Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 22:15   #2941
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja wącham pomidory-a wiecie, ze to co pachnie to nie sam pomidor a szypulka? Pan na eko straganie mi powiedział
Tak, i podobno w ogóle nie powinno się bez szypułek kupować - bo te bez są najbardziej pryskane w trakcie przechowywania, a własnie szypułka tego nie wytrzymuje i gnije (chyba) więc urywają. Wiadomo - nie dotyczy to takich z placu w pełni lata.

Ja w końcu dziś w almie kupiłam koktajlowe
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

No dobra, sniadanie było, obiad tez, to co macie na kolacje? u mnie pierogi z jagodami byly
U mnie skończyło się na makaronie pełnoziarnistym wstążki z pieczarkami/szalotką/szynką/zieloną pietruszką/chili/pomidorkami koktajlowymi/bazylią/mozarellą w sosie śmietana-żółtko. Pychota. I do tego bavaria wit zimniusieńka.
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie zrobili jej CC?
Właśnie nie wiadomo. Ona ogólnie ma traumę wielką, dziecko jej ostatecznie wypchnął lekarz. Pomimo kilku lat przerwy teraz załatwiała na siłę cc przy drugiej ciąży, i mimo że już miała termin cc bliski to jak jej odszedł czop to delirki dostała.
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
wymyślacie drinki a mi by nawet zwykłe piwko wystarczyło :P no może nie takie zwykłe tylko jakieś fajne smakowe z małego browaru kokosowe albo wiśniowe
Kup zwykłe bezalko i dolej syropu
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
moment moment! akurat tylu reklam wszechobecnych jakichs suplementow i tabletek "od wszystkiego" co w polsce to nigdzie nie widzialam jestem w szoku za kazdym razem bedac w polsce. co radio wlacze, czy tv mi mignie... wszedzie jakies tabletki! tego w niemczech nie ma tyle... nie reklamuja sie tak...
co do ZZO w niemczech, owszem jest dostepne, ale to nie jest tak, ze ci je wciskaja. ja juz po porodzie spytalam poloznej, tak czysto teoretycznie, jak by to sie odbywalo, gdybym nagle krzyczala ze chce a ona: oj pani to tak szlo, ze niby kiedy miala pani o to krzyczec ale normalnie to jest dostepne, tylko ze najpierw probuja pomoc w zmianie pozycji, sprobowac jakos inaczej, naturalnie... plus troche motywacji i to najczesciej wystarcza. i potem jaka duma, porod bez ingerencji medycznej... no ale sa przypadki, ze to sie ciagnie i kobieta potrzebuje tego odpoczynku - ale to widac. i wiadomo, wtedy inna sytuacja... trzeba po prostu wywazyc troche za i przeciw. ale to nie ma tak, ze na zachodzie to standard. standardem jest mozliwosc podania ZZO, ale mimo wszystko baaardzo probuja pomagac na wszelkie sposoby urodzic w pelni naturalnie.
Fakt, u nas reklam leków masakrycznie dużo. Ale jak weszłam na amazona amerykańskiego to tam jest tyle specyfików i takich, że w życiu nie słyszałam
Co do postępowania podczas porodu - to ja wierzę, że w każdym kraju niezależnie od stopnia rozwinięcia, znajdą się rozsądni lekarze/położne które mają takie podejście jak piszesz. Ale jednak taki ogólny, medialny że tak powiem przekaz jest taki, że po co się męczyć, jak jest rozwiązanie.
Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie mierzenia miednicy przez Waszych lekarzy/położne. Czy u którejś z Was jest to praktykowane? Mi lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, że następnym razem zmierzą z położną moją miednicę i przeanalizują USG, żeby sprawdzić, czy nie będzie żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego.Wydaje mi się, że żadna z Was o tym tutaj nie pisała i jestem ciekawa jak to wygląda.
Mnie nie zapowiadał, ale myślę że będzie mierzył, bo kuzynce która do niego chodziła tak robił.
Tak, jak któraś z dziewczyn pisała - ten pomiar może się mocno różnić od rzeczywistości, a położna ostatnio na sr mówiła, że to zależy też na ile podczas porodu się miednica rozejdzie, a tego nie da się przewidzieć.

