesciara, Kularek dużo zdrowia dla Maluchów

Bambusiek, ja ostatnio kupowałam w biedro słoiczki za 2,69 bez promocji. A Ty ile placilas, jeśli możesz napisać? bo zastanawiam się czy to prawdziwa promocja, czy tylko na papierze

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-10-28 o 21:48
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:47   #2916
agnes208
Zakorzenienie

Mamaya bardzo dojrzale to usuwanie postow, rozbilas watek i moim zdaniem powinnas dostac za to bana

Dziewczyny zdrowka dla chorowitkow.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:59   #2917
kularek
Zadomowienie

Domi, Bambusiek - jakie słoiczki kupujecie w biedronce ? takie na teraz czy na potem ? deserki czy obiadki ? bo w mojej biedronce jest bardzo mały wybór - i ostatnio po 4 mies nie było chyba nic jak patrzyłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 21:59   #2918
debesciara
Zadomowienie

Aha Domi mialam Ci wcześniej napisać, cieszę się że u was tez przyjął się kompocik no i że mogłam pomóc

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:19   #2919
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ide do biedronki jutro w takim razie oblookać. Ale po losowaniu
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:36   #2920
bambusiek
Zakorzenienie

Te słoiczki obiadkowe 125 g były chyba po 2, 15 a desek bobovity 1, 99. Kupowałam naprzód, bo jeszcze nie daję, ale wolę kupić po kilka w promocji, żeby potem nie zbankrutować
Potem pewnie zacznę sama gotować.
G. 9.1O.18
Stary 2014-10-29, 05:53   #2921
Domi_00
Rozeznanie

Dzień dobry

Dzięki Bambusiek, chyba zajrzę tam dzisiaj

Kularek, ja kupowałam deserki Bobovita, ale skoro ceny tak dobre, to chyba skuszę się też na jakieś obiadki. Zawsze przydadzą się np. na wyjazd

Debesciara, kompocik robi furorę u mojej córki, wczoraj wypiła ok 140 ml na raz . Wody wypijała max 10 ml

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 07:21   #2922
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
AGNES pierwszy raz widzę Igorka- piękny jest!!

SIMKA Natanek jakie wygibasy już wyczynia! Hehe słodki. Przypomnij ile On już ma

OLUCH biedactwo, uważajcie na siebie
4.5 miesiąca ta pozycja to nic potrafi jeszcze lepsze.

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
O matko, dobrze że z Wami wszystko ok uważaj kochana!

cudnie

W sprawie "afery karmieniowej" podpiszę się pod Tobą Ja też bardzo chciałam kp, z resztą nie raz o tym pisałam, z powodów właśnie o których pisze Iza, no ale nie było mi dane I z tego powodu nie uważam że jestem gorszą matką, tylko że daję gorsze mleko, lepszego niestety nie mogłam.. życie, nie wszystko można kupić
Szkoda trochę mamaya że odeszłaś w takim stylu, na Izę wydaje mi się że zawsze miałaś zęby, być może dlatego że była bardzo bezpośrednia i miała silnie ugruntowane swoje zdanie, które różniło się od Twojego, skądinąd uważanego nie wiem dlaczego jako to najwłaściwsze we wszystkich dziedzinach...

No a co do chorych starszaków.. i antybiotyków, mała straszne pierdy puszcza kaszle koszmarnie ;/ Ona do przedszkola nie chodzi a indekcje łąpie, dziś miałam doła ;/ Zdrówka Wam życzę i innym chorowitkom aaa ja podczytuję, ale nieuważnie.. przyznaję Jagódka nie złapała infekcji od brata? Bo ja strasznie się o to boję, bo u takiego malucha przebieg choroby wygląda inaczej...

Ogólnie padam na twarz, więc znikam
Podpisuje się pod tym
Jeśli ktoś robił inaczej to był Beee ale ja się nawet juz nie udzielalam bo po co..

