![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Proszę was :) Dorota1
Proszę was o metamorfozę!
Chciałabym zmienić kolor włosów i fryzurę. Na jaki kolor mogę zmienić włosy i jaka fryzura będzie mi pasowała.(Czy te na zdjęciach kolory włosów i kształt fryzury by mi pasowały i czy mogę mieć grzywkę, a może przy tak mocno przetłuszczających się włosach lepiej grzywki nie robić)?. Proszę też o poradę w sprawie makijażu, jak powinnam się malować i jakie kolory stosować. Chciałabym abyście określili mój typ urody czy jestem wiosną czy jesienią? Jaki mam kształt twarzy? Moje włosy są cienkie, falujące i przyklapnięte u nasady a na końcach puszą się( akurat na tych zdjeciach jeszcze nie są tak oklapłe przy głowie,ale wsytarczy,żę wyjde na dwór i już są oklapłe). Bardzo szybko przetłuszczają się i przez to musze myć je codziennie. Rano zawsze spryskuje włosy lakierem aby wytrzymały bez przetłuszczania się do wieczora. Zawsze robiłam białe pasemka a włosy cieniowałam (tak jak na zdjęciu)(raz pofarbowałam włosy na brąz naturalny i większość mówiła mi, że lepiej wyglądam w jasnych włosach). Moja cera jest tłusta w strefie "T", a pozostała część cery jest sucha. Mam problem z naczynkami, mam parę widocznych naczynek na twarzy, ale jeszcze udaje mi się je zasłonić. Używam podkładu firmy Eris Lirene, matujący, odcień naturalny, który bardzo dobrze zlewa się z moją skórą. Stosuje go tylko na policzki i nos. Używam cieni w kolorze brązów bardziej jasnych, złoty brąz. Odpowiedzi na pytania: 1. Ja uważam, że opalam się w średnim tempie i chyba najpierw na lekko czerwono, jednak szybo zmienia się w kolor brązowy. Odcień opalenizny jest ciepły jasno brązowy raczej wpadający w złoto-brązowy. 2.Kolor oczu Oczy jasne, tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, kolor tęczówki nie jest czysty, są jaśniejsze plamki w kolorze żółto-zielonym a reszta ma kolor zielonawo-szary. Oprawa oczu(brwi i rzęsy) jest dosyć ciemna, ale nie jest smolisto czarna. Rzęsy i brwi są cienkie i rzadkie. 3. Piegi Brak piegów. 4.Cera Moja skóra ma odcień ciepły, jasny wpadający w oliwkowy (moja ciocia mówiła mi, że moja skóra ma ocień śniady). Rumienie się często z powodu naczynek i jest to raczej kolor czerwony. 5.Naturalny kolor włosów Mój kolor włosów to ciemny blond, odcień mysi.(na zdjęciu mam juz widoczne odrosty w naturalnym kolorze) 6. Kolor ust Kolor ust jest najczęściej dosyć jasny różowy, czasami bywa czerwony. 7. Ja czuje się dobrze w kolorach takich jak: niebieski, popielaty róż, czarny, zielony-bardziej oliwkowa zieleń, biały. Jakoś źle czuje się w kolorze beżowym (kawa z mlekiem)(ale bardzo mi się podoba ten kolor),wydaje mi się, że wyglądam w nim blado, nigdy nie ubieram rzeczy w kolorze czerwonym, pomarańczowym, ceglastym, granatowym, bordowym, fioletowym uważam, że źle w nich wyglądam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę was o metamorfozę!!!!!
ja tak troszke sie wtrace
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że grzywka jak najbardziej Ci pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja też jestem zdecydowanie za grzywką. i zrobiłabym coś z tym przedziałkiem. masz ładną, symetryczną twarz, jak schowasz troszkę czółka pod nową grzywką, przedziałek na środku będzie po prostu nieciekawy. co do koloru... postawiłabym na ciemny blond.
tak w ogóle to widzę cię raczej z upiętymi wysoko włoskami, grzyweczką i może pazurkami ładnie zachodzącymi na twarz (byle nie za dużo ![]() poza tym... nie masz może zdjęcia w jakimś ciepłym kolorze?
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za pierwsze porady
![]() Ja w kitku troche zle sie czuje bo wydaje mi się, że mam lekko odstające uszy :-( xyoko i bonec a jaki kształt grzywki wybrać? Czy by pasowała mi taka prosta jak na tym zdjęciu, czy jedank lepiej skośna? Postaram się znaleść swoje zdjęcie w ciepłym kolorze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
zawsze lepiej zrobić dłuższą, prostą i jakby coś obciąć potem na skosik czy po prostu skrócić
![]() ![]() ![]() ![]()
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Cos w tym stylu powinnas zainspirowac sie tez diva Rita zdejmujaca rekawiczki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj, może pojawi się tu jakaś utalentowana wizażanka i zrobi Ci pare komputerowych przymiarek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dot.: Proszę was :) Dorota1
troszkę się pobawiłam więc daje co udało mi się zrobić-ja osobiście widzę cię w tej skośnej grzyweczce i takich postrzępionych włosinkach-śliczna z dziebie dziewczyna-we wszystkim na pewno wyglądałabyś ładnie
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
jeszcze dwie propozycje
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
vicky23 bardzo dziekuje za te super metamorfozy !!! Mi tez podoba sie fryzura w tej skosnej grzywce, ta pierwsza w jasny wlosach tez jest nawet fajna no i ta w jasnym braziku
![]() kaska222,chyba troche moja twarz na tych zdjeciach po przerobce znieksztalcila sie.Nie moge siebie poznac.Bardzo mi sie podobaja pierwsze trzy fryzury.Jeszcze ciezko mi sie zdecydowac ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2006-11-04 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem druga fryzurka wklejona przez vicky23 jest idealna dla Ciebie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Chyba jednak wybiore druga fryzure wklejona przez vicky23
![]() Jeszcze raz bardzo dziękuję!!!! A mogłambym prosić o porade i odpowiedz na następne pytania, ktore zamiescialm u gory.Dotyczą one makijażu i typu urodu. I w jakich kolorach ubrań najlepiej by mi bylo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dorotko cieszę się, że mogłam pomóc
![]() co do twoich pytań-mnie się wydaje że jesteś typowym latem-typem chłodnym. W tym typie kolorystycznym cera jest jasna,delikatna, oczy koloru niebieskiego,szaroniebies kiego,natomiast włoski są koloru od blond do ciemnobrązowych ale zawsze z odcieniem popielatym,który widzę u ciebie-to właśnie różni je od "wiosny", u której odcień jest zawsze złocisty ![]() Mocne lato bywa niestety dość często określane jako wiosna, zwłaszcza przy niewłaściwym doborze koloru włosów. Pomyłki takie wynikają z podobieństwa cery, które czasem występuje pomiędzy tymi dwoma typami kolorystycznymi. To, co jednak pozwoli pewnie zdiagnozować typ lato, to zaczerwienienia, a nie brzoskwiniowe rumieńce na twarzy (a o tym właśnie wyraźnie piszesz ), podobieństwo kolorystyki brwi i włosów, chłodne- zazwyczaj szare, lub szaro-niebieskie oczy oraz zdecydowanie mocniejsza od wiosny oprawa twarzy. Ja uważam,że kształt twojej twarzy jest owalny ![]() <b>MAKIJAŻ:</b> Podkład i puder powinny mieć chłodny odcień różowy lub chłodny beżowy, nigdy ciepły beż, czy brzoskwiniowy. Lato musi niestety zrezygnować z samoopalaczy, różów w odcieniu terakoty, czy ciemnych matujących podkładów. Osoby w typie lata zazwyczaj mają sporo znamion i piegów- z tego powodu także nie powinny używać matujących fluidów i ciężkich pudrów. Zdecydowanie nie poleca się także kompaktów- dla osób o delikatnej cerze są zbyt obciążające. Z palety cieni do powiek dla lata najodpowiedniejsze będą kolory podkreślające barwę tęczówki- szarości, błękity, a także róże i fiolety. Ważne, aby kolory te były "brudne" i jakby przytłumione, nigdy ostre i krzyczące. Osobom w typie lata nie poleca się także makijażu oka na zasadzie kontrastu. Lato jest spokojnym typem urody, nie znosi, zatem kontrastów i ekstrawagancji, zdecydowanie lepiej czuje się w delikatnych, romantycznych pastelach. Makijaż ust także musi być w chłodnej tonacji. Najlepsze będą wszelakie różowe błyszczyki, perłowe i lodowe odcienie pomadek. Konturówkę najlepiej dobrać idealnie w kolorze warg. <b<WŁOSY:</b> Jeżeli osoba w typie lato chce zmienić kolor włosów, zdecydowanie powinna wybierać chłodne odcienie popielate. Nigdy słoneczne odcienie z dodatkiem żółtego. Najlepsze będą kolory: popielaty blond, popielato-brązowy, perłowo-biały, od jasno do ciemnobrązowego. <b>CIUSZKI-kolory:</b> Jasne, pastelowe barwy mięty, brudne odcienie różu. Zgaszone promieniami słońca kolory, błękity, wszelakie połączenia różu i szarości, złamane odcienie bieli. Wizerunek powinien opierać się na pastelowych barwach i odcieniach. Osoby będące typem lata, zdecydowanie nie powinny nosić ciemnych odcieni przy twarzy. Czarne, czy brązowe kostiumy i garnitury, można zastąpić jaśniejszymi odcieniami, które zdecydowanie lepiej będą harmonizowały z oprawą twarzy. jak coś jeszcze cię trapi to wal śmiało ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
vicky23 bardzo dziekuje za kolejne rady
![]() A mogłabym prosic o jeszcze jedna fryzure z prosta grzywka. Jeszcze troche zastanawiam sie nad prosta grzywka. A jaki kolor wlosów wybrac chyba jednak cos w jasnych odcienaich blondu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
kaska222,chyba troche moja twarz na tych zdjeciach po przerobce znieksztalcila sie.Nie moge siebie poznac.Bardzo mi sie podobaja pierwsze trzy fryzury.Jeszcze ciezko mi sie zdecydowac
![]() znieksztalcila sie tzn:z twoja twarza nic nie robilam,po prostu wycielam i wlozylam do danej fryzury,ukrylam tylko niedoskonalosci po wycietej twarzy zeby sie nie odznaczala tak jak u Vicky23 dobralam tez kolor skory zeby tak mocno sie nieodrozniala od modelki,dlatego tak wyszlas na symulacjach,mozesz sie lepiej przyjrzyc swoje zdjecie a symulacyjnie i odruznic swoja twarz.Dlatego siebie niepoznalas. ![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jestes sliczna dziewczyna nie rob grzywki po co zaslaniac twarz,wystarczy troche skrocic wlosy i zadbac o ich kondycje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Patrycja77 po twojej odpowiedzi teraz zastanawiam sie nad grzywka.Naprawde teraz juz nie wiem jak obciac wlosy.
Mam cieżki dylemat. Moze jednak zostane bez grzywki,ale przedzialek zrobie na boku i troche podetne wlosy. Jest mi cięzko poprawić kondycie wlosow.Po kazdej maseczce czy odzywce,ktore mialy poprawic ich kondycje,stawaly sie oklaple i jeszcze bardziej tluste i bez polysku.Nie mam sil do wlosw, stracilam nadzieje na poprawe ich wygladu.Jeszcze myslalam nad zakupieniem kapsulek. Jeszcze mam jedno pytanie. Czy moje oczy sa blisko siebie osadzone czy daleko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
pierwsza lub druga fryzurka ktora wkleila vicky23 -swietnie do Ciebie pasuja...moim zdaniem powinnas obciac ta grzyweczke ale na bok ;]...
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Kochane dziewczyny !!!
Mozecie jeszcze mi doradzic co do wyboru fryzury.Chcem wiedziec, zdecydowanie ktora fryzura zdobedzie najwieksze poparcie.Teraz sa bardzo rozne zdania i ciezko jest zdecydowac. I jaki kolor wybrac, cos z jasnych blondow, czy moze chlody odcien brazu by mi pasował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
taki kolorek jak na 1fotce vicky23 do Ciebie pasuje -moim zdaniem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
a ja jestem za fryzurą nr 2 (czyli grzyweczka na bok) a kolorki-blondy-ale popielate właśnie,na pewno nie ciepłe
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Jezeli uda mi sie to chcem isc do fryzjera jeszcze w listopadzie.A jak sie nie uda to dopiero luty,marzec:-(
CHcialabym bardzo zmienic sie przed wyjazdem,jak sie zmienie to napewno zobaczycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dlaczego juz nikt mi nie chce doradzic ? :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
ładnie bedzie Ci w grzywce prostej lub jescze lepiej lekko na bok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
coś ode mnie
![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
czyli jak dla mnie zdjęcie pierwsze i czwarte z ostatnio przeze mnie wklejonych
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.