Bóle rowerowe
Zapomniałam napisać, że mnie też to dokucza. Z pachwin przeszło na te okolice właśnie. Pachwiny rozciągam, poprosiłam na jodze o ćwiczenia na to. Ale przecież nie poproszę teraz o ćwiczenia na TE obszary

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Kopycio myślałam że tylko ja jestem fanką kokosowego bojana. Każdego odrzuca jak mowie o kokosowym piwie. Sama też miałam opory żeby spróbować a okazało się pyszne ☺
Ja też znam i lubię
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:15   #2942
justyna_fli
Zadomowienie

Gratuluje wizyt dziewczyny
Patryska nie wiem gdzie w pl mozna kupic, moze na allegro? Mata nazywa sie skip hop treetop friends
suplementy na wszystko
Zgadzam sie z Cloche, zawsze mam polewke jak w Polsce leca reklamy, doslownie tabletki na wszystko nawet na zespol niespokojnych nog tutaj z kolei jest inna skrajnosc, nieraz by czlowiek serio cos potrzebowal a na wszystko sa herbata i paracetamol dobre wg nich
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:21   #2943
Ineso
Matka Smoka

Mnie chyba najbardziej rozwaliła tabletka na nietrzymanie moczu

Idealnym podsumowaniem tych naszych reklam był wg mnie ten pastiszowy filmik kabaretowy z ,,weź nie☠☠☠☠☠☠☠". Amen
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:27   #2944
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Idealnym podsumowaniem tych naszych reklam był wg mnie ten pastiszowy filmik kabaretowy z ,,weź nieâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠" . Amen
Haha pewnie i dziala ale tylko jak sie nia zatka cewe mnie jeszcze dobijaja te wszystkie syropki dla dzieci na apetyt, na uspokojenie, na sen... No ludzie
O to jest dobre http://www.wykop.pl/ramka/2823515/po...enty-z-reklam/
Syrop na wzrost
A jeszcze mi sie przypomnialo, jak jestesmy w polskim sklepie, to w radio czesto leci reklama jakiegos srodka na erekcje i babka mowi do faceta 'kochanie czy ty mnie jeszcze kochasz?', on na to 'oczywiscie' a ona 'oj chyba klamiesz bo czuje jak rosnie ci nos' a on takim sucharowo uwodzicielskim glosem mowi 'to nie nos' zawsze kwiczymy z mezem jak to leci bo on potem nasladuje tego goscia
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2016-03-18 o 22:35
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:31   #2945
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ostatnio Bosacka sprawdzala firmę ktora chwali sie tabletkami na powiększanie biustu, okazalo sie wszystko jedna wielka ściema oczywiście a tabletki kosztowały jedynie 599zl. Jest gro osob które dają sie w to wladowac, zal mi takich ludzi.

Znowu mialam rzyganie i to 2 razy, normalnie czuje sie jakby pierwszy trymestr wrocil..
Stary 2016-03-18, 22:51   #2946
MaLoS
Rozeznanie

Masakra! Położyliśmy sie z TŻ po 22, on usnął ładnie, a ja nie moge spać...mam bóle takie mega okresowe, synek sie wierci strasznie i teraz wstałam, poszłam do kuchni i kanapkę sobie zrobiłam północ...o co chodzi?
ImageUploadedByWizaz Forum1458341208.556028.jpg

Taaaa te reklamy to nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać momentami... Ale to głownie jedna firma
A F L O F A R M jest nastawiona na bardzo agresywny marketing, robią suplementy na wszystko, a to niezły kit i shiiit, pracowałam kilka lat w aptece, wiec ogarniam tych cwaniaczków, cena zakupu preparatu była np 5 zł, a sprzedaż za 29,99 super hit! Wystrzegajcie sie tej marki

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 22:53   #2947
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Patryska nie wiem gdzie w pl mozna kupic, moze na allegro? Mata nazywa sie skip hop treetop friends
suplementy na wszystko
Zgadzam sie z Cloche, zawsze mam polewke jak w Polsce leca reklamy, doslownie tabletki na wszystko nawet na zespol niespokojnych nog tutaj z kolei jest inna skrajnosc, nieraz by czlowiek serio cos potrzebowal a na wszystko sa herbata i paracetamol dobre wg nich
Te suplementy diety to jakas masakra. Obecnie trudno trafic na jakies inne reklamy. Albo problemy z erekcja albo nietrxymanie moczu... Najgorsze jest ze ludzie w
to wierzą i pakują w siebie cały ten syf. Najbardziej szkoda dzieci bo dla nich też już chyba na wszystko znajdzie się suplement...

Cytat:

Idealnym podsumowaniem tych naszych reklam był wg mnie ten pastiszowy filmik kabaretowy z ,,weź nie☠☠☠☠☠☠☠". Amen
☺ pomoże na wszystko
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 23:12   #2948
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
suplementy na wszystko
Polacy to lekomani, więc wszystko się ładnie sprzedaje. U nas to przegięcie w drugą stronę, paracet na wszystko :

Cytat:

Jka już robią szczepionki na cholersterol to mnie nic nie zdziwi. A z tego to też miałam ubaw

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ostatnio Bosacka sprawdzala firmę ktora chwali sie tabletkami na powiększanie biustu, okazalo sie wszystko jedna wielka ściema oczywiście a tabletki kosztowały jedynie 599zl. Jest gro osob które dają sie w to wladowac, zal mi takich ludzi.

Znowu mialam rzyganie i to 2 razy, normalnie czuje sie jakby pierwszy trymestr wrocil..
Dziś oglądałam powtórkę tego programu. Nieźle nabijają ludzi w bambuko

Cholercia, jakoś dziwinie wyspana jestem,albo boję się iść spać.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 05:50   #2949
Kabriela
Zadomowienie

Ja dzisiaj powtórka z tematu niespania. Pobudek w nocy z 5 więc jestem zombieeee.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 05:56   #2950
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Wspolczuje Wam tych nieprzespanych nocy, ja póki co przesypiam, z max 2 wyjściami do toalety, jedyny mankament ze budzę sie wcześnie i nie mam za bardzo co ze sobą zrobic:P
Stary 2016-03-19, 06:00   #2951
annihilate
Rozeznanie

A ja dzisiaj o dziwo dobrze spałam z jedną pobudką o 5 na siusiu :P
Dzisiaj na śniadanie serwuje naleśniki, bo strasznie mi się ich zachciało z dżemem truskawkowym

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 06:02   #2952
velika
Winter is coming

U mnie też noc beznadziejna, co chwila pobudka. Jak nie na siku to z niewygody. Z tym lekomanstwem Polaków to macie rację, suple na wszystko są. Ja nie tykam tego badziewia. Mam siostrę farmaceutke i zanim coś kupie to sie konsultuje z nią. Mój chłop za to się minął z powołaniem, uwielbia tematykę leków heh szkoda że zainteresował się tematem w połowie innych studiów. A ta reklama to nie nos to tez mnie zabija!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 06:23   #2953
gosiulka22
Wtajemniczenie

A ja się mało odzywam bo u mnie spadek formy trzeci już dzień. Bujam się z bólem brzucha. Jak leżę/siedzę jest ok no ale chodzę ledwie a tu przy mojej córce sobie polezec ciężko w ciągu dnia. To zabawa, to zakupy, spacerek, szykowanie jedzenia i tak w kółko. Juz nawet nie sprzatam a mialam takie plany. Zresztą wydaje mi się ze mi brzuch opadł czuje jak siedzę ze jest na nogach dosłownie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 06:36   #2954
GGI
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Jestem z Was dumna ze nie naprodukowałyście dużo postów tylko na spokojnie rano Was mogłam nadrobić
Ja też ranny ptaszzek bo w szpitalu to nie po spi.
ńoc troche ciezka, alee moze później sie prze spie.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Haha pewnie i dziala ale tylko jak sie nia zatka cewe mnie jeszcze dobijaja te wszystkie syropki dla dzieci na apetyt, na uspokojenie, na sen... No ludzie
O to jest dobre http://www.wykop.pl/ramka/2823515/po...enty-z-reklam/
Syrop na wzrost
A jeszcze mi sie przypomnialo, jak jestesmy w polskim sklepie, to w radio czesto leci reklama jakiegos srodka na erekcje i babka mowi do faceta 'kochanie czy ty mnie jeszcze kochasz?', on na to 'oczywiscie' a ona 'oj chyba klamiesz bo czuje jak rosnie ci nos' a on takim sucharowo uwodzicielskim glosem mowi 'to nie nos' zawsze kwiczymy z mezem jak to leci bo on potem nasladuje tego goscia
reklama boska musi być
Stary 2016-03-19, 06:39   #2955
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Wspolczuje Wam tych nieprzespanych nocy, ja póki co przesypiam, z max 2 wyjściami do toalety, jedyny mankament ze budzę sie wcześnie i nie mam za bardzo co ze sobą zrobic:P
Zawsze mozesz mnie na mojej wiosce odwiedzić, wyjsc z psem, pobawić sie z moimi dziećmi a ja bede smacznie spac

Heh. Maja dziady spokoj z rana-to nie-6.30-7 wstaną i sie tłuką potem zamiast dac rodzicom pospać...heh
MyslaalM, ze mi sie jakies zboczone rzeczy beda śnić w nocy a tu spokoj hihi jak u was ze snami?

Mnie tez rozwalają tabletki na wsystKo-zwłaszcza na brak apetytu-na apetyt-na wzrost-erekcje, itp szkoda ze na racjonalne myślenie nie ma

Pod wieczór miałam skurczybyki dość bolące i plecy mnie napier...ciekawe jak dzis bedzie...byle do jutra
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 06:44   #2956
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Gosia na Twojej wiosce to sie chociaz cos dzieje, bo u mnie to jakby polowa ludzi wymarla 😁

Jakbyś zgadla.. Seksy mi sie snily, mąż zmęczony poszedł do pracy...
Stary 2016-03-19, 07:05   #2957
patulinka94
Zadomowienie

Godiaczek takie tabletki na racjonalne myślenie czy wgl jakiekolwiek myślenie to niektórym by się przydały :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 07:12   #2958
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

OKULISTA

Melduje ze oczka zdrowe i moge rodzic bez obaw

Dopiero teraz mnie przestała komórka tak bardzo razić :P

Ale i tak razi troszkę to idę do wanny. Jutro mam gości, w ndz tez to mogę byc troszkę w tym z waszymi postami
Dobrze że z oczami wszystki ok.

Poli śniło mi sie że już urodziłas

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
MyslaalM, ze mi sie jakies zboczone rzeczy beda śnić w nocy a tu spokoj hihi jak u was ze snami?
Hehe no u mnie też zboczonych nie było :-P

Ja miałam taka nawet udaną noc, tylko dwa razy wstawalam na siku, az dziwne, ale późno poszlam spac po po północy.

Za to ciągle coś mi się śniło, mam taki jeden sen ktory ciagle wraca, już od lat, zawsze po nim taka skolowana chodzę.
Wierzycie w sny? Ze coś znaczą? Że mają wpływ na nasze życie?
Ja ogólnie nie przywazuje uwagi do snów ale ten jeden od kilku lat o tym samym, dziwne i mnie to zastanawia.

Jak u Was z pogodą? U mnie słoneczko ale wieje i zimno.
Miłego dnia
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 07:24   #2959
MaLoS
Rozeznanie

Właśnie przeczytałam na wyniku badań usg, co mi na maila przysyłają, ze mam 1 cm rozwarcia!
A tego mi lekarz nie powiedział, tylko sie głupio uśmiechał, ze moge do 1 kwietnia nie wytrwać... Pewnie nie chciał pierworódce gadać "pani ma juz rozwarcie 1 cm", bo to pewnie jeszcze nic, a ja bym bardziej panikowała i zgadza się, bo wpadłam teraz w lekka

Ale to jeszcze długo co??? Ktora to chodzi miesiąc z rozwarciem?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 07:36   #2960
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Heloł z rana po wyczerpujacej nocy

O 4:30 kibel...obudzily mnie skurcze a tam mnie przeczyscilo. Musialybyscie widziec moja mine. Skurczr byly regularne, co 5 minut, trwaly 30 sekund ale tak jakos slabo bolaly. Wiec polozylam sie do lozka, przytulilam brzuch do goracych plecow meza i jakos po godzinie zasnelam, takze tylko przepowiadajace. A juz sie balam Miki ma jeszcze poczekac chociac do poniedzialku wielkanocnego a nie juz wychodzic

Co do snow....mi sie snila Smarrita poprosila mnie zebym przypilnowala zeby przed jej powrotem do domu po porodzie dowiezli jej zgrzewke wody

A pozniej mi sie snilo, ze mialam wyznaczony termin CC, a na drugi dzien zaplanowalam sobie ze pojade z mezem na gielde- ciezarowka z ich pracy i najbardziej martwilo mnie to ze bede krwawic a to jednak 3 h jazdy...o dziecku nie pomyslalam

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Malos ja chodze z 2,5-3 cm ale od zewnatrz od wewnatrz jestem zamknieta

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 07:46   #2961
Polinezyjka
Zakorzenienie

Akinomka ) podoba mi się Twój sen :O co prawda dodajmy jeszcze dwa tyg ale i tak <3

Sny

Nie wierze ze cos znacza. Odziecka mam ten sam sen regularnie, ba nawet przez lata bylam pewna ze to wspomnienie aż mnie mama uswiadomila:

Bylam z mama i tata w lesie, nocowaliśmy w spiworach, przyszedł niedziedz i tato z nim waczyl. Jako dziecko po prostu myślałam ze to wspomnienie hehe

A ja dzis miałam tak chujowy sen jak nigdy........

Snilo mi sie ze Sara juz miała kilka lat, ja bylam w drugiej ciąży i urodzilam. Mąż przyniosl mi dziecko i mówi:

No zobacz, zobacz. Chcemy takie dziecko?

Ze niby chore

Ja mowie, moze się upewnijmy, zróbmy genetyczne badania, ale jak chore to ja nie chce

Wtedy do adopcji damy.

Obudziłam sie i szok :O

Potem mi sie snila blogerka na YT cala w niebieskich tatuażach, zbliżenia leciały po kolei na każdy tatuaż a ona gadala :O

Wiec w moim przypadku mam sny z kosmosu! Ostatnio chwile nie oglądałam nic na YT, nigdy nei wiedziałam takiej kobiety ani takich tatuaży, jakby moje dziecko bylo chore nigdy bym nie oddala.

Debilne sny i tyle :P

Zaraz teściowie przyjada wiec śniadanko i sprzątanko.

Bb
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 07:50   #2962
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Heloł z rana po wyczerpujacej nocy

O 4:30 kibel...obudzily mnie skurcze a tam mnie przeczyscilo. Musialybyscie widziec moja mine. Skurczr byly regularne, co 5 minut, trwaly 30 sekund ale tak jakos slabo bolaly. Wiec polozylam sie do lozka, przytulilam brzuch do goracych plecow meza i jakos po godzinie zasnelam, takze tylko przepowiadajace. A juz sie balam Miki ma jeszcze poczekac chociac do poniedzialku wielkanocnego a nie juz wychodzic

Co do snow....mi sie snila Smarrita poprosila mnie zebym przypilnowala zeby przed jej powrotem do domu po porodzie dowiezli jej zgrzewke wody

A pozniej mi sie snilo, ze mialam wyznaczony termin CC, a na drugi dzien zaplanowalam sobie ze pojade z mezem na gielde- ciezarowka z ich pracy i najbardziej martwilo mnie to ze bede krwawic a to jednak 3 h jazdy...o dziecku nie pomyslalam

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Malos ja chodze z 2,5-3 cm ale od zewnatrz od wewnatrz jestem zamknieta

Zgrzewka wody haha ja w snach ćwiczyłam z chodakowska zaraz po porodzie
Tez mam sny, w których pojawiają sie np te same miejsca...czy wierze w sny-nie wiem...ale kiedyś mocno byłam przekonana, ze miałam "inne zycie" tzn moja dusza miała i żyła kiedyś tam gdzies sobie...

Marwtwie sie o kube od jakiegoś czSu co pare tygodni mowi, ze boli go głowa. Robi sie wtedy taki osowiały i widać, ze nie ściemnia. Ma tez bóle wzrostowe wiec nie wiem czy to nie jest związane z le wzrostem...nie bardzo kiedy jest pójść do pediatry w przyszłym tygodniu :/ chyba w końcu czeka nas wizyta u neurologa, biedny.

Jeżu jakie mam duże dzieci sami poszli muc zeby po śniadaniu i teraz sie ubierają-Hania wybiera ubrania dla siebie i brata-Kuba ma koszule a Hanka kiecke tiulową hahahah no doooobra-ważne, ze sami sie ubrali
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 07:58   #2963
patulinka94
Zadomowienie

Malos ja mam rozwarcie od wewnątrz już ponad miesiąc. Mała silnie główka napiera dlatego no i stąd ten krążek.

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 08:06   #2964
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Gosiaczek no to faktycznie najlepiek do neurologa jesli to sie pojawia tak bez przyczyny moze Ci Tris cos doradzi biedny Kuba ale co do ubran, nie mam pytan

Mikołaj <3
Stary 2016-03-19, 08:16   #2965
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Smarrita no to niezle bardzo mi przykro

Lulka mnie tez tak pobolewa

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Tabaska sorry...przeczytalam macica! Ja p i e r d o l e przepraszam

Patulinka miałam Ci napisac, ale Ci się szykuje duża córa

Akinomka ja wierzę w sny. Jak byłam "pokłócona" z moją przyjaciółką to ona śniła mi się co noc. Od kiedy jesteśmy pogodzone mam spokojne sny. Coś w tym jest
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 08:25   #2966
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Patulinka miałam Ci napisac, ale Ci się szykuje duża córa
No walnie jestem zdziwiona bo ja przecież drobna.
Ale to raczej sprawka mojego chłopa, w końcu ma 184 cm i 105 kg żywej wagi

Tylko mnie martwi jak ja takiego kloca urodze...
Stary 2016-03-19, 08:32   #2967
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam na wyniku badań usg, co mi na maila przysyłają, ze mam 1 cm rozwarcia!
A tego mi lekarz nie powiedział, tylko sie głupio uśmiechał, ze moge do 1 kwietnia nie wytrwać... Pewnie nie chciał pierworódce gadać "pani ma juz rozwarcie 1 cm", bo to pewnie jeszcze nic, a ja bym bardziej panikowała i zgadza się, bo wpadłam teraz w lekka

Ale to jeszcze długo co??? Ktora to chodzi miesiąc z rozwarciem?
Niektóre chodzą tygodniami z rozwarciem i jeszcze przechodzą

W sny jako znaczenie nie wierzę, ale jak ktoś mi się przyśni a tym bardziej kilka razy to się kontaktuje. Jeśli to zmarły to się pomodle.

Ale się wyspalam Ani na siku w nocy nie byłam Sama się obudziłam przed 9. Musiałam Małej kucyki rysować a teraz dalej wyleguje się w łóżku
Zaraz mój kelner ze śniadaniem wpadnie

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 08:36   #2968
kopycio
Rozeznanie

Malos tylko sie cieszyc to zawsze jeden centymetr mniej przy porodzie

Akinomka, ja za dzieciaka miałam jakies prorocze sny, śniły mi sie osoby, ktore nie żyją a za kilka dni pogrzeb w rodzinie. Kilka razy tak miałam. Moze zwykły przypadek, ale bałam sie zasypiec
Pogoda? Szaro, buro i ponuro.

Przeziębienie
Dziewczyny ratujcie! Umrę na ten katar. Robie inhalacje, pije domowe cuda i jak było tak jest nos mam jak Kulfon..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 08:39   #2969
velika
Winter is coming

kopycio a nie masz może jakieś alergii? teraz różne badziewia pylą na potęgę. Ja nie znam sposobów na katar, sam musi przejść. Przez alergię chodzę z zatkanym nosem już ponad miesiąc

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 08:50   #2970
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Kopycio tak jak Velika mowi cos pylic moze. Ja tez to odczuwam bo mam tylko nos zapchany albo leci ciurkiem, musze zrobic testy.

Patulinka czasem rodzi sie lepiej 4200g niz 3500g...wszystko od glowki zalezy przeciez. Lekarz Ci nie podal wymiarow?

Mikołaj <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości