|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Głupie myśli . .;(
Hej
Ostatnio miewam bardzo często głupie mysli . Np kiedy widzę kogoś niepełnosprawnego itp ..to odrazu do głowy przychodzi mi mysl,ze ja tez urodze takie dziecko ..albo coś podobnego Nie potrafie się pozbyć tych myśli czasem płaczę ..bo nie umiem o tym nie mysleć Moze powinnam skontaktować się z psychologiem ? bo juz sama nie wiem (
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Głupie myśli . .;(
Mi się wydaje,ze moze wynika to z faktu, ze nie akceptujesz takich osob i boisz się, ze cos takiego moze Ciebie spotkac i poswiadomie obawiasz się, że nie potrafilabys pokochac takiego malenstwa??? [takie moje hipotezy, bo ja sama mam podobnie]takie obawy wydaje mi się sa normalne.. Ja tez myslalam kiedys o tym czy dalabym sobie radę z takim dzieckiem..ale cokolwiek sobie teraz myslę, to pozniej zycie zweryfikuje moje zachowanie..nie ma sensu wybiebiegac w przyszlosc i o tym myslec...
Nie jest powiedziane, ze mnie to spotka, a jesli spotka, to moze zycie nauczy mnie trochę więcej milosci...
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też tak mam -boję się że jak pomyślę coś nieprzyjemnego o takiej osobie to spotka mnie w przyszłości jakaś kara związana właśnie z tym z czego się śmialam ![]() aż mi wstyd. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
nie sądze zebys powinna isc do psychologa bo ja tez takie mysli mialam ale mi przeszlo i teraz nawet zdaza mi sie tak myslec to Ci minie istarj sie tak nie myslec w ten sposob
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Takie myślenie to normalna sprawa. Każdy Ci to powie
![]() wiadomo, że urodzenie dziecka niepełnosprawnego to wielkie obciążenie, ciągła troska i niepewność. Nie martw się tym jednak. Nawet gdyby tak się stało (odpukać), to jest to dziecko jak każde inne - ono czuje, ma swoje marzenia, itp. ma 'tylko' defekty cielesne.. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
a ja kiedyś usłsyszałam wspaniałe słowa, że dzieci chore, upośledzone czy niepełnosprawne, są cudem, darem od Boga. Wiem, że to kontrowersyjne stwierdzenie, ale zgadzam się z tym. Takie Istotki przewyższają innych zdrowych ludzi, biorą na siebie brzemię chorób, cierpień. Uważam że 'takie' dziecko to cud. (tylko żeby ktoś nie zrozumiał, że ja bym chciała..) wiem, tylko że nie czuję strachu jak myślę że moje dziecko mogłoby się różnić od innych, czuję spokój) aczkolwiek przeraża mnie cierpienie tego dziecka...
nie wiem czy ktoś zrouzmieł co mam na myśli
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak naprawdę mam bardzo duzy szacunek do rodzicow takich niepelnosprawnych dzieci, wiem ile to ich kosztuje i wiem, ze czesto jest to milosc oparta na cierpieniu...wszystko zalezy od indywidualnego przypadku...
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Jeju dzieki dziewczyny
Eh..bede starał się o tym nie myśleć ..bo po coo Macie racje. .takie dziecko jest cudem,darem ja to wiem ale nie wiem czemu te mysli kłębią się tak we mnie. .Jeszcze raz dzieki
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z tym, co pisały dziewczyny, bo każdego nachodzą takie myśli..
Ja miałam styczność z takimi dziećmi na praktykach i bardzo bym chciała pracować z nimi w najbliższym czasie, bo to są naprawde tak kochane istotki, że szok, mają w sobie tyle radości, ciepła, miłości.. podziwiem rodziców, że mają tyle sił i odwagi..a do tego to są wspaniali ludzie.. Ja także kiedyś myślalam podobnie jak Ty, i nie chciałabym, żeby w przyszłości moje dziecko urodziło się chore, ale jeśli by tak było to napewno nie byłby to dla mnie koniec świata, bo robiłabym wszystko, żeby temu dziecku jakoś ułatwić życie, pokazać mu, że przez jego niepełnosprawność wcale nie jest gorszy od innych ( rehabilitacje, turnusy rehabilitacjyjne, terapie) Mam nadzieję, że źle mnie nie zrozumiałyście Pozdrawiam |
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

Nie potrafie się pozbyć tych myśli 

Macie racje. .takie dziecko jest cudem,darem ja to wiem