IDE bo awanturę urządza terrorysta

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:33   #2923
Fame
Zakorzenienie

Dzień dobry!! Jaki piękny dziś dzień!!
Noc średnio przespana, ale mam takiego powera, że mnie nosi. Ale muszę uważać, bo jak mam takie dni to wieczorem czuję się jakby mnie ktoś pałą potraktował

Popralam wczoraj kolejną partię ubranek dla Małej- reszta na 68/3-6msc, kolejne jakie mam to 6-9 msc
Jutro mamy szczepienie więc dowiem się ile klocek waży.

Zdrówka dla wszystkich chorowitkow!
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:37   #2924
simka234
Wtajemniczenie

fame to kciuki za szczepienie oby mała delikatnie to przeszła..

Tez mam takie dni i tak jak ty power z rana szaleństwo a wieczorem flak..
U na dziś ciężka noc młody marudzil- nie spalam przez niego..
Nic mi się nie chce

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-10-29, 07:53   #2925
rybka13
Zakorzenienie

Hej
U nas tez dzis slonecznie, choc pewnie zimo. Na 10. na szczepienie oby zniosl tak dobrze jak poprzednio.

Milego dnia
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 07:57   #2926
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Dzień dobry!! Jaki piękny dziś dzień!!
Noc średnio przespana, ale mam takiego powera, że mnie nosi. Ale muszę uważać, bo jak mam takie dni to wieczorem czuję się jakby mnie ktoś pałą potraktował

Popralam wczoraj kolejną partię ubranek dla Małej- reszta na 68/3-6msc, kolejne jakie mam to 6-9 msc
Jutro mamy szczepienie więc dowiem się ile klocek waży.

Zdrówka dla wszystkich chorowitkow!
ja jak mam z rana powera to wieczorem spie juz o 20:30 zasypiam szybciej od oliwki
Stary 2014-10-29, 07:59   #2927
Domi_00
Rozeznanie

Rybka kciuki za szczepienie

U mnie noc spokojna, choć martwiłam się, że będzie problem po tym wczorajszym płaczu. Młoda mi się przestawiła po zmianie czasu. Śpi od 20 do 6.30, wcześniej od 21 do 7,30

Słoneczko cudne, chyba niebawem pójdziemy pospacerować.

Fame ja wczoraj miałam taki zryw, wieczorem nie wiedziałam gdzie mam przód a gdzie tył
Stary 2014-10-29, 07:59   #2928
simka234
Wtajemniczenie

rybka to dla was tez kciuki za szczepienie
U nas tez słonko ale mróz niezły pewnie po południu na spacer pojdzemy
Mój na ostatnim szczepieniu to darl się jak by go ze skóry obdzierali ! I zaczol juz przy badaniu

Kocham
Stary 2014-10-29, 08:00   #2929
Fame
Zakorzenienie

SIMKA, MALWISKA my mamy tylko po jednym dziecku, a co mają powiedzieć mamy 2-3 dzieci

RYBKA kciuki za szczepienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 08:20   #2930
simka234
Wtajemniczenie

No to jest szacunek dla tych mamusiek..
Chociaż ja to nie mogę się doczekał jak ta moja pchła będzie większa.

Kocham
Stary 2014-10-29, 08:27   #2931
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

U nas nocka ok - 2 pobudki 20-7:30, potem pogadała, pojadła, zasnęła i teraz pełna energii skacze na macie
Po rozmowie o macie piankowej chyba jednak takową kupię, macie jakieś sprawdzone? Najtańszych nie chcę kupować, a z drugiej strony posłużą pewnie max kilka m-cy, bo synek ma w pokoju taki dywanik do bawienia się.

Powodzenia na dzisiejszych szczepieniach po nas o 10 przychodzi koleżanka z córką (i drugą w brzuchu) i idziemy na spacer, zimno jest, ale słonecznie

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

A z dwójką dzieci jest inaczej, na pewno trudniej, ale bez tragedii
Teraz np synek bawi się z siostrą na macie
G. 9.1O.18
Stary 2014-10-29, 08:29   #2932
Domi_00
Rozeznanie

Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad krzesełkami do karmienia? Będziecie używać? A może już macie i polecicie konkretny model?
Stary 2014-10-29, 08:42   #2933
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad krzesełkami do karmienia? Będziecie używać? A może już macie i polecicie konkretny model?
My mamy po synku zwykłe drewniane, co można zrobić osobne krzesełko i stolik. Sprawdza się super, mimo, że kupiliśmy używane i u nas codziennie w użytku od 2 lat ponad
Coś w tym stylu:
G. 9.1O.18
Stary 2014-10-29, 08:53   #2934
Fame
Zakorzenienie

DOMI moja Iza dostała krzesełko takie 4w1. Można też rozłożyć oddzielnie jako krzesełko i stolik i do krzesełka są jeszcze plozy i może służyć jako bujaczek. Potem jak wejdę na kompa to pokaże.
Polecić lub odradzic nie mogę bo jeszcze nie w użytku oczywiście
Stary 2014-10-29, 09:15   #2935
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się porannie
Nocka taka sobie bo małej zęby idą niestety wścieklizna zaawansowana
Co do krzesełek to również polecam to co Bambusiek , teraz dostałam inne coś takiego http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...704394846.html
jednak zastanawiam się nad zakupem używanego ze stolikiem takie 2w1 jednak dłużej służy i do karmienia i do zabawy.
Kciuki za szczepienia jak pomyślę, że my miałyśmy dopiero pierwsze i za tydzień drugie to płakać mi się chce , wy skończycie szczepienia a my będziemy się bujać prawie do roku eh ...

Miłego dnia mamusie , lecę na spacerek póki ładna pogoda
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:20   #2936
Domi_00
Rozeznanie

Fame właśnie widziałam kilka fajnych modeli z tych 2w1

A widziałyście takie krzesełko? W ramach ciekawostki:

http://www.smyk.com/brother-max-scoo...t-niemowlaka-p

Stary 2014-10-29, 09:21   #2937
kularek
Zadomowienie

Domi, Bambusiek - dziękuję w takim razie chyba też coś kupię bo jednak nie zawsze mam czas na gotowanie czy właśnie na wyjazd jakiś - tylko pójdę dopiero jutro może jeszcze będzie promocja
i ja poprzednio też tylko deserki a i ich niewiele teraz spróbuję też obiadki

Domi ja mam krzesło do karmienia po starszym synku i nie mogę powiedzieć żebym narzekała choć teraz kupiłabym najzwyklejsze drewniane - w moim bardzo przydał się jakby koszyk podwieszony z tyłu pod spodem - na zabawki, śliniaki i to, że ten blat na którym mały jadł ma jeszcze taką nakładkę jakby podwójny jest - to też fajne bo na początku miał niżej a potem wyżej troszkę albo jak ten pierwszy pobrudził/wylał coś to na szybko tylko wyjmowałam i dalej jadł na czystym

Cytat:
Stary 2014-10-29, 09:23   #2938
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
dobrze ze nic sie nie stało i nie upadłas na dziecko np w chuście

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

o puzzlach pisały u mnie dziewczyny w klubie PM2013, żeby zwrócić uwagę z czego są bo po jakimś czasie dzieci te puzzle zjadają/gryzą żeby nie kupować zwykłej chińszczyzny - ja też chce sobie kupić ale cena tych lepszych gatunkowo powala
Dobrze, ze piszesz bo ja jestem maniaczką Allegro. Tam sie roi od chińszczyzny. Juz sie trochę nauczyłam odróżniać i np. Jak jest fota ubrania z modelka o chińskiej urodzie(te wszystkie rzeczy Japan Style), to zawsze z duża ostrożnością podchodzę.
Tych puzzli moze uda mi sie nie kupować, tylko od skorki pożyczę kilka sztuk. Ona je dostała, to mam nadzieje, ze ktoś jej nie dał chińskiego szajsu ...

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No zależy z parzystością osób. Jeśli parzyście mam program do losowania, jeśli nieparzyście... To tradycyjnie może na papierkach?

Czekam do wieczora na finalną liczbe osob a rano jutro losowanie
Mozna tez ułożyć listę alfabetycznie, odwrotnie niz alfabetycznie, lub po prostu losowo i na zasadzie: pierwsza osoba daje drugiej, druga trzeciej itd....a ostatnia pierwszej. Wtedy parzystość nie bedzie miała znaczenia.
Cytat:
Moj zaciesza do odkurzacza on ogolnie lubi buczace sprzety
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Moj lubi odkurzacz i suszarke
Siostrzenica zasypia sama przy okapie siostra czasem to wykorzystuje
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Odkurzacz jest ostatnio strachem nie lada w efekcie latam teraz ze szczotka i jak mlodej nie ma to na akord odkurzam bo inaczej jakis sajgon...

A zasypianie przy golarce np. dzis o 5 rano... bezcenne
Mikołaj na odkurzacz jest obojętny, suszarka go uspokaja a wszystkie inne nagle dźwięki sa dla niego nie do przyjęcia wczoraj przy blenderze wpadł w straszny płacz...
Dostałam opiernicz od mojego M. Bo nie wyszłam z kuchni mówiąc, ze Mikos musi sie przyzwyczaić do domowych dźwięków. Dostałam odpowiedz, ze to on mi przyniesie garść pająków (strasznie sie ich boje) żebym sie przyzwyczaiła z nimi żyć

Cytat:
Ja to pomyśle o krzesełku jak Mikos zacznie siadać. Moja siostra miała takie plastikowe wysokie - była zadowolona (niestety pamietam tylko, ze zielone)
Teraz próby karmienia przeprowadzam w takim leżaczku- bujaczku na bardziej pionowej pozycji.

U nas tez dzisiaj pięknie. Gamoń wlasnie ułożony do swojej pierwszej drzemki i jak wstanie to śmigamy na spacerek.
Cos nie bardzo mu smakuje ten soczek z marchewki:/ pluje, że hej. Próbowałam mu go dawać przed jedzeniem, po jedzeniu. Dzisiaj spróbuje tak po środku moze macie jakies rady w tym temacie?
Powodzenia na szczepieniach! Zdrówka dla chorowitkow. Mnie cos gardło zaczęło pobolewac, ale myśle ze szybko przejdzie.

A jeszcze chciałam napisać (chociaż większość zn pewnie ten sposob, dla mnie to było jak objawienie), ze plamy z marchewki schodzą do czysta na słońcu!!!! No normalnie w szoku jestem do tej pory
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:27   #2939
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Po rozmowie o macie piankowej chyba jednak takową kupię, macie jakieś sprawdzone? Najtańszych nie chcę kupować, a z drugiej strony posłużą pewnie max kilka m-cy, bo synek ma w pokoju taki dywanik do bawienia się.
Ja mogę polecić taką, to nie są typowe puzzle ale są duże szybko się je rozkłada i łatwo myje i są z pianki Eva czyli tej bezpiecznej:
http://allegro.pl/mata-puzzle-pianko...728312964.html

W jednym z pokoi wokół dywanu mamy rozłożone te maty, były niezastąpione jak mały uczył się siadać i chodzić. Podobnymi, ale zielonymi mieliśmy wyłożony taras wiosną, latem i jesienią.

Domi dla Andrzeja mamy krzesełko fisher price takie:
http://studiobajkolandia.strefa.pl/-Z5077.jpg
Jestem z niego zadowolona. Nie chciałam takich z ceratką, a to się super myje, wystarczy wytrzeć jak ceratę, nawet jak coś się wyleje, to nie wsiąka w ten materiał. Minus to cena i rozmiar, ale chyba wszystkie krzesełka standardowe są tego rozmiaru. Moja siostra ma krzesełko chicco polly i ma do niego trochę zastrzeżeń, ogranicznik w kroku jest przymocowany do tacki, więc zanim zapnie dziecko pasami musi bardzo uważać, poza tym jej mała bez problemu w tym foteliku staje i bardzo ją trzeba pilnować.

Muszę się pochwalić, Wituś już od tygodnia, prawie dwóch przespał wszystkie noce od 20 do 6-8 Może to dlatego że Andrzej wreszcie zaczął spać jak człowiek i go nie budzi Wreszcie jestem wyspana
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:27   #2940
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Fame właśnie widziałam kilka fajnych modeli z tych 2w1

A widziałyście takie krzesełko? W ramach ciekawostki:

http://www.smyk.com/brother-max-scoo...t-niemowlaka-p

OMG! Pasowałoby do tej wanienki (za prawie 10k) co kiedys Marianna link wrzucała.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości