Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-29, 11:11   #2941
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja butelek kupiłam cały taki zestaw startowy z aventu, 2x120 i 2x260,antykolkowe, do tego były 2smoczki,szczotka do czyszczenia -zestaw kosztował 66zl
A pokój w końcu będzie z granatowymi zygzakami,różowe i turkusowe dodatki, ściany w tym mieszkaniu zostawiamy żółte, jak się przeprowadzimy to jakiś jasny szary będzie,meble białe-w obecnym mieszkaniu przeniesiemy regał i szafę z salonu i kupimy komodę. Tak byłam pewna tego kredytu,a teraz już widzę schody i przestałam się nastawiać na szybką przeprowadzkę...
Pokoiki super Gdzie kupiłaś taki zestaw ? Co z tym kredytem? Jak patrzę na to wszystko to cieszę się, że udało nam się załatwić to wszystko 5 lat temu kiedy kredyt z dofinansowaniem rodzina na swoim była tak łatwo dostępna. Nie dość, że wystarczyło mieć umowę o pracę, mieszkanie nie musiało być nowe, nie było żadnych limitów.

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:19   #2942
malinka103
Rozeznanie

Hej , ja dzis juz po glukozie. Brrr bez cytryny jednak sie nie obeszlo strasznie mi bylo po niej nie dobrze i slabo, po h przeszlo i potem ok

Ja samochodem zamierzam jezdzic dopoki bedzie mi wygodnie. :p u siebie w samochodzie akurat nie mam poduszki tez kiedys slyszalam ze od 3trymestru nie powinno sie jezdzic.

Aasikk wstawie zdj bo tak mi trudno wytlumaczyc.

Dostalam dzis od ciotki dwie torby ubranek dla malego nie wiem kiedy moj maly to wszystko zalozy nic juz chyba nie bede dokupywac procz jakis skarpetek :p
Stary 2015-07-29, 11:26   #2943
Kasiula8708
Rozeznanie

Hej dziewczyny koleżanka urodziła przed 1sza w nocy , ale jak jej pisałam jak samopoczucie to pisała że już zapomniała o bólu bo ma małego Antosia przy sobie,całe 3750 szczęścia

Ja dziś ledwo co chodzę,tak mnie krocze boli jakby mnie ktoś skopał

Co do wstawania na siku to w nocy nie wstaję ale z samego rana takie mam ciśnienie że szok

Paznokcie u nóg jeszcze daje rade malować,trochę jednak nagimnastykować się przy tym muszę
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:30   #2944
malinka103
Rozeznanie

O tak jesli chodzi o malowanie paznokci u stop to masakra juz nie wspomne o goleniu sie :banghead:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438162196141.jpg (30,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2015-07-29, 11:33   #2945
fasterka90
Zadomowienie

srebrna_smuga na allegro i to chyba od tego sprzedawcy co kiedyś sama linka dałaś na kartonie z przesyłką było napisane Hubi World.
Z kredytem okazało się że doradca źle policzył mój staż pracy,jeszcze do września musimy czekać,tz załatwia umowę na czas nieokreślony w pracy,mi tato robi pod górkę z wkładem własnym...

kasiula taki ból krocza jest normalny,wszystko ok? Mnie tam jeszcze nie bolało
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:34   #2946
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Wonderka czy Ty moze ogladalas na zywo tego Cybexa Balios ? jest na mojej liście poza dwoma innymi wózkami. zapowiada sie bardzo obiecująco :yes:
Monic nie widziałam go niestety na żywo ale na forum gazeta.pl jest jedną dziewczyna co widziała i wstawiła zdjęcia. Gdzieś w Warszawie można go zobaczyć, pewnie się przyjadę.

A jakich masz innych faworytów?
Link do gazety dam jak będę na lapku.

Ja pedicure jeszcze ogarniam ale później chyba zainwestuje w kosmetyczkę.

Na razie po całym dniu ruchu bardzo ciężko mi się na wieczór oddycha. Nie wiem czemu tak ale momentami aż mi słabo.

Zaczyna mi się włączać silny instynkt wicia gniazda Tez mnie czeka mały remont i zrobienie kącika dla małej w sypialni. Mamy niestety tylko dwa pokoje, wiec pozniej odstapimy jej sypialnie. Tylko nie wiem.kiedy takie maluchy dostają swój własny pokoik?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:39   #2947
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Jakie to dziwne, dwa dni bolały mnie plecy i dzisiaj już nic. Ciągnął mnie rano brzuszek. Teraz sprawdziłam i jeszcze wczoraj w pępku było 87cm a dzisiaj już 89cm

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny koleżanka urodziła przed 1sza w nocy , ale jak jej pisałam jak samopoczucie to pisała że już zapomniała o bólu bo ma małego Antosia przy sobie,całe 3750 szczęścia

Ja dziś ledwo co chodzę,tak mnie krocze boli jakby mnie ktoś skopał

Co do wstawania na siku to w nocy nie wstaję ale z samego rana takie mam ciśnienie że szok

Paznokcie u nóg jeszcze daje rade malować,trochę jednak nagimnastykować się przy tym muszę
Jejku jak już jej zazdroszczę <3 Wczoraj usłyszałam płacz niemowlęcia i patrzę dzisiaj a sąsiadka obok też już urodziła. Jeszcze trochę i my będziemy tulić maluszki Czemu Cię krocze boli? Masz takie uczucie "ciągnięcia? Ja miałam takie kłócia i odkąd biorę magnez przestało.

Cytat:
srebrna_smuga na allegro i to chyba od tego sprzedawcy co kiedyś sama linka dałaś na kartonie z przesyłką było napisane Hubi World.
Z kredytem okazało się że doradca źle policzył mój staż pracy,jeszcze do września musimy czekać,tz załatwia umowę na czas nieokreślony w pracy,mi tato robi pod górkę z wkładem własnym...

Aaa...kurczę a chciałam kupić coś stacjonarnie żeby mieć przyjemności trochę

Na pewno się dobrze ułoży z tym kredytem, bądź dobrej myśli

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:39   #2948
tylkokasia
Moderator

A mi się ciągle wydaje że jest jeszcze tyyyyyle czasu

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:42   #2949
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
mi też
i tak się ciąąąągnie, a ja chciałąbym już !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-29, 11:47   #2950
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

Współczuję problemów z kredytem,mam nadzieję że uda wam się i wszystko sobie załatwicie

Lekarz w pon mnie badał i stwierdził że szyjka wporządku więc to chociaż pocieszające,a boli bo mi się więzadła rozciągają itp

Znalazłam fajną pościel na all teraz tylko poczekam na wypłatę bo w tym miesiącu limit zakupów już dawno przekroczyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komplet_pelny_kropki_roz.jpg (219,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet_pelny_kropki_turkus.jpg (171,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg trojka_gwiazdki_roz.jpg (161,3 KB, 9 załadowań)
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:05   #2951
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mi też
i tak się ciąąąągnie, a ja chciałąbym już !
Mi czas leci bardzo szybko.
Ale jak czytam że już kupujecie pampersy, butelki, kosmetyki to mi się wydaje za wcześnie (np. kosmetyki mają daty ważności więc 3mc do przodu uważam że za wcześnie)

Stary 2015-07-29, 12:11   #2952
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Mi czas leci bardzo szybko.
Ale jak czytam że już kupujecie pampersy, butelki, kosmetyki to mi się wydaje za wcześnie (np. kosmetyki mają daty ważności więc 3mc do przodu uważam że za wcześnie)
Owszem mają, ale długie terminy. Właśnie sprawdziłam i na tych co kupiłam są daty: 12.2016, 03.2017, 11.2017. Jeszcze będę kupować bo mi brakuje kremu przeciw odoarzeniom i takiego na wiatr

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:20   #2953
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wicie gniazda chyba w końcu i u mnie! Po pierwsze i najważniejsze wyprowadziliśmy leo na nocne spanie do siebie! Jak na razie żadnych problemów. Pokój ma od wielkanocy a my sie tego tak baliśmy po drugie ostro sprzątam w szafach i niedługo ta dla malucha bedzie juz pusta ale prac chce we wrześniu dopiero.
Czekam na przypływ gotówki i zamówie sobie rzeczy do szpitala, kosmetyki,leki itp.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witam się w 24 tygodniu

Wczoraj podczytywałam Was ile mogłam, bo znów byliśmy u taty na działce. Mąż pomagał w przygotowywaniu ziemi do posiania trawy, a ja w drobniejszych czynnościach A potem jechaliśmy na zakupy i wróciliśmy do domu po 22... Zanim wszystko ogarnęlismy to było przed 23.

Zakupy bardzo udane, ogromnie się cieszę Najpierw odebrałam leki zamówione na doz, między innymi Vita miner prenatal dha A potem pojechaliśmy do Auchan. Standardowo spożywka, chemia, ale też sporo rzeczy dla małej Aż byłam w szoku, że mąż się tak zaangażował Chciałam kupić tylko kosmetyki dla małej i paczkę pieluch 1, a on od razu, że 2 też weźmiemy No i sporo innych rzeczy typu zawieszka do smoczka, podkłady poporodowe, szczotka i grzebień itd. Jeszcze upolowaliśmy 7pak body z długim rękawem rozmiar 62 za 30zł i dwie pary półśpiochów po 7zl każda Potem zrobię zdjęcie i Wam pokaże

super zakupy

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak radzicie sobie z pedicurem? Mi już ciężko się tak powyginać
Mi z samego rana mąż zakłada skarpetki bo już nie daję rady sama A najlepiej jest z depilacją miejsc intymnych- po prostu tragifarsa[/QUOTE]

haha depilacja to masakra

Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn prowadzących samochód-kiedy przestaniecie siadać za kółkiem? Pytam bo jakiś czas temu byłam na szkoleniach dla rodziców Bezpieczny Maluch. Ratownik medyczny prowadzący zajęcia szczerze odradzał jazdę kobietom w 3 trymestrze że względu na możliwość wybuchu poduszki powietrznej prosto wbrzuch. Mówił, że bezpieczna odległość to przynajmniej 30 cm-czyli raczej na fotelu pasażera. Pokazał nam też crashtesty z manekinami i co się dzieje z brzuchem po takim uderzeniu poduszką. Masakra!!!
Mieszkam pod miastem z lipną komunikacją miejską i ciężko jest mi zrezygnować z samochodu ale z drugiej strony jest strach o maluszka
A na głupie badania, które przecież często teraz się robi nie chcę angażować męża jako szofera
Ja bede jeździć do samego końca. Mieszkam na wsi i mie mam żadnej alternatywy.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:52   #2954
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Ja butelek kupiłam cały taki zestaw startowy z aventu, 2x120 i 2x260,antykolkowe, do tego były 2smoczki,szczotka do czyszczenia -zestaw kosztował 66zl
A pokój w końcu będzie z granatowymi zygzakami,różowe i turkusowe dodatki, ściany w tym mieszkaniu zostawiamy żółte, jak się przeprowadzimy to jakiś jasny szary będzie,meble białe-w obecnym mieszkaniu przeniesiemy regał i szafę z salonu i kupimy komodę. Tak byłam pewna tego kredytu,a teraz już widzę schody i przestałam się nastawiać na szybką przeprowadzkę...
fajne kolorki widzę, ze też nie będzie u Was mega różowo

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Hej , ja dzis juz po glukozie. Brrr bez cytryny jednak sie nie obeszlo strasznie mi bylo po niej nie dobrze i slabo, po h przeszlo i potem ok

Ja samochodem zamierzam jezdzic dopoki bedzie mi wygodnie. :p u siebie w samochodzie akurat nie mam poduszki tez kiedys slyszalam ze od 3trymestru nie powinno sie jezdzic.
Ja też już dzisiaj zaliczyłam glukozę. Było spoko, cytrynę miałam ze sobą ale nie wciskałam. po 40 minutach trochę mi było niedobrze i położyłam się na ławce na chwilę. Przyszłą pielęgniarka i pyta czy ok, to mówie, że tak tylko na czczo to trochę mi niedobrze się zrobiło. Ale zaraz mi przeszło. Przy pobieraniu krwi po 2 h nie mogła mi się wkłuć i mi dłubała w żyle, teraz mnie boli ręka

Nie wiem czy to normalne ale nawet po glukozie musiałam wsysnąć po powrocie w Princessy

Nie wie jaki wynik bo oczywiście u lekarza prowadzącego będą jutro wyniki. A na wizytę idę dopiero w poniedziałek. Pewnie dostanę skierowanie na kolejne usg

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
zazdroszczę, ze już ma za sobą! fajnie, ze się zapomina szybko o bólu itd, tylko, ze najpierw trzeba go przeżyć

Cytat:
mnie też, ale łapie się na tym, ze czas leci baardzo szybko. Dopiero zaczynałam 21 tydzień i się cieszyłam, ze już połowa za mną a tu już 26 za chwilę będziemy siedzieć na watku i doszukiwać się oznak porodu haha

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Jeżeli chodzi o pedicure, to raczej będę kombinować do samego końca żeby samemu robić. Nienawidzę jak ktoś mi coś robi, bo wiem, ze nie będę zadowolona z efektu więc kosmetyczka odpada byłam już u kilku i musiałam poprawiać robotę. Poza tym to moje zboczenie zawodowe, jestem wprawiona w zabiegach kosmetycznych

Z depilacją już mam mały problem, niestety zajrzeć miedzy nogi już nie bardzo się da więc robię na czuja, mąż się zaoferował, że pomoże jak coś, ale na razie dam radę.

Autem często nie jeżdżę, mamy jedno i mąż jeździ do pracy. Z resztą nie wybywam nie wiadomo gdzie. Rzadko jeżdżę, ale też na szkoleniu z pierwszej pomocy ratownik mówił, ze od 3 trymestru lepiej nie jeździć za kierownicą
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:56   #2955
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Autem często nie jeżdżę, mamy jedno i mąż jeździ do pracy. Z resztą nie wybywam nie wiadomo gdzie. Rzadko jeżdżę, ale też na szkoleniu z pierwszej pomocy ratownik mówił, ze od 3 trymestru lepiej nie jeździć za kierownicą
A jako pasażer przy włączonych poduszkach można? Jako kierowca jeżdżę rzadko. Jak jeździmy z mężem to zazwyczaj on prowadzi, ja jak tylko gdzieś sama jadę, ale nie jeżdżę codziennie.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:58   #2956
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Lewa stopa puchnie mi 2 razy bardziej, niż prawa. Mam zobaczyć, czy to nie jest problem z żyłami. Nigdy nie miałam takich problemów, ale w ciąży różne kwiatki wychodzą. Na drętwienie rąk kupiłam magnez b6. Mam zrobić analizę elektrolitów na kolejną wizytę i standardowe badania. Trochę za dużo ważę, mam duży brzuch i jest to wynikiem zatrzymania wody.
Ale masz przeboje
Na puchnięcie moze trochę pomóc pokrzywa (do picia) i truskawki.
Magnez i B6 . Możesz też poćwiczyć ręce.

tylkokasia Ale cudo

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny dowiedziałam się, że moja koleżanka z pracy urodziła jakieś 2-3 tygodnie przed terminem, strasznie malutkie to dzieciątko bo tylko 2,5 kg, myślałam, że w takim tygodniu to już się większe dzieci rodzą.
Waga to jedno, ale drugie - jak dziecko przybiera na wadze. Są dzieci, które po prostu mało ważą i taka ich uroda.

wonderka Fajny zestaw

kasiula Zabieg po porodzie naprawdę Ci moze pomóc. Nie zadręczaj się, że nie poszłaś do lekarza wcześniej, bo niestety ciąża pogłębia zły stan naczyń krwionośnych.

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny, jak to jest, jezeli na plowkowym akurat bylo takie ulozenie to nie znaczy, ze np jest juz tak caly czas? Przeciez dzien pozniej moze lezec juz calkiem odwrotnie ? Jak czuje ruchy w dole brzucha to sie teraz zastanawiam czy gmera lapkami czy odwrocila sie i kopie.
U mnie ten maluch jest bardzo ruchliwy. Teraz dzieciaki mają sporo miejsca, więc pozycje mogą często zmieniać. Gorzej byłoby, jakby było po 32 tc i dziecko miało pozycję niedogodną do porodu.

Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn prowadzących samochód-kiedy przestaniecie siadać za kółkiem? Pytam bo jakiś czas temu byłam na szkoleniach dla rodziców Bezpieczny Maluch. Ratownik medyczny prowadzący zajęcia szczerze odradzał jazdę kobietom w 3 trymestrze że względu na możliwość wybuchu poduszki powietrznej prosto wbrzuch.
Hm, ja sporo jeżdżę po mieście, obywam się nawet bez adapterów - jakoś mój brzuch jest kompatybilny. Pytałam lekarki o co chodzi z poduszkami powietrznymi i nie sugerowała nic, żeby je odmontować, nie odradzała też przesiadki na fotel pasażera - ale dopytam w pt na wizycie.
A ostatnio się śmieję, że chyba sama się do porodu zawiozę

monic Ogromna ulga, że wszystko jest w porządku

srebrna_smuga U mnie kichanie jest nieprzyjemne, bo odruchowo spinam mięśnie brzucha i to boli. Ćwiczysz mięśnie kegla? Kładziesz się na boku z ugiętymi nogami w kolanach, rozluźniasz pośladki i brzuch - zaciskasz mięśnie.

fasterka Piękne aranżacje i dobór kolorów Kurczę, formalności kredytowe mocno stresują, ale mam nadzieję, ze wszystko dobrze się skończy.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:01   #2957
fasterka90
Zadomowienie

Oj teraz szybko zleci, nie obejrzymy się a już będą pierwsze porody na wątku i fałszywe alarmy hehe ja już od października chce być totalnie gotowa, spakowana,pokój gotowy itd,ale widzę że to dużo szybciej pójdzie i będziemy gotowi w połowie września musiałabym zacząć prać ciuszki tylko ta pralka... :/
Stary 2015-07-29, 13:08   #2958
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Oj teraz szybko zleci, nie obejrzymy się a już będą pierwsze porody na wątku i fałszywe alarmy hehe ja już od października chce być totalnie gotowa, spakowana,pokój gotowy itd,ale widzę że to dużo szybciej pójdzie i będziemy gotowi w połowie września musiałabym zacząć prać ciuszki tylko ta pralka... :/
Ja też w październiku chcę być gotowa ale myślę że spokojnie dam radę )

Stary 2015-07-29, 13:09   #2959
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A jako pasażer przy włączonych poduszkach można? Jako kierowca jeżdżę rzadko. Jak jeździmy z mężem to zazwyczaj on prowadzi, ja jak tylko gdzieś sama jadę, ale nie jeżdżę codziennie.
nie pamiętam już dokładnie ale wydaje mi się, ze na miejscu pasażera można spokojnie siedzieć bo jednak odległość jest większa

Cytat:
też bym już chciała na początku października mieć wszystko przyszykowane. Tym bardziej, jak słyszę historię o porodzie na 3 tyg przed
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:13   #2960
cynamon_
Zakorzenienie

Witam się dziewczyny mój synek niestety się rozchorowal i siedzimy w domku, nici z przedszkola dzisiaj, nie mam pojęcia jak ogarnę jutrzejsza glukoze i spotkanie z polozna, chyba będę musiała to przełożyć teraz jest sezon urlopowy i mąż tez ma trudniej zeby sie urwać z pracy eh :/

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Fasterka, bardzo mi się podoba połączenie granatu, turkusu i różu cudnie
Stary 2015-07-29, 13:29   #2961
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Myślę też o Łebie ale bardzo kuszą Dąbki My też jakoś na początku tygodnia pojedziemy tylko znajdę noclegi a wszystko mam na głowie bo Tż ma urwanie głowy przed samym urlopem...Oby nam się pogoda udała
A czy to jest realne znalezienie noclegów tak chwilę przed wyjazdem? Bo teoretycznie też planujemy w poniedziałek jechać, a nic jeszcze nie mamy W razie czego proszę o cynka
Stary 2015-07-29, 13:42   #2962
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Monic nie widziałam go niestety na żywo ale na forum gazeta.pl jest jedną dziewczyna co widziała i wstawiła zdjęcia. Gdzieś w Warszawie można go zobaczyć, pewnie się przyjadę.

A jakich masz innych faworytów?
Link do gazety dam jak będę na lapku.

u mnie są 3 typy :

1.Mama's & Papa's Sola 2 (kolezanka ma wersje starsza i b.sobie chwali)

2.Cybex Balios M (mega lekka rama 6,7kg)

3.Joie Chrome Dlx (siostra ma model Litretax- wczoraj nim jeździłam z chrześniakiem dobre wykonanie, niewygórowana cena, lekki, i tez wydaje sie być porządny :tak

swoja droga ja sie nie skupiam głównie na tym jaka bedzie gondola bo to raptem 5-6 mc i pojdzie w odstawke i po przeczytaniu kilku blogów mam które testują wózki podjęłam decyzję że najpierw parze na to jak dobra jest spacerówka,bo to ona nam długo posłuży swoja droga to główny błąd przy wybieraniu wózka ze sie nie patrzy specjalnie na funkcje w spacerówce a potem trzeba kupic nową, bo te z zestawów są do dupy :P no ale to juz moje przemyslenia i każdy decyduje za siebie

Namówiłyście mnie na sprawdzenie obwodu w pępku- 82cm , 24tydz, ale widze ze mam jeszcze nisko macice bo niżej mam już więcej ,także pewnie za jakiś czas się podniesie
Stary 2015-07-29, 14:05   #2963
fasterka90
Zadomowienie

wizaz spokojnie jeszcze coś znajdziecie albo taniego i gorszy standard, albo trochę drożej. Ja zwykle jechałam w ciemno albo załatwiłam nocleg parę dni przed

Ja nie mam metra krawieckiego,mierzylam brzuch dzisiaj sznurkiem i potem sprawdzałam na takim zwykłym metrze ale chyba coś za dużo, 93cm jutro zaczynam 26tydzien. Pojutrze będę u rodziców to zmierze dokładniej.
Właśnie, jadę do rodziców na ponad tydzień i przez tydzień nie będę się widzieć z tz-on ma wyjazd służbowy,a potem pracę... Dopiero w piątek dojedzie do nas. Od ponad 2lat nie mieliśmy od siebie takiej długiej przerwy, trochę mnie to przeraża. W sumie nawet od 3,bo jak nie mieszkaliśmy razem to i tak się widzieliśmy codziennie...
Stary 2015-07-29, 14:11   #2964
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
u mnie są 3 typy :

1.Mama's & Papa's Sola 2 (kolezanka ma wersje starsza i b.sobie chwali)

2.Cybex Balios M (mega lekka rama 6,7kg)

3.Joie Chrome Dlx (siostra ma model Litretax- wczoraj nim jeździłam z chrześniakiem dobre wykonanie, niewygórowana cena, lekki, i tez wydaje sie być porządny :tak

swoja droga ja sie nie skupiam głównie na tym jaka bedzie gondola bo to raptem 5-6 mc i pojdzie w odstawke i po przeczytaniu kilku blogów mam które testują wózki podjęłam decyzję że najpierw parze na to jak dobra jest spacerówka,bo to ona nam długo posłuży swoja droga to główny błąd przy wybieraniu wózka ze sie nie patrzy specjalnie na funkcje w spacerówce a potem trzeba kupic nową, bo te z zestawów są do dupy :P no ale to juz moje przemyslenia i każdy decyduje za siebie

Namówiłyście mnie na sprawdzenie obwodu w pępku- 82cm , 24tydz, ale widze ze mam jeszcze nisko macice bo niżej mam już więcej ,także pewnie za jakiś czas się podniesie
A ja na przykład patrzę tylko na gondolę bo spacerówki od zestawu nie mam zamiaru używać. One są duże i ciężkie i nieporęczne. Przerzucę się na małą i lekką parasolkę tak jak to zrobiłam przy Oliwce.
Wielka spacerówka z osobnym stelażem to absolutnie nie dla mnie.

Stary 2015-07-29, 14:19   #2965
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cynamon co z synkiem?

Tylko kasia ja podobnie uważam co do wózka

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:24   #2966
wonderka
Zadomowienie

Monic wątek o Cybex Balios.
http: //forum.gazeta.pl/forum/w,101614,157091517,157091 517,Wozek_Cybex_Balios_M. html

Bardzo mi się podoba ta Sola M&P! Musze się jej przyjrzeć.

Edytowane przez wonderka
Czas edycji: 2015-07-29 o 14:27
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:27   #2967
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Ja praktycznie od początku ciąży chodzę w nocy siku. Najpierw pewnie przez hormony, a teraz mam wrażenie, że mała ciągle kopie mnie po pęcherzu Aha i moja na USG zawsze jest pośladkowo ułożona, chociaż ostatnio przemieściła się podczas badania i była potem w poprzek

U mnie dzisiaj 25t 0d od 20 t jakoś szybko mi czas leci z czego się bardzo cieszę, nie ukrywam Ja podobnie jak Wy chciałabym mieć w październiku już wszystko gotowe, bo po pierwsze nigdy nie wiadomo kiedy się poród zacznie, a po drugie, jeśli mi już teraz jest momentami ciężko wytrzymać dłużej na zakupach to co dopiero w ostatnim miesiącu - nie chce mi się tak męczyć. Kosmetyków czy pampersów na razie nie kupuję, z tym zaczekam chyba na początek października. Tak samo z praniem, chcę żeby wszystko było w miarę świeże

Wzięłam się ostro za poszukiwanie mebelków, bo rodzice zaoferowali, że się dorzucą i znalazłam takie, które nam się bardzo podobają i wyglądają na porządne. Cenowo może nie ma rewelacji, ale też nie jest tak źle jak w przypadku innych mebelków.Te, które nam się podobają to bellamy fino

W piątek przyjeżdża moja mama i moja chrześnica 7letnia na weekend. Chcemy małą zabrać do energylandii, chociaż słyszałam, że w weekendy straszne kolejki do każdej atrakcji. Byłyście może?

A o pedicure i depilacji na dole nic mi nie mówcie. Depilacja to jakiś żart bo robię to na ślepo... tż się zaoferował, że pomoże, więc może skorzystam niedługo. Paznokcie u stóp już mi tż raz malował i było przy tym trochę śmiechu... później musiałam trochę poprawiać, ale i tak fajnie, że mu się chce

Wkleję zaraz kocyk minky i ciuszki, które dostaliśmy od mamy ostatnio. A wszystko było w takim lnianym woreczku z wyhaftowanym imieniem małej

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:35   #2968
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Wklejam skarby
ImageUploadedByWizaz Forum1438172982.119342.jpgImageUploadedByWizaz Forum1438172998.928910.jpgImageUploadedByWizaz Forum1438173016.202154.jpgImageUploadedByWizaz Forum1438173035.134422.jpg

Aha i Agne19s pytałas o rolety dzien/noc. My mamy w sypialni od 2 miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Chociaz na pewno nie da sie tego materiału zdjąć i wyprać, wiec to minus. Na początku juz czymś to pobrudzilismy, ale plama zeszła bez problemu jak przejechaliśmy wilgotną szmatką. Wklejam zdjecie jak to u nas wyglada - te rolety mozna tak jak zwykle całkiem podnieść do gory tez. A kupowaliśmy w leroy merlin, bo mieli największy wybór pod względem wymiarów. I są one trochę droższe niż zwykle rolety. Za te na zdjęciu zapłaciliśmy łącznie chyba 400zł.
ImageUploadedByWizaz Forum1438173287.030910.jpg

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:44   #2969
fasterka90
Zadomowienie

joycesky Zazdroszczę podejścia tz, mój w takich sprawach jak malowanie paznokci czy depilacja mi raczej nie pomoże. Paznokcie nie bo to "babskie" a depilacja zdaje mi się że to zbyt intymna sprawa dla niego. Taki wstydzioch jest, tyle już razem mieszkamy,uprawiamy seks,będziemy mieć dziecko a on nie przejdzie nagi po mieszkaniu, nie wejdzie do łazienki jak ja się kąpie itd.
A jeśli chodzi o depilację to mam trochę głupie pytanie... Jak bardzo dokładnie musimy być wygolone do porodu?
joycesky śliczne te rzeczy! Ma mama gust

Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-07-29 o 14:47
Stary 2015-07-29, 14:56   #2970
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
joycesky Zazdroszczę podejścia tz, mój w takich sprawach jak malowanie paznokci czy depilacja mi raczej nie pomoże. Paznokcie nie bo to "babskie" a depilacja zdaje mi się że to zbyt intymna sprawa dla niego. Taki wstydzioch jest, tyle już razem mieszkamy,uprawiamy seks,będziemy mieć dziecko a on nie przejdzie nagi po mieszkaniu, nie wejdzie do łazienki jak ja się kąpie itd.
A jeśli chodzi o depilację to mam trochę głupie pytanie... Jak bardzo dokładnie musimy być wygolone do porodu?
joycesky śliczne te rzeczy! Ma mama gust
To bardzo dobre pytanie, dołączam się.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości