|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Siwiejąca potrzebuje pomocy ;)
Cześć Dziewczyny
![]() nie ukrywam, że liczę na Waszą pomoc, bo sama nie umiem spojrzeć na siebie obiektywnie ![]() Od jakiegoś czasu chodzi za mną potrzeba zmiany koloru włosów, która pomogłaby mi ukryć błyskawicznie odrastającą siwiznę (na oko z 50% jak nic). Mam dość gęste, kręcone, grube włosy, od lat farbowane na ciemny brąz (L`Oreal Paris, Excellence nr 3). Z ich suchością sobie jakoś radzę, bo taka po prostu ich natura ![]() Naturalnie jestem szatynką - włosy (i brwi, też powoli siwiejące) mają popielaty, raczej średnio-ciemny odcień brązu, oczy szare z nutami niebieskości i zieleni, taki bury melanż. Do kompletu cera blada, naczynkowa. Trudno się opalam. Do rzeczy - męczy mnie strasznie konieczność farbowania włosów praktycznie co 3 tygodnie (odrost to dobry centymetr, niestety szybko widoczny). Już po 2 tygodniach moje czoło znacznie się podnosi ![]() Wpadłam na pomysł zmiany koloru na blond, żeby ukryć choć trochę odrosty i z czasem wydłużyć okres między farbowaniami do 2-3 miesięcy. Nie widzę się kompletnie w ciepłych odcieniach blondów - obstawiam te chłodne, szarawe, popielate (jak w załączeniu). Czy taki kolor jak na zdjęciach miałby u mnie sens? Pomóżcie ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Siwiejąca potrzebuje pomocy ;)
Mysle, ze dopoki nie sprobujesz zrobic takiego koloru to sie nie przekonasz. Plusem jest, ze to jasny kolor i w razie czego mozesz wrocic do wyjsciowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Takie coś udało mi się popełnić
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że do Twojego typu urody, taki blond to całkiem dobry pomysł. I faktycznie miałabyś większą wygodę z takim kolorem. Ale wiadomo, jak nie spróbujesz to się nie dowiesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem na pewno, że "spróbowanie" nowego koloru wiąże się u mnie z wyhodowaniem kilku cm odrostu i ścięciem ciemnych końców. Może mojej fryzjerce udałoby się jeszcze rozjaśnić kilka cm od góry, żebym nie wyglądała jak ostatni jeż ![]() Ogólnie wolę siebie w dłuższych włosach, dlatego taką (jak dla mnie dość drastyczną) metamorfozę chciałabym przeprowadzić z jaką taką pewnością, że to co robię nie jest kompletnym strzałem w kolano ![]() Ogólnie myślę na początek o fryzurze podobnej do tej, którą ma Sharon Stone na załączonym zdjęciu. Dołączam jeszcze jedno zdjęcie pożądanego koloru ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak. Bardzo wiele kobiet 40+ przechodzi na blond, z wiadomych powodów - wygodniejsze w kontekście odrostów, poza tym blond odmładza. Mnóstwo moich koleżanek tak zrobiło, z różnym skutkiem, ale czasami nie było wyboru
![]() Tak więc, dobry pomysł, ale... blond to bardzo trudny kolor i rzadko kiedy udaje się osiągnąć taki efekt, jaki chcemy. Różne włosy różnie się utleniają i zwłaszcza na ciemniejszych włosach nigdy nie wiadomo jak wyjdzie. Zimne blondy są ciężkie do uzyskania. W Twoim przypadku będzie konieczne ściągnięcie koloru u fryzjera, inaczej nie ma szans. Zniszczy Ci to bardzo włosy, ale przynajmniej nie będzie problemu z ciachaniem, czy jakimś zapuszczaniem. Z czasem się wyrówna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie będę sama eksperymentowała z kolorem, bo chyba byłabym finalnie łysa ![]() A co do zniszczeń - włosy mam zadbane (chociaż może nie wyglądają, ale bez żadnych rozdwojonych końcówek itp.), ale z natury są, jak to na ogół loki, strasznie suche. I liczę na to, że farbowanie na blond odrostów co 2 miesiące będzie lepsze mimo wszystko niż ciemna farba co 3 tygodnie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Odrost to odrost, zawsze będzie w kolorze Twoich naturalnych włosów i ZAWSZE siwe włosy na ciemnym odroście będą widoczne. Ja mam blond i uwierz mi, że też farbuję co trzy tygodnie. Blond włosy tuszują jedynie siwe włosy na długości. W obecnym kolorze wyglądasz pięknie moim zdaniem, kolor podkreśla kolor Twoich oczu i karnację. Wcale Cię nie postarza! A odrosty przy ciemnych włosach między farbowaniami można zatuszować kredką do odrostów, jest kilka odcieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale może się mylę.
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Kolor jak do twojego typu urody masz bardzo nietrafiony, dobrze, że chcesz to zmienić. jesteś typem stłumionym, chyba soft summer, ciemne brązy i czernie to zły wybór, ale ta platyna co ją sobie wymyśliłaś raczej też. spróbuj a początek czegoś pośredniego. jak w załączniku, jeśli marzy Ci się blond, to raczej z tych ciemniejszych niż jaśniejszych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasny chłodny blond wymyśliłam, bo wydaje mi się, że łatwiej wtopią się w niego odrosty, bardziej naturalnie. A wszelkie cieplejsze tony potęgują u mnie bladość i rumień. Muszę przemyśleć ten naturalny średni blond ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
cięzko ocenić po 1 zdjęciu, ale wydajesz się być latem typu soft. wszystko też zależy w jakim świetle zdjęcie zrobiono, dziennym, żarówkowym, w słoncu z lampą czy bez itd., poza tym obecny kolor włosów też na pewno tłumi kolorystykę twarzy, przytłacza, wiec odbiór moze być inny.
Cool Summer to z kolei typ lata bardziej kontrastowy niż soft i najczesniej definiuje się go poprzez bardzo wyraziste w odcieniu oczy (niebieskie lub zielone) i poprzez m.in to, że na pewno nie pasują mu bardzo jasne blondy . Jesli juz bym się wahała to miedzy soft a light summer. moze dodaj jakieś inne zdjęcia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrzucam moje inne fotki, które w moim przekonaniu lepiej oddają mój koloryt.
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ten ciemny faktycznie Ci nie bardzo służy, ale tak samo według mnie byłoby z platyną. Według mnie dobrze wyglądałabyś w naturalniejszych kolorach - ciemniejszy blond, kasztan, jakiś żywszy brąz, tylko nie wiem jak z pokryciem siwizny wtedy niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ok na tych zdjęciach faktycznie widzę wyraźnie niebieskie oczy. może być, ze jestes tym typem cool. kierując się tym zejdź z tego koloru takiego koloru jak na zdjeciu wyzej, sredni chlodny brąz, ciemny blond, na razie bez zadnych cieplych tonów , jesli bedziesz chciala uderzać w jasne blondy zrobisz to po prostu póżniej. uwazam ze to będzie bardzo korzystna zmiana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
zrobilam Ci symulację o co mi mniej wiecej chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dzięki, wygląda całkiem fajnie
![]() Muszę to wszystko jeszcze raz przemyśleć, bo znając życie błąd skoczy się powrotem do ciemnego brązu ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Taki kolor jak na symulacji, ja uzyskuje malując Loreal preference L 7.1 Islande
Popielaty blond- ash blonde . Doskonale pokrywa siwe włosy . Mam podobną tonacje cery , niebieskie oczy . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
kuncia tak, ale bez rozjaśnienia włosów w salonie się nie obejdzie, na czarne włosy zadna jasniejsza farba nie chwyci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Pewnie masz racje,ja się na fryzjerstwie nie znam .
Też mam częściowo siwe włosy i wiem jak trudno dobrać farbę, która dobrze odrosty pokrywa kolorem . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak myślicie? Jaki to poziom kolorystyczny? 7 czy 8? Myślę nad małym eksperymentem - przejrzałam różne farby i chyba zakupię ciemny blond popielaty na (na razie domyślnie) poziomie 7 + naturę na tym samym poziomie (bo dużo siwych), ufarbuję odrost, zobaczę czy taki kolor wyjdzie i czy mi się spodoba. Jak się uda, to będę drążyła temat reszty włosów. Na razie poszukam w sklepie fryzjerskim Alfaparf Evolution of the Color Cube 3D Tech - piszą, że niby kryje siwe. Zobaczymy ![]() Jak coś to spróbuję to potem dodatkowo zgasić szamponem niwelującym rude/żółte odcienie. W sumie szkoda, że na to nie wpadłam wcześniej, że na brązach też można próbować ochładzać ciepłe refleksy ![]() ![]() Człowiek się całe życie czegoś nowego uczy ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Coś się zdjęcia nie załadowały
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
rudawe i miedziane tony wychodzą gdy się je rozjaśnia w domu jakims podrzędnnym rozjasniaczem, idz po prostu do salonu i zrób to porządnie, a kolor od razu będziesz miala taki jak chcesz. szkoda spalić włosy . zadna jasniejsza farba nie chwyci takich czarnych włosów. siwe wlosy przykryje kazda farba trwala (niezmywalna)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie zgodzę się z tym, że każda trwała farba dobrze kryje siwe ![]() A co do możliwości fryzjerów cudotwórców, co to zawsze zrobią od razu idealny kolor to mam mieszane uczucia, czytając doświadczenia innych dziewczyn.
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.