![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki Ziaji - co sądzicie
Są bardzo tanie, ale zastanawiam się czy dobre. Ostatnio troche zawodzi mnie avon i staram się znaleźć cos dobrego w zamian. Możecie mi coś powiedzieć na temat Zjaji, bądz innych firm, które uznałyście za dobre?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki Ziaji - co sądzicie
mi z ziaji odpowiada jedynie mleczko z wapniem
![]() a z kremów śmiało polecam iwostin (mój ulubiny nawilżający- 20 zł ![]() ![]() a i jak przeszukasz forum i kec to znajdziesz wiele informacji na temat kremów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mam Ziai krem do dloni Kozie Mleko,bardzo przyjemny,niedrogi kremik,szybko sie wchlania,zostawia na lapkach delikatna warstewke jakby talkowa.Odpowiada mi,bo nie lubie lepkich raczek
![]() Krem do cery suchej i normalnej(nie mam takiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wg kosmetyki zjaji nie są złe a prz okazji tanie.Ja najbardziej lubie masło kakaowe,mleczko/tonik ogórkowy,krem pod oczy Kozie mleko,zel/maseczke TinTin.Jak za takie grosze to warto wypróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Też mam ten krem do rąk i bardzo mi odpowiada.
Moja mama używa od lat kremu oliwkowego, na dzień i nic innego. Skorę ma wrażliwą i rożne wpadki po rożnych kremach dla takiej cery miała, a ten krem jej odpowiada. Ja osobiście go nie używam, bo to krem tłusty, a ja takich nie lubię. Na pewno te kosmetyki są tanie i myślę, że jakość w stosunku do ceny jest dużym pozytywem. Aha, jeszcze używam szamponu do włosow z Ziaji, ale tylko czasem, bo to do włosow tłustych, a ja mam raczej suche (używam go tak bardziej dla oczyszczenia włosow i skory głowy), ale częściej używam balsamu z jojobą i choć jest bez spłukiwania, to bardzo go polubiłam. Nie obciąża włosow, a zalety, ktore powinien miec balsam, ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ziaja ma kosmetyki różne: kiepskie i bardzo dobre, sa takie , które odpowiadaja innym a wcale nie będą odpowiadac Tobie i odwrotnie
![]() Ja za bardzo dobre uważam : - balsamy : Oliwkowy, Masło Kakaowe, Winogronowy -płyny do higieny intymnej -nowy krem biolipidowy z wapniem ( wprawdzie używam teraz tylko na szyję ale jest świetny) -tonik i mleczko z wapniem -żel antycellulit ( na małe problemiki, raczej nhie na większe) -krem Oliwkowy , sporadycznie dla problemów z suchą buzią -kremy pod oczy : z witaminą E , ze świetlikiem -wazelinę ( cudna dla ust )
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione kosmetyki Ziajowe:
* seria masło kakaowe * balsamy kozie mleko, 100% pielęgnacji, olej bawełniany * ogórkowy, nagietkowy i różany tonik * sopot krem Myślę że każdy może coś dla siebie dobrać. Czekam na dostepność nowych kosmetyków, są ciekawe mleczka 2w1, seria oliwkowa i takie tam inne...... |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeżeli o mnie chodzi to niedawno odkryłam ich krem do rąk Kozie Mleko- naprawde super, szybko się wchłania, ma przyjemy zapach, nie jest tłusty. Wypróbowałam jeszcze krem matujący Biobalans- wydaje się niezły.
Jakoś do tej pory wydawało mi się że Ziaja nie ma najlepszych kosmetyków, sama nie wiem dlaczego, może przez niskie cen- na ogół jesli coś jest tanie to wydaje się kiepskiej jakości, ale teraz po wypróbowaniu tych dwóch kosmetyków czuję, że powinnam pomyśleć o kupieniu czegoś jeszcze z ich oferty. I pewnie tak zrobię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Seria tin tin... Bardzo dobra. Tonik, maseczka i żel do mycie twarzy. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to zależy które, niektóre są mniej niektóre bardziej udane, polecam tonik ogórkowy, płyn do demakijażu oczu i masło kakaowe do ciała
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
krem brazujacy sopot do twarzy kiedys byl dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Ziai - co sądzicie
nie znam zbyt wielu kosmetyków Ziai, znam i lubię serię antycellulitową, seria brązująca też może być.
#14 |
Zadomowienie
|
żel do mycia twarzy z wapniem i tin tin są dobre, mają łagodne składy
![]() niestety więcej miałam z ziają wpadek- żele pod oczy są jakieś dziwne (miałam 2 z serii plantacea)- strasznie mnie wyszczypały, skóra była czerwona i bardzo piekła a oczy bardzo łzawiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
bardzo lubię ziaje, zwłaszcza serie kozie mleko - mój faworyt!!!akurat mam kremik regenerujący z niej na mordce oraz krem pod oczy, polecam dla tych z suchą buźką
![]() Wypróbowałam też serie jogurtową - ale jak dla mnie jest za lekka, podobnie jak krem na naczynka, poza tym różne żele pod oczy były ok, krem masło kakaowe też, seria celulit może być, toniki i mleczka bardzo dobre, sopotu nie polecam...więcej teraz nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jesli Ziaja to oczywiscie:
balsam do ciała Masło Kakaowe ![]() moja mama używa non stop kremu nagietkowego (jest on półtłusty) miałam kiedys żel do mycia twarzy TinTin - tani i dobry ![]() poelcam też serię LipoCell - peeling i żel do ciała są rewelacyjne toniki jakos tak nie bardzo mi podchodzą (używałam ogórkowego - podkradałam siostrze ![]()
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jak na razie uzywałam tylko żelu toniku z serii Tin Tin i kremu z koziego mleka, jak dla mnie bomba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
z Ziaji-wszystkie balsamy
![]() ![]()
#20 |
Raczkowanie
|
a ja zakochalam sie w ziaji. po tym jak uzywalam sredniopolkowych kosmetykow zagranicznych <garnier, nivea> przeslam calkowicie na polskie, moje osobiste hity to:
seria z wapniem cala kawalek serii 10% pelegnacji oraz z tanszych a swietnych bielenda tonik rozany i plyn rozany do oczu. swietne sa. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam kosmetyki Ziaji. Od dłuższego czasu używam kremu do twarzy i balsamu do ciała z serii oliwkowej (podobno niedługo mają wejść nowe kosmetyki z tej linni i już nie mogę się tego doczekć). Wspomniany już kilkakrotnie krem do rąk kozie mleko też jest świetny. Nie rozstaję się również z żelem do mycia twarzy tin tin. Moja mama używa serii Aretina Q i też ją bardzo chwali. Jedynym kosmetykiem Ziaji, z którego nie byłam zadowolona był krem pod oczy 100% pielęgnacji, chociaż balsam z tej serii był bardzo dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Czy któras z Was zauważyła ze seria kozie mleko naprawde jedzie mlekiem??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Właściwie żaden z kosmetyków tej firmy nigdy mnie nie zawiódł. Nigdy nie miałam wysuszonej skóry po kremach, wysypek, pieczenia czy innych dokuczliwych objawów pojawiających się po kosmetykach innych firm z tzw. środkowej półki. Jednak do niedawna podchodziłam do kosmetyków tej firmy dość scepycznie głównie ze względu na cenę. Zmieniło się to kiedy parę miesięcy temu będąc w aptece zauważyłam krem na noc 100 % pielęgnacji. Oczywiście kupiłam go skuszona tzw "zabójczo niską ceną" i zmęczona poszukiwaniami czegoś dobrego i nowego do swojej mieszanej cery. Już dawno moja skóra tak dobrze nie zareagowała na żaden krem. W tej chwili z tych serii które używam bądź używałam polecam:
- z serii 100 % pielęgnacji - krem na dzień, na noc, peeling enzymatyczny, maseczka, krem pod oczy, - z serii Lipocell blocker - oliwka z kompleksem anticellulit (rewelacja), peeling myjący w żelu z kompleksem anticellulit, - z serii Aretina Q - krem nocna regeneracja i krem poranne wygładzanie. Jestem skłonna stwierdzić, że te kosmetyki nie ustępują klasą innym, które kupujemy za 2 razy więcej, niż kosmetyki Ziaji. Owszem w ich ofercie są też kosmetyki normalne, które nigdy mnie nie powaliły, ale też nie sprawiły (jak niejednokrotnie produkty innych firm), że powiedziałam, że nigdy więcej ich nie kupię. |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Od siebie polecam krem z wapnem i tonik z tej samej serii. Przepięknie pachną i fajnie mi służą, mam zamiar kupić jeszcze inne rzeczy z tej serii.
Kiedyś nie umiałam dostać kremu z wapnem i kupiłam dla odmiany z koziego mleka - o matko jaki smród i strasznie mnie podrażnił i szczypał. Stoi sobie teraz i czeka aż lato się zacznie to będę wcierała go w stopy bo do niczego innego sie nie nadaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Lubię bardzo ich krem do rąk Kozie Mleko, żele pod prysznic pomarańczowy i grejpfrutowy (na lato), płyny do higieny intymnej, peeling do twarzy ogórkowy. Krem matujący BioBalans był OK, bardzo lekki, tylko wchłaniał się tak szybko, że trudno było zrobić potem makijaż.
![]() A w wielkie styczniowe mrozy używałam balsamu Kozie Mleko i był świetny, ale na cieplejszą pogodę może być za tłusty i za ciężki. |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A co z kosmetyków Ziaji poleciłybyście dla osoby z bardzo suchą i wrażliwą skórą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Hmm...Nie pomyślałam o tym... Mam suchą, skłonną do łuszczenia się skórę, czasami bywa szarawa badź pergaminowa.. Do tego niektóre kremy powodują u mnie zapychanie (niestety nie nauczyłam się sztuki czytania składów kremów...to skomplikowane) i moja skora baaaardzo szybko traci całe nawilżenie spowodowane kremem tuż po kąpieli i znowu jest szorstka... Czy to może być wynik tego, że powinnam zamiast nawilżać, natłuszczać i odżywiac swoją skórę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Mogę polecić balsamy z serii Herbika Plant czy coś takiego, superr, niczym nie ustępują tym z górnej półki,
natomiast kremy mnie uczulają, używałam serii kozie mleko i aretina - oczy mi łzawiły, skóra szczypała - sucha po aretinie wysuszyła się okropnie - okropność |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.