|
|
#2941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
? Co z tym kredytem?
|
|
#2942 |
|
Rozeznanie
|
Hej , ja dzis juz po glukozie. Brrr bez cytryny jednak sie nie obeszlo
strasznie mi bylo po niej nie dobrze i slabo, po h przeszlo i potem ok ![]() Ja samochodem zamierzam jezdzic dopoki bedzie mi wygodnie. :p u siebie w samochodzie akurat nie mam poduszki tez kiedys slyszalam ze od 3trymestru nie powinno sie jezdzic.Aasikk wstawie zdj bo tak mi trudno wytlumaczyc. ![]() Dostalam dzis od ciotki dwie torby ubranek dla malego nie wiem kiedy moj maly to wszystko zalozy nic juz chyba nie bede dokupywac procz jakis skarpetek :p
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
koleżanka urodziła przed 1sza w nocy ![]() Ja dziś ledwo co chodzę,tak mnie krocze boli jakby mnie ktoś skopał Co do wstawania na siku to w nocy nie wstaję ale z samego rana takie mam ciśnienie że szok Paznokcie u nóg jeszcze daje rade malować,trochę jednak nagimnastykować się przy tym muszę
|
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
O tak jesli chodzi o malowanie paznokci u stop to masakra
juz nie wspomne o goleniu sie :banghead:
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
srebrna_smuga na allegro i to chyba od tego sprzedawcy co kiedyś sama linka dałaś
na kartonie z przesyłką było napisane Hubi World. Z kredytem okazało się że doradca źle policzył mój staż pracy,jeszcze do września musimy czekać,tz załatwia umowę na czas nieokreślony w pracy,mi tato robi pod górkę z wkładem własnym... kasiula taki ból krocza jest normalny,wszystko ok? Mnie tam jeszcze nie bolało
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakich masz innych faworytów? Link do gazety dam jak będę na lapku. Ja pedicure jeszcze ogarniam ale później chyba zainwestuje w kosmetyczkę. Na razie po całym dniu ruchu bardzo ciężko mi się na wieczór oddycha. Nie wiem czemu tak ale momentami aż mi słabo. Zaczyna mi się włączać silny instynkt wicia gniazda Tez mnie czeka mały remont i zrobienie kącika dla małej w sypialni. Mamy niestety tylko dwa pokoje, wiec pozniej odstapimy jej sypialnie. Tylko nie wiem.kiedy takie maluchy dostają swój własny pokoik?
|
|
|
|
|
#2947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jakie to dziwne, dwa dni bolały mnie plecy i dzisiaj już nic. Ciągnął mnie rano brzuszek. Teraz sprawdziłam i jeszcze wczoraj w pępku było 87cm a dzisiaj już 89cm
Cytat:
Cytat:
Aaa...kurczę a chciałam kupić coś stacjonarnie żeby mieć przyjemności trochę Na pewno się dobrze ułoży z tym kredytem, bądź dobrej myśli
|
|
#2948 |
|
Moderator
|
A mi się ciągle wydaje że jest jeszcze tyyyyyle czasu
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
mi też
![]() i tak się ciąąąągnie, a ja chciałąbym już !
|
|
#2950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję problemów z kredytem,mam nadzieję że uda wam się i wszystko sobie załatwicie Lekarz w pon mnie badał i stwierdził że szyjka wporządku więc to chociaż pocieszające,a boli bo mi się więzadła rozciągają itp ![]() Znalazłam fajną pościel na all teraz tylko poczekam na wypłatę bo w tym miesiącu limit zakupów już dawno przekroczyłam
|
|
|
#2951 |
|
Moderator
|
Mi czas leci bardzo szybko.
Ale jak czytam że już kupujecie pampersy, butelki, kosmetyki to mi się wydaje za wcześnie (np. kosmetyki mają daty ważności więc 3mc do przodu uważam że za wcześnie)
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wicie gniazda chyba w końcu i u mnie! Po pierwsze i najważniejsze wyprowadziliśmy leo na nocne spanie do siebie! Jak na razie żadnych problemów. Pokój ma od wielkanocy a my sie tego tak baliśmy
po drugie ostro sprzątam w szafach i niedługo ta dla malucha bedzie juz pusta ale prac chce we wrześniu dopiero.Czekam na przypływ gotówki i zamówie sobie rzeczy do szpitala, kosmetyki,leki itp. Cytat:
super zakupy ![]() Cytat:
haha depilacja to masakra![]() Cytat:
|
|
#2954 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy to normalne ale nawet po glukozie musiałam wsysnąć po powrocie w Princessy Nie wie jaki wynik bo oczywiście u lekarza prowadzącego będą jutro wyniki. A na wizytę idę dopiero w poniedziałek. Pewnie dostanę skierowanie na kolejne usg Cytat:
![]() mnie też, ale łapie się na tym, ze czas leci baardzo szybko. Dopiero zaczynałam 21 tydzień i się cieszyłam, ze już połowa za mną a tu już 26 ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Jeżeli chodzi o pedicure, to raczej będę kombinować do samego końca żeby samemu robić. Nienawidzę jak ktoś mi coś robi, bo wiem, ze nie będę zadowolona z efektu więc kosmetyczka odpada byłam już u kilku i musiałam poprawiać robotę. Poza tym to moje zboczenie zawodowe, jestem wprawiona w zabiegach kosmetycznych ![]() Z depilacją już mam mały problem, niestety zajrzeć miedzy nogi już nie bardzo się da więc robię na czuja, mąż się zaoferował, że pomoże jak coś, ale na razie dam radę. Autem często nie jeżdżę, mamy jedno i mąż jeździ do pracy. Z resztą nie wybywam nie wiadomo gdzie. Rzadko jeżdżę, ale też na szkoleniu z pierwszej pomocy ratownik mówił, ze od 3 trymestru lepiej nie jeździć za kierownicą |
|||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
A jako pasażer przy włączonych poduszkach można? Jako kierowca jeżdżę rzadko. Jak jeździmy z mężem to zazwyczaj on prowadzi, ja jak tylko gdzieś sama jadę, ale nie jeżdżę codziennie.
|
#2956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na puchnięcie moze trochę pomóc pokrzywa (do picia) i truskawki. Magnez i B6 . Możesz też poćwiczyć ręce. tylkokasia Ale cudo Cytat:
wonderka Fajny zestaw ![]() kasiula Zabieg po porodzie naprawdę Ci moze pomóc. Nie zadręczaj się, że nie poszłaś do lekarza wcześniej, bo niestety ciąża pogłębia zły stan naczyń krwionośnych. Cytat:
Cytat:
A ostatnio się śmieję, że chyba sama się do porodu zawiozę monic Ogromna ulga, że wszystko jest w porządku srebrna_smuga U mnie kichanie jest nieprzyjemne, bo odruchowo spinam mięśnie brzucha i to boli. Ćwiczysz mięśnie kegla? Kładziesz się na boku z ugiętymi nogami w kolanach, rozluźniasz pośladki i brzuch - zaciskasz mięśnie. fasterka Piękne aranżacje i dobór kolorów
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Oj teraz szybko zleci, nie obejrzymy się a już będą pierwsze porody na wątku
i fałszywe alarmy hehe ja już od października chce być totalnie gotowa, spakowana,pokój gotowy itd,ale widzę że to dużo szybciej pójdzie i będziemy gotowi w połowie września musiałabym zacząć prać ciuszki tylko ta pralka... :/
|
|
#2958 | |
|
Moderator
|
Cytat:
)
|
|
|
#2959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny
mój synek niestety się rozchorowal i siedzimy w domku, nici z przedszkola dzisiaj, nie mam pojęcia jak ogarnę jutrzejsza glukoze i spotkanie z polozna, chyba będę musiała to przełożyć teraz jest sezon urlopowy i mąż tez ma trudniej zeby sie urwać z pracy eh :/---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Fasterka, bardzo mi się podoba połączenie granatu, turkusu i różu
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo teoretycznie też planujemy w poniedziałek jechać, a nic jeszcze nie mamy
|
|
#2962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1.Mama's & Papa's Sola 2 (kolezanka ma wersje starsza i b.sobie chwali) 2.Cybex Balios M (mega lekka rama 3.Joie Chrome Dlx (siostra ma model Litretax- wczoraj nim jeździłam z chrześniakiem dobre wykonanie, niewygórowana cena, lekki, i tez wydaje sie być porządny :tak![]() swoja droga ja sie nie skupiam głównie na tym jaka bedzie gondola bo to raptem 5-6 mc i pojdzie w odstawke i po przeczytaniu kilku blogów mam które testują wózki podjęłam decyzję że najpierw parze na to jak dobra jest spacerówka,bo to ona nam długo posłuży swoja droga to główny błąd przy wybieraniu wózka ze sie nie patrzy specjalnie na funkcje w spacerówce a potem trzeba kupic nową, bo te z zestawów są do dupy :P no ale to juz moje przemyslenia i każdy decyduje za siebie![]() Namówiłyście mnie na sprawdzenie obwodu w pępku- 82cm , 24tydz, ale widze ze mam jeszcze nisko macice bo niżej mam już więcej ,także pewnie za jakiś czas się podniesie
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
wizaz spokojnie jeszcze coś znajdziecie
albo taniego i gorszy standard, albo trochę drożej. Ja zwykle jechałam w ciemno albo załatwiłam nocleg parę dni przed ![]() Ja nie mam metra krawieckiego,mierzylam brzuch dzisiaj sznurkiem i potem sprawdzałam na takim zwykłym metrze ale chyba coś za dużo, 93cm jutro zaczynam 26tydzien. Pojutrze będę u rodziców to zmierze dokładniej. Właśnie, jadę do rodziców na ponad tydzień i przez tydzień nie będę się widzieć z tz-on ma wyjazd służbowy,a potem pracę... Dopiero w piątek dojedzie do nas. Od ponad 2lat nie mieliśmy od siebie takiej długiej przerwy, trochę mnie to przeraża. W sumie nawet od 3,bo jak nie mieszkaliśmy razem to i tak się widzieliśmy codziennie...
|
|
#2964 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Wielka spacerówka z osobnym stelażem to absolutnie nie dla mnie.
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamon co z synkiem?
Tylko kasia ja podobnie uważam co do wózka
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Monic wątek o Cybex Balios.
http: //forum.gazeta.pl/forum/w,101614,157091517,157091 517,Wozek_Cybex_Balios_M. html Bardzo mi się podoba ta Sola M&P! Musze się jej przyjrzeć. Edytowane przez wonderka Czas edycji: 2015-07-29 o 14:27 |
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Ja praktycznie od początku ciąży chodzę w nocy siku. Najpierw pewnie przez hormony, a teraz mam wrażenie, że mała ciągle kopie mnie po pęcherzu
Aha i moja na USG zawsze jest pośladkowo ułożona, chociaż ostatnio przemieściła się podczas badania i była potem w poprzek ![]() U mnie dzisiaj 25t 0d Wzięłam się ostro za poszukiwanie mebelków, bo rodzice zaoferowali, że się dorzucą i znalazłam takie, które nam się bardzo podobają i wyglądają na porządne. Cenowo może nie ma rewelacji, ale też nie jest tak źle jak w przypadku innych mebelków.Te, które nam się podobają to bellamy fino ![]() W piątek przyjeżdża moja mama i moja chrześnica 7letnia na weekend. Chcemy małą zabrać do energylandii, chociaż słyszałam, że w weekendy straszne kolejki do każdej atrakcji. Byłyście może? A o pedicure i depilacji na dole nic mi nie mówcie. Depilacja to jakiś żart bo robię to na ślepo... tż się zaoferował, że pomoże, więc może skorzystam niedługo. Paznokcie u stóp już mi tż raz malował i było przy tym trochę śmiechu... później musiałam trochę poprawiać, ale i tak fajnie, że mu się chce Wkleję zaraz kocyk minky i ciuszki, które dostaliśmy od mamy ostatnio. A wszystko było w takim lnianym woreczku z wyhaftowanym imieniem małej |
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam skarby
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1438172982.119342.jpgImageUploadedByWizaz Forum1438172998.928910.jpgImageUploadedByWizaz Forum1438173016.202154.jpgImageUploadedByWizaz Forum1438173035.134422.jpg Aha i Agne19s pytałas o rolety dzien/noc. My mamy w sypialni od 2 miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Chociaz na pewno nie da sie tego materiału zdjąć i wyprać, wiec to minus. Na początku juz czymś to pobrudzilismy, ale plama zeszła bez problemu jak przejechaliśmy wilgotną szmatką. Wklejam zdjecie jak to u nas wyglada - te rolety mozna tak jak zwykle całkiem podnieść do gory tez. A kupowaliśmy w leroy merlin, bo mieli największy wybór pod względem wymiarów. I są one trochę droższe niż zwykle rolety. Za te na zdjęciu zapłaciliśmy łącznie chyba 400zł. ImageUploadedByWizaz Forum1438173287.030910.jpg |
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
joycesky Zazdroszczę podejścia tz, mój w takich sprawach jak malowanie paznokci czy depilacja mi raczej nie pomoże. Paznokcie nie bo to "babskie" a depilacja zdaje mi się że to zbyt intymna sprawa dla niego. Taki wstydzioch jest, tyle już razem mieszkamy,uprawiamy seks,będziemy mieć dziecko a on nie przejdzie nagi po mieszkaniu, nie wejdzie do łazienki jak ja się kąpie itd.
A jeśli chodzi o depilację to mam trochę głupie pytanie... Jak bardzo dokładnie musimy być wygolone do porodu? joycesky śliczne te rzeczy! Ma mama gust
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-07-29 o 14:47 |
|
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

? Co z tym kredytem? 
strasznie mi bylo po niej nie dobrze i slabo, po h przeszlo i potem ok 
tez kiedys slyszalam ze od 3trymestru nie powinno sie jezdzic.

Nasz ślub 16.08.